- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
enginev3.0 #5700 üzenetére
Az N36L ehhez túl "régi". Áttúrtam a netet, de semmi érdemlegeset nem találtam. Azt el tudom képzelni, hogy az újabb generációk (különösen amibe i szériás proci megy) az fejlettebb ebből a szempontból.
Bosszantó probléma, de tekintve hogy új korában bruttó 32 ezerért vettem és 5 éve 24/7-ben megy hiba nélkül, nem igazán panaszkodhatok
Dchard
-
bambano
titán
válasz
enginev3.0 #5676 üzenetére
miért veszne el 1 tera? csinász a 3t-sre egy akkora partíciót, mint a 2t-s, azt összeraidelet, a maradék 1t-ből meg csinálsz egy másik partíciót.
szerk: arra az 1T-re akár a rendszert is felrakhatod...
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #5668 üzenetére
Még egy raid kérdés, az utolsó
Holnap megyek veszek egy SSD-t rendszernek, és akkor a két HDD megy raid0-ba, 2+3TB, így 1TB-om elveszik, de nincs kedvem eladni egyiket se, aztán keresni újat...
Kérdés: bios-ban állítsak raidot vagy windows alatt elég lemezkezelővel?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0 #5666 üzenetére
Jó az a HP, de a HDD adatátvitele több szálon nagyon gyorsan elfogy ezért és az adatbiztonság miatt is érdemes raid-et használni, sok ismerős esett már ebbe a hibába, hogy az egyszálú adatátvitelt kezdték összehasonlítani a többszálú több fájlos adatátvitellel.
Némileg lehet ezen a belassuláson segíteni több rammal egy hdd nélkül, de az is csak részmegoldás, és ez még nem oldja meg a problémát. -
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0 #5657 üzenetére
Egyébként mennyi ram van ebben a gépben, mert az is lehet hogy az fogy el és a HDD nem tudja kellő tempóban kiírni az adatokat.
-
szabolcs77
tag
válasz
enginev3.0 #5663 üzenetére
akkor viszont az alábbiak maradnak: BIOS frissítés, driver reinstall. Több lehetőség nincs (talán még az op rendszer korlátozhatja, de gondolom ilyet nem állítottál be, vagy disk hiba, de azt meg másban is észrevennéd)
és ha a két gép között másolsz akkor azt milyen sebességgel megy?
van itthon egy N36L, fel tudok dobni rá egy w7 64-et hogy teszteljem.
-
szabolcs77
tag
válasz
enginev3.0 #5661 üzenetére
Értem én, de én ilyen hibajelenségnél tuti azt csinálnám, hogy a nagygép mellé letenném a servert és az a kábel amin tuti megy a GB azt dugnám a serverbe, mert akkor a serveren kívül minden hiba ki van küszöbölve. Onnan meg vagy hardver vagy szoftver.
Ha meg azzal megy akkor meg kábel vagy csatlakozó hiba.Persze ez csak ötlet, de mivel a többi hibalehetőséget kilőtted így elvileg már csak ez marad....
Villanyszerelők azt szokták mondani, hogy az áram alatt vezeték és az amelyik nincs áram alatt ugyanúgy néz ki csak más a fogása
-
szabolcs77
tag
válasz
és ha a nagygépbe lévő kábelt dugod be a serverbe akkor milyen sebesség van?
-
bugizozi
őstag
válasz
Jé már a T-nek is van gigabites nete?!
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #5639 üzenetére
van még kicsit több, mint 3 éve a win7-nek... szóval szerintem ne kapkodd el...
-
worxland
addikt
válasz
Én minden gépet frissítettem 7-ről és 8-ról 10-re a családban, nekem bevált.
-
mukisrác
aktív tag
válasz
én 10-essel használom, anno nekem is volt problémám, de a bios update megoldotta. Keress vissza a topicban a nevemre, meg fogod találni a megoldást. (#5300 körül)
Azóta gond nélkül, megelégedve használom -
worxland
addikt
válasz
enginev3.0 #5637 üzenetére
Passzolom, az "új" firmware, ami anno kellett, 2013-as vagy 2014-es. Abba került bele, hogy működjön a LAN Win 8-nál is. Mivel az általad linkelt újabb, ezért biztos jó lesz.
-
Csarlee
tag
válasz
enginev3.0 #5632 üzenetére
Felrakható a win7 is csak 64 bites, a w2k8 r2 driver a hálókártyánál jó lesz...
-
worxland
addikt
válasz
enginev3.0 #5630 üzenetére
Firmware-t frissítettél? Win 8-hoz és 10-hez kell az új firmware - anélkül nem megy a LAN.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
enginev3.0 #5630 üzenetére
Win7-nél biztos nem lesz ilyen gond. Keress rá a topikban hányan használják Win7-el és nem jelezték hogy gond lenne vele.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
enginev3.0 #5628 üzenetére
-
DLDKox
aktív tag
válasz
enginev3.0 #5623 üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz
enginev3.0 #5620 üzenetére
Passz, nyilván, de szerintem egy sima Windowst kiszolgálni nem okoz gondot a hardvernek. Ami miatt meg kevés lehet, azt az extra ram, illetve az ssd ellensúlyozza.
Érdekes egyébként, van itthon elfekvőben két régebbi (C2D) laptop, mind a kettővel kínkeserves dolog hétköznapi feladatokat is megcsinálni (Win7 van az egyiken, Win10 a másikon), ehhez képest a szerveren nem tapasztaltam ezt a kínlódást, pedig nyers számítási teljesítményben biztosan gyengébb.
Persze, ahogy írtam, alig használjuk a fájlkezelésen és a videólejátszáson kívül másra.
p
-
parandroid
félisten
válasz
enginev3.0 #5618 üzenetére
Mint írtam, filmlejátszásnál nagyobb feladatot nem kap, 1080-as mkv-k mennek gond nélkül. Szervernek meg csak lakáson belül használom, max gyerekek tableten/laptopon filmet néznek róla, vagy én szinkronizálom rá a családi képeket, doksikat manuálisan. Ha néha neten meg ézünk róla valamit, vagy csak keresek egy feliratot, akkor sem szokott lassúnak tűnni. SSD is inkább az induláson segített, több RAM meg sosem árt, meg éppen olcsó is volt.
p
-
parandroid
félisten
válasz
enginev3.0 #5616 üzenetére
Biost kellett hozzá frissíteni, de amióta upgrade-elhető volt, azóta Win10 megy nálam. Sőt, azóta a Kodit is mellőzöm. Win7 alatt pont az volt a gond, hogy nehezen volt skálázható a megjelenítés, és a tv-n a megjelenő párbeszédablakok, rendszerüzenetek, vagy menük olvashatatlanok voltak, ez Win10-zel sokkal jobban működik, így egy egyszerű tapipados vezeték nélküli billentyűzettel teljesen jól irányítható minden.
Rendszerszinten sincs gondom vele, mondjuk én a médialejátszáson, és a központi tárhelyen kívül más funkciót nem használok.
Szerk.: RAM-ból vettem bele a 2GB mellé még egy 4GB-os modult, illetve ugyanekkor át lett telepítve ssd-re, szóval sebességgel nincs gondom.
p
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
enginev3.0 #5612 üzenetére
Bővítőkártyából nem tudom melyik a jó, de általában az olcsók nem (annyira) jók.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0 #5609 üzenetére
Win10 az biztos megy Xpenology esetén viszont nem garantált ha csak bele nem heggeszted a drivert a részben zárt operndszerbe, vagy keresel a Xpenology oldalán kompatibilis USB3 kártyát, mert ott már volt erről szó.
radi8tor Xpenology eléggé hardver specifikus, nem minden rendszeren megy és nem minden bővítővel.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
enginev3.0 #5609 üzenetére
Win10 biztosan, Xpenology alatt nem tudom milyen oprendszer van. Talán Linux. Ha van au USB bővítőkártyának Linux támogatása, akkor gond nélkül menni fog.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0 #5607 üzenetére
Ezek a HP-k biztos kezelik, de azt nem tudom milyen op rendszer alatt használnád, mert ott nagy a szórás.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
enginev3.0 #5605 üzenetére
Miért ne lehetne bővíteni LP profilos kártya kell bele és megvan oldva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Asztalos klub
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest