- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
Mindreader #3437 üzenetére
Menni fog.
-
krealon
veterán
válasz
Mindreader #3437 üzenetére
Ha nem rola akarsz bootolni, akkor tokmindegy, hogy a BIOS mit lat.
Marpedig egy 4T winyo nem rendszervinyonak valo.Szerk:
Nekem 3T-s WD RED-ek (WD30EFRX) vannak benne es hibatlanul mukodnek.
Az OS (Nas4Free) egy pendrive-on van, arrol bootol a gep. -
Brogyi
őstag
válasz
Mindreader #2949 üzenetére
Ha a RAID5 linuxon van akkor mindenképpen próbálj ki egy zfs rendszert. Rengetegen használják a Nexenta-át.
Ha win-en van akkor meg imádkozz, főleg ha software-s. -
golya87
őstag
válasz
Mindreader #2949 üzenetére
Ha a fentebb említett Die Hard féle BIOS-t használod, akkor el tudod érni a RAID kártya BIOS-át is. Interrupt 19 opciót kell keresni.
6-os racket már soknak éreztem és nem is rémlik, hogy láttam volna valamerre, plusz én már a 13K-t is sokallom egy ilyenért... -
golya87
őstag
válasz
Mindreader #2866 üzenetére
Úgy értem ezt, hogy néha gondol egyet és lefagy a gép annál a résznél, hogy kiírja F10 to setup és F12 to PXE boot, utána alatta egyre több pont jelenik meg és egyszer csak megáll.
Vagy.
LSI inicializációnál megnyomom a CTRL+C-t majd F10 a következő képernyőn és nincs ott a bootolási lehetőségeknél csak a network boot.
Vagy
Amit feljebb is említettem, hogy a C vagy F10 gomb megnyomása instant resetet okoz néha.Mindezt gyári HP BIOS és P15-ös (legújabb) LSI Firmware mellett.
-
golya87
őstag
válasz
Mindreader #2845 üzenetére
Bár továbbra sem működik racionálisan a kártya, már most bootol róla a rendszer és az AIDA is tud hőmérséklet adatokat olvasni minden lemezről.
-
golya87
őstag
válasz
Mindreader #2845 üzenetére
ASUS M4G alaplapban memória hibát okoz. Be se bootol.
Viszont ezt a metódust eddig még sehol nem láttam, ki fogom próbálni. -
golya87
őstag
válasz
Mindreader #2843 üzenetére
Még az elején megjelent a HP biosban a RAID kártya, ám már most az sem. A HP F10 to bios és F12 to PXE boot az a Raid kártya CTRL+C lehetősége után jön.
Ma még nekiugrok egyszer ennek a flashelős dolognak. Mert olyat olvastam hogy a Dell kártya menüje nem megy más gépekben csak Dell-ben, viszont én már átflesheltem LSI 9211 8i kártyának az enyémet.
Ph!-n van ilyesmivel foglalkozó topic? Én sajnos még nem találtam eddig. -
kiskakas
senior tag
válasz
Mindreader #2769 üzenetére
koszi mindenkinek, nem raid-re kene, sima sata3-as portnak, ssd-hez
-
Altbrucke
tag
válasz
Mindreader #2382 üzenetére
nekem ezt mondták, nekem nincs hozzáférésem
a vinyós meg nem éri meg az árát, ennyi
-
worxland
addikt
válasz
Mindreader #1910 üzenetére
Vertex2 annyira nem megbízható, szerintem válassz valami strapabíróbb SSD-t.
-
bugizozi
őstag
válasz
Mindreader #1910 üzenetére
Képeket szívesen fogadok
-
Fex
tag
válasz
Mindreader #1848 üzenetére
Ha nem megy a további megbeszélés az amerikai eladóval, és paypallal fizettél, akkor elvileg indíthatsz incidenst, és akkor egyből készségesebb lesz! (Nálam legalább is az volt, én nem kaptam meg egy hétig a terméket, amit rendeltem, aztán utána egyből megküldte.)
-
Rosep
senior tag
válasz
Mindreader #1848 üzenetére
Nem értik ezek a magyart.
-
csballago
csendes tag
válasz
Mindreader #1735 üzenetére
Ubuntu van fent
Talán a Bonnie++ ?
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Mindreader #1703 üzenetére
Hát igen. Az akkut jó lenne befelé tenni és nem a gép falához, mert fog melegedni rendesen. Belül ott a venti.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Mindreader #1701 üzenetére
És akkor úgy tervezed, hogy lefoglalod vele az x16 portot? Elég hosszú ez a karesz, remélhetőleg azért el fog férni...
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Mindreader #1698 üzenetére
A régi vezérlőkkel azért oda kell figyelni egy-két dologra. Pl. ha otthon akarod használni a microserverben, akkor kell, hogy Win7 támogatása legyen, illetve ha szerverként, akkor sem árt, hogy Win 2008 driver van hozzá, mivel a 2003-nak 2014-ben le fog járni a támogatottsága és hát SAS vezérlőt csak nem 1-2 évre vesz az ember.
Ennek függvényében az ilyen kártyák árai az ebay-en is változóak, az újabb oprendszereket támogató kareszok ott is kétszeres áron vannak fent általában sajna. A régi HP vezérlőknél meg általában az a rossz hír, hogy sajnos Win 7 támogatottságuk nincs, esetleg talán Win 2008 elvétve.
-
sellerbuyer
őstag
válasz
Mindreader #1698 üzenetére
Az SB820 az csak a chipsetnek a része. A G5-nél is úgy van, hogy van egy alaplapi vezérlő, ami a chipsetből adódik, meg van külön egy SAS/SATA vezérlő, ami ugyan valójában nem számít alaplapinak, de hát a HP-nál hogy is mondjam ezt... Az alaplap része mégiscsak attól függetlenül, hogy egy x8-as, v. x4-es pci-e-be van dugogálva a kártya maga. És ez a vezérlő hajtja meg a bay-t magát. Tehát alapból a G5 ezzel jött ki, ergo az alaplapi vezérlő hiába van, mégsincs használatban egyáltalán gyárilag. Ilyen alapon el tudom képzelni, hogy van itt is valamilyen saját HP-s kódjelzéssel egy Lsi chip.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mindreader #1619 üzenetére
Ügyesen kivágtad a lényeget a mondatomból.
$760-os kártyáról van szó, tehát nem arról, amit írtam a hozzászólásomban. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mindreader #1611 üzenetére
LSi egy softraid kártya. 100e körül indulnak a normálisabb RAID kártyák. Azoknak van értelme az alaplapi helyett.
-
EasyR
aktív tag
válasz
de kereshetsz hp p400-as vezérlőt is, ez jóval olcsóbb és LSI chipes.
(a p410 elődje, szintén low-prof., pci-e csatis, csak másfajta 4 satás kábel kell hozzá)vaterán van is egy 20k-ért (ebay-t nem néztem, ott biztosan van olcsóbban is)
-
EasyR
aktív tag
válasz
17cm! szóval rá lehet csukni az ajtót!
én anno 25k-ért vettem kábellel és 256 mb battery nélküli rammal!
de volt hozzá 512mb ramom és batterym is, így jól jártam vele! -
EasyR
aktív tag
válasz
Mindreader #1608 üzenetére
nekem van egy HP P410 vezérlőm 512 mb battery-s cahe memóriával!
én ezt tervezem majd beépíteni a kis szerverbe!
ez is "ágyúval verébre", de ki fogom majd próbálni!a cégnél is ilyen kártyák vannak a szerverekben és elég szépen muzsikálnak!
ráadásul HP termékek!a szerver házába befér, azt már megnéztem!
ráadásul minisas csatis -> jó hozzá a microserverhez kapott gyári minisas->4sata kábel!!!nézz szét itt a hardveraprón vagy a vaterán! néha elő szokott fordulni ilyen kártya!
(battery + cache nekem is szokott hozzá lenni eladó, de most éppen nincs)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple TV+
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Banggood
- További aktív témák...
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest