- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hallador
addikt
válasz
johnny82 #48079 üzenetére
Szia
Alapértelmezett, hogy az fn gomb, az kettő féle képen lehet beállítva. Ha nincs aktiválva, akkor az f gombok erőforrás szabályozásra vannak állítva ez az alapértelmezett. Ezt régebben a bios-ban lehet beállítani. De az új HP gépekben fn + bal shift.
Ha az FN gombot aktiválod, akkor állandóan világít, hogy a gép jelezze, hogy az FN gomb aktív.
Az ok nagyon egyszerű:
A Probook az nem egy olyan nagyvállalati eszköz, amit elsősorban hozzáértők használnak, hanem kisebb cégek, kevésbé szabályozott környezetben. A cégek nagyobb szabadságot adnak a gépekben, (nem újdonság, hogy ez a konzumer gépekből lett átvéve.).
A Legtöbb ember, pláne, ha nem ért annyira az operációs rendszerekhez, programokhoz, és a gépekhez sem, ott sokkal kényelmesebben tudják kezelni ezeket, a legtöbb funkcióra úgy is egeret használnak, kevésbé f billentyűket.
Ez egy multinál máshogy megy, ott vannak képzések, vannak tanfolyamok, van eszköz rá, hogy központosítsák a tudást, vagy a gépek működését.Egy kis cégnél, és főleg nem Nyugat-Európában, és a fejlett államokban erre nincs pénz.
A gyártók felismerik ezeket a dolgokat. Ezért van az is, hogy legelőször a ProBook/Vostro/Satellite Pro, Travelmate 200/ThinkPad E családok jelennek meg sokszor fél évvel a király kategória előtt, mert ezek a gépek fogynak a legjobban ezek a legnépszerűbbek, a nem nagy vállalatai környezetben, az elmúlt 3 évben.
A minőséget most tegyük félre, mert nyilván az közelebb áll a konzumer kategóriához. De a gépeket a billentyűzet, a valamivel jobb WiFi, LAN chipek valamint a 3 év garancia emeli ki a Pavilionok közül, mert minőségben majdnem egy szintem van egy ProBook és egy Jobb pavilion, de használhatóságban, és garanciában jobb. Annyiba is kerül.
Nekem is ProBook 430 G5-öm van. Meg vagyok vele elégedve, eddig csak EliteBook-jaim voltak, valamint 6000-es probookok.
-
tamas.nick
aktív tag
válasz
johnny82 #48079 üzenetére
Ennek így kell működnie.
Ha nem világít az FN, akkor simán, pl.: hangerő növeléséhez csak az F7-et kell megnyomni. Ha bekapcsolod az "FN lock"-ot (FN+Shift), akkor világít a gomb és a hangerő növeléséhez az FN+F7-et kell megnyomni.
Alapértelmezés szerint az FN lock ki van kapcsolva, így egy gombnyomásra lehet fényerőt/hangerőt állítani, ki-be kapcsolni a WiFi-t illetve alvó állapotba küldeni a gépet.
Örülj neki, hogy testre szabható -
nandow
aktív tag
válasz
johnny82 #48076 üzenetére
Szia!
Nálam is ilyen csíkozás volt újraindítások után. Én előtte nem telepítettem a gépre (probook 450 g5) semmit.
Tamas.nick kolléga segített megoldani a dolgot, az itt leírtak segítségével: [link]
Az előzményeket el tudod olvasni, ha a linkelt válasz alapján visszaolvasol. -
Drenadar
veterán
válasz
johnny82 #33255 üzenetére
de mi írja ezt ki? ha a processzor tudja a 64bitet akkor a gépnek kuss van és azt teszel rá amit akarsz. ha a gyártó weboldala írja ki ezt a gépedre akkor meg simán összeszeded máshonnan a drivereket... kicsit tovább tart, de menni fog. a 32bites opsys max 4giga ramot képes megcímezni, és ebbe beleszámít már a vga ramjai is. ezért külön érdemes 64bitest tenni...
-
PlayMax
nagyúr
válasz
johnny82 #33240 üzenetére
Nem tudom sajnos,de már nem is érdekel.
Egy Compaq 6910p lapim van t7500 és 4GB rammal felszerelve,maga a minősége és kényelme rendben is van,HP példányokhoz méltóan. Viszont,kb. 20db illesztő program legalább amit fel kellett raknom,és még mindig nem teljes az eszköz kezelő,még mindig találok ismeretlen hardver-t,felkiáltó jeles portot (Intel Active Management Technology - SOL). Ezek mellett hirtelen kijött 4db Bluetooth perifériaeszköz és egy Fingerprint Sensor is. Fogalmam nincs,hogy mik ezek,bocsi a felsorolásért,de vlhogy a print sc gomra sem reagál a Paint,így nem tudtam lefényképezni,röviden ennyi,ezek mellett Bluetooth-ot is hibátlanul használom,szóval nem értem mik ezek az eszközkezelőben.
-
-
PlayMax
nagyúr
válasz
johnny82 #33238 üzenetére
Szia
Nekem is ugyan ez a problémám,felraktam az ATM driver-t,de azt írja ki,hogy letíltva,és az eszköz kezelőben is felkiáltó jeles. Most motoszkáltam a biosban,de a portok közt nem találok olyan,t,hogy USB,bárbit enalbe-re teszek,akkor is le van tíltva,és az ATM opcióba sem enged be,be van sötétülve....
Szerk.: Nem tudom am mi lehet a jelentősége ennek a driver-nek,mert gond nélkül használom az usb bemeneteket...
-
albi31
aktív tag
válasz
johnny82 #33234 üzenetére
nem kell aggódnod,ahogy már mondották Alfa156 kolléga korrekt,rögtön kicseréli ha rossz,vagy segít ha software-s a probléma,...valami LIVE CD-d nincsen?(azzal be bootolni és ki is derül rögtön!)...nem hiszem,hogy bármilyen program kell ahhoz hogy az USB-k menjenek,sima op.-pal mennie kell,sőt,ha boot-nál beállítod USB-t,látnod kell,hogy rávillant a PEN-re!
(#33236) sityuka80 : direkt vadászol esztétika hibás kijelzős notebook-t? ....vagy ennyi a keret ha jól gondolom...de ennyiért már lehet vadászni ugyan ilyeneket tökéletes kijelzővel...ne kérd legyél szíves,mert most nincs időm rá,de szerintem,te is fogsz találni!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest