- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pyttawrx #49301 üzenetére
Nem fog menni, ezeknél sokszor PN alapján sincs fent a gyári konfig, mert nagyvállalati környezetbe konfigurálták őket, és nem kerültek ki nyilvánosra.
De én nem értem, hogy miért ne lehetne bekapcsolni valamit, amit megvettél, és láthatóan nem azt kaptad amit vettél. Valahogy le kell ellenőrizni, ennél a géptípusnál pedig neten erre általában nincs lehetőség.
-
-
Dana36
csendes tag
-
lsebestyen
addikt
válasz
Pyttawrx #49216 üzenetére
Köszi! Közben visszakeresgéltem, Transcend-et többen is írtátok, kedvenc ebay-es eladónknál tök jó áron van a 240gb-s. Ezt rendelhetem? TRANSCEND MTS420 M.2 2242 SSD
-
Peczek
aktív tag
válasz
Pyttawrx #49145 üzenetére
Mondjuk a windows mappa a C-n van, ami 120 GB-os. A 320 GB-os HDD-n csak pár dokumentum van. Megprólok még a biosszal molyolni.
De a régi noti billentyűzetét kivettem, kábellel együtt, és porszívóztam egyett. Azóta megint van nagy betű meg ctrl. Tehát az egyelőre működik, és ezzel is beljebb vagyok.
-
Peczek
aktív tag
válasz
Pyttawrx #49139 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy szerelgetem azt a 6930P-t, bár lassan azt el kellene engednem (mivel munkára használom). Ha estig nem találok ki valamit, akkor elszaladok a TESCO-ban egy 2000 Ft-os billentyűzetért, mert holnap dolgoznom kell.
De azért már indolt lenne legalább erre a 8460P-re átnyergelni, bár már az is az i5-ös procival egy elég öreg darab.
Bocs, ez volt, de aztán a hard drive-t feltettem legelőre a boot sorrendnél. De nem segített.
-
Rockland
tag
válasz
Pyttawrx #49062 üzenetére
HP 250 G6 2UB94ES i5 7200U, ilyen a laptop, elvileg nem támogatja a 7-et. Akkor gondolom ez felejtős?!
Másik hogy hdd-t ki lehet cserélni ssd-re és betenni a hdd-t a meghajtó helyére? Meg hogy ezt hol lehetne megoldani vagy milyen boltokban?
Garis még a laptop elvileg, ott vállalnak ilyesmit vajon? -
grafnet
veterán
válasz
Pyttawrx #49025 üzenetére
3 db kábel/csatlakozó érintett a szétszerelés: billentyűzet, Power, touchpad.
Ezek mind rendben működnek.
A gyári driver-t megpróbálom megtalálni hozzá.A sérülésben nem értünk egyet...
Ha nincs érintve a kibontott alkatrészek által, akkor nem sérülhet.
Ezért kérdezem, hogy egyáltalán hol van benne a Wi-Fi modul? Mert, akkor már az antennát könnyen megtalálom. És az esetleges érintettséget is. -
grafnet
veterán
válasz
Pyttawrx #49023 üzenetére
Ha látnám a sérülést, akkor tudnám mi a baja... Nem tudom, hogy van-e sérülés.
Azért kérdezem, hogy egyáltalán tud-e sérülni?
Előtte jó volt, ment a torr3nt folyamatosan, most szaggat.A router biztosan jó, az nem változott. (Passz a típust, nem az enyém, én csak az SSD cserét vállaltam.)
Mobilon végzett mérés:
--------------------------nappali--------router
2,4 GHz-en---------46,7/44,5-------61/86
5 GHz-en-----------127/153-------289/300Ha, hasonló nagyságrendű esés lenne nem is foglalkoznék vele...
Hol van a készülékben a Wi-Fi modul egyáltalán?
-
-
-
-
-
-
válasz
Pyttawrx #48949 üzenetére
...és SeniorTilla : Köszönöm!
Sajnos nem találtam a szóban forgó laptop típusszámával olyan videót vagy leírást, ami a hdd-ssd cseréhez szükséges szétszedést mutatná be. Tudtok olyan típusokat, amikről van videó vagy leírás, és ugyanúgy kell szétszedni, mint a HP Notebook 15-bs029nh 2LE15EA ? (Nem vagyok szerelő, de talán kivitelezni tudnám én is a szétszedést, ha megfelelően vezetnék a kezem.
)
-
kelna91
senior tag
válasz
Pyttawrx #48887 üzenetére
Köszi a választ! Igen, kijelzőkábelre gondoltam. A teljes modellmegnevezés HP ENVY Touchsmart 15-j013ea.
Pontosan ehhez a modellhez viszont nem találtam az ebayen. Az általad linkelt jó lenne?Én ezeket találtam, amik a "legközelebb" vannak modellszámban: "Cable Nappe video HP Envy 15-j013sg LCD LED Câble D'écran" és "New For HP Envy 15-J013CL 15-J015TX 15-J017CL 15-J019SO 15-J020US LCD Cable". Ezek közül a francia szimpatikusabb, mert hamarabb ideérne.
Van egyébként bármi esély arra, hogy Magyarországon vegyem meg? Nem szívesen várnék heteket, csak ha muszáj.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Pyttawrx #48913 üzenetére
Csináltam egy videót:
https://www.youtube.com/watch?v=CGlvs-363Pg
Még nem szedtem szét a gépet, holnap ki fogom cserélni az egyik HDD-t, hátha akkor kiderül, mi lehet a probléma. Nekem nagyon úgy tűnik, mintha hiányozna valami rögzítőelem vagy korábban nem lett volna jól visszaillesztve a billentyűzet. Ha ez normális, azért az elég durva.
-
Ariathni
csendes tag
válasz
Pyttawrx #48880 üzenetére
Hali! Jelentem, a műtét sikerült és a beteg is túlélte
A hőmérsékletek stresszteszt alatt lemásztak a 90 tetejéről a 80 aljára a procin, és már nincs 10 fok különbség a magok között se. Szerintem ez ettől a hűtéstől már az elvárható szint. Azt azért hozzátenném hogy 2 YT videó és a service manual együtt is kevés volt hozzá, úgy tűnik vannak modellek közötti különbségek is pl. egy-két plusz csavar itt-ott, kipattintók és gombok máshol más mennyiségben stb.
Amit tudtam megcsináltam bár ráment több mint fél napom, de volt pár dolog amivel nem tudtam mit kezdeni, pl. hiányzó csavarok, letört kábel leszorítók - és itt jönnék az első kérdésemmel.
A letört ZIF leszorítókat az "ügyeskezű" ember akinél anyósom járt úgy oldotta meg, hogy a kábel merev kihúzó részét beerőszakolta a kábel mellé és így beszorultak leszorító nélkül. Na nekem ez nem ment. Lehet kapni ilyen kis fehér leszorítót valahol, vagy ez nagyon gyártó/típus specifikus? Ha nem, nagyon kókány megoldás lenne szigszalaggal odaragasztani? Nem létfontosságú dolgok pl. ujjlenyomatolvasó, touchpad billentyűi, de most nem működnek.
A másik kérdésem, hogy eddig jogtiszta Win7 Pro volt a gépen mivel a HP nem adott ki hozzá drivereket win10-re. Ezt az előző ember lecserélte valami win10 enterprise-ra. Az tiszta hogy ez nem maradhat, de ilyen esetben mi a kisebbik rossz, ha nincs driver support vagy ha nincs win support? Szerintem az eredeti kulcsával bármelyik verziót tudnám aktiválni.
Bocsánat a kisregényért és előre is köszönöm a válaszokat -
dioka7
senior tag
válasz
Pyttawrx #48902 üzenetére
Igen, linkeltem is, de nálam nincs meg a biosban a fingerprint menü.
-
Ariathni
csendes tag
válasz
Pyttawrx #48869 üzenetére
A szervíz sajnos nem, arra ahol laknak nincsenek jelen és kétlem hogy ha felhozzák Pestre akkor bárki vállalná szombat délelőttre
A videó alapján hát még gondolkozok rajta, a kommentek nem túl biztatóak, főleg a billentyűzethez csatlakoztatott kábelekre panaszkodnak. Holnap rendbehozom amit a legutóbbi szervizes szoftveresen (el)alkotott rajta, utána megnézem a hőmérsékleteket, és ha tényleg gázosak (ami esélyes) akkor rákészülök és legközelebbi találkozáskor megcsinálom.
Vagy esetleg Paks, Szekszárd környékén tudsz ajánlani megbízható szakit? -
red13
tag
válasz
Pyttawrx #48832 üzenetére
Nem kell semmit, köszi a segítséget, de megbarátkozom vele, úgyis már több mint 4 éves gép, 4K filmeket sem tudja meghajtani, szóval hamarosan le kell cserélni. Win7-re én már vissza nem megyek. Ha egy hónappal ezelőtt jó volt a gép, nem melegedett ennyire, akkor talán majd egy frissítés(akár windows, akár intel) helyre rakja, vagy tényleg hardveres hiba. Jut eszembe fél évvel ezelőtt a tapipad is tönkre ment, hiába cseréltem le azt a kábelt ami összeköti az alaplappal. Gondolom ennek nincs köze hozzá. Érdekes módon még ma lejött valami kisebb frissítés a winhez, és helyreállt a kapcsoló gomb probléma.
-
red13
tag
válasz
Pyttawrx #48814 üzenetére
Terhelés alatt mit értesz? Csak youtube és filmezés az amit csinálok a gépen, nem használom se munkára, se játékra. Amit megadtam hőfokokat, közben ment a youtube meg pár internetes oldal, ez a max, mégis hajat lehetne szárítani vele, olyannyira fújja a meleg levegőt. Biosban belehet olyat állítani, hogy fan always on/off, de mindig is off-on használtam, mivel ON-on folyamatosan jár, és hangos tud lenni.
Csináltam egy képet, nem tudom ilyenre gondoltál:
https://imgur.com/a/uvcoCF6 -
red13
tag
-
Ice&Lime
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz
Pyttawrx #48739 üzenetére
Driver -> ugyan erre (mint a Type-C kérdés). Egyszer már behozta, és sikerült letöltenem egy driver csomagot, de aztán újraindítottam a gépet (next-next-finish...) és azóta nem volt többször sikerem.
Pár napja írtam a ventilátor hibáról. Nem nagy ügy, csak megfázásos-szerű fertőzött lettem + pihenés közben átcsúsztam éjszakai ébrenlétbe, ezért nem intéztem még el a dolgot (majd legariztatom jövőhéten).
Kösz, mondtam, hogy erősen kopott a németem.
Akkor ezek szerint ilyen csak az Intel kivitelnél van.
(De egyéb szempontból sokkal jobbnak tűnt nekem az AMD kivitel.)
Ezt amúgy nem értem, hogy "egyirányú". Úgy rémlett, hogy a 3.1-es Type-C minden tekintetben kétirányú (forgatható a kábel is, és tud host/client módban üzemelni minden vezérlő). -
janos666
nagyúr
válasz
Pyttawrx #48736 üzenetére
A flash util alapértelmezésben (úgymond normál módban) sokszor érintetlenül hagy egy szakaszt, amivel később be tud tölteni a gép addig, hogy így pendrive-ról (régen floppy-ról, CD-ről, stb) felülírható (visszaállítható) a többi rész.
De olyat is láttam már, hogy miután átírta és sikeresen vissza is ellenőrizte a már felülírt területet, akkor ezt a blokkot is frissíti a progi egy külön lépésben (amivel elveszhet az a biztosíték jelleg, ha mégsem működik a képfileban lévő verzió az adott hardware-en, hiába mindenféle automatikus ellenőrzés, hogy tényleg hozzá való-e hardware ID-k alapján, bár ilyenkor talán kicsi az esély, hogy maga ez a rescue mód se működik legalább "vakon" [nem látod, nem hallod, de mégis csinál valamit]).A file-nak nem mindig kell a konkrét gépre szólnia, akár a normál frissítőcsomagban lévő is jó lehet (ha van benne bin file, vagy valami parancssor kapcsolóval le tudja generálni azt az exe). Talán akkor kell mégis saját file, ha a flash util normál módban kiolvas, és a képfile-ba behelyettesít visszaíráshoz olyasmi egyedi adatokat, mint pl. a hálókártya MAC címe (vagy Windows license adatok, gyári sorszám, más OEM adatok, stb) és áramszünet miatt ez elveszett a gépről (mert először végigtörölte a flash-t a util, aztán sohasem jutott addig, hogy felírja, de le se mentette sehova az eredeti tartalmat neked, hogy legyen mit visszaállítani). De az is inkább külön olyan blokkban szokott lenni, amit nem piszkál a flash util.
Ez most nem HP / notebook specifikus, én asztali alaplappal kínlódtam egyszer sokat ilyesmin, akkor olvasgattam erről.
--- Más ---
Azt le lehet valahogy ellenőrizni, hogy a HP Recovery partíció tartalma eredeti (van pl. egy hivatalos hash összeg a partícióról)? Vagy be lehet szerezni valahogy a HP oldaláról a képfile-t (vagy a partícióhoz, vagy egy Revocery Disk-hez, ami ezt is visszaállítja, ha nem találja [mert pl. direkt letörlöm előtte])?
Soha nem bízom senkiben (ne vegye személyes sértésnek, akit esetleg érint), úgyhogy egy futáskész előtelepített Windows-t nem szívesen használnék (főleg ilyen refurbished gép esetén, ki tudja mikor ki fért hozzá, még azon se lepődnék meg ha egy futárcéges melósnak jutna eszébe zsarolóvírust telepítetni, mikor egy csomagon látni hogy notebook
). Ugyanakkor nagyon zötyögősen megy a szűz Windows-ról felállás (lementettem bit-bit az SSD teljes eredeti tartalmát, aztán végig TRIM-eltem az egészet, és felhúztam frissen MS-től letöltött ISO-ból a Win10-et).
A HP oldalán az istennek nem töltődik be az illesztőprogram lista (30 perc után is "akár 3 percig is tarthat", akár a notin Edge-ből, vagy másik gépen Firefox alatt próbálva) és a Support Assist progi is töketlen a notin (semmit nem csinál, csak fut a csík lassan a semmibe, CPU és lemezhasználat ~0, aztán 30 perc után se települt fel egyetlen driver frissítés se, amit kijelöltem).
Bár ettől még működik a gép (a ventit leszámítva), gyakorlatilag a Windows Update is beszerzett mindent, ami kellett, legfeljebb nem a legfrissebbet. De talán még feltennék egy-két HP szoftvert, ami releváns a géphez (a komplett "bloatware" biztos nem hiányzik, ha nem muszáj nem kell nekem, de némelyik hasznos lehet, pl. valami contol panel, amin az akku gyorstöltési mód, vagy ilyesmik állíthatóak...).
Amúgy ezt a 15-cp0001ng gépet lehetne elvileg Type-C csatin keresztüli tölteni?
Mikor még csak nézelődtem (hogy mit vegyek), először az Intel-es x360-ról néztem bemutató videót, amiben azt mondták lehet, később pedig csak német brosúrát találtam erről a konkrét AMD-s modellről (de alig emlékszem már a német szavakra) és gondoltam a Stromversorgung lehet a PowerDelivery, és ha az van, talán mindkét irányba működik (miután az Intel-es gép biztos tölthető így, ezek után ez miért ne...?).
De ha összekötöm a PC és noti Type-C csatiját egy USB 3.1-es kábellel, akkor nem történik semmi. Ugyanakkor ezen kívül semmi más Type-C eszköz nincs itthon, csak még egy USB 2.0-ás telefon (ami nem PowerDelivery-s, csak a formátuma Type-C) és azzal sem történik semmi (se lassú adat, se lassú töltés nincs, nem látják egymást a gépek), szóval gyanús, hogy az asztali PC port, vagy a kábel a hibás (még semmire nem tudtam használni egyiket se, csak nem is nagyon volt mivel, mert a telefont is felesleges ilyen portra dugni ilyen vastag kábellel a semmiért).
Mondjuk megleszek enélkül, csak hasznos, praktikus extra lett volna (de nem változott volna, hogy mit veszek, ha előre tudom, hogy nem tölt így). -
ddmb
aktív tag
válasz
Pyttawrx #48734 üzenetére
Jó pár évvel ezelőtt hazavágtam egy más márkájú laptopot, ott nem volt gyógymód... Jelenleg nincs olyan gép a környezetemben, ahol meghalt a BIOS, de jó tudni, hogy a félresikerült művelet nem jár feltétlenül alaplapcserével
Engem csak technikailag érdekel, hogy akkor van egy másik chip is a BIOS előtt ami betölt, vagy a BIOS legelején található egy memóriaterület, ami ha nem sérül, akkor egy másik upgrade megejthető? Melyik a kettő eset közül?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Pyttawrx #48726 üzenetére
Ez eddig okés. De ez alapesetben nem jelenti azt asztali fronton, hogy ne lehetne más osztással magasabb memória órajelet belőni. Egy notebook-nál automatikusan olyan nehéz lenne belőnie? Azért erre felkészíthették volna nem?
A bios-t azert a hétvégén megpróbálom resetelni elem kivétellel. A hp power gombot hosszan nyomós urasításai nem működnek.
Hátha a bios kergült csak meg. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Pyttawrx #48718 üzenetére
Ezért tettem fel itt az első kérdésemet. Mert nem megy 1333Mhz-en, csak 800Mhz-en (400Mhz).
A memória sebessége tudtommal nem változhat, mert azt fixen kezeli a bios, a cpu FSB-ből.Nekem az a gyanúm, hogy ez az Elpida nem támogatott memória a HP620 esetében.
Ha lesz rá módom, majd kipróbálom másik típusú rammal is.
-
ProdiG
tag
válasz
Pyttawrx #48708 üzenetére
Végigment, kiírta, hogy újra fog indulni 10 másodpercen belül, és hogy újraindítás után akár 3-4 percig is tölthet, sípolhat stb., ne húzzam ki, ne kapcsoljam ki stb. Újraindult, fekete kép, vártam türelmesen 15-20 percet, nem sípolt, nem írt ki semmit. Az ügyfélszolgálatot hívni érdemes?
Szerk: Egy elektronikus számlám van a gépről .pdf-ben. Azt elfogadják? -
mjani1172
addikt
válasz
Pyttawrx #48679 üzenetére
Ez ok,viszont most nem látok billentyűzetet sem hirdetni korrekt áron amit megvennék és beledobnék,
gondolom a normál gyári ára nem két forint, így arra gondoltam hátha van itt olyan akinek mégis van jó áron és jelentkezik.
Igazából jó lenne világítós magyar billentyűzet, de a cikkszámát sem tudom így még csak óvatoskodom, és nem adom le egy ismeretlen szervízbe hogy javítsák meg minden áron, mert komoly költsége is lehet.
Az alaplapra gondolni sem merek.(Most már megint működik.)
-
-
embe
nagyúr
-
embe
nagyúr
válasz
Pyttawrx #48491 üzenetére
Ezeket találtam így a biossal kapcsolatban. A HP logo alatt a kis körkörös mozgás indul 2x. No nem sokáig, de hátha lehetne ezt gyorsítani. Illetve több ilyen gépet telepítettem, gyorsabbak voltak. Annyi, hogy azokba 128GB-os ssd volt, és nem volt particionálva.
Amikket ebben használok, azok a telepítés sorá meglettek particionálva. De arra figyeltem, hogy amikor megadtam a C meghajtó méretét, azt úgy adtam meg, hogy 1024-el osztható legyen.
Ezeket találtam ami esetleg befolyásolhatja a bootot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged