- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
diobioesz1
tag
válasz
SeniorTilla #42941 üzenetére
A számlát!
Hívd fel őket telefonon.Napi 24 órás van...Budapesten...
Garis Javítás egy hét,vagy cserélik...Kijönnek érte és elviszik,
az ország bármely pontjára 1-2 napon belül...Vissza is hozzák...
-
soldi3r
veterán
válasz
SeniorTilla #42941 üzenetére
Most errol a boltrol van szo? Ettol vannak sokkal rosszabb ertekelesuek.
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #42859 üzenetére
„Egy dacia logan árából elég komoly használt kocsit lehet már venni, mégis veszik a logant is”
Különösen, mert más abból is csak használtat lehet venni.(#42899) SZIGMA
Lehet, a MediaTek/Ralink szart gyárt, de ezt a szart a HP választja ki és rakja a gépeibe. -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #42855 üzenetére
„A cerkákat azok veszik, akiknek korlátozottak az anyagi lehetőségei, vagy nem értenek hozzá, de gép az kell.”
Ez mennyire igaz. Főnököm novemberben vett egy Asus netbookot, „természetesen” Celeronnal, ráadásul a srác, aki ajánlotta (mert úgy hitte, neki is ilyen van), benézte, és a négymagos helyett csak kétmagosat vettek. Az egy dolog, hogy a wifikártya hibás, de a proci is megszenved, pedig tényleg csak szövegírás, netezés a feladat.
Zúgás: a 8560p is „zúg”, mert van egy folyamatos alapjárati venti használat, pont amiatt, hogy folyamatosan, stabilan alacsony legyen a hőmérséklet, így biztosítva a rendszer hosszú idejű stabilitását. -
diobioesz1
tag
válasz
SeniorTilla #42920 üzenetére
Nem kell senkit kérni!
Tisztességesen kommunikáljunk egymással.
Gondolom Neked is ez a célod. -
ló úr
őstag
válasz
SeniorTilla #42907 üzenetére
Én tudom. Semmi rosszat nem mondtam rólad. Első perctől tiszta h ő nem az. Felénk ezt úgy mondják "nem tiszta fialás"
-
diobioesz1
tag
válasz
SeniorTilla #42907 üzenetére
Én kérdeztem,Te személyeskedtél,nem válaszoltál,sőt elmentél odáig,
hogy megfenyegettél.
Én nem bántalak most sem és elismerem,hogy benne lehetsz a témában,
de nem ismerlek,lassan bemutatkozol.
Csak odáig jutottál el,hogy verekedni akarsz! Velem?
Olvasgasd Toldi estélyét és rájössz esélyed sincs.
Ez egy szakmai fórum,lenne Te mondtad!
Hát a stílusod nem ide való...
Szóljak a TEK-nek? Ott csinálnak ilyesmit.
Tájékoztatlak,hogy van érvényes pszichológia véleményem...
Azt mond inkább meg,hogy Te milyen szakmai véleményt adtál
nekem a problémám megoldására?
Na látod,semmit...
Akkor döntsd el ki az eset... -
diobioesz1
tag
válasz
SeniorTilla #42892 üzenetére
Szégyelld magad!
Rád semmi szükségem sincs..."ASUS, HP és LENOVO notebookok, tabletek és ALL-IN-ONE PC-k jó áron, gyártói garanciával, számlával."
Ennyi vagy te csak...
-
ló úr
őstag
válasz
SeniorTilla #42892 üzenetére
Te kisz gonoc
-
diobioesz1
tag
válasz
SeniorTilla #42887 üzenetére
Sajnálom,hogy ezt kell írnom,de Te személy szerint egy nulla vagy aztán írhatsz magadnak bármilyen címet.
Konkrétan én egy Wifiről kérdeztem,de két okos,normális jelentkező volt a témában.
Te azzal vagy elfoglalva,hogy személyeskedel.
Javasolnék ehhez egy fórumot.Hir-24.
Ott kiélhetnéd magad.Az i7. együtt amiről azt mondtam,jó,jobb mint az enyém,de nekem elég.
Lefordítottam a nyelvedre.
Utálatos vagy!
Valaki idejön kérdezni aztán többen megtámadjátok,hogy mi az igazság.
Hát kis koma azt Joseph Heller már leírta a 22 csapdájában.
További jó szórakozást Neked!
Aztán kívánom képezd magad és ha megtörténik akkor ossz tanácsot.
Sajnálatos,gyermekes a viselkedésed...Mondhatnám nevetséges.
Nem olvasod,hogy a társaid tanácsot adnak,nem piszkoskodnak a másikkal?
Tanulj tőlük! -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42859 üzenetére
+1
én is pont tegnap cseréltem le a cerkás 250 G3-am egy Gyii7-es, igaz régi loganra
de ég és a föld a teljesítménybeli különbség -
soldi3r
veterán
válasz
SeniorTilla #42853 üzenetére
Nyilvan mindenki azt vesz, amit akar. Ennyibol nem lehet jo, uj gepet venni, ezek lassan mar egy bongeszeshez kevesek.
110-ert kapsz egy uj, gyenge minosegu, lassu gepet.
85-ert kapsz egy hasznalt, de jo minosegu gepet, kb 25%-kal nagyobb teljesitmennyel, 1 ev garanciaval. Ami ettol fuggetlenul meg lehet szep allapotban. -
ló úr
őstag
válasz
SeniorTilla #42853 üzenetére
Semmi baj sincs ezekkel a celeronokkal de már kitárgyaltuk régebben és amúgy is i5-el ajánlottam. Egy kb 4 éves Elitebook 6* körbeveri minőségben az újan 100 körül kapható masinák bármelyikét
De ezzel foglalkozol. Tudhatod. Most vegyen egy 250 G4-et gyenge wifivel, botrány kijelzővel, zörgős kopogós műanyaggal?Mert kb ezt a kategóriát kapja a pénzéért újonnan
-
embe
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42855 üzenetére
Demagógia ide, demagógia oda: Kell azért az erő. Megnyugtató az amikor normálisan dolgozik egy gép, és nem küszködik. Egy gyenge proci sokszor már egy pár összetettebb weblap megnyitásakor megizzad.
Nemrég kellett venni egy ismerősnek 130-ért lapost. De újat. Hiába könyörögtem, hogy ennyiért olyan fiatal üzleti kategóriás gépet tudok venni, hogy az álla leesik. Nem tudtam meggyőzni.
Azért pislogott amikor látta a HP 8460p-t, vagy a 6470b-t.
Az a baj, hogy az emberek ha használt gépről hallanak, akkor a szutyok 1000 éves Acer gépek képét és állapotát vizionálják.... -
juve600
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42841 üzenetére
köszönöm
-
germinator66
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42768 üzenetére
Értékelem.
Köszönöm a tippet, de...
Sajnos S/N alapján az egyik szerviz azt mondta, hogy erre már nem lehet vásárolni garikiterjesztést... (Még garis pedig, de lehet, hogy csak az első évben lehet, vagy nem tudom. Eseteg a forgalmazó dobta vissza ismét, és könnyebb volt nekik ezt mondani...?)
-
embe
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42752 üzenetére
Beszéltem a HP ügyfélszolgálattal...csak kíváncsiságból. A szervizes is csak az 1 évvel ezelőtti bios-t látja. Megígérte, utánanéz, és felhívnak majd.
Kíváncsiságból rátoltam megint ezt az azóta eltűnt bios-t. Volt egy figyelmeztetés, hogy utána a régebbi biost nem tudom majd visszatenni. Valszeg akkor emiatt nem sikerül.
-
embe
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42748 üzenetére
Kíváncsiságból kipróbáltam, nem megy. Legalábbis a windows alól. Arra hivatkozik, hogy régebbi a bios mint ami a gépen van fent jelenleg.
-
fnsteam
tag
válasz
SeniorTilla #42706 üzenetére
A tápja jó , rámértünk és jön belőle a feszkó , csak a gépen nem történik semmi , belsőleg lehet valamit javítani rajta vagy cserés ? vagy esetleg szoftverosan letiltana ?
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #42672 üzenetére
Még egy csatlakozó. Én pont emiatt vettem a 8560p-t. Rohadt lassú volt a Celeron 530M.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #42677 üzenetére
-
sajby
senior tag
válasz
SeniorTilla #42677 üzenetére
Remélem egyszer a 430 G akárhányban is lesz valami szép
Vissza sem adtam volna a gépet,ha a kijelző nem olyan amilyen :/ -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42672 üzenetére
ez így is van...
az enyémben lévő cerkát, szinte lekörözi a p8 lite telcsimben lévő cpu
épp a te hirdetéseid néztem a napokban, mert cserélni akarnám, vagy egy i3-ra vagy i5-re vagy valami "normálisabbra" -
LacBp
tag
válasz
SeniorTilla #42590 üzenetére
nos.. szóval lehet! ,( csak keresni kell! találtam Hp530 ra olyan drivert, ami támogatja az OPENGL -t. egész szépen el is fut vele!
-
joelfan
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42605 üzenetére
nem is probookra gondoltam. dell/lenovo az ipsnel. De ha igazan jo ar/ertek aranyu gepet szeretne akkor regi probookot vegyen. most egy 2570eset nyuzok. SSDvel es 16 giga rammal (ami tok felesleges egyebkent nekem) tunningolva. Kemeny 47eftert jutottam hozza. Eddig megerte
Egyedul a vilagitos billentyuzet hianyzik a hp-tol.
-
soldi3r
veterán
válasz
SeniorTilla #42600 üzenetére
Igaz, most nezem, hogy a "nem" szo kimaradt...
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #42599 üzenetére
Köszönöm szépen az infót.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42519 üzenetére
Szia!
8560P HD6470M-vel
-
Rush77
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42525 üzenetére
Ok. Köszi.
Akkor még egyelőre marad a 8460p.
Aztán ha majd lejjebb megy az ára akkor próbálok lőni valami Z bookot.@sch_a
Nekem nincs bajom a 8460p hűtésével bár alaplap csere után mintha egy picivel hangosabb lenne (meg néha fölöslegesen pörgeti) de még így sem rossz főleg a Latitude E5420-hoz képest. -
sch_a
addikt
válasz
SeniorTilla #42525 üzenetére
A 8560P-m is hangos, cserébe vastag is.
-
adika4444
addikt
válasz
SeniorTilla #42506 üzenetére
Tényleg, közben meg is van.
viszont a DriverPack még mindig egybe bontja ki, ez meg darabokban, egyesével kell mindent. Mondjuk utána az már lementhető.
De a lényeg hogy megvan, köszi az ötletet, ha pl. Win10 lesz ahhoz még nem találtam DriverPack-ket a fenntebbi oldalon... -
adika4444
addikt
válasz
SeniorTilla #42503 üzenetére
Hogyan tudom kibontani az inf file-okat az exe-ből?
-
jegenye77
addikt
válasz
SeniorTilla #42495 üzenetére
És ha nem foglalkozok vele kb mennyit bír egy ilyen aksi?
Van olyan,hogy mennyiszer lehet tölteni?
De gondolom ha minden nap is van töltve akkor is 2-3 évet ki kellene bírjon. -
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #42492 üzenetére
Persze, de azért munka után egy filmet meg lehet nézni rajta, nyilván nem IPS-képminőséggel számolva.
Emellett még pluszban a VLC-ben is finoman húzok a színbeállításon. -
válasz
SeniorTilla #42481 üzenetére
Köszi!
-
xigris
őstag
válasz
SeniorTilla #42468 üzenetére
Köszi én is valami ilyesmire gondoltam,legrosszabb esetben újra telepítem
-
embe
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42443 üzenetére
Köszi!
Na hazaértem. Beszereltem "számhelyesen". Felismerte, driver telepítése után szépen ott vigyorog az eszközkezelőben.
Majd este a telóból kiveszem a simet, és azzal letesztelem. Most még kell a teló. -
szi7777777
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42438 üzenetére
Nekem is ez volt a meglepő igen. De készítettem is két screenshotot, az egyik 2013 5. havi és 77 ciklus van benne, a másik 2012 5. havi 55 ciklussal. A 2012-est külön vettem, nem 8470p-ben volt eredetileg, de típusszám szerint ugye pont ugyanaz ami ebbe is kell és működik is rendesen. Szóval értetlenül állok az adatok felett na
De a lényeg: van valami formázás/kalibrálás amivel kimaxolhatom ezeket már épp tökéletes akksikat vagy hagyjam a 'csába és használjam így?
-
morbias2
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42422 üzenetére
Hali!
Amit találtam felraktam, de mikor az intel drivert felrakom utána egyből meghal a win :S
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla #42356 üzenetére
még a wd40-et is nyitja
Tudom tudom,, ősrégi,, de mindig kényszert érzek, hogy linkeljem -
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #42356 üzenetére
Mivel van kenoanyag tartalom az illékonysag mellett , így olajos foltot fog hagyni.
Szénhidrogen vegyületek vannak benne,tehát óvatosan nehogy vmit megkezdjen
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #42349 üzenetére
WD-40?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #42347 üzenetére
Akkor nincs otletem, HP matt felülethez nem volt szerencsém még.
-
Rush77
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42329 üzenetére
Azon vagyok. De gondolom (bizom benne) 450 g3 es 450 g3 (mar ha forgalmazzak az adott orszagban) kozott csak nincs kulonbseg azonos hw kiepites mellett.
-
Rush77
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42324 üzenetére
Eppen ez a problema, hogy nem Eu orszag (Ecuador) de akkor remelem oda is ez vonatkozik.
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla #42265 üzenetére
Kitaposom a belééét
De, hogy értsem,,,akkor "csak" a hőmérséklet ami határt szab?
áramellátás(kondik stb...) illetve,,,BIOS kezeli vajon? tud vele mit kezdeni?
Magyarul, ha beleapplikálok egy ilyen CPU-t,, elindul a masina, "csak" izzad a CPU mint a kömlői halott?Régebben ment a tuning ezerrel asztali vonalon,,,de lapossal nem próbálkoztam soha,,,itt azért erősen meg van kötve az ember keze...
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla #42263 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ez a gyakorlatban mit jelenthet kb. °C-ban?
Esetleg, ha meló közben megtámogatom egy ventilátoros paddal?
Csak hogy tisztába tegyük,,, abban biztos vagyok, hogy nem "normális" amit szeretnék, és a tűzzel játszom...a kérdés inkább az mennyire,,, feltéve, ha egyáltalán fogadja a deszka, és működik vele...(?)Köszönettel...
-
dh66e
veterán
válasz
SeniorTilla #42226 üzenetére
Köszi az ajánlást megnézem azokat is.Mondjuk félek hogy 4-5-6 éves modellekből egy jó állapotút kifogni
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #42218 üzenetére
Na, akkor most én nem értek vmit, azt mondod, hogy a legtöbb konzumer HP jobb ennél a belépő üzleti HP-nél?
Ha nem olyan rossz, akkro a konzumerek jobbak?
A Probook oké, szerintem alatta inkább konzumerebb minőségről van szó. A Probook is egy elég átmeneti dolog.
Persze, az új oké, habár én egy 8570-es Elitebooknál húzom meg a mércét. Én annál újabb notebookra nem szánnék forintot
Nekem ez a 250-es kb 2016 G62/G6-osának tűnik
. a G3-as pl katasztrófa hardveresen, de ez sajnos a kortársakban is jellemző probléma.
-
válasz
SeniorTilla #42202 üzenetére
Vagy 2x3 = 6 cellás nem pedig 8, de ez már volt téma.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #42199 üzenetére
Tudom, de nem veszit egy ssdvel.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #42196 üzenetére
Ha meg csak netezni fog rajta, akkor felesleges cserélni a gépet, az SSD pénzkidobás nem lesz, max viszi tovább a következő gépre.
Legalábbis én mindig így vagyok ezzel.
Komolyabb dolgokra meg mint írta, ott van az i5-ös gépe, szerintem ebben az esetben felesleges noti-upgrade lenne..
Venne egy komolyabb gépet, oké, komoly a proci ,de lassú a HDD, tehát ott vagyunk, hogy sebességben sehol.. Tudom mert végigjártam ezt az utat... és hiába volt i5-ösöm, ha egyszerűen a HDD tetűlassú...
Talán a mostani 7200-as vinyóval még bevállalnám az SSD nélküli létet, de munkára már nem mernék vinyóval nekifogni... De már netezni se...
-
blackdog
csendes tag
válasz
SeniorTilla #42175 üzenetére
No, hat erdekeseket irsz, ill. sajnos semmi ujat.
Ugyvezeto vagyok egy jarmufejleszto cegnel, ahol en is rengeteget excelezem es bizony sok grafikai programot hasznalok.
Nekem a halalom, ha kis felbontasu a kijelzo. Egyreszt mert a mai vilag elkezdte a keparanyokat megvaltoztatni, szerintem ertelmetlenul. Filmnezesre lehet valoban jobb a 16:9. De dolgozni nem. A 4:3-bol a 16:9-be eljutas ertelmetlen volt. Nekem szemely szerint a 16:10 meg elfogadhato volt. Ma is ilyen 30 colos monitor elott ulok, ha nem hasznalom a 15,4-es notimat, amin a mar irt 1680x1050 felbontas van.
Mindamellett, hogy a kijelzok egyre alacsonyabbak lettek, a microsoft egyre vastagabb talcakat, menuszalagokat (Office) kezdett el hasznalni. Persze a tobbi szoftvergyarto koveti oket. Ennek eredmenyekeppen ma egy excel eseteben joval kevesebbet lat az ember egyszerre. De hasonloan egy word-doksi irasanal is, ha egyszerre akarsz megjeleniteni ket oldalt (allo A4), akkor rendkivul aprok a betuk.
A 90-es evek vegen win2000-rel office-cal egy 22colos crt-n, csak igy irtam leveleket, dokumentaciokat.
Nekem szemely szerint az uj 15,6 colos 16:9-es kijelzoju notikkal az a bajom, hogy mar tul nagyok. Ertsd hosszuak. A 17 colosak pedig szerintem konkretan asztali szamitogep helyettesitok. Ekkora notebookokkal nem szaladgal napi szinten valaki munkaba. Az arra van, hogy ha vinni kell, akkor megis konnyeden mozdithato legyen. Mondjuk 5-szor egy evben.A mai 14 colosak olyan hosszuak, mint az en korabbi 15,4 colosom. Ezert gondolkodom ilyenben.
Termeszetesen elmentem bolta nezni egy fhd-t, de hat azon kivul, hogy neztem, nem igen tudtam programokat (Catia, Nx, Word, Photoshop) kiprobalni rajtuk. Ezert kerdeztem, hogy hasznalat kozben van-e valakinek tapasztalata.
De ezek szerint akkor nincs itt a forumon olyan, aki napi szinten hasznal 14 colos fhd vagy qhd kijelzos notit, monitor nelkul? -
kutkut
addikt
válasz
SeniorTilla #42181 üzenetére
Forgattam, rakosgattam mindenfelé, mindig ezt csinálta. Az energiagazdálkodási profilokat meg - amennyire lehetett - egyformára állítottam az akkuról és a hálózatról történő üzemeléshez.
Közben a hálózati adaptert is elvetném mint hibaforrás, mert egy másik adapterrel is ugyanez a helyzet. (Most még mindig csak az egyik laptopról beszélek, a másikon összesen egyszer sikerült előidézni a jelenséget.) -
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #42174 üzenetére
Fejtsd ki, és megértem
-
jety91
őstag
válasz
SeniorTilla #42167 üzenetére
En a HP-re haragszok h nem kepesek egy uzleti laposhoz a drivereket megfeleloen tesztelni es kiadni oket ha van ujabb valtozat. Nem egy lowendes regi geprol beszelunk azert.
Windowsnal maga a csunyasaga ami szamomra zavaro de hat ez van, ennyire kepes az ms egyelore.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #42167 üzenetére
Neekem egy gepen se volt gondom vele.
Neked volt?
Vagy most az a baj vele, hogy az uzleti lepeseikkel nem tudsz azonosulni?ha a Te ugyfeled win10-zel fogja kerni, akkor gondolom nem Win7-tel fogod odaadni
ugye?
Osszes Windows driver felment. Azert a Driver Updateres telepitgetes nem epp módja a gep feldriverezesesnek.
A penz fog beszelni, nemet nem fogsz Te se mondani
Mondjuk a windows 10 drivert nem a Microsoftnak kell megírnia, nem?
a gyártó feladata, vagy a chipsetgyarto, hardvergyarto... Nem? Ez miert a w10 sara?
Ez olyan , hogy szarvóóót a Xp-7-8 is amikor megjelent.. Azert mert a regihez ragaszkodas megy minden teren....
Igy, hogy mindharom rendszert hasznalom pl vannak dolgok amik nincsenek a Win7-be, 10-be itt van, es logikus helyen, hasznalhatobb mint barmikor.
Elhiszem, nem ertesz veluk egyet, nem tetszik.. De masnak meg jol johet
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #42154 üzenetére
Tehát elvi kérdés miatt nem kedveled.
Ez is egy szempont persze, de én se találok rajta fogást, pedig használom már egy ideje, win7-8-10 mellett, és gördülékeny volt az átállás is.
@jety91: az ilyen updatereket én már régóta kerülöm,,, ott vannak a gyári megoldások, sorozatszám alapján már töltheted is le. Kár kínlódni olyan driverekkel, amik nem is jók...
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42158 üzenetére
Mivel nem egy ilyen gépet telepítettünk Win10-el és jelenleg is probléma nélkül üzemel nincs jobb ötletem. Nyilván a másik verzió a user error
-
spyduck
nagyúr
válasz
SeniorTilla #42146 üzenetére
Miért?
-
jety91
őstag
válasz
SeniorTilla #42137 üzenetére
Fennvan a legfrissebb Intel driver amit fel enged rakni
-
scream
veterán
válasz
SeniorTilla #42138 üzenetére
Köszönöm az infót, felveszem velük a kapcsolatot.
Amúgy igen, elérhető hozzá: 652683-211, ez a gyári száma.
-
peter9228
aktív tag
válasz
SeniorTilla #42068 üzenetére
Nem kell cserélni, a helye az ott van: [link]
-
korpicschess
veterán
válasz
SeniorTilla #42061 üzenetére
Mi a mérnökinfós (én szerencsére nem
) szobatársammal arra tippelünk, hogy valószínűleg a dokkon levő DP csatlakozók csak AMD kártyával működnek, míg a gépen levő VGA és DP integrálttal (is).
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #42040 üzenetére
Az igaz. Tesztjelleggel megnéztem egy ProBook 650 G1-ben (habár az sem mai gyerek; Haswelles) a Kingston KVR16LS11/4-et, úgy tűnt, hogy jó bele.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #42035 üzenetére
Egy ProBook 6570b-ben már 1 éve szépen megy a Kingston (HP/Compaq) KTH-X3CS/4G, 4GB 1600MHz DDR3.
Persze RAM-vásárlás előtt megnéztem, hogy milyen kompatibilis memóriát vehetek az itthoni boltokból.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #42035 üzenetére
Igen, ez így van, általában a hynix ramok szoktak jók lenni.
-
válasz
SeniorTilla #42003 üzenetére
Értem rendben köszönöm a választ !
-
-Solt-
veterán
válasz
SeniorTilla #41957 üzenetére
Kapott egy W10-t, ez volt a legegyszerűbb!
Köszönöm mindenkinek a tippeket!
-
adika4444
addikt
válasz
SeniorTilla #41957 üzenetére
Hali!
Ja akkor így van h csak Win8-tól, nekem az rémlett ha UEFI akkor benne van.
-
-Solt-
veterán
válasz
SeniorTilla #41950 üzenetére
Kiváló a megfogalmazás, kellene, de nincs ott!
Lekopott, vagy nem tudom mi történt vele, de a klasszikus kódot úgy ahogy a másik gépemen van, nem látom rajta.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #41931 üzenetére
Egyebkent egy 15" notebookon mi ertelme van az 1920x1080 felbontasnak, minek?
Csak papiron hangzik jol, de a gyakorlatban inkabb hatrany ilyen kis kepernyon.
(Es persze van nagyobb is...) -
V.Stryker
nagyúr
válasz
SeniorTilla #41932 üzenetére
Minek a cseréje?
Az alaplapi csatlakozóé? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
SeniorTilla #41923 üzenetére
Na, kipróbáltam. Először is egy kis csizsolópapírt összehajtottam és alaposan megcsiszoltam a belső csatit.
Konklúzió... Ha az akkut kivettem, akkor nem melegedik, másfél órát nyomattam youtube videót víruskeresés közben és semmi.
Az akkut visszatettem, gép indít, akku 30%-on, tölti kezdi, youtube indít... .10 perc alatt forró lett a csati.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
SeniorTilla #41921 üzenetére
Én is erre gondoltam, de kb a 10-ik csatlakozóval próbálom....
Most épp kivettem az akkut és így nyúzom... -
Gedeon31
addikt
válasz
SeniorTilla #41903 üzenetére
Köszönöm gondolom ,ha garanciális a gép ,akkor ott a szakszervizbe nem szívbajosak megkérik az árát.
-
Gedeon31
addikt
válasz
SeniorTilla #41901 üzenetére
Egy ilyen ujjlenyomat-olvasó beszerelése mennyibe kerülhet ?
-
adika4444
addikt
válasz
SeniorTilla #41894 üzenetére
"Audio-nak nem kell driver, megy a windows-zal simán."
Vagy nem... Realtek esetén gyakori hogy ameddig nincs driver a fülesre nem vált át ha bedugom meg mikrofonnál is van ilyen... Sztereó keverő sincs ilyenkor...
"Fekete félhenger, vagy szürke műanyag?"
Mi ezek között a különbség? Nekem is azt írja a HP 2570P hogy nincs biometrikus eszköz vez. pultban, de eszközkezelő meg látja... Meg olyan 2570P-t is láttam amiben nincs ujjnyomat olvasó, a helye se volt meg rajta... -
embe
nagyúr
válasz
SeniorTilla #41896 üzenetére
A biosban nem lehet letiltani az ujjnyomatolvasót?
-
juharsirup
csendes tag
válasz
dupláztam
-
juharsirup
csendes tag
válasz
Igen, az audióval én se szívtam még ilyet. A fingerprint kapcsán teljességgel igazad van.
-
juharsirup
csendes tag
válasz
SeniorTilla #41894 üzenetére
Sajnos valamiért nem, még Win update sem talált hozzá semmit. A HP oldaláról leszedett Conexant driver cucc is látta, felpakolta, de nem reagál, az eszközkezelőben pedig a "Multimédiás audiovezérlő" még mindig ismeretlen.
A fingerprint dolognak utánanézek, de elvileg csak a bluetooth-t tiltottam le. Az audiót biztosan nem (be is van pipálva mindenféle intel audió bigyó is mellette). Meg ugyebár ott van az eszközkezelőben.
-
Stooner
tag
válasz
SeniorTilla #41879 üzenetére
Szerintem is
Köszönöm a megerősitést!
(#41882) zsolthee
a driverekre értették-hogy nem fog rendesen menni a windows 7-konkrétan ezt mondták mind a 2szer,mert nem akartam elhinni,látva a drivereket a hp oldalán
-
zsolthee
senior tag
válasz
SeniorTilla #41867 üzenetére
Futárszolgálat vitte-hozta, a központi Service Desk-et hívta a kolléganő.
Közben kiderült némi huncutság: van egy CHS-s op.rendszer kinézetű lemez hozzá és a licence matricát jobban megnézve kiderült, hogy azt is Ők tették rá. Szóval nem Windows-zal gördült ki a gyárból.
Szóval a szerviz nem is tehetett rá semmit, valószínűleg egy félbemaradt - DVD lemezről elkezdett - recovery eredményét láthatom a HDD-n. Sajnos a DVD sérült lehet, mert állítólag megállt valahol a folyamat, ezért hozták hozzám.
Így valószínűleg marad a más forrásból installált Win 8.1 + aktiválás a gépen található kulccsal.
Persze mindent utólag kell megtudni...de ez már csak egy ilyen szakma -
juharsirup
csendes tag
válasz
SeniorTilla #41854 üzenetére
Közben a BIOS update sikerült.
-
juharsirup
csendes tag
válasz
SeniorTilla #41854 üzenetére
Hm... egy másik kérdés: a BIOS-ban van netről frissítési lehetőség. Az opció egy előző rollback verziót ajánl fel (pedig a support oldalon van újabb is). Melyik lehetőséggel érdemel élni? Ha az oldalon is megtalálható újabbal, azt fel tudom rakni valahogy win jelenléte nélkül?
-
juharsirup
csendes tag
válasz
SeniorTilla #41844 üzenetére
-
zeusz95
újonc
válasz
SeniorTilla #41799 üzenetére
igen, teljesen olyan
-
adika4444
addikt
válasz
SeniorTilla #41844 üzenetére
Üdv!
HP Probook 640, 650 hogy csak házon belül maradjunk.
Fujitsu Lifebook a7x4 és a7x6, de Lenovo-ból is van olyan, sőt a Dell Latitude e 6x40 is olyan meg talán a Latitude 7x40 vagy 7x50 utóbbi kettőben nem vagyok 100% biztos.
Szal van már dögivel, ezért kellene megoldás. Eddig azon gondolkodtam én is ami itt volt hogy belső tárolóról telepíteni. Vagy Win8-at felrakni, Win7 iso-t kibontani, és a setup-pal telepíteni igaz ilyenkor nem lehet particionálni.
Vagy még esetleg az mehetne hogy a Win telepítős pen-re külön mappába feldobni az Usb3 drivert, és amikor kéri betallózni, igaz fogalmam sincs látja-e a telepítő ilyenkor a pen tartalmát de majd megnézem. -
juharsirup
csendes tag
válasz
SeniorTilla #41838 üzenetére
A 2-esben próbáltam eleve. Most nézek másik release-t.
-
jety91
őstag
válasz
SeniorTilla #41813 üzenetére
Nalam az intel egyik driverevel volt problema, felraktam a 8ast hozza + letiltottam a windowsos alkalmazassal a frissiteset es az is utana megfeleloen mukodik mar. Par napja vannak mikrolaggok (hang megakad a keppel egyutt), de szerintem az a blade and soul + spotify miatt lesz. Szimplan nem birja mar a proci a terhelest
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #41812 üzenetére
Nekem is Skoda, de csak Octavia.
-
MineFox54
őstag
válasz
SeniorTilla #41802 üzenetére
Százszor nagyobb élmény egy üzletit használni, és ezt most nem a milyen notit topikos "múltam" miatt mondom.
A hetekben váltottam egy NC6320-ról egy 6930p-re. El nem hittem. Sokkal gyorsabb (t5200 (nc6320) vs p8400(6930p) ), sokkal jobb billentyűzet, sokkal jobb Linux alatt, sokkal szebb, jobb ház, használható touchpad,trackpoint, stb.
-
junior11
veterán
válasz
SeniorTilla #41813 üzenetére
Köszi.
-
törölt tag
válasz
SeniorTilla #41807 üzenetére
Nézd, elfogadom, amit írsz. De a TFT technológiailag képtelen az IPS minőségét hozni. Ahogy a leggagyibb kompakt kamerával is lehet jó fotót csinálni. Ettől még sok mindent mégsem tudsz vele megcsinálni, amit egy SLR-rel meg igen. Pl. a rekeszt tekintve. Vagy ahogy egy audiofil felvétel sosem fog úgy szólni egy ‒ még ha a legjobb is ‒ kommersz rendszeren, mint egy audiofilen, amit nem csak annak hívnak, hanem tényleg az is. Persze más kérdés, kinek mi tetszik.
A 8560w 30 bites színmélységgel megy, a Dragon 18 bites. -
törölt tag
válasz
SeniorTilla #41800 üzenetére
„Az ips-ek kicsit túltolják a színeket, ezzel együtt kell élni. Egy fénykép soha nem lesz olyan minőségű egyik IPS kijelzőn sem, mint a jó öreg Sárkányon.”
Érdekes vélemény. Kár, hogy ennek kb. csak a digitális világ képfeldolgozással foglalkozó egésze mond ellent. Nem lehet, hogy amit „túltolás”-nak hívsz, az csak béna gyártói beállítás? Vagy a rosszhoz való hozzászokásod után a bőség zavara? Mert a színhűségben az IPS messze a TFT fölött van.
És igazad van: egy színes kép egy IPS panelen soha nem lesz ugyanolyan minőségű, mint egy TFT-n. Mindig jobb lesz. Azaz egyből javítom is magam: mindig jobb lehet, ha az egész folyamatban törekszenek a minél nagyobb színhűségre.
Az simán lehet, az IPS-en azért láttad túltoltnak a színt, mert a fotó túltoltként készült vagy menet közben lett túltolt, csak a TFT nem tudta megjeleníteni.„A konzumerek olcsóbbak és szebb a kép, hang, nagyobb a teljesítmény, stb.”
Hát, ha kifejezetten grafikai feladatokra veszel üzleti gépet, akkor aligha. De a fentiek alapján szokás kérdése is. -
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #41799 üzenetére
960M nincs DDR3-mal, csak GDDR5-tel...
Nem tudom, hogy a fizetett bérenceket rám is értetted-e, de hidd el, én lennék a legboldogabb, ha pénzt kapnék azért, amiért itt cseszem el a szabadidőm egy részét. Azt meg sosem mondtam, hogy a HP szar, főleg, hogy 15 éve csak HP-kat használok. Te is tudod, hogy minden gyártó gyárt jó gépeket meg ócskákat is.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #41794 üzenetére
Valóban ez HP topic, de előfordult már itt Lenovo is.
Összehasonlítani a HP-vel, eszmét cserélni róla talán bocsánatos bűn lehet. Természetesen itt szigorúan a HP notebookoké az elsőbbség.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #41794 üzenetére
A 960M jóval gyorsabb a 950M-nél és játéknál ez számít, nem a cpu. Amit a 4200H nem hajt ki a 960M-mel, azt a 6300HQ sem fogja kihajtani 950M-en.
A konkrét paviliont nem ismerem, de feltételezem, hogy egy 200k-s gép zöldre festve. Az meg olyan két kategóriával van a G-s Asus alatt házban, hűtésben, mindenben. -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #41768 üzenetére
Csak kiegészítésnek: Én általában nem szoktam használni 1 napnál tovább a gyári telepítést, hanem majdnemhogy rögtön friss os. telepítés, és akkor tényleg saját ízlésnek megfelelően van beállítva a gép,, mert olyan sok-sok-sok és sok minden van előre telepítve, hogy az már szinte egyenlő a használhatalan kategóriával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest