- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
castiels
addikt
válasz
SeniorTilla #45369 üzenetére
250 g5.
-
hódmaci
senior tag
válasz
SeniorTilla #45342 üzenetére
Köszönöm.
Akkor ebből arra következtetek,hogy a másodiknál ébred pl: egérmozdulatra.
A harmadiknál meg power gombra.
Helyesen feltételezem? -
castiels
addikt
válasz
SeniorTilla #45331 üzenetére
Persze vilagos, csak èpp ilyen tìpus vásárlása esetèn nem valami jó..
-
castiels
addikt
válasz
SeniorTilla #45327 üzenetére
Eddié viszont nem volt az igazi..
-
castiels
addikt
válasz
SeniorTilla #45323 üzenetére
Tudod ajánlani azért a 250 g5-öt?
-
313313
addikt
válasz
SeniorTilla #45314 üzenetére
Nem néztem rá direktbe milyen ssd van benne, telepítésnél talán Samsungot írt ki.
"Gyorsnak gyors, nem gondolkozik, nem parkol a fej, nem pörög újra fel a lemez..." ezt meg arra értettem, hogy nem hdd. Gyorsaságra akartam válaszolni, ill megjegyeztem a laptop hhd-k egyik/másik "hibáját"/hátrányosságát. -
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #45286 üzenetére
használt mercedes vagy új suzuki
azért notebook terén már csúnya visszalépések vannak, sok bc épp eléri egy jpbb konzumer médiás vagy gamer gép szintjét, van amikor alá is megyszerk: nemrég egy hp tab járt nálam, listaára 330e körül, extrák nélkül, volt hozzá dokk meg billzet, azokkal 400k fölötti
olyan nyomoronc ips glowt legnyomibb kínai tableteken nem láttam, listaár töredékéért kaptam volna kiegészítőkkel, nem kellett ( : -
Sefter
veterán
válasz
SeniorTilla #45286 üzenetére
Sőt, azon a vonalon nagyon beteg árak vannak mostanában (új autó)...
-
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #45262 üzenetére
tapasztaltam, komoly különbség volt lefelé
szerk: betekintési szögekben a hd-nál jobbak persze, ezért van ráaggasztva hd+ verzióra is az sva, de képminőségben amiket láttam ilyen jelöléssel hát huh
linkeltem már pár helyre, lehet ide is
balra 8540p hd+ wva, jobbra nyolcötven' g1, de ui. panelt láttam g2 és 3-ban is, fhd sva -
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #45256 üzenetére
az sva azt jelenti tn, az uwva az ips, hp-nál legalábbis
standard és ultrawide viewing angle
nemrég nagyot koppantam g2 g3 modelleknél, panel infokat kaptam, azt hittem xva panelek, még jobbak is az ips-nél, csak hp-nál kicsit másképp megy a nevezéktan
szerk: a nincs semmi baj kijelentésre én azt mondanám, fél millás gépbe olyat ne, max 200e-sbe, ezek meg elitebookok voltak -
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #45259 üzenetére
őt nem láttam még
szerk: lesz on is
8570p-be raktál már ips kijelzőt? -
Chaser
legenda
válasz
a nem folyik ki a szem leginkább a pwm free miatt van, kifolyik meg a pwm miatt, pwm free megfejeleve ips-sel az igazi
én eddig 12,5-es g szériás gépeket láttam, nem rosszak, de nem estem tőlük hasra hiába ips-ek, vagy sva-k, békebeli t60-am ips kijelzője keresztbe lenyeli őket, vagy az x200 bh affs kijelzője -
Kussolj
csendes tag
válasz
Nagyon köszönöm a kifejtett választ!
Esetleg a gépekről (430, 840, 1040) magukról még tudnál pár szót mondani?
Anyaghasználat, összeszerelési minőség, billentyűzet? -
gszor
újonc
válasz
SeniorTilla #45248 üzenetére
Vásárláskor kifejezetten rákérdeztem a garanciára, azt válaszolták, hogy worldwide, vagyis az egész világon érvényes
A magyar honlapon azt írja, hogy érvényes offsite suport, vagyis kiszállással támogatnak
létezik olyan, hogy egy új gépben rossz az alaplap? Eddig csak használt Lenovokat vettem, azokkal csak akkor volt gond, ha leesett, ráöntöttem a kávét és még rá is parkoltam valamelyikre (kis túlzással)btw:Mi az a bc vonal?
köszi -
Chaser
legenda
válasz
SeniorTilla #45248 üzenetére
sztem akkor gép csere lesz leginkább
nemzetközi gar csak bc vonalon van náluk vagy ott sem? -
Oli330
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45215 üzenetére
Ár / érték arányban szimpatikusabb a pavilion 13-as x360-as ,,, i3 proci ,, 620 grafikus kártya , 1920x1080 Full HD IPS touch .... és 215e ft... Zenbookkba ez kb 300e körül van..
-
whited
addikt
válasz
SeniorTilla #45210 üzenetére
És amit a kolléga mondott zbook?
Azokat őszintén szólva abszolút nem ismerem.
Az mennyire igaz, hogy a GPU hajlamos elhalalozni? És mehet a reball rajta ami ugye nem olcsó?
Főleg az nvidia-s GPU -
Dilikutya
félisten
válasz
SeniorTilla #45205 üzenetére
A Firefoxot már javasoltam neki, illetve Edge-t, Explorert is. Frissítés ilyen gépen szerintem nem okoz gondot. A W10 úgy tudom, nem előtelepített.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
SeniorTilla #45200 üzenetére
Van még egy fél doboz sűrített levegő spray-m.
Oldalról, a nyíláson át fújjak bele?
Egyébként csak a lakásban.asztalon használjuk, kültéren sohasem. -
-FreaK-
veterán
válasz
SeniorTilla #45159 üzenetére
Persze, de 70k-val drágább is mint a pavilon
ha a pavilonban is IPS lenne meg bill. háttérvilágítás akkor inkább azt venném, mert a plusz teljesítmény meg a -70k ellensúlyozza a jobb építési minőséget (+valszeg még a hűtése is jobb)
Kérdés, hogy mi a helyzet a kijelzővel meg a billentyűzettel
(gyanítom, hogy TN és no világítás, de kéne megerősítés)
-
dems
csendes tag
válasz
SeniorTilla #45150 üzenetére
Értem és olyan keretet tudnál nekem mutatni hogy milyen fajta kell hozzá , ha ide nem lehet linkelni jöhet privátba. Kösszi.
-
Lacc
aktív tag
válasz
SeniorTilla #45102 üzenetére
HP 840 G3-as Elitebookon Windows 10 Pro 64bit-tel nekem sem megy a fényerő állítása.
-
válasz
SeniorTilla #45083 üzenetére
Ezért felesleges telefonhoz nyúlni. Fel kell telepíteni a 10-t a hetes termékkulcsával. Be fog aktiválódni.
-
válasz
SeniorTilla #45054 üzenetére
Van itthon 2 dobozzal.
-
papeti01
senior tag
válasz
SeniorTilla #44957 üzenetére
köszönöm.
és akkor az UWVA-t, hova pozicíonáljam? -
Klara_
őstag
válasz
SeniorTilla #44941 üzenetére
Thx, de nem a csatlakozo a rossz. Az a billego muanyag darab ami leszoritja:
-
Lacess
tag
válasz
SeniorTilla #44916 üzenetére
Hidd el, nem szívesen szop@tom magam...
csak legális Windowst szeretnék használni ami a géphez járt.
Találtam egy ( elvileg) OEM Win8-at, most töltöm csak nagyon lassan jön.Casoli: az a sor szvsz a win7-re való downgrade-re utal, a gép alján Win8 Pro matrica van. 820 G2-t csak win8-cal árultak.
-
vadger
tag
válasz
SeniorTilla #44881 üzenetére
@SeniorTilla @Sefter Köszi!
-
adika4444
addikt
válasz
SeniorTilla #44863 üzenetére
Itthon ez nem 3 év kötelezően?
(#44873) K1nG HuNp:
Matematikailag valóban, de garanciánál pl jelenthet eltérést a garanciális feltételekben... -
K1nG HuNp
őstag
válasz
SeniorTilla #44872 üzenetére
1+2 az 3
-
válasz
SeniorTilla #44863 üzenetére
Jó az kettőnek is. Ha beírom az SN-t és a típust, akkor 1+1 év jótállást hoz. Mindössze az induló dátum nem jó, de azt majd módosíttatom, aztán rákérdezek, hogy lehet, hogy bizonyos boltok 3 év garanciával adják el.
-
hito
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44849 üzenetére
Még annyi, hogy itt a gari hogy működik? Külföldi a gép, asszem szlovak, de szamlam sajnos nincs. HP oldala szerint még vastagon garis.
-
hito
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44849 üzenetére
Ez a vicc, hogy ha olcsó gépet veszel, jobb hangzást kapsz. 400-500eFt-ért meg olyat, hogy inkább ne lenne benne semmi. Rohej. A Lenovo Thinkpad Helix 2-m Pro Keyboard dokkolojaban elég tisztességes hangsugarzo van. Az eddigi legbrutalabb hangzást tablet fronton a Dell Latitude 11 5175-m esetben tapasztaltam. Olyat szolt, hogy nem hittem el. De mas sem
Az a gaz, hogy ehhez a szintű hardverhez ragaszkodnék, igy az a Yoga nem alternativa sajnos bármilyen jol is szóljon. Azért is választottam ezt a HP-t, mert minden extra benne van ami nekem kell + elég eros es a B&O- bol kiindulva gondoltam hangzás téren is hellyel-kozzel helyt all. Hat nagyon nagyot tévedtem ebben.
-
darvak
senior tag
válasz
SeniorTilla #44843 üzenetére
Köszönöm a választ
-
Thusor
őstag
válasz
SeniorTilla #44839 üzenetére
Köszönöm a válaszodat. Akkor megpróbálok szerezni bontott panelt. Érdemes lehet azért szalagkábelt és vezérlőpanelt is kicserélni, ha úgy sikerül bontóban találnom jó áron? Vagy elég csak az LCD?
-
Willanyasz
tag
válasz
SeniorTilla #44811 üzenetére
Akkor most hogy a t.kömbe lehet kalibráli ezt a szart vagy vane értelme egyáltalán?
tipus:E9Y44EA Probook 450 g1
Megterhelem a gépet teljesen feltöltötten és 3 perc után hibernál.csak töltőn indul újra.
Van a gépen Hp support assistant de aszerint jó az aksi.Egyik pillanatról a másikra kezdte ezt a hülyeséget.
A töltés nagyon gyorsan végbemegy a hibernálás után.Az üzenet megírása alatt nulláról 90%-ra töltött.
Szerintetek? Windows hiba ?Mert most raktam újra-kapott egy vírust az új rendszed de azt sikerült kiírtani.
De ezeket produkálja.Ötlet? -
válasz
SeniorTilla #44808 üzenetére
Szerintem Te nyugodtan merítsd csutkára, aztán majd ha mélymerülésbe kerül, és onnan már nem lesz kihozható, az legyen a saját dolgod, és menjen a saját károdra, ne máséra. Részemről marad a saját módszerem, ami eddig minden esetben segített.
-
válasz
SeniorTilla #44808 üzenetére
A kettő között van az igazság. 25xxp sorozatban tudom hol kapcsol ki az akku ismerem a cellákat, nem hagyom neki, hogy maga tegye, mert ki van centizve. Inkább 1 tized volttal felette magam kapcsolom le vagy kezdem tölteni mint, hogy ő maga tegye. Sőt hagyom kihűlni az amúgy meleg akkut, ritka ha töltőt kap, előtte kiléptetem a rendszert. Persze ez az egész ennél a szériánál megy, tudom az akkuk fesz határait.
Azért, mert hiába nyerek 5 percet azzal, hogy ő kapcsol le, de teljes élettartamra nézve tovább megy el.
Én amúgy altatom más híján, majd felkel és után már nem csinál semmit egyszerűen elszáll ha nem kap töltőt. -
válasz
SeniorTilla #44806 üzenetére
Energiabeállításokban nincsen túl sok opció, szerintem magadtól is megtalálnád, hogy van egy olyan opció, hogy mennyi tétlenség után kapcsoljon ki a gép. Soha ne kapcsoljon ki. Ez lesz a megfelelő beállítás. Aztán ha az aksi töltöttsége a kritikus szintre csökken, akkor a windows is ki fog kapcsolni. Persze, most majd lehet írni, hogy így ennek semmi értelme, pedig az összes gyengélkedő aksit ezzel a módszerrel helyre lehetett hozni. Ugyanis az eltolódás nem az alsó 5% alatt van, ahol már leáll a windows automatikusan. Hol írtam, hogy nem sikerült a kalibrálás?
-
válasz
SeniorTilla #44804 üzenetére
Senki nem állított olyat, hogy windows alatt csutkára meríthető. Aksi kalibráláshoz nem is szükséges csutkára meríteni.
-
válasz
SeniorTilla #44802 üzenetére
Én a saját módszeremmel, nem egy 30-40% aksi elhasználódottságot hoztam helyre 5-15%-ra. A csutkára lemerítés nem annyira szokott jót tenni az aksival.
Ezeknél a gépeknél szokott lenni, hogy 5%-os töltöttségen, még működik 20 percig a videólejátszás a % csökkenése nélkül. Ilyenkor jön helyre az aksi és a szintmérő.
-
twine
veterán
válasz
SeniorTilla #44799 üzenetére
+(#44800) Casoli
-
fzoli15
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44728 üzenetére
Nincs ilyen beállítási lehetőség, én is ezt kerestem először.
#44729 szotadi:
Nem írt ki semmit, vagy csak nem vettem észre, mert fél pillanat alatt eltűnik a boot képernyő. De ha hazamegyek megfigyelem alaposabban. Viszont most, hogy ezt írtad eszembe jutott, hogy mióta ezt csinálja 2-3-szor észrevettem a windowsban, hogy nincs jól beállítva az idő. Frissítettem a szerverről, de később megint nem volt jó bekapcsolás után. Szóval gyanítom, hogy egy elemcsere után megoldódik minden problémája a gépnek.Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
-
Dave™
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44708 üzenetére
mert nem tudod azt sem, hogy a probook műanyag-e vagy fém. Na szerinted melyik?
Mostanra sajnos több benne a műanyag, mint a fém (bezzeg 5-6 éve még fordítva volt...). A 450 is nagyrészt műanyag, a 250-ben pedig nem is tudom hogy a hűtőbordán meg a zsanérokon kívül van-e fém. Mára talán az EliteBook jelenti azt a szintet, ami anno a ProBook volt. De ez nem csak a HP-ra igaz, hanem a Dell-re meg a Lenovora is.
-
Brandynew
őstag
válasz
SeniorTilla #44704 üzenetére
Már megbocsáss, de az "i5 jóval erősebb az i3-nál" jellegű hozzászólásaid arról tanúskodnak, hogy nem tudod miről beszélsz. Ez az i5 valamiféle fétis? Egyáltalán nincs túlárazva a gép. Ez egy belépőszintű üzleti gép, nem egy műanyag konzumer. Sokkal többet ér az SSD, mint a 15%-kal nagyobb teljesítményre képes i5.
-
csbalint
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44693 üzenetére
Ez alapján a teszt alapján, ami nem tudom, hogy mennyire valid, kb 20%-al jobb az i5, kijön ez a plusz teljesítmény a mindennapokban, érezhetően, vagy inkább csak akkor ha számításigényes dolgokat csinál az ember?Elnézést a többszöri post-ért csak i3-mal +4gb rammal bent maradnék 200 alatt i5-el meg 212 lenne és nekem ez a 200k a határ ami fölé nem szívesen mennék.
Bálint.
-
csbalint
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44693 üzenetére
Értem köszönöm tehát akkor inkább i5 mint a dedikált kártya.
-
LacBp
tag
válasz
SeniorTilla #44684 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Megpróbálom win 7 32 bittel.. Hatha..
-
virkir
veterán
válasz
SeniorTilla #44681 üzenetére
Nincs hozzá nyolcas intel driver.
Elnézted a típusszámot. -
LacBp
tag
válasz
SeniorTilla #44678 üzenetére
Isten bizony így próbáltam! Mondjuk win 8 intel driver nincs is hozzá! 1016sh 64bit..
😯😬😠 -
virkir
veterán
válasz
SeniorTilla #44646 üzenetére
Remélem engem is megnyugtatsz.
Hozzánk egy 15-AB218MH került netezős, kicsitjátszós,nemhordozós másodgépnek szvsz igencsak jóáron ezért a kiépítésért. -
tpeter77
addikt
válasz
SeniorTilla #44663 üzenetére
köszönöm.
-
takilevi
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44655 üzenetére
egy másik kérdés, hogy az AMD catalyst control-ban a chrome-ról valahogy le lehet venni a a lock-ot, lehetőleg valami jogtiszta módon?
-
takilevi
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44653 üzenetére
-
válasz
SeniorTilla #44648 üzenetére
Vitatom. Egeret amit megfogok rajta a kezem festettek, még ma is csak minimálisan kopptt olyan 5 éve. Persze nem gány munka volt.
-
cserix
tag
válasz
SeniorTilla #44624 üzenetére
Vagyis törődjek bele, hogy nem lesz világítós billentyűm?
-
Sefter
veterán
válasz
SeniorTilla #44613 üzenetére
Köszi
Probook 430 és Elitebook 840 körül nézelődök. Megbízható gépek ezek?
Lenne most egy hasonló Lenovo, de félek a márkától... -
Drenadar
veterán
válasz
SeniorTilla #44607 üzenetére
Szia!
HP spectre-el van tapasztalatod? Vagy bárkinek itt? Megéri azt a talicskányi pénzt amit kérnek érte?
-
madmike
őstag
válasz
SeniorTilla #44607 üzenetére
Néztem Youtube videót, ahol szétszednek egy ilyet, ott is csak egy van.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #44557 üzenetére
Értelek, és köszönöm a tanácsot. Egyébként reggel óta már visszadrágult majdnem kétszázezerre, csak pár napig volt lejjebb az ára.
-
jegenye77
addikt
válasz
SeniorTilla #44539 üzenetére
És ezt, hogy tudom ellenőrizni?
-
jegenye77
addikt
válasz
SeniorTilla #44523 üzenetére
Innen tettem fel a "Intel Wireless LAN Drivers" -tde semmi változás sajnos.
Mit lehet még tenni? -
válasz
SeniorTilla #44527 üzenetére
Csak nem adom lejjebb. Egy 3720QM kb U5500 szinten van nagy átlagot nézve. Most is van 8 ramom, SSD + HDD és 23 órás akkuidőm legalább. Na meg a fém ház is alappá vált, a kis méret, bár a közel 2kg lehetne kevesebb is. Azt már most látom, ha csere van 200k alatt nem lehet váltani szintet megtartva. Hm, hát ez sem holnap lesz.
#44526) Khelben ! Az úgy jó!
-
válasz
SeniorTilla #44522 üzenetére
Típus nélkül: I7, 250-es SSD, 8Gb RAM. Innen indulnék ha vennék. VGA nem fontos.
Khelben! Ez is közel 200k, de oké. Beépített akkuja van?
-
válasz
SeniorTilla #44511 üzenetére
Volt HP Pavilion gépem, ami gyárilag hibás volt, nem adott képet. Alaplapot cserélt a szerviz, majd visszaküldte hozzám. Fél nap használat után kiderült, a csere alaplap is hibás, napi kétszer eltűnt a gépből az integrált vezetékes LAN vezérlő. Elég nehezen volt produkálható a hiba, de mikor visszatért a LAN hardver, dobott mindig a gép egy blue screen-t. Elsőre a HP nem ismerte el, hogy hibás, már nem is emlékszem, talán magát az aljzatot tartalmazó minipanelt cseréltek a gépben. Hiába küldtem a géppel kinyomtatott segédletet, hogyan produkálható a hiba, sz@rtak rá. Aztán sok sok óra telefonálgatás után újra vissza a gép a szervizbe, majd megint konzultáció a szervizesekkel, aztán végre alaplapot cseréltek újra. Azóta jó a gép. Szóval akkor Te azt állítod, hogy a HP szervize is egy kalap sz@r. Mert Én ezt nem állítom. Átlag user biztosan nem tudta volna kierőszakolni a 2. alaplapcserét. A rossz tapasztalat ellenére nem megyek a homárra blogot írni. Átlag userről meg annyit, talán egy éve írt valaki a homárra egy történetet egy notebookról, hogy hogy kicseszett vele egy bolt. Az a vicces a történetben, hogy a fele sem volt igaz amit leírt. Tudom, mert ott voltam egy méterre a történésektől, kollégám állt a pult túloldalán, és hallottam mi hogyan történt.
-
válasz
SeniorTilla #44498 üzenetére
Az a baj ebben a történetben valami nem kerek. Ha a szerviz csereigazolást állít ki, akkor mit keresett nálad a készülék utána? Cserére jogosító igazolásnál a készülék a szerviz tulajdonában marad. Külföldi szervizet se nagyon értem. Ha nincsen térerő, akkor nem driver hiba, hanem a wifi antenna rossz csatira van rádugva. Illetve azért leírhatnád, hogy a két eset között több száz lenovo készüléket javított meg sikeresen a TMX. Azért mert 100ból egyszer hibázik a szervizben egy alkalmazott, ezért leírni egy céget... Látszik nem ebben a rendszerben dolgozol, nem is nagyon látod át ezt az egészet. Nálunk is napi több száz házhozszállítós rendelés fut be, mely vásárlóknak a 99%-a elégedetten veszi át a csomagját, annál az egynél meg befut valami gixer, eltűnik a csomagja, nem azt kap amit rendel, stb. Ezt a céget sem huznám le a klotyón azért az 1%-ért. Ez van a TMX-nél is. Ahol emberek dolgoznak, ott hibázás is előfordul.
-
válasz
SeniorTilla #44492 üzenetére
Na ebben tévedsz. Nem a magyar szervizzel van a baj, hanem a Lenovo nem nagyon biztosít alkatrész utánpótlást. Sokszor ezért van hetekig a szervízben a gép, mert vár szervizalkatrészre. Aztán persze két hónap múlva jön a cserére jogosító igazolás kiállítása. Mondjuk ennek is meg van az előnye. Ez az ingyen gépfejlesztés.
-
Dhampir
félisten
válasz
A Lenovokról már én is hallottam ezt a viszonylagos megbízhatóságot, például az Asus-al is összehasonlították, hogy jobb forraszanyagot használ a Lenovo.
Egyébként a Dellről mi a véleményed ebben az összehasonlításban?
-
schulc99
aktív tag
válasz
Akinek lenne a gép az ilyen szempontból márka hű és ezért csak a HP jöhetne szóba.
Most már csak ezt a integrált / dedikált vga dolgot kellene eldönteni.
Sajnos nem igazán vagyok tisztában a laptopok vga teljesítményével és így könnyű eltévedni. -
schulc99
aktív tag
válasz
SeniorTilla #44490 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Azzal tisztában vagyok, hogy sajnos ennyiért csak belépő szint kapható. A kiszemelt gépben egy i5 6200u van és csak integrált vga. HP 250 G5 W4N14EAAzt nem tudom eldönteni, hogy a HD 520 mire és meddig lenne elég.
A gép általános otthoni célokra, film, office, böngészés, Skype, Viber lenne csak használva, de nem tudom hogy az integrált vga hosszabb távon is elég lenne vagy jó lenne egy dedikált is mellé, ami ugye egy plusz hibaforrás.
És ezért érdekel a HP megbízhatósága.
Acer és Lenovo ilyen szinten nem ajánlott a forum szerint. -
Nundee K.
tag
válasz
SeniorTilla #44465 üzenetére
Sajnos nem tudom.
Freedos-szal vettem és mire op.rendszer került rá feltöltöttem az akkut. -
Nundee K.
tag
válasz
SeniorTilla #44461 üzenetére
Akkor én mit szóljak?
Bő 1 hónapja vettem egy 250 G4-et egy Auchan-ban. A HP SA szerint még 43 nap gari van rajta.
Kissé túltárolták valahol...Tudom, hogy nem ez számít a garanciánál, de így talán értem, hogy miért merül az akku-ja - kikapcsolt állapotban - 8-10 %-ot 24 óra alatt.
-
nrbx
tag
válasz
SeniorTilla #44451 üzenetére
Kezdettol fogva ugyanazzal a tipusu kijelzovel volt/van szallitva a G3-as, vagy eloszor gyengebbel, aztan kesobb jobb kerult bele? Hasznalt notebook eseten (pl. egy ilyen G2, G3) kell azzal szamolni, hogy az LCD hattervilagitasa mar gyengebb lehet, mint uj koraban?
A kepernyo fekete, matt fedolapja milyen minosegu (karcolodas, ujjlenyomatok gyujtese)?
kb. 100-120.000ig (hasznaltan) melyik 12-14"-es HP gepekben van jobb panel?
-
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #44401 üzenetére
Az biztos, hogy a piac legundorítóbb kijelzői voltak bennük, minden túlzás nélkül.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44388 üzenetére
Notebookcheck 82 fokot mért az alján, tetején 71-et, i7-6700hq+950m felállásban. Azon már megsül a tojás.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44384 üzenetére
És azon tojást is tud sütni, tiszta haszon
-
válasz
SeniorTilla #44358 üzenetére
Érdekes, hogy a WD HDD a fiókban sata2-vel megy csak miközben sata3-as gyári adatok szerint is a WD oldalán. A HDS meg állítja, hogy sata2, mintha gyárilag ilyen lenne úgy állítja be. Pedig a csatlakozó a notiban sata3, mert más hita HDD-vel sata3-al megy, sőt más gépben ez a WD HDD is sata3-al megy. Nem téma, mert a HDD adatot tárol, onnan olvas filmet stb, csak érdekes.
-
655321
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44341 üzenetére
OK. Köszi!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #44336 üzenetére
NEm úgy érti, hanem hogy Windows 8.1-gyel szeretné használni.
-
akela91
addikt
válasz
SeniorTilla #44318 üzenetére
Ezek szerint igen. (Szegeden én voltam az első G4 tulaj azt mondták, bár mondtátok itt hogy a G3-al is ez volt)
-
gerii
addikt
válasz
SeniorTilla #44312 üzenetére
Volt aki írta hogy vett.
A lényeget nem tudja senki, csak a ph tagok: a mobilappon 1 perccel előbb nyílt meg az áruház. Simán lerabolják ennyi idő alatt (tavaly is ez volt).
-
barbaron99
tag
válasz
SeniorTilla #44297 üzenetére
Ertem, koszonom.
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla #44294 üzenetére
Ettől tartottam. :-/
A Zbooké jó erős, de az más (ár)kategória.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #44299 üzenetére
Csak ezért ?
-
barbaron99
tag
válasz
SeniorTilla #44295 üzenetére
Hát látom nagyon okosak vagyunk. Benéztem, hogy van belőle 2280-as is, bocsánatodért esedezem. Azonban ezt az M.2 2280-as Sandisk SD8SNAT-128G cikkszámú ssd-t amit a z400s-mainstream.pdf tartalmaz nem látom semmilyen formában rendelhetőnek egyetlen magyar oldalon sem.
Most akkor ott tartunk - de lehet megint csak tévedek - hogy van egy OEM által beletett manufactured ssd, amiből nem tudok rendelni, van az Adata SP900 series, amiről kiderült, hogy nem megy vele (vélhetően a vezérlő elektronikájával való összeférhetetlenség végett) és nincs egyéb infóm, hogy milyen ssd-vel lehet működésre bírni ami berendelhető hazai kiskeren keresztül (hazai disztri kínálatából)
Erről volt korábban szó, hogy talán jó - Plextor M7VG 128GB M.2 2PX-128M7VG280 ssd
- csak éppen senki sem erősítette meg (de lehet, hogy csak rosszul olvasok jobbról-balra és megint én tévedek) hogy ezzel a G4 megfelelően működik.Javíts ki légyszi, ha valamit rosszul gondolok. Ergo ott tartunk, ahol a part szakad a kérdéssel, avagy elkezdhetek Amazonról, eBayről rendelgetni Sandisket, mert eddig egyenlőre erről tudom egyedül, hogy felismeri, hogy ne érjen meglepetés.
-
barbaron99
tag
válasz
SeniorTilla #44260 üzenetére
Ez különös, mert én az összes (több, mint 10 darab) PB 4x0 G3 series notiba SP900 M.2-őt tettem ami nálam járt és soha egyikkel sem volt gond, azóta sincs. De ez nem is volt kérdés sztem. Éppen ezért figyelem, hogy akkor most mi van ezzel a G4 series mizériával. Akkor most ott tartunk, hogy nem Sanforce alapú, vagyis pld Marvell-es Plextorral biztosan megy? Rendelnem kellene, jutott már valaki értékelhető eredményre, úgy értem van itt bárki a topicban, aki már használ és működik kifogástalanul M.2-ről bootolt ssd-vel PB 4x0 G4 szériás gép? Várom szíves visszajelzésetek!
-
athomi
veterán
válasz
SeniorTilla #44273 üzenetére
"Én 40 ezerért sem venném meg saját használatra, mert kínódás lesz vele megnyitni bármit."
Ez miben mutatkozik meg, ki tudnád fejteni? Szülőknek lenne a gép.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #44264 üzenetére
Jó ,csak semmi nem indokolja azt, hogy miért nem megy
NA mindegy, majd kiderül, holnap én is belepattintom a 430 és 450-esekbe.
Utána megy a levél mindkét félnek ezügyben.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #44260 üzenetére
Sandforce vezérlős SSD-kről beszélünk ,a piac nagy része ezt használja...
A többivel akkor miért nincs gond?
-
barbaron99
tag
válasz
SeniorTilla #44257 üzenetére
Azokban én is, azokkal sosem volt ilyen M.2 mizéria. Ezzel meg jól nézünk ki.. Várjuk a tapasztalatokat. Jövő héten már lesz nálam is, de nincs időm kísérletezni, ezer most a dolog, úgyhogy előre is köszönjük, ha valaki kijárja a rögös részét és osztja a tapasztalatait, hogy ne legyen szopóka.
-
barbaron99
tag
válasz
SeniorTilla #44244 üzenetére
Szia!
Mármint Probook 450 G4-be tettél be Plextor M7VG 128GB M.2 2PX-128M7VG280 ssd-t és flottul ment? Nem akadékoskodom, csak érdeklődöm, mert az előző Probookból a 430 / 440 / 450 mindhárom G3 végződésűből volt nálam több darab is, azokba tettem bármit megette. Leginkább SP900 vált be, amivel azt részletezik, hogy baj van. Most kellene szállítanom először 450 G4-ből, de nem akarom megszívni, ezért még rendelés előtt erősíts meg légyszi.
Egyébként van még pár 2280-as játékos, ha csereberélni kell:
- 120 GB Kingston SSDNow G2 SM2280S3G2/120G
- 128 GB Transcend MTS800 TS128GMTS800
- 120 GB Samsung 850 EVO Basic MZ-N5E120BWAzért nagyon nem jó, hogy már erre is figyelni kell, anno a Dellek szívattak 2014 körül az MSata ssd-vel, hogy volt amelyik az istennek sem bootolt, mert csak boostra volt korlátozva. Ha meg tényleg ez van, akkor elvárható, hogy tüntesse fel a HP, ha már ott a slot, így CRU.
Ramot tettek már ebbe a 450 G4-be, mert a 4GB elég sovány, ezzel mehet, vagy ki mi tett bele?
- 4 GB DDR4 2133 MHz Kingston SODIMM CL15 KCP421SS8/4Várjuk egyértelmű (megerősítő) megtisztelő válaszod, tutira G4-re értetted?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #44241 üzenetére
Hát ha én is előbb látom tuti mást veszek.
Így most szívás...
Lassan leszokok a HP-ről is... Mert nem hiszem, hogy az Adata sara az, hogy adott vezérlővel nem akar menni a laptop van ez...
Főleg, hogy nem egy alap fapad ADATA ssd-rol van szó... Nem saját vezérlő, hanem a piacon elérhető termékekből all
Én 11-03-an kérdeztem ezt az ADATA-t de akkor sajnos nem kaptam rá választ
-
akela91
addikt
válasz
SeniorTilla #44244 üzenetére
Ő lenne az? Mondjuk majd duplája az ára.
-
akela91
addikt
válasz
SeniorTilla #44241 üzenetére
Uh tényleg írtad. Szerintem ide nem tér be egy vásárlás előtt levő ember. a Milyen notebookot vegyekbe meg senki nem írt semmi ilyesmit, hogy gond lehet vele. Sőt én a vásárlás előtt a laptopszalont is megkérdeztem, hogy AZ az adata EZZEL a laptoppal tuti jó-e, mondták persze.
A második részedre pedig: A laptopszalonnál szoktak sokan bővítést kérni (ssd/ram/hdd) amik a saját hardvereik, ezeket védik a matricával szerintem.
Ha nem lesz jó a kövi SSD-vel sem, akkor kérek egy cserét, egy alapból SSD-s probookra, amibe HDD-t teszek.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44205 üzenetére
Gyári garanciával adják a gépeket, csak adnak mellé pluszban bolti garanciát is, a gyárin felül. Ez utóbbihoz kell a matrica, nem a gyárihoz. Ha leveszi a matricát, csak a plusz garanciát bukja, a gyárit nem. Ez valahol érthető, mert te sem szívesen adnál garanciát a saját költségeden úgy, hogy közben bárki turkálhat a gépben.
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #44183 üzenetére
Próbáltam a kettőt egymás mellett. Nem sok különbséget éreztem. 450 kicsit halkabb talán, de alátámasztás, leütési visszajelzés nagyon hasonló.
-
_Dumber_
őstag
válasz
SeniorTilla #44144 üzenetére
Lenne még egy kérdésem.
Jelenleg a 470-G2-ben a DVD helyén beépítőkerettel egy merevlemez csücsül. Ugyanez a beépítőkeret belemegy a 470-G4-be? Méretileg stimmel a 2 DVD foglalat? -
_Dumber_
őstag
válasz
SeniorTilla #44134 üzenetére
Köszönöm.
Az a gond, hogy a szerviz már visszadobta, hogy ez biz ilyen.
Úgy képzeld el, hogy nálam a bal CTRL és a jobbra nyíl a macerás. PL ha a nyilat az alján nyomom (nekem valahogy ott esik kézre) akkor nem érzékel. Ha a CTRL+C egy kézzel nyomom akkor teljesen OK, ha utána CTRL+V -t az már 10ből 4x false lesz.
A cégnél van egy ilyen gép CZ billentyűvel, és van egy 450 G2 szintén ilyennel. annál is fennáll a gond, csak ott más betűkkel. Szóval a billcsere is lutri. én meg nem igazán tudom nélkülözni a gépet, mert munkaeszközöm.dec 31-ig ráérek agyalni rajta.. majd meggondolom.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
SeniorTilla #44135 üzenetére
Akkor közel hasonló
egysegesites felé halad a dolog már
-
dugo_
veterán
válasz
SeniorTilla #44136 üzenetére
Igen-igen, azt fontos elkerülni.
Köszönöm a választ!
indigo:
Köszi. Patentok bontására nekem is vannak kipróbált műanyagdarabjaim. Bár elég utálatos művelet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOOM - The Dark Ages
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest