- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
csbalint
csendes tag
Közben valami csoda folytán be tudtam lépni a régi gépem (4530s) biosába, szóval lehet, hogy nem lesz új gép még egy ideig
. A szervízben azt mondták, hogy a hdd sem 100-as lehet, hogy azzal is gondok lesznek, de majd hétvégén kiderül, jelenleg nincs nálam semmilyen adathordozó, hogy rádobjak egy windowst.
Azt szeretném megkérdezni, hogy a bios-ban csak egy olyat találtam, hogy switchable graphics On/Off, rátettem Off-ra, de meg lehet valahogy oldani, hogyha van benne integrált vga akkor csak azt használja és egyáltalán ne foglalkozzon az amd kártyával? win10-et szeretnék rátenni.Előre is köszönöm, Bálint.
-
csbalint
csendes tag
válasz
Brandynew #44700 üzenetére
Helló!
4gb plusz ramot vennék bele, ez a biztos de ssd-t is szeretnék persze, csak a ram+ssd körülbelül az i5 felára.
Lehet, hogy várok még akkor hátha valahol akciós , mert nekem 230-240 egy laposért már sok lenne.
A legolcsóbb amit találtam és olyan márka amiről hallottam, de ezzel együtt is átlépné bőven a lélekhatárt.
Köszönöm szépen meggondolom, elég jó ára van a laposoknak sajnosBálint.
-
csbalint
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44693 üzenetére
Ez alapján a teszt alapján, ami nem tudom, hogy mennyire valid, kb 20%-al jobb az i5, kijön ez a plusz teljesítmény a mindennapokban, érezhetően, vagy inkább csak akkor ha számításigényes dolgokat csinál az ember?Elnézést a többszöri post-ért csak i3-mal +4gb rammal bent maradnék 200 alatt i5-el meg 212 lenne és nekem ez a 200k a határ ami fölé nem szívesen mennék.
Bálint.
-
csbalint
csendes tag
válasz
SeniorTilla #44693 üzenetére
Értem köszönöm tehát akkor inkább i5 mint a dedikált kártya.
-
csbalint
csendes tag
-
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy sajnos a régi 4530s-em helyett kell vennem egy másik lapost és maradnék a probook szériánál mert nagyon meg voltam vele elégedve( sajnos az amd kártya felmondta a szolgálatot).
Nézegettem az új g4 szériát és kicsit tanácstalan vagyok.
3 típus jöhet nálam szóba:
i3+integrált
i3+dedikált
i5+integrált
illetve egy másik helyen akciós a i5+dedikált (209-ért van most 220 helyett.)
Mindenképp vennék bele még 4gb ramot, de teljesen általános felhasználásra kellene, a jövőt még nem ismerem de jelenleg semmilyen erőforrás igényes dolgot nem csinálok azon kívül, hogy szeretek rengeteg tab-ot megnyitni a böngészőben
A kérdésem az lenne, hogy elég lenne-e nekem az i3 illetve ha választani kellene akkor a jobb proci vagy a geforce kártya kerüljön előtérbe, tehát i3+geforce vagy i5+integrált, melyiknek van több értelme?Előre is köszönöm a segítséget.
Bálint. -
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
Van egy 4530s-em és hirtelen felindulásból (gondolom) pár éve levédtem a biost jelszóval, pár hónapja elfüstölt az amd vga és megpróbálnám átkapcsolni az integráltra hátha feléled( ha van ilyen lehetőség egyáltalán ennél a típusnál) a probléma az, hogy elfelejtettem a jelszavamat és nem jut eszembe sajnos. Tudtok esetleg egy valamilyen módszert ami lehet hogy beválna, vagy esetleg egy szervizt ahol elvállalnák? Szeretem a gépet már elég régóta megvan és nem feltétlenül szeretném lecserélni még.
Előre is köszönöm a segítséget,
Bálint. -
csbalint
csendes tag
Eddig egy i3-asom volt ezért gondolkoztam, hogy minimum i5 , akkor már feljebb váltok.
Tudom, hogy nem ugyanaz, ezért is írtam, hogy elég lenne-e a hd, vagy sok pluszt ad a geforce.
Ennél a laptopnál pedig i5-öshöz van a hd 620-as.Az ssd-nél szeretnék még annyit megkérdezni, hogy a boltban valami olyasmit említettek, hogy van egy kialakított hely az ssd-nek külön vagy valami ilyesmi nem emlékszem már rá pontosan. Megoldható otthon is egy ilyen újabb probook-ba az ssd beszerelése, tehát nem kell annyira szétkapni a gépet? Mert a boltban elég combos áron raknának csak bele.
-
-
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
A 4530s amd vga-ja sajnos felmondta a szolgálatot, de nagyon szerettem a gépet több mint 4 évig volt meg és semmi baja nem volt a vidikártyán kívül, ezért gondoltam úgy, hogy a probook vonalról nézek egy új gépet és most, hogy kijöttek az új g4-ek gondoltam kinézek egyet.
Az lenne igazából a kérdésem, hogy teljesen általános felhasználás esetén, ( full hd tartalmak, netezés bár rengeteg tab-om szokott megnyitva lenni, stb) jelent-e bármilyen előnyt egy dedikált vga, ez esetben ez a
GeForce 930MX, vagy tökéletes elég a HD 620-as, nem játszok illetve számolás igényesebb programokat sem szoktam futtatni. Vennék még hozzá 4gb memóriát, de a különbözetet amennyivel többe kerül a geforce jobban megérné-e egy ssd-re költeni például?
Erről a két gépről lenne szó: geforce hd 620Előre is köszönöm.
Bálint. -
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy kis probléma a hp 4530s laptopommal gondoltam írok hátha valaki tud segíteni a témában.
Szóval egy hónapja körülbelül a bekapcsolás után elkezdett baromira belassulni a gép, a cpu mindig 100%.on pörgött szaggattak a filmek a zenék minden, teljesen használhatatlan volt. Újra telepítettem a windows-t, kitakarítottam, írtam ide a fórumra is, de nem akart megszűnni a probléma, csak ha alvó módba tettem és vissza vagy újraindítottam. Akkoriban aksi nélkül használtan csak simán a hálózatról ment , az akku már nagyon kivan, minden bekapcsolásnál kiírja a gép, hogy battery alert, de amikor visszadugtam az aksit csodák csodájára megjavult úgy ment mint régen. Ezután ha újra előjött ez a probléma ; még mind a mai napig tart, akkor ki kell húzni a töltőből hadd menjen az aksiról akkor megjavul vagy néha nem akarja tölteni bekapcsolásnál olyankor ki kell venni az aksit majd visszatenni, szóval mindig trükközni kell valamit az aksi/töltő kombóval és akkor megjavul. A töltőket kb évente cseréltem , mindig tönkrementek ,ez a mostani is gyári csak mivel nem gyártanak már régi fajtát ez az új vékonyabb fajt egy átalakítóval gondolom ez okozott valami zavart az erőben. Hátha valakinek már volt ilyen jellegű problémája és tud segíteni,előre is köszönöm. -
csbalint
csendes tag
válasz
Ice&Lime #41761 üzenetére
hajlamos vagyok rengeteg lapot megnyitni a böngészőben meg egyszerre több dolgot csinálni, ilyenkor van, hogy már nem bírja a lépést, egyébként most néztem meg és 75% alá nem megy, de ha felesleges illetve nem lenne szignifikáns javulás akkor hagyom csak gondoltam kicsit könnyítek a dolgán.
-
csbalint
csendes tag
Sziasztok.
Van egy 4530s laptopom 4gb Ram-al , szeretném bővíteni és ebben kérném segítségeteket.
pontosan ez a típusa: Samsung M471B5273DH0-CH9
Vegyek bele még egy 4gb-os ramot( itt mindegy, hogy milyet veszek csak stimmeljen az órajele? )
Illetve esetleg azzal járnék jobban ha vennék egy 8gb-osat és kivenném a mostani 4-eset? de ez akár lehetne magasabb órajelű is? sajnos nem vagyok jártas a témábanezt a cserét egyébként otthon is el lehet végezni vagy vigyem el szervizbe? gondolom nem lehet egy nagy mutatvány. előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PayPal
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest