- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rekid
addikt
válasz
zetecR #11451 üzenetére
Akksinál a teljesítmény a töltőáram szempontjából nem mindegy nagyobb aksihoz gondolom nagyobb töltőáram kell. Egy dokkolo (amiben nincs akksi) gondolom más okból is igényel 120w-os tápot. Pl egyrészt rakhatsz rá olyan notit ami nagyobb teljesítményű tápot igényel meg olyat is ami kevesebbet így a 120assal tuti nemlesz baj. Plusz gondolom plusz feszültséget kell biztosítani egyes portoknak
Ez tipp volt.De bizti vannak a temaban okosabbak nalam akik felvilagosítanak minket.
-
RoadRunnerNG
tag
Ezzel én is így vagyok.
Válszolva előző válaszodra, nem is a WA volt a gond, mert csak megszokás kérdésem, meg ikont lehet létrehozni, számomra a legfájóbb a Protect Tools - Credential Manager működésképtelensége volt a fájó pont.
Jah és a kékhalálról nem is írtam...
Szimpla DVD lejátszás közben behalt a Media Player, de nagyon durván... -
-
Jégkokó
veterán
-
SLLaci
csendes tag
Jók a teszt eredmények! A gyári paraméterei mekkorák?
Raktam pár drivert: fingerprint, smart card reader, HP quick launch button (6.40L),
3d drive guard, wireless assistant, a Ricohkártyaolvasó és PCMCIA drivere.
Én ezeket azért tettem fel, mert újabb verziók, mint a win7-ben levők.
Mindet a 6930p driverei közül töltöttem le, talán csak a Ricoh nem az.Te a 32bit vagy 64bit-et használod?
Nekem a 7057 és 7068 64bit, a korábbiak 32bit-esek. Lehet, hogy ez lesz a gond
az akkuidőnél.
A wifi beállítást próbáltad ( Transmit Power csökkentést ) szerintem növeli az akku időt. -
SLLaci
csendes tag
A Balanced módot használom alapvetőleg, csak az akku időket vittem le egy kicsit.
( riasztási és kritikus szinteket )
Nekem a 7022-es verzió volt az első amit használtam és az kiírta az időtartamot is.
A wifi alacsony energiabeállítását az eszközkezelő, wifikártya, advanced, transmit power, 2.szint beállítással értem el és úgy tünt, hogy sokat számít!
A 7057 és a 7068 még a hangkártyát is kikapcsolja energiamegtakarítás miatt. kb
1 perc után, de mégis sokkal kevesebbet megy az akku. -
SLLaci
csendes tag
Ha esetleg lenne időd, akkor jó lenne egy próbát tenned ezzel a Win7
verzióval, hogy mennyit bír az akku. Azért érdekes, mert nekem a gyárival és egy 12 cellással is a 7057 és 7068 verzióknál már csak fele időt ír ki és bír is a gép.
Korábban netezéssel a gyári akku kb 5 órát, a 12 cellás pedíg legalább 10 órát ment.
( a wifi beállításainál az adásteljesítményt levettem maxról (5) medium-low (2)-re )
Ez nagyon durva elérés szerintem és nem igazán értem!Az Active-Passive beállítás: Tálca akku ikon - More power option - Change power settings -
Change advanced power settings - Processor power management - System cooling policyA sebességtesztet mindegy milyen progival készíted, előre is köszi.
-
SLLaci
csendes tag
Tudnál írni írási és olvasási teszteredményeket!
Az SSD gyárilag megadott értékeit tudja produlálni?
A HP doksikba mindíg azt írják, hogy a SATA 100MB/s
átvitelt produkál (csak).
Én is Win7 -et használok régóta, nekem is nagyon bejött, de a venti
azért lassan szinte mindíg pörög. Az energiabeállításoknál a ventire
Active vagy Passive módot választottál?
Melyik verziót tetted fel? Az akku mennyit bír max, ha csak netezel vagy
hasonló nem nagy erőforrásigényű használatban van. -
spyduck
nagyúr
A home premium optimalizálva kb 1 perc se volt, de mind1, nem kell nekem a VISTA. Túlságosan lassú és az engem felb@sz
MIFtIli:
Én nem vagyok a garihosszabítás híve. KB 1/2 évente aladom a notimat és mindig újat veszek, nekem annyi plusz pénzt megér. Ezért jó a renew, tartja az árát így még lehet, h nyereséggel is kiszállhatsz belőle. -
RoadRunnerNG
tag
Kicsit körbenézelődtem megint...
A http://forum.thinkpads.com/viewtopic.php?f=30&t=61677&start=60 oldalon találtam egy linket egy driverhez, amire azt írják, hogy javít a helyzeten: http://www.call-direct.com.au/downloads/2_Firmware/CDM-882-1.52.3-Upgrade.zip meg, hogy működik is, gyorsul is.
Még nem vágtam bele a frissítésbe.
-
-
|kisbandi|
tag
-
adm
őstag
a fedél lehajtásakor: az energiagazdálkodási lehetőségek/<séma neve>/séma beállításainak módosítása/speciális energiaellátási beállítások módosítása/tápkapcsoló és fedél/fedél lehajtáskor: telepről és hálózatról-nál nem alvó állapot van.
automatikusan: az energiagazdálkodási lehetőségek/<séma neve>/séma beállításainak módosítása/speciális energiaellátási beállítások módosítása/alvó állapot/alvó állapot: nagyon hosszú idő van beállítva.
-
Alg
veterán
Mindenfélére...
Suli dolgok, esetleg Matlab, de főleg egy amolyan "hordozható DTR" kategória lenne, hely hiányában sajnos PC nem játszik.
Erős graf. kártya igazából nem létkérdés, de jó ha van (SC2 meg DIO3 jön...)
kb. 250K-t kapok az MSI-től, de nem kötelező mindet elkölteni... Az otthoni PC-re is ráférne egy fejlesztés -
doddencs
senior tag
de nekem nem is volt felülragasztva
Csak a sok hurculástól lekopott félig.
De viszont mekkora lehúzás ez a hp részéről annak, aki gép mellé megveszi a 3év garit.. mert ha jól emlékszem, az valahogy 20-30K között van. És még elején gondolkoztam én is, csak aztán ha nem is hp-s, de vannak szervizes ismerőseim, megoldanám.. így meg, h. még mindig szinte 2 év garim van, hawaii
Viszont lassan igénybe fogom venni a hp szervizt, mivel nem jó a pöcökegér a kezdetek óta.. Szóval van olyan szerviz, amit ajánlotok, vagy éppen hogy kerüljek el? Lehetőleg minél gyorsabb javítás kéne, nem szeretném ha napokig náluk lenne a gépem olyan miatt, amit nem is használok
Valamint jótállási jegy/számla valóban kell a szervizhez, nem elég, h. lecsekkolják ők is a sorozatszám meg gépszám alapján? -
Magnum_
nagyúr
-
zetecR
addikt
A 6910p-hez pl komplett videós oldal van az alkatrészek cseréjéhez.
-
p1h3
csendes tag
zetecR: ezt az oldalt én mért nem találtam meg eddig? :S Amúgy a bios nagyon fapados, gyakorlatilag csak a boot sorrendet tudom beállítani, egy kis infó a proci-memória-drive részről és ennyi. Olyan nincs benne, hogy eszközökkel kapcsolatban álligassak valamit. Talán a legegyszerűbb bios amit életemben láttam, pedig 386-tól kezdve szereltem gépeket
Köszi a segítséget!!!--- off (sorry) ---
Bár ez már nem teljesen témába vágó, de a readyboosthoz tippetek vane? Vettem 1 kompatibilis Sandisk Ultra II SD karit. Első bedugáskor readyboostot beállítottam, de mivel szeretek ilyennel kisérletezni formáztam. Nah azóta bármire formázom a karit folyamatosan nyekereg h a kártya nem elég gyors hozzá :S Milyen topicba menjek efféle bajommal? Esetleg priviben ha valakinek ötlete van. Nagyon sokat olvastam a readyboost után (a kártya kompatibilis, fat32 ...).
Előre is köszi!
--- off (még1x sorry) --- -
p1h3
csendes tag
A bluetooth driverek közül próbáltam a hp honlapon lévőt (a géphez valót), widcomm-ot meg még vagy két félét. Menetközben mindegyik kéri, hogy az eszközt csatlakoztassam. A dv6000es szériánál ha jól tudom a wifi kapcsolója a bluetooth-é is. Természetesen be van kapcsolva. Feltelepül a driver de semmi nem történik.
Ami a legnagyobb gond, hogy se xp se vista nem lát "ismeretlen eszközt" telepítés után. Szal...sztem a gyártósoron a néni elfelejtette belerakni
A quickbutton driver természetesen fent van. A vezérlőpultban egyetlen ráutaló dolog, hogy ott tudom állítani h mikor a gombokat nyomkodom milyen hangja legyen...de ezzel kifújt. A gombok működnek tökéletesen de semmi visszajelzésük nincs csak a "klattyogás".
Hogy lehetne ezeket más progiból működésre bírni? Ha jól láttam a gombok usb hídra vannak kötve, szóval elméletileg usbs eszköz. Valakinek ötlet? Esetleg a 2 külön álló ("dvd" quicklaunch) gombot átprogramozni?Igazad van zetecR, addig nincs para még nem jön ki a füst
-
karesz501
senior tag
Pedig egyszerű. Összeszeded egy papírra, hogy mik is a legfontosabbak Neked egy notebooknál (esetleg előtte kérdezel itt is
), majd bemész a boltba és megnézed, megtapogatod, megszaglászod őket. Ott már látod, hogy melyik miben jobb vagy sem, mely célra felel meg igazán. Én csak ez után döntenék mindenképpen.
A 6510p/6530p és 6910p/6930p 14.1-es gépek, szerintem ebben a kategóriában nézelődj, mert ezek könnyebben hordozhatóak. Én nem vennék ezeknél nagyobbat. A 69xxp széria már fémvázas, nagyobb akkuval, ha teheted válassz abból. Ezen belül a 6x30p az újabb széria, már Penryn támogatással és X4500-al vagy Radeon3450 -el. Ezekből sajnos még kevés a renew, elég újak, de szerintem egy 6910p is tökélete azon célokra amiket felvázoltál.
Nézzd meg őket élőben
Szerk.: kacsúr megelőzött
-
karesz501
senior tag
A céges gépemmel én is pont ezt teszem mindig, tapasztalatom szerint sokkal jobb erre a célra egy "standard" business class noti. A DV5 közel sem az, a sok hurcolászástól rövidtávon karcos lesz/lehet, akkor már közel sem lesz annyira "business like"...
Ha HP akkor 6510b szerény véleményem szerint. Jövőre pont ugyan ilyen jó állapotban lesz a gép mint most, nem kell attól tartani, hogy "kopik". Mellesleg kisebb a valószínűsége, hogy pont egy tárgyaláson sz@rik be, ami valljuk be roppant kellemetlen tud lenni... A belső HSDPA pedig megfizethetetlenül kényelmes, pláne ha ki tudod használni egy jó előfizetéssel!!!
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple asztali gépek
- Medence topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest