- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
economist
tag
Köszi. Akkor bevállalom. Sajna a mostani felállásban 2x512 van a gépben, az valószínűleg kuka. Korábban 2x1Gb javasoltak 1x2Gb helyett - úgyis max 2-t bír befogadni a gép, de ezek szerint lehet, hogy modulonként max. 1-et. 533-as 667-es is lehet a hp honlapja szerint, mivel most is 667 van benne, így azt hiszem, körbejártam a témát. Köszi a segítséget.
Üdv: Eco
-
Ginew
aktív tag
nemtom milyen ramok vannak benne, de ugykértem 1 modul legyen, erre mivel igy könnyebb volt szerelni, 2db 1gbs van.. szal olyan hely kellene ahol ezeket vhogy beszámitják..
ha a notebookstorehoz vinném vissza tuti panaszkodnék hogy nekem ugy igérték s igy akkor ugy alakittatnám, csak nekem ők picit messze vannak
-
bnorci71
addikt
bocsánat kicsit pontatlanul fogalmaztam, lehet volt amikor már csak 1 ótrát ment, aztán felet, de a 15 perc már feltünt. talán 1-1,5 óránál soso bírt többet igaz Wlan is ment
Ritkán volt használva akksiról ezért tünt hirtelennek a dolog.
Ez az akksi kalibráció hogy történik pontosan?
Hátha, 1 próbát megér, ha ingyé vanvalaki elmondaná nekem a telefonok Lithium-ion akksijai miért bírnak sokkal többet vagy azok a Lithium-Polimer akksik
-
dudi
senior tag
nhc sajna nem támogatja a t7xxx-es szériát.
xcbiker: az rmclock viszont tuti támogatja ezt a géptípust, mert külföldi oldalakon találtam erről topikot, de az ottani beálíltások nekem nem működnek. Pedig elvileg ugyanaz a gép, nemhiszem, hogy ugyanolyan paraméterekkel chipsetet cserélnének.
-
Ginew
aktív tag
köszi, akkor asszem... na inkább nem irom le a megoldást..
más: 1 kis 8710p konkluzió..
A beépitett hangszorók eléggé torzitanak, persze hangtól is függ, de jó lenne ha lelehetne venni a basszust, mert rezeg rezonál torzit az egész pl 1 ember mély hangjánál.. közepes hangerőn is.. más hangok ugy ahogy jók, de maxon a zene is hasonlót okoz, vagy a hangfal szar, vagy a gyári behangolása, erősitése, stb.. bár még nemvolt notim, lehet azok között kurvajó..billentyüzete nekem picit mintha széles gombozatú lenne, de azis lehet csak az asztali után.. 1 kézzel 1 ujjal sokáig tart pötyögni, mert sokat kell utaztatni az ujjat gombról gombra..
pozitivumokat nemirok akarattal, mert minek, alapból jó a gép, de hát ez a minimum hamár pénzbe került..
szal ilyen hogy vinyó hangtalan meg venti is ez teljesen lényegtelen
a wifije eddig még nekem nemigen ment 10mbps fölé, nemtom miért, pedig probáltam már közvetlen a router mellett is, de lehet csak router beállitási probléma, vagy nemtom, ha tud vki vmit, vagy ért a wifis cuccokhoz, mert van 1 AP is, csak épp kihasználatlanul, mert még lassabb rajta a jel... szal aki ért ezekhez szoljon..
ja és amiért irni kezdtem az egészet... a 3d kari benne.. nemtom milyen driverrel, csak igy simán probálva, háttérbe futva dolgok meg minden, 3dmark06 6000 pötty, ami jónak mondható, viszont arra jöttem rá hogy igy notiban nemigazán élvezhetőek a játékok.. mondhatni picit megbántam hogy nem integrált videosat vettem fele ennyiért.. kb 10 percet játszottam eddig vele
ha valaki játszani akar, nemárt 1 külső monitor, a szinek meg a normális kinézet miatt, meg egér meg bill, s végén ott tart hogy egyszerübb erre a célra a PC. igazából várom az ajánlatokat milyen gamék jók notira, amihez nemkell kiegészitő, nfs carbon szaggat vmiért az tény..azaz bevan lassulva.. de amugy frankó kis noti ez
viszont lehet eladom is lesz helyete integrált karis HP
-
A_ScHuLcZ
addikt
Pontosan ugyanezek a programok voltak fenn az angol rendszeren is, és ott egyszer sem történt ilyesmi. Sőt, ott még 1 kicsivel több program volt!
Igen, a driverek a hp honlapról származnak és a legújabbak. Végülis valószínű a driverekhez van köze, mert miután csökkentett módban leszedtem az összeset, és visszamentem normál rendszer alá telepíteni, több rebootot is kibírt ilyen hiba nélkül, miután teljesen kész voltam a driverek visszatelepítésével, azután megint kibírt 1et, és az azt követőnél tojt be, azóta viszont 1x sem bootolt be.
Fennvan még, nem töröltem, most a backup xp rendszer alól írok.
Meg ugye az az érdekes, hogy haver notija hajszál pontosan ugyanezt játszotta ugyanolyan rendszerrel (magyar sp1 vista, csak ő ultimatet rakott ha jól tudom), és az még csak nem is hp, hanem dell!Ami biztosan különbség az eredeti rendszerhez képest, az annyi, hogy erre már nem raktam fel a hpnak a security cuccait, mert szerintem azok ették meg a sebességet, de ennek nem szabadna befolyásolnia, hisz xp-n sincsenek fenn, és az megy tökéletesen.
-
-
Vivec
csendes tag
Kösz, azért megnyugtattál
Remélem igazad lesz! (eddig úgy tűnik)
Igen az a 13 GB engem is kissé sokkolt, jobb lett volna lepucolni az egészet, és magam felrakni egy Vistát, de most már olyan jól be van lőve, hogy nincs kedvem előről kezdeni, elég nagy a vinyó, ennyi belefér, meg majd körülnézek mit lehet kipucolni onnan, sztem lesz sok fölös dolog, persze csak óvatosan
-
Vivec
csendes tag
Nos előtte nem volt Skype, és mind a kétszer beszélgetés közben purcant meg a gép. Szóval elég gyanús. Csak kicsit furcsa, hogy egy egyszerű szoftver így kinyírja, hogy se kép se hang, csak kikapcs. Most várok, azóta békesség van
Más, ha már Vista: HP recovery partícióról telepítettem fel, és elég meglepő, hogy 13 GB-os Windows könyvtárat kreált, mikor eliveg talán 5 GB körül kéne lennie (?). Meg csinált egy 2.5 GB-os Sw_setup könyvtárat, az mire jó? Úgy néztem telepítők, meg driverek, ha ezt kiírom egy DVD-re, nem fogja hiányolni, ugye? Kicsit bosszant, hogy az így telepített szűz Vista kb 20 GB-ot le is foglal (Vista, Program files, Pagefile, Sw_setup, stb...) -
spyduck
nagyúr
Nyugi vagyok már annyira rafinált meg tapasztalt, h nem vernek át.
Most beszéltem a csókával, azt mondta ott porosodik neki a szekrényben, még 2007-ben vette Angliában és mivel öregebb nem látja annyira a monitort. garanciát nem tudja de majd én megtudom de az a helyzet, h nem nagyon akarom kihagyni ezt az üzletet mert most is egy HP6910p-t használok és egyszerűen imádom. Ez a 2510p meg lehet a szerelmem lesz
Szerdán vagy csütörtökön megyek érte, letesztelem és ha jó elcserélem vele 1-1-ben.
Úgy, h csinálok egy nagy tesztet a 2510p-ről és a 6910p-ről is.
Szériaszámot este küldi sms-ben, felhívom a HP-t holnap és megérdeklődöm, h mi a helyzet vele. -
volenter
csendes tag
sziasztok!
Én még új vagyok a fórumon! Rögtön egy segítséggel fordulnék hozzátok:
van egy hp pavilion dv 6000es laptopom. A gondom az, hogy valószínűleg kifüstölt a grafikus kártya. Nem tudják hol tudnék hozzájutni egy alaplaphoz?(nem válaszoltak még a notebookstoretól)
Előre is kösz a segítséget!
Üdv -
neduddki
nagyúr
HI!
elnezest de lilla kodom sincs, az bisztos hogy egy rakast indezet lattam az osszes tszcseben meg a heten, de megboldogult emlekeimben meg a eloado nenik jo sziveben nem a reg het pentek del a vizvalaszto?:- ) amugy mintha az oktatonak is lenne vmi korlat hogy meddgi lehet berini jegyeklet nem /vot vmi morozskodas lehet hogy ez vot/? amugy egyeszteteskor bpoven gyunnek fax-ok ijjenojjananomalikrul meny at abornyutotyikba hatha ottan tugyak:- )))
nem koszond nagy szivem es hihetlen tudasom segitett ebben a info megosztasban:- )))udv
neduddki
-
hanka
tag
Igen, de akkor is csak érezte, de nem volt betelepítve. És mondta hogy wifizett vele... naés akkor mért nem volt betelepítve?
vagy ha bevolt mért törölte ki.
Kezdem azt hinni át vagyok verveAmúgy van az eszközkezelőben egy "SM buszvezérlő" nevű hardver az egyéb eszközök menüben, ami nincs betelepítve - ennek van köze hozzá? winxp nem telepíti magától és én sem találtam drivert hozzá
-
neduddki
nagyúr
HI!
"Min dék duttam, hotty. Te egy vagy Naggy hüjje. De hogy eggkorra. Vaggy asztt tat. Mékk én? sem duddtam. Ellhicheted! Róllam te. Ne firrgálj! semmid. Mert jövög én. Éés cha meggírom terróladd. Hodjj migget tsináldáll. Aggor jjól besszárnag. Tégedd. Éés ettől függetlenül gaphadsz tőllem a fejedre eggy nagyod a kőzgasszán biszkállóval. Ami 1. sújjos fém dártty. Eszt én írom. Ghenek. bb.! és ammid énn irrog, assz nem. Hasszug. Mar! hasság. Mintt amit? Te. Írrsz. Régen. Régenny. Reggénnyé. (Nem, givánndd! dörllentő.)
Kiváló Disztelleddel:
Te ló!"udv
neduddki
-
more
tag
Igen már rájöttem, ez tükröződős képernyő. Már a 17" es méretről is lemondtam, igazából lényegében csak szélesebb, de nem sokkal nagyobb, mint egy 15"ös.
Azért szenvedek ennyit a kijelzővel, mert nagyon rossz a szeme. Egyelőre csak egyet találtam ami szóba jöhet, de ez is túllépi a rá szánt keretet: Dell Vostro 1510
A hp-k közt csak a felsőbb kategóriában vannak anti-glare kijelzővel szereltek. Itt pedig csak az asis gépek között van számomra megfizethető: HPQ 8510p -
vamosip
tag
Köszönöm a gyors reagálást!
Próbáltam az xp-t, de egyrészt a Visát hozzá adták legálisan, másrészt xp-nél nem stimmelt 1-2 driver, asszem wlan. A gyári image-et lementettem még az elején, avval működik minden.
Egyenlőre a vinyónyektető szolgáltatásokat nem lőttem ki, olvastam, hogy kell nekik pár hét, mire beállnak.
SP1 nincs, de elvileg minden frissítés fent van.
Péter
-
-
grex4
aktív tag
az h legtöbb HPQ-t az alaplapja is elkülönit. notebookstore-n is, pl GB835/GB837 de ilyen tipusra sehol se találok ahol eza konfigurácio ezzel a lappal lenne angol nyelvü országban. vagy hp-nál van hardver válogatós vásárlás is? mert ez egy jogilag használt gép volt mikor vettem.
-
zedii
aktív tag
hát ez van. 140 alatt biztos ,h nem fogom eladni. legfejjebb majd kisakkozom valahogy az utazást..
az nyilvánvaló ,h ilyen dolgokat eladni semmiképp sem érdemes, mert csak bukik rajta az ember, mint ahogy írod a "megveszem és tovább adommal" de néha befut havária azt olyankor kénytelen benyelni a dolgokat.
na mindegy jóvő hétig még "akciósan " lehet vinni!
-
zedii
aktív tag
2007es augusztusi, akkor kaptam hozzá 1 esztendő garit, amit meghosszabbítottam a garancia lejárta előtt +1 évvel. én újjonnan vettem, nem renew-san. Billentyűzete magyar pontosan olyan amit a hp oldalon látsz. A masina amúgy teljesen újszerű.
-
csabors
tag
"- Celeron M: mindig maxon pörög a proci, akkor is, mikor nem kéne. Ezáltal jobban melegszik, és ez zavaró lehet, ha gépelés közben melegszik a kezed alatt a gép. Ilyen szempontból - illetve a ritkábban bekapcsoló venti miatt - kellemesebb választás egy szabályozható sebességű proci.,,
Ami a melegedést és a ventit illeti, hát szóval nem nagyon vagyok megelégedve a kétmagos processzorokkal ilyen szempontból, vagy én vagyok szerencsétlen...
volt 6510b a T7100 X3100, a venti állandóan ment,
Acer TM 5720 T7300, X3100 , ventivel kapcs ez volt a legjobb szerintem, mert legalacsonyabb teljesítmény mellett netezés közben alig kapcsolt be,
DELL D830 nVidia vga, venti állandóan ment,
most 8510p van de ennek is megy a ventillátora állandóan, már egy új böngészőablak megnyitására is magasabb fordulatra kapcsol...
Feleségemnek van egy nx6310 notija celeronos nem melegszik venti ritkán kapcsol...Ez egyéni tapasztalat, és Neked mindenben igazad van, de mégis a tapasztalat mást mutat...!
-
spyduck
nagyúr
Nem. Hidd el nekem. Ez úgy működik ha a viszontealdó eladja a gépet akkor jelzi ezt a márkaszervíznek. Ha nem jelzi akkor a gép olyan mint ha el se lenne adva, de a viszonteladónak igazolnia kell a márkaszervíznek számla formájában, h a gép el lett adva és a garancia onnatól ketyeghet.
mod: Ugyan ez volt a Lenovom-nál. Felhívtam őket, h meddig érvényes a gari és azt mondták, h 1 év gari van rá de még nem lett érvényesíttetve. - mondom nekik, h akkor érvényesíttessék. Erre ők azt mondták: -Azt a viszonteladónak kell számlával.
-
agent_k
őstag
Nos megcsináltam a kalibrálást én is... offline módban(f8 aztán várunk amíg ki nem kapcsol)
Eredmény: teljesen letekert fényerővel, wifivel, blutyukkal firefoxxal, oldalsávval energiatakarékos módban, 2 óra 45 perc... (hp6820s)
De hát ilyen sötéten olvasni, azért nem egy leányálom. Tesztnek jó viszont.
Összehasonlításképpen: Max fényerőn, kiegyensúlyozott sémával, nettel 2óra 5 perc -
Maxiri
tag
Kénytelen voltam visszaolvasni, mert nekem is a laptop akksijára azt írja az everest, hogy ~30Wh-s. Alapból 47Wh-snak kellene lennie. Úgy gondoltam, hogy kipróbálom a kalibrálásos történetet, mert nem jó, hogy max csak ~2-2,5 órát bírok akksiról
. Neked sikerült, ABE? Melyikkel próbáltad? Nekem most az első-fajta (method 1) megy.
-
Robi1
csendes tag
Köszi! Remélem csak valami szoftveres dolog lehet. Virusírtót raktam fel, sokszor hetente is cserélgettem. Azt vettem észre, ha bejön a vista, és nem várom meg, hogy minden bejöjjön (wireless, meg egy két cucc) akkor szokta csinálni néha, de hát Istennek most már 3 napja nem csinálta. Remélem csak szoftveres, lehet felrakom majd újra a vistat.
-
zedii
aktív tag
lehet ,h az Ak-sys nincs nyitva szombaton? hiába hívom őket nem veszik fel. basszus pedig nagyon kellene egy töltő
-
spyduck
nagyúr
Írd le a hibajelenséget egy papírra a szervizeseknek címezve, én is ezt csináltam és még választak is rá
Csak nehogy veled is az legyen, h majdnem 3 hétig szervizelik és az eredmény, h nem csináltak vele semmit mert ráfogták vmi hülyeségre.
Hála neked nincs több !, köszi
Ha nem szólsz észre se veszem
-
zedii
aktív tag
Köszi. utánna járok. A dolog szépséghibája, h a notimhoz nem kaptam garancia levelet, csak számlát. Tehát elvileg nincs garilevelem. A noti nem renew, nem asisos, hanem új és nem a notebookstore ból származik. Az elején annó felvették a Hpnél az adataimat meg a modeltípus számát és ennyi adminisztráció után kaptam pl a gyári vista32bitet meg az xp-t. De azt nem tom ,h szervíznél is elég az "alvázszám"
-
ABE
őstag
Ha netet már sikerült varázsolni a gépre, ezzel simán kell mennie a driverek levadászásának.
-
Maxiri
tag
Hát, az, hogy annyira kattogna az rossz driverre is utalhat. Nálam még komoly lemezműveleteknél és sok sávváltásnál is nagyonhalkan ciccen Vista és XP alatt
. Nem nevezném kattogásnak. Ubuntu alatt viszont rendes kerreg. Szóval valami hozzávaló satadrivert mókulj a hp.hu-ról szerintem.
A BIOS-frissítés szinte kötelező.
OFF: Igeeen, tag lettem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest