- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Hirdetés
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kernel #41852 üzenetére
Akkor ezt hagyjuk inkább
Más: Szeretnék én is és haverom is a csomagtartóba komolyabb világítást. Nekem gyárilag van benne egy izzó ami világít ha felnyitom a csomit, szóval ezzel nincs problémám én csak leveszem róla a tápot rákötöm a ledszalagra aztán csókolom.
Havernál más a szitu, neki nincs bent egyáltalán semmi világítás. Milyen kapcsolóval vagy hogyan oldható emg hogy csomi nyitásra égjen bent a világítás, csukásra meg aludjon el?
-
válasz
Kernel #41845 üzenetére
Nem egészen így gondoltam, a távirányítót nem akartam beépíteni.
Pontosan azt kéne tudni, hogy ha lenyomom a gombot akkor mi történik. Gondolom valami vesz egy jelet és az a vevő nyitja relét. Na már most azt a vevőt akarom másra lecserélni, olyanra ami a telefonnal tud kommunikálni.
De feljebb pont ilyesmit írtál Te is.
-
-
válasz
Kernel #41821 üzenetére
Köszi a korrekt választ!
Én is úgy veszem ki, hogy 15V-ig elmehet, de eddig még nem ért el, 14,4V körül megállt. Igen, a kapacitás tizedével lehet max tölteni, de gondoltam úgyis ráérek, és ezért elkezdtem 100mA-rel, így ment 2 órát, majd felvittem 300mA-re, megint 2 óra, és végül 500mA-rel töltöttem, na itt kezdett el pattogni kicsit, aztán inkább lekapcsoltam.
Azt tudtam, hogy a savas akksiknál normális, ha pezsegnek kicsit, de ilyen gondozásmentest még nem töltöttem, aztán nem akartam leégetni a házat...
Ezt a cellánkénti töltést én nem állítgattam, szerintem nem is lehet földi halandónak. Egyáltalán, hogy tudja mérni, hiszen itt az egészet látja egyben.
Kapacitáslimit alapból 30Ah, de fél óránként figyeltem, mennyi ment bele, ezért nem foglalkoztam ezzel. Eddig 1,5Ah-t töltöttem bele összesen (ezt így mondják?), és már kezdett visszaesni a töltőáram 500mA-ről 300mA-re, szóval hamarosan véget ért volna magától is a folyamat.
Egy szó, mint száz, ne foglalkozzak azzal, ha pezseg kicsit? Tapintásra abszolút nem meleg az akksi, viszont az foglalkoztat, hogy ebből hova távozik a gáz? A savas akksikon szokott lenni egy szellőző, ezen is van vajon?
A töltőáram gondolom sokkal nagyobb is lehet, mint a névleges kapacitás tizede, gondolok itt arra, amikor hosszú önindítózás után a generátor gyorsan sokat tölt vissza. Bár az nem tart 10 óráig, az is igaz.
-
dave0825
őstag
válasz
Kernel #41785 üzenetére
Holnap veszek 1 db-ot belőle, kíváncsiságból megmérem itthon, és annak a színkódját elküldöm neked itt (ráírva semmi nincs), mert előfordulhat, hogy (mivel van v. 300db ellenállás egy dobozban itthon) összekevertem mással. De erre nem nagy az esély, mivel sok egyforma van közötte, és sokat vettünk már tőle, de holnap biztosat tudok mondani (esetleg holnap után, holnap barátnőzök
).
-
dave0825
őstag
válasz
Kernel #41783 üzenetére
Értem, köszönöm szépen még egyszer, akkor kb. 300 ohmos 1W-os ellenállások lesznek a nekem valók
Ha nem melegszik annyira, az lenne a legjobb, nem akarom, hogy ha hozzáér valami vezetékhez menet közben a motoron, akkor zárlat legyen vagy ilyesmi, mert mondjuk megolvadt a szigetelés
Egyébként csak érdekességképpen, az hogy lehet, hogy elektronikai boltban kérek egy "egykás" ellenállást (ennek szokta mondani az eladó, gondolom 1k ohm-ot jelent), és csak 770 ohm körül mutat a multiméter? Amire 2k van írva, az 2k, amire 150ohm, az 150, szóval jól mér, de ezeket kevesebbnek mutatja... Összekeverhette az eladó, vagy 770 és 1k közötti eltérés elhanyagolható lehet? Én úgy tudom, hogy nem annyira elhanyagolható (bár attól függ, hogy mibe kell). 12V-ról működtetett fehér v. kék ledekhez szokta ajánlani, és adni. -
dave0825
őstag
válasz
Kernel #41762 üzenetére
Utánanéztem egy kicsit amúgy, csak ezt nem írtam, szóval azt tudom, hogy hogyan kellene elvileg bekötni, mármint a kapcsolóval meg az indexekkel együtt, és ki is próbáltam "modellezve", szóval egy 3 állású kapcsolóval, 12V-tal, a 4 index-szel, és a relével, és úgy működött, annyi volt a gond, hogy amikor (mint írtam) épp nem villant, akkor is halványan világított, de találtam youtube-on egy videót, és azon is látszik, hogy ugyanúgy neki is világít, csak neki pár led, és halványan, nekem viszont az egész, és erősen :/ (itt a videó)
Szóval azt én sem értem, hogy hogy mehet egyszerre a 4, mivel a kapcsoló vagy az egyik, vagy a másik állásában van. A kapcsolót kimértem, annak nincs baja, viszont (gyorsasági motor, szóval bele van zsúfolva minden) próbáltam követni a vezetékeket, és úgy néztem, hogy az indexnek a csatlakozója (mármint ahova be kell dugni a 2 szálat magából a lámpából) be van kötve a CDI-jébe, a vezérlésébe, amit nem értek, hogy minek oda...elvágni, újrakötözgetni nem szeretném az egész áramkört
Szóval összegezve, igazából nem is a "mind a 4 egyszerre villog" problémám a fontos, hanem az, hogy miért világít folyamatosan, csak amikor villan, akkor erősen?!
Egyébként az is egy érdekes dolog, hogy normál index-szel, ami égős, és a régi relével, azzal nem villog egyszerre a 4, szóval a kapcsolóval, és a vezetékezéssel nincs gond, zárlat vagy ilyesmi, mert akkor a régieknél is lenne ilyen probléma.. -
yohnsee
tag
válasz
Kernel #41757 üzenetére
+1 szavazat a próbára.
Nekem az előző Toshiba laptopomat adták földelt tápegységgel, és akkor még értetlenül álltam a jelenség előtt, hogy ha keverőre - erősítőre kötöm, akkor zúg mint állat. Már olyan drága dolgokat is kipróbáltam, hogy vettem egy DI-Box-ot, és láss csodát, attól megszűnt a zúgás. Viszont az olcsóbb megoldásra csak később és teljesen véletlenül jöttem rá. Volt egy házibuli, és tönkrement az egyetlen normális hosszabbítóm. A házigazdának volt egy, de földeletlen. Mondom nem gond, csak a laptop megy róla, annak elég a fázis+nulla is.
És ekkor jött a megdöbbenés: nincs idegesítő alapzaj!
Csak el akartam mesélni. -
artiny
őstag
válasz
Kernel #41752 üzenetére
ilyen az erosito: [link] A tapja pedig egy laptop tolto.
A sugas pedig valtozik olyankor amikor tobb cpu erö kell. Pl amikor megnyitok egy uj lapot a bongeszoben akkor amig megnyilik addig valtozik a sugas,erosodik ...szoval a cpu kihasznaltsaggal is osszefug a sugas mértéke.
-
szabifotos
senior tag
válasz
Kernel #41723 üzenetére
Köszi a válaszokat! Sajnos (még) csak laikusként állok a dolgokhoz. De hibákból tanul az ember. Amúgy egy Samsung tablet szóval nem egy olcsóbb kategória.
Akkor szerintetek ha kicseréltetném magát a csatlakozót, megoldaná a problémát?Az erősítővel pedig az lesz... Elviszem valakihez amíg nem barmolom szét jobban
-
darvinya
titán
válasz
Kernel #41715 üzenetére
Csak azért figyelembe kellene venni, hogy „ masodpercre feltettem es lemertem ment bele ...de kezdett forosodni az aksi" .
Ami annyira nem normális.Okostelomat min. naponta 3x töltöm és töltés közben nem forrósódik. (érhető is, hiszem ezen keresztül fórumozók, stb., majdnem kiváltottam a PC-t)
-
-
szabifotos
senior tag
válasz
Kernel #41654 üzenetére
A tablet akkuról ment. A kimeneti jel (hangfal csatlakozo) fém csatlakozójára értettem.
Próbáltam gépről is a dolgot. Egy Usb hangkártya amelynek egyik kimenete belemegy egy keverő bemenetére. Ha ezen kimenet mellé egy másik kimeneten a hangkártyára rádugom az erősítőt, akkor a mellette levő kimeneten (a keverőn) is megjelenik a zaj. Érdekes....
Ma próbálkozok megoldani, esetleg egy videót is csinálok, hátha könnyebben tudtok segíteni. Köszi -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kernel #41654 üzenetére
Kérdés:
Ha mindkét cuccnak saját földfüggetlen tápja van, így azoknak saját kvázi "gnd"-je van, azok azonos potenciálon lesznek? Mert ha nem, akkor a két szerkezet összekötésén keresztül kiegyenlítő áram indulhat meg, nem?
Talán érdemes lenne neki a jel vezetéket pl. kondenzátorral csatolni. Nem tudom hogy annak a két darab elkónak az egyike erre van-e használva.Lompos48: inkrementális jeladó.
-
szabifotos
senior tag
válasz
Kernel #41645 üzenetére
Egyre jobban nem értem. Eljutottam addig, hogy tabletről nyomva a zenét, nem zajos, zene közben. Amint kinyomom a zenét jön a búgás. Másik érdekesség, hogy ha a bemeneti jelet maxra tekerem pl. Tableten akkor folyamatosan recseg, torz, akármilyen kis hangerőn is. Ha a bemenet fém csatlakozóját érintgetem még mindig pattog. Ha a kimenetet érintem elhallgat a búgás (gyakorlatilag földelem?)
Az említett emberke a fórumról aki ilyet használ, azt irta földhurok lehet... Arra mi lehet a megoldás? Köszi a segítséget. -
PHM
addikt
-
válasz
Kernel #41592 üzenetére
Rendeltem az ebay-esből 5 db-ot. Gondolom 2 db kell egy lámpához mivel hi/low állása van mind a fék/helyzetjelzőnek mind az első lámpának.
A másik problémám az index. Oda 10w-os izzók kellenének (10w-s a relé is) beteszem a 2w-os led-et és meg se nyikkan - érthető okokból -. Oda gondolom ellenállást kellene betennem fogyasztónak, de mekkorát? -
válasz
Kernel #41588 üzenetére
Komoly - read-only vagyok - bocsi...
Szóval, szerintem az 1A elég (6-8 W a led) és autóba való, pl.:
T25 1157 7.5W 550LM 5500-6500K Neutral White 5-LED Car Signal Light A feszt. este le tudom ellenőrizni, de gondolom ezeknek a fesz. szabályzóknak nem sok az a 13-14V. És igen, 12V-os a robi is. -
jozsi252
veterán
válasz
Kernel #41546 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket, akkor hagyom így az egészet.
CPT.Pirk
Nem gáz annyira, mert végül is a fázisceruzával csak meg kellett nézni hogy melyik a fázis. De azért nem értem hogy régen miért nem különítették el a vezetékeket. Nemrég az összes vezeték át lett húzva nálunk, már ami a konnektorokat érinti, csak ugye a mennyezeti csillárok maradtak ki.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Kernel #41531 üzenetére
A hangszórók ideális esetben ugyanis feszültséggenerátoros meghajtást igényelnek, minimális forrásimpedanciával. Ha egy hangszóróval sorosan van egy másik, akkor kölcsönösen soros ellenállást képeznek egymás részére, vagyis lerontják ezt az elvárt táplálási paramétert.
Hm!
Maradjunk meg a jó öreg Ohm elméleti fejtegetéseinél. Osztozkodnak a kimenet által adott feszültségen.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Kernel #41458 üzenetére
Én inkább úgy tudom, hogy a trafó teljesítménye legyen nagyobb, amiatt (is) lesz nagy a tere a zenének. Az, hogy most 20 W vagy 100 W szerintem nincs mit befolyásoljon, hisz a végfok adatai még ugyan azok lesznek.
CPT.Pirk: Az albérletben valóban nagyobb dobozok vannak. Itthon viszont maradt a gainclone és 2 régi tesla doboz. Ez nekem háttérzenének minőségben tökéletes, még a hangerő is sok maxra tekerve.Egyelőre nem találtam olyan kapcsolást, ami olcsón és jól leváltja a mostani gainclone-t. De hátha rábukkanok.
Összehasonlítva a diszkért félvezetős rotel erősítővel a gainclone-t, hát a rotel magasan veri. -
Speeedfire
félisten
válasz
Kernel #41456 üzenetére
Egyébként a teljesítménytartalék kb. olyan dolog, mint ahogy autónál is növeli a vezetési élményt a kellő tartalék, ez egy erősítőnél is megmutatkozik, dinamikában, erőben. Még ha nincs is állandóan kihasználva.
Erről még nem hallottam, elvileg nem kellene, hogy befolyásolja. -
Speeedfire
félisten
válasz
Kernel #41374 üzenetére
A hiba oka ennél sokkal banálisabb volt, egyszerűen kiszúrta a szememet, csak én nem vettem észre.
Fél éve csak porosodik, pedig 10 perc meló lett volna...
Az usb bemenet a nyákra van forrasztva és ez a tyúkbeles kábel megadta magát és az egyik digit jel szára csak lógott a levegőben. -
Speeedfire
félisten
válasz
Kernel #41333 üzenetére
Már nem emlékszem mekkora a kondi pontosan, de valóban nagy olyan 4700uF-es lehet.
Maga a hangfal nem lényeg, ha valami baja lesz, egyedül a koppanás ami zavaró, de akkor marad a relés megoldás.Első erősítő amit csináltam, ahogy anno Lompos48 fogalmazott, volt egy gombom (trafó) és ahhoz gyártottam egy kabátot (végfok).
-
Speeedfire
félisten
válasz
Kernel #41331 üzenetére
A DC után van csatornánként 1-1 olvadóbiztosítékom.
A régi hifi cuccokból (végfok, hangfal) megmaradt pár dolog aztán gondoltam kicsit feljavítgatom őket, hogy amikor hazamegyek is tudjak élvezetesen zenét hallgatni.Ez a félvezetős némítás micsoda? Ez is a nagy áram miatt "van"?
-
atesss
addikt
válasz
Kernel #41270 üzenetére
Kipróbálni nem tudom, pontosabban nem látom, mivel nem átlátszó házú a relé.
Én a vezetéken lévő zavart tekintettem elsődlegesnek, de maga a csengő is problémás lehet, igaz. De viszont tényleg fémházas.
Szűrőkondenzátor van benne. Nem tudom hogy ez egymagában mennyit segít, valamennyit biztosan, de azért messze lehet az ideális szűréstől.Sajnos be van építve, és eléggé nehéz hozzáférni a csengőhöz.
Ezért a tisztogatás nem játszik. -
atesss
addikt
válasz
Kernel #41261 üzenetére
Köszi az infókat !
Igen, ezek alapján meg végképp biztos, hogy kapcsolóüzemű.Egy ugyanilyen csengővel már volt gyári állapotában problémánk.
Ha 10-15 másodpercnél többet ment egyszerre, akkor utána nem szólt, amíg meg nem igazgattad a(z árammegszakítást is végző) fület.
Aztán a fül hajlítgatásával elég sok próbálkozás után végül sikerült elérni hogy stabil legyen. Azóta rendben van.
De most ezzel a második darabbal nem volt ilyen gond.Nincs benne elektronika. Az előbbi jelenség is emiatt lehetett szerintem amit írsz.
Rádiózavart nem tudni hogy mennyire okoz, de nekünk nem volt ebből probléma.
A csengő táp kábele mellett utazó többi kábel:
Egy oda-vissza irányú kis-hangszóró közvetlen meghajtására erősített hang, de ezt csengetéskor értelemszerűen nem használjuk.
Egy erősítetlen hang PC-ből beépített erősítős (leginkább PC-hez használt) hangszóróra, ha lenne is ezen zavar, úgy sem lehet hallani a csengő miatt.
Egy UTP kábelen utazó, analóg biztonságtechnikai kamera képe. Ezen semmilyen kép-zavart nem tapasztaltam.
Illetve a korábbi projektben egy RS-485 busz is utazott a mellette lévő kábelen. Ezen sem tapasztaltunk hibás kommunikációt.Inverz dióda mindig a kapcsolóelemet védi, ahol mechanikus kapcsoló esetén ívhúzás keletkezne a megszakítás pillanatában,
De a relé is mechanikus kapcsolónak tekinthető ebből a szempontból ha jól gondolom ! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kernel #41234 üzenetére
Igen, így egyértelmű. Mondjuk koromnál fogva nem ismertem fel ezeket a régebbi magyar cuccokat, így nem is tűnt fel a dolog, bár ilyen leírhatatlan színű alkatrészeket csak a szocializmus tudott alkotni, erre gondolhattam volna.
A vezetékezés kialakítása nálam is úgy van, ahogy írod. Te mit tennél be a Quad modulok helyére? A teljesítmény nem szempont, inkább a minőség.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kernel #41231 üzenetére
Azt hiszem teljesen igazad van, ez mégsem gyári szerelés, valaki átépítette még régen.
A két piros wima-t én tettem be a bemenetekre a régi kondik helyett, bár kissé ronda módon a levegőben állnak.Szóval akkor szerinted egyből tervezzek be valamit az öreg quadok helyére? Nem ragaszkodom hozzájuk, valami nem túl nagy teljesítményű A osztályú végben gondolkodom.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kernel #41229 üzenetére
Ahh, akkor maradnak a csöves erősítők tápjába a fénycső fojtók.
Nem lett átépítve, ez eredetileg is így épült a Quad-dal (hiába nem ez szerepel a gyári kapcsolási rajzban), annak a nyákja ész szerelés technikája megegyezik az erősítő többi részével, biztosan nem házi munka. A kapcsolástechnikája is megfelel az akkori Quad405-nek, ez még az a fajta ahol két szép nagy tekercs áll a vég tranyók előtt, meg egy 3. keresztben.
100Hz csak a hangfalra tapasztott füllel hallható, ellenben a közép és magas hangszórókból jól hallható zaj jön ki. Elvileg a Quad bemenetén lévő műveleti erősítő nagyban befolyásolja ezeket a dolgokat, de a nyák nem viseli már el a forrasztást, szóval cserélni kell a komplett panelt ha valamit kezdeni szeretnék vele.
darvinya: igen, a lineáris stabilizátor jó olyan helyekre, csak nem ha nagyobb áram is kell.
-
válasz
Kernel #41145 üzenetére
Nem találom, úgy néz ki, a hálózati vezeték közvetlenül megy a tekercs kivezetésekre. Bontsam tovább?
-
-
-
-
válasz
Kernel #41132 üzenetére
No, csináltam még KÉPEKet, miután teljesen szétszedtem. A végfok egy TDA7377, aminek úgy látom, nem kell szimmetrikus táp. Viszont van benne egy TL074CN is, aminek meg kell, ez vagy előerősít vagy a fejhallgató kimenetet erősíti (szvsz ez utóbbi valószínűbb). Mondjuk mindkét IC-nek szemlátomást több kakaó kell, mint 14V.
Sz'al a kérdés, hogy kipróbálhatom-e DC táppal, hogy legalább bekapcsol-e, nem okozok-e vele nagyobb kárt? Mert ezzel kiderülne, hogy működik-e még egyáltalán. Nem kötök rá se hangszórót, se meghajtani nem fogom.
-
válasz
Kernel #41085 üzenetére
Hú, hátérdekességnek oké, de ennyit nem ér az egész mutatvány.
Gondolkodtam abban is, hogy egy időkapcsolót teszek a szivattyú elé, de ezeknek a legkisebb ütemezésük 15 perc, és az sajnos túl hosszú idő nekem. Ha 5 perces időket be tudnék állítani, akkor jó lenne, mert 5 percet járna, 30-at pihenne, így kb szinten lenne a rendszer, és nem kéne figyelnem egész nap...
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Kernel #41076 üzenetére
Nem kell ponthegesztéshez akkor szekunder fesz mint 3*3V az már tényleg füstölni.
Elég egy 230V-os normál mikrosütő trafó 2000V+-os szekunderét leszedni helyére betenni egy éppen beférő baromi vastag kábelt 1 menettel. Máris 500A+ -t ki lehet csikarni a trafóból. Én csináltam ilyet és meglepően jól tudtam vele hegeszteni 2* 0.75-1.2-es Acél lemezeket. Csak nagyon jó CuZr ponthegesztő áramátadó kell és megfelelő nyomást is ki kell tudni fejteni az elektródákkal. -
szabifotos
senior tag
válasz
Kernel #41068 üzenetére
Köszi, csak egy ötlet volt, ha már nem használom őket.
Egyébként a Parkside-nak letört az a része ami tarja a hegyet. "Megjavították" egy ezresért de nem melegszik eléggé.
Az Extolnak pedig a hegy "szorítópofa" részéből tört ki egy kis darab, így nem szorul, ezért nem melegszik rendesen, ráadásul megolvadt kissé a ház az izzó felett. (az már csak mellékes hogy gyárilag úgy érkezett hogy mozgott az izzó foglalata és pislákolt, úgyhogy újonnan kapott egy kis ragasztót egyből)
Lehet felteszem őket valami aprópénzért -
fraba
aktív tag
válasz
Kernel #40945 üzenetére
Neeem, neeeem, nem erre gondoltam.
Egy olyan cucc kéne nekem, mint amivel a dolgozókat, szúrópróbaszerűen jelöli ki a biztonsági őr a (testüreg)motozásra. Odamész a pulthoz, megnyomsz egy gombot, és ha zenél, akkor motozás, ha nem zenél, akkor motozás nélkül elhagyhatod a védett területet. Így nem kell mindig mindenkit végigmotozni, és csupán a szerencsén múlik, hogy téged épp motoznak, vagy sem.
Na, és ehhez kéne valami véletlen(szám)generátor -
törölt tag
válasz
Kernel #40910 üzenetére
"PC-tápra túl nagy teljesítményű erősítőt én lehetőleg nem bíznék"
A 2x25W azért minden csak nem sok egy tápegység számára. Ami ennél kisebb, az már fülesvégfok.
De jó lenne tudni, hogy végülis egy mai 400-as decens táp pusztult meg, vagy vmi 10 éves vargánés.BTW, ezeket a telj.tüskéket lehet fojtótekerccsel / RLC-akármivel korlátozni?
-
törölt tag
válasz
Kernel #40908 üzenetére
Nem ismerem a procik lelkivilágát, de eddig úgy gondoltam, hogy azok lényegsesen komolyabb telj.-impulzusokat képesek kérni a táptól, mint egy relatíve lomha végfok.
Bár így hogy a végfok-IC is digitális, lehet hogy igazad van. Egyébként nem az lehetett a gond, hogy a kettő összegerjedt egymással? -
zka67
őstag
válasz
Kernel #40886 üzenetére
Jaj már, én nem kötözködni akartam, hanem csak arra akartam rávílágítani, hogy nem ugyanaz a szinuszos és a zenei teljesítmény. Az adatlapokon minden esetben a szinuszos van feltüntetve, a zenei ennél egy kicsit nagyobb. Az erősítőkre meg általában a nagyobb számot szeretik ráírni.
-
zka67
őstag
válasz
Kernel #40878 üzenetére
Szia, azt mondod hogy
a feltüntetett 25 W teljesítmény kicsit kamu, mert a gépben csak 12 V-ról üzemel, abból nem lehet annyit kihozni.
Dehogynem lehet. Gondolj csak az autókban levő több száz wattos végfokokra.
Egyébként a 25W úgy jön ki, hogy hídkapcsolású végfok lehet benne, és a zenei teljesítménynek adják meg a 25W-ot. Szinuszosban kb. 20W-ot is tudhat akár...
-
válasz
Kernel #40779 üzenetére
Beforrasztottam a másik kondit is, most valahogy így néz ki.
A pirossal jelzett részen tehát szétszedem, beteszem ezt a kis panelt és kész? Ha a fázist és a nullvezetéket jól kötöm be, akkor nem lehet gond, igaz?
Tudom, veszélyes üzem, vigyázni fogok, amennyire lehet.
-
Czimby
addikt
válasz
Kernel #40768 üzenetére
Uuu ez a kinai multi kezd felidegelni...
Csipogó állásban mást mér mint ha kiválasztom az Ohmikus méréshatárt.
Én is gondoltam arra, hogy kimérem betáp felől, a tekercsnél egyből a bizti után, de ilyen 3K Ohm körüli érékről lemegy 0-ra és annyi...
Kellene vennem valami használható multit itthonra is, tudtuk ajánlani valami olcsó megoldást, tekintettel arra, hogy évi pár alkalomnál nincs többet használva.
Melóban Fluke 179-em van, az egy álom ehhez képest -
(jan)
őstag
válasz
Kernel #40698 üzenetére
Én nyúlásmérő bélyeg néven tanultam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- Corsair VENGEANCE SODIMM 2x16GB DDR4 3200MHz CL22 - Új, bontatlan - Eladó!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest