Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz moli.hu #40936 üzenetére

    Gyakori hiba TV szervizben is, hogy az ügyfél elmondása szerint jött egy áramszünet (akár egy nagytakarítás miatt is, vagyis nem feltétel a külső hiba), utána a készülék már nem működik.

    A vizsgálat során általában kiderül, hogy a tápegység már előtte beteg volt, csak az állandó hálózati üzem (átmelegedett alkatrészek) még életben tartották, kihűlés után azonban már nem tudott elindulni. Rosszabb esetben a tápegység sajnos agyonvág további alkatrészeket is. De számítógépnél is találkoztam már ilyennel, például sérült az alaplap, CPU.

    Áramszolgáltatói gondok is vannak néha, amikor például szerelési hiba, karbantartás miatt (csillagpontszakadás, elkötés a háromfázisú rendszerben), 230 V fázisfeszültség helyett a 400 V-os vonali feszültség jut be a lakásba. Illetve a csillagponti eltolódás (terheléseloszlás) függvényében ez kevesebb is lehet, de mindenképpen káros.

    A bemenő túlfeszültség okozta hibák viszont szintén kimutathatók általában (más alkatrészek mennek tönkre), sőt ilyenkor az ügyfél eleve úgy szokott jönni, hogy majd fizet az áramszolgáltató vagy biztosítója, kéri róla a számlát.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák