Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz itamragy #40978 üzenetére

    S-video semmiképp sem, mivel a D-Sub csatlakozó RGB-kimenetet biztosít, így az RGB látszólag adott lenne, de csak akkor lehet vele ilyen módon SCART RGB bemenetet vezérelni, ha a videokártyát rá tudod venni a megfelelő üzemmódra.

    A Power Strip nevű programot szokták erre használni, de nem minden hardvert lehet a kívánt szabványos PAL, vagy pláne NTSC üzemmódra beállítani. A TV meg mással nem működik. PAL 50 Hz, interlaced, 15625 sor, például.

    A fotón látható átalakító olyan laptophoz való, aminél a driverben át lehet kattintani, hogy S-Video jelet adjon ki a D-Sub csatlakozón. Egyébként haszontalan.

    A linkelt kapcsolás pedig nem kompozitjelet állít elő, hanem csak megfelelő arányban összekeveri az RGB jeleket, plusz a H és V szinkront, aminek eredménye fekete-fehér kép lesz. Nem véletlenül írják az eredeti oldalon is:

    La señal generada es en blanco y negro.

    Ha visszatörlöm a kép URL-jét, akkor ide jutok:

    http://www.geocities.ws/podernixie/

    http://www.geocities.ws/podernixie/htpc/cables.html

    Kompozitjel előállítása nem annyiból áll, hogy simán összekeverem az RGB- és szinkronjeleket, azzal nem fog működni a TV-ben lévő színdekóder, nem tudja többé szétválasztani a színeket. Külön IC-k vannak ilyen célra, ami a kívánt szabványú kódolást elvégzi, PAL / NTSC vagy netán SECAM rendszerben.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák