- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#85619712 #82029 üzenetére
Szia!
Tehát azt mondod neked ilyened van, és a ventilátora nem aktív állandó jelleggel? Amikor bekapcsol, akkor mindig full fordulaton megy, vagy szabályozott, és csak szükség szerinti fordulaton pörög? Szerinted minimális terhelésen (4-5V és ~1A) elmenne full passzívan szobahőmérsékleten?
Megérkezett az én tápom is, és egy ismi miután látta, most azzal nyaggat, hogy neki is kéne egy hasonló, 2 darab 12cm-es ventilátort működtetni, de nem lenne jó, ha gyakran felsüvítene a belső hűtése. Mondtam neki, hogy ez erősen ágyúval verébre kategória lenne, illetve javasoltam neki ilyet, de inkább megvenné az "ágyút" (mondván hátha jó lesz másra is), csak kicsit tart a ventilátortól.
Szerinted?
-
peter889
őstag
válasz
#85619712 #82152 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlásokat.
Jut eszembe: Szerintetek 11.2 mm-es átmérőjűt érdemes nézni, ami legalább 40 wattos?
Meg tudjátok mondani, hogy a behelyezendő ragasztórúd átmérőjétől függ a csőr belső átmérője (amin keresztül elől kifolyik a műanyag)?
Egyáltalán figyelni kell a csőr átmérőjére vagy az mindegy?#82147 Intruder2k5 , Jól néz ki az a Lidl-es.
#82148 ecaddsell #82151 mezis , ha esetleg max. 4-5 ezer forintig tudnátok viszonylag megbízhatót ajánlani, érdekelne. Többet nem érne meg nekem, mivel nagyon keveset használnám.
#82150 Dr. Szilikát , azt néztem, hogy a hőlégfúvók még drágábbak, és nekem nincs olyan.
Esetleg hajszárítóval nem lehetne?Mert olyanom van.
#82152 leweegee2, az tényleg jó árban van és még készleten is van egy csomó.
-
-
válasz
#85619712 #82066 üzenetére
Köszönöm Neked is, a Banggood-os rendeléses ÁFA-val kapcsolatos infót meg biztosan hasznosítani fogom majd, valami más cucc kapcsán!
Multiméter téren én Maxwell hívő vagyok, abból sokáig volt egy örök élet plusz egy napra tervezett MX-25 302-m, amit nem régen váltott egy MX 25304, remélem ez is legalább addig fog menni.
-
-
sisi22
aktív tag
válasz
#85619712 #82048 üzenetére
Diakkent dolgoztam olyan helyen, ahol orankent papirra kellett leirni a kozepfeszultsegu kabeleken a terhelest. Volt ket kabel, amelyik olyan helyi trafohoz ment, ahol villamosmegallo volt a kozeleben, amikor elment egy villamos, a mutato nehany masodpercre a vegkiteresig ugrott, varni kellett fel percet, hogy ujra a valodi erteket mutassa.
Igen, a BKV-nek, MAV-nak sajat halozata van, erdekes is volt ezt tapasztalni, hogy megis miert van az egyenaramu halozatrol "visszarugas" a valtoaramra, nem kaptam ra magyarazatot es nem nyomoztam utana, csak lattam, hogy az volt.
-
válasz
#85619712 #82029 üzenetére
Köszi, ez is jó opciónak tűnik, még alszom rá egyet, aztán holnap rendelek valamit.
#82028 sisi22
A kérdésem szempontjából ezek irreleváns dolgok. -
-
Babetta-X
senior tag
-
-
-
-
-
-
válasz
#85619712 #81721 üzenetére
Érdemes lenne, ha nem kéne 2 akku árát elkölteni a BE2-re, meg egy interfészre, és akkor majd egyszer sikerül
Vállalkozás se sok csinál ilyet.
Az külön szépség, hogy a legtöbb akku nem szedhető szét kulturáltan.
...szívesen látnék amúgy olyat, amiben tényleg lehet cellát cserélni. -
válasz
#85619712 #81713 üzenetére
Fogalmam sincs, tényleg nem foglalkoztam soha ilyesmivel. Apám anno a Golf5-be vett bontóban egy komplett fejegységet mert nem adta ki a CD-t amivel vettük (és csak karácsonyi zenék mentek). A bontóban persze azt mondták, nem fog kódot kérni, de kért. Én nekiálltam kikódolót "szerezni" de addig apám megoldotta, mert kiderült, hogy csak az előlap tasztatúrája volt rossz, és nem vette az eject gombot, azt átcserélve pedig nem kért kódot nyilván.
Szóval innen volt hozzá szoftverem, ami kérte a teljes BP kódot. Egyébként itt is, és más oldalakon is bekérik a teljes BP kódot. -
tillatrilla
senior tag
-
-
-
válasz
#85619712 #81684 üzenetére
Csináltam már ledesítést, nem voltam oda. Igaz, vagy 6 éve, akkor még nem voltak olyan fejlett LED driverek, hogy mindennel ment volna a fényerőállítás. Az az alany egy Fujitsu XE19 volt, az ugye TN panel, mindegy, csak képet adjon. Működött, elég érdekes lett a kép, de használható volt.
Ezt az U2311H -t meg akartam venni, ha sikerül, mert amúgy újszerű... de LED-del pont az IPS előnye veszne el, hogy pontos a színvisszaadása. Hozzá készült csövekre lenne szükség.Nem kapni
Amúgy megcsináltam a timer földre vitelét, valamivel jobb, de nagyon nem tökéletes. (Hogyan is lenne, ha a csövek lehasználtak már...) Mindenesetre köszi a tippet
-
-
-
-
-
-
válasz
#85619712 #81666 üzenetére
Akkor ennyire néztem a képet
Amúgy ja! Csak arra gondoltam, hogy ha a 23-as csővel bármi más miatt folyik túl sok áram, akkor a 19-essel lehet, hogy még éppen nem.
Illetve van olyan védelme is a vezérlő IC-nek, hogy a kihúzott lámpára is leáll, márpedig amikor túl sokáig sötétül el a cső, akkor gondolom azt érzékeli.
Eh, sehogy nem jó ezElvileg ez az IC, vajon át lehetne verni a védelmét? Bár sok értelmét nem látnám, ha már a cső kezd elsötétülni
-
válasz
#85619712 #81657 üzenetére
Mert a 19-es cső esetleg sokkal kevesebbet fogyaszt, és nem ugrik rá a védelem, míg a 23-as meg éppen néha kicsit túllépi a védelem határát... Meg se lepődtem volna.
Az USB-nél ritka, hogy szétkopjon
Általában a belső műanyag kez el mozogni, és szakadnak fel a lábak... mondjuk azt is olcsóbb javítani, mint a csere, az igaz.
-
-
-
válasz
#85619712 #81497 üzenetére
és darvinya,
tökéletes de tegnapra kéne.
A mini PC ventije az eredeti 5 voltról elviselhetetlenül hangos, viszont 3,8 voltról (2 dióda sorba a tápon) nem is hallani és ez a hűtés átlagos használatkor teljesen elegendő. Böngészés, fhd videók esetén a soc 55-57 fok környékén van.
Viszont ha meg van húzva valamivel akkor elszalad 85-90 fokra és elkezd visszavenni minden az órajelből, érthetően.
Ilyenkor a ventinek odaadva a teljes 5V tápot, 8-10 másodperc alatt visszahűti 65 fok alá a soc-ot.
Erre kéne amit kérdeztem.Szét van borítva a mini PC, és ha megrendelem az alkatrészt akkor szerintem idén már nem lenne összerakva, ezért gondoltam valami házi kis barkács megoldásra.
Ezügyben kerestem itt hűtőbordát pár napja, megcsinálnám én teljesen passzívra is csak a borda is jövőre érne hozzám ha most megrendelném.
-
válasz
#85619712 #81422 üzenetére
Fürelizzel szösszenet,
9 évig piacoztam meg rendezvények és búcsúk.
Már ez nyomós ok a Für Elise megunására de egyszer vettem 2 karton zenélő-villogó elemes rendőrautót a kiskínai nagykerbe. Gondolom valaki álmos volt vagy fel kellett használni a kész dallamcsipeket mert képzeljetek el egy ide-oda mászkáló, kéken-pirosan villogó rendőrautót ami nem nénózik hanem a Fürelizt játssza....És vitték, megvették....!!
A vidéki búcsúk sajnálatos mellékhatása még az ún. tűzijáték autoimmun-szindróma, mivel évente 40-45 tűzijátékot láttam, immunissá váltam.
A legkisebb eldugott faluba is az volt a búcsú esti fénypontja.
Úgyfogy ha nekem valaki felajánlana 100ezret hogy menjek ki Aug.20-án a dunapartra akkor visszautasítnám. Pedig nem vagyok gazdag ember. -
Pötyi
őstag
válasz
#85619712 #81334 üzenetére
Mivel a közelgő kari miatt már a fű se nőtt a melóhelyemen, ezért hirtelen felindulásból vettem egy Fűrelízt és ujjgyakorlatképp megforrasztottam délután:
Betűzhető-kivehető tüskeláb foglalatot használtam arra az esetre, ha esetleg netántalán véletlenül találok ilyen IC-t más dallammal:
Az dallamgenerátor tényleg csak 150,- játékpénz vóóót - az össz munka meg kábé öt perc.
Szépen zenél. A gyereknek jó lesz játszani.
-
dethroner
veterán
válasz
#85619712 #81374 üzenetére
Csináltam képeket a gyári csatlakozóról
És a CA-R-PI.034 nevű interface-t ajánlotta korábban a Pioneer, amikor megkérdeztem tőlük hogy mit javasolnak Xsara vezérléshez. Ugye abban van egy csatlakozó, amit a kormányoszlop alatt be bedugni. Lebontottam a burkolatot, és találtam is ott egy ilyen csatlakozót
Még a végén kiderül hogy tényleg ott kellene valamit csinálni.
És akkor most jön az hogy DE. Ezt a pioneer adaptert nem láttam még egyetlen hazai webshopban sem, külföldről meg nem merném berendelni, mert ha mégse működik, akkor nem tudok 14 napon belül elállni és visszakérni a pénzem, másrészt sokkal drágább mint amit eddig szántam rá
Igaz hogy nagyon nem látom át az ilyen dolgokat (se) de tényleg nem értem, hogy van az, hogy ez a kormány alatti csatiból valószínűleg a fejre menő csatira rádolgozott jel nem nyerhető ki olyan formában, hogy az utólagos fej is értelmezni tudja. És mi lenne ha a gyári fejből szednénk ki azt a részt ami feldolgozza ezt a jelet, és ezt a modult építenénk be valahogy, hogy az új fej is használni tudja?
Tennék egy felajánlást. Aki megépít nekem egy olyan interface-t, amivel tudom kezelni a xsara kormánygombjait, megkapja tőlem a holnap visszaküldött adapter árát, vagyis 15 ezer fabatkát -
dethroner
veterán
válasz
#85619712 #81374 üzenetére
Igen, lehet az, csak kár hogy magyar webshopból nem lehet rendelni. Mert ha valami oknál fogva az se működni, akkor hogy kapnám vissza az árát?
Megpróbálom megbontani a kormányoszlop burkolatot és megnézem tényleg van-e ott bármilyen csatlakozó. De ha lenne, akkor fura, hogy ezzel néhány interface gyártó nincs tisztában és nem olyan terméket gyártanak, amit oda kell bedugni. -
dethroner
veterán
válasz
#85619712 #81358 üzenetére
Ja, így már értem. Most kérdezek valamit, ami lehet nagy butaság, nem ér kiröhögni miatta
Szóval, a pio fejre a jack csati viszi a jelet. A jack csati mennyi érintkezőt tartalmaz, 2 vagy 3? És ha jól sejtem az autóban minden egyenárammal működik, még a fej kormányvezérlése is. És [ezen] a videón valami házibarkács megoldással vezérelnek pio fejet. Nos, mi van akkor, ha az autóm kormányában minden gomb alatt van egy megfelelő méretű ellenállás, ami ugye küldi a megfelelő értéket a gyári csatlakozóba, amiben 2 érintkező dolga fogadni ezeket a jeleket. Tehát mi lenne, ha a gyári csatiból az A2 és A3 érintkezőt közvetlenül a jack csatira küldeném, amit a fejbe dugok? Nagyon hülye gondolat? -
Pötyi
őstag
válasz
#85619712 #81327 üzenetére
Aztaq! Érdekes árak vannak a halpiacon!
Ez a dallamgenerátor az általad linkelt oldalon 979,- játékpénz - a Lomexnél meg 150,-
Még a katalóguskódja is ugyanaz.
(Abszolút nem reklám/antireklám céljából írom ezt, csak mindig felbassza az agyam az ilyen lehúzós árképzés.)
-
dethroner
veterán
válasz
#85619712 #81332 üzenetére
Nem hiányzik, a csomag része volt. Ki kell választani milyen típusú fejet akarok csatlakoztatni, és olyan lead kábelt adnak hozzá. Természetesen a megfelelő módon ez is csatlakoztatva van. Sőt, a youtube-on van videója a gyártónak, hogy milyen sorrendben kell a csatlakozókat összedugni és erre is figyeltem amikor összeállítottam. Többször is megtettem, minden alakommal hiába, semmit sem reagál a fej a gombok nyomkodására.
-
dethroner
veterán
válasz
#85619712 #81323 üzenetére
Na ez látod érdekes, mert az említett adapteren csak 2db csati van mindkét irányba, csak az A és a B jelű. Látom hogy a rajzon 3 csati van, és a gyári magnó seggén is 3 csati van, de most meg nem tudnám mondani, hogy nekem a kábelkorbácson mennyi van. Holnap munka után kiveszem és lefényképezem.
Viszont a neten van egy Xsara kezelési pdf, amiben van egy ilyen oldal.Itt már szó sem esik C csatiról, itt az A2 és A3 viszi a jelet.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
#85619712 #81313 üzenetére
Sziasztok!
A földelt, pontosabban: I (Első) Érintésvédelmi Osztályú forrasztó pákával kapcsolatban írok.
Ideális helyzetben az a jó, ha földelt a páka.
Gyakorlati TV javítóként pedig azt kell írnom, hogy (általában) nem vezet jóra ha földelt a páka.
Inkább használjunk 24 vagy 12 Voltos pákát, mert az nem fog zárlatot okozni, mikor (szabálytalanul) nem feszültség mentesített berendezést javítunk!
Nyúl és sapka; dilemma, nincs ideális megoldás, mert van olyan berendezés is aminél még a 24 Voltos páka fémrészét is földelem, pedig ez szabálytalan! (de inkább bevállalom, minthogy megpusztuljon az érzékeny smd alkatrész)
Más, anno elektronika bérgyártás, de idepasszol:
ESD védelem, csuklópánt, antisztatikus öltözet, és cipő stb.
Közben pedig dugasz tápról működik a termék, emiatt kb. 80-150 Volt váltoáram van rajta, (a földhöz képest) hozzáérek (ESD védelemmel ellátva) és már meg is pusztulhat a készülék.
Elmondom mint hiba lehetőséget, hogy kéne valami labortáp, nem a készülékhez csomagolt dugasztáppal kéne tesztelni, javítani vállvonogatás a válasz...
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85619712 #81310 üzenetére
De ezek jobbára csak triac teljesítményszabályzott pákák, a hőmérsékletet nem érzékeli, nem stabilizálja.
Nem tudom, kezdők menyire tudnak vele jól dolgozni, be kell játszani a megfelelő hőfokot, amit befolyásol a munkadarab hőelvezető képessége is. Alkalmi használatra attól még jó lehet.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85619712 #81302 üzenetére
Ha zárlatos pákával érint tárgyakat, áramköröket, abból komoly gondok lehetnek, meg az életbiztonsággal kapcsolatos szabályok / szabványok nem épp arról szólnak, hogy nem életszerű vagy "hátha biztos".
A magyar kiskereskedelemben átcsúsznak olyan eszközök is, amit csak utólag fognak meg, hiszen számos példa van erre, de akad olyan is, ami eladásra kerül, holott legfeljebb a kínai szabványnak felel meg.
A hazai szigorú szabályozást ismerve, számomra inkább az valószínűtlen, hogy alábbiakat engednék eladni, egyszerű villásdugóval. Már, ha tudnának róla. Lehet találni ellenpéldákat is a képkeresővel, de az a gyanúm, azok csak "átcsúsztak".
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85619712 #81282 üzenetére
Fűtőbetét nem tekinthető biztonságosan szigetelhető alkatrésznek (ld. bojler, mosógép stb.), mivel képes úgy meghibásodni, hogy testzárlatos lehet, ezért a 230 V-os pákák fémrészének földelése ajánlott, illetve a hazai szabvány szerint kötelező is, ha jól tudom.
Más a helyzet egy trafós / tápegységes pákánál, ahol a trafó elválaszt.
-
-
-
-
-
DonThomasino
veterán
válasz
#85619712 #81260 üzenetére
Akkor erre kéne ez DC-DC konverter hogy elválasszam egymástól
az 5 és 12V os ágat hogy ne legyenek egy földpotenciálon.Amit nem értek, hogy külön 5V os tápegység ami szintén
egy másik PC táp standby része,
hogy működhet tökéletesen, hiszen az ő - pólusa
ugyanúgy közös a hálózati védőfölddel,
tehát egy potenciálon vannak. -
-
DonThomasino
veterán
válasz
#85619712 #81227 üzenetére
Azt én se .
Az előző HSZ ben a video amit Dr. Szilikát mutatott
nálam a függőleges osztás sem jelenik meg a kijelzőjén.
(csak a nagy semmi)Pontosan ezen gondolkozok én is, hogy ez egy 100A es műszer 50A es sönttel.
Ezért mutatja pont a dupláját.
Az 1A es terhelésemmel 1,4mV feszültséget mérek a söntön. -
DonThomasino
veterán
válasz
#85619712 #81213 üzenetére
Ahogy Dr. Szilikát kolléga mondja ebben sajnos nincs gyári sönt,
mert ez elvileg 50 A es.Pontosan így gondolkoztam mint te, mondván hogy 10A ig elég lesz
nekem külső sönt nélkül is. Sajnos nem így lett.
Érdekes amit a nullázásról írtál, én ezt a rövidzárat próbáltam,
de csak kikapcsolt állapotban. Biztos vagy benne hogy be is kéne kapcsolni
összezárt állapotban ? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
#85619712 #81213 üzenetére
Régebben volt ilyesmi variáció, ha jól rémlik, de úgy látom, most már szabványosított 75 mV söntök vannak, ezért mindegyikhez megfelelő kijelző kell, ami 75 mV-on mutatja a kívánt max. áramot, vagy legalább a trimmerrel korrigálható, mondjuk egy 20 vagy 30-os sönt esetében, ahol nem nagy az eltérés.
10 A-os változatnál van csak belső sönt, ami a nagyobbakból hiányzik, a kijelző oldalán pedig megjelölik, hogy mire való.
0,5 % osztálypontosság is szerepel a söntökön:
-
Azharel
aktív tag
válasz
#85619712 #81166 üzenetére
Próbáltam azt is de nem jó. Nem viccel meg, mert eredeti állapotában mindegy merre állt a kapcsoló fűtött és 800w vett is fel, rá van kötve egy fogyasztásmérőre. A kapcsoló a megjelölt pirosokat kapcsolja, a kék karika és az alatta lévő állandóan össze van kapcsolva. Ráraktam a 2 fázist a piros piros körre a nullát meg a kékre de akkor meg soha nem kapcsol be. el vagyok veszve
nem értem [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PERIFÉRIA beárazás (egér, egérpad, billentyűzet)
- One mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest