- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #147 üzenetére
''az indextől sem kértem én reklámot mégis küldi(mutatja).''
Jó, ez nem kívánságműsor, az a kérdés, hogy az index mit nyújt neked, és azt te igénybe akarod-e venni vagy sem. Megkérheted az indexet, hogy gyártsanak reklámmentes lapokat is, azt lelkiismeretfurdalás nélkül olvashatnánk mindannyian. Kiváncsi vagyok mit válaszolnak -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #146 üzenetére
''a szerző ''műve'' egy html file''
erről már volt szó ebben a topikban. Amire te hivatkozol az egy technikai kérdés. A szerző műve nem a html fájl, hanem az oldal egésze, html fájlostul, képestül, hangostul, reklámostul.
A Lynx is felmerült már, nyilván azzal sincs semmi baj, hiányzik belőle egy csomó feature, nem pedig célzatosan reklámokat tilt. -
samson
tag
válasz
steveetm #146 üzenetére
>>a szerző ''műve'' egy html file. Azon nem módosítok semmit, úgy jön le ahogy ő megálmodta.
hat nem egeszen.
ha en csinalok egy olyan programot sajat hasznalatra, hogy az indexet kapasbol angol nyelven mutassa, az sem lenne a szerzoi jog megsertese.
ha az index.hu tartalmat vagy mas anyagait felhasznalnam es a sajat nevem alatt adnam el, adnam ki, akkor az mar a szerzoi jog megsertese lenne -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #140 üzenetére
?(Igen tudom annak hogy meg kéne nézenem az adott host által küldött reklámot, és meik törvény mondja ki hogy meg kell nézem, egyáltalán le kell töltenem?)
Az előbbi több mint elég szerintem, de amúgy a szerzői joginak. Miszerint nem módosíthatod tetszés szerint más művét. És a joghézag pedig az, hogy magáncélra viszont azt csinálsz amit akarsz, de ezt aligha azért rakták bele, hogy az általános reklámkiszűrést segítsék elő. -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #137 üzenetére
nem, természtesen attól hogy valami nincs a törvényben még nem illegális. A joghézag szót akkor használjuk, ha azt akarjuk mondani, hogy nincs benne a törvényben (ergo nem is törvénytelen a dolog), de benne kellene lennie, mert erkölcstelen / ellentmond a törvény szellemének.
-
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #135 üzenetére
igen, az ad-blocker nem illegális, hiszen a gyártója nem szűr, csak eszközt ad a szűréshez. De ez is eléggé joghézag kategória szerintem. Popup-killer gyártót nyilván nem lehet felelősségre vonni (az nemcsak reklámokat tilt, hanem egy feature-t, azt sem konkrét site-ra). De egy reklámeltérítő progit ahogy említettem tényleg bepereltek, és meg is nyerték a pert.
-
-
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #126 üzenetére
''Te végig azt szajkóztad hogy mi lopjuk az index pénzét, törvénytelen amit csinálunk, meg csak egy joghézag miatt tehetjük meg.''
Már bocs, de ilyet nem mondtam, a fenti mondatnak a két része önmagában ellentmond egymásnak, úgyhogy hadd reméljem ilyet nem írtam. (Ha nem esne le a tantusz: Ha egyszer joghézag, akkor hogy lehet törvénytelen?)
'' Te is ugyanolyan erkölcstelen vagy mint mi akkor, mert 1000000% ra veszem hogy te kapcsoltál már el reklámról, zártál már be popup abalakot.''
Mi köze van egymáshoz a popup ablak *bezárásának* és a reklámok általános kiszűrésének??? Az a helyzet, hogy inkább te nem értesz semmit, de sajnos én már jobban nem tudom elmagyarázni. -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #116 üzenetére
steveetm: kár hogy ebből neked mindössze az jött le, hogy nyugodtan lehet szerkesztgetni a hostfájlokat. Az is feltűnhetett volna, hogy Gerényi Gábor ugyanazt mondta amit én itt a topikban már jónéhányszor, hogy egyénileg nem ütközik törvénybe, de ha csoportos az igen. Csakhogy attól hogy valami nem illegális, még nem lesz etikus is egyben.
-
Alan
aktív tag
válasz
steveetm #116 üzenetére
Hm, engem is meglepett a válasz második fele. Nehezen tudom elhinni, hogy ez a ma létező szerzői jogi törvény alapján (amit olvastam) illegális lenne.
Ha nekem nagyvállalatom lenne, a teljes *.index.hu tartományt azonnal kitiltanám, sok mással egyetemben, legalábbis munkaidőben biztosan. Azt pedig nem hiszem, hogy a törvény megtiltaná, hogy a saját hálózatomba bejövő adatforgalmat szűrhessem - ennyi erővel akár a vírusölőket is betilthatnák.
Egyébként az index.hu (vagy bárki más) részéről egyszerű lenne a megoldás, ami alapján elvben perelhetné a ''szűrősöket'': a főoldalra ki kell helyezni a webhely használati feltételeit és el kell fogadtatni a látogatókkal, aki nem fogadja el, nem kap tartalmat.
Hja, hogy akkor tizedére esne a forgalom? -
dshk
aktív tag
nem vagyok egy reklámszakember, de azért annyit tudok, hogy nem csak az az érdekes, hogy mit nézel, hanem az is hogy mit látsz... Néha még jobban.
Neked tényleg az kell, hogy az index nagybetűkkel kiírja (esetleg kitakarós reklámként...) az elejére, hogy:
''kedves olvasóink, amit olvastok az 80 ember munkája, ezeknek az embereknek enniük kell néha valamit, ezért arra kérünk titeket, ha már használjátok az oldalunkat, akkor legyetek oly jók, és hagyjátok a reklámokat a helyükön, különben mi éhenhalunk, igaz nektek véglegesen megoldódik a problémátok, bár nemcsak reklám nem lesz, de website sem.'' -
dshk
aktív tag
Az technikai részletkérdés amiről te beszélsz, teljesen mindegy hogy egy fájl van vagy több, az eredmény egy egységes lap.
Sugárzás tiltása mellékkérdés, lehet egy kábeltévétársasághoz engedély kell, de egy háztömbhöz biztosan nem.
Nem tudom, hogy a film van csak védve szerzői joggal, vagy az egész műsor összességében is (szinte biztos), de mindegy is, maximum itt sántít a tévés hasonlat. Egy weboldal teljesen egyértelműen egységes egész.
A banner eladással kapcsolatban teljes tévedésben vagy. A bannereket tipikusan megjelenítésszám vagy kattintásszám vagy a kettő kombinációja alapján adják el. Mégha az adott helyen csak kattintásalapú is az eladás (amit amúgy sem tudhatsz), akkor sem mondhatod, hogy én csak havonta egyet kattintok, az úgyis mindegy, mert a havonta egy az egyáltalán nem is olyan kis szám. -
h4ndsp1k3n
tag
Pontosan erről van szó. A hirdetéseket nem azért teszik ki, mert az adott lap/TVadó/site garantálja, hogy a hirdetést mindenki megnézi, hanem mert minél többen néznek/olvasnak egy műsort/siteot/újságot, valószínű annál többen nézik meg a reklámot is - de az is lehet, hogy a reklámokon mindenki elkapcsol/továbblapoz/lepopupkillel. Ezt senki sem tudja, DE SENKI NEM SZÁMÍT RÁ (a hirdető sem), HOGY MINDENKI BIRKAKÉNT VÉGIGNÉZI A REKLÁMOKAT, CSAK LÁT RÁ ESÉLYT HOGY SOKAN EZT TESZIK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- E-roller topik
- HP notebook topic
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Goddess of Victory: Nikke
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest