- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alan
aktív tag
válasz
steveetm #116 üzenetére
Hm, engem is meglepett a válasz második fele. Nehezen tudom elhinni, hogy ez a ma létező szerzői jogi törvény alapján (amit olvastam) illegális lenne.
Ha nekem nagyvállalatom lenne, a teljes *.index.hu tartományt azonnal kitiltanám, sok mással egyetemben, legalábbis munkaidőben biztosan. Azt pedig nem hiszem, hogy a törvény megtiltaná, hogy a saját hálózatomba bejövő adatforgalmat szűrhessem - ennyi erővel akár a vírusölőket is betilthatnák.
Egyébként az index.hu (vagy bárki más) részéről egyszerű lenne a megoldás, ami alapján elvben perelhetné a ''szűrősöket'': a főoldalra ki kell helyezni a webhely használati feltételeit és el kell fogadtatni a látogatókkal, aki nem fogadja el, nem kap tartalmat.
Hja, hogy akkor tizedére esne a forgalom? -
Alan
aktív tag
azt kellene megérteni, hogy a reklámkiszedés nem valamiféle távoli marketing gépezetbe rondít bele, hanem az internet egyik alapvető építőkövébe.
Látod, ebben mindenképpen tévedsz. Az Internetnek nem építőköve a pénzért árult tartalom, hanem ez egy parazita, ami az idők során rátelepedett. Persze ha megszűnnének a pénzből élő oldalak, nyilván messze nem lenne annyi weblap, mint most, de tudod mit, nem is biztos, hogy baj.
Ma már egyébként olyanokra használják az Internetet, amire sosem tervezték, csoda, hogy egyáltalán működik, és sok szempontból (pl. webes programok) erősen a múltat idézik a rá ''kifejlesztett'' technológiák. Olvashatsz erről egyébként Alan Cooper-nél, aki bár kicsit nagyképűen, de igen logikusan és előrelátóan szokott nyilatkozni a témáról.
Természetesen elismerem, hogy az alapkérdésben van némi igazad, de amit fejtegetsz, egy hallgatólagos, soha le nem írt megállapodás alapján működik úgy, ahogyan írod (''mi adunk tartalmat, cserébe te köteles vagy nézni a reklámot'') - ezért ez számonkérhetetlen. Ebben az értelemben valóban joghézagról van szó, egyértelműsíteni kellene a feltételeket. Mindazonáltal az első bekezdésben már leírtam, mi a magánvéleményem erről: ha a jövő az, hogy layered bannerek és eltérítők sokaságát kell elviselni a tartalomhoz, akkor köszönöm szépen, nem kérek belőle. -
Alan
aktív tag
Egyes-egyedül a felhasználói felületek tervezésével nincs kibékülve szerintem a szerző, úgy is mondhatnám, hogy kifejezetten gusztustalan az ikonja meg az alapértelmezett beállítóablaka, de az utóbbiban szerencsére vissza lehet állni ''skin-mentes'' formára is.
Ettől eltekintve fantasztikus, lehet hozzáírni saját, akár programozott szűrőket is, lehet reguláris kifejezésekkel is operálni (hogy ne kelljen 20.000 soros hosts file) és így tovább.
Nem is dicsérem többet, nézzétek még és mondjátok el ti, hogy milyen. -
Alan
aktív tag
Hát persze, lehet belőle csemegézni nyugodtan, nem muszáj az egész fájlt benyomni hosts-nak
A Proxo pedig letölthető innen: http://www.proxomitron.info/. Fantasztikus program, mindent tud. Sajnos a fejlesztő beleunt, így már nem lesz több verzió, bár ha sikerül meggyőzni, hogy adja ki a forrást, akkor talán igen. Mindegy, jelenlegi formájában a mai igényeknek tökéletesen megfelel, sőt. Még SSL-en keresztül is tud szűrni meg ezer mást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest