- iPhone topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #147 üzenetére
''az indextől sem kértem én reklámot mégis küldi(mutatja).''
Jó, ez nem kívánságműsor, az a kérdés, hogy az index mit nyújt neked, és azt te igénybe akarod-e venni vagy sem. Megkérheted az indexet, hogy gyártsanak reklámmentes lapokat is, azt lelkiismeretfurdalás nélkül olvashatnánk mindannyian. Kiváncsi vagyok mit válaszolnak -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #146 üzenetére
''a szerző ''műve'' egy html file''
erről már volt szó ebben a topikban. Amire te hivatkozol az egy technikai kérdés. A szerző műve nem a html fájl, hanem az oldal egésze, html fájlostul, képestül, hangostul, reklámostul.
A Lynx is felmerült már, nyilván azzal sincs semmi baj, hiányzik belőle egy csomó feature, nem pedig célzatosan reklámokat tilt. -
dshk
aktív tag
''akkor az osszes filtering firewall egy joghezag miatt nem torvenytelen?''
semmi baj nincs azzal, hogy pl. egy cég az alkalmazottainak a saját rendszerén tiltja az indexet. De te is ideges lennél az index helyében, ha néhány nagycég előzékeny adminisztrátorai nem az indexet blokkolnák egészében, csak a rajta lévő hirdetéseket...
''szerintem a te velemenyed az internet szabadsagaval teljesen ellentetben van''
Nem tudom mit értesz az internet szabadsága alatt. Egyébként vedd észre, hogy te érvelsz a szűrés mellett, és én a reklámozók önkifejezésének szabadsága mellett -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #140 üzenetére
?(Igen tudom annak hogy meg kéne nézenem az adott host által küldött reklámot, és meik törvény mondja ki hogy meg kell nézem, egyáltalán le kell töltenem?)
Az előbbi több mint elég szerintem, de amúgy a szerzői joginak. Miszerint nem módosíthatod tetszés szerint más művét. És a joghézag pedig az, hogy magáncélra viszont azt csinálsz amit akarsz, de ezt aligha azért rakták bele, hogy az általános reklámkiszűrést segítsék elő. -
dshk
aktív tag
az átkapcsolással semmi baj nincs, a kiszűréssel van. Az persze elég vicces lenne, ha a szomszédok jelentenék egymást fel (vagy nem is olyan vicces, a BSA többnyire így működik). Ha a tévétársaságok tennék azt, az már kicsit logikusabb. De tényleg nem kellene ezt törvényben szabályozni, jobb lenne, ha mindenki belátná, hogy nem helyes a szolgáltatót megfosztani a bevételétől, ha a szolgáltatását igénybe vesszük.
Igazából az egyetlen valós érv a dolog mellett ami itt elhangzott, hogy úgyis elhanyagolható számú user csinálja. De sajnos még ez sem igaz, mostanában rengeteg embert bepaliznak ad blocker spyware-ekkel. Vagy a nagyon frankó Norton security-vel, ami több problémát okoz, mint minden más böngészéshez kapcsolódó bug együttvéve. -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #137 üzenetére
nem, természtesen attól hogy valami nincs a törvényben még nem illegális. A joghézag szót akkor használjuk, ha azt akarjuk mondani, hogy nincs benne a törvényben (ergo nem is törvénytelen a dolog), de benne kellene lennie, mert erkölcstelen / ellentmond a törvény szellemének.
-
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #135 üzenetére
igen, az ad-blocker nem illegális, hiszen a gyártója nem szűr, csak eszközt ad a szűréshez. De ez is eléggé joghézag kategória szerintem. Popup-killer gyártót nyilván nem lehet felelősségre vonni (az nemcsak reklámokat tilt, hanem egy feature-t, azt sem konkrét site-ra). De egy reklámeltérítő progit ahogy említettem tényleg bepereltek, és meg is nyerték a pert.
-
-
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #126 üzenetére
''Te végig azt szajkóztad hogy mi lopjuk az index pénzét, törvénytelen amit csinálunk, meg csak egy joghézag miatt tehetjük meg.''
Már bocs, de ilyet nem mondtam, a fenti mondatnak a két része önmagában ellentmond egymásnak, úgyhogy hadd reméljem ilyet nem írtam. (Ha nem esne le a tantusz: Ha egyszer joghézag, akkor hogy lehet törvénytelen?)
'' Te is ugyanolyan erkölcstelen vagy mint mi akkor, mert 1000000% ra veszem hogy te kapcsoltál már el reklámról, zártál már be popup abalakot.''
Mi köze van egymáshoz a popup ablak *bezárásának* és a reklámok általános kiszűrésének??? Az a helyzet, hogy inkább te nem értesz semmit, de sajnos én már jobban nem tudom elmagyarázni. -
dshk
aktív tag
''és ha megvettem pénzért egy ad blocker programot, és az kiszűri az Index reklámjait, akkor is lopok tőlük? Még fizettem is! ''
gratulálok. Biztos úr, én ezt a pajszert az ecserin ötszáz forintért vettem teljesen legálisan, még számlám is van róla, fel nem foghatom miért akar lecsukni engem betörésért. -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #116 üzenetére
steveetm: kár hogy ebből neked mindössze az jött le, hogy nyugodtan lehet szerkesztgetni a hostfájlokat. Az is feltűnhetett volna, hogy Gerényi Gábor ugyanazt mondta amit én itt a topikban már jónéhányszor, hogy egyénileg nem ütközik törvénybe, de ha csoportos az igen. Csakhogy attól hogy valami nem illegális, még nem lesz etikus is egyben.
-
dshk
aktív tag
nem vagyok egy reklámszakember, de azért annyit tudok, hogy nem csak az az érdekes, hogy mit nézel, hanem az is hogy mit látsz... Néha még jobban.
Neked tényleg az kell, hogy az index nagybetűkkel kiírja (esetleg kitakarós reklámként...) az elejére, hogy:
''kedves olvasóink, amit olvastok az 80 ember munkája, ezeknek az embereknek enniük kell néha valamit, ezért arra kérünk titeket, ha már használjátok az oldalunkat, akkor legyetek oly jók, és hagyjátok a reklámokat a helyükön, különben mi éhenhalunk, igaz nektek véglegesen megoldódik a problémátok, bár nemcsak reklám nem lesz, de website sem.'' -
dshk
aktív tag
''szabad-e nekem ilyen csúnyán belerondítani a mindenekfelett való marketing-gépezetbe... ''
azt kellene megérteni, hogy a reklámkiszedés nem valamiféle távoli marketing gépezetbe rondít bele, hanem az internet egyik alapvető építőkövébe.
Te hajlandó lennél fizetni pl. egy hírportálért? Mert pl. az index annak idején megkérdezte, hogy mit szeretnének az olvasók, kis havidíjat vagy idegesítő reklámokat. Nos látjuk hogy melyiket választották az emberek... Persze legjobb lenne ha a sültgalamb a szánkba repülne, se előfizetés se reklám. Ingyen viszont csak a hobbi site-ok maradnak... -
dshk
aktív tag
Az technikai részletkérdés amiről te beszélsz, teljesen mindegy hogy egy fájl van vagy több, az eredmény egy egységes lap.
Sugárzás tiltása mellékkérdés, lehet egy kábeltévétársasághoz engedély kell, de egy háztömbhöz biztosan nem.
Nem tudom, hogy a film van csak védve szerzői joggal, vagy az egész műsor összességében is (szinte biztos), de mindegy is, maximum itt sántít a tévés hasonlat. Egy weboldal teljesen egyértelműen egységes egész.
A banner eladással kapcsolatban teljes tévedésben vagy. A bannereket tipikusan megjelenítésszám vagy kattintásszám vagy a kettő kombinációja alapján adják el. Mégha az adott helyen csak kattintásalapú is az eladás (amit amúgy sem tudhatsz), akkor sem mondhatod, hogy én csak havonta egyet kattintok, az úgyis mindegy, mert a havonta egy az egyáltalán nem is olyan kis szám. -
dshk
aktív tag
Képzeld el, hogy egy kábeltévé társaság vagy, és elkezded sugározni az mtv műsorát, felvételről, de úgy, hogy kiszeded a reklámokat. Alighanem igen rövid időn belül pert nyernének ellened, mert egy szerzői joggal védett tartalmat terjesztesz *módosítva*, pedig senki nem adott engedélyt rá.
Ha üzemeltetsz egy proxit, amelyen keresztül nyilvánosan el lehet érni az indexet, de reklám nélkül, ugyanezen oknál fogva az index beperelne. Volt egyébként az internet boom idején ilyen, valaki saját reklámot szúrt be illetve helyettesítette a site-ok reklámjait - nem sokáig működtek...
Otthon, egyénileg megteheted, hiszen azt csinálsz a letöltött fájlokkal amiket akarsz. Ez így rendben is van, de amikor valaki automatizáltan és válogatás nélkül csinálja ezt, mégha egyénileg is, azt én már csak egy joghézag kihasználásának tekintem. Mert például egy kitakarós reklám letiltását lehet egyfajta tiltakozásnak tekinteni, de semmivel nem indokolható a sima bannereké. Senki sem kötelez hogy olvass egy site-ot, a site a reklámokból él, te pedig úgy módosítod a tartalmát, hogy megfosztod a bevételétől. Ez fekete-fehér ügy. Akkor is ha jogilag nem megfogható.
(Az egy tévedés, hogy a reklámkiszedés nem befolyásolja a site bevételét. Csodák nincsenek. Ráadásul a bannereket pontosan darabra mérik.) -
dshk
aktív tag
egyébként azért kell ám ahhoz bőr a pofán hogy a prohardver insfrastruktúráját arra használja valaki, hogy megtárgyalja, hogyan lehet eltünteni a prohardveren is megjelenő reklámokat és nézettségmérést.
Az is enyhén szólva meglepő, hogy ezt a házigazdák nemhogy tűrik hanem egyenesen támogatják. -
dshk
aktív tag
''Ami a lopást illeti: gondolj már bele, mielőtt leírsz valamit. Interneten, hogy a fenébe lopnál el egy olyan lapot ami minél több olvasó megszerzésére törekszik?''
Tényleg az hiszed, hogy az index egy exhibicionista csoport, akiknek nincs jobb dolga, minél több reklámletiltógató (sőt még letöltésszámláló tiltógató is!) ''olvasót'' begyűjteni?
Megmondom mire törekszenek: a minél több bevételre. Te semmiféle bevételt nem jelentesz csak költséget. -
dshk
aktív tag
de, a reklámletiltás teljesen egyértelműen lopás, ugyanis használod a szervert, ami bizony nem ingyen van, de cserébe semmit nem adsz vissza.
A tévével való összehasonlítás hibás, itt ugyanis gyakorlatilag a lap tartalmát módosítod.
Jól néznénk ki, ha csak az lenne lopás amire rá van írva, hogy tilos ellopni. Ettől független egy bíróság aligha itélne el, de ez a jogrendszer hibája, szerintem teljesne jogos lenne pl. behajtani kamatostul azt a pénzt amit a hirdetőktől kaptak volna.
''A PH persze más tészta.''
Még ez sem igaz, mert a prohardveren is megjelennek az illető reklámforrások, amik ugyanúgy le lesznek tiltva.
''Az indexnek ezzel nem ártok, mert a másik verzió az lenne, hogy eltakarodok a halálba''
gondolod, hogy egy nemfizető vásárló után nagyon sírnának?
''TE engednél spyware-t kommunikálni a neten az anyacégnek, csak azért, mert a szerződésben az elején elfogadtad ''
eleve nem telepítek ilyen szarokat -
dshk
aktív tag
ez nagyon frankó, csak gondoltál arra, hogy az index olvasásának az az ára, hogy reklámokat kapsz? Ha reklámmentesen nézed az lopás.
Ha mondjuk az emberek fele elkezd ilyen módszereket alkalmazni, akkor valószínűleg csődbe megy az index (vagy érdektelenné silányul). És ez persze nemcsak az indexre igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- iPhone topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Suzuki topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Nintendo Switch 2
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest