Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
bocsi nem néztem végig, de az mvps.org-on van egy jó kis 200 kb-s hosts fájl lehet, hogy már írták.
vivijenne monnyon le.
[Szerkesztve] -
freya
aktív tag
Szerintem is, firefox + adblock a legjobb.
Nagyon rugalmas, és könnyű használni, a hosts file-t pedig lehet nyugodtan az eredeti céljára használni
-
Biaggio
őstag
válasz
Printszkrín #180 üzenetére
Firefox, Adblock kiterjesztéssel?
-
Printszkrín
senior tag
Megőrülök a futkározó, villódzó reklámoktól.
Átolvastam az előzményeket, szerkesztgettem is a host fájlt, csomó mindent
sikerült kiírtanom. Index hirdetései egyáltalán nem zavarnak, be is engedem.
Szerintem nem ezzel van a gond. Pl. aproneten az a futkorászó digitmasina
hirdetés amikor a csaj úgy barnul, hogy a gépe kitakarja .
Na attól megőrülök!
Ha erre tudna valaki megoldást. Mit kell beírni a host fájlba hogy ez ne
jelenjen meg? -
-Atis-
tag
Vajon az indexnek ingyen adják az infrastruktúrát? Ingyen dolgoznak neki az emberek? Jófejségből csinálják a weboldalt?
-
Sil
senior tag
A legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer szerintem az AdBlock Bővebben: link kiterjesztés használata, amit Firefoxhoz és Mozillához lehet felrakni. Ki lehet szűrni vele szinte bármilyen nemkívánt reklámot: sima képeket és bannereket, frame-eket, flash animációkat, scripteket, stb, méghozzá úgy, hogy még a helye se látsszon általában. Ha rámész egy oldalra, a böngésző jobb alsó sarkában található Adblock feliratra kattintva felsorolja az oldal blokkolható elemeit, és pl képeknél mutatja is, hogy a kijelölt elem hol található az oldalon. (De a jobb egérgombos menüből is elérhető, vagy pl kis címkéket is tud rakni az animációkra, szóval nemcsak ez a lista van.) A szűrőknél lehet használni mintaillesztő kifejezéseket, vagy sima szűrőket is, jokerkarakternek meg be lehet rakni *-ot. Tud blokkolni teljes oldalakat is, de ha erkölcsi aggályaid vannak a reklámblokkolással kapcsolatban (nekem pl nincsenek, hiszen a reklámozóknak sincsenek, amikor berakják a hülye agresszív reklámjaikat), azt is megadhatod, hogy töltse le a reklámokat, csak utána rejtse el.
[Szerkesztve] -
asci
tag
Sokkal gyorsabban töltődnek le reklámok nélkül a weboldalak. Közben az error.log az Apache \logs könyvtárában egyre csak hízik És itt látszik igazából, hogy mennyi fölösleges tartalom letöltésétől kíméljük meg magunkat. Rendszeres netezésnél ez talán több, mint egy gigabájt is lehet
[Szerkesztve] -
asci
tag
válasz
loszerafin #174 üzenetére
Köszönöm, működik!
[Szerkesztve] -
asci
tag
Az Apache az éppen fönt van (használom is), de még mindig nem tudom miként kell átirányítani.
(Hű de gyorsak vagytok...) -
asci
tag
Hiba - mármint a 404-es HTTP-hiba... -
asci
tag
Tök jól működik az átirányítás, csak az a gondom, hogy a hirdetések helyett egy hiba jelenik meg.
Hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy egy általam meghatározott honlap töltődjön be? (Amelynek valami kellemes háttérszínt adnék)
-
[Kovi]
tag
ok
Ebben az esetben:
127.0.0.1 sher.index.hu
127.0.0.1 as.fotexnet.hu
127.0.0.1 img.adverticum.net
127.0.0.1 imgs.adverticum.net
127.0.0.1 audit.median.hu
127.0.0.1 ads.adverticum.net
Bár gondolom, hogy ezek korábban már elhangzottak, de nem volt türelmem végigolvasni az egészet. Ezzel a listával amúgy az indexet és a freemail-t lehet reklámmentessé tenni.
Amúgy meg sztem ha nagy gondot okozna a portálok üzemeltetőinek az ilyen jellegű ''csalás'', akkor egyszerűen megoldanák, hogy ne külső címről jöjjenek a reklámok, hanem pl index.hu -ról jöjjön az indexen megjelenő reklám. Így nem lenne értelme letiltani, mert akkor nem csak a reklámok, de az egész portál válna elérhetetlenné. -
freya
aktív tag
ne kezdjünk el flamelni, koncentráljunk a dolog technikai oldalára, ok?
-
[Kovi]
tag
Nekem is nagyon tetszik az index, és minden bizonnyal támogatnám is, mivel naponta többször is olvasom, és nagyon jó portálnak tartom. Azonban a reklámok letöltése a vodafone szemétsége miatt nálam nem csak elvi problémát hanem anyagit is jelent (ha átlépem a 200 megát havonta fizethetek 7000 ft-ot, ha az 500 megát, akkor 13 ezret!), ezért próbálok minimalizálni minden fölösleges adatforgalmat. Azok a reklámok (képek és flash animációk) pedig jelentős adatforgalmat generálnak, legalábbis 40 kbit-es sebességgel, és 200 megás adatforgalmi korláttal, mindenképpen. Úgyhogy ha egy bíróság ki akarná velem fizettetni az index - ''lopásaim'' miatt - elmaradt bevételét, akkor sztem jobban tenné ha inkább ezzel a mocsok vodafone-al fizettetné ki. Ugyanis addig amíg egy világcég megengedheti magának hogy több 10 ezer felhasználóját verje át az általános szerződési feltételek egyoldalú módosításával, és amíg ezért egy bíróság sem ítéli el, addig nem érzem bűnnek, vagy akár hibának amit a reklámok tiltásával teszek.
-
freya
aktív tag
No, kollégák, végigjártam mindenféle ad-proxyt: Webwashertől Privoxy és Proxomitronon át Adsubtract meg Adbuster meg stb... társaikig, és végül megint csak a hosts file módosításánál kötöttem ki.
Legjobban az Adsubtract tetszett, de sokszor teljesen lelassult tőle az Explorer és percekig be se jöttek az oldalak, amire kiderült hogy ez biza a proxy hibája. Ennek ellenére ez egyetlen oldalt sem rontott el.
Privoxy is jó lesz majd egyszer, de most még csak egy szövegfileal lehet beállítgatni, elég linuxosan, amire se időm se kedvem nincs... ez már mindenfélét csinált a HTML-el, ami sokszor negatívan sült el.
Legrosszabb a sokak által szeretett(?!) WebWasher volt, gyakorlatilag egyetlen oldal nem jelent meg normálisan, elcsúszott képek, html forráskód jelent meg itt-ott... szóval az reménytelen volt.
Proxomitron talán az egyik legjobb még, de ott is a rengeteg funkció bármilyen kicsi részhalmazát választottam ki, mindig lefagyott 1-2 oldalon, vagy hibásan jelent meg.
Persze a hosts file semmit nem tesz az oldalak forrásával, ezért is köttem ki újra nála. Valaki esetleg talált egy jobb ad-filter proxyt, vagy megoldást? -
HiperG
addikt
Itt az én kis host fileom:
http://web.axelero.hu/bot02/hosts -
WN31RD
addikt
''Csak időnként olvasom a userek supportkérő leveleit [...]''
Na ebben igazad lehet, a NIS nem kezdőknek való. De hozzáértő kezekben jól működik. Tehát nem a szoftver rossz - mint azt te állítottad - hanem a júzerek becsülik túl a saját képességeiket, amikor elkezdik használni. Én is több embert beszéltem le róla, mert nincs meg a szükséges tudásuk ahhoz, hogy jól használhassák. Viszont több általam karbantartott gépen NIS van, és eddig mindenki meg van elégedve vele.
Egyébként örülnék neki, ha válaszolnál az utolsó hozzászólásomban feltett kérdésre... -
WN31RD
addikt
No, tisztázzuk a helyzetet:
1. Szerinted erkölcstelen, ha a saját gépemen saját magam számára kiszűröm az általam megnézett weboldalak bizonyos részeit (konkrétan leginkább a reklámokat).
2. Technikailag nincsen meg a lehetőséged (illetve nem neked, hanem a szolgáltatónak) arra, hogy ezt a távolból ellenőrizd. Esetleg nagyon nagy költséggel megtehetnéd ezt, de ez már nem érné meg neked (illetve a szolgáltatónak).
3. Nincsen meg a törvényi lehetőséged arra, hogy a magánszférámba durván betörve ellenőrizd, hogy szűrök-e valamit a weben, konkrétan pl. a reklámokat. De még ha meg is lenne erre a lehetőség, nemigen élnének vele az igazságszolgáltatásban, mert az okozott kár (?) nem állna arányban az ellenőrzésre, büntetésre, stb. fordított energiával (főleg nem magánemberek esetén).
4. Szerintem a legkevésbé sem erkölcstelen, ha a saját gépemen saját magam számára bármit csinálok a letöltött tartalommal.
A kérdés már csak az, hogy mit szeretnél itt elérni.
A lelkiismeretünket akarod felébreszteni netán? (Ebben az esetben ki kell ábrándítsalak.)
-
WN31RD
addikt
''Norton security-vel, ami több problémát okoz, mint minden más böngészéshez kapcsolódó bug együttvéve''
ROTFL
Látszik, hogy vagy nem használtad még a NIS-t, vagy rohadtul nem értesz hozzá.
Én évekig használtam, és bár voltak kisebb-nagyobb problémák, összességében nagyon meg voltam elégedve vele, és a reklámszűrője például egészen kiváló. -
samson
tag
>>Nem tudom mit értesz az internet szabadsága alatt. Egyébként vedd észre, hogy te érvelsz a szűrés mellett, és én a reklámozók önkifejezésének szabadsága mellett
Az internet szabadsaga alatt azt ertem, hogy EN dontom el, hogy milyen informaciora vagyok kivancsi.
A nem kivant informaciokat pedig ha akarom, akkor kiszurom, es ebben ne korlatozzuk senki
ugyanigy:
A reklamozokat se korlatozza senki, nekik is megvan a maguk szabadsaguk. Azt reklamoznak, amit akarnak(nyilvan a megfelelo torvenyi kereteken belul). -
crab
senior tag
Van egy pár ad server címem itt: http://free.x3.hu/pseti/hosts
-
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #147 üzenetére
''az indextől sem kértem én reklámot mégis küldi(mutatja).''
Jó, ez nem kívánságműsor, az a kérdés, hogy az index mit nyújt neked, és azt te igénybe akarod-e venni vagy sem. Megkérheted az indexet, hogy gyártsanak reklámmentes lapokat is, azt lelkiismeretfurdalás nélkül olvashatnánk mindannyian. Kiváncsi vagyok mit válaszolnak -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #146 üzenetére
''a szerző ''műve'' egy html file''
erről már volt szó ebben a topikban. Amire te hivatkozol az egy technikai kérdés. A szerző műve nem a html fájl, hanem az oldal egésze, html fájlostul, képestül, hangostul, reklámostul.
A Lynx is felmerült már, nyilván azzal sincs semmi baj, hiányzik belőle egy csomó feature, nem pedig célzatosan reklámokat tilt. -
dshk
aktív tag
''akkor az osszes filtering firewall egy joghezag miatt nem torvenytelen?''
semmi baj nincs azzal, hogy pl. egy cég az alkalmazottainak a saját rendszerén tiltja az indexet. De te is ideges lennél az index helyében, ha néhány nagycég előzékeny adminisztrátorai nem az indexet blokkolnák egészében, csak a rajta lévő hirdetéseket...
''szerintem a te velemenyed az internet szabadsagaval teljesen ellentetben van''
Nem tudom mit értesz az internet szabadsága alatt. Egyébként vedd észre, hogy te érvelsz a szűrés mellett, és én a reklámozók önkifejezésének szabadsága mellett -
samson
tag
válasz
steveetm #146 üzenetére
>>a szerző ''műve'' egy html file. Azon nem módosítok semmit, úgy jön le ahogy ő megálmodta.
hat nem egeszen.
ha en csinalok egy olyan programot sajat hasznalatra, hogy az indexet kapasbol angol nyelven mutassa, az sem lenne a szerzoi jog megsertese.
ha az index.hu tartalmat vagy mas anyagait felhasznalnam es a sajat nevem alatt adnam el, adnam ki, akkor az mar a szerzoi jog megsertese lenne -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #140 üzenetére
?(Igen tudom annak hogy meg kéne nézenem az adott host által küldött reklámot, és meik törvény mondja ki hogy meg kell nézem, egyáltalán le kell töltenem?)
Az előbbi több mint elég szerintem, de amúgy a szerzői joginak. Miszerint nem módosíthatod tetszés szerint más művét. És a joghézag pedig az, hogy magáncélra viszont azt csinálsz amit akarsz, de ezt aligha azért rakták bele, hogy az általános reklámkiszűrést segítsék elő. -
samson
tag
elso lepes: reklamok szurese tilos
masodik lepes: spamek szurese tilos
harmadik lepes mi lesz?
negyedik? -
dshk
aktív tag
az átkapcsolással semmi baj nincs, a kiszűréssel van. Az persze elég vicces lenne, ha a szomszédok jelentenék egymást fel (vagy nem is olyan vicces, a BSA többnyire így működik). Ha a tévétársaságok tennék azt, az már kicsit logikusabb. De tényleg nem kellene ezt törvényben szabályozni, jobb lenne, ha mindenki belátná, hogy nem helyes a szolgáltatót megfosztani a bevételétől, ha a szolgáltatását igénybe vesszük.
Igazából az egyetlen valós érv a dolog mellett ami itt elhangzott, hogy úgyis elhanyagolható számú user csinálja. De sajnos még ez sem igaz, mostanában rengeteg embert bepaliznak ad blocker spyware-ekkel. Vagy a nagyon frankó Norton security-vel, ami több problémát okoz, mint minden más böngészéshez kapcsolódó bug együttvéve. -
steveetm
őstag
az hogy erkölcstelen e vmi, eléggi szubjektiv megítélés múlik sztem. de az hogy tiltok egy hostot, meik törvény szellemének mond ellen?(Igen tudom annak hogy meg kéne nézenem az adott host által küldött reklámot, és meik törvény mondja ki hogy meg kell nézem, egyáltalán le kell töltenem?)
Üdv.: steveetm -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #137 üzenetére
nem, természtesen attól hogy valami nincs a törvényben még nem illegális. A joghézag szót akkor használjuk, ha azt akarjuk mondani, hogy nincs benne a törvényben (ergo nem is törvénytelen a dolog), de benne kellene lennie, mert erkölcstelen / ellentmond a törvény szellemének.
-
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #135 üzenetére
igen, az ad-blocker nem illegális, hiszen a gyártója nem szűr, csak eszközt ad a szűréshez. De ez is eléggé joghézag kategória szerintem. Popup-killer gyártót nyilván nem lehet felelősségre vonni (az nemcsak reklámokat tilt, hanem egy feature-t, azt sem konkrét site-ra). De egy reklámeltérítő progit ahogy említettem tényleg bepereltek, és meg is nyerték a pert.
-
steveetm
őstag
na várj, akkor ha jól értem a lopás törvénytelen, amit művelünk az joghézag mert nincs benne törvényben hogy nem lehet, de mi lopunk, tehát a lopás egy joghézag miatt lehetséges?
Akkor minden amit csinálunk az joghézag miatt van, mer nincs benne a törvényben, viszont akkor mindenki vét a törvény ellen.
HiperG
addikt
Elég gáz lenne ha ezt törvénnyel szabályoznák...
pl. feljelenteném a szomszéd józsit mert tudom hogy átkapcsol reklám közbe... -
-
steveetm
őstag
ok csak a te kedvedért:
'és ha megvettem pénzért egy ad blocker programot, és az kiszűri az Index reklámjait, akkor is lopok tőlük? Még fizettem is! ''
gratulálok. Biztos úr, én ezt a pajszert(ad blocker) az ecserin ötszáz forintért(ez az hogy még fizetett is) vettem teljesen legálisan, még számlám is van róla, fel nem foghatom miért akar lecsukni engem betörésért(és lop tőlük).
szóval talán jobb példákat kéne felhozz...
steveetm
őstag
-
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #126 üzenetére
''Te végig azt szajkóztad hogy mi lopjuk az index pénzét, törvénytelen amit csinálunk, meg csak egy joghézag miatt tehetjük meg.''
Már bocs, de ilyet nem mondtam, a fenti mondatnak a két része önmagában ellentmond egymásnak, úgyhogy hadd reméljem ilyet nem írtam. (Ha nem esne le a tantusz: Ha egyszer joghézag, akkor hogy lehet törvénytelen?)
'' Te is ugyanolyan erkölcstelen vagy mint mi akkor, mert 1000000% ra veszem hogy te kapcsoltál már el reklámról, zártál már be popup abalakot.''
Mi köze van egymáshoz a popup ablak *bezárásának* és a reklámok általános kiszűrésének??? Az a helyzet, hogy inkább te nem értesz semmit, de sajnos én már jobban nem tudom elmagyarázni. -
-
steveetm
őstag
Akkor olvasd el újra miket írtál sztem. Te végig azt szajkóztad hogy mi lopjuk az index pénzét, törvénytelen amit csinálunk, meg csak egy joghézag miatt tehetjük meg.
Most megkaptuk az _egyértelmü_ választ hogy _lehet_ ezt csinálni, most jössz az erkölcsösséggel??? Te is ugyanolyan erkölcstelen vagy mint mi akkor, mert 1000000% ra veszem hogy te kapcsoltál már el reklámról, zártál már be popup abalakot.
*.doubleclick.net
*.linkexchange.com
ad.blacklightmedia.com
ad.*
imageserv.imgis.com
imageserv1.imgis.com
imageserv2.imgis.com
imageserv3.imgis.com
ads0*
www.ad-up.com
ads.web.aol.com*
cds4.mediaplex.com
ad2.jwtt3.com
*.valueclick.com
secure.webconnect.net
*ad.flycast.com
ads.*
*.adwisdom.com
ads-*
adforce*
adex*
ad-adex*
adimage*
adserver*
*mpNOT3*
*.realmedia.*
206.79.229.43
206.79.229.42
206.79.229.*
*fastclicks*
banner.orb.net
*.ads.*
adfinity*
btadserver*
ak.cache.imgis.com
sher.index.hu
webcam.index.hu
as.fotexnet.hu
*/ads/*
*/blipverts/*
*/adverts/*.gif*
*/banners/*.gif*
*/Banners/*.gif*
*/Ads/*
*/bnrz/*
*/AdServer.exe/*
*/adserver.exe.*
*/cgi-bin/acc_click_thru?*
*/us.yimg.com/a/*
*/eur.yimg.com/a/*
*/eur.yimg.com//a/*
*/pic.geocities.com/images/*
*/plainads/*.gif
*.focalink.com/SmartBanner/*
*spinbox1.filez.com/?*
*/www.mamma.com/banners/*
*webfederation.net/exchange/*/bans/*.gif
*/banners.yellowpages.co.uk/*banner
*/banners.yellowpages.co.uk/*classification=*
*/jeeves.flycast.com/content/*.gif
*/www.yahoo.co.uk/adv/yauctions/*
*web_ani/*.gif
*/promotions.yahoo.com/*.gif
*/*.yahoo.co.uk/adv/*.gif
*/*.yahoo.de/adv/*.gif
*/*.pathfinder.com/sponsors3/*
*.labour.*logos/logos.gif
*/pics/promo/*.gif
*/pics.ebay.com/aw/pics/*.gif
*/home_footer_promo*.gif
*/mastercard*.gif
*mastercard.gif
*90x45.gif
*_ad.gif
*:80/@*
*/bullImages/screensaver*
*/bullImages/overview*
*:*/@*?
*:8080/cgi-bin/linkswap*
*rotating_adverts*
*game.etrade.com/promo/*.gif
*adimages/*
*messenger.netscape*/messengerstart.html
*/adclick.exe/*
*/adserver.click*
*sher.*
*as.fotexnet.hu* -
dshk
aktív tag
''és ha megvettem pénzért egy ad blocker programot, és az kiszűri az Index reklámjait, akkor is lopok tőlük? Még fizettem is! ''
gratulálok. Biztos úr, én ezt a pajszert az ecserin ötszáz forintért vettem teljesen legálisan, még számlám is van róla, fel nem foghatom miért akar lecsukni engem betörésért. -
dshk
aktív tag
válasz
steveetm #116 üzenetére
steveetm: kár hogy ebből neked mindössze az jött le, hogy nyugodtan lehet szerkesztgetni a hostfájlokat. Az is feltűnhetett volna, hogy Gerényi Gábor ugyanazt mondta amit én itt a topikban már jónéhányszor, hogy egyénileg nem ütközik törvénybe, de ha csoportos az igen. Csakhogy attól hogy valami nem illegális, még nem lesz etikus is egyben.
-
HiperG
addikt
127.0.0.1 ad2.insitemedia.hu
127.0.0.1 ad.insitemedia.hu -
HiperG
addikt
127.0.0.1 banner.terminal.hu
-
Alan
aktív tag
válasz
steveetm #116 üzenetére
Hm, engem is meglepett a válasz második fele. Nehezen tudom elhinni, hogy ez a ma létező szerzői jogi törvény alapján (amit olvastam) illegális lenne.
Ha nekem nagyvállalatom lenne, a teljes *.index.hu tartományt azonnal kitiltanám, sok mással egyetemben, legalábbis munkaidőben biztosan. Azt pedig nem hiszem, hogy a törvény megtiltaná, hogy a saját hálózatomba bejövő adatforgalmat szűrhessem - ennyi erővel akár a vírusölőket is betilthatnák.
Egyébként az index.hu (vagy bárki más) részéről egyszerű lenne a megoldás, ami alapján elvben perelhetné a ''szűrősöket'': a főoldalra ki kell helyezni a webhely használati feltételeit és el kell fogadtatni a látogatókkal, aki nem fogadja el, nem kap tartalmat.
Hja, hogy akkor tizedére esne a forgalom? -
up
senior tag
Majd visszaolvasok, de addig is van egy érdekes kérdésem dshk-hoz: és ha megvettem pénzért egy ad blocker programot, és az kiszűri az Index reklámjait, akkor is lopok tőlük? Még fizettem is!
-
steveetm
őstag
Írtam egy levelet az indexnek ezügyben, a válasz:
''Kedves Istvan!
A reklamtilto szolgaltatasok hasznalatat torveny termeszetesen nem
tiltja, es valoszinuleg magancelra soha nem is fogja tiltani. Jogi
problema akkor merulhet fel - es erre most tobb pelda is van -, amikor
egy nagyvallalat a teljes rendszerebol kitiltja a reklamokat. Ez a
tevekenyseg mar a jelenleg ervenyes szerzoi jogi torveny alapjan is
szankcionalhato, es elkepzelheto, hogy ilyen ugyekrol hallani fog a
kozeli jovoben.
Udvozlettel
Gerenyi Gabor
Index.hu''
Szóval lehet szerkesztgetni nyugodtan a hostfileokat.
A válasz első fele nem lepett meg egyáltalán, a második kicsit igen, de az akkor sem host file szerkesztés kategória.
Alan
aktív tag
azt kellene megérteni, hogy a reklámkiszedés nem valamiféle távoli marketing gépezetbe rondít bele, hanem az internet egyik alapvető építőkövébe.
Látod, ebben mindenképpen tévedsz. Az Internetnek nem építőköve a pénzért árult tartalom, hanem ez egy parazita, ami az idők során rátelepedett. Persze ha megszűnnének a pénzből élő oldalak, nyilván messze nem lenne annyi weblap, mint most, de tudod mit, nem is biztos, hogy baj.
Ma már egyébként olyanokra használják az Internetet, amire sosem tervezték, csoda, hogy egyáltalán működik, és sok szempontból (pl. webes programok) erősen a múltat idézik a rá ''kifejlesztett'' technológiák. Olvashatsz erről egyébként Alan Cooper-nél, aki bár kicsit nagyképűen, de igen logikusan és előrelátóan szokott nyilatkozni a témáról.
Természetesen elismerem, hogy az alapkérdésben van némi igazad, de amit fejtegetsz, egy hallgatólagos, soha le nem írt megállapodás alapján működik úgy, ahogyan írod (''mi adunk tartalmat, cserébe te köteles vagy nézni a reklámot'') - ezért ez számonkérhetetlen. Ebben az értelemben valóban joghézagról van szó, egyértelműsíteni kellene a feltételeket. Mindazonáltal az első bekezdésben már leírtam, mi a magánvéleményem erről: ha a jövő az, hogy layered bannerek és eltérítők sokaságát kell elviselni a tartalomhoz, akkor köszönöm szépen, nem kérek belőle. -
sequator
senior tag
hmm, akkor is lopok, ha a megjelenő lap bannerjait kis matricákkal letakarom a monitoron??
sőt ha elveszek egy Metro újságot és nem olvasok el egy hirdetést sem (automatikusan kiszűri az agyam, mert nem érdekel, vö. automatikus adkiller progik) akkor azt a Metrot elloptam????
Sautia -
WN31RD
addikt
Egyébként meg up foglalta össze jól a lényeget a #4-ben:
''a ''tiltósok'' elenyésző százalék. [...] a hirdetés ill. popup-tiltás csak azé az elité marad, aki unja, és tud is ellene tenni. Az olvasók nagy része nem ilyen. Az indexnek ezzel nem ártok, mert a másik verzió az lenne, hogy eltakarodok a halálba [...] Így meg azért számítok oldalletöltéseknél, és persze olvasom, linkelem, ajánlom a cikkeiket.''
Én nagyon sok embernek ajánlottam már az index.hu-t, akiknek kb. a 99%-a garantáltan nem használ semmilyen reklámszűrő szoftvert, és linkelek is rá viszonylag gyakran. Persze nem tudom, az indexesek mit szólnak ehhez, de őszintén szólva kétlem, hogy jól járnának azzal, ha elüldöznék a hozzám hasonló embereket. (Egyébként nem is teszik, talán nem véletlenül.) -
-
steveetm
őstag
Igen, írják ki, és akkor többet nem fogok indexet olvasni, ez ilyen egyszerüen működik.
Szerintem azért van ott olyan reklám is amiért már megkapták a pénzt, azért van kinn, szal ott nem oszt nem szoroz hogy megnézed. És ha sokan nézik a lapot, mégha reklámokat senki se olvassa el(persze ezt nem tudja senki, mert nem kérdeznek róla senkit), akkor jön a reklámozó, hogy húde überfasza itt egy lap amit napi 100ezren látogatnak, na ide jó pénzért kérünk reklámhelyet. Fizetnek, reklámot kiteszik és el van intézve.
Egyébként meg szted akik java és flash nélküli böngészőt használnak(hidd el ilyenekből is sok van, mert eccerüen idegesíti őket) nem nézhetnek ilyen lapot?
És freya is nagyon jól írta, én szabom meg hogy a gépem mien más gépekre csatlakozhat, nem pedig az index. Ha meg szeretnék szabni, írják ki, és megintcsak nem fogom őket olvasni!
dshk
aktív tag
nem vagyok egy reklámszakember, de azért annyit tudok, hogy nem csak az az érdekes, hogy mit nézel, hanem az is hogy mit látsz... Néha még jobban.
Neked tényleg az kell, hogy az index nagybetűkkel kiírja (esetleg kitakarós reklámként...) az elejére, hogy:
''kedves olvasóink, amit olvastok az 80 ember munkája, ezeknek az embereknek enniük kell néha valamit, ezért arra kérünk titeket, ha már használjátok az oldalunkat, akkor legyetek oly jók, és hagyjátok a reklámokat a helyükön, különben mi éhenhalunk, igaz nektek véglegesen megoldódik a problémátok, bár nemcsak reklám nem lesz, de website sem.'' -
freya
aktív tag
Hozzáteszem, ha valahol meg kellene védenem a ''hostos'' módszert, azt mondanám hogy az nyilván nem ''reklámokat'' szűr ki, hanem hostokat. Azt szeretném, hogy a számítógépem bizonyos másik számítógépekhez ne csatlakozzon. Ebbe meg aztán végleg nem lehet belekötni, csak én döntöm el hogy mihez csatlakozhat a gépem és mihez nem! vagy ha belekötnek, az azt jelentené hogy a világ összes gépéhez csatlakoznom kell! hah!
-
WN31RD
addikt
Figyelmedbe ajánlanám az én hozzászólásaimat is, amelyek közül eddig semelyiknek még csak egy részére sem válaszoltál. Nem arról van szó, hogy ennyire egoista vagyok, csak szerintem lényeges kérdéseket (is) tettem fel.
Pl.:
És senki nem kötelez arra sem, hogy megnézd a reklámokat. De ha mégis van ilyen kötelezettségem, akkor szeretném, ha elárulnád, hogy hol olvastál te ilyen kötelezettségről. -
faster
nagyúr
És tudtommal az ad blocker progig sem illegálisak. Akkor a hostos módszer sem lehet az.
-
faster
nagyúr
És ha egy másik ablakkal eltakarom a bannert? Akkor is bűnöző vagyok? Vagy ez is csak ''technikai részletkérdés''?
-
dshk
aktív tag
''szabad-e nekem ilyen csúnyán belerondítani a mindenekfelett való marketing-gépezetbe... ''
azt kellene megérteni, hogy a reklámkiszedés nem valamiféle távoli marketing gépezetbe rondít bele, hanem az internet egyik alapvető építőkövébe.
Te hajlandó lennél fizetni pl. egy hírportálért? Mert pl. az index annak idején megkérdezte, hogy mit szeretnének az olvasók, kis havidíjat vagy idegesítő reklámokat. Nos látjuk hogy melyiket választották az emberek... Persze legjobb lenne ha a sültgalamb a szánkba repülne, se előfizetés se reklám. Ingyen viszont csak a hobbi site-ok maradnak... -
steveetm
őstag
figylej egy html-t filet csinál a index, azt megjelenítem vhogy de a tartalma nem módusol, csak nem jelenik meg minden. De még így sem gáz a dolog ugyanis azt nézek meg egy lapról amit akarok, mutasd meg légyszives hol írja le az index hogy a reklámjait kötelező megnézni, kattintani.
dshk
aktív tag
Az technikai részletkérdés amiről te beszélsz, teljesen mindegy hogy egy fájl van vagy több, az eredmény egy egységes lap.
Sugárzás tiltása mellékkérdés, lehet egy kábeltévétársasághoz engedély kell, de egy háztömbhöz biztosan nem.
Nem tudom, hogy a film van csak védve szerzői joggal, vagy az egész műsor összességében is (szinte biztos), de mindegy is, maximum itt sántít a tévés hasonlat. Egy weboldal teljesen egyértelműen egységes egész.
A banner eladással kapcsolatban teljes tévedésben vagy. A bannereket tipikusan megjelenítésszám vagy kattintásszám vagy a kettő kombinációja alapján adják el. Mégha az adott helyen csak kattintásalapú is az eladás (amit amúgy sem tudhatsz), akkor sem mondhatod, hogy én csak havonta egyet kattintok, az úgyis mindegy, mert a havonta egy az egyáltalán nem is olyan kis szám. -
WN31RD
addikt
''Ez így rendben is van, de amikor valaki automatizáltan és válogatás nélkül csinálja ezt, mégha egyénileg is''
Marhaság, amit írsz. Reklámokat csak automatizáltan lehet szűrni. Ha nem lenne automatizált, hanem kézzel kellene megjelölnöm, hogy mely reklámokat akarok szűrni, akkor ahhoz már meg kellene néznem a reklámokat, amit pedig pont el akarok kerülni. (A TV ilyen szempontból más, mert ott van egy fix kezdete a reklámoknak, amikor el lehet kapcsolni, tehát a ''kézi szűrés'' nem lehetetlen.)
''Senki sem kötelez hogy olvass egy site-ot''
És senki nem kötelez arra sem, hogy megnézd a reklámokat. De ha mégis van ilyen kötelezettségem, akkor szeretném, ha elárulnád, hogy hol olvastál te ilyen kötelezettségről.
''azt én már csak egy joghézag kihasználásának tekintem''
Nem tudom, miért beszélsz joghézagról. Mely törvény szellemével van összhangban az, hogy az ember kötelezhető arra, hogy a reklámokat megnézze? Ha a TV nézés közbeni elkapcsolás (amit pl. én azon ritka alkalmakkor, amikor TV-t nézek, minden egyes esetben, kivétel nélkül megteszek) tiltásának a hiánya nem joghézag, akkor a magán célból üzemeltetett reklámszűrő proxyk alkalmazása sem az.
Vagy talán szerinted azt is törvényileg tiltani kellene, hogy a TV-s reklámok alatt elkapcsoljon valaki? És ha már tiltva van, akkor ellenőrizni is kellene? Nem vagy te túlságosan nagy Orwell-rajongó? -
Tegyük fel, elméleti síkon persze, hogy igazad van. De tudod mit? Előbb térítsd meg a warezolókat, meg a sima kis low-tech tolvajokat, meg a gyilkosokat, és ha ezek mind belátták tevékenységük helytelenségét áldásos oktatótevékenységed hatására, megbánták minden bűnüket és önként felvállalták ( általad tévedhetetlenül kimért ) méltó büntetésüket, na AKKOR majd elkezd érdekelni, hogy ugyan szabad-e nekem ilyen csúnyán belerondítani a mindenekfelett való marketing-gépezetbe...
-
steveetm
őstag
Hát csak egy gond van azzal amit mondasz. Én letöltök egy html filet, és nem módosítom. csak nem engedem hogy bizonyos tartalmakat elérjek róla, de attól hogy tiltok hostokat, ugyanazokat a html fileokat nézem...
egyébként ha én megnézek egy tvfilmet, és a reklámról elkapcsolok, akkor beperel a tvtársaság, mert módosítotva marad meg a tudatomban a film? Kicsit hülyeség amit mondasz teljesen másról van szó, eleve tiltva van hogy sugározzál, és különben is a reklám nem része egy filmnek, anyagnak, ha nekem van sugárzási jogom, és megvan egy film vetítési engedélye magasról teszek arra hogy az m1 reklámokkal adta le, leadom reklámok nélkül.
Kizártnak tartom hogy te minden bannerra reklámra ráklikkelsz, ha nem teszed akkor nem adsz nekik bevételt, szal te is lopsz tőlük. Javíts ki ha nem ezt teszed.
dshk
aktív tag
Képzeld el, hogy egy kábeltévé társaság vagy, és elkezded sugározni az mtv műsorát, felvételről, de úgy, hogy kiszeded a reklámokat. Alighanem igen rövid időn belül pert nyernének ellened, mert egy szerzői joggal védett tartalmat terjesztesz *módosítva*, pedig senki nem adott engedélyt rá.
Ha üzemeltetsz egy proxit, amelyen keresztül nyilvánosan el lehet érni az indexet, de reklám nélkül, ugyanezen oknál fogva az index beperelne. Volt egyébként az internet boom idején ilyen, valaki saját reklámot szúrt be illetve helyettesítette a site-ok reklámjait - nem sokáig működtek...
Otthon, egyénileg megteheted, hiszen azt csinálsz a letöltött fájlokkal amiket akarsz. Ez így rendben is van, de amikor valaki automatizáltan és válogatás nélkül csinálja ezt, mégha egyénileg is, azt én már csak egy joghézag kihasználásának tekintem. Mert például egy kitakarós reklám letiltását lehet egyfajta tiltakozásnak tekinteni, de semmivel nem indokolható a sima bannereké. Senki sem kötelez hogy olvass egy site-ot, a site a reklámokból él, te pedig úgy módosítod a tartalmát, hogy megfosztod a bevételétől. Ez fekete-fehér ügy. Akkor is ha jogilag nem megfogható.
(Az egy tévedés, hogy a reklámkiszedés nem befolyásolja a site bevételét. Csodák nincsenek. Ráadásul a bannereket pontosan darabra mérik.) -
samson
tag
az index.hu megtekintesehez nem kell regisztralnod magadat, nem kell ''felhasznaloi feltetek''-et vagy barmilyen licence-t vagy EULA-t elfogadnod.
Ez azt jelenti, hogy nem szabtak meg neked, hogy a reklamokat tilos kikapcsolni, azaz: nem jogtalanul hasznalod, ha kikapcsolod a reklamot. Ugyanigy, ha atkapcsolsz a tv-en a reklamrol, akkor az nem jogtalan hasznalat...mivel nem kotottel a csatornaval olyan szerzodest, amiben rogzitve van, hogy a reklamrol nem szabad atkapcsolni.
Mas kerdes az, ha pl az ingyenes webtarhelyen, ahol valamilyen felhasznaloi feltetelek elfogadsz, kikapcsolod a reklamot vmilyen trukkel. Ez jogtalan hasznalat. -
e-biza
őstag
http://www.apachego.com/dl/Hosts.zip
kis kiegészités a hosts fájlhoz -
e-biza
őstag
tolvaj modjára editáltam a hosts fájlt, kirpboáltam a tomshardwaren, de nekem továbbra is bejönnek a hirdetések. pontosan mit rontottam el?
www.ad.tomshardware.com cimet beirtam
-
samson
tag
Ja!
Matol kezdve minden reklamot megnezek, elolvasok es meghallgatok.
Es utana meg is rendelem, veszem az adott termeket.
Ha nem tennem, akkor az lopas lenne. -
samson
tag
dshk
jut eszembe, ismered ezt a szamot?
Kalaka: Nalatok laknak allatok? -
Alan
aktív tag
Egyes-egyedül a felhasználói felületek tervezésével nincs kibékülve szerintem a szerző, úgy is mondhatnám, hogy kifejezetten gusztustalan az ikonja meg az alapértelmezett beállítóablaka, de az utóbbiban szerencsére vissza lehet állni ''skin-mentes'' formára is.
Ettől eltekintve fantasztikus, lehet hozzáírni saját, akár programozott szűrőket is, lehet reguláris kifejezésekkel is operálni (hogy ne kelljen 20.000 soros hosts file) és így tovább.
Nem is dicsérem többet, nézzétek még és mondjátok el ti, hogy milyen. -
Alan
aktív tag
Hát persze, lehet belőle csemegézni nyugodtan, nem muszáj az egész fájlt benyomni hosts-nak
A Proxo pedig letölthető innen: http://www.proxomitron.info/. Fantasztikus program, mindent tud. Sajnos a fejlesztő beleunt, így már nem lesz több verzió, bár ha sikerül meggyőzni, hogy adja ki a forrást, akkor talán igen. Mindegy, jelenlegi formájában a mai igényeknek tökéletesen megfelel, sőt. Még SSL-en keresztül is tud szűrni meg ezer mást. -
shtml
őstag
Miért, talán tolvaj vagy? Nem? Akkor meg ne húzd fel magad, árt az egészségnek
Ha nem inged, ne vedd magadra, amúgy sem személy szerint neked írta.
Egy másik topicban te engem személy szerint idiótának és hülyének neveztél - amúgy alaptalanul, mert nem volt igazad. Én is írhattam volna csupa nagybetűkkel, hogy engem senki nem nevezhet hülyének és idiótának, de nem érdekel, ki minek hisz.
Nem akkor vagyok hülye vagy idióta, ha valaki annak nevez, hanem akkor, ha ezen felhúzom magam)
-
freya
aktív tag
Huh, ez vad! Alan linkjével nagyon vigyázzatok!! 20ezer soros hosts file
Nekem úgy lelassult a Win2k + AMD2000 + 1 GB ram hogy a fel Larry King Live lement amire sikerult elinditanom egy Far-t hogy visszamasoljam a hosts filetIszonyat! Utoljara akkor szivtam ekkorat amikor egy 1,5 gigas kepet kiraktam a dekstopra es az ikon-preview addig lassitotta a gepet, amig nem generalt egy 15x15 pixeles preview-t az egesz EPS filerol
-
Nagyszerű a kezdeményezés, ha valaki még a gamespy és tagoldalai ( planet... ) által használt idegbajserkentők címét is be tudná ide passzintani az nagyon üdvös és keresztyényi dolog lenne...
-
drpele
senior tag
http://cscc.dyns.cx/Firewall
Firewall, ad-szűrő, cookie tisztogató -
freya
aktív tag
X-Bitlabsos hirdetesek ellen:
127.0.0.1 view.atdmt.com
127.0.0.1 spd.atdmt.com
127.0.0.1 atdmt.com -
HiperG
addikt
127.0.0.1 content.adware.hu
-
h4ndsp1k3n
tag
Pontosan erről van szó. A hirdetéseket nem azért teszik ki, mert az adott lap/TVadó/site garantálja, hogy a hirdetést mindenki megnézi, hanem mert minél többen néznek/olvasnak egy műsort/siteot/újságot, valószínű annál többen nézik meg a reklámot is - de az is lehet, hogy a reklámokon mindenki elkapcsol/továbblapoz/lepopupkillel. Ezt senki sem tudja, DE SENKI NEM SZÁMÍT RÁ (a hirdető sem), HOGY MINDENKI BIRKAKÉNT VÉGIGNÉZI A REKLÁMOKAT, CSAK LÁT RÁ ESÉLYT HOGY SOKAN EZT TESZIK
-
HiperG
addikt
Na a végén a következő havi magazinokban szereplünk mint hatalmas spam ellenes mozgalom
-
steveetm
őstag
Hát sztem a dolog úgy működik, hogy aki reklámozni szeretne, szól a phnak, és azért fizet nekik, hogy kitegyék az oldalra, nem pedig azért, hogy a ph kötelezze az olvasóit, hogy minden reklámot az első betütől az utólsőig kétszer is átoovasni, majd még el is menjünk a reklámozó honlapjára, stbstb...
Sztem senki sem mondta nekik, hogy a reklámot minden ph olvasó el fogja olvasni, megnézték a látogatottsági adatokat, és láttak rá egy reális esélyt hogy egy páran lehet elolvassák. De akkor sem kötelező megnéznünk, elolvasnunk!!!
MLaca
őstag
A másik, hogy most ide nem házigazdai státuszomban szólok, hanem mint magánember, aki rühelli a reklámokat! EZT szeretném kihangsúlyozni! De majd regisztrálok egy másik nikket, amivel majd hozzászólok a topikokban...
-
MLaca
őstag
Szerintem ne csinálj magadból ... -t! És ne akarj senkire ráeröltetni semmit. Ha ők így látják jónak, akkor csinálják. Még a házigazdák sem tudnak ez ellen semmit tenni... - A pop-up meg egyéb idegesítő flash-es reklámok egyébként házigazdákat is idegesítenek, mikor valamit keresni kell a neten, de csak reklámokba ütközöl. És az meg mindenkinek a saját belátására van bízva, mit hogyan, s mikor csinál. Nem hinném, hogy neked kellene magadra vállanod az erkölcs-csősz szerepét - hidd el, nem áll jól!
-
biker
nagyúr
bár már egyszer beraktam ide. itt van megint...
bár nem teljes...
127.0.0.1 ad*.*.hu
127.0.0.1 ad*.*.com
127.0.0.1 ad*.*.net
127.0.0.1 *banner*
127.0.0.1 195.161.113.90
127.0.0.1 39m.net
127.0.0.1 a.tribalfusion.com
127.0.0.1 ad.adverticum.net
127.0.0.1 ad.de.doubleclick.net
127.0.0.1 ad.doubleclick.net
127.0.0.1 ad.hirek.hu
127.0.0.1 ad.hirekmedia.hu
127.0.0.1 ad.hu.doubleclick.net
127.0.0.1 ad.iwin.com
127.0.0.1 ad.sensenet.hu
127.0.0.1 ad.telnet.hu
127.0.0.1 ad.trafficmp.com
127.0.0.1 ad.uk.doubleclick.net
127.0.0.1 ad2.adverticum.net
127.0.0.1 ad2.peel.com
127.0.0.1 ad-adex3.flycast.com
127.0.0.1 adbureau.net
127.0.0.1 adcontroller.unicast.com
127.0.0.1 ad-flow.com
127.0.0.1 adlogix.net
127.0.0.1 admin.insitemedia.hu
127.0.0.1 admonitor.net
127.0.0.1 ads.1bn.org
127.0.0.1 ads.ad-flow.com
127.0.0.1 ads.astalavista.us
127.0.0.1 ads.box.sk
127.0.0.1 ads.clickagents.com
127.0.0.1 ads.gamespy.com
127.0.0.1 ads.iwon.com
127.0.0.1 ads.lx.hu
127.0.0.1 ads.x10.com
127.0.0.1 ads1.ad-flow.com
127.0.0.1 ads20.focalink.com
127.0.0.1 adserver.adtech.de
127.0.0.1 adtrix.com
127.0.0.1 adverticum.com
127.0.0.1 agents.popuploops.com
127.0.0.1 as.fotexnet.hu
127.0.0.1 as1.falkag.de
127.0.0.1 c1.zedo.com
127.0.0.1 c4.iwon.com
127.0.0.1 cc.iwon.com
127.0.0.1 cgi.gammae.com
127.0.0.1 clicks.oxcash.com
127.0.0.1 clubchance.com
127.0.0.1 ebookspal.com
127.0.0.1 efc.iwon.com
127.0.0.1 fastclick.net
127.0.0.1 fileporn.com
127.0.0.1 focalink.com
127.0.0.1 free.xxxfullmovies.com
127.0.0.1 freepass.elitecities.com
127.0.0.1 friendfinder.com
127.0.0.1 fuck-access.com
127.0.0.1 hits2you.hypermart.net
127.0.0.1 images.slashdot.org
127.0.0.1 incestland.com
127.0.0.1 jcms.cydoor.com
127.0.0.1 kilotop.com
127.0.0.1 livehealthynow.com
127.0.0.1 ln.doublclick.net
127.0.0.1 m.doubleclick.net
127.0.0.1 m.rmbclick.com
127.0.0.1 m61.mtree.com
127.0.0.1 madebig.com
127.0.0.1 mail.spamcompany.com
127.0.0.1 media.fastclick.net
127.0.0.1 megago.com
127.0.0.1 msn.com
127.0.0.1 msnbc.com
127.0.0.1 mt58.mtree.com
127.0.0.1 netcomm.spinbox.net
127.0.0.1 netshelter.adtrix.com
127.0.0.1 popups.infostart.com
127.0.0.1 rapetop.net
127.0.0.1 servedby.advertising.com
127.0.0.1 sher.index.hu
127.0.0.1 tersius.axelero.hu
127.0.0.1 tour01.bangbus.com
127.0.0.1 track.oxcash.com
127.0.0.1 u0.extreme-dm.com
127.0.0.1 u1.extreme-dm.com
127.0.0.1 u977.40.spylog.com
127.0.0.1 u977.40.spylog.com
127.0.0.1 us.js1.yimg.com
127.0.0.1 vistaprint.com
127.0.0.1 www.adpowerzone.com
127.0.0.1 www.adready.net
127.0.0.1 www.adrotator.net
127.0.0.1 www.adtrix.com
127.0.0.1 www.adverticum.com
127.0.0.1 www.agmay.com
127.0.0.1 www.asiansbymail.com
127.0.0.1 www.bangbus.com
127.0.0.1 www.bannerbox.hu
127.0.0.1 www.bidclix.net
127.0.0.1 www.builtbp.com
127.0.0.1 www.crazypopups.com
127.0.0.1 www.crxwarez.net
127.0.0.1 www.easycamhost.com
127.0.0.1 www.flyingservers.fr
127.0.0.1 www.free369.com
127.0.0.1 www.fuck-portal.com
127.0.0.1 www.gopopup.com
127.0.0.1 www.hardcorepornos.org
127.0.0.1 www.lottoforever.com
127.0.0.1 www.megago.com
127.0.0.1 www.milfhunter.com
127.0.0.1 www.milfhunter.com
127.0.0.1 www.pantyhose4ever.com
127.0.0.1 www.popuptraffic.com
127.0.0.1 www.rankyou.com
127.0.0.1 www.returnpath.net
127.0.0.1 www.rozman.com
127.0.0.1 www.spywaredomain.com
127.0.0.1 www.streetblowjobs.com
127.0.0.1 www.swyle.com
127.0.0.1 www.techiwarehouse.com
127.0.0.1 www.teensbymail.com
127.0.0.1 www.terra.es
127.0.0.1 www.websitehits.us
127.0.0.1 www.xxxteenclub.de
127.0.0.1 www1.39m.net
127.0.0.1 x10.com
127.0.0.1 xxx.mtreexxx.net
127.0.0.1 z1.adserver.com
#127.0.0.1
#127.0.0.1 -
HiperG
addikt
127.0.0.1 www.ad.tomshardware.com
127.0.0.1 pagead2.googlesyndication.com
127.0.0.1 www.zipzoomfly.com -
dshk
aktív tag
egyébként azért kell ám ahhoz bőr a pofán hogy a prohardver insfrastruktúráját arra használja valaki, hogy megtárgyalja, hogyan lehet eltünteni a prohardveren is megjelenő reklámokat és nézettségmérést.
Az is enyhén szólva meglepő, hogy ezt a házigazdák nemhogy tűrik hanem egyenesen támogatják. -
HiperG
addikt
Már csak azt kéne valahogy megoldani, hogy a freewebes oldalkon a
''<script language=''JavaScript'' src=''http://www.freeweb.hu/html/reload.js''>'' -t nevegye figyelembe -
HiperG
addikt
127.0.0.1 banner.advert.hu
Amúgy ez olyan mintha azt megszabnák, hogy az IE-nél a méretet közepesről nagyra állítom mert úgy tetszik, azse bűncselekmény mert nem úgy nézem meg ahogy ők elképzelték -
up
senior tag
de, a reklámletiltás teljesen egyértelműen lopás, ugyanis használod a szervert, ami bizony nem ingyen van, de cserébe semmit nem adsz vissza.
Ők meg megpróbálnak a sávszélességemből egy csomót használni, ami nekem nem ingyen van. Lehet, hogy te a bixen csüngsz, de én nem.
A tévével való összehasonlítás hibás, itt ugyanis gyakorlatilag a lap tartalmát módosítod.
Bár nem én hasonlítottam össze a tévével, de csak kliensoldalon ''módosítom'', egyébként itt megáll a hasonlat: ha a filmet nézed, de a közben lévő reklámot nem, akkor lopsz! Ki mondta, hogy a film ingyen van? Azt valaki megvásárolja, sugározza...
Jól néznénk ki, ha csak az lenne lopás amire rá van írva, hogy tilos ellopni. Ettől független egy bíróság aligha itélne el, de ez a jogrendszer hibája, szerintem teljesne jogos lenne pl. behajtani kamatostul azt a pénzt amit a hirdetőktől kaptak volna.
Ne haragudj, de szerintem ez így tömény marhaság. Tudod, ahol nincsen törvény (vagy rossz a törvény), ott jön be a ''törvény szelleme'' illetve egyéb morális szempontok, például a tényleges károkozás vagy a társadalmi veszélyesség mértéke. Írásaidból ítélve te egy nagytestvér-szerű rendszert szeretnél, ahol az autóval nem is tudod átlépni az 50-et, mert különben azonnal szól a rendőrségnek és már vonják is le a fizudból a bírságot. A ráírásról annyit, hogy egy hagyományos dologra azért nem kell, mert vonatkoznak rá a törvények. Ilyen ''hézagos'' esetben pedig igenis írni kellene pl az impresszumban, hogy az olvasás ára a reklám.
Még ez sem igaz, mert a prohardveren is megjelennek az illető reklámforrások, amik ugyanúgy le lesznek tiltva.
Én úgy tudom, hogy nem (csak) ugyanazokról a szerverekről jönnek a reklámok a ph-n. Legalábbis régebben így volt... azóta meg nem nyúltam a beállításaimhoz.
gondolod, hogy egy nemfizető vásárló után nagyon sírnának?
Milyen a ''nemfizető'' ''vásárló''? Mit tudsz erről? És ha a szponzorok csak kattintás után fizetnek, akkor mindenki rabló, aki nem kattint a bannerre? Másfelől pedig, igen, sírnának (na nem konkrétan utánam), mert rosszabb egy használó (és ezért olvasó, mértéktartó hírforrásnak tekintő, másnak ajánló), de nem fizető vásárló, mint egy olyan, aki egyáltalán nem nézi az oldalt. Ahogy az ms is igencsak nagy szarban lenne, ha az illegális win-használók egyszercsak megszűnnének win-t használni... nem a pénz miatt, hanem mert a részesedésük csökkenne, már nem lenne olyan jó ötlet winre fejleszteni stb.
''TE engednél spyware-t kommunikálni a neten az anyacégnek, csak azért, mert a szerződésben az elején elfogadtad ''
eleve nem telepítek ilyen szarokat
Nem mindig van választásod. A Windowsom legális, de a media player attól még ne kommunikáljon, ha én nem akarom. Ha felteszek egy akármilyen (egyébként kiváló) programot, akkor ne írja be magát a HKLM\soft\ms\win\cv\run-ba a megkérdezésem nélkül, mert foglalja az erőforrásaimat. Ha te hagyod, hogy bárki bármit megcsináljon veled, ám váljék egészségedre... én ebből nem kérek. Amíg nem magamnak írom a szoftvereket, én megpróbálom kordában tartani azt, amit használok. Nem kötelező, de szerintem erkölcsileg semmi kivetnivaló nincs benne. -
freya
aktív tag
Héé, várj egy kicsit. Nem tömöm én senkinek se a postaládáját!
Grafikus vagyok, és honlapokat meg hirdetéseket készítek, amiért tisztességesen megfizetnek. Nem megyek lépcsőházról lépcsőházra, sőt, lehet hogy elhamarkodtam amit az imént írtam, végülis nem tudom hova kerülnek a szórólapok.
Ami konkrétan megtörtént: egyszer ''terjesztettem'' szórólapot, saját bizniszről, az úgy nézett ki hogy az irodában leraktam a pult szélére, és a titkárnő kedvesen megemlítette az ügyfeleknek, hogy ha érdekli, vegyen egyet. Ráadásul ha becsöngetnek a kaputelefonon szórólapokat dobálni, akkor is megkérem hogy a lépcsőház előtti nagy dobozba rakja, és mindenki elveszi akit érdekel.
Tehát ne mond azt hogy szarral tömöm más postaládáját... -
zrubi
senior tag
''Ami engem illet: én is marketingből keresem a kenyerem, ugyanilyen bannereket és honlapokat, sőt postaládába beszórt szórólapokat is készítek''
Ez jó, te ugyanúgy kéretlen szarokkal tömöd más postaládáját, mint akik egy híroldalt tömnek tele hirdetéssel...
És ez pont neked nem tetszik
Én nem nézek egyetlen reklámot sem az interneten, mert arra NEM vagyok kíváncsi. Nem is nézem az indexet soha. Nem vagyok kíváncsi a szórólapokra sem amit köcsög módon a házamba dobálnak, NEM vagyok kíváncsi a sok szemét spam-re sem. Mégis kapok mindegyikből...
A spam ma már törvényellenes. Csak azt nem értem, hogy a bedobálós szórólap miért nem az? Mi a különbség? Ugyanojan pofátlanság, és zaklatás az egész.
Szerintem amíg te is ezt csinálod, addig ne szólj egy szót se az ugyanilyenek ellen. -
MLaca
őstag
Köszönöm a hostokat és igazad van! Ahhoz senkinek semmi (!) köze, hogy én az otthoni saját gépemről milyen weboldalakat nézek és hogy kívánok-e reklámokat lesni, vagy sem! Ez az ÉN magánjogom, ha valakinek nem tetszik, lecsúszhat a hátamon. A lopásról szóló kommentek meg butaságok, csak bele kell gondolni egy kicsit.
-
HiperG
addikt
Én nekem az axeleros címemet egyszerűen már nem lehet használni...naponta kb 300 email jön...így nyitottam egy újat erre megint elkezdtek jönni...
ÉS akkor jön az ingyen pornó, viagra, pénzkeresés...
Az ilyen embereket simán mágylára küldeném -
freya
aktív tag
Nem ezt mondtam, legalábbis nem így értettem. Hanem azt hogy aki megteheti, igenis cselekednie (''jótékonykodnia'') kellene nem csak a profit miatt, hanem azért mert valamit helyesnek tart. Sajnos magyar példát nem tudok rá mondani, de amikor Bill Gates egy komplett iskolának vesz 300 új számítógépet és laptopot, ami elég hétköznapi eset a tengerentúlon, nem azért teszi hogy még 300 Windowst felhasználót szerezzen, hanem azért mert megteheti és helyesnek tartja.
Az index is megteheti hogy híreket nyújtson azoknak, akik nem kiváncsiak a reklámaira (oké, ezt nem ő teszi meg, csak a hasonlat miatt). -
Warlock_42
senior tag
''A tévével való összehasonlítás hibás''
Miért? A TV társaságok miből élnek, ha nem a reklámokból?
''Jól néznénk ki, ha csak az lenne lopás amire rá van írva, hogy tilos ellopni. ''
Igen, de az sincs sehol szabályozva, hogy nem zaklathatnak spammel, szórólapokkal, undorító reklámfilmekkel (kedvencem a tamponreklám vacsora alatt) sávszélesség-foglaló flash-sel, stb... Én úgy vagyok vele, hogy amíg ők így addig én is így.
''szerintem teljesne jogos lenne pl. behajtani kamatostul azt a pénzt amit a hirdetőktől kaptak volna.''
Ennek alapján a fentebb felsoroltak miatt is jogos lenne behajtani a pénzt. Ugyan már fizessék az Internet elérés költségének azt a részét amit reklámnézegetésre kellett fordítanom. -
shtml
őstag
Addig, amíg az index.hu vagy a prohardver.hu felhasználási feltételei között nem szerepel az a kitétel, hogy a lap olvasásáért cserében köteles vagy eltűrni a reklámokat, addig nemcsakhogy lopásról, de még jogosulatlan használatról sem lehet beszélni.
De ha esetleg egyszer lesz ilyen kitétel, még az is csak akkor lehet érvényes, ha belépés vagy olvasás előtt pl. egy rákattintással explicite elfogadod a felhasználási feltételeket. -
tomcs
őstag
bevetel nelkul, hobbibol nem lehet ertelmes szinvonalat es mennyiseget egyszerre csinalni. azt nem varhatod el hogy pl az allam tamogasson 1 hiroldalt 1 ceg meg akkor fogja tamogatni ha kap erte reklamot.
vagy jobb lenne ha pl a ph-n nem lenne banner de lenne hetente 3 hir meg felevente 1 cikk? -
salazol
őstag
Egyetértek mindkét féllel.
Sokáig nem tiltogattam a reklámokat, hadd keressen az index.
Egészen addig, amikor is sok-sok másodpercet kellett várnom, hogy a nissan eltakarodjon a hasznos szöveg elől. Első alkalommal bosszankodtam, másodiknál káromkodta, harmadik óta tiltom az összes reklámot. Az igaz, hogy csúnya az oldal, de legalább nyugodtam elolvashatom a híreket. Ezek után már nem érdekel az index árbevétele. Nyugodtam megbeszélhették volna a megrendelővel, hogy az a reklám nagyon durva, találjanak ki más figyelemfelkeltő dolgot. -
tomcs
őstag
ez a lopas dolog tenyleg meredek de azert van benne valami. mindenesetre az 1 dolog hogy a portalok reklamokbol probaljak magukat eltartani, de azert a mertekkel nem art vigyazni. de azert nem mind1 hogy van 1-2 banner meg nehany fontos szponzor vagy az egesz lap tele van izgo-mozgo flashekkel, reklam koveti az egeret, a szovegbe fogalmazva is reklam van...
de ha nincs eltulozva azert el le7 viselni. sokkal idegesitobb a postaladamba bedobalt reklam pl mert azert semmit se kapok, megse le7 ellene semmit se tenni.
flasheket nem vagyok hajlando nezegetni meg az is zavar ha vizualisan tobb a reklam mint a hir/cikk amibe be lett agyazva. (sajnos byte-ban szinte mindig tobb)
reklamokra klikkelgetni nem szoktam csak ha nagyon epp azt keresem de ez havonta kb 1x van. amugy meg 100ftnal dragabb dolgoknal egyaltalan nem befolyasoljak a donteseimet se reklamok se brand-image-k se markahuseg. -
freya
aktív tag
Pont az ilyen gondolkodásmódú emberek miatt jutottunk ide, ahol vagyunk. Aki nem hoz pénzt azonnal, az költség. Lop, ingyen él, magyarországon már-már nem is ember. Ingyen nem adunk semmit, senkinek, az meg hogy valamit ne profitért készítenénk, hanem mert az lenne a helyes, vagy mert segítene az embereken, csak úgy, profit nélkül, ez magyarországon kizárt.
De abba nem gondol bele senki, hogy ha valaki megkérdezi tőlem, ''hogy mond, mégis milyen jó híroldalak vannak az interneten?'' és meg rávágom hogy az Index, az milyen jó és nagyon szeretem, akkor mindjárt elindítok egy láncot ami új olvasókat fog az Indexhez vonzani? Nem, ezt már nem látja be senki. Pedig ez a rendszer már így nagyon beteges, de talán ha beszélünk róla, jobb lesz mindenkinek. -
freya
aktív tag
Azt hiszem veled nem lehet vitatkozni. Te vagy az ideális, tökéletes marketing célpont, a többiek meg csak költséget jelentenek. Hiszen te a TV-t se kapcsolod át (halkítod le...) amikor reklámok vannak, végignézed mindet, az újságokban minden reklámot minden oldalon elolvasol, szerintem a szórólapokat meg egyenesen Neked találták ki
-
dshk
aktív tag
''Ami a lopást illeti: gondolj már bele, mielőtt leírsz valamit. Interneten, hogy a fenébe lopnál el egy olyan lapot ami minél több olvasó megszerzésére törekszik?''
Tényleg az hiszed, hogy az index egy exhibicionista csoport, akiknek nincs jobb dolga, minél több reklámletiltógató (sőt még letöltésszámláló tiltógató is!) ''olvasót'' begyűjteni?
Megmondom mire törekszenek: a minél több bevételre. Te semmiféle bevételt nem jelentesz csak költséget. -
WN31RD
addikt
Tényleg nem akarok rábeszélni senkit, hogy a hosts-módszer helyett valami mást használjon, de azért megjegyzem: Nekem az adzapper egy K5 100 MHz-es gépen fut (kicsivel lassabb egy P100-nál), amiben 24 MB RAM van. És ez a gép nem túlságosan van leterhelve... El lehet tehát képzelni, hogy egy mai átlagos, GHz körüli processzorral szerelt gépnek mennyi plusz munkát jelent valami ilyesminek a futtatása.
Egyébként a biztonságnak, nyugalomnak (a reklámok kapcsán sajnos hozzátehetem: mentálhigiéniának) ára van... Bár, ha valaki hajlandó/akar/kénytelen Linuxot/*BSD-t használni, akkor azért sokkal kevésbé kell tartania netes támadásoktól. -
freya
aktív tag
OFF
Még valami. Az ad-proxyk tényleg jók, de már így is annyi minden fut egyszerre, a hostok szűrése meg elvégzi a feladat döntő részét...
Nézzétek hova jutott mára az internet, egy netre közvetlenül kapcsolódó gépen: firewall, spam-proxy, anti-virus proxy és ad-proxy ... és akkor már talán tudsz levelezni meg weboldalakat nézni valamilyen szintű biztonságban -
freya
aktív tag
http://freya.hu/hosts
Ami a lopást illeti: gondolj már bele, mielőtt leírsz valamit. Interneten, hogy a fenébe lopnál el egy olyan lapot ami minél több olvasó megszerzésére törekszik?Az meg hogy te nem nézed meg a hirdetéseket, teljesen magán döntésed, senkinek semmi köze nincs hozzá. Mint ahogy ahhoz sincs, hogy milyen böngészőt használsz - például az hosts-átírók / adproxy-t használók száma összemérhető mondjuk a lynx felhasználók számával, és ők is mennyit lophatnak akkor ha a szöveges böngészés lopásnak minősül!
Ami a topicot illeti: a célom 10%-ig volt hostok cseréje, 90%-ig gondolatébresztés és vitaindítás...
Ami engem illet: én is marketingből keresem a kenyerem, ugyanilyen bannereket és honlapokat, sőt postaládába beszórt szórólapokat is készítek, és igazából ami felbosszantott: flash screenmate (eléd ugrik és pofázik) jellegű hirdetések, illetve az igénytelen, vörös/sárga/fehér színekben villogó bannerek. Ha az összes hirdetés elérne egy szintet (igényességben és jóizlésben) valamint emberi méltósághoz mérhető lenne, még szívesen is nézném őket, hiszen fontos hogy tudjam merre tart a reklám-mainstream...
Röviden: sokaknak kellemetlen a topic, mert 0.001%-nyi hirdetés-olvasót elveszthetnek - de az egész annyira privát, hogy senkinek sincs joga ebbe beleszólni. -
Most képzeld el ugyanezt mondjuk a Metro újság kapcsán (az is a reklámokból tud ingyenes lenni):
A kezedbe veszed, ránézel a címlapra, de ahelyett, hogy elolvasnád a vezércikket, elédugrik IRL mondjuk az az idétlen Blikkes fickó, hadonászik, hülyeségeket ordibál. Amikor szinte már nem is érdekel a cikk, akkor végre eltűnik. [Az Indexes cikk-kitakarós flash-ek mintájára.] Rögtön a cikk lead-je (tudod, az a vastagbetűs első bekezdés) után, a cikk közepébe tördelve ott figyel egy sms-es társkereső reklámja, mintha az a kép a cikkhez tartozó illusztráció lenne. Majd persze a lap alján jönnének a szokásos reklámok is.
-
WN31RD
addikt
Vicces, amikor egyesek megpróbálják átdefiniálni a szavakat azért, hogy számukra tetsző dolgokat bizonyíthassanak be ezzel. A reklámletiltás nem lopás, ugyanis ahhoz, hogy lopás legyen, az kellene, hogy jogtalanul eltulajdonítsak valamit, ami korábban nem nálam volt, és ennek következtében a kérdéses dolog az eredeti helyéről eltűnjön, és ahelyett nálam legyen fellelhető. Semmi ilyesmiről nincsen szó azonban akkor, ha valaki bármilyen tartalomszűrő (adott esetben reklámszűrő) szoftvert használ webböngészéskor.
''Ettől független egy bíróság aligha itélne el, de ez a jogrendszer hibája''
Még ha el is ítélne valakit ilyesmi miatt valamilyen (eszement) bíróság, akkor is számítógépes csalás, vagy valami hasonló miatt itélné el, nem pedig lopás miatt (mivel itt a lopáshoz még csak hasonlító tényállásról sem lehet szó).
De nézzük a másik oldalról a dolgot. Ahhoz, hogy megbízhatóan ellenőrizhessék, hogy valaki megnézi-e a reklámot, a privát szférájába kell nagyon durván belemászni, másképpen az ellenőrzés nem lehetséges. A reklámipar pénzelése viszont nem ér annyit véleményem szerint, hogy ezért érdemes legyen ekkora árat fizetni.
(Ha majd szükség lesz rá, írnak olyan modult a böngészőbe, ami letölti a reklámot, ha valamilyen szerver másképpen nem hajlandó működni, de nem jeleníti meg. Egy ilyen rendszer, kombinálva a hagyományos mellett mondjuk Bayesian szűrőkkel, igen hatékony lesz... szerencsére egyelőre még nincsen rá szükség.) -
dshk
aktív tag
de, a reklámletiltás teljesen egyértelműen lopás, ugyanis használod a szervert, ami bizony nem ingyen van, de cserébe semmit nem adsz vissza.
A tévével való összehasonlítás hibás, itt ugyanis gyakorlatilag a lap tartalmát módosítod.
Jól néznénk ki, ha csak az lenne lopás amire rá van írva, hogy tilos ellopni. Ettől független egy bíróság aligha itélne el, de ez a jogrendszer hibája, szerintem teljesne jogos lenne pl. behajtani kamatostul azt a pénzt amit a hirdetőktől kaptak volna.
''A PH persze más tészta.''
Még ez sem igaz, mert a prohardveren is megjelennek az illető reklámforrások, amik ugyanúgy le lesznek tiltva.
''Az indexnek ezzel nem ártok, mert a másik verzió az lenne, hogy eltakarodok a halálba''
gondolod, hogy egy nemfizető vásárló után nagyon sírnának?
''TE engednél spyware-t kommunikálni a neten az anyacégnek, csak azért, mert a szerződésben az elején elfogadtad ''
eleve nem telepítek ilyen szarokat -
WN31RD
addikt
Részlet az adzapperből, tessék:
ADHTML http://(www*.|)maximumwallpaper.8k.com/cgi-bin/ad/inline?**
ADJS http://ads[0-9].gamecity.net/modperl/jsformat.pl?**
AD http://(www*.|)burstnet.com/cgi-bin/ads/**.cgi**
AD http://ads[0-9].gamecity.net/images/*.gif
Na most rakd be ezt a hosts file-ba... -
WN31RD
addikt
-
WN31RD
addikt
A kedvencem, az adzapper, rosszul van megadva a Google Directory-ban. A helyes cím:
http://adzapper.sourceforge.net/ -
HiperG
addikt
127.0.0.1 as.fotexnet.hu
-
WN31RD
addikt
Lopás? ROTFL
up-nak teljes mértékben igaza van. Ez még akkor sem lenne lopás, ha történetesen illegális lenne. De nem illegális. Véleményem szerint még csak nem is erkölcstelen, sőt... De ez már messzire vezetne. Egyébként vannak a host file átírásánál hatékonyabb megoldások is a kéretlenül a pofánkba nyomuló reklámok szűrésére, pl. az adzapper, junkbuster, stb. Itt lehet találni egy párat:
http://directory.google.com/Top/Computers/Software/Internet/Servers/Proxy/Filtering/Ad_Filters/ -
Warlock_42
senior tag
Hm, a TV reklámokat is mind végignézed? Szvsz az egész reklámkultúra már régen átlépett egy bizonyos határt. Teletömik a valódi és a Netes postaládádat, nem tudsz tőlük TV-t nézni, újságot olvasni, stb... Ha kevésbé tolakodóbban csinálnák sokkal több értelme lenne. Pl: ha nem akarok kocsit/tampont/akármit venni akkor sem fogok ha öt szórólapot találok róla a postaládámban. Ha viszont érdekel egy autó akkor elmegyek a gyártó honlapjára és körülnézek rajta. Ennyi. -
up
senior tag
Megint a szokásos képzavar: nem lopás, mert nem tűnik el semmi az eredeti tulajtól. Esetleg jogosulatlan használat. De ez is vitás, mert sehol nincs leírva, hogy a reklámokat nézni kell, különben húzzunk el. Csak akkor lenne igazad, ha a reklám-mentességért kellene előfizetni. Ők kirakják, mi meg ha unjuk vagy bosszant, letiltjuk, a ''tiltósok'' elenyésző százalék. Ez a százalék sosem fog igazán megnőni, mert a hirdetés ill. popup-tiltás csak azé az elité marad, aki unja, és tud is ellene tenni. Az olvasók nagy része nem ilyen. Az indexnek ezzel nem ártok, mert a másik verzió az lenne, hogy eltakarodok a halálba, és teljesen megszűnök, mint látogató. Így meg azért számítok oldalletöltéseknél, és persze olvasom, linkelem, ajánlom a cikkeiket. Erről ennyit.
Másrészt: a pofámba ugró IBM-es szörny, ricsajozó, (több)százK-s flashek... nem disznóság úgy, ahogy van? Nekem ezeknél vágta el magát az Index... az agresszív reklámokkal bevállal egy rizikót, éspedig azt, hogy az egyeseknek nem fog tetszeni, s ha kezükben van a legális eszköz, akkor tesznek ellene. A PH persze más tészta. Itt nem agresszívek a reklámok, nincs hát miért tiltani. Bannereket simán el lehet viselni, szimpatikus lapot szívesen támogatok ily módon is, de nem az idegeim rovására.
Bónusz: TE engednél spyware-t kommunikálni a neten az anyacégnek, csak azért, mert a szerződésben az elején elfogadtad (= a progi használatának ára)? Én nem, mert ez mindentől függetlenül disznóság.
...szerintem... -
dshk
aktív tag
ez nagyon frankó, csak gondoltál arra, hogy az index olvasásának az az ára, hogy reklámokat kapsz? Ha reklámmentesen nézed az lopás.
Ha mondjuk az emberek fele elkezd ilyen módszereket alkalmazni, akkor valószínűleg csődbe megy az index (vagy érdektelenné silányul). És ez persze nemcsak az indexre igaz. -
freya
aktív tag
Bocsi, az audit.median szerver nem a hirdetesek miatt kerult bele
-
freya
aktív tag
Hi!
Szóval mint azt biztos sokan tudják, a legtöbb windowsos gépen van egy windows\system32\drivers\etc\hosts szöveges file, aminek egy sorába ha beírunk 1 ip/host párost space-el elválasztva, akkor adott ''szervereket'' tudunk átirányítani - pl. a saját gépünkre (amin most nem fut szerver...) - ezzel a kért címek helyett nem fog semmi se bejönni (egy hibaüzeneten kívül).
Sokan ezt hirdetések elkerülésére is használják, előbb bejönnek az oldalak, nem villog a flash az arcodba amíg elolvasol egy cikket, stb. Azoktól kérdezem, nektek milyen címek vannak a hosts fileban?
Hirtelen ennyit írtam bele: (+Kazaa Lite SuperTrick, ami sok külföldi adserver címét beírja)
127.0.0.1 sher.index.hu
127.0.0.1 www.adverticum.net
127.0.0.1 img.adverticum.hu
127.0.0.1 www.adverticum.hu
Egyéb tippek?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- RITKASÁG: MSI Big Bang Z77 MPOWER
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged