- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dshk
aktív tag
''akkor az osszes filtering firewall egy joghezag miatt nem torvenytelen?''
semmi baj nincs azzal, hogy pl. egy cég az alkalmazottainak a saját rendszerén tiltja az indexet. De te is ideges lennél az index helyében, ha néhány nagycég előzékeny adminisztrátorai nem az indexet blokkolnák egészében, csak a rajta lévő hirdetéseket...
''szerintem a te velemenyed az internet szabadsagaval teljesen ellentetben van''
Nem tudom mit értesz az internet szabadsága alatt. Egyébként vedd észre, hogy te érvelsz a szűrés mellett, és én a reklámozók önkifejezésének szabadsága mellett -
dshk
aktív tag
Képzeld el, hogy egy kábeltévé társaság vagy, és elkezded sugározni az mtv műsorát, felvételről, de úgy, hogy kiszeded a reklámokat. Alighanem igen rövid időn belül pert nyernének ellened, mert egy szerzői joggal védett tartalmat terjesztesz *módosítva*, pedig senki nem adott engedélyt rá.
Ha üzemeltetsz egy proxit, amelyen keresztül nyilvánosan el lehet érni az indexet, de reklám nélkül, ugyanezen oknál fogva az index beperelne. Volt egyébként az internet boom idején ilyen, valaki saját reklámot szúrt be illetve helyettesítette a site-ok reklámjait - nem sokáig működtek...
Otthon, egyénileg megteheted, hiszen azt csinálsz a letöltött fájlokkal amiket akarsz. Ez így rendben is van, de amikor valaki automatizáltan és válogatás nélkül csinálja ezt, mégha egyénileg is, azt én már csak egy joghézag kihasználásának tekintem. Mert például egy kitakarós reklám letiltását lehet egyfajta tiltakozásnak tekinteni, de semmivel nem indokolható a sima bannereké. Senki sem kötelez hogy olvass egy site-ot, a site a reklámokból él, te pedig úgy módosítod a tartalmát, hogy megfosztod a bevételétől. Ez fekete-fehér ügy. Akkor is ha jogilag nem megfogható.
(Az egy tévedés, hogy a reklámkiszedés nem befolyásolja a site bevételét. Csodák nincsenek. Ráadásul a bannereket pontosan darabra mérik.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest