- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Kovi]
tag
Nekem is nagyon tetszik az index, és minden bizonnyal támogatnám is, mivel naponta többször is olvasom, és nagyon jó portálnak tartom. Azonban a reklámok letöltése a vodafone szemétsége miatt nálam nem csak elvi problémát hanem anyagit is jelent (ha átlépem a 200 megát havonta fizethetek 7000 ft-ot, ha az 500 megát, akkor 13 ezret!), ezért próbálok minimalizálni minden fölösleges adatforgalmat. Azok a reklámok (képek és flash animációk) pedig jelentős adatforgalmat generálnak, legalábbis 40 kbit-es sebességgel, és 200 megás adatforgalmi korláttal, mindenképpen. Úgyhogy ha egy bíróság ki akarná velem fizettetni az index - ''lopásaim'' miatt - elmaradt bevételét, akkor sztem jobban tenné ha inkább ezzel a mocsok vodafone-al fizettetné ki. Ugyanis addig amíg egy világcég megengedheti magának hogy több 10 ezer felhasználóját verje át az általános szerződési feltételek egyoldalú módosításával, és amíg ezért egy bíróság sem ítéli el, addig nem érzem bűnnek, vagy akár hibának amit a reklámok tiltásával teszek.
-
WN31RD
addikt
''Csak időnként olvasom a userek supportkérő leveleit [...]''
Na ebben igazad lehet, a NIS nem kezdőknek való. De hozzáértő kezekben jól működik. Tehát nem a szoftver rossz - mint azt te állítottad - hanem a júzerek becsülik túl a saját képességeiket, amikor elkezdik használni. Én is több embert beszéltem le róla, mert nincs meg a szükséges tudásuk ahhoz, hogy jól használhassák. Viszont több általam karbantartott gépen NIS van, és eddig mindenki meg van elégedve vele.
Egyébként örülnék neki, ha válaszolnál az utolsó hozzászólásomban feltett kérdésre... -
WN31RD
addikt
No, tisztázzuk a helyzetet:
1. Szerinted erkölcstelen, ha a saját gépemen saját magam számára kiszűröm az általam megnézett weboldalak bizonyos részeit (konkrétan leginkább a reklámokat).
2. Technikailag nincsen meg a lehetőséged (illetve nem neked, hanem a szolgáltatónak) arra, hogy ezt a távolból ellenőrizd. Esetleg nagyon nagy költséggel megtehetnéd ezt, de ez már nem érné meg neked (illetve a szolgáltatónak).
3. Nincsen meg a törvényi lehetőséged arra, hogy a magánszférámba durván betörve ellenőrizd, hogy szűrök-e valamit a weben, konkrétan pl. a reklámokat. De még ha meg is lenne erre a lehetőség, nemigen élnének vele az igazságszolgáltatásban, mert az okozott kár (?) nem állna arányban az ellenőrzésre, büntetésre, stb. fordított energiával (főleg nem magánemberek esetén).
4. Szerintem a legkevésbé sem erkölcstelen, ha a saját gépemen saját magam számára bármit csinálok a letöltött tartalommal.
A kérdés már csak az, hogy mit szeretnél itt elérni.
A lelkiismeretünket akarod felébreszteni netán? (Ebben az esetben ki kell ábrándítsalak.)
-
WN31RD
addikt
''Norton security-vel, ami több problémát okoz, mint minden más böngészéshez kapcsolódó bug együttvéve''
ROTFL
Látszik, hogy vagy nem használtad még a NIS-t, vagy rohadtul nem értesz hozzá.
Én évekig használtam, és bár voltak kisebb-nagyobb problémák, összességében nagyon meg voltam elégedve vele, és a reklámszűrője például egészen kiváló. -
samson
tag
>>Nem tudom mit értesz az internet szabadsága alatt. Egyébként vedd észre, hogy te érvelsz a szűrés mellett, és én a reklámozók önkifejezésének szabadsága mellett
Az internet szabadsaga alatt azt ertem, hogy EN dontom el, hogy milyen informaciora vagyok kivancsi.
A nem kivant informaciokat pedig ha akarom, akkor kiszurom, es ebben ne korlatozzuk senki
ugyanigy:
A reklamozokat se korlatozza senki, nekik is megvan a maguk szabadsaguk. Azt reklamoznak, amit akarnak(nyilvan a megfelelo torvenyi kereteken belul). -
steveetm
őstag
az hogy erkölcstelen e vmi, eléggi szubjektiv megítélés múlik sztem. de az hogy tiltok egy hostot, meik törvény szellemének mond ellen?(Igen tudom annak hogy meg kéne nézenem az adott host által küldött reklámot, és meik törvény mondja ki hogy meg kell nézem, egyáltalán le kell töltenem?)
Üdv.: steveetm -
steveetm
őstag
na várj, akkor ha jól értem a lopás törvénytelen, amit művelünk az joghézag mert nincs benne törvényben hogy nem lehet, de mi lopunk, tehát a lopás egy joghézag miatt lehetséges?
Akkor minden amit csinálunk az joghézag miatt van, mer nincs benne a törvényben, viszont akkor mindenki vét a törvény ellen.
steveetm
őstag
ok csak a te kedvedért:
'és ha megvettem pénzért egy ad blocker programot, és az kiszűri az Index reklámjait, akkor is lopok tőlük? Még fizettem is! ''
gratulálok. Biztos úr, én ezt a pajszert(ad blocker) az ecserin ötszáz forintért(ez az hogy még fizetett is) vettem teljesen legálisan, még számlám is van róla, fel nem foghatom miért akar lecsukni engem betörésért(és lop tőlük).
szóval talán jobb példákat kéne felhozz...
steveetm
őstag
-
-
steveetm
őstag
Akkor olvasd el újra miket írtál sztem. Te végig azt szajkóztad hogy mi lopjuk az index pénzét, törvénytelen amit csinálunk, meg csak egy joghézag miatt tehetjük meg.
Most megkaptuk az _egyértelmü_ választ hogy _lehet_ ezt csinálni, most jössz az erkölcsösséggel??? Te is ugyanolyan erkölcstelen vagy mint mi akkor, mert 1000000% ra veszem hogy te kapcsoltál már el reklámról, zártál már be popup abalakot.
Alan
aktív tag
azt kellene megérteni, hogy a reklámkiszedés nem valamiféle távoli marketing gépezetbe rondít bele, hanem az internet egyik alapvető építőkövébe.
Látod, ebben mindenképpen tévedsz. Az Internetnek nem építőköve a pénzért árult tartalom, hanem ez egy parazita, ami az idők során rátelepedett. Persze ha megszűnnének a pénzből élő oldalak, nyilván messze nem lenne annyi weblap, mint most, de tudod mit, nem is biztos, hogy baj.
Ma már egyébként olyanokra használják az Internetet, amire sosem tervezték, csoda, hogy egyáltalán működik, és sok szempontból (pl. webes programok) erősen a múltat idézik a rá ''kifejlesztett'' technológiák. Olvashatsz erről egyébként Alan Cooper-nél, aki bár kicsit nagyképűen, de igen logikusan és előrelátóan szokott nyilatkozni a témáról.
Természetesen elismerem, hogy az alapkérdésben van némi igazad, de amit fejtegetsz, egy hallgatólagos, soha le nem írt megállapodás alapján működik úgy, ahogyan írod (''mi adunk tartalmat, cserébe te köteles vagy nézni a reklámot'') - ezért ez számonkérhetetlen. Ebben az értelemben valóban joghézagról van szó, egyértelműsíteni kellene a feltételeket. Mindazonáltal az első bekezdésben már leírtam, mi a magánvéleményem erről: ha a jövő az, hogy layered bannerek és eltérítők sokaságát kell elviselni a tartalomhoz, akkor köszönöm szépen, nem kérek belőle. -
-
steveetm
őstag
Igen, írják ki, és akkor többet nem fogok indexet olvasni, ez ilyen egyszerüen működik.
Szerintem azért van ott olyan reklám is amiért már megkapták a pénzt, azért van kinn, szal ott nem oszt nem szoroz hogy megnézed. És ha sokan nézik a lapot, mégha reklámokat senki se olvassa el(persze ezt nem tudja senki, mert nem kérdeznek róla senkit), akkor jön a reklámozó, hogy húde überfasza itt egy lap amit napi 100ezren látogatnak, na ide jó pénzért kérünk reklámhelyet. Fizetnek, reklámot kiteszik és el van intézve.
Egyébként meg szted akik java és flash nélküli böngészőt használnak(hidd el ilyenekből is sok van, mert eccerüen idegesíti őket) nem nézhetnek ilyen lapot?
És freya is nagyon jól írta, én szabom meg hogy a gépem mien más gépekre csatlakozhat, nem pedig az index. Ha meg szeretnék szabni, írják ki, és megintcsak nem fogom őket olvasni!
WN31RD
addikt
Figyelmedbe ajánlanám az én hozzászólásaimat is, amelyek közül eddig semelyiknek még csak egy részére sem válaszoltál. Nem arról van szó, hogy ennyire egoista vagyok, csak szerintem lényeges kérdéseket (is) tettem fel.
Pl.:
És senki nem kötelez arra sem, hogy megnézd a reklámokat. De ha mégis van ilyen kötelezettségem, akkor szeretném, ha elárulnád, hogy hol olvastál te ilyen kötelezettségről. -
steveetm
őstag
figylej egy html-t filet csinál a index, azt megjelenítem vhogy de a tartalma nem módusol, csak nem jelenik meg minden. De még így sem gáz a dolog ugyanis azt nézek meg egy lapról amit akarok, mutasd meg légyszives hol írja le az index hogy a reklámjait kötelező megnézni, kattintani.
WN31RD
addikt
''Ez így rendben is van, de amikor valaki automatizáltan és válogatás nélkül csinálja ezt, mégha egyénileg is''
Marhaság, amit írsz. Reklámokat csak automatizáltan lehet szűrni. Ha nem lenne automatizált, hanem kézzel kellene megjelölnöm, hogy mely reklámokat akarok szűrni, akkor ahhoz már meg kellene néznem a reklámokat, amit pedig pont el akarok kerülni. (A TV ilyen szempontból más, mert ott van egy fix kezdete a reklámoknak, amikor el lehet kapcsolni, tehát a ''kézi szűrés'' nem lehetetlen.)
''Senki sem kötelez hogy olvass egy site-ot''
És senki nem kötelez arra sem, hogy megnézd a reklámokat. De ha mégis van ilyen kötelezettségem, akkor szeretném, ha elárulnád, hogy hol olvastál te ilyen kötelezettségről.
''azt én már csak egy joghézag kihasználásának tekintem''
Nem tudom, miért beszélsz joghézagról. Mely törvény szellemével van összhangban az, hogy az ember kötelezhető arra, hogy a reklámokat megnézze? Ha a TV nézés közbeni elkapcsolás (amit pl. én azon ritka alkalmakkor, amikor TV-t nézek, minden egyes esetben, kivétel nélkül megteszek) tiltásának a hiánya nem joghézag, akkor a magán célból üzemeltetett reklámszűrő proxyk alkalmazása sem az.
Vagy talán szerinted azt is törvényileg tiltani kellene, hogy a TV-s reklámok alatt elkapcsoljon valaki? És ha már tiltva van, akkor ellenőrizni is kellene? Nem vagy te túlságosan nagy Orwell-rajongó? -
Tegyük fel, elméleti síkon persze, hogy igazad van. De tudod mit? Előbb térítsd meg a warezolókat, meg a sima kis low-tech tolvajokat, meg a gyilkosokat, és ha ezek mind belátták tevékenységük helytelenségét áldásos oktatótevékenységed hatására, megbánták minden bűnüket és önként felvállalták ( általad tévedhetetlenül kimért ) méltó büntetésüket, na AKKOR majd elkezd érdekelni, hogy ugyan szabad-e nekem ilyen csúnyán belerondítani a mindenekfelett való marketing-gépezetbe...
-
steveetm
őstag
Hát csak egy gond van azzal amit mondasz. Én letöltök egy html filet, és nem módosítom. csak nem engedem hogy bizonyos tartalmakat elérjek róla, de attól hogy tiltok hostokat, ugyanazokat a html fileokat nézem...
egyébként ha én megnézek egy tvfilmet, és a reklámról elkapcsolok, akkor beperel a tvtársaság, mert módosítotva marad meg a tudatomban a film? Kicsit hülyeség amit mondasz teljesen másról van szó, eleve tiltva van hogy sugározzál, és különben is a reklám nem része egy filmnek, anyagnak, ha nekem van sugárzási jogom, és megvan egy film vetítési engedélye magasról teszek arra hogy az m1 reklámokkal adta le, leadom reklámok nélkül.
Kizártnak tartom hogy te minden bannerra reklámra ráklikkelsz, ha nem teszed akkor nem adsz nekik bevételt, szal te is lopsz tőlük. Javíts ki ha nem ezt teszed.
samson
tag
az index.hu megtekintesehez nem kell regisztralnod magadat, nem kell ''felhasznaloi feltetek''-et vagy barmilyen licence-t vagy EULA-t elfogadnod.
Ez azt jelenti, hogy nem szabtak meg neked, hogy a reklamokat tilos kikapcsolni, azaz: nem jogtalanul hasznalod, ha kikapcsolod a reklamot. Ugyanigy, ha atkapcsolsz a tv-en a reklamrol, akkor az nem jogtalan hasznalat...mivel nem kotottel a csatornaval olyan szerzodest, amiben rogzitve van, hogy a reklamrol nem szabad atkapcsolni.
Mas kerdes az, ha pl az ingyenes webtarhelyen, ahol valamilyen felhasznaloi feltetelek elfogadsz, kikapcsolod a reklamot vmilyen trukkel. Ez jogtalan hasznalat. -
steveetm
őstag
Hát sztem a dolog úgy működik, hogy aki reklámozni szeretne, szól a phnak, és azért fizet nekik, hogy kitegyék az oldalra, nem pedig azért, hogy a ph kötelezze az olvasóit, hogy minden reklámot az első betütől az utólsőig kétszer is átoovasni, majd még el is menjünk a reklámozó honlapjára, stbstb...
Sztem senki sem mondta nekik, hogy a reklámot minden ph olvasó el fogja olvasni, megnézték a látogatottsági adatokat, és láttak rá egy reális esélyt hogy egy páran lehet elolvassák. De akkor sem kötelező megnéznünk, elolvasnunk!!!
MLaca
őstag
Szerintem ne csinálj magadból ... -t! És ne akarj senkire ráeröltetni semmit. Ha ők így látják jónak, akkor csinálják. Még a házigazdák sem tudnak ez ellen semmit tenni... - A pop-up meg egyéb idegesítő flash-es reklámok egyébként házigazdákat is idegesítenek, mikor valamit keresni kell a neten, de csak reklámokba ütközöl. És az meg mindenkinek a saját belátására van bízva, mit hogyan, s mikor csinál. Nem hinném, hogy neked kellene magadra vállanod az erkölcs-csősz szerepét - hidd el, nem áll jól!
-
up
senior tag
de, a reklámletiltás teljesen egyértelműen lopás, ugyanis használod a szervert, ami bizony nem ingyen van, de cserébe semmit nem adsz vissza.
Ők meg megpróbálnak a sávszélességemből egy csomót használni, ami nekem nem ingyen van. Lehet, hogy te a bixen csüngsz, de én nem.
A tévével való összehasonlítás hibás, itt ugyanis gyakorlatilag a lap tartalmát módosítod.
Bár nem én hasonlítottam össze a tévével, de csak kliensoldalon ''módosítom'', egyébként itt megáll a hasonlat: ha a filmet nézed, de a közben lévő reklámot nem, akkor lopsz! Ki mondta, hogy a film ingyen van? Azt valaki megvásárolja, sugározza...
Jól néznénk ki, ha csak az lenne lopás amire rá van írva, hogy tilos ellopni. Ettől független egy bíróság aligha itélne el, de ez a jogrendszer hibája, szerintem teljesne jogos lenne pl. behajtani kamatostul azt a pénzt amit a hirdetőktől kaptak volna.
Ne haragudj, de szerintem ez így tömény marhaság. Tudod, ahol nincsen törvény (vagy rossz a törvény), ott jön be a ''törvény szelleme'' illetve egyéb morális szempontok, például a tényleges károkozás vagy a társadalmi veszélyesség mértéke. Írásaidból ítélve te egy nagytestvér-szerű rendszert szeretnél, ahol az autóval nem is tudod átlépni az 50-et, mert különben azonnal szól a rendőrségnek és már vonják is le a fizudból a bírságot. A ráírásról annyit, hogy egy hagyományos dologra azért nem kell, mert vonatkoznak rá a törvények. Ilyen ''hézagos'' esetben pedig igenis írni kellene pl az impresszumban, hogy az olvasás ára a reklám.
Még ez sem igaz, mert a prohardveren is megjelennek az illető reklámforrások, amik ugyanúgy le lesznek tiltva.
Én úgy tudom, hogy nem (csak) ugyanazokról a szerverekről jönnek a reklámok a ph-n. Legalábbis régebben így volt... azóta meg nem nyúltam a beállításaimhoz.
gondolod, hogy egy nemfizető vásárló után nagyon sírnának?
Milyen a ''nemfizető'' ''vásárló''? Mit tudsz erről? És ha a szponzorok csak kattintás után fizetnek, akkor mindenki rabló, aki nem kattint a bannerre? Másfelől pedig, igen, sírnának (na nem konkrétan utánam), mert rosszabb egy használó (és ezért olvasó, mértéktartó hírforrásnak tekintő, másnak ajánló), de nem fizető vásárló, mint egy olyan, aki egyáltalán nem nézi az oldalt. Ahogy az ms is igencsak nagy szarban lenne, ha az illegális win-használók egyszercsak megszűnnének win-t használni... nem a pénz miatt, hanem mert a részesedésük csökkenne, már nem lenne olyan jó ötlet winre fejleszteni stb.
''TE engednél spyware-t kommunikálni a neten az anyacégnek, csak azért, mert a szerződésben az elején elfogadtad ''
eleve nem telepítek ilyen szarokat
Nem mindig van választásod. A Windowsom legális, de a media player attól még ne kommunikáljon, ha én nem akarom. Ha felteszek egy akármilyen (egyébként kiváló) programot, akkor ne írja be magát a HKLM\soft\ms\win\cv\run-ba a megkérdezésem nélkül, mert foglalja az erőforrásaimat. Ha te hagyod, hogy bárki bármit megcsináljon veled, ám váljék egészségedre... én ebből nem kérek. Amíg nem magamnak írom a szoftvereket, én megpróbálom kordában tartani azt, amit használok. Nem kötelező, de szerintem erkölcsileg semmi kivetnivaló nincs benne. -
Warlock_42
senior tag
''A tévével való összehasonlítás hibás''
Miért? A TV társaságok miből élnek, ha nem a reklámokból?
''Jól néznénk ki, ha csak az lenne lopás amire rá van írva, hogy tilos ellopni. ''
Igen, de az sincs sehol szabályozva, hogy nem zaklathatnak spammel, szórólapokkal, undorító reklámfilmekkel (kedvencem a tamponreklám vacsora alatt) sávszélesség-foglaló flash-sel, stb... Én úgy vagyok vele, hogy amíg ők így addig én is így.
''szerintem teljesne jogos lenne pl. behajtani kamatostul azt a pénzt amit a hirdetőktől kaptak volna.''
Ennek alapján a fentebb felsoroltak miatt is jogos lenne behajtani a pénzt. Ugyan már fizessék az Internet elérés költségének azt a részét amit reklámnézegetésre kellett fordítanom. -
freya
aktív tag
Pont az ilyen gondolkodásmódú emberek miatt jutottunk ide, ahol vagyunk. Aki nem hoz pénzt azonnal, az költség. Lop, ingyen él, magyarországon már-már nem is ember. Ingyen nem adunk semmit, senkinek, az meg hogy valamit ne profitért készítenénk, hanem mert az lenne a helyes, vagy mert segítene az embereken, csak úgy, profit nélkül, ez magyarországon kizárt.
De abba nem gondol bele senki, hogy ha valaki megkérdezi tőlem, ''hogy mond, mégis milyen jó híroldalak vannak az interneten?'' és meg rávágom hogy az Index, az milyen jó és nagyon szeretem, akkor mindjárt elindítok egy láncot ami új olvasókat fog az Indexhez vonzani? Nem, ezt már nem látja be senki. Pedig ez a rendszer már így nagyon beteges, de talán ha beszélünk róla, jobb lesz mindenkinek. -
freya
aktív tag
Azt hiszem veled nem lehet vitatkozni. Te vagy az ideális, tökéletes marketing célpont, a többiek meg csak költséget jelentenek. Hiszen te a TV-t se kapcsolod át (halkítod le...) amikor reklámok vannak, végignézed mindet, az újságokban minden reklámot minden oldalon elolvasol, szerintem a szórólapokat meg egyenesen Neked találták ki
-
Most képzeld el ugyanezt mondjuk a Metro újság kapcsán (az is a reklámokból tud ingyenes lenni):
A kezedbe veszed, ránézel a címlapra, de ahelyett, hogy elolvasnád a vezércikket, elédugrik IRL mondjuk az az idétlen Blikkes fickó, hadonászik, hülyeségeket ordibál. Amikor szinte már nem is érdekel a cikk, akkor végre eltűnik. [Az Indexes cikk-kitakarós flash-ek mintájára.] Rögtön a cikk lead-je (tudod, az a vastagbetűs első bekezdés) után, a cikk közepébe tördelve ott figyel egy sms-es társkereső reklámja, mintha az a kép a cikkhez tartozó illusztráció lenne. Majd persze a lap alján jönnének a szokásos reklámok is.
-
WN31RD
addikt
Vicces, amikor egyesek megpróbálják átdefiniálni a szavakat azért, hogy számukra tetsző dolgokat bizonyíthassanak be ezzel. A reklámletiltás nem lopás, ugyanis ahhoz, hogy lopás legyen, az kellene, hogy jogtalanul eltulajdonítsak valamit, ami korábban nem nálam volt, és ennek következtében a kérdéses dolog az eredeti helyéről eltűnjön, és ahelyett nálam legyen fellelhető. Semmi ilyesmiről nincsen szó azonban akkor, ha valaki bármilyen tartalomszűrő (adott esetben reklámszűrő) szoftvert használ webböngészéskor.
''Ettől független egy bíróság aligha itélne el, de ez a jogrendszer hibája''
Még ha el is ítélne valakit ilyesmi miatt valamilyen (eszement) bíróság, akkor is számítógépes csalás, vagy valami hasonló miatt itélné el, nem pedig lopás miatt (mivel itt a lopáshoz még csak hasonlító tényállásról sem lehet szó).
De nézzük a másik oldalról a dolgot. Ahhoz, hogy megbízhatóan ellenőrizhessék, hogy valaki megnézi-e a reklámot, a privát szférájába kell nagyon durván belemászni, másképpen az ellenőrzés nem lehetséges. A reklámipar pénzelése viszont nem ér annyit véleményem szerint, hogy ezért érdemes legyen ekkora árat fizetni.
(Ha majd szükség lesz rá, írnak olyan modult a böngészőbe, ami letölti a reklámot, ha valamilyen szerver másképpen nem hajlandó működni, de nem jeleníti meg. Egy ilyen rendszer, kombinálva a hagyományos mellett mondjuk Bayesian szűrőkkel, igen hatékony lesz... szerencsére egyelőre még nincsen rá szükség.) -
WN31RD
addikt
Lopás? ROTFL
up-nak teljes mértékben igaza van. Ez még akkor sem lenne lopás, ha történetesen illegális lenne. De nem illegális. Véleményem szerint még csak nem is erkölcstelen, sőt... De ez már messzire vezetne. Egyébként vannak a host file átírásánál hatékonyabb megoldások is a kéretlenül a pofánkba nyomuló reklámok szűrésére, pl. az adzapper, junkbuster, stb. Itt lehet találni egy párat:
http://directory.google.com/Top/Computers/Software/Internet/Servers/Proxy/Filtering/Ad_Filters/ -
Warlock_42
senior tag
Hm, a TV reklámokat is mind végignézed? Szvsz az egész reklámkultúra már régen átlépett egy bizonyos határt. Teletömik a valódi és a Netes postaládádat, nem tudsz tőlük TV-t nézni, újságot olvasni, stb... Ha kevésbé tolakodóbban csinálnák sokkal több értelme lenne. Pl: ha nem akarok kocsit/tampont/akármit venni akkor sem fogok ha öt szórólapot találok róla a postaládámban. Ha viszont érdekel egy autó akkor elmegyek a gyártó honlapjára és körülnézek rajta. Ennyi. -
up
senior tag
Megint a szokásos képzavar: nem lopás, mert nem tűnik el semmi az eredeti tulajtól. Esetleg jogosulatlan használat. De ez is vitás, mert sehol nincs leírva, hogy a reklámokat nézni kell, különben húzzunk el. Csak akkor lenne igazad, ha a reklám-mentességért kellene előfizetni. Ők kirakják, mi meg ha unjuk vagy bosszant, letiltjuk, a ''tiltósok'' elenyésző százalék. Ez a százalék sosem fog igazán megnőni, mert a hirdetés ill. popup-tiltás csak azé az elité marad, aki unja, és tud is ellene tenni. Az olvasók nagy része nem ilyen. Az indexnek ezzel nem ártok, mert a másik verzió az lenne, hogy eltakarodok a halálba, és teljesen megszűnök, mint látogató. Így meg azért számítok oldalletöltéseknél, és persze olvasom, linkelem, ajánlom a cikkeiket. Erről ennyit.
Másrészt: a pofámba ugró IBM-es szörny, ricsajozó, (több)százK-s flashek... nem disznóság úgy, ahogy van? Nekem ezeknél vágta el magát az Index... az agresszív reklámokkal bevállal egy rizikót, éspedig azt, hogy az egyeseknek nem fog tetszeni, s ha kezükben van a legális eszköz, akkor tesznek ellene. A PH persze más tészta. Itt nem agresszívek a reklámok, nincs hát miért tiltani. Bannereket simán el lehet viselni, szimpatikus lapot szívesen támogatok ily módon is, de nem az idegeim rovására.
Bónusz: TE engednél spyware-t kommunikálni a neten az anyacégnek, csak azért, mert a szerződésben az elején elfogadtad (= a progi használatának ára)? Én nem, mert ez mindentől függetlenül disznóság.
...szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest