- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #94169 üzenetére
én ugyan semmire... a hifis "kábelgyártókat" kellene megkérdezni. Ha válaszolnak is valamit, semmi újat nem fognak mondani. Akit érdekelnek a rejtélyestől nevetségesig terjedő "magyarázatok", keressen rá a hifi cable micro diodes kulcsszavakra. (Mikrodióda-effektus litze vezetéknél értelemszerűen nem léphet fel. Ráadásul ha elég sok szálból áll, rádiófrekin is elenyésző marad a skin-hatásból eredő veszteség. Az egyeres vezeték átmérőjének növelése is csökkenti a veszteséget, hiszen azonos behatolási mélység mellett négyzetes arányban nő az effektív keresztmetszetet.)
-
-
Panthera
őstag
válasz
bkercso #94096 üzenetére
Múlt héten hf kábel cserélgetés közben, kerestem a sweetpointot, állítottam picit a dobozok szögén is. Közben tűnt fel egy dolog, ami nagyon tetszett, de a napokban linkelt Isotek tápkábel teszt olvasása közben vált világossá:
egy igazán jó sztereó rendszer hallgatásakor sokaknak feltűnhet, hogy középről, a képzeletbeli center helyéről is hallható sok effektus. Ha valami nincs rendjén, ez a "center-érzet".
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy "igazán jó" a rendszerem, mert attól még messze van. -
Ribi
nagyúr
válasz
bkercso #93963 üzenetére
Hát a 680nF és 220pF között pont annyi a különbség, hogy MHz-ről lehozza a problematikus tarományba. Emiatt nem tud 220pF kb semmit se okozni. 680nF már teljesen más. Eleve egy váltóban jóval nagyobb értékek vannak. Te is 100nF-el tesztelsz és nem 200pF-el, mert az kb semmit se csinál egy kimeneten.
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #93944 üzenetére
"Olyat tapasztaltál már, hogy egyik erősítővel lényeges különbség van hangfal- vagy RCA-kábelek közt, míg egy másikkal csak sokkal kisebb?"
Persze. Olyan rendszerben, ahol a hangzás milyenségét alapvetően meghatározza valamelyik komponens, nem nagyon érdemes speciálkábelekkel próbálkozni. Mondhatnánk, hogy a kábel is komponens – mi van, ha az határozza meg? Nos, nem valószínű. Belépőszinten például csak készakarva lehet kábelekkel tönkretenni a hangminőséget. (Mondom, hogy nem vudu
! ) Sőt, a hosszú éveken át bejáratódott "mezei kábel" egyáltalán nem rossz kábel. De ahogy megyünk felfelé a ranglétrán, egyre több kivétellel találkozunk.
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #93944 üzenetére
Tényleg nem kellene olyan, régóta megmosolygott ex-katedra kijelentésekkel misztifikálni a témát, minthogy "A kábelnek nincs hangja. Az efféle beszámolók oka nem egyéb, mint a kábelkapacitás hatása az erősítő hangjára, hiszen annak tervezésénél a tervező nem vette figyelembe a reaktív terhelést". (Elnézést, hogy nem betű szerint idéztem.)
Tegnap vki olyat is a számba adott, hogy ezt "mindketten tudjuk"... szerintem egyikünk sem tudja, legfeljebb hiszi.
-
törölt tag
válasz
bkercso #93911 üzenetére
Az olcsóbb rendszerbe beleronditasz egy értéktelen (és nem olcsó, mert az árhoz ennek nincs köze) kábellel, akkor felesleges megvenned az olcsó rendszert. A drágábbat is. Ha a kábelek hibákat halmoznak a hangban, akkor tökmindegy, hogy a dobozt cseréled, vagy az erősitőt, lényegtelen. A kábelnek meg kell felelnie bizonyos szintnek, különben tönkreteszi az olcsóbb és a drágább rendszer hangját is.
-
korpicschess
veterán
válasz
bkercso #93930 üzenetére
Megnyomkodtam kicsit, aztán megint rosszak lettek azok... Újra szétkaptam, finoman leradíroztam a gomboknál a vezetékezést, letöröltem, a LEDnél levő fluxmaradványt óvatosan lekapartam, összeraktam, jó. Nyomorgattam most összeszerelve marokkal, semmi, jó továbbra is. A csavarokat nem tekertem be idegből azért, hátha az is szerepet játszott. A forrasztás bár nagyon ocsmány, de jónak néz ki (vagy csak túl sok autóipari cuccot látok
).
Képek: [link] [link] -
korpicschess
veterán
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #93919 üzenetére
Én máshol keresném a magyarázatot.
Van néhán kábeltípus, mint a Belden csavart egyeresek, Kondo réz, AN-B stb, ami alapvetően hangszóró kábelnek lett kitalálva, de könnyen készíthető belőlük RCA vagy épp tápkábel is. Ezek a drótok nem csak rendszertől függetlenül hoznak egy saját hangot, de a karakterük akkor is megmarad, ha épp tápkábelnek használjuk őket, vagy összekötőnek két eszköz között. Sőt, hogy a dolog bonyolultabb legyen, ott a 47 Lab drótja, egy vékony egyeres réz drót egy kék műanyag csőbe húzva. Ez univerzális már a 47 Lab szerint is, attól függ, milyen dugót teszel rá, lehet hangszóró vagy összekötő, de élelmes hifista persze kipróbálja tápkábelnek is, igaz, több szálat összefogva. És a saját karakter itt is tetten érhető minden pozícióban.
Itt nincsenek igazán egyező paraméterek, sem anyag, sem felépítés, sem szigetelés terén, úgyhogy alighanem el kéne rugaszkodnunk a hatásmechanizmusuk vizsgálata során az elsődleges elektromos paraméterektől.
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #93911 üzenetére
Úgy beszélsz, mintha a kábelek vételára szoros összefüggésben lenne azok hangminőségével, pedig ez nagyon nincs így. A rendszerfüggőséget figyelembevéve még kevésbé. Előfordul, hogy aminek az egyik rendszerben tízezrekben mérhető a "hifi-egyenértéke", a másikban kb. semmit sem ér, mert oda egy mezei Hama kábel is jobban illik. Ennyit érnek ezek a "szabályok" általánosságban...
-
szazbolha
addikt
válasz
bkercso #93803 üzenetére
Már megint igazad van.
Tudom ez nem a hagfalépítő topic, de megkérdezném, hogy különböző karakterű szélessávúakat miért nem építenek egy dobozba? (legalábbis neten nem találtam ilyet)
Alul lenne egy 20-as aminek van valamennyi mélye, felül meg két db 5-8 cm-s szép magasakkal (egymástól kis szögben elforgatva), a dobozt meg addig hangolgatni, hogy a mély utolérje a közép magasakat. Mindez hangváltó nélkül.
Biztos borzalmas mérési eredményeket adna...
.
Dilettáns Diy megoldásnak tűnik, de szívesen kísérletezgetnék vele.
Mondjuk ahogy olvasom, a hifizés-ben is van bőven kísérletezgetés az eszközök sőt kábelek cserélgetésével. -
szazbolha
addikt
válasz
bkercso #93798 üzenetére
Igen igazad van. Lehetetlen küldetésnek tűnik, mégis sokan hallgatnak szélessávút 1 sugárzóval. Valamiről le kell mondani .
Én csak kíváncsi vagyok, és elfogadom, hogy kényelmetlenül, csak 1 pontból lehet hallgatni egy ilyen barkács hangfalat. Szinte biztos nem ez lesz a fő hangfalam.
Mindezt úgy gondolom/írom, hogy még csak tervezem a dolgot, de nagyon rákattantam. -
-
szazbolha
addikt
válasz
bkercso #93736 üzenetére
Valóban nem te írtad, de az írásodról jutott eszembe a több mélysugárzós rendszer esete a hifistával.
.
Most hogy olvasgatok a HiFi hangfalépítés ""tudományáról" már megint előjött a dolog, amit én csak a múlt évezredbeli tapasztalásból írtam.
Bocs, hogy ideböffentem, de kicsit a szívemre vettem mikor lehurrogot egy nyilván jobb fülű fórumtárs."Talking about equivalent woofer configurations, there may be several reasons for using multiple 5'' instead of one 6.5'' woofer driver but it is the latter that will provide a clear mid-frequency range with moderate SPL fluctuations."
Kár hogy nem dolgozhattam stúdióban, vagy valami hangfalépítő cégnél, mert méricskélni legalább annyira szeretném a hangfalakat mint hallgatni.
Létezik valamilyen mérő szoftver amivel a sajátomat kimérhetem? -
Dare2Live
félisten
válasz
bkercso #93702 üzenetére
"Ahhoz, hogy ezt kikorrigálják elektronikával, komoly EQ-kell, mert időben elnyúló jelenséget kell korrigálnia. Ilyet nem hiszem, hogy beépítenének megfizethető árú dobozokba."
Azt nem tudom, hogy ilyet tud e a GEM + 8350/8341/8260 elektronikája de úgy nagyon hallható volt a difi, hogy egy clickel lehetett váltani kalibrált és sima minden alapon között. Érdekes volt látni monitoron a görbét, hogy milyen volt kalibrálás elött és után, hol van/volt +-. Főleg lent voltak csúnya dolgok.
Ha majd meglesz az interface+gem, majd fotózok mit csinál egy nem ideális szoba 300hz alatt a hangal.btw eredetileg nem akartam én ilyen pro cuccost sima 8050re pályáztam, de a kalibrálás nagyon meggyöző volt, meg találtam egy 8350es párt használtan "elég" jó áron. Újonnan ezek a cuccok ~megfizethetetlenek.
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #93712 üzenetére
Ez a rövidebb kábel jobb kábel dolog bár elsőre logikus, de ha nagyon akarom logikus(nak tűnő) ellenérveket tudok mondani, és rengeteg megtapasztalást, ami ennek ellentmond.
Kérlek mondj egy rendben levő szekunderoldali tápszűréses erősítőt, amin nem kéne hallani a difit a tápkábelek között, mert én még ilyennel nem találkoztam. Vagy CD játszót. Vagy lemezjátszót.
-
szazbolha
addikt
válasz
bkercso #93737 üzenetére
b&w 302, 303, meg valami Q betűs, amit nem tudok megjegyezni. Ezek régi belépő szintű hangfalak voltak. Nekem "gyönyörűen" szólt a közép-magas. 80K alatti párosok. Ebben az árszintben gondolkodtam, amikor ezeket meghallgattam, illetve megvenni szerettem volna.
De a vásárlástól mindig elálltam az utolsó pillanatban. -
szazbolha
addikt
-
fehér_ember
addikt
válasz
bkercso #93702 üzenetére
Egy 20m²-es szobában nagyon észreveszem ha a szub csak 30Hz környékéig megy le pl. 20 helyett. Igaz ez most filmnézésnél van; de elég sok jó dolog (effekt) részben kimaradt a 30Hz-essel a másikhoz képest.
Egyébként zenére kötelező a jó minőségű + ráadást 2 db. kellene (szerintem) és még akkor is kérdés mennyire jól integrálható.
Nálam jelenleg se nem zenei, se nem kettő, ezért csakis film. Ja, és igen, olvastam már hogy a mély hangok nem írányítottak; ennek ellenére zenénél 1db. "jobb" szubos felállás engem nagyon nem győzött meg.A másik dolog meg, ismét visszakanyarodva kicsit a kábelesdire és a hallásra. Én azt sem tartom kizártnak, hogy talán nem mindenre vagyunk egyformán érzékenyek, nem totál egyformán hallunk. Szóval lehetséges hogy valami ilyesmi is szerepet játszik abban hogy állandóan megy a vita olyan dolgokról amik mindkét fél szerint egyértelműek.
De amúgy nem tudom, tippelgetek. -
törölt tag
válasz
bkercso #93702 üzenetére
Régi hifista tévhit, hogy ha a hullámhossz meghaladja a helyiség méreteit, akkor a hanghullám "nem fér be" a szobába. Ez szerencsére nem így működik. Máskülönben fejhallgatóinkon sem élvezhetnénk a basszus tartományt.
Kis méretű zárt térben (lakószobában) a hangsugárzónál nem csak a nyers átviteli határok érvényesülnek, a basszusoknál komoly eltérések lehetségesek az akusztikai hatások miatt. Nem sok értelme van rugózni a doboz alsó határfrekvencia értékén. Ha nagyon akarjuk, egy aprócska hangszóró is mélyre mehet, csak nem mindegy, milyen áron, mekkora torzítás mellett teszi ezt meg nekünk.
-
Bali27
addikt
válasz
bkercso #93677 üzenetére
A tv-m egy 2006-os 4K-s LG.
Volt egy alirol rendelt digitqlis atalakitom (tönkrement)amire rakotottem a régi 5.1 et és rendben volt. Amikor ugyanezt stereoba tettem ugyan az lett a vége mint a kis sonynak.
Lehet a stereo bemenettel vannak gondok?
Mert most akarok majd erősítőt venni valami jó kis bronze 2 hangfallal -
Kiskokó
veterán
válasz
bkercso #93670 üzenetére
Helló
Na kisakkoztam az egész rendszert és arra jöttem rá hogy a PC- vel van valami baj.
Furcsálom meert eddig nem volt így fingom sincs mi történhetett vele de kipróbáltam mindent külön usb, rca, XFI stb és mindig zúgott. Elővettem a régi gépem ami kb 2-3 hétig ment ebben a rendszerben és láss csodát semmi búgás.
Az új PC (ezzel is jó volt eddig) meg most búg...Nem rakok fel videót bár csináltam, de annyira durván búg hogy 30% hangerőn már megmozdulnak a membránok...
Na most kezdhetek neki állni mi baja lett a PC-m nek.
Köszi a segítséget! -
Kiskokó
veterán
válasz
bkercso #93662 üzenetére
Köszönöm
Nem olyan mély a búgás de nem is magas. Majd hazaérek felveszem a hangját.
Új építésű ház , rendesen kialakított villanyszereléssel (villamossági boltunk van így erre pláne figyeltünk) nem igazán szabadna földhuroknak lennie. Földelés természetesen van.
Antennázás? Ezt nem teljesen értem. Nem használok antennát semmihez vagy mire gondolsz?Analóg kábel részhez nem is lett nyúlva. De tegnap kihúztam bedugtam semmi változás.
Köszönöm
-
szazbolha
addikt
-
Kollger85
újonc
válasz
bkercso #93634 üzenetére
Én is egy kicsit egyszerűbbnek gondoltam a helyzetet, csak 0-ról kezdeni talán a legnehezebb. Így igazából tanácsot sem tud adni senki, ami miatt elment az egész beszélgetés ahogy írtad egy filozófikus irányba, hiszen ki merne bármit is ajánlani úgy, hogy nincs tapasztalatom, illetve semmilyen "kinőtt rendszer" a hátam mögött?
Azt gondoltam, belépő/alsó közép kategóriába megvannak a jólirányzott párosok, zenei stílustól, és szobamérettől függően, amikbe igazából nem nagyon csalódik az ember. (hiszen ahogy szazbolha is írta, hiába cserélgette a későbbiekben a komponenseket, nem volt drámai különbség)
Lehet én kezdtem rosszul, mert hosszas kutakodás és nézelődést követően azzal kellett volna a fórumba kopogtatnom, hogy mi a véleményetek pl. egy ilyen rendszerről:
Erősítő [link]
Hangfal [link]
DAC [link]
És mindjárt kimozdultunk volna a filozófikus beszélgetésből. (egyébként tényleg érdekelnének a vélemények)
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
bkercso #88000 üzenetére
Érdekelne miből áll a 2.1-ed, esetleg fotó is felkerülhetne ide, hogy legyen fogalmunk az elhelyezésről.
Csak azért érdekelne, mert én is 2.1-ben (is) hallgatózom.
(#88003) karmaresz: +1.
Pont az általad leírtak miatt indultam el az R2R plusz cső vonalon.
Mostanában sokat olvasgatok a nagy hatásfokú hangszórókról, hangdobozokról, DIY stb.
Valszeg a közeljövőben meghallgatom majd valamelyik Castle Knight álló dobozt is ( negyed hullámhossz Voigt féle kürt+ a hangszórótölcsér hátoldaláról leváló hangok is hasznosítva - nem elnyeletve- vannak ) , hogy legyen képem a hangjáról.
A Castle-ról meg egyébként azt írták egy újzélandi oldalon, hogy a szegényember Proac-ja.
Fent írt kürt azért is érdekes, mert bizonyos esetekben egyáltalán nem, vagy csak nagyon egyszerű keresztváltó szükséges, ami ugye jó hatással van torzításra, a fázisgörbére. ( Mondjuk ugyanez elmondható a dipole-bipole, hangsugárzókra is )
-
karmaresz
senior tag
válasz
bkercso #88000 üzenetére
Saját rendszeremmel szemben jó eséllyel elfogult vagyok, az azonban biztos, hogy nem ennyire precíz.
Jártak nálam mostanában páran innen a fórumról. Ha akarják, majd elmondják, milyen itt a hangzás.Erős lehet a megfogalmazásom, de amiket említettem, azoknál nekem a steril hangzás az érzelemmentesen, kiskanállal mért precízséggel, mindent megmutatót takarta. Egyiknél épp valami ős reggae-t hallgattunk, de végig "uncanny valley" érzésem volt. Mintha frissen fürödve, illatosan, öltönyben, kottából, klimatizált felvevőhelyiségben, két diplomával muzsikáltak volna, am nem illett ahhoz az őserőhöz, ami számomra ezt a zenét jellemzi. Itthon is lejátszottam ugyanazt az albumot és egészen mást kaptam. .
Kraftwerket nem hallgatunk, pedig kedvelem, és talán nekik jól állna ez a fajta karakter.Azt nem feledve, hogy itt mindannyian egy technikai sportot is űzünk, a zene talán mindennél jobban az érzelmek közvetítéséről és a befogadóban új érzelmek kiváltásáról szól. Érzelmes embernek tartom magam, ezért a zenétől is az élményt várom. Nekem jó zenei élményre általában nem a kezem, lábam, fejem jár és csak ritkán vigyorgok -remélem-, viszont ha megvan a chi, a tarkómtól a combomig lúdbőrzök.
Ezek a rendszerek nem adták ezt meg abban az időben, amit velük töltöttem. -
karmaresz
senior tag
válasz
bkercso #87975 üzenetére
Na, máris tanultam valami új szempontot a pszicho-akusztika vonaláról. Köszi!
Ahogy te is mondod, összeadogatni sem lehet ezeket. Két elem a köztük lévő koherencia nélkül -költőien értve- szinte életképtelen.A közelmúltból meghatározó élmény volt két, az enyémnél sokkal drágább rendszer megismerése.
Az egyikben egy Audio Physics Avantit hajtott meg egy Cary SLI-80
A másikban pedig egy nagy Focal Utopia-t egy komoly Naim sokmilliós Naim szett..Mikor leültem, előszór mindkettőnél a "Whoaaa" faktor fogadott, annyira tiszta, részletező hangot hallottam mindkettő esetében. Aztán 15-20 perc múlva mindkét rendszernél elkezdtem kényelmetlenül érezni magam. Nem a zene kötött le, hanem a rendszer, a nüanszok. Az élmény megvolt, az élvezet viszont nem akart jönni. Sokat járok koncertre, legyen az világ-, akusztikus-, rock-, elektronikus, vagy épp klasszikus zene. Már feltűnik a jó és rossz hangosítás, de ilyen fajta steril tisztaságot élőben soha nem hallottam.
Azért gondolom, hogy a hangfalak szerepe jelentős, mert nem feltételezem, hogy pl. egy csöves erősítő ezt a karaktert magától nyújtaná.
Mindenesetre hazaértem, leültem a saját rendszerem elé és nem hiányzott az, amit ott pluszban kaptam.
Aztán lehet, hogy csak nem értem meg még erre. -
válasz
bkercso #87975 üzenetére
Szerintem az a legegyszerűbb, ha lehetőleg legtöbb zavaró tényezőt kivesszük az egyenletből.
1. Az erősítő csakis olyan D osztályú csoda lehet, ami eleve DSD-szerű digitális jelet kap, így nincs szükség külön DA konverterre, ami csak problémát okoz.
2. A tápellátás 4 db 200 amperes autóakkumlátor, így megkíméljük magunkat a hálózati áram által indukált problémáktól.
3. A hangfalpárok egy utas 4"-os membránnal vannak szerelve, hogy a mélyek ne okozzanak problémát és a keresztváltással se kelljen foglalkozni. És beépítve tartalmaznak 1-1 erősítőt, így a sztereó áthallás mínusz végtelen decibel, és a hangfalkábel a lehető legrövidebb, azaz minimálisan szól bele a hangba.
4. Csak tisztán elektronikus zenét szabad hallgatni, mert így nincs felvételi stúdió: tehát akusztikából, mikrofonokból és egyéb felvételi eszközökből adódó limitáció. S ami a legfontosabb: nincs előadó zenész sem, aki elcseszné a zenét.
Hajrá.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #87971 üzenetére
Gyakorlatibb megközelítés lehet, hogy kategóriákba soruljuk az eszközöket, és hasonló kategóriájú eszközökből állítunk össze láncot.
Érdemes szem előtt tartani, hogy noha a hangfal és a terem nagyságrendileg nagyobbat torzít az elektronikánál, leginkább azonban olyan torzításokat produkál, amihez az evolúció során hozzászoktunk. Ezért az elektronika nemritkán zavaróbb tud lenni.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #87089 üzenetére
Miért?
Csak a bordát mérem majd. Nem az a fontos hogy tizedre megmérjem. Inkább arra vagyok kíváncsi, hogy 30 perc halk-közepes zenehallgatás után mennyire melegszik a kiindulási ponthoz , a 26fokos szobahőmérséklethezképest. Minden tudományosságot nélkülözve úgy gondolom, hogy ~5 C fok eltérés nem okozhatja azt a változást, amit már többször megfigyeltem.
-
nLali
őstag
válasz
bkercso #87072 üzenetére
Igen, ez a fura. Ha kimérném hőmérővel, akkor megfigyelhetném, hogy talán 5-10celsius ingadozása lehet. (Holnap csakazértis megmérem.) Inkább kevesebb. Valamitől mégis azt fedeztem fel, hogy egy bizonyos idő elteltével a két csatorna jobban elkülönül egymástól. De tudnak együtt is menni!
Hát, az érzések-érzetek becsapósak. -
gordonfreemN
addikt
válasz
bkercso #86930 üzenetére
Integrált alatt te az IC-sre gondolsz (pl tdaxxx) ami teljesen logikus is, viszont ez esetben ahogy krichd1 irta *, azt jelenti, hogy maga a végfok tartalmazza a hangerőszabályzót és a szükséges illesztést hozzá (pl. egy buffer fokozat). Vagy esetleg még tartalmaz phono cd line in stb bemeneteket.
Ha jól vettem fel a szálat...* meg irta még lezso6 is.
-
salesman
őstag
válasz
bkercso #86844 üzenetére
Tisztelt bkercso és fórumtársak!
Tekintettel bkercso megnövekedett munkahelyi elfoglaltságára javaslom, hogy Ő legyen "részmunkaidős topikgazda", mellette legyen "teljes munkaidős topicgazda VoidXs és gordonfreemN.
Remélem gordonfreemN elfogadja a felkérést.Várom válaszaitokat, köszönöm!
-
Ixion77
addikt
válasz
bkercso #86842 üzenetére
Nem pontosan értem miben tér el a te leírásod attól amit én írtam, de ez a leírás nekem elég egyértelműnek tűnik. Valóban, ahogy írod a hőmérséklet, ellenállás és sávszélesség határozzák meg a zaj mértékét. Van hőzaj és áramzaj, utóbbi csak kis értékű ellenállásoknál számottevő. A különböző konstrukciójú ellenállások különböző mértékben zajosak, de a legjobbak is alig haladják meg a -40dB-t.
-
salesman
őstag
-
salesman
őstag
válasz
bkercso #86818 üzenetére
Tisztelem, becsülöm munkásságodat, szaktudásodat, de néhány helyen pontosítanék:
- nem moderátor, hanem topicgazda szerepkörk szavaztak meg Neked a fórumozók.
- egy topicgazda már van, az általad is jól ismert és elismert VoidsX kolléga az, mellé, vele egyenrangú szerepkörrel keresünk még egy t. gazdát.
- egy kommentelő már hetek óta nem színesiti a a hozzászólásokat. Vele a moderátor úr vette fel a kapcsolatot, illetve vágta el az általa küldendő jelek útját. (hú, de költői vagyok.)Az új beosztáshoz gratulálunk és jó egészséget kívánunk!
-
bta1
őstag
válasz
bkercso #86249 üzenetére
Bocs, elfelejtettem -mióta a brit tudósok kimutatták-, hogy átlagról beszélni, az nem "poitikailag korrekt", és úgy tűnik, újabban az élettelen tárgyakra is ki van terjesztve.
Igen, végülis csalódottság, csak nem feltétlenül az enyém. Hiába ajánlok ui. egy kategóriáján túlmutatóan színezetlen hangsugárzót oda, ahol a forrás lapos, műanyaghangú, és uniformizáló, egyszóval untató. Nem érti, mit eszünk benne, így törvényszerűen csalódni fog. Nívós forráskészülék nélkül nincs hifi, és akinek nem jött szembe (értsd: otthonába!) egy jobbféle középkatagóriás CD-játszó, annak nincs róla sok fogalma, hogy mennyire gyenge a D/A előtti láncszem. Már az óriási dolog, ha az érzelmeket stimuláló könnyűzene értelmet nyer rajta... a jó hír, hogy ez nem feltétlenül pénzkérdés. A rossz, hogy bankrablás nélkül sokkal előrébb lépni nem nagyon lehet. Esetleg el lehet indulni egy beszűkülő audiofil ízlésvilághoz vezető úton.
/Az audiofil ámítógépeket szánalmas próbálkozássá lefokozó nívós analógról kár is beszélni, mert olyat manapság keveseknek áll módjában hallgatni, és talán jobb is./
-
AMDFan
addikt
válasz
bkercso #86249 üzenetére
"De ettől még a hifi fejlődik. "
És nem kicsit. Napok óta szórakozok a kis olcsó maudio mtrack-el, amit igazából csak mikrofonos mérésre vettem, de ha már itt volt gondoltam játszok vele.
Megfelelő feltételek mellett (macbook viszonylag zajmentes usb portja, akkuról hajtva) simán képes arra, hogy ha felveszem a dac saját kimenetét kétszer, akkor a két felvételt kivonva egymásból -102dB-ig csend uralkodik.
Ez azt jelenti, hogy a speckóban megadott 102dB dynamic rangeet pontosan teljesíti a dac, és a mintavételezése is igencsak pontos. Ez azért kissé meglepett amikor mindenhol arról van szó hogy így meg úgy tökéletlen a lejátszás...
Ezek szerint annyira mégsem tökéletlen ha egy belépő szintű konverter is kétszer ugyanazt játsza le. Ja és kipróbáltam kétféle összekötő kábellel, és mindkettővel ugyanaz lett a felvétel -102dB-ig. DöbbenetUI: a mac zajosabbik USB portjáról hajtva ugyanez nem él, ott -94dB-ig beszűrődik a zaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Emotiva BasX A2m + Airmotiv B1 + Norstone Stylum 2 + Ajándék
- Nintendo Switch OLED - Atmosphére - 256 GB - gyönyörű állapot - minden tartozék - ingyen játékok
- Új (bontatlan) 512 Gb OLED Steam Deck eladó
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- EVGA SuperNOVA 850 G2 850W 80+ Gold teljesen moduláris tápegység garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest