- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tlalok
csendes tag
válasz
Alabástrom #103639 üzenetére
Gondolom a helyi vevőknek méltányosabb árat szabnak
. Egyébként szívesen meghallgatnék pár jobb mainstream kínai márkát, amennyi kimúlt "nagy" márkát és esetleg mérnököt összevásároltak lenne technika fejlesztéséhez. Vagy lehet már most is saját cuccot hallgatunk, pl. wharfelade néven?
-
törölt tag
válasz
Alabástrom #96800 üzenetére
Ha tanulni akarsz az akusztikáról, gyere el egy oktatásomra! Ha a szobát akarod valakivel rendbe rakatni, abban is tudok segíteni.
-
leon11
tag
válasz
Alabástrom #96800 üzenetére
-
fokukac
nagyúr
válasz
Alabástrom #95887 üzenetére
Hello, köszi szépen a linket, én múlt éjjel kihasználtam, és regisztráltam a Tidal-on.
És még 5 eurót sem kért (amit az EU-ra ír), hanem csak 750 Ft-ot (!), május végéig..! Ennyiért nagyon király ajánlat. dec. 30-ig él, használjátok ki.
És tényleg jól szól a "hifi" minőségben. A mastert megfelelő MQA eszköz hiányában nem tudom kipróbálni.
Már csak a Google Play Music-ban lévő ~3500 számomat kéne importálni valahogy.
Szerk: na hát az első import próbálkozásom jól sikerült.... a "Tune My Music" c. ingyenes szolgáltatóval próbálkoztam, a "tetszik" (be-like-olt) automata playlistet raktam át (1400 szám), de csinált nagyon furcsa dolgokat. Több esetben kicserélte az eredeti előadót valami feldolgozásra, amit nem is értek, hogy hogy
Ilyenek, hogy Chris ISaak Wicked game c. számát kicserélte valami DJ-szerű remixre, hogy "feat. Chris Isaac", a Blue Hotel c. számát pedig a Skarpeta nevű lengyel zenakar ska feldolgozására (az 'Ulubieńcy Bandytów' című albumról.... és ez csak, amit észrevettem, mer ez volt a lista tetején, mert két napja lájkoltam
Most pedig berakott egy LEd Zeppelin számot (Bring it on home) szintén valami gagyi feldolgozásban (Tom Arte - golden backings?)Nem tudom, miért csinálja ezt, amikor tök egyértelműen ott voltak az előadók, címek, albumok.
Ki tudja, mit csinált a többivel... 50 számot meg sem talált, hanem közölte, hogy nincs.
szóval lehet, hogy meg kell nézzem még a többi importálási opciót is... -
contaxg
veterán
válasz
Alabástrom #96056 üzenetére
A Qobuz olyan zeneszolgáltató ahol az online stremelés mellett meg lehet vásárolni számokat illetve albumokat is, akár hi-res formátumban is. Sajnos nálunk egyelőre nem elérhető hivatalosan.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Ha nem a legújabb albumra van szükségem akkor inkább viszonlyag olcsón megveszem a használt cd-t pl. ebay-ről és kinyerem arról a fájlokat.
Mondjuk mostanában nem vacakoltam ilyenekkel, mert tidalra előfizetéses vagyok + ráadást a telekom mobiladatforgalmát sem csökkenti. -
válasz
Tidal havi előfizus, mint egy halom más társa. Nem is tudok olyanról, hogy egyes albumot/számot lehetne megvenni. Az pl. az Amazon, pl (fúj, devla, nehézség essen a fejébe). Itthon dalok.hu. bandcamp. Mittomén
Letöltők persze vannak, egyik sem legális, ami pedig rendesen megy, az többnyire fizetős is, vagy khm, egyéb módon beszerezhető, melyre itt nem találsz segédletet. -
fehér_ember
addikt
válasz
Van már valami a tidalra is.
Tényleg fura, most én is csak albumokat látok; de kb. 1 éve még tuti lehetett számokat külön is venni.
Amúgy vettem már zeneszámot songo.hu-n; a google play music shop-jában; amazonon. De amúgy biztos van jó sok hely.
Illetve olyan is előfordult ha végképp nem találtam valamit, hogy igénytelenül rögzítettem az alaplapi realtek sztereó keverő kimenetéről zeneszerkesztős progival és saját magam megtévesztésére elmentettem 320-as mp3-baaz amúgy fogalmam sincs milyen minőséget.
-
szazbolha
addikt
válasz
Alabástrom #95269 üzenetére
Beton lap alá kemény gumi alátétet vagy klingeritet, ami még annyira sem rugalmas. Ez csak kísérletezés
-
de...
Figyelembe vettem az itt elhangzó véleményeket és az általam felvázolt alátétezés majd 10cm-vel emelné meg a hangfalat. (gumi alátét + Beton + tüske).
Az nagyon sok.
Szereztem 2 cm vastag gránitot és samot "téglát". Lehet ez a 2 cm kevés. Alá megy klingerit főlé még nem tudom mi, de majd tesztelem. klingerit, gömbölyített fém rajzszög... bárm, amíg megérkezik a kínai aranyozot tüske. -
Jaktrotte
csendes tag
válasz
Alabástrom #95284 üzenetére
Abszolút nem az az ember vagyok aki a designt nézi, stílusos meg végképp nem. A harmant ajánlották csak, mivel a bolti ár töredékéért tudnák hozni (kedves ajánlat volt csak) ha pedig a beo miatt gondolod akkor pedig még nem próbáltad.
A hangzás fontos, de mint fentebb is írtam hogy 200 a keretem, nem audiophile High-end mennyországot szeretnék összerakni :/
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Alabástrom #95268 üzenetére
PCM sztereó hangsáv lenne a legjobb, de ez egyben a legritkább. Ez előfordulhat DVD-n is és BD-n is. A HD hangok nem mindig a legjobbak, mert filmes/mozis rendszerekhez vannak optimalizálva (szerintem) és sokszor túlzóak pl. a mélyek, de amúgy is erősen loudness-es a hangzás. Tehát a DD a leggyengébb, kb. 320-448 kbps bitrátával, ezt követi a DTS 760-1500 kbps adatsebességgel. Őket követi az LPCM hangsáv, ha van olyan a lemezen. De van, hogy pl DD vagy DTS sztereóban (két csatornában) van fent a lemezen, ami azért szerencsésebb, mert nem az 5.1/7.1-et kell átkonvertálnod sztereóra.
-
johnywalker
őstag
válasz
Alabástrom #95249 üzenetére
-
fokukac
nagyúr
válasz
Alabástrom #94850 üzenetére
Köszi. Mondjuk most 1800 kilométerre vagyok a hangfalaktól, de ha hazaértem, meg fogom próbálni :)
-
AMDFan
addikt
válasz
Alabástrom #94817 üzenetére
Ez elég fura. Van Toslinked ami digitális átvitelre alkalmas, meg van IC-d ami általában analóg átvitelre használatos. Akkor kell ott lennie DAC-nak is
-
cibus
senior tag
válasz
Alabástrom #94812 üzenetére
Milyen összekötő és hangfal kábeled van? Ha nem túl jó, előbb azokat cseréld mindenképp! Nekem az sokkal többet dobott, mint utána a dac!
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #94813 üzenetére
...tesztek alapján a PD-1 felejtős...
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #94812 üzenetére
... márkán belül ennyiből egy Electrocompaniet PD-1 DAC jön ki, de hát nem új darab... Melyik jobb?
-
törölt tag
válasz
Alabástrom #94597 üzenetére
Miért lenne ez itt off? Pont ide tartozik ez is, nem véletlen az általános szó a topik címében. Arról nem is beszélve, hogy ez a hifi egy elég intuitív halmaz. Meg ezeket a mondanivaló elején lévő bocsánatkéréseket is hagyjuk, ez egy fórúm. szvsz
-
AMDFan
addikt
válasz
Alabástrom #94595 üzenetére
Nyilván mindenki azt vesz amit szeretne. Volt már itt klasszik hifi ajánlás, én pedig egy más jellegű ajánlást tettem. Gondolom nem fog elkölteni a kolléga 1 millát úgy, hogy a neten kinéz valamit és berendeli vakon. Ma már sok helyre el lehet menni meghallgatni a cuccokat.
Az szerintem egy erős tévhit, hogy létezik stúdiós meg hifis hangzás. A két irány alapvetően technológiában tér el, a hangzásnak pedig alapvetően egy irányba kellene tartania, megpróbálni minél korrektebben reprodukálni az eredetit.
-
kukulec
őstag
válasz
Alabástrom #94492 üzenetére
huh, hát nekem emotivával nagyon gyengén sikerült a demó. száraz, kis térrel rendelkező vékony hang volt. na most ez sok mindentől lehet, de erősen meglepne, ha mondjuk egy H1-nél jobbak lennének az árban hasonló darabok.
-
Zsubi
őstag
válasz
Alabástrom #94492 üzenetére
C356-om volt de a PM8006-ot meg hallottam már. Szerintem a 8006 egyértelműen jobb hangú erősítő
Árban is ugye jóval drágább ha az újkori árukat nézzük
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #94491 üzenetére
Egyébként külföldi fórumokon leggyakrabban Emotiva-t ajánlanak ehhez a hangfalhoz. Állítólag hivatalos viszonteladó Marantz PM8006-al és NAD356BEE-vel demózta (az utóbbit volt alkalmam meghallgatni egy B+W 804s-el, nekem nem tetszett, olyan darabos, "digitális" hangja volt)
-
törölt tag
válasz
Alabástrom #94474 üzenetére
Álljon itt nyilvános ajánlat is.
1 A dobozodhoz vedd meg migabi24 Oehlbach XXL kábelét, kötelező darab annyiért, így már van két dolog, amire rendszert lehet építeni. Így már van két kb. azonos szintű rész, két kellően semleges darab, amit később jól lehet „karakterizálni”, ez legyen az alap. Nem baj, ha nincs banán vagy saru, sokszor jobb az parasztba.
Erősítő. Elsőkörben Bluesound Powernode2I- t mondanék, kb. tudja azokat, amit írtál ez háló dac erősítő egybe, de nem a világ teteje lehet, kevés teljesítményben vagy nem jön be neked a karakter. Ha a kamara is a cél ott azért nagy extázist nem tud okozni, nagyzenekaron kevés, de ennyiért ez van. Mindenképp próbára vinném a helyedben, mert sok nyűgtől megkímélhet.
Színesebb vonal, Vincentek, Xindakok, NAD stb. 200 k körül. Kamaráig éppen csak felérnek ezek is, de a többi stílusodon jobbak lehetnek, ha kapnak egy jobb D/A-t. Talán több bennük a bugi, vaskosabb, nehéz, fajsúlyosabb megszólalás, mint a fentebbi, magyarán több élvezet populárison. Nagyzenekarhoz semmi közük.
Semlegesebb vonal 2-300k-ig. Szerintem ilyen nincs, ezen a szinten ez reménytelen vállalkozás, lényegesen feljebb kell menni semlegeségben, igazmondásban, ha az a cél, de ez erősen elviszi a keretet is felfelé. Ám sokan vannak, kik nem osztják ezt, és jól elvannak. Nekem ez tipikusan az a vonal, ami jön a réven, azt elvesztjük a vámon. Picit jobb nagyzenekaron, de már vesztettél populárison. Ez az árszint szerintem ezt hozza. Ám mindig lehetnek kivételek.D/A, 100k-ig Dac topikba kérj ajánlást, a helyedben egy nyugodt, folyékony hangot keresnék.
Ha vélsz felfedezni, némi ellentmondást, az nem a véletlen műve, leöntve ez azt egészet demagóg öntettel. bkercso: kb. eltaláltam tibiatya színvonalát?
-
törölt tag
válasz
Alabástrom #94454 üzenetére
Milyen hangzást szeretnél, cél, keret?
Egyébként már beszéltünk erről, nem? Ear, krichd1, kammerer, blattida a te embered, jelen esetben. -
törölt tag
válasz
Alabástrom #94445 üzenetére
Ismerek a topikból, olyat kinek van/volt. Meg különben is, kivele, ne csigázz.
Kiskokó : Nem mozgunk más szinteken, bta1 lovaggá avathat téged, de ki kell azt érdemelni. Amúgy is puhul a csávó. Nem tetszik ez nekem, nem tetszik.
-
kopygege
tag
válasz
Alabástrom #94382 üzenetére
Köszönöm szépen, hogy utánanéztél!
-
bkercso
nagyúr
válasz
Alabástrom #94390 üzenetére
Is. BT-ot ideiglenes felállásban használunk, pl. kerti partin, buliban, nyaraláskor. Ekkor is szempont lehet a minőség, csak mondjuk nem annyira, hogy a BT kényelméről lemondjunk.
Szóval szerintem lehet értelme a DAC-nak. -
bkercso
nagyúr
válasz
Alabástrom #94388 üzenetére
Szerintem a jittercsökkentés lehetősége miatt van, igen. Betehetsz egy jó ASRC-t utána.
Meg persze egy jó DAC-ot, jó tápokkal. -
törölt tag
válasz
Alabástrom #94383 üzenetére
Annyira rejtelmeiben ismerem a technológiát, de szerintem Bt.-on nem fog olyan felbontásban átmenni mondjuk egy nagy felbontású veszteségmentes muzsika, mint mondjuk usb, koax, vagy akár optikain, az APTX elég ügyes, de azért szerintem elmarad az említett kimenetekhez képest.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Alabástrom #94378 üzenetére
Biztos létezik. SPDIF / I2S kimenetes BT-kártyák vannak eBay-en:
https://www.ebay.com/itm/CSR8675-Bluetooth-5-0-Differential-Analog-I2S-SPDIF-Digital-Audio-Output-aptx-hd/132904290360?hash=item1ef1b68838:g:bLwAAOSwg-tcKZdoMár csak az a kérdés, hogy azokon tényleg az eredeti digitális jel "jön ki", vagy a telefon és adapter által átkódolt/visszakódolt és így módosított.
Utóbbi. A BT tömörít a kis sávszélesség miatt. Ld. AptX és egyéb formátum. -
törölt tag
válasz
Alabástrom #94378 üzenetére
Hogy van-e olyan Bt. vevő, ami csak átengedi a Bt. jelet teszem azt egy koaxiális kimenetre, azt nem tudom, akár lehet is, bár nem sok értelmét látom.
A Bt. jel is egy digitális jelfolyam, amit a Bt. vevő alakít át analóggá, nem a tel. dac-ja. -
fehér_ember
addikt
válasz
Alabástrom #94319 üzenetére
Legalább ne újonnan vetted, az már jó pont.
Amúgy régebben én is kedveltem őket; az énekhangok tényleg jók.
40m²-re én valószínűleg már T+A Criterion TMR 160-as felé kacsingattam volna -
alphamooncam
őstag
válasz
Alabástrom #94300 üzenetére
Nem szoktam direktbe ajánlani, ez is csak egy tipp, egy megérzés, az is csak feltételekkel.
Ha nem kifejezetten nagy térben 40-50nm +, és nem kifejezetten irtózatosan hangosan akarsz zenét hallgatni, akkor ajánlanám meghallgatásra a TMP ANT [link] 2x9 wattos csövesét meghallgatásra.
Rendkívül gyors, élénk, precíz, nagyon jó felbontással. Sonidoban hallottam szólni szélessávúval. Várttal ellenétben alul sem volt gyenge, nagyon nem.
Az enyém egy hangsugárzókra optimált változat, abból is a Mundorf kondis SE, ahogy kéred.
P.S.: Beszélj Tamással, nekem az alap változatot kölcsönadta "csak úgy minden minden biztosíték nélkül, úgy hogy nem is ismertem előtte!
-
fehér_ember
addikt
válasz
Alabástrom #94300 üzenetére
Én nem vennék ilyet. Szépen játszik az mindennnel de számomra semmivel sem lenne elég testes a hangzása; sajnos a legtöbb tannoynak, ahogyan a focaloknak is a mélytartománnyukkal van a gond.
Amúgy illene hozzájuk szerintem vincent is; meg marantz is. Pont nagyon neutrálisnak nevezettet nem szívesen dobnék tannoy alá, elég zenegyilkos lenne; viszont tény hogy legalább könnyen lehetne vele kábeleket, forrásokat ... stb. tesztelni. -
YceBear
tag
válasz
Alabástrom #94275 üzenetére
Szia,
Nemreg hallgattam meg oket szerintem a XT8F pont annyival dragabb mint amenyivel jobb.
Kicsit mas a hangszine melyben kicsit erosebb. Szerintem hallgasd meg egymas melett mindkettot a hazai forgalmazonal ha Budapesti vagy.
-
törölt tag
válasz
Alabástrom #94281 üzenetére
akkor mosolyogj
Gyuri lehet elfelejtette, hogy egy szikár stúdió dobozzal hallgatja. Előtte meg vdc-vel és Antival, mégis állítom, hogy most a legjobb a hangja. Vajon, miért? Szerencsére a füle rendben, és jó felé lépked.
T
-
törölt tag
válasz
Alabástrom #94279 üzenetére
Nem akarok ebbe beleállni, de ha hallottál csak egy hangszert is testközelből, és az lágy volt, akkor igazad van.
-
Snoop-y
veterán
válasz
Alabástrom #93168 üzenetére
Ha ram hallgatsz akkor nem DAC-os erositot veszel. Azt majd veszel hozza kesobb.
Nem kell kapkodni mert hasznaltbol nem feltetlenul lesz minden egyszerre.En pl megvettem az erositot meg a hangfalakat a DAC meg csuszott par hetet hozza.
-
kukulec
őstag
válasz
Alabástrom #93121 üzenetére
mekkora helyiségbe kell? amúgy én akár külföldről egy 800 euro környéki dac-os primare i22-t vennék erősítőnek, de ugye roppant elfogult vagyok.
-
törölt tag
válasz
Jó áron van a Hifipiacon egy Mission 752-es hangdobozpár. Hallottam, voltam nézni, venni is akartam, de túlárazta az eladó akkor. [link]
Roksan Caspiannal és A.A. Puccinivel volt meghajtva, a Puccini valószinűleg hibás volt, bár az jobban illett volna hozzá, de a Roksannal nagyon szép élmény volt hallgatni, tere volt azenének, szellős, de dinamikus. A Puccini ványadtabban szólt, nem volt olyan tér, ebből vélhető, hoy az a darab hibás volt, mert annak kellett volna teltebb hangúnak lennie. Ha ezeket választod, lesz elég pénzed kábelekre, DAC-ra, hifi állványra és forrásra. Szerethető és jó rendszert tudsz összerakni. -
törölt tag
válasz
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=135406 doboznak ?
-
salesman
őstag
válasz
-
törölt tag
válasz
Alabástrom #93095 üzenetére
Na b+, le kell állnom az alkoholmentessel
Használt cuccal foglalkozó bolt, illetve az új boltok listája: [link] . De nézelődhetsz új cuccot is, egy-egy kifutó darab előfordul már használtként is (pl a CA CXA 80 is ilyen), vagy csak árulják boltban, de már pár évesként használtan is hirdetik. Nézelődj az AVX-en és keress a közeledben eladó cuccokat 2-300 ezerért, s oda menj el, sokkal többet megtudhatsz tulajoktól. Persze nepperek is vannak, de azokat hamar kiszűröd, ugye sok cucc egy rakáson, vagy sok hirdetés egyszerre, emellett legalább több dolgot meg tudsz ott is hallgatni. -
törölt tag
válasz
Alabástrom #93082 üzenetére
Az abszolut hozzá nem értőt be fogják hűzni a csőbe. Mivel Nem tudod, mi kéne, igy nem lesz viszonyitási alapod. Ott van pl a Hifi barlang: boltban nem fogod azt hallani, hogy otthoni körülmények között mit tud egy rendszer, megfelelő kábelezéssel, de alap tájékozódásnak oda mehetsz (ha mindenképp új készülékeket, eszközöket akarsz). Amik voltak cuccaid, azok egy jó alapot képviselnek, én a helyedben (meg mindenki helyében) elmennék meghallgatni használt eszközöket, Pesten van bőven, tulajdonosok rendszerein csiszolnám a tudásom. Ha boltban válogatsz: kifutó darabokat keress, 500.ért pl Audiolabs. Cambridge Audio és hozzá dobozt, B&W, talán Missiont is tudhat mutatni, De kicsit bizd rá magad az eladóra, próbáljon meggyőzni.Olyan erősitőt keress (pl cx80, 8300A), amikben van DAC, ezek jó minőségűek. Esetleg meghallgathatsz Marantzot is, nekem a 6005 van hálózati lejátszó-DAC gyanánt, erősitőit is szokták dicsérni, forrásnak kiváló.
Kár, hogy új készülékben gondolkodsz, mert a használt eszközökből sokkal jobb rendszer megvehető.
makoss: 20 éves elő-végfok párosom van, nagyon sok új erősitő nem érdekelne ezután, pl az Audiolabs 8300A biztosan alul marad vele szemben. Használtan 100 ezerért vettem, de mindenki úgy választ, ahogy érzi. Én a hangminőséget választottam. Ha új darabot keresnék, akkor erősitőre kéne 500 ezer körül gondolkodnom árat nézve. -
Patice
nagyúr
válasz
Alabástrom #85559 üzenetére
Egy PC-s hangszettet és egy használt, de még működő mobiltelefont a zenelejátszáshoz.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Alabástrom #77945 üzenetére
Ha gyárilag nem kapható hozzá dugó, az nem véletlen. Ne akard te magad hangolni a dobozt. Ha a tervezői így képzelték, akkor az úgy jó, vagy ha nem, cserélj dobozt.
De legalábbis próbálkozz más elhelyezéssel javítani a hangján.
-
bta1
őstag
válasz
Alabástrom #77966 üzenetére
Jól átszellőző, nem túl sűrű szövésű anyagokat kellene keresni, és még így is óriási a lehetőségek tárháza - lesz mivel hifizni..))
-
krichd1
addikt
válasz
Miért ne lehetne kapni? Annyit kéne beírni például magyarul a gugliba, hogy reflexcső szivacs, és....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Lehet venni szivacsdugót több helyen is, de a "zoknis módszer" egyszerűbb szokott lenni, az általában van otthon mindenkinek, a szivacsdugóval ellentétben ....
.... egy fekete zokni, jól megtömve és kész, nem is látszik és "hangszigetel" is ....
-
Attila0
őstag
válasz
Alabástrom #77945 üzenetére
Tekerd lejjebb a hangerőt és máris halkabb lesz a cucc!
-
bta1
őstag
válasz
Alabástrom #77052 üzenetére
"Esetleg még pár ajánlott típus?
Hangváltás nélkül nagyon szörnyű a dolog?"- A XTZ régebbi (tégla alakú dobozos) egyhangszórós aktív modellje
- A kisdobozok, néhány kivételtől eltekintve a mélyközép hangszóró + légrugó viszonylag csillapítatlan rezonanciájával érik el a hangzásegyensúlyt. Ezeket alul szűrni kell, de még így sincs rá garancia, hogy a mélybasszus nem fog önálló életet élni. Ebben egyébként a hangsugárzók és a váltó mellett bármelyik láncszemnek szerepe lehet, a forrástól kezdve a szobáig... -
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #77059 üzenetére
Konkrétan Q200E esetén az a probléma, hogy nincs kimenete, szóval nem tudod utána kötni a hangdobozokat.
Tehát ha sima integrált sztereó erősítőd van, amin nincs sub kimenet, akkor olyan sub kell, amin van Hi level input, output. Ami annyit jelent gyakorlatban, hogy kimegy az erősítőből az erősített analóg jel a hangszórókábelen bele először a szubládába, az megcsinálja a hangváltás, leveszi róla az alsó tartományt, maradékot továbbküldi a hangdobozok felé.(#77056) python1: Ha olyan szubot keresel, amin van alacsony jelszintű kimenet és bemenet, akkor megcsinálhatod azt, hogy előerősítőből kihozod az analóg jelet, azt először a szubba kötöd, az megcsinálja magának a maradékot meg viszed tovább a végfokba. Így nem kell külön hangváltó, csak persze olyan subot kell választanod, amiben minőségibb hangváltó van.
-
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #77059 üzenetére
Igen.
-
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #77052 üzenetére
Ha számít a hangminőség neked, akkor meg kell oldani a hangváltást, ha csak szeretnél valamit, ami néha bekapcsolva dübörög valamit, akkor mindegy.
-
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #77048 üzenetére
60eFt körül ki lehet fogni például használt REL Q200E példányt. Azon is gondolkozz, hogy oldod meg a hangváltást.
-
python1
veterán
válasz
Alabástrom #77048 üzenetére
Canton a kettő közül.
A HKTS-t azonnal felejtsd is el,zárt rendszerű típus a te "hangszered" főleg a műfajt illetően. A rendszeredbe kell,hogy passzoljon,hozza azt a gyorsaságot,dinamikát mint a frontok különben visszahúzza a minőségét az egész láncnak. -
MasterMark
titán
válasz
Alabástrom #76728 üzenetére
Foobar is van.
-
-igu-
veterán
válasz
Blackplayert használok, nincs vele bajom.
Egyébként itt foglalkozunk androidos app-okkal.
-
s4tch
veterán
válasz
Hiby, neutron, poweramp triót nézd meg.
-
WinnerB0Y
senior tag
válasz
Alabástrom #66539 üzenetére
Ezen kívül a hangszóró csíptetők vannak a másik oldalt és ennyi.
Keverőről rendben megy, de nem éppen szeretnék keverőt venni és kapcsolgatni még azt is. -
WinnerB0Y
senior tag
válasz
Alabástrom #66534 üzenetére
Azért mert 1 rca kábelt vagy a bal vagy a jobb oldaliba tudok dugni. Tehát a left és right nak külön 4 darab csatija van.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Alabástrom #66474 üzenetére
Van aki 128k-s mp3-ból csinál flacot, hogy utána azt hidd az jó felvétel.
FLAC magában nem garancia semmire, hogy mit tartalmaz. FLAC-ot kitömöríted, akkor visszakapod az eredeti WAV-ot.
(denagyonlassuvoltam) -
válasz
Alabástrom #66474 üzenetére
"Van egy-két internetről letöltött albumom is flac-ban, és némelyikük borzasztóan szól..."
Annak nem a FLAC formátum az oka! Az az album eleve szar minőségben került feldolgozásra. Sokszor 128-as MP3-at is áttesznek FLAC-be, meg gagyi módon digitalizált, rossz minőségű vinyl-t is.
"Ti milyen formátumba ajánljátok lementeni a CD-imet? Wav vagy flac?"
Teljesen mindegy. Ha több helyed van WAV, ha kevesebb, akkor FLAC.
-
blattida
nagyúr
válasz
Alabástrom #66364 üzenetére
Szia!
Persze.
-
Brumi
senior tag
válasz
Alabástrom #66232 üzenetére
Hát jó, végül is biztos, hogy nem megyek oda többet vissza.
A bolt neve: Stream Audio. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Alabástrom #66139 üzenetére
Őszintén csodálkoztam, mikor a B&W-ra mondtad, hogy jobb. Engem pl. kissé idegesít a hangja. Sziszegős, nyomulós és technicista, kissé. (nekem)
-
blattida
nagyúr
válasz
Alabástrom #66061 üzenetére
Érdekes, amit írsz, biztos, hogy minden rendben van ezzel a t+a hangsugárzóval vagy legalább is a bekötésével?
Na, látom, hogy tényleg bekötés probléma volt. Az egyoldalas fordított polaritás nagyon sokat ront a hangon, mélyek, térábrázolás...
python1
Nem az erősítőd 3 kW-os, hanem a tápja, azért a kettő nem ugyanaz...urbi107
Ebből a trióból egyértelműen a hk a legjobb, a másik kettő felejtős. -
.DLL
veterán
válasz
Alabástrom #66074 üzenetére
Nemár
a fordított fázis olyan agyzsibbasztó, meg is fájdulna tőle a fejem ha 5 percig kéne hallgatnom.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Hehe, meg van, miért nem szárnyalt a Pulsar hangzása, miért nyelte el egy fekete lyuk: fordítva dugtam be az egyik oldal kábeleit.
Helyretéve már nem is biztos, hogy egyből eladom, a "tuning" emelt rajta egy-két kategóriát.De még mindig van némi hiányérzet a B&W után...
-
python1
veterán
válasz
Pont én is így szoktam járni,hogy véletlenül veszek 1-2 komponenst.
Egyébként ilyen ez a popszakma,de legalább hallod,hogy mire figyelj "csak a füledre hallgass".Legalább 20-30 erősítővel volt már dolgom,és rengeteg hangsugárzóval,kábelekkel most ott tartok,hogy fogalmam sincs,hogy mit is keresek.
-
blattida
nagyúr
válasz
Alabástrom #66036 üzenetére
Az a t+a (típus) is jó, viszont a quadralt én nem ajánlom.
urbi107
Az egy nagyon alap lejátszó, nem ajánlott. -
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #66036 üzenetére
A Quadralt szerintem érdemes lenne legalább meghallgatnod, ha tetszik legfeljebb keresel más színben, azt a T+A-t nem ismerem.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #66008 üzenetére
A T+A Pulsar épp aznap kelt el...
Viszont van pár új:
T+A CRITERION TMR 160 MK II - A gumiperemek cserélve lettek, és a leírás alapján elég fura az eladó...
Quadral Platinum M - a színét nem biztos, hogy el tudnám viselni...
Ezeket érdemes meghallgatni CDM7NT helyett?
Szerk - ahogy elnézem, az elsőt már profin becsomagoltatta az eladó, nehogy meg lehessen hallgatni.
-
python1
veterán
válasz
Alabástrom #66021 üzenetére
Meg lehet még mást is vele kezdeni,de arrakicsi a luka. -
blattida
nagyúr
válasz
Alabástrom #66007 üzenetére
Mindegyik nagyon más doboz, ezek közül a t+a a legjobb, de nem biztos, hogy annyira tetszene a hangja.
A phonar kilóg a sorból hangminőség szempontjából, én azt nem ajánlom, az infinity meg kicsi a szobádba.
A linnel semmi baja nem lenne az audio analogue-nak, az sem lenne rossz duó. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Alabástrom #66008 üzenetére
Ez nem lenne rossz választás,de mindenképp meg kell(ene) hallgatnod.
A többivel nem nagyon lennél “előbbre” szerintem.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #66007 üzenetére
A link helyesen:
-
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #66005 üzenetére
A szobaakusztikát, kábelezést mindenképp rendbe kell tenni.
-
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #66002 üzenetére
Szerintem a kettő közül a CDM7NT, ami hajlamos túlforszírozni a magas hangokat, de ezt már írtam korábban, már csak ismétlem önmagam.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Alabástrom #66001 üzenetére
Hű, de nehéz erre mit mondani.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Alabástrom #65974 üzenetére
Ha kevés a magas és pontatlan, akkor szerintem jó lehet ez is. A VDH kábelemhez képest szebb, pontosabb volt, élénk magasakkal. Viszont mélyben kevesebb jött ki.
Mióta meg a denon pma-920 van a dobozokra kötve, azóta a sima 700huf-os kábel is szépen szól. Ki érti ezt?!
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Lehet, én nem vettem észre, de milyen hangfalkábelt használsz most?
De ettől függetlenül a VDC 2x6-os kábelét melegen ajánlanám. Nem "drága" ( kb. 10 Euro/m ) és szerintem hihetetlenül semleges hangú kábel. Ha azzal sem lenne rendben a magas tartomány, akkor gyanakodnék minden egyéb másra. ÉN legalább is.
De ha van jól bevált hangfalkábeled, akkor nem alternatíva, amit írtam.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Konkrét tipust nem szeretnék/nem akarok írni,de ebben az esetben (magasgyógyítás
) valamilyen minőségi rézkábellel próbálkoznék. A “hatás” sajnos nem garantált,ha van lehetőséged próbálj ki többet.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Alabástrom #65968 üzenetére
Első körben megpróbálhatnád a hsz kábel cseréjét,egy “odaillő” kábel sokat változtathat a magasakon. Nem biztos,hogy (csak) a doboz vagy az akusztika a felelős.
-
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #65967 üzenetére
A legendákkal pont az a baj, hogy általában drágán adják, főleg a jó állapotúakat. Lásd például itthon a NAD 3020 esetét.
Német használt piacot nem ismerem, de majd keress a hangdoboz gyártók régebbi, magasabb kategóriás típusai közül, biztos találsz jó vételt.(#65968) Alabástrom: Nagy üvegfelület éppen tud rontani a magasokon, tegyél elé vastag függönyt.
-
blattida
nagyúr
válasz
Alabástrom #65964 üzenetére
Szia!
Milyen a szoba akusztikus szempontból, vannak akusztikát javító megoldások, elemek, bútorok és egyebek a szobában vagy sok, nagyméretű csupasz fal található benne? Ha ez utóbbi, akkor mindenképp játszani kéne a hangsugárzók elhelyezésével és akusztikai paneleket kellene elhelyezni a falakon.
Szerintem első körben ne cserélj hangsugárzót. -
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #65964 üzenetére
Szia. Ennyiért sok mindent lehet találni ebayen. Könnyebb lenne ha sok mindent meghallgatná és néhány típusra szűkítve vadásznál. Amúgy márkán belül ajánlom a cserét Matrix 804-re, az is hasonló árban van és jobb a magasa, illetve az egész hangzása természetesebb.
Az, hogy kinek mi a jó ár/érték arányú, azért szubjektív is, ha egyáltalán nem tetszik a hangja az adott hangdoboznak, akkor árulhatják akármennyiért is, bár ilyenkor haszonnal tovább lehet adni. -
blattida
nagyúr
válasz
Alabástrom #65775 üzenetére
Igen, a nullát és a fázist a megfelelő helyre kötve.
-
perempe
veterán
válasz
Alabástrom #65760 üzenetére
hát olyan nagyon olcsó nem lehet, mert kb. 21000Ft-ért vesztegetik itthon csak a nagy szélessávút.
valószínűleg.
-
.DLL
veterán
válasz
Alabástrom #65648 üzenetére
Ne told túl, mert lehet észre sem veszed, de közben túlhevülhet a tekercs. Hogy hogyan lehet megállapítani az adekvált hangerőt csak-magassugárzó esetén azt passzolom.
-
blattida
nagyúr
válasz
Alabástrom #65572 üzenetére
A posta néggyel drágább, a gépezet meg konkrétan tizenöttel, így majdnem 8 százalékkal drágább, így a pont ugyanannyi azért nem igaz.
-
gubabela
senior tag
válasz
Alabástrom #65572 üzenetére
Ha már külföld, akkor már innen. Eu-n belül olcsóbb.
-
blattida
nagyúr
válasz
Alabástrom #65570 üzenetére
Hol veszed meg az államokban 250 dollárért?
-
bodo753
tag
válasz
Alabástrom #65443 üzenetére
őszintén megmondom hogy halvány lila gőzöm sincs róla,ezért kérdezek
-
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #65272 üzenetére
Tápszűrő nagyon drága dolog hifi erősítőhöz. Bkercso csinált régebben fejhallgató erősítőkhöz.
Ha esetleg hálózati szűrő is megfelel, akkor itt egy egyszerű verzió. -
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #65308 üzenetére
NT-re, csak ezt a verziót hallottam.
Kérdezd Birnot, végül hogy választott kábel ügyben és mik a tapasztalatai. -
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #65295 üzenetére
Milyen kábeleket használsz?
Amúgy a CDM-nek sajnos ilyen karaktere van, azt a magassugárzót nem sikerült valami jól integrálni a többi hangszóróhoz. -
krichd1
addikt
válasz
Alabástrom #65288 üzenetére
Most milyen rendszered van?
-
Dorian
félisten
válasz
Alabástrom #65273 üzenetére
Nem lehetne inkább a fő komponenseket úgy cserélni, hogy a rendszer legyen egyensúlyban és ne kábellel kelljen hangolni?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #65270 üzenetére
Jah, árat nem írtam... VanDamme - Klotz árkategória, vagy nem nagyon sokkal fölötte, magassúlyos, néha már karcos rendszerhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest