- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
-
bkercso
nagyúr
Úgy beszélsz, mintha fosnom kellene a szót, hogy véletlenül félre ne érthesd. Sorry.
De mindketten tudjuk, hogy nem az ár, és nem is a kábelek maguk határozzák meg a hangot. A kábelnek nincs hangja. A rendszernek van.A kábelek hatása szerintem elsősorban abból ered, hogy sok erősítőt - sajnos még a középkategória tetején is - rezisztív terhelésre készítenek fel. (Miért? Mert a tesztek/mérések így vannak előírva.) Még a kábelek várható ~0,1-1nF nagyságrendű kapacitását sem bírják jól sokan. Ez szégyen, és egyben lehetséges magyarázat a kábelek hangjára.
-
Mathiask
senior tag
"Úgy beszélsz, mintha a kábelek vételára szoros összefüggésben lenne azok hangminőségével, pedig ez nagyon nincs így."
Az jó, hogy ha nincs szoros összefüggés, akkor mégiscsak elég keveset költeni kábelre, tehát nyugodtan lehet ajánlani mindenkinek olcsó, de jó kábeleket, így senkinek nem kell elköltenie több százezer forintot kábelre, persze, akinek van pénze és szeretne, az költhet, de a jó hanghoz szerencsére nem szükséges a fenti megállapítás szerint. Egyébként a fenti mondattal egyet tudnak érteni a nem kábelhívők is, sőt ők is pont ezt mondják. Megvan a közös nevező. -
dgyuri0123
nagyúr
Maradjunk a földön, ha kérhetem. Fizetésből élek és nem túl jól fizetett allalmazott vagyok oké ? Nekem ne gyere azzal, hogy "milliós" kábel KELL, Proachoz, mert különben az egész nem ér semmit. Ismét kezdünk átesni a ló túloldalára. Ha számolatlanul állna a pénzem, talán nem mondanám hogy felesleges. Vagy ez már nem fér bele a szakértői szemléletbe?
-
bkercso
nagyúr
Arról nem szeretnék vitát nyitni, hogy pusztán az időkülönbség okoz-e elkenést... szerintem igen.
Erről egy jó cikk: Frequency Delay Dispersion -
törölt tag
Akkor tévúton vagy báttya, [így, parasztba]
-
törölt tag
Azért az elég csúnya baleset lenne, ha nem azonos ütemben mozognának a membránok, hiszen ez esetben elhangolt, zeneileg hamis hangokat kapnánk. Ekkorát egy hangszóró sem tud hibázni, de egyéb paraméterükben persze eltérnek.
A sok hangszórós megoldásban inkább az a gond, hogy nagyon eltávolodunk a pontszerű hangforrás elvétől és a tér minden pontján más fázisviszonyok, illetve ezekből következően kusza átvitel jön létre.
-
szazbolha
addikt
Igen, kb. olyan végkövetkeztetés, minthogy őszi napokon érdemes magunkkal vinni ernyőt. Persze ennek nagyobb a valóságtartalma a részletek nélkül is, minthogy ősszel nem érdemes ernyőt vinni magunkkal.
... vagyhogy FE206NE-vel érdemes "Horn" dobozt építeni, de Monacor 200WP-vel nem, inkább zártat. Közben netszerte az utóbbiról is hírt adnak és boldogok vele a barkácsolók.
(ok, tudom... boldogok a hifi lelkiszegények, ha még nem hallották a szomszéd highend cuccát.)
A Fostex népszerűbb és biztos jobb is, de nem kapni itthon és mire a 120 USD + VÁM+ ÁFA ideér dupla annyi lesz mint a Monacor 20cm-s szélessávúja.
És mi van, ha nem jól szól egyik sem a barkácsolt dobozban? -
-
szazbolha
addikt
Nem tudom a választ, valószínűleg nem egy csónakban evezünk.
Meglátásom szerint az itteni mércét a konkrét eszközökről való konkrét vélemény nyilvánítás határozza meg. A "hablaty" vagy a filozófia meg inkább a szemléletet mutatja meg, amit a kívülálló vagy elfogad vagy nem.
Mindkettő lehet hasznos vagy inspiráló, de lehet a távutak melegágya is. -
szazbolha
addikt
De van itteni mérce. Konkrét eszközökről írt véleményekből áll össze az a mérce.
Melyik az a készülék vagy hangfal vagy DAC, amely nem minősül hifi-nek, amit meg se nézz/hallgass.
Ez egy mérce.
Korábban, 5-8 évvel ezelőtt itt elfogadott és ajánlgatott hangfalak, erősítők leszorultak arról a listáról, ami hifi-nek tekinthető. Nyilván ennek oka lehet, hogy a véleményvezérek is átmentek egy szemlélet és készülék birtoklási változáson.
Elég elolvasni a fórum összefoglalót, amely még elég megengedő volt olcsóbb kategóriában.
Nincs ezzel gond. Helyén kell kezelni. -
szazbolha
addikt
Sehány, nem számítom magam a hifistának, legfeljebb a hifi lumpenproletárja lehetek, a fő hobbym is más, de a szisztéma hasonló, tudom mit keresek, tudom hogy a befogadói oldalon állok és nem érzem alkotásnak vagy "tudásnak" a megfelelő eszközök összeválogatását, inkább csak szórakozás ez számomra, de elfogadom, ha másnak többet jelent mint nekem.
1 hónapja jelentkeztem be erre a fórumra. A célom nagyjából elértem, a fórumos vélemények nélkül több időt vett volna igénybe.
Tanulságos volt visszaolvasni kívülállóként, korszakokat elkülöníteni, szemlélet és vélemény változásokat nyomon követni, hogy lett egyre magasabbra tolva a léc. -
alphamooncam
őstag
"Rajtam kívül itt nem sokan írtak róla, hogyan célszerű elindulni egy kezdőnek, mégpedig általánosságban, a topik címéhez és eredeti szelleméhez hűen."
Khmm, khmmm !
Emlékeim szerint nekem kezdőként egy mérőszalagot ajánlgattál, hogy azzal mérjem fel a szobát ! Persze a topik szelleméhez hűen !
Tökmindegy, elmúlt... meg már úgy is törölték
-
Snoop-y
veterán
Mindekozben szamomra legalabbis ellentetes dolgokat publikalsz:
Egyreszrol ex katedra kijelented hogy pc-rol szar zenet hallgatni masreszrol lebegtetsz informaciot miszerint high end cd jatszorol ugyanez rendben van.
Valami zavart erzek az eroben
Komolyan varom ,hogy mindenfele fellengzos duma mellekelesevel add at az infot vagy esetleg megoszthatnad a konkret tapasztalatod. Isten engem ugy segeljen tenyleg kivancsi vagyok es erdekel.
-
alphamooncam
őstag
Miért van az érzésem, hogy meg akarod őrizni magadnak a tudást?
Ez valóban nem szakmai topik, de vannak, akik a szakmai hátterére is kiváncsi lennének, ezért a szent grál őrzése, hát hogyis mondjam visszatetsző, vagy a másik eset, hogy esetleg nincs is birtokodban a tudás, csak úgy teszel mintha, miközben elepedsz a hódolatért...
Itt lenne a lehetőség hogy megoszd az értő, és kevésbé értő közönséggel, hogy leborulhassunk tudásod ( nagyságod ) előtt, és valódi Király lehessél, mert így csak egy bohóc vagy, már meg ne haragudj.
-
Pont azt írtad le, amit te csinálsz a legharsányabban, úgy, hogy egész történelmed van alapfogalmak félreértéséből. Mindeközben aki nem sznobkodik, napi szinten kap privátot a topikba kommentet sem írt kezdőktől, ennyire nem mernek írni ide, mert azonnal le lesznek támadva, legtöbbször teljesen alaptalanul. Ez az egész fórumon semelyik másik topikra nem érvényes a házimozison kívül.
Ez egy szakfórum lenne, legalábbis annak hívja magát. Az más dolog, hogy ebben a topikban már egy THD-mérés elméletébe is durván belefejelnek a legtöbben, mellette meg megy az "én tudom jobban".
-
-
Ez megint csak erőltetett szőrszálhasogatás, messze nem törvényszerűség. Egy igényes technikus a mérőeszközeit félévente vagy bármilyen gyanú esetén újrakalibrál(tat)ja, erre sokaknak nem igazán van lehetősége, így sok idő után jó eséllyel picit elmászott vagy akár durva hibát is produkál a cucc. A hibás eszközt pedig hibás műszerrel mérni értelmetlen, ugyanannyit fogsz tudni utána, mint előtte, hogy valami nem jó.
-
-
törölt tag
No látod, itt van köztünk egy komoly véleménykülönbség, de talán túléljük ezt a differenciát.. Én saját tapasztalatom alapján állítom, hogy egy jó akusztikájú szobában még egy kevésbé penge rendszerrel is nagyobb élmény a zenehallgatás, mint egy HighEnd rendszerrel, kevésbé jó körülmények között.
A torzításokkal kapcsolatosan... nesze neked nullteszt!
-
-
törölt tag
Maga az akusztika is álprobléma sokak szerint, de e mögött általában az áll, hogy nem akarnak vele foglalkozni.
Zárt térben nyilván energia többletünk lesz a visszaverődések miatt, de ez független az állóhullámoktól, amik egyaránt hoznak létre durva kiemeléseket és kioltásokat a tér különböző pontjain. Mutatok is rá egy példát, mit képes okozni néhány elvetemült állóhullám egy lakószobában:
Melyik készülék, kábel, szoftver képes ilyen átviteli hibákat produkálni?
-
Snoop-y
veterán
Az a durva ,hogy szinte mindenben jok
Mondjuk a korabbi top CD lemezjatszok sem nagy eresztes. Eleve egy korongot porgetni egy rezgo mozgo hazban aztan leolvasni es utana atkuldeni egy D/A -n ami ugye bele van epitve a lejatszoba tehat ha barmi ujat hoz a technika akkor meg vagy love mert kulon nem lehet cserelni csak az egesz miskulanciat...
Nem tudom melyik kategoriara gondoltal de elegge zsebbenyulos amit minoseginek lehet nevezni es vannak ketsegeim afelol ,hogy megeri e vagy jobb megoldas inkabb HDD-t hasznalni source-nak. -
fererencz89
őstag
A NAD váltotta a Denont, majd a változás jóságán felbuzdulva lett mellé a Sonata. Szerintem itt lehetett volna más épkézláb, hasonló kategóriás doboz is. Tehát a hozzászólásom nem a Sonata-t magasztalta, hanem azt, hogy már ezen a szinten (50-100eFt) is lehet "hifi"-t venni, örülni neki, és élvezni. A hifi kütyüzős, összehallgatós fele viszont nem volt meg, nem az volt a cél.
Tehát, én nem értem a minimum 200eFt kell a hifi-re tanácsokat. Ha valaki belelendül, és kütyüzik, folyton jobb kell, annak bármekkora minimum összeget lehetne írni. Én 100eFt alatt megvagyok a saját (használt) rendszeremmel. Volt kb kétszer ekkora értékű is, de nem éreztem "hifibbnek", annak ellenére, hogy "jobb" volt. Viszont magamat "hifistábbnak" érzem, a jelenlegi olcsóbb felállással.
/Csak azt nem értem, miért került offba./ -- Én sem. De örülök neki, ha nem OFF.
-
bkercso
nagyúr
Átlag PC nem létezik, a "szerintem" szót meg kifelejtetted. Ez azért fontos, mert nem egyformán érzékelünk, ezért nem szabad minden érzékletet objektív valóságnak hinni.
Az előadásmódod alapján azt gondolom, hogy a véleményed pszichológiailag erősen triggerelt. Csalódottságra gondolok. De ettől még a hifi fejlődik. -
bta1
őstag
És ez egyben válasz is "fehér ember" részére, hogy miért hallgatnak a régiek mindenhol. No hát ezért. A mindentudó, ellenvéleményt nem tűrő ("TEDD OFFBA!") online szagértők miatt, akiknek eszük ágában sincs ámítógépen Mozart-operát hallgatni (sok egyéb mást sem), de azért tudják, hogy az úgy tökéletesen kell, hogy szóljon. Aki mást ír, az megszégyenítendő, virtuálisan eltaposandó. Érdeklődni szeretnék, hogy a pogrom meg lett már szervezve? Csak hogy fel tudjak rá készülni..
-
dgyuri0123
nagyúr
"A régi hobbitársaimnak, miután kb. megismerték a lehetőségeket, rögtön nem erre az idézőjeles hallgatható szintre volt igényük."
Még kikívánkozik belőlem a kérdés, hogy ezek a hobbitársak vajon mennyire vannak eleresztve? Mert nem kizárólag azon múlik, hogy valaki igénytelen-e, hanem a mocskos anyagin is múlik, talán nem kis mértékben, hogy ki mit képes megfizetni még használtként is. Ha a Te barátaidnak (ismerve a választékot) High End-re volt szükségük/igényük, az is rendben van, de szerintem az idelátogató hobbi hifisták 90%-ának nem ez az elsődleges szempont, hanem hogy 50-150e-ből valami hallgathatót kalapáljanak össze.
Én külön kezelném az igénytelenséget és a csóróságot, mert az egyik "veleszületett tulajdonság", viszont a másik családi/ társadalmi helyzettől függő korlát.
-
Snoop-y
veterán
Hasznaltan talan talan de akkor tudnod kell nagyon mit akarsz.
Meg ha valamilyen csoda folytan kifogsz valamit (10 evenkent egyszer megtortenik) a kabelezes is sulyos ezresek es akkor meg nem is beszeltunk arrol ,hogy az erolkodot etetni is kene valamilyen forrassal.
Mondjuk fapaci regi denonjat hasznaltan meg lehet kapni 50-140 EUR kozott allapottol fuggoen + veszel hozza valami regebbi b&w monitort es mar jo is vagy. Vagy legalabbis jobban allsz mintha a duplajat elkoltened uj cuccokra...
-
fehér_ember
addikt
"A nagy öregek közül nem mindenki változott meg, és aki az ő véleményükre sem figyel oda, magára vessen."
Sajnos a "nagy öregek" sokszor mélyen hallgatnak, vagy amikor megszólalnak akkor sem nagyon akaródzik nekik konkrétumokat mondani. Ha valaki idejön kérdezősködni, mert pl. vásárolni is szeretne, akkor az odavetett jótanácsok mellé azért egy-két tippnek is örülne / kijárna neki.
Természetesen, hatalmas tisztelet a kivételnek(#86150) Snoop-y
"A mostani high end termekek pedig kb megfizethetetlen kategoria az atlagembernek."
Akinek valóban igénye van a minőségi hangzásra de nem tudja megfizetni, az ne ragaszkodjon újakhoz, és a szűkösség mértékétől függően a dizájnt is engedje el, illetve csinosítgassa saját maga utólag (pl. átfestés, "öntapadós tapéta"...stb).(#86153) fapaci
Ezt meg dgyuri0123 írta múltkorában. -
Snoop-y
veterán
Azt se felejtsd el ,hogy az internet miatt raszakadt az emberekre egy olyan mennyisegu informaciohalmaz ami annak idejen magazinokon illetve evi 2 hifi show-n keresztul elkepzelhetetlen volt. A mostani high end termekek pedig kb megfizethetetlen kategoria az atlagembernek.
Regen ennek toredekevel talalkoztunk egy ket embertol eltekintve a tobbseg a videoton es becsbol behordott vackokon szocializalodott.
-
törölt tag
Sok éve olvasom a hozzászólásaidat és azt gondolom, a valóságnál jóval sötétebben látod ennek a hobbinak a jelenét. Én sem látom túl rózsásnak a helyzetet, de hozzád képest erősen optimista vagyok.
Emlékeim szerint a HiFi Magazin fénykorában 40 ezres példányszámmal került az utcára és 1-2 nap alatt elfogyott. Ilyen mennyiség manapság már hazai rekordnak számítana bármelyik hobbinál. Igen, sok ingyenes online magazin létezik, de kétlem, hogy ezeket olyan sokan olvasnák el az első oldaltól az utolsóig, ahogy mit tettük annak idején a HFM esetében.
-
bkercso
nagyúr
Errefelé nem olvasunk szaksajtót szerintem.
Értem a véleményedet, csak szerettem volna sejtetni, hogy ez nem örök igazság, csak egy vélemény. Azért az itt fórumozók se tök hülyék. Aki betéved, az meg azért jön kérdezni, hogy ne egy vacakot vigyen haza hallgatni. Szerintem... -
törölt tag
Kíváncsi lennék, hány hobbitárs olvassa a "szaksajtót". Az én kezemben és monitoromon évek óta nem volt semmilyen HiFi újság.
Egyébként ha az apró részleteket elkezdjük hangsúlyozni, azaz felerősítjük őket, akkor már megszűnnek apró részletnek lenni, tehát itt pont nem a (túl)részletezésről van szó, hanem a megszólalási, dinamikai arányok megváltoztatásáról. Ha az eredeti arányokat megtartva akarjuk az apró részleteket feltárni, akkor a hangerőt kell növelnünk.
-
Auratech
őstag
Az Atarit nem kell azért leszólni. A Falconom, amit most adtam el egy gyűjtőnek és vettem belőle egy Arturia KeyLab 88 billentyűt, Soundpool ad konverterrel teljesen hibátlan sztereó hangot volt képes megszólaltatni. Sőt 5.1-et is
Például a Fourplay használt atarit és Falcont is.. -
bkercso
nagyúr
Szerzel még tapasztalatot és biztos fogsz hallani ilyet, és akkor tudni fogod. A banán ízét sem lehet elmagyarázni...
Én a Beats egyik csúcsfejesénél is hallottam nagyon élesen: nem egy folyékony egység volt a zene, hanem atomjaira esett.
Ehhez nem kell kis felbontás.Elektronika akkor csinálja, ha a tápvonalon nincs elszűrve a differősítő a végfoktól és nagy a hurokerősítés.
-
fehér_ember
addikt
A hifisták sem és én sem úgy tekintek a pro audio-ra mint egy magas etalonra, hanem úgy mint egy olyan dologra aminél azért már számíthatunk bizonyos minőségre.
Én úgy gondolom, hogy hangkártyában ha váltok is egyszer, azt nem hifis gyártóknál fogok keresni. Szerintem azt azoktól kell venni akik hangstúdiók számára is gyártanak, úgy gondolom így nagyobb az esélyem arra hogy megfelelő hangzáshoz jussak. Ha ugyanis még a kiindulási alapjuk sem volna elég jó akkor ugyanis tényleg teljesen meg lennének lőve. A láncon előrébb haladva már nem mondom hogy követni kell őket, mindenkinek, mert ott már jobb eredményeket is el lehet érni, de ez meg valahol természetes is, hiszen ott nem rétegigények kielégítése a cél. De ez tényleg csak magánvélemény.
-
gordonfreemN
addikt
Teljesen félreérted. Arra lettem volna kíváncsi, ha épitettél valamit is valaha, azt igényesen tetted vagy igénytelenül.
Ebből pedig leszűrtem volna, hogy mennyire fogadhatók a tanácsaid amiből elég sok van itt. Paranoid üldözésmaniád azért ne legyen szerintem, oktalan...Viszont így nem érzem a tartalmat a mondanivalóid körül, ne haragudj.
Ennek a threadnek itt részemről vége. -
MineFox54
őstag
Ez rendben van, de ettől függetlenül a "pro audio" egy igenis fontos kifejezés, elválasztani a "home audio"(tartalomfogyasztásra való) termékeket , illetve a tartalomgyártás, vagy hangosítás céljára készült "pro audio". Ez valóban nem jelenti azt, hogy az egyik jobb, mint a másik, csak azt jelöli hogy két külön kategória.
-
gordonfreemN
addikt
Nem hagytam figyelmen kívül: "azért kérdem, mert kiváncsi lennék a megvalósítasra, hogy te milyen asztrális sikon mozogtál ezügyben" és a #86082-ben nem kérdeztél olyat, hogy ha "nem épitettél abból milyen következtetést vonnék le". De ha nem épitettél volna, abból semmit sem tudnék nyilvánvalóan következtetni. Egy szó mint száz, a színvonalra lettem volna kiváncsi, sokat elárul az emberi belsőről szerintem.
Ui.: nekem is hagytál megválaszolatlan kérdést: "Mi az ami jelenleg piacon van, azaz árulják és lehetetlen épitéssel felvenni vele a versenyt?" -
törölt tag
Talán félreérted a kifejezést és a teljes audio szakma használja helyesen. Nincs benne semmi minősítés, csupán ipari területeket, szolgáltatásokat jelöl, a TV és rádió adások készítésétől a rendezvényhangosításon át a hangfelvétel készítésig. Nem keverendő a stúdiós jelzőt lobogtató kereskedelmi vadhajtással, aminek szellemében tejfölös doboz méretű hangsugárzókat, XLR csatlakozókkal felcsicsázott kommersz készülékeket és gagyi mikrofonokat próbálnak elsózni a gyanútlan vásárlóknak.
-
rukh
senior tag
-
rukh
senior tag
Senkitől nem kértem javaslatot, hogy mit, mikor, hol, milyen körülmények, stb. között hallgassak vagy ne hallgassak meg - hol olvastál ilyet? Egyáltalán nem erről szólt, amit leírtam ...
Irigyellek, hogy ilyen jól ismered a topik tagjainak/hozzászólóinak 99%-át ....
További jó kinyilatkoztatást/észosztást/kategorizálást/duzzogást/stb. kívánok
-
BenceShearer
aktív tag
Igen...csak mikor egy hangfalat megnézel 20 perc alatt nehéz dönteni.
És bezavarnak olyan dolgok, mint hogy a régi mintha így meg mintha úgy szólt volna.
Az is lehet olyat várok ami nincs is a lemezen...csak azt hiszem hogy ott kell lennie.Nem vagyok én profi...nyilván aki nem jártas annyira a témában az könnyen elveszti a jó irányt.
Mint most én is.... -
fehér_ember
addikt
Igazad van, minden bizonnyal akad "botcsinálta hifista" is (kammererünk szavaival élve), sajnos én is az vagyok. Úgyhogy azt tényleg nem tudom megmondani hogy mi az ami közelebb áll a valósághoz, és ez tényleg probléma, számomra is. Úgy gondolom, hogy pl. egy hifishown azért valamennyire el tudom dönteni hogy mely rendszerek szólnak jól / melyekben nem vélek felfedezni semmi észrevehető hibát (itt természetesen könnyen észrevehető, durva hibákra gondolok, mert sajna az is akad bőven; nem hangszerhűségre), de azt már nem tudom, hogy az a jó, ami nagyon tetszik, vagy az amiben szintén nem találtam kivetnivalót, de mégsem vagyok oda érte.
Idén pl. egyből ezzel a kérdéssel szembesültem a második szobában, ahová bementem. Most először volt, hogy nem egy belépő hangba futottam bele Triangle-től hifishown. Igazából semmibe nem tudtam belekötni / nem tudtam fogást találni rajtuk / nem tudtam hibákat felfedezni, de ennek ellenére mégsem azt kaptam amit szeretek. Nagyon sokat morfondíroztam utána is rajta, hogy simán lehet hogy ez az igazibb hangzás és lehet én vagyok még mindig elcseszett, amiatt hogy nem ez tetszik. Persze akkor tudnám ezt megítélni, ha eljárnák élőzenei előadásokra, addig amíg ezt nem teszem, addig, azok közt amik nem hibáznak, képtelen vagyok reális sorrendet felállítani.
Persze az is jó kérdés, hogy mi legyen akkor, ha esetleg valakinek mégsem a valósághoz közelebb álló hangzás tetszene jobban. Próbálja-e megszokni/hozzászokni, vagy inkább csak a számára élvezetesebbel foglalkozzon?
(már fejhallgatóknál is ezen töprengek, mert azokból is van sok jónak tűnő, de mégis más-más hangzással rendelkeznek)
És itt vannak még olyanok is, hogyha pl. veszünk egy énekest, akkor az ő hangjának mennyire kell előtérben lennie más hangszerekhez képest? ...stb -
rukh
senior tag
Kedves bta1!
A 85871. hozzászólásban egy PH őstag lelkesen nyilatkozott egy több milliós hangdoboz meghallgatása után.
A 85881. hozzászólásban egy PH fanatikus tag (Te) megítélésem szerint kevésbé lelkesen írt pár sort (feltételezem, hogy Te is hallottad ugyan ott, egyébként min alapulna a véleményed).
Képzeld magadat az én helyembe (vagy bárki máséba, aki abszolút nem vájtfülű, egyáltalán nem magasra értékelt berendezésen hallgat zenét, de érdeklődik és tanul a Fórumban), mit gondoljak a Fórum két elismert/tapasztalt szakembere/hozzászólója által leírt némileg ellentmondó vélemények alapján? Ebben a helyzetben mennyire szükségesek/relevánsak a kérdéseid? Mi köze van az én tapasztalatomnak a két vélemény összevetéséhez? Feltétlenül szükséges a (szubjektív) élményt komponensekkel, felvételekkel, körülményekkel, folyamatos analízissel körülbástyázni?
Lehet, hogy a "túl jól szóló" rendszer kissé pongyola megfogalmazás, az ezzel kapcsolatos gondolatomat ld. a fapaci kérdésére írt válaszomban.
Sok hasznos, véleményformáló hozzászólásodat olvastam eddig, remélem ez után is így lesz
-
Peti66
senior tag
Azert batorkodtam kerdezni,mert en rendszeresen hasznalok egy Neotech xj 2000 240/12V-os ionizatort,de inkabb az autom klima jaratainak mikroba es csiramentesiteni.Ami erdekes,hogy megfigyeltem mintegy mellekjelensegkent kb.4 oras procedura utan a "hifi" a kocsiba selymesebb ,gordulekenyeb lesz a hang vagy kb 30 percig.. utana oda a varazs☺koszonom a megerositest☺en a kabelek dielektrikum valtozasaira gondoltam☺
-
gordonfreemN
addikt
Jól sejtettem, hogy a belső igazságérzeted nem engedi majd elfogadni a tényeket.
Ha szerinted összefüggéstelenül idézgetek akkor én itt elengedném ezt.Hozzátenném, nem az egyéb, konstruktív és építő hozzászólásaiddal van a baj, hanem amikor elkezdesz furkálódni, lemész sziszifusziba és dolgok apró szófordulataid értelmezed félre, félremagyarázol, szavakat adsz mások mondandójába, ez jellemző rád.
szerk: szeretném ha nem támadásnak vennéd ezt és az eddigi mondandómat a témával kapcsolatban, hanem egyfajta visszajelzésnek.
Vannak gondolataid amiket szivesen olvasok én is, biztos más is. Világítasz meg dolgokat érdekes aspektusból.
Nem célom továbbra sem "pálcát törni" ezt szigorúan hangsúlyoznám. -
dgyuri0123
nagyúr
"ha tényleg az igazságot keresi"
Te most komolyan azt gondolod, hogy a szent grált keresem, vagy a teremtés igazságát? Hát nem. Vannak dolgok, amik felettem állnak pl. anyagilag, vagy éppen fontossági szempontból. És én pont magasról teszek rá, hogy a világos szoba atomsűrűsége esetleg tényleg nagyobb és esetleg ezt meg is hallhatnám, ha lenne fülem hozzá, vagy éppen létezne olyan rendszer, ami ezt meg is tudná mutatni, bár ez az egész még nincs is bizonyítva, mi ennek ellenére beszélünk a semmiről oldalakon keresztül. Itt a vége a válaszaimnak a kérdésedre, valamint a további kérdéseidre is. Gondolj bele amit csak szeretnél.
-
gordonfreemN
addikt
fapaci: ...Tudtommal a fényhullám és a hanghullám közötti hatásra még nincs tudományos megállapítás.
dgyuri0123: Na jó, de milyen az a rendszer, amin meg is hallanád, ha lenne rá tudományos magyarázat?
Te: "hallanád, ha lenne rá tudományos magyarázat"
Jól értem? Nem hallja, de ha netán a brit tudósok előállnának valami magyarázatnak tűnő dologgal, 180 fokos fordulatot venne a történet? Na, hallja...
Majd kezdődött ez:
Te: "Mondjuk én a sötét/ vilagos hangra gyakorolt hatásáról beszéltem,"
Ez egyre érdekesebb... milyen módszerrel tesztelted a fényerősség (akarod mondani, a megvilágítottság) hangra gyakorolt hatását?
Gyuri ezt a témát ezzel a hsz-evel inditotta:
dgyuri0123: Nem röhögni... anno (20-30 éve) komoly téma volt a sötét vs. világos szobában való hang terjedése. Eláruljam melyik nyert?Na ha neked ezekből nem az jön le, hogy ferdítesz és kötekedsz akkor biztos velem van a baj. De szerintem hagyjuk ezt, ugyse fogadja el a belső igazságérzeted ezt és csak fossuk tovább a szót a semmiről...
-
dgyuri0123
nagyúr
"milyen az a rendszer, amin meg is hallanád, ha lenne rá tudományos magyarázat?"
Így szólt az eredeti kérdésem. Te ezt picit (Besenyő István módon) ferdítve idézted.. És ebben benne van a válasz is, mert szerintem nem létezik olyan rendszer, ami ezt meg tudná mutatni, még akkor sem, ha lenne rá tudományos magyarázat.
-
törölt tag
Nem létezik gyorstalpaló hangmérnök képzés, ez diplomához kötött szakma, minimum 3 éves felsőfokú oktatással . Nem keverendő a hangmesterrel, ami középfokú végzettséghez kötött. A hangfelvétel készítés és a zenélés viszont semmilyen végzettséghez nincs kötve, az ORI vizsga is megszűnt már régen.
-
bkercso
nagyúr
Akkor várom a megoldást, mert addig nem "vagyunk túl" rajta, ahogyan a váltóáram útjába tett polarizált biztosíték és -kábel esetében sem.
Az a hangfrekis zaj, ami nem korrelál a zenével, nem nagyon hallható meg a minőségen szerintem.
De én is javaslok egy tesztet - nem kell 10x egymás után, lehet különböző napolon is: az említett felvételeket egyforma szalagra készíted, majd a barátnő/feleség/szerető/kolléganő akárki beszámozza, és te meg eltalálod, melyik melyik.
-
Ixion77
addikt
Igen. Kb 10 méter. Szinte biztos hogy réz. Azt nem tudom hogy 2.5mm2 vagy 4mm2 keresztmetszet, és annyira nem fontos hogy szétbontsam emiatt a kismegszakító házát. Arra emlékszem hogy iszonyatos drótdzsumbuly van benne. Ismerve az építőipart a magyar szabványban megadott kötelező minimum a keresztmetszet. Hogy sodrott vagy tömör, az szintén attól függ, hogy melyik az olcsóbb nagy tételben...
Egyébként milyen hibára gondolsz? A bejövő táp egyből megy a toroidba. (Ezért is volt számomra érthetetlen ostobaság a gyártó részéről hogy rávezette a 230V-ot a PCB-re, csak hogy 5 centivel odébb kivezesse onnan a trafóba. Nem is értem hogy kap az ilyen CE engedélyt.) A trafó utáni részek hibája tud a trafón keresztül visszahatni úgy, hogy az olvadóbizti kioldjon és a trafó megmeneküljön?(#85746) gordonfreemN: Érdekes info ez, sose hallottam. Azt hittem hogy minden biztosíték célja az életvédelem. Ha jól értem amit mondasz, az olvadóbiztosíték nyugodtan elhagyható ha a készülék egy túláramvédett elosztóba van dugva és nem sajnáljuk hogy tönkremegy az erősítő ha valami elromlik benne? (Oké, a tűz még lehet probléma
)
Egyébként az olvadóbiztosíték nem az áramkörbe van beépítve, hanem az IEC aljzatba van integrálva. -
törölt tag
Köszi, kihagyom a csöveket. Gondolom az ampban lévő biztosíték, már nem ilyen halottnak a csók kategória?
Egyébként a tápösvényhez vettem a cuccot, de mivel az két ösvény a kismegszakítóig, igy sok csatlakozás, nincs. Valahová elhasználnám, ahol értelme is van. Ne száradjon már rám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Autós topik
- weiss: Pant* rant
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Elektromos autók - motorok
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest