Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fehér_ember

    addikt

    válasz bta1 #86016 üzenetére

    Igazad van, minden bizonnyal akad "botcsinálta hifista" is (kammererünk szavaival élve), sajnos én is az vagyok. Úgyhogy azt tényleg nem tudom megmondani hogy mi az ami közelebb áll a valósághoz, és ez tényleg probléma, számomra is. Úgy gondolom, hogy pl. egy hifishown azért valamennyire el tudom dönteni hogy mely rendszerek szólnak jól / melyekben nem vélek felfedezni semmi észrevehető hibát (itt természetesen könnyen észrevehető, durva hibákra gondolok, mert sajna az is akad bőven; nem hangszerhűségre), de azt már nem tudom, hogy az a jó, ami nagyon tetszik, vagy az amiben szintén nem találtam kivetnivalót, de mégsem vagyok oda érte.
    Idén pl. egyből ezzel a kérdéssel szembesültem a második szobában, ahová bementem. Most először volt, hogy nem egy belépő hangba futottam bele Triangle-től hifishown. Igazából semmibe nem tudtam belekötni / nem tudtam fogást találni rajtuk / nem tudtam hibákat felfedezni, de ennek ellenére mégsem azt kaptam amit szeretek. Nagyon sokat morfondíroztam utána is rajta, hogy simán lehet hogy ez az igazibb hangzás és lehet én vagyok még mindig elcseszett, amiatt hogy nem ez tetszik. Persze akkor tudnám ezt megítélni, ha eljárnák élőzenei előadásokra, addig amíg ezt nem teszem, addig, azok közt amik nem hibáznak, képtelen vagyok reális sorrendet felállítani.
    Persze az is jó kérdés, hogy mi legyen akkor, ha esetleg valakinek mégsem a valósághoz közelebb álló hangzás tetszene jobban. Próbálja-e megszokni/hozzászokni, vagy inkább csak a számára élvezetesebbel foglalkozzon?
    (már fejhallgatóknál is ezen töprengek, mert azokból is van sok jónak tűnő, de mégis más-más hangzással rendelkeznek)
    És itt vannak még olyanok is, hogyha pl. veszünk egy énekest, akkor az ő hangjának mennyire kell előtérben lennie más hangszerekhez képest? ...stb

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Musical Fidelity DAC: https://hardverapro.hu/apro/musical_fidelity_a3_dac/hsz_1-50.html

Új hozzászólás Aktív témák