- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigsty
aktív tag
válasz
djculture #31766 üzenetére
Bár nem napi részem az adathordozók közötti áramlás, csak home szinten, és tudom is, ahogy nő a kapacitás, nő a sérülékenység a kisebb méretek miatt, és volt árvíz is, és nekem (már) természetes némi backup rutin; de azért ez gáz, hogy egy adattároló nem megbízható, ilyen szinten már, ahogy részletezed a statisztikát. Mert van ára, főleg itthon, még hardveraprósan is...
Amúgy este lement némi WD LifeGuard:
Test Option: QUICK TEST
...
SMART Status: PASS
Test Result: FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 97 (Unknown Test) SMART self-test did not complete on drive 1!Extended testnél mintha a HDD "elején" lenne gebasz, mert pár perc után ugrott 1-2-t a gyenge szektor szám. Olyankor pár másodperce le is állt a rendszer, egyébként most is megy, nincs rendellenes zaj, károgás, kattogás. Nem vittem végig az extendedet, nem akartam, hogy nagyon nőjjön a hibaszám, pont közben szálljon el.
Kár, mert nem volt olyan, hogy defrag közben belerúgtam, dobáltam, táp is stabil, szellős házban volt, 25-35°C között mérte a saját hőt. Nem ment azért 24/7-t, inkább naponta 1-3-6 órát.Érdekes, a WD10EARS-00Y5B1, ami kb 2 éves, külső vinyóként kezdte, a firmware állításig sok parkoló állása volt (most 43 ezer van!), hibátlan. Igaz, be van építve a PCbe, de ritkán van áram alatt, nyári szünetre, filmnézős időkre raktam be.
-
pigsty
aktív tag
Hali, lehet, én is alá tudom támasztani Djculture-t a WD Green libafos zöld jellegéről...
egyik napról a másikra 0->37 hibás, 40 gyenge szektor lett egy WD15EARS-on, tavaly április magasságában vettem, üzem idő 136 nap, HDsentinel szerint. Bármelyik öntesztnél 2 perc után kiírja, olvasó egység hibája miatt sikertelen.
Vajon meddig bírhatja rendszerlemezként? Alkalmi használatra - filmnézéskor tápkábel be - kevésbé fontos adatok tárolására még sokáig jó lehet? -
pigsty
aktív tag
válasz
liksoft #23990 üzenetére
Viszont nem kéne biztonsági mentést is tartani? Ez így egy példányban nem "életbiztosítás"!
De. Csak átmeneti csóróság miatt rulettezek.moonguru: ez is jópofa szolgáltatás, jó, végül is csak töltögetéses (ritka, kiadatlan filmek) a tartalom, miért ír bele, ha nem használom ténylegesen? na majd este meglátjuk
-
pigsty
aktív tag
válasz
liksoft #23988 üzenetére
hehe, tudtam nem lesz ilyen egyszerű
Köszönöm a választ!
nem, szerintem nem írt, nem engedtem, .. ezt a titkosítást nem lehet valahogy kikerülni? Visszarakom, megnézem. Csak mert jelenleg nincs 1 TB szabad kapacitásom, átmenteni oda az adatokat. De akkor lehet, veszek egy SSD-t rendszerkötetnek, a WD meg egyelőre marad externalnak. -
pigsty
aktív tag
valaki javasolta, hogy a WD my bookból (tehát külső vinyó) vegyem ki a SATA-s HDD-t, mert most nagy drágulás volt, és új konfighoz épp passzolna, akár ideiglenesen is.
Beraktam a házba, nagyon érdekes, hogy az 1 TB-s HDDre a Win7 telepítője kiírja, 96x GB-ből ugyanennyi szabad. De előtte egy fél nappal használtam a vinyót, és majdnem tele volt adattal. Ha valami Win PE alól total commanderrel, mással megnézem az eszközöket, nem is látja ezt a korábbi HDD-t.
Természetesen nem írtam kiszerelés után rá semmivel, lehet, az adatok csak a vinyókeret (USB-s csatijú) chipjével olvashatóak csak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged