- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonDragonka
őstag
válasz
liksoft #14331 üzenetére
Sejtettem én, hogy ez így nem kerek, de valamit akkor sem értek... És tulajdonképpen ez az amit keresek, választ erre a kérdésre:
Az előző winyó 900mA-es volt, akkor az miért nem hasalt el ugyan ezekkel a hibákkal?
Ha jól értem amit írtál és amin megrökönyödtél akkor, elvben egy USB kábelen annak sem lett volna szabad jól működnie, pedig mint mondottam volt 3 évig bírta minden gond nélkül, adatvesztés egyszer sem volt.
Tovább megyek, ezzel a felállással több gépen is használtam, noti-kon, PC-ken és soha sehol nem volt gondom a tápellátással.Mikor kiszemeltem az új winyót megnéztem és összehasonlítottam az adatlapjaikon található értékeket, és ezek szerint pont ezt az arányaiban kevesebb többlet terhelést nem tudja már az USB... Ezt sejtettem már akkor is amikor a kérdést feltettem, de most, hogy nálam, a dologhoz jobban értő is megerősítette a gyanúm (feltéve, hogy PC-ben, NEM PC-re dugva, hanem beszerelve jó lesz), nagyon úgy fest, szereznem kell egy olyan kábelt mint amit mutattál.
Így remélem már sikerült jobban megfogalmaznom a problémakört...
-
DonDragonka
őstag
válasz
liksoft #14327 üzenetére
Ezt akkor megszítam...
Ennek a balck box-nak ugyan van egy mini usb csatija, meg egy 5V DC inputja de nekem sehol nincs olyan kábelem ami ehhez a felálláshoz való. És ha minden igaz azzal sem lennék beljebb, mert az meg az e-sata miatt van rajta szerintem, nem hiszem, hogy USB és 5V DC egyszerre látná el táppal a winyót. Sajnos bővebb infóim nincsenek a box-ról...
Azonkívül elsősorban notihoz használtam volna ezt az alkalmatosságot, de ha jól sejtem akkor max. úgy ha beépítem...
Minden esetre köszönöm a választ!
-
Jason
tag
válasz
liksoft #14286 üzenetére
Itt van képekben a SMART és a HD Tune teszt, hátha így könnyebb feldolgozni, mint a korábban linkelt report file-ból:
Ma próbáltam és kiderült, hogy az albitársam WD-jére tudtam írni tőlem 43MB-al és tőle az enyémre meg 65MB-al. Ebben így az enyém simán verte az övét.
Lehet, hogy nincs is nálam semmi gond és nem kellene foglalkoznom az egésszel?
A HD Tune által kihozott értékek nem tudom, hogy rossznak vagy jónak mondhatóak-e!?Előre is köszi a segítséget: Jason
-
Jason
tag
-
Jason
tag
válasz
liksoft #14284 üzenetére
Adott egy WD GreenPower 1TB-os vinyó és egy barátomnak ugyanilyen van, azt hiszem még a rev is megegyezik, de nála rendesen megy nálam viszont nem.
Amikor a rendszer SSD-re másolok róla, akkor az 39-65MB/s között ingadozva megy, a barátom gépe az ő vinyóival WD GP 1TB --> rendszer SSD 89-91MB/s
Mindkét rendszer Win7. Az övé x86, enyém x64.
Ha hálózaton keresztül másolunk tőle az én SSD-mre, akkor az megy 89-91MB/s sebességgel, ha az ő SSD-jéről másolunk hálózaton át az enyémre az megy 114MB/s sebességgel.
Mi lehet a gond a WD vinyómmal?
Lehet-e javítani rajta esetleg újrapartícionálással?
Mind a ketten még anno XP alatt partícionáltuk a WD-inket.
SSD-nél pl. számít az alignálás, de egy sima HDD-nél gondolom nem, mert ilyet még nem hallottam. Sőt a barátom WD-je se alignált. -
szonti
aktív tag
válasz
liksoft #14282 üzenetére
Szia!
Az a probléma h a gép tőlem naggggyon távol van és rendszerlemezek sincsenek meg. Amikor még gépközelébe voltam próbáltam a gyártó neve alapján rákeresni neten hátha van vmi driver, de nem nagyon találtam. Azt se értem, h driver genius mért nem talált rá drivert. Amit kigondoltam, nem tudom h működhet e, h a PCI kártyát a saját gépembe beleteszem amin windows 7 van és az hátha tudna hozzá drivert telepíteni aztán a drivert pedig lementeni. Ez működhet?
-
Fulmi
senior tag
válasz
liksoft #14239 üzenetére
oke, kozben sikerult megoldani. a problema az volt hogy a particionovelesnel elrontottam a linux particiojat es a grub nem tudta ertelmezni a sajat particiojat, ezert irta amit irt. egyebkent utana letoroltem a linux particiojat, maradt egyedul a vista, innentol meg mar a telepito dvd-je megoldotta a problemat es "repair the system" megoldassal gondolom beallitotta a vinyon az LBA-kat az MBR-ben ugy hogy egy ervenyes fajlrendszert lasson es adatvesztes nelkul sikerult megoldani.
koszi a helpet!!!
-
OddMan
őstag
válasz
liksoft #14168 üzenetére
Na pont ez az! Pár nappal ezelőtt a hdd táp kábele vacakolt és miután megcsináltam a kábelt utána vettem észre, hogy megjelent ez a hiba. Most a HDSentinel felületésztjét is végigfutattam, de egyszerűen nem talál bad sectort.
Szóval ezért kérdezem, hogyha tényleg lenne bad sector a merevlemezen, akkor a "Reallocated Sectors Count" mellett a "Reallocation Event Count" számlálónak is 0-ról 1-re kellett volna váltania nem?
Raktam fel egy képet a S.M.A.R.T.-ról, hogy könnyebben át lehessen látni. -
abyssc2
tag
válasz
liksoft #14110 üzenetére
Eh, hát igaziból így belegondolva kb fél éve vettem új tápot, és most tűnt fel pár hónapja mind2(!) vinyónál, hogy a hd sentinel 1 gyenge szektor-t ír rájuk, na most azóta az egyik vinyó valamiért újra 100%os lett, 0 gyenge szektor... a másikon pedig most pár napja 2 is lett, viszont előtte éveken át egy noname tápom volt, "500w"-s, amit elvileg nem nyújtott...(talán valami Power márka) most meg egy 400w-s Corsair-om van, ami tudtommal nem rossz, szal azért remélem nem emiatt van. (Egyébként a problémás 830 napnyi időt üzemelt eddig, 300as samsung, a másik "perfect" 500-as 568 napnyit... és 30 fok körül szoktak lenni, és mind2 satás)
-
Integra
titán
-
Dyno
veterán
válasz
liksoft #13985 üzenetére
Értem, még annyi, hogy alaplapi hibára ugye Te sem gyanakodnál?Mert a vinyó na bumm legariztatom, de mellette van gépem, de ha az alaplap, az már más....meg nagyon utálok alaplapot cserélni a bios nyűgjeit, a tuninghoz való hozzáállását megszokni, nagyon nem szeretem, P5B-mel már megszoktam együttélni
.
(#13986) taku32 : Nekem egyenlőre most hibátlan kopkop.Hozza azt amit hoznia kell, fontos adataimat már lementettem, tehát mostmár ha elszáll nem fejelem le az asztalt mint tegnap
.
-
-
Dyno
veterán
válasz
liksoft #13981 üzenetére
Átviteli hibákat melyik érték jelzi?
A másik ami aggaszt hogy a WD-m fura, vagyik a sok Raw Data error rate.
HD322HJ-m ami miatt korábban is írtam, mi a véleményed, lehet akár a vinyó is hibás?Bár igaz igy elég nehéz lesz gariztatnom.
Bár most a torrent is elég jól megy rajta, ileltve megy ahogy kell, 35mb/s-el tudtam vele másolni a HD200HJ vinyómra.
Amúgy lehet hogy kontakt hiba van? legalább is kitakarítottam a gépet nagyából(tűdővel), szóval gondolok arra, holgy nem érintkezett rendesen? -
-
taifun
csendes tag
válasz
liksoft #13911 üzenetére
A sokak által kritizált Tagan tápok kábelei vannak tele vele. Nemrég vettem egy moduláris Tagant, most bütykölök kábeleket hozzá, gondoltam nem kerül sokba a tápcsatikhoz egy-két kondit odabiggyeszteni.Előző hozzászólásaid figyelembevételével, akkor érdemes két külön ágat építeni akkor a két vinyónak? Szűrésnek gondolom elég vmi normálisabb minőségű 16v/100uF kondi 5v-ra és 12v-ra is?
-
Kvazár
őstag
válasz
liksoft #13907 üzenetére
Az erősítős dolgot több dolog is okozhatta. Nem megfelelő földelés, vagy csak simán a visszacsatolásod volt rossz, esetleg rossz építés okán az keletkezett. Ez per-pill tök8.
Én is csináltam régebben erősítőket, nekem is volt olyan, hogy az előerősítő és a végfok külön-külön szépen szólt, de együtt gerjedt mint a veszedelem, mert nem volt azonos a föld potenciálom.De itt most megint az van, hogy pár napja vagy 3 topicban is feltettem a kérdést, hogy az a gyenge szektor mi a fene, erre síri csend és hullaszag. Majd amikor megtalálom a megoldást, és gondolom jó fej leszek, beírom a tennivalókat, jön valaki és elkezd óltogatni.
Ha annyira szókpozni akarsz nézd meg a 230-at is vele, és ott az 50 Hz-et, ha megtalálod abban a zajtömegben.
De ennek nem értem mi köze van ahhoz, hogy egy több mint 30e-s táp elbír-e 1 ágán 4 vinyót?!
Ui.: Te nem HD Sentineles fejlesztő vagy?
-
Kvazár
őstag
válasz
liksoft #13905 üzenetére
Szerk: Egy vezeték nem csak vezeték, hanem kapacitás és induktivitás is. Így más egyenáram és nagyfrekvenciás váltóáram esetén a tulajdonsága. Amit ráírnak az igaz az egyenre, de használat közben megjelenik a dinamikus terhelés, vagyis a váltóáram (váltakozó teljesítményfelvételként). Egy-két eszköznél ez nem gond, de négy esetén már okozhat problémákat.
Ez szép és jó dolog, de én nem az ELMŰ vagyok, mert max őket zavarja az, hogy "Egy vezeték nem csak vezeték, hanem kapacitás és induktivitás is." Ugyanis ők használnak olyan hosszú tápvonalat, hogy ez érezhető is legyen.
Pontosabban még ott zavart okozhat ahol giga, meg mega Hz-es jelek vannak.
3-5 cm-en szerinted mekkora lehet a kapacitása?Na mindegy...
-
Kvazár
őstag
válasz
liksoft #13901 üzenetére
Nálad: A táp gyártója márkás, de itt is kérdéses, milyen idős,
Nincs 3 hónapos, és 620-as
mekkora tartalék teljesítménnyel rendelkezik,
Szerintem bőven eléggel.
a beszállítók valóban jó minőségű szűrőkondenzátorokat szállítottak (alvállalkozó is lehet hibás)?
Na ezt ne tőlem kérdezd. A garos tápot nem fogom szétkapni.
A tápcsatlakozó érintkezése hibátlan? Külön ágon vannak a drive-ok, vagy felfűzve? Az utóbbi a mai drive-ok esetén nem ajánlott, ugyanis szinte minden gyártmány megköveteli a hibátlan tápellátást, és ezért spórolnak a tápszűrő kondenzátorokkal.
Felfűzve vannak 4-en, de 30A-t képes leadni 12 V-on. És hát lehet naiv gondolat, de 1 ágnak igazán ki kell bírnia 4 vinyót, ha már annyi csatlakozót tesznek rá.
-
taifun
csendes tag
válasz
liksoft #13899 üzenetére
Megnézem. Jut eszembe, egyszer előrodult egy olyan eset is, mikor a második vinyón egy fájlra ráklikkeltem total commanderben (elötte vagy fél óráig úgy állt a gép), abban a pillanatban megfagyott. Driverekre én is gondoltam már. Native IDE-ben mennek a vinyók, AHCPI-be nem sikerült Win7-et telepítenem, driver hiány miatt. Talán utóbbival lehet javulna a helyzet? Lehet feldobok egy XP-ét megnézni.
-
Kvazár
őstag
válasz
liksoft #13895 üzenetére
Remélem nem haragszol, de most válaszolok:
Hibaokai:
- Hibás tápellátás (nagyfrekvenciás zavar, vagy tranziens (fúrógép, hajszárító, stb...) volt a tápvezetéken) mellett írt, így hibás írás történet.
Enermax tápot használok, és mind ez előtt, még van egy APC szünetmentes. Tehát ez kilőve.
- Hirtelen lett megmozdítva írás közben a drive, így a mechanikai mozgás hozzáadódik a felírt jelhez. Ez frekvencia, vagy pozíció problémát okoz, mely olvasáskor jelentkezik.
Ez csak simán nem történt meg, mert a gép nagy toronyban van, és nem olyan, hogy csak úgy arrébb rakjam. Minden esetben 2x-is meggondolom, ha hozzá kell nyúlni, mert nehéz a cucc, én meg nem szeretek dolgozni.
- Hibás a felület. (Nem egyenletes a mágneses réteg, vagy ütés, verés, esés miatt felületsérült. Fizikai sérülés esetén folyamatosan, és egyre gyorsuló ütemben tovább romlik a drive!)
Nos én erre utaltam. Nem egyenletes a mágneses réteg.
A gyári diagnosztikai programja azonnal kiakad, ha tesztelni akarnám mert bad szektorosnak írja ki. A HDD regenerátor 9 bad szektort talált rajta. A másik most még jónak tűnő terrásomon a HDD regenerátor 3 óra alatt lefutott (hibát nem talált), míg ezen 4 óra kellett neki. Ja és a másik eco-s, ez meg nem. HD103UJ, HD103UI.- Túlmelegedett állapotban történt írás, így a félvezetők belső hőmozgása miatt kevés energia jutott az írásra (mágnesezésre).
Nálam nem az tuti. Passzív hűtés van az összes vinyómon, és még egy 12-es venti van előttük, eredménye: 30 fok alatti vinyók. (Most épp adatott mentek, és 30 fokos, pedig már egy ideje 100-on pörög.)
Sajnos alap elvi hibát követtem el vásárláskor, mert Vaterán vettem használtan. Ez olyan fél éve volt, de akkor a HD sentinel 100%-osnak írta mindenhol, én meg nem is néztem tovább. Most fura, mert a bár közvetlenül a leállás előtt 9 gyenge szektort talált, és ezeket a HDD regenerátor is megtalálta (csak bad szektornak írta ki), de most csak 7-et ír ki.
Tehát, max annyi róható az én számlámra, hogy nem megfelelő forrásból vásároltam, de az már fél éve volt, és az első hiba, a felpörgési, az kb. 1 hónapja van.
A Samsung vinyókat, és termékeket nem szidom, sőt szeretem. Nekem a Samsung ramok, és monitorok is bejönnek. És most tervezem másik 3 Samsung vinyót venni, csak ecogreen-eset. (Mint a mostani most még jól működőm.)
Tudom ez nem a raid topic, de olyat megtudok csinálni, hogy a jó vinyómat leürítem, és a rosszat teljes tartalmával rá tükrözöm? (raid1) Vagy csak üres tömböket lehet létrehozni összefűzéskor, és azt feltölteni?
-
flash7
tag
válasz
liksoft #13869 üzenetére
Hello liksoft!
Ha arra gondolsz, hogy a gép tuningolva van-e, akkor nincs mit vissza venni. Minden alapon megy, memórai, proci, videókártya...
Most már az lenne a lényeg, hogy ez a hiba miatt garancában cserélik-e. Mert, ha egyszer megcsinálta ezt, akkor nem szívesen másolok rá több adatot. -
flash7
tag
válasz
liksoft #13791 üzenetére
Mikor rájöttem, hogy F5 helyett F6-ot nyomtam megszokásból, mert mostanában egy vinyón mozgatok csak, fogtam is a fejem. Szerencsére nem pótolhatatlan dolgok, csak bosszantó, azt hiszem az F6 elfelejtve egy időre
Amúgy tesztelni hogyan tudom? Milyen software-rel? Vagy másolgatok rá, meg róla, de persze olyat ami megvan többszörösen? -
szab.tam
nagyúr
válasz
liksoft #13781 üzenetére
csak tanulság képpen:
úgy néz ki, hogy a betűjel át-, majd visszanevezés megoldotta a problémát. ebből arra következtetek, hogy a múltban történt pár sata hotswap miatti fagyások, restartok gyűltek, és a win belassította az adott winyót, az adott porton. most már utólag beugrott, hogy a lassulás előtt nemsokkal is volt egy ilyen, mert kapkodtam. és ez az xp-nél az adatátviteli sebesség csökkentése egy tudatos védekezési reakció, (egy leírásból erre következtetek,
az xp terméktámogatásánál olvastam hasonlót).
és valószínű az átnevezéssel "kivertem a fejéből", hogy ez problémás winyó lenne.
a smartban minden +, és zöld pipa hegyek....ha legközelebb megint belassulna, rögtön ezzel kezdem, de előtt még a microsoft-nál leírt javaslat szerint illesztőprogram eltávolítás, és restart -> alapértelmezett átviteli mód visszaállítást megpróbálok, mert lehet, hogy azzal is volt gond, de azt már utóla nem tudom megnézni, mert az átnevezésekkel lehet, hogy magától visszaállt, ha az lett volna a gond.
mivel te kőprofi vagy a kérdésben, csak annyit, hogy a logikai menetemben volt-e valahol valami ordító baromság? (vagy akár így is lehetett?)
qúrvára nem értem ezt a ph-t: több helyen is megjegyeztem, hogy miért nem lehet az utosló hsz-t szerkeszteni időlimit nélkül, amíg nem ír valaki következőt...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
liksoft #13781 üzenetére
hm. kicsit később tudom csak újra rádugni a gépre. sentinel-lel tudok smart-ot nézni.
egyébként a sentinel 100%, nincs hiba, stb.
de a smart-ban mit is kéne néznem? vagy ha ír valamit hiba a listában, azt úgyis észreveszem? mert azok ott számomra értelmezhetetlen sorok és számok összessége....de itt egy előző hsz-ból kiindulva megnézem, hogy a win nem korlátozta-e csak ezen a sata-n, csak erre a winyóra a sebességet. most írta nekem valaki, hogy elvileg csinálhat ilyet, és hogy lehet megnézni....
később jövök.
-
-
paramparya
őstag
válasz
liksoft #13708 üzenetére
Értem, köszönöm!
A kivizsgálásra milyen módszereket ajánlasz?
Az AHCI mód bekapcsolása segíthet?
Most - hogy utánanéztem, miért lehet lassabb - találkoztam vele először, eddig ide módban futott.
Átkapcsolva nem indult el a windows, de ahogy nézem, ahhoz úgy kellett volna telepíteni. -
daystealer
csendes tag
válasz
liksoft #13712 üzenetére
Üdv!
Seagate Barracuda a típusa, alaplap és táp típust nem tudok mondani, mert nem az enyém.
De a régebbi winchesterrel nem csinált ilyeneket.
A probléma teljesen véletlenszerűen jelentkezik, például kb 3 napig működött, aztán nem ismerte fel, majd egy fél nap után újra elindult, ez volt két napja.
Most ott tartok, hogy megint nem ismeri fel.
Kábelcserét is próbáltam, de nincs eredmény. A bios művelhet ilyeneket? -
syler
aktív tag
válasz
liksoft #13705 üzenetére
No igen, ha megoldható lenne, biztosan úgy intézném. Hidd el, hogy az egyszerűbbet választanám
Net kávézóban dolgozott a srác ami már megszünt. Ott volt elfekvőben a hdd és mondták neki ha kell vigye el. A tulaj nem foglalkozott vele, gondolom ha akkor nem foglalkozott vele, akkor most sem fog, főleg, hogy már meg sincsen a kávézó
Új hozzászólás Aktív témák
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Xbox Series X|S
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
- Honor 200 pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő