Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Ranger^41 #51718 üzenetére
Azért a 12 voltos ágon bőven kell lennie tartaléknak, ennyitől nem térdelhet le a táp (egy desktop HDD átlagban 0.5A alatt eszik a 12 voltos ágon). Ha valóban akkora áramot venne fel a HDD, akkor minden vezeték narancssárga lenne, mert izzanának.
A viccet félretéve a TVS diódákra is rámérhetsz, bár szerintem nem azok a hunyók.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Ranger^41 #51716 üzenetére
Reflexből írtam menet közben, mert 10 esetből 9x az a gond.
1 - garanciáztasd a tápot és vidd magaddal a HDD-t is, hogy az újjal kipróbáld,
2 - tedd USB3-as házba a HDD-t.Ha van egy multimétered, akkor egyébként rámérhetsz a HDD lábaira, hogy megkapja-e a 12 és 5 voltot.
-
*Ropi*
félisten
-
Ranger^41
aktív tag
válasz
Ranger^41 #13839 üzenetére
Újabb fejlemény... Lehet, hogy a másik gép tette tönkre... Megint bedugtam oda, és hdsentinelbe meglepődve vettem észre, hogy mintha lemásolta volna a bentlévő 40gigás seagate adatait... Adattároló területe mindenben megegyezik, cilinderek, fejek, szektorok, LBA szektorok, teljes méret kbytera pontosan.... Pedig ez egy 400 gigás vinyo.... ilyennel találkozott már valaki?
Képek:
Samu
Seagate -
Imco
őstag
válasz
Ranger^41 #13830 üzenetére
esetleg az új lapod tipusát megoszthatnád! Olyat meg még nem láttam hogy rossz kiosztás van a vinyón. Főleg hogy eddig müködött. Az ODD-t is nyugodtan teheted slavre egy teszt idejére. Elvileg egyes irók /pl. plextor/ nem kedvelik a slave üzemmodot. De ha meg müködik akkor miért ne.
Szerintem...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest