- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Kernel #10500 üzenetére
Egy drive biztonsági üzemmódja kétféleképpen működhet (működik). Ha lejárt az összes próbálgatási lehetőség egy password esetében, akkor vagy örökre zárolja magát, vagy a biztonsági törlés funkció használatával lehet újra tárolónak használni. Ilyenkor ugye a teljes adatterületet a drive belső utasítása törli. Ha csak partíciót törölne, az biztonsági oldalról nemelég, ha a gyári adatokat is, akkor működésképtelen lenne.
Az viszont kérdéses, hogy ezt a törlést egy lock-olt drive esetén hogyan lehet kierőszakolni.
-
Shomci
tag
válasz
Kernel #10480 üzenetére
bekapcsolas utan fekete kepernyo, es kek ablak ezzel a felirattal:
Security Master HDD User Password: ????
biosban HDD password: set
tobbi pedig clear tehat nincs beallitva (boot pas user pass stb)elvileg killdisk is van ezen a hirens boot cuccon..
erdemes nekifutni?meg leszedtem egy ilyen progit (windozos):
hdd unlock
ezt is hanyagoljam inkabb? -
qwertly
addikt
válasz
Kernel #10475 üzenetére
Szia!
Köszi megfogom nézni de eddig az volt a gondom,hogy egyik windowsos program sem kezelte megfelelően a Mac OS Extended (Journaled) fájl rendszerét.És a linux sem tudott mit kezdeni vele igy szeretném egyszerűen kiütni az eddig fájl rendszert és újat felépíteni.Most látom,hogy elsőnek ezt a progit felkel telepíteni egy windowsos partícióra és csak utána lehet vele ügyködni,és meg nem szeretnék a notira windows tenni mert os x és linux van rajta.Igazából olyanra gondoltam mint a Heeren'Boot cd amit nem kell telepíteni csak cd futtatni. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Kernel #10244 üzenetére
Mivel eddig minden ment fölösleges időhuzásnak tartom hogy még az is lefusson. Egyetlen egyszer nem volt baj semmivel amit kíirtam normális minőségű dvd-re. Ez ugye nem garantálja hogy ezután sem lesz gond, de így sem 2 perc egy dvd kiírás ugy meg kb megduplázódna.
Viszony amikor másik partícióra csinálok adatmentést akkor tuti átnézem majd TC-vel. -
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Kernel #10242 üzenetére
Alaplap és vinyo lett cserélve nemrég. HDD hasonlók miatt. Bár azok a jelenségek egy picit durvábbak voltak. Pl torrentről 1-2gb felett semmi se jött le crc hiba nélkül. Amikor a hibás fileokat ujra leszedtem akkor meg az addig hibátlan fileokra írt crc-t. Ördögi körforgás. 4-5gb-os cuccnál esélytelen volt hogy összerakjam a rarokat. Sokat olvastam utána és elvileg ez vinyo hiba volt. Ami beigazolódni is látszik mert a win is beszart rajta nemsokkal a hibák megjelenése után(1honap max) másrészt ilyen gondom az uj vinyo óta nincs. Legalábbis nem ilyen komoly.
Az alaplapot meg bios hiba miatt amugy is cserélnem kellett.
Most már csak a táp jöhetne szóba. De akkor nagy terhelés alatt(game) kéne előjönni a hibáknak, és fallout3-on kívül semmi se fagy, lép ki. Amugy mióta írtam az F3 se fagy. Csak 2h-ként picit megáll a game 1-2 mp-re aztán megy tovább.DVD írásnál semmi gondom nem volt még pedig az íróm is már vagy 3éves (LG). Max annyi hogy csak a minőségi lemezeket szereti. Az TDK-t nemigen(10/2rossz), meg a noname lemezeket, esetleg 1-2 szarabb CD-t(régen a szines maxell-ek). Verbaval nem volt még gondom 1x se. Kivétel nélkül hibátlanra írt minden verba dvd-t. Legalábbis én hibátlannak veszem azt ami írás után működik ha használni szeretném. Tehát ilyen progikkal stb nem néztem meg hogy byte-ra egyezik e.
Ez a TC összehasonlítás nekem új. De ezentúl ha fontos dolgokat mentek másik partícióra akkor megnézem majd. Eddig csak a kiírt méret alapján néztem hogy azonos e, nem tudom hogy TC azzal az opcióval hogy nézi meg. Ha csak a méretre kukkant rá akkor azt eddig én is megtettem szal mind1.
Sry a hosszu hsz miatt. -
Zeratul
addikt
válasz
Kernel #10189 üzenetére
A szimering is adhat hangot, de az műanyag nyüszítés, nem fémes surlódó hang. Van most nálam egy energiatakarékos hitaki, meg egy szígatya aminek semmilyen hangja sincs, de van egy ősi deathstar hitaki is ami szintén teljesen hangtalan.
Nem rázni kell hanem forgástengely mentén hirtelen elfordítani csuklóból.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10085 üzenetére
Nem a tápellátás stabilitásával van a baj, mert most pl. GetDataBack-kel visszaállítottam korábban törölt fájlokat, amiket gond nélkül megnyit! Pl. 600 MB-os avi fájl-t állítottam vissza, jópár jpeg-et is sikerült, amik azonban nem olyan fontosak (épp ezért lettek törölve), mint épp azok a képek, amiket nem sikerül megnyitni.
Milyen kerülő megoldás létezik a jogosultságok megszerzésére? Létezik az, hogy egy adott géphez kötve nyílnak meg csak fájlok? Mert most nővérem azt állítja, hogy csak azon a laptopon lehetett megnyitni egyes fájlokat, amiről átmásolta, másik laptopon gond volt vele.
Ez mi a frász?Én még ilyennel nem találkoztam.
Egyébként igen, 5 V-ot igényel, rá van írva közvetlenül a csatlakozóhoz. De mondom, ez a része tökéletesnek látszik, írni-olvasni jól tudja azokat a fájlokat, amiket meg lehet nyitni, a többihez viszont nem értem, miért nem férek hozzá.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10079 üzenetére
Ez alapján akkor a rendszerpartícióm nyugodtan lehetne FAT, ott fontos információkat úgysem tárolok, minden egyéb az adatok számára fenntartott partíción van.
Akkor tehát érdemes lenne szerinted a swap-ra és rendszerpartícióra FAT32, az adatpartícióra meg NTFS fájlrendszer?
Egyébként most az számomra nem tiszta, hogy a Windows-ban a simán FAT-ként megjelölt fájlrendszer melyik is, a FAT12 vagy FAT16?
Igazából már a swap-partíció kérdését nem is tekintem annyira fontosnak, főleg, hogy kikapcsoltam...(ahogy korábban tanácsoltad is) (mert minek menjen, ha úgyis van 2 GB RAM, és nem használok memóriazabáló alkalmazást?)
-sure paraméterrel kapcsolatban: akkor elnézést kérek, valamelyik honlapon ezek szerint baromságot írtak, pont azt írták, hogy ennek a kapcsolónak a hatására kérdez rá, hogy biztos akarod-e... Azt hittem, a "sure" jelen esetben az "Are you sure?" kérdést foglalja magában.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tök más:
nővérem hazahozott egy USB-s külső vinyót, amihez Mini-B USB-csatlakozó és egy külön tápellátás tartozik.
A típusa nekem nagyon nem mond semmit, HD Sentinelből kimásolva:
Interfész: Cypress AT2+ USB/ATA
Lemez modelszám: IC25N020ATCS04-0
Alul az szerepel, hogy Hitachi gyártmány, ami meglepett, mert kívülről egy noname tápnak látszik, csak annyi van ráírva márkajelzésként, hogy "integral", meg egy jelzés, hogy USB 2.0-s, ennyi.
Persze a tápellátó kábel külföldön maradt, mindegy, faterom egy telefontöltő gyors átalakításával készített hozzá egy 5 Voltos tápegységet (méregetve is stimmel).
Na, nem is ez a lényeg!
Sikerült beüzemelni, működik a vinyó, látszanak rajta a képek, amik viszonylag fontosak lennének, de villámnézet Windows képmegjelenítőben nincs, mivel nem fér hozzá a fájlokhoz, másoláskor meg ezt írja ki:
"Hiba a fájl vagy mappa másolása közben. ... nem másolható: Hozzáférés letiltva.
Ellenőrizze, hogy a lemez nincs-e tele, nem írásvédett-e,
és hogy a fájl pillanatnyilag nincs-e használatban."
Total Commanderben csak "Hiba: nem olvasható..."Azt hittem, hogy a könyvtárak vagy az egész vinyó saját tulajdonba vételével esetleg megoldódik a gond.
chkdsk-et is lefuttattam rajta, HD Sentinel szerint az állapotnál ez szerepel: "A merevlemez 30 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült."
Szóval elvileg nincs para az állapotával.Mit lehetne vele kezdeni, hogy hozzáférjek a fájlokhoz?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10076 üzenetére
"Ezt sem egyszerű megítélni, de a FAT gyorsabbnak tűnik, úgyhogy XP-t én FAT32-n szoktam futtatni."
Tényleg? Ezzel most alaposan megleptél.
Manapság akkor nem értem, mi ez a fene nagy NTFS-mánia, ha azt mondod, különösebb hátrány nem származik a FAT-ből. Én eddig úgy tudtam, hogy az NTFS a folyamatos írás-olvasás miatt még gyorsabb is (ez a folyamat alapvetően nyilván jobban igénybe veszi a vinyót, de azt hittem, hogy ezzel együtt vagy épp emiatt - hogy folyamatosan dolgozik - gyorsabb!), nemhogy lassabb a FAT-nél... Meg eddig azt gondoltam, hogy átlagos teljesítményben is jobb az NTFS...Ha tehát mondjuk van egy különálló swap-partícióm, akkor azt érdemes FAT-re formázni? Akkor is FAT32 vagy FAT? Már lassan az is felmerül bennem, hogy vissza kéne térni az őskorba.
(Mondjuk az biztos, hogy a DOS kevésbé erőforrás-igényes...
Na jó, legyen Win 3.1.
)
Most akkor már kissé össze vagyok kavarva: akkor mégis miért jobb az NTFS? Pl. teljesítményben? Itt van egy összehasonlító táblázat: NTFS vs FAT - itt az Overall Performance-nél azt írják NTFS esetén: Low on small volumes, High on Large, FAT-nél pedig: High on small volumes, Low on large. Tehát akkor nem jobb mégis a teljesítmény nagy partíciókon? Mondjuk persze az is kérdés, hogy jelen esetben mi számít "nagy" kötetnek/partíciónak...
A "hibatűrési toleranciára" (ez mi is pontosan??) pedig FAT32 esetén minimális értéket írnak, míg NTFS esetén maximálisat...
Most már azt sem tudom, legközelebb mire formázzam a rendszerpartíciómat...----------------------------
"ghost.exe -clone,mode=prestore,src=1:4\backup.gho:1,dst=1:2 -RB"Viszont gondolatolvasó vagy, mert már ezerszer gondolkoztam rajta, hogy be kéne tenni a bootmenübe egy Ghost-olási lehetőséget, mint laptopoknál, csak nem néztem utána a paramétereknek.
Az 1:4 illetve 1:2 esetén az 1 az az 1. lemez? Tehát ha pl. több vinyó van benn, és én épp a 2. lemezen tárolom a ghost-image-et, akkor ugyanez, csak 2:4 ill. 2:2?
Még valami: ha mondjuk a Ghost könyvtárban tárolom az akarmi.gho képfájlt, akkor az stimmel, hogy src=1:4\Ghost\akarmi.gho:1 ? Itt mi az az :1 a végén?
Bocs, ha ez OFF, nem is fogom tovább firtatni itt a témát, csak még ezt szeretném megkérdezni...
Egyébként ez nyugodtan mehetne szerintem a Ghost-topic első hsz.-ébe, mert elég hasznos info.
Mondjuk én a végére magamnak még odatenném a -sure paramétert, nehogy véletlenül hülyeséget csináljak. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10072 üzenetére
Mondjuk Ghost tényleg nem nehézkes, azért elég jó dolog, ha 6 és fél perc alatt van egy komplett rendszered a fontos drivereiddel és szoftvereiddel együtt, egy olyan mentéssel, amit még akkor készítettél, amikor nem volt teleszemetelve a géped.
(XP-t legalábbis ennyi idő alatt állította vissza legutóbb.)
Gondolom a fájlrendszer-tesztelésnél arra jutottál, hogy az NTFS magasan veri a FAT-et, ha oprendszert futtatsz rajta, nem?
Köszi egyébként a többi infót is. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10070 üzenetére
"Mondjuk én az oprendszer alatt is simán lecserélem a fájlrendszert (akár NTFS-ről FAT32-re, sőt FAT16-ot is próbáltam alá)"
És tulajdonképpen ennek mi értelme? Vagy csak így tesztelgetted a gyorsaságbeli különbségeket? Vagy notórius fájlrendszer-cserélgető vagy?
Amúgy Ghost-olsz előtte vagy milyen módszerrel cseréled? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10067 üzenetére
Jaaa, tehát akkor emiatt van az is, hogy ha megnézed egy könyvtár vagy fájl tulajdonságait, akkor más a méret és más a "lemezterület" vagy "foglalt méret"? Ezért foglal több helyet a vinyón, mint amennyit a mérete alapján foglalnia kéne, mert a klaszterméretek miatt nagyobb lesz a veszteség?
A másik szempontra pedig: ezek szerint a "The smaller the cluster size, the more efficiently your disk stores information" mondatnál a hatékonyság szó nem a gyorsaságot, hanem a kisebb veszteséget jelenti?
Ha fontosabbnak tartom a gyorsaságot a helyfoglalásnál (pl. 1 TB-os vinyónál már nem annyira hat meg az esetleges veszteség), akkor nyugodtan állíthatom nagyobbra a klaszterméretet? Nálam jelen esetben a táblázat és a chkdsk alapján is (és manapság az emberek többségénél, akiknek 2 GiB-nál nagyobb merevlemezük van, és alapértelmezettként formázzák a vinyót) 4,096 byte (4 KB) a klaszterméret. Vajon érdemes ezt mondjuk felnyomni 8192-re vagy az ebből eredő nyereség (gyorsulás) nem akkora, hogy megérje? (nyilván csak egy esetleges következő formázásra értve) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10039 üzenetére
Megint tanultam valamit...
És most lesz mit nézegetnem, köszönöm a hasznos infókat!
Még egy dolog felmerült: mennyiben számít formázásnál az, hogy mire állítod a "Foglalási egység mérete" opciót? "Alapértelmezett"-en szoktam hagyni, de létezik még pár lehetőség: Alapértelmezett, 512, 1024, 2048, 4096, 8192, 16K, 32K, 64K. Más méretre állításnak milyen következményei vannak? -
liksoft
nagyúr
válasz
Kernel #10039 üzenetére
Vagy 17, 26, 32, 34, 36, 54 szektor egy track. (MFM, RLL, ESDI)
Szerk: Ráadásul ezek fizikai értékek. A 63 minden esetben logikai, hiszen a 40GB/oldal esetén 1mm-en közel 4000 sáv van, a legkülső sáv ~1000, a legbelső ~600 fizikai szektort tartalmaz. És hol vagyunk már ettől is?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10034 üzenetére
Tulajdonképpen nem a zero fill műveletre lettem volna kíváncsi (azt már csináltam, nem egy nagy művészet), inkább az a mondatod fogott meg, hogy "Az XP újonnan vásárolt merevlemezeknél csinál ilyet, lényegében csak annyi, hogy létrehozza a szabvány MBR-szektort a boot-kóddal, de még partíciós-tábla nélkül. Ezt nyilván onnan tudom, hogy diskeditorral megfigyeltem, mit művel."
Tehát akkor utóbbit a HxD-vel illetve a Runtime-féle DiskExplorer-rel lehet nézegetni?
Nyilván először nem sokat fogok érteni belőle, de ezt is meg kell tanulni.
Akkor kezdjem a DiskExplorer "View: as Hex (F3)" utasításával? Van egy vinyóm, amin tudnék kísérletezgetni, a rajta lévő adatok megvannak máshol. -
Imco
őstag
Jobban belegondolva igazad lehet. A folyamatos "molyolás" biztos plusz energia és igénybevétel.
Én úgy értettem, hogy a sima letöltés az nem veszi sokkal jobban igénybe a vinyót mintha ugyan olyan méretű fájlt copyzol egyik particiorol a másikra. Csak ott gyorsabban megtörténik. Erről is ugyan az a véleményed? -
cascada
senior tag
Természetesen úgy gondoltam én is, hogy megnézem előtte a csatit
Ha nem látom h ki lennének tágulva az érintkezők akkor is azért át teszem másikra, mert van még szabad csatim talán 3 is
Ha ez sem segít akkor majd lehúzom az egyik winyót a tápról, hátha már veszített a teljesitmégnyéből és nem tud 2 winyót ellátni rendesen. Másra nem tudok gondolni.
Minden tippet örömmel fogadok -
T-unit
őstag
Jó h rákérdeztél,ott ottvan a samsung is,eszközkezelőben írja hogy az "eszköz megfelelően működik".Merevlemez meghajtóknál meg csak maxtor van.Még1x, mit kellene tennem h látható legyen maxtor mellett,sajátgépbe?Samut formatálom lesz csak látható?Mert akkor megnézem úgy.Ja és samsungra írja eszközkezelőben hogy használatban van, (engedélyezve van).
-
sti10p
senior tag
A búgás állandó, tehát akkor is búg, ha éppen nem pörög a vinyó, ezért nem vagyok biztos abban amit írtál.
kem: a búgás önmagában majdnem hangosabb, legalábbis zavaróbb mint a 4 venti a házban összesen és tuti, hogy csak ez az 1 vinyó búg. A ház egy Gigabyte GZ-X2, Superb 460W táppal.
...Egyébként elég béna, hogy a SATA tápkábel olyan rövid, hogy a DVD-t a legalsó előtti, a vinyót meg a legfelső slotba kellett rakni, hogy rá lehessen kötni mindet, ráadásul az első kettő csati pont fordítva van rárakva mint az utolsó kettő, úgyhogy ki kell hozzá tekerni a kábelt, nem tudom más tápokon hogy van, de nagy észlény lehetett aki ezt kitalálta! Ja, és a másik vinyóm sima PATA, molex csatival. -
ogre@
csendes tag
Látom jó kis kérdésem van...Most megyek megpróbálom egy másik rack-kel ezt tanácsolták az üzletben,természetesen ez jóval drágább is......Remélem azért jó lessz.Vicces hogy 3 gép közül csak azon nem működik amelyiken használni szeretném.Még egy régi 600-as PIII-on is kipróbáltam és ugyan döcögve de működött.
Kb ennyi
-
liksoft
nagyúr
Szerintem ez tízből tizenkettőnknek magas labda.
Egyszerűbben mondva, ha egy spárgát ketten fognak a végüknél, akkor ha az egyik hullámot ránt rajta, az elmegy a másikhoz. Ott megfelelően kell fogadni, mert különben a hullám vissza is megy a "feladónak". Ez a visszamenő hullám nem jel, hanem zavar. Ha a kábel két végén vannak az eszközök, akkor a visszaverődő jelet az illesztésük miatt nem engedik. Viszont ha van lezáratlan vezeték (alaplap szélső csatlakozó, eszköz középsőn, másik vég szabadon), akkor a szabad kábelvég felé kifut a jel, onnan visszaverődik (nincs ott eszköz ami ezt megakadályozná), és zavart okoz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mindig lenyűgöz, hogy milyen komoly szakmaisággal (és láthatóan tényleges szakmai háttértudással) tudod leírni a dolgokat.
Nálam viszont furcsa, hogy több alkalommal volt, amikor a kábel (80 eres) közepére kötöttem a masternek jumperelt vinyót, és a végére a slave-et, akkor egyszerűen a BIOS-ban nem látszott egyik merevlemez sem, mintha "ütközés" lenne, egyszerűen nem ismerte fel. Amikor átraktam a "megfelelő" helyre a vinyókat, akkor onnantól kezdve nem volt gond.
Ezért is írtam, amit írtam, tapasztalatból, nem a levegőbe beszélve, de persze lehetnek esetleg más okai, amikről fogalmam sincs.
Amúgy soha nem tudtam, mi a tényleges szerepe a kék, alaplapra való csatlakozóvégnek, most már ezzel is tisztában vagyok...
Egyszer fater véletlenül rosszul kötötte be a DVD-írót, aminek feltűnően szar volt a sebessége, ekkor én meg véletlenül vettem észre, hogy nem a kék csatlakozó van az alaplapon, ezek szerint a sebességváltozás ennek volt betudható, nem haluztam.Ja, még valami:
"Ennek annyi a jelentősége, hogy ha a kábelvég levegőben lógna, vagyis elektromos szempontból lezáratlan, az nagyfrekvenciás reflexiók forrása lehet."
A középső csatlakozó viszont mindenképp lezáratlan marad, amennyiben csak egy eszköz van a kábelen, ez miért nem okozhat hasonló jelenséget? -
Imco
őstag
A vas vadi új, stabil volt, vistával. Ehhez tettem az üf. öreg, de hibátlan samuját az adatokkal. A " vicc" hogy tényleg hozzá sem értem még 1 enter erejéig sem!
Látta, kiirta a vista, majd közölte hogy telepitette az illesztőt! Ennyi! Helyes volt a jumper, a kábel, minden.
Mind1! Adatmentettem, majd a particios tábla újraépitésével megy a samu is újra az adatokkal!
Bosszantó, és igy ugye kissé kétséges a dolog!Ráadásul ráment vagy 5-6 órám!
-
akkor az Everestnek is baja lehet, mert az is minden ráfrissítésre más és más adatokat olvas ki, már ha épp ki tud bármit is.
plusz eddig egy 80as volt helyette, ugyanaz az 500as társaságában, ami most is megvan, és akkor hibátlanul kiolvasott minden adatot mindkét vinyóból
alaplapi vezérlő ICH7, AHCI módban, nem szabadna, hogy ezzel a chippel baja legyen a programnak, mert elég elterjedt a chip és annál azért komolyabb szoftvernek ismerem a HDSentinelt... -
Dark KillerX
addikt
Eddig tényleg semmi gondom,nem volt a tápommal,mert korábban egy 512-bites 2900prom volt és azzal serm volt gond,pedig még az jobban megnyomta a fogyasztást.Lehet mégis csak gariztatnom kéne,a tápot,de a boltban mit mondjak?.Tuti azt fogják mondani,hogy a vinyó a rossz.
-
Dark KillerX
addikt
Akkor az szerinted jó megoldás lenne,ha adataimat amit rámentettem rajtahagyom,és veszek egy ilyet[link],és külső vinyóként használom,mert amíg nem raktam be a vinyót,addig ez a probléma nem állt fenn.Ja és a vinyót teszteltem HD Tune-nal és Sentinel-lel,és egyik progi sem jelzett hibát.Köszi mégegyszer a választ.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Rendben, köszi a választ.
Egyébként IDE-vinyóról van szó.
Ahogy elnézem, viszonylag drága egy ilyen átalakító (2,3 k)...
Hát fene tudja, akar-e venni ilyet, de ha elég fontosak az adatai, talán egy próbát megér. Mondjuk azóta már annyit használta, hogy szerintem simán elbúcsúzhatott az adatai 90%-ától (vagy többtől). -
Sk8erPeter
nagyúr
És a tápcsatlakozó? Ha az más, akkor az asztali gépemhez nem tudnám csatlakoztatni.
Bár szerintem már ezek után nem sok értelme van. Vagy szerinted van még bármi esély?Igen, én sem értem, miért az Asztalon tárolta, gondolom kényelmi okokból, bár simán meg lehetett volna csinálni, hogy máshol tárolja, és rendel hozzá egy parancsikont. Most már ez veszett fejsze. No meg persze fontos adatot ugye mindig legalább két helyen tárolunk, meg egyebek, de most utólag már úgyis mindegy...
Érdekesnek tartom egyébként, hogy egy ilyen profilhiba meg regisztrációs adatbázis- vagy fájlrendszer-sérülés az Asztalon lévő dolgokat magával viszi - bár valószínű, hogy ez is tulajdonképpen a profilhoz "tartozik". De akkor sem logikus, hogy fizikailag (?) is eltűnjenek a dolgok.(#9475) DeFranco: pontosan azért kapcsoltam ki a Rendszer-visszaállítást, mert tudtommal végleges (!) adatvesztéssel járhat. Pont azokat az állapotokat hozza vissza, amik akkor álltak fenn, amikor a visszaállítási pont létre lett hozva, ezáltal az azóta vinyóra került adatok is mennek a levesbe szépen. Én már szívtam meg ezzel, még egyszer nem kérek belőle, azóta kikapcsolom a francba a visszaállítást, ne éktelenkedjen nekem ott a System Volume Information mappában a több gigányi szemét.
Komolyabb gond esetén úgysem érsz vele semmit.A saját tulajdonba vétellel már szórakoztunk, eredménytelenül. Mondjuk "távirányítással" (telefonban mondtam az instrukciókat
) oldottuk meg...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Konkrétan laptopról van szó. Ez miért számít?
Egyébként a laptopvinyóknak (2.5") ugye más a csatolófelülete, mint az asztali 3.5"-os vinyóknak? Vagy ez baromság? Megmondom őszintén, nem sok laptopvinyóval volt még dolgom.Az általános fájlrendszer-sérülés vitte magával az adatokat? Miért van viszont az, hogy CSAK AZ ASZTALRÓL tűntek el a fájlok? Mint kiderült, a többi megvan rendesen a vinyón!
Viszont az Asztalon lévő összes könyvtárat vitte magával a hiba.
Ilyenkor hova kerülnek ezek az adatok? Egy azóta lezárt szektorba, vagy csak egyszerűen a Windows nem látja az elérési útját, és ezért könnyedén felülírhatja azt a szektort, ahol ezek az adatok fizikailag elhelyezkednek?
-
DeFranco
nagyúr
Egy dolgot tudok elképzelni. A windows valamiért UDMA 2-re állította (voltak vele gondok, megjárta a vinyó a PIO-t is egy alaplap hiba miatt). A teszt, és az UDMA 5 beállítás egy másik gépen történt. Ja, eddig 40 eres kábelen volt, ez lehet fontos.
Nem megyek én el ezeken, ezért kérdezek, hogy tanuljak. Szóval akkor ne is foglalkozzak vele? És miért pont ATA100 miért nem ATA133? A vinyón nem láttam erre utalást.
-
prime_adam
aktív tag
Thx a válaszokat! Ha valahogy sikerül elérni és szereznem próbából egy másik ilyen vinyót azzal megnézem, ha azzal nincs baj akkor mindenképp az eszközben van a hiba. Ha az is rossz továbbmegyek, mást nem tehetek, mert mindenki tanácstalan. Thx még1szer!
Ha nem oldódna meg, akkor írok még -
goccer
aktív tag
Igen, rájöttem sajnos, hogy tök hülyeséget csináltam, dehát jó lett volna ha már aznap este használható a gép, aztán a kapkodásnak ez lett a vége. Egyébként az az érdekes, hogy megvannak a vinyón az adatok, csak a win nem látja, paragonban pl még a mappaszerkezet is látszik, le is mentettem az adatokat már azóta. Legalább ezzel is tanultam valami újat, bár idáig még senki nem tudta, megmondani hogy a win miért nem látja ezt a partíciót
-
prime_adam
aktív tag
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
Úgy tudom, ez az önteszt vagy kalibrálás csak nemsokkal az első használatok után van, aztán egyre ritkul. A "Milyen winchestert vegyek" topicban is írták, hogy ez egy gyors kerregéshez vezet, ami bizonyos időközönként történik, aztán elhallgat.
Nálam egyfolytában "dolgozgat" a háttérben, amikor csend van a szobában, elég zavaró. Tény, hogy a házam elég szar, szóval átveszi a rezonanciát, de a korábbi Maxtorom csak egyfolytában sivított, nem kerregett ennyit...
Tulajdonképpen azért furcsállom, mert nem dolgoztatom a vinyót, ezért nem látom okát és értelmét, hogy zörögjön. Szóval csak arra nem jöttem rá, miért gondolkodik valamin állandóan a vinyó.A "csattanós" hangról kikapcsoláskor:
Eddig azt tapasztaltam, hogy ez a csattanós hang az IDE-vinyóknál sokkal hangosabb, mint a SATA-saknál. Ennek mi az oka (ha egyáltalán ez igaz)?A lapozófájlt meg majd megcsinálom, csak a régi Maxtoromat nem akarom bekötni (pedig annak az elejére mehetne a swap), örülök, hogy nem visítozik itt a háttérben.
-
liksoft
nagyúr
Az azonosító lesz ugyanaz. (80H) Így átlinkel. Ha meg nem azonos verzió (XP / Vista), még azonos hardware esetén is lehet gubanc. (Nekem csak XP / XP variáns sikerült összehoznom, munkám során. Nem tudom elkerülni a folyamatos winyócseréket. Pár óra plusz munkát okozott, de nem dőltem a kardomba. Számítok rá, így munka, de nem veszteség.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?