Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• s3toraph

senior tag

Sziasztok!

Vettem egy használt WDC WD5000BEVT-75ZAT0 500GB-os notivinyót. A probláma a következő: HDS 100/100-asként vettem meg, ami addig ok is volt, amíg beüzemeltem. Aztán, amikor a HDS rövid öntesztjét akartam futtatni, olvasófej hibával leállt a teszt! Többszöri próbálkozásra ugyanez a hiba. Mondom hoppá itt gondok vannak, HD Tune 5.50 trial-al elindítottam a bechmarkot, olvasásra, de kifagyott kb. 2 perc múlva a program. Bezártam, kapott egy újraindítást a gép, és a vinyó HDS szerint 100/99 lett, és keletkezett 1 gyenge szektor! Kezdtem ideges lenni, mondom jó, akkor menjünk rá a HD Tune error scan-el. Na ez talált az első 56GB-on 14 hibás blokkot. A kondíció úgy csökkent és a gyenge szektorok száma úgy nőtt HDS-ben, ahogy egyre több és több hibás szektort talált a HD Tune. Kipróbáltam azt is hogy adtam neki teljes formázást. Ekkor megint 100/100-nak mutatta a HDS. WTF? :F :F Majd megint elindítottam a HD Tune error scant- és megint talált hibás blokkokat, igaz valamivel kevesebbet. És kondíció megint elkezdett zuhanni, és gyűlni a gyenge szektorok. Ez volt tegnap. Formázás előtt cseréltem sata és tápkábelt is, szóval kábelhiba kizárva. Adatkapcsolati hibát nem is írt egyszer sem. Ma letöröltem a partíciót, újra létrehoztam gyorsformázással, majd elkezdtem rá filmeket másolni. Ezt szépen csinálja. Közben ránéztem HDS-el és most megint 100/100! Hogy van ez? (HDS 4.50 PRO ingyenes verzió.) Visszaküldeném az eladónak, mert szerintem ez nem normális. HD tune mindig talál rajta hibás szektorokat, ha elindítom az error scant. Ti mit mondanátok erre? Döglik a vinyó? Vagy milyen programot küldjek még rá ellenőrzésre?

Kép a HDS-röl:

Üdv

Új hozzászólás Aktív témák