- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
jobbacsabba #45772 üzenetére
Mármint a gépben (SATA), illetve egyáltalán nem jeleníti meg a lemezkezelő és a korábban említett
diskpart
módszerrel sem megy?Ha nem, akkor vissza kell tenni az USB-s házba és ha első alkalommal nem ott lett partícionálva a HDD, akkor az adatok lementése után érdemes egy tiszta partícionálást csinálni a
diskpart
segítségével.Illetve ilyen USB-s házaknál még az kavarhat be, ha nem tudják rendesen kezelni a 2 TB+ merevlemezeket
—►
[link], [link], [link]. De ez inkább a régi USB 2.0-s típusoknál szokott előfordulni. -
King Unique
titán
válasz
jobbacsabba #45768 üzenetére
Külső használatnál mindig a külső házban célszerű inicializálni és partícionálni a HDD-t, akkor nem lesz gond. Ugyanis vannak olyan típusok, amelyek nem kezelik (jól) a SATA csatlakozón partícionált merevlemezeket, de akár 2 eltérő USB-s háznál is lehet ilyen téren gond. Ez vsz összefügg az eltérő logikai / fizikai szektorméretekkel (512 / 512 | 512 / 4096 byte) is.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
jobbacsabba #45768 üzenetére
Az USB házba visszahelyezve működne. Úgy néz ki titkosítja a lemezt a külső ház. De erre figyelmeztetett a program. Ha a PC-be újra formázod, akkor ott tudod használni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25797 üzenetére
Ha nem ment, akkor igen. Meg az install során is mindenre oda kell figyelni. Pici hiba, figyelmetlenség, és ha a csillagok úgy állnak, máris kész a leírt helyzet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25793 üzenetére
Van több elsődleges partíciód. Meghal az OS, és újra szeretnéd húzni. Ha szerencsétlenül átkavarja a partíciók betűjeleit (nem szabad neki, de volt már rá példa nem is egy), akkor nem a régi OS partícióra, hanem egy másikra települ. Ezt formázással, vagy anélkül is megteheti. Mivel van másik aktív, és loadert is talál ott, így onnan indul, és a másikon (friss telepítés) dolgozik. Na ilyenkor szokták a régit utólag törölni, a loaderrel is, és jön, hogy nem indul a gép. Sikerül gatyába rázni, indul, és utána derül ki, hogy a friss telepítés esetleg hazavágta az ott tárolt adatokat.
- Most mit lehet csinálni? - Jön a kérdés. Marad a GDB, szenvedés, elvesztett anyag siratása.
Ezért szeretem az OS-t elsődlegesre tenni, majd a maradékot kiterjesztettre. Ez a felosztás ad némi védelmet.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25788 üzenetére
OK! Értem. A gond az, ha a rendszer után kiterjesztett partíción belül vannak a többiek. Tisztességes esetben így rakjuk fel a rendszert, hogy a kiterjesztettre ne akarjon felmenni az OS egy összeomlás utáni újrainstall esetén. A kiterjesztett is törlendő, utána tud módosítani.
Igen, ha minden elsődleges partíció, akkor elég csak a rendszer utánit. De ezt a variánst én időzített bombának szoktam hívni rendszer drive esetén. Ha csak adatok vannak rajta, akkor egyáltalán nem gond.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25779 üzenetére
Nem azt írtam, hogy a rendszerét növelje ha szabad a hely mögötte?
Sorry, ha nem volt világos.
-
AdamBaze
csendes tag
válasz
jobbacsabba #25726 üzenetére
Szia! Olyat tettem fel persze, amit lejátsz a házimozi, de a képeknél és zenéknél is azt írja ki, hogy NO DATA. Sajnos nem pontosan emlékszem, de úgy dereng, hogy egyszer egy programmal tettem rá EGY filmet. Onnantól már nem a progival húzogattam rá a filmeket és lejátszotta. (De amint írtam, nem csak filmekről van szó. Se zenét, sem képet nem nyit meg.) Olyan mint ha installálni kellene, hogy felismerhető legyen.
Mégegyszer előre is köszönöm a választ és az eddigi segítséget.
Szép napot! -
bpx
őstag
válasz
jobbacsabba #25726 üzenetére
ha megnézed a disk tulajdonságait (akár lemezkezelőből), ott írja
például: "Location: Location 0 (Channel 0, Target 0, Lun 0)"
nálam a SATA 0 - Channel 0, SATA 1 - Channel 1, SATA 2 - Channel 2, és így tovább
partíciókiterjesztés: ha közvetlenül mögé, akkor OK, ha elé akkor már kell valami 3rd party program erre
-
bpx
őstag
válasz
jobbacsabba #25716 üzenetére
Ez így működik.
http://support.microsoft.com/kb/937251
A sorrend simán változhat újraindítás után is.
"Microsoft has confirmed that this problem is due to design limitations inthe Microsoft products..."
Ugyanakkor én nem érzem problémának.
-
liksoft
nagyúr
válasz
jobbacsabba #25716 üzenetére
Boot sorrend a BIOS-ban?
-
Imco
őstag
válasz
jobbacsabba #24037 üzenetére
Nem akarom kedved szegni, de az biztos, hogy rengeteget szívtam vele.
Minden más alternativa jobb annál amit szeretnél.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
jobbacsabba #24033 üzenetére
Esetleg még azt kipróbálhatod, hogy egy PATA HDD-re telepíted az OS-t, majd ezt a partíciót másolod a SATA hdd-re.
Az előbbieket fenntartom.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
jobbacsabba #24033 üzenetére
Keress rá! Sokszor leírtam itt, a VT8237 problémáit.
Összességében nem javaslom, hogy küzdj vele.Szerintem...
-
djculture
félisten
válasz
jobbacsabba #23998 üzenetére
A sata drivert telepitéskor kell beadni floppy lemezről az f6-al. Mikor kiirja hogy más gyártótol való sata driverhez nyomja meg az f6 ot blabla... De a drivert bele is lehet integrálni a telepitőbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Robotporszívók
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged