- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danecay
addikt
Üdv. mindenkinek!
Új vagyok még a topikban de ahogy nézem, akár javításra kiterjedő témát is be lehet dobni. Nos az a helyzet, hogy tegnapról mára megmakacsolta magát a mikrónk, látszólag működik minden, elindul, visszaszámol, világít, forog, viszont nem melegít. Gyakori hiba a csillámlemez tönkremenetele, és a mienk sem volt valami fényes állapotban, ellenőrzéskor, kiszedés során ketté is tört, így ez mindenképpen cserés lenne, ugyanakkor ha jól tudom és jól emlékszem csillámlemez nélkül szikráznia kellene a mikró belsejének, viszont nálam nem történik semmi. Elképzelhető, hogy a magnetron halt meg? Esetleg van ennek valami biztosítéka a mikró belsejében?
-
st6969
őstag
Van valami követendő "ökölszabály" a mosógép és a mosogatógép tisztításának gyakoriságára? Alapból semmilyen szabad szemmel látható szennyeződés sincs egyiken sem.
Csabroncka írását nagyjából követve, a mosógépet trisós mosással, majd egy külön citromsavas mosással szoktuk tiszítani (a Polly-t kiszivattyúzná a gép, meg drága is).
A mosogatógépet Lidl vagy Aldi tisztítóval szoktuk.
Szerintetek milyen gyakran kellene a:
- trisós (mosógép)
- citromsavas (mosógép)
- mosogatógép tisztítós
folyamatokat elvégezni? -
salapp
addikt
válasz
peppe79 #60193 üzenetére
Én egyszerűsíteném: minden termék szar. Már jó ideje. Ezért is nem veszek bizonyos összeghatár felett semmi "tartós" fogyasztási cikket. Mert nem tartós. A legkevésbé sem.
A Lux típusú cégeknél meg még a szokásosnál nagyobb piócahadat is el kell tartani, ezért az árazás. -
Toobee
veterán
Sziasztok! Hűtő témában kérném a segítségeteket.
Ott kezdem, hogy a Liebherr sajnos nem fér el, mert 630 mélyek. Alulfagyasztósat szeretnék, de limitált a hely és az oda bejutást biztosító ajtótok szélessége is. Szóval maximum 570 mm mély, 570 mm széles és 1900 mm magas eszköz jöhet szóba. Ezeket találtam, köszönöm, ha véleményezitek őket:
Midea HD-346RN X A++, 5 év garancia, 39 dB, 115k, 550x580x1800 mm
CANDY CHICS5184W A++, 2 év garancia, 39 dB, 95k, 560x560x1800 mm
HISENSE RB343D4AG2 A++, 2 év garancia, 39 dB, 93,5k, extra 3 év gari 19k, 554x558x1800 mm
GORENJE RK 4182 PS4 A++, 3+2 év garanciával, 39 dB, 106k, 550x557x1800 mm
MPM-256-FF-22 A+, 5 év garancia, 42 dB, 136k, 550x580x1770 mm -
salapp
addikt
Nagybátyáméknál a mai napig megvan a Lux, mondták, ők is már meglesznek ezzel, amíg élnek, ha nem megy tönkre. Jó az automatikus szívóerő, de ha tönkremegy a kézi váltó, akkor már idegesítő tud lenni, amikor át akarod szívni vele a párnát, de visszavesz. Én többek között ezért adtam inkább el, és nem hiányzik, talán csak a csendessége.
Érdekes, amit írsz a kübli-ürítés horroráról. Hát, abban igazad lehet, hogy nem való mindenkinek az ilyesmi. Nálam ez nem ilyen f@sz módon történik. A zsák újrahasznosítás meg nyilvánvalóan álom egyelőre. Annyi minden mást kéne visszaforgatni, ami sokkal fontosabb, hogy tökmindegy.
Finom szálló por koncentráció dögleszt meg minket úgyis, meg az autógumik abrazívjai. ZDF Info-n tegnap éppen a németországi fatüzeléses kályhákról és kandallókról volt egy doku.
Van náluk egy korszerűsítési csereprogram, aminek a végére az összes fatüzelésű kályha és kandalló finom por kibocsátását drasztikusan csökkentik. A gyártók méregdrágán persze tolják a "szupertiszta" égésű kályhákat. De valaki hazudik, mert - bár a csereprogram a felénél tart - a mérhető finom szálló por koncentrációja semmit sem javult. Hmmm. -
BBéci
legenda
válasz
salapp #60179 üzenetére
Családi házban élek, a kerítés mellett áll a kuka. A szomszédé is, rendszeresen végig szoktam nézni a nem eldobható porzsák ürítését. Horror! "Küblit" sem lennék hajlandó ürítgetni, az sem higiénikus, nem egészséges, mert a por nem olyan, mint a víz, hogy oda folyik, ahová öntöd. Ha belekerül a kukába, a következő szemetesszákok beledobásakor felkavarodik, egy része kikerül a levegőbe. Amikor elviszik a szemetet és a kuka tartalmát beöntik a teherautóba, akkor is porfelhő szál fel belőle. Tehát háromszori levegőszennyezés történik. A negyedik eset, ami a szemeteskocsi ürítésekor a lerakóhelyen fordulhat elő, szintén szállhat a por, már ami nem keveredett össze a nedves dzsuvával, de az nem érdekel.
Miért kellene újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokból készülnie az eldobható porzsáknak?
A szívóerő csökkenés elhanyagolható és a szabályzóval kompenzálható, mert új, friss porzsákkal sosem tekerjük maximumra.Két Lux van a szűk családban, nagyon szeretik. Kipróbáltam, az automatikus szívóerő szabályozás hatalmas ötlet, nagy kár, hogy más cégek nem alkalmazzák.
-
pjen
félisten
válasz
ribarszki #60185 üzenetére
Nekem nincs gondom a Dyson szívó erejével.Minden nap használjuk, nincs állat, nincs kosz.Próbálgattam a Philips épp úgy felszed mindent.Ha tényleg nagy kosz van valamiért akkor ott az Elux ultra silencer.Csak össze hasonlítottam.A Philips 80K a Dyson 140 és kb ugyanannyit tudnak.Ha veszek hozzá egy + fejet még rosszabb lesz az ár érték arány.
-
Nagya21
addikt
válasz
tibbike01 #60182 üzenetére
Tévedésbe vagy, már miért kéne hepa szürőt cserélni a tartály ürítésekor a porzsáknélkülibe????
Mosható szürö van a tartálynál, amit havonta mosunk,.Ennyi.
Hepát meg veszünk kinábol , oszt kicserélkük ha szürkül.
Üdv Nagya
UI: jahogyte a tartályban levő szürösről beszélsz......na olyat meg nem veszünk. -
Viperator
őstag
Szép napot, Urak!
Adott egy új mosogatógép, azoknak a csövei gyárilag van beszerelve, a befolyó cső elektronikusan van beszerelve (rákérdeztem az üzlettől, hogy van-e kompatibilis hosszabb cső, azt mondta, hogy nincs, hanem ki kell építeni a csőrendszert...). Szóval átmenetileg keresek megoldást, mert úgyis el fogunk költözni és a ház nem a miénk. Egyszerű műanyagcsővel gondoltam a toldást, de viszont kéne a két cső között valami adaptert beszerelni (két féle cső, be és kifolyó, mindegyikre megoldást kell találni). Nem vagyok jártas a vízszerelésben, ugye létezik ilyen adapter? Ha igen, melyiket érdemes?
Előre is köszönöm a választ!
-
ribarszki
őstag
Kemény padlón ki kelle próbálnod a Fluffy fejet.. Rögtön más lenne a Philips Dyson összehasonlítás.
Miért egyszerűbb a Philips szűrőjét takaraítani? 1 db kúpos központi mosható szűrőt kell kimosnod havi 1x a Dysonnál. Ennél egyszerűbb mi lehet?Hepát meg 6 havonta cserélek, Ailexpressről fillérekért.
-
salapp
addikt
válasz
tibbike01 #60182 üzenetére
Hát minden, csak nem egyszerűbb egy küblis gép, ha rendesen takarítja az ember. Amúgy nem tudom, a Miele-zsákok már mind újrahasznosított és újrahasznosítható anyagokból készülnek, netán mehetnek használat után a komposztra? Akkor, ahogy Ford Fairlane mondaná (Feró hülye hangján): - Óóóuu!
-
tibbike01
őstag
válasz
salapp #60180 üzenetére
Mindig jót nevetek a porzsáknélküli vs porzsákos témán.
Itt a véleményem a dologról.
-
pjen
félisten
A Dyson álló porszívó messsze nem akkpra csoda, főleg az árához képest.Van egy V8 animal és egy Philips power pró.Szívni kb ugyanúgy szív mindkettő.A Dysonon mindíg megy a kefe, philipsen válltható.Dysonon állandóan húzni kell a kapcsolót, Philipsen rögzíthető.Nekem a markolata is kényelmesebb a Philipsnek.Talán a por tartály ürítése egyezerübb a Dysonnak, de ha a szűrőket is takarítani kell megint a Philips nyer.A Dyson könnyebb, több a tartozék, praktikus a tárolós töltő.De ez csak egy vélemény.
-
salapp
addikt
válasz
Elemental #60178 üzenetére
Ó, te Szavak Meglovaglója!
Akkor valahogy így javítom (nem, mintha nem lenne tök nyilvánvaló): portartó tartályt és kivehető betéteket beltérben üríteni. A lényeg nem változik. Ha nem a ház mellett a nagy kukazsáknál tudnám ezt intézni, akkor biztos továbbra is porzsákos lenne nálunk is.
-
salapp
addikt
válasz
ribarszki #60177 üzenetére
Igen, persze, de már régen volt mindez. Ugye 9 évig főleg a Lux 1-et használtuk, aztán most második éve a PowerPro Compactot. Amúgy nevetségesnek tartom, hogy itt topiktárs ex catedra kijelenti egy ECARF minősítéssel rendelkező porzsák nélküli gépre, hogy "legfeljebb lombszívónak". Ezzel az erővel azt is írhatná bárki, hogy húsz téli bundás migráns rekkenő júliusban előugrott egy rókalyukból (ja, rossz példa :-) Nyilván nekem is megvan az okom, hogy miért nem veszek most egy ideig Miele-t vagy Lux-ot (utóbbit soha többet), de azért ilyeneket ne írjunk már le meggyőződéssel. Azt elfogadom Bbécitől, hogy lakásban nem akarná ürítgetni a küblit, ilyen esetekben nem javallott. Amúgy azt, hogy kinek milyen porszívó a jó, még az is befolyásolja, hogy az aktuális ingatlanában mennyi és milyen tömött szálú, magas a szőnyeg. A lakásban, ahol a Miele/Lux volt nekünk használatban, főleg szőnyeg volt, most meg több a kemény padló. Na mindegy. Nem is érdekelnek ennyire a porszívók :-)
-
ribarszki
őstag
válasz
salapp #60175 üzenetére
A porzsákosoknál - vattapamacs elhelyezése mellett is - nem tapasztaljátok, hogy pár porszívózás után csökken a hatásfoka a gépnek? Vattapamacs mire jó?
Ti másik 2 Miele gépet ami nem Németo.-ból került hozzátok örökségként, teljesen újonnan vettétek, s 0 kilométeres kora óta gyári Miele porzsákkal használtátok? -
salapp
addikt
Bátyámnak van egy Dyson úgy öt éve. Szerinte(m) meg az szar. Az árához képest mindenképpen. Persze nála van két óriás snauzer, aki gyakran betéblábol a nappali szintre, biztos az sem tesz jót neki. Meg hatalmas a ház, csak a lakótér valami 250 m2, csak kő, szerintem oda kéne egy állandóan robotoló robotporszívó, hogy ne a heti egy alkalommal kelljen egyszerre mindent felszívni.
-
salapp
addikt
Teátrális mondatok, "falevelet..." váó. Butaság, sztereotípia. De te tudod. Nálunk a kuka kint van a ház mellett. Ha a lakótéren belül kellene porzsákokat/küblit üríteni, nyilván nem jó irányvonal. A porzsákosoknál - vattapamacs elhelyezése mellett is - nem tapasztaljátok, hogy pár porszívózás után csökken a hatásfoka a gépnek? (Porzsák anyaga elkezd telítődni.)
Csak azért merek egyáltalán összehasonlítani, mert tényleg volt Miele, Lux, amiket a porzsákosok császárainak tartanak. Szerintem mostanra be vannak rúgva ezek a gyártók, ami az ár/minőség dolgát illeti. Amúgy a por/takarítás kérdést nem érdemes csak porszívóra bízni. Nálunk vannak helyiségenkénti hővisszanyerős szellőztetők, télen-nyáron mennek, azoknak a szűrőbetétjeit is takarítom, havonta UV-lámpázás, hetente dusterezés, havonta kétszer kárpitok kezelése SteamandGo kézibigyusszal. Ezek mellett bőven elég egy Philips porzsák nélküli, az a tapasztalat. -
-
salapp
addikt
válasz
ribarszki #60168 üzenetére
Három Mielénk volt eddig, ebből egyet örököltünk német rokonoktól (az a 80-as évekből volt). Ez, a legrégebbi, még ma is megy barátainknál, akiknek odaadtuk. Egyet anyukámék kaptak, egy elfüstölt, szó szerint. A leghalkabb, legjobb mind közül a Lux 1 volt, azt tartottuk meg 9 évig, aztán amikor a szívóerő-állító gomb betojt, már nem akartam javíttatni, eladtam Azóta van a Philips, ami fordulékonyabb és a céljainknak tökéletesen megfelel, és sosincs "pangó" por egy porzsákban, mindig minden darabja tisztán kerül a szekrénybe a következő használatig.
-
salapp
addikt
válasz
tibbike01 #60166 üzenetére
Két éve van meg a Philips PowerPro Compact porzsák nélküli, alzáról vétel után nem sokkal féláron vettem pár szűrő szettet hozzá. Minden porszívózás után kiürítés, két belső szűrő elmosogatás.
A leírásából: Magas teljesítmény 3AAA energiabesorolással
Kialakítása révén tökéletes teljesítményt nyújt A osztályú energiahatékonyság, A osztályú keménypadló-tisztítás és A osztályú levegőbe visszajutó por mellett.
Volt Lux 1-esünk és több Mielénk is. Én annyit már nem adnék porzsákosért... És a Miele sem ugyanaz már. -
Matada2.3
veterán
Sziasztok!
Porszívót szeretnék vásárolni, mivel a régi tartályos Samsung okádja a port, amiből atka és porallergia problémák is származnak itthon.
A takarítandó felület: 50 négyzetméter 2-3 szőnyeggel, van macska is.
Nem vagyok otthon az utóbbi évek fejlesztéseiben, viszont a hely szűkössége miatt kézi eszközre gondoltam és azon belül is a Xiaomi Roborock Handheld Vacuum-ra. Az egyetlen bajom vele, hogy nem bízok abban, hogy a Xiaomi-hoz 5 év múlva is találok alkatrészt.
Fontos az atka/porszűrés, mivel jelenleg tarthatatlan, amit a régi gépünk csinál.
A kérdésem tehát, hogy jó-e nekem ez a Xiaomi, ha nem, akkor merre kacsintgassak? A pénz limit 60-70 ezer forint körül lenne.
Előre is köszönöm!
-
peppe79
senior tag
válasz
farkas-j #60098 üzenetére
Ha már szóba kerültek az edények...ez itt egy olcsó, Perfect Home márkájú, 10 literes lábas:
Tavaly áprilisban vettem, a Tescoma ultima edényszettünk mellé (annak sajnos nincs ilyen nagyméretű lábasa). Nem sokszor használtuk, talán mindössze 3-4 alkalommal. Legutóbb töltött káposzta készült benne, az év elején. Valószínűleg, amikor leemeltük a tűzelyről, nem bírta el annak a súlyát, és a foganytú szegecselése mentén, hosszában szétrepedt a papírvékony acéllemez. Szerencsére nem ért nagy kár, kb. 4500 forintba került. Viszont ezúttal is bebizonyosodott: olcsó húsnak...
Csak szólok, ha netán valaki ilyen bóvlit szeretne vásárolni. -
-
SirKero
őstag
válasz
Gömbike #60159 üzenetére
Nekem pontosan ez a típus van Ceramic Inside . Ezen is be lehet látni valamennyire ( nem mindegy milyen szögből nézed
) de ezen szeretnék javítani ha lehet
-
válasz
Gömbike #60159 üzenetére
Besz.rás, az átlátszó üveget a Samsung már a termék kiemelkedően pozitív tulajdonságai között említi
Az EASYVIEW™ üvegen keresztül könnyedén ellenőrizheted, mikor készült el a fogás. Az üvegen található fémhálón keresztül beláthatsz a sütőtérbe, miközben az megfelelő védelmet biztosít.
-
SirKero
őstag
Üdv.
Cserélt már valaki világítást Samsung MS23K3513AK [link] mikróban. Alig lehet valamit látni a belsejéből hátha segítene valamit. Bár az is lehet hogy az ajtó üveg ilyen borzasztó sötét és mindegy mekkora égőt teszek bele.
-
Met
nagyúr
Indesit mosógépnél mennyire megszokott hogy "égett gumi szaga" van 3-4 mosással később is, 30 fokos programnál?
Új gép, keskeny, elöltöltős. -
válasz
Gravity1234 #60145 üzenetére
Az a baj, hogy minden elérhető műszer relatív páratartalmat mér.
Vagyis ha adott mennyiségű (nem százalék, hanem mondjuk gramm!) vízgőz van a levegőben, az 23 fokon X százalék, de 27 fokon X-Y százalék, vagyis pusztán a hőmérséklet megemelkedése csökkenti a relatív páratartalmat.
Tehát ha a becsukott ajtó miatt felment a hőmérséklet, akkor "magától" csökken a relatív páratartalom.
-
BBéci
legenda
válasz
tonyrulez #60122 üzenetére
Egyszerű a megoldás, ott van a linkeden a szűrő, amiből vegyél néhány darabot és amikor kell, cseréld ki a használatban lévőt.
Komolyan gondolod, hogy a "só" feloldódik? Csudát! Ioncserélés, vízlágyítás történik.
Tölthetsz a készülékbe ioncserélt vizet, vagy szűrőkancsóból, tisztított/lágyítottat. -
válasz
Donki Hóte #60105 üzenetére
jó néz i a konyha, az óra főleg
-
vzozo
senior tag
Lehet nem ez a legjobb topic arre a kérdésre, de teszek egy próbát.
TENS géppel kapcsolatban kinek van tapasztalata? A héten lesz az ALDI-ban, ezen felbuzdulva néztem az Amazonon is, és igazából 30-40 euró körül már simán lehet kapni ilyen kütyüket.
Amihez kéne: derék / hátfájást enyhiteni. Dokik csak annyit mondanak, hogy hát sport (köszi, covid óta pont az nincs, ami jót tenni, pl. uszoda.), illetve szivesen felirják az extra dózisú diclofenacot, most már a 75mg-osat is úgy szedem, mint a cukorkát, főleg második gyerek óta: hordozni, emelgetni, ezt csinálni - azt csinálni...
Ér bármit egy ilyen TENS kütyü, vagy ne legyenek hiú ábrándjaim?
-
-
Gravity1234
tag
válasz
Astery #60144 üzenetére
Oke.
Most a mai furdes utani eszrevetelek, ugy hogy szandekosan ki sem nyitottuk a kis szellozo ablakot, felesegem lefurdott, kadban aztatta magat fel orat, utana vittem a gyereket, legalabb 20-25 percet pancsoltunk kadban, majd en is letusoltam.
A futes 23 fokra volt allitva a lakasban (termoasztat a nappaliban)A ket kadas furdes utan bekapcsoltam a gepet (a furdoben) csak hogy megnezzem mit mutat es mindosszesen 53% volt a legmagasabb, hagytam menni picit a gepet, kb 15 percet es lement 37%-ra, a homerseklet viszont felment a furdoben 27-re.
Ezutan egy ajtonyitas utan, meg kb 1 perc utan mentem tusolni, hajmosassal. Ezutan bekapcsoltam a gepet ujra es 71% volt a teteje. 45%-ra allitottam a kivant erteket es 40 perc alatt levitte. Amikor benyitottam, olyan jo meleg volt meg 25 C korul, a para meg lement a kivant 37%ra. -
Astery
senior tag
válasz
Gravity1234 #60138 üzenetére
A százalékban kifejezett relatív páratartalomról beszélve minden helyiségben más lehet az ideális. Minél magasabb a páratartalom annál magasabb a hőérzet ugyanazon a levegő hőfokon. Fürdőszobában alapból magasabb a páratartalom - ott érdemes minél alacsonyabban tartani a penészedés miatt. Hálószobában 30-50% szerintem az ideális. Úgy általában a lakásban pedig 40-60%
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Gravity1234 #60138 üzenetére
Ellenőrizd másik mérővel is, a legutóbb Aldis modellről (és szerintem most is ugyanazt forgalmazzák) mindenki azt írta a FB-os Lidi/Aldi csoportban, h kevesebbet mér mint a korábbi típus (ami kb. a valós páratartalmat mutatta)
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
Megvettem ma az Aldis paraelszivot.
Mi lenne az idealis, vagy altalanos paratartalom a helyisegekben? tehat mire allitsam be hogy mi legyen a cel?Napkozben most neztunk egyet a keszulekkel a furdoben, meg a haloszobaban es a masik szobaban, kettoben volt teregetve is, de mar nem vizes, nedves, 37 es 41 % kozott mozgott a paratartalom.
Majd most este furdes utan lesz egy jobb proba a furdoben. -
Klara_
őstag
válasz
ribarszki #60135 üzenetére
Nem ugyanakkora a dob, a nagyobb Gorenjeknel joval nagyobb. Mivel a jelenlegit mar javitottak parszor volt alkalmam szervizesekkel beszelgetni. Szerintuk mindenbol a nagy kg/nagy fordulatot kell venni - erosebb es nagyobb csapagyak, masszivabb felepites ezeknel van. Pl. a kis kg-s Electroulxban palcika muanyag lengescsillapiok vannak. Mutatta, lattam. En kis kg-ost nem veszek. Lehet a Miele mas azt nem tudom.
-
Klara_
őstag
válasz
ribarszki #60131 üzenetére
Mert a 9kg-ot kozel ki tudom tolteni, de meg nem erem el. 7kg-os gepek hatarait viszot tullepem. Nem veszek kisebbet, hogy kinlodjon a tomeg miatt.
@60132 Gömbike
Koszi, de olyat mondj amit meg is tudok venni, nekem is volt Electrolux 20 evig problema nelkul, de pl. a friss porszivos elmenyeim elegge elbizonytalanitottak a konszert illetoen. -
Gömbike
senior tag
-
ribarszki
őstag
válasz
Klara_ #60128 üzenetére
Miért kell 9kgos mosógép?
Mi 5en vagyunk a családban, 3 kisyerekkel és 7kgos Mielevel. Kiváló gép, egyik legjobb vásárlás volt. Vagy a marketing miatt keresel 9kgos gépet?? Én sokkal jobban bíznék wgy 7kg-os Mieleben mint egy 9-10kg-os Lg, Samsung, Electrloux, stb. gépekben..
-
chester91
senior tag
válasz
Klara_ #60126 üzenetére
Azt nem tudom, hogy őszinte legyek, édesanyám már 4 éve használ AEG mosógépet és szárítógépet, hibátlan, és az összes szaki ezt a márkát javasolja. Ami 9kg-os és most hirtelen találtam:
- L7FEE49S
- L9FEA69SEzek beférnek nettó 250 alá, de majd a nálam okosabbak írnak biztos még lehetőséget.
-
farkas-j
őstag
válasz
Klara_ #60123 üzenetére
Vagy tegyél még hozzá egy kis pénzt (50-100eFt-ot) és vegyél egy komolyabb Miele-t, vagy esetleg keress egy 5 év gyári garis Beko-t. Persze nézhetsz mást is, csak én ebben a kettőben gondolkodtam anno. Győzött az ár és az 5 év gari. 4 éve vettem a Beko-t és nem bántam meg!
-
chester91
senior tag
válasz
Klara_ #60123 üzenetére
AEG-ket ajánlja mindenki, nekünk most egy LG van, lassan 3 éve, heti 3-4 mosással semmi szervizköltség nem volt eddig vele, hibátlan. 250-be már elég komoly gépek férnek bele, szakik, akikkel beszéltem mind egyébként a fórumon is ajánlott AEG-t javasolták, ha cserélni akarjuk majd az LG-t.
-
Klara_
őstag
Milyen eloltoltos mosogepet erdemes venni, ami legalabb a fenti adatokat 9kg / 1400 tudja es megall arban nt. 250 alatt? 20 evig az akkori top Electrolux volt, 3 eve az akkori top Gorenje van, de ennel eves porgram a szervizeles. Nem akarok szervizelessel bajlodni, mukodjon. Tudom ma mar nem kapok ennyi penzert annyit mint 20 eve, de heti 1-2 mosast birjom mar ki par evig...
(A heten vettem egy Electrolux Ultra Silencer porszivot az egyik kereke folyamatosan akad, hatra fele nem lehet tolni sem. Vicc amit ma minoseg cimen produkalni birnak a gyartok.) -
tonyrulez
őstag
Sziasztok,
van egy Tosot ultrahangos párásítóm. A kemény víz miatt fehér port is kitol. A hozzáadott vízlágyító szűrő kimerült. Ezt mivel lehet utántölteni? Vízlágyító granulátummal? Egyedül itt találtam hivatkozást olyen granulátumra ami direkt párásítóhoz való. Az a gondom, hogy a linkelt granulátum lényegében só, ami feloldódik. Viszont a gyári patronban lévő granulátum nem oldódott fel, csak fehérről sárgára változott a színe. Ha pedig a só feloldódik a vízben, akkor lényegében azt is szétporlasztja és kifújja, nem?
-
farkas-j
őstag
válasz
z123456789 #60117 üzenetére
Nekünk Beko mosogatógépünk és mosógépünk van 4 éve és teljesen elégedettek vagyunk velük!
-
-
chester91
senior tag
válasz
stickermajom #60103 üzenetére
Mall.hu-n volt, sajnos most nincs az a szett, amit mi vettünk. De vigyázni kell, mert nem mind indukciós, a legtöbb nem az.
-
Thomas1
addikt
válasz
Szép a konyha, és irigylem a méretét!
És van már vele tapasztalatotok? Nekünk is külön helyen lesz a sütő és a lap, a márkával kiegyeznék, a kezelőszervek és a kinézet miatt gondoltam 1 márkára. Ami lényegesebb, az mikró és a sütő, mert az ugyanúgy, mint nálatok, nálunk is egymás felett lesz.
Ma szerintem mágnes tesztet csinálok, aztán meglátjuk. Van Tefal, Thomas, WMF szettünk is, ezek szerintem mind indukciósok is, csak a kommerszebb edényeinket nem tudom...
-
cdl
senior tag
válasz
z123456789 #60112 üzenetére
A Beko gépekre 5 év garancia van, ha ez szempont.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Bosch Sms40e32eu/45 típusú mosogatógép tönkrement. Kb 4 évet üzemelt szüelimnél. Sajnos a garanciapapír elveszett (nem kommentelném
), ezért nem is tudom pontosan hány évet működött, és hogy van-e rá még gari. A lényeg, hogy édesanyám nagyon csalódott hogy tönkrement, és szomorú is, mert amúgy meg minden szar papírt megőriznek...
Nem tudom milyen minőséget képviselt a gép, de véleményem szerint inkább Boschok közül is ez a low budget kategória volt, szóval próbáltam neki megnmagyarzáni, lehetséges, hogy csak ennyire is volt tervezve a gép. Na mindegy is, a csap piktogramm villog, ami beázást jelent, és hogy panelhiba lesz valószínűleg, mert beázott valahol a masina, és a márkaszerviz, illetve egy független szerelő is ugyanazt mondta, ugyanazzal az 50 000 Ft-os összeggel. A gép került maximum 100 000 Ft-ba talán (sajnos tényleg én sem emlékszem), így felmerül a kérdés, hogy javítás, vagy másik ajánlott bestbuy (ha éppen van ilyen jelenleg így a Karácsonyi nagy leárazások után)?Elnézést a hosszú hsz-ért, és előre is köszi ha valaki válaszol.
-
SirKero
őstag
Üdv.
SOS segítsék kéne!
Van egy Beko BIM35300XMS tipusú sütőnk. Azt a hibajelenséget produkálja,hogy a beépített órán kívül semmi sem működik rajta. Tegnap csináltam véletlenül egy zárlatot a lakásban de nem tudom ez mennyire befolyásolja. Leszedtem a borítást de külön biztosítékot nem találtam benne. Tudna valaki segíteni mert a vasárnapi kaja elővan készítve a sütésre de így nem tudom mi lesz vele.
Ha nem ide való akkor az admin törölje. -
Degeczi
nagyúr
válasz
A mosogató csaptelepet hogy lehet ilyen szépen elrejteni?
-
válasz
Csabroncka #60106 üzenetére
Köszi az elismerést
Az óra két számlapos, a másik oldalán is van számlap, mindkét irányból leolvasható. Chokito, ronda de finom (praktikus)
-
st6969
őstag
válasz
Csabroncka #60104 üzenetére
Egyetértek, nekünk a legolcsóbb szett van (később még kettőt vettem belőle, szóval összesen 3 szett van
), ezeket használjuk a legtöbbet. Ez 9 edény, ebből a 10 év alatt az egyik közepes lábason lett egy kis pukli alól, és "megkormolódott"...fogalmam nincs mitől, hogyan, az ment a kukába. Ennyi pénzért ennyi idő alatt ezt elnéztem neki.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
Ez nagyon szép lett, de az óra azért meredek
-
válasz
Thomas1 #60092 üzenetére
Nekünk majdnem ilyen indukciós főzőlapunk van, a miénk Gorenje IT 643 SYB típusú. Fogalmam sincs, hogy mi a különbség a két típus között, de azt látom, hogy a dizájn szempontjából nem érdekesek az indukciós főzőlapok, mind egy tök egyforma fekete téglalap, amit addig nem is látsz, amíg oda nem lépsz hozzá.
Ráadásul nálunk a főzőlap a konyha egyik sarkában van, a beépített sütő meg a konyha másik sarkában, szóval nem gond, hogy nem azonos gyártótól származnak.
-
Csabroncka
Topikgazda
válasz
stickermajom #60103 üzenetére
Szerintem edényminőségben ár/érték arányon az IKEjA edények nagyon jók #>>
Ahogy gyorsan átfutottam szerintem mind indukciós kompatibilis.
-
stickermajom
addikt
válasz
chester91 #60096 üzenetére
Be tudnád linkelni esetleg hol vettétek a szettet?
Nálunk ma köti be a szerelő a főzőlapot, kerámiát cseréltük le rá. Úgy várjuk, mint a messiást.
Egy Whirlpool kerámia volt, az előző lakó hagyta itt. Az hagyján, hogy gyakorlatilag a lehellettől is karcolódott, de cserébe egy örökkévalóság volt bármit főzni rajta.
-
törölt tag
válasz
golya87 #60086 üzenetére
"Az, hogy a készülék nem jegyzi meg a programot, az pedig a bonyolult vezérlés miatt van, a szárítás során a gép rengeteg paramétert figyel, és így nem tud sajnos oda visszaállni, ahol abbahagyta, elölről kell kezdeni a programot."
Ezt mi is megszívtuk. Visszaindítottuk, onnan ahol abbahagyta, és nem akarta befejezni a programot. 9 percnél megállt a visszaszámláló, de csinálta, viszont már rég száraz volt.
Én mondjuk gondoltam rá, hogy újraindítsam, de nem volt világos, hogy a majdnem száraz ruhákkal indítsam újra, vagy nedvesítsem be ismét őket? Ez a kérdés mondjuk még mindig nyitott. Erre vonatkozóan nem mondtak semmit?farkas-j #60098
Nekünk is van Ingenio, és asszony nagyon szereti. Mi a stainless steelt vettük, mert azzal nincs ilyen gond, hogy pár év alatt megkopik a felülete. Ha meg mégis, szerintem fel lehet utólag is polírozni, bár ezt nem tudom, mennyire számítana szentségtörésnek.
Igazából ez egy majdnem tökéletes szett. Egy apró nyüanszot fedeztem csak fel, de ez már tényleg kukacolás. Mosogatógépben, ha fejjel lefelé vannak fordítva az edények, az edény szélén lévő keskeny peremben, benne marad a víz. Papírtörlővel szépen el lehet távolítani. -
chester91
senior tag
válasz
farkas-j #60098 üzenetére
Meglátjuk, remélem nem lesz vele gond. Mellette sikerült beszerezni még WMF Diadem Plus 5db-os edényszettet. Már csak egy palacsintasütő és egy töltött káposztás kondér kell, és meg is van minden, na meg egy WOK
Bár jó, mert a főzőlap még nincs meg
Most írtuk alá az adásvételit, és kezdődik a felújítás, ezeket a gépeket vesszük majd a konyhába:
- Electrolux SenseBoil EIS62443 főzőlap
- Electrolux SteamBake EOD6P71X sütő
- Electrolux Hob2Hood LFG716X páraelszívó
- Electrolux EEG4800L mosogatógép
- Whirlpool AMW 730/IX mikróHűtő pedig van, egy kétajtós Samsung RS67N8211S9
Már nagyon várjuk, hogy oda jussunk, hogy kész legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged