- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klara_
őstag
A #60941-ben emlitett porszivovobol tudott is valaki venni, vagy csak marketing fogas volt? Latom az arat mar megtoldottak +10000-el.
-
vzozo
senior tag
válasz
stickermajom #61197 üzenetére
Anyám most vett mosógépet, felvitték neki az emeletre, lift volt. Beüzemelést nem vállaltak (plusz pénzért sem), csomagolóanyagot nem vitték el.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
stickermajom #61197 üzenetére
Szerintem futárfüggő, jött két fickó a hülyeazértnemvagyok megbízásából, szó is esett erről-arról és szépen felhozták a társasházban az emeletre (lakásajtóig, azért lakáson belülre ők sem jöttek) még novemberben a mosó-szárítógépet. Bezzeg egy bútoros webshop egy olyan cégtől, akik nem írtak ilyesmiről, csak egy embert küldtek egy komódra aztán szegény idős apósomnak kellett besegíteni, én meg akkor nem voltam otthon.
-
stickermajom
addikt
Friss MM nagygép házhozszállítás tapasztalata van valakinek? Tényleg nem hozzák be a lakásba/nem lehet kibontani?
-
farkas-j
őstag
Mi a Lidl-ben vettünk dagasztó/habverő/turmix gépet 29900Ft-ért. Ha jól emlékszem 1100W-os, 6 literes alu tállal, 3 féle keverőlapáttal, és egy Üvegtartályos turmix fejjel. Fokozatmentes fordulatszám-szabályzós és 3 év garancia van rá. Feleségem imádja! Egy negatívuma van, hogy elég hangos. Szokott lenni többször a Lidl-ben hol 6 literes hol kisebb változatban.
-
Arni9010
aktív tag
válasz
fruszt #61193 üzenetére
Szia!
A Sencor a honlapján a bemutató kis videóba belerakja, ahogy forognak a fém fogaskerekek, de csak azoknál ahol tényleg fém
Egyébként volt még egy drágább gépük is. Most ezeket látom: STM 6350WH, STM 7873VT.
Az Electroluxnál is volt több, igazából úgy nézem minden típus fém belsejű, legalábbis a használati útmutató engedi a kenyér dagasztást max. 2kg-ig a legkisebb gépnél is (EKM4000). De látszik az árukon is, 99.000 a legolcsóbb modell
Egyébként rengeteget keresgéltem a neten, melyik modellben mi van, a gyártók nem nagyon írják ezt ki a honlapra. Keresgéltem igazából mindenfelé, nem volt egyszerű utánajárniAz egyértelmű volt, hogy a Sencor környéki áron nincs más alternatíva (60-90ezer környékén). Kollégám a drágábbat vette Sencorból, nincs semmi gondjuk vele, nálunk az Electrolux is teljesít rendesen. Drágábban biztos vannak még más gépek is, mi a max. 110 ezret tűztük ki célul, fölötte már nem nagyon nézelődtem
-
A konyhabútor cserével a szabadon álló gáztűzhelyet is cserélném. Néztem a kínálatot, de nem tudom kivenni a leírásokból, hogy milyen lényeges különbség van a 60eFt-os és a 89eFt-os sütő között.
Mire figyeljek a kiválasztásnál?
Egyedül a beépített piezo gyújtót láttam a drágábbakban, mint pluszt. -
fruszt
friss újonc
válasz
Arni9010 #58409 üzenetére
Szia, Te vagy az emberem!
Én is robotgépet keresek kizárólag dagasztásra a Kitchen Aid/Ankarsrum/nagykonyhai gép árszint legföljebb feléért. A kérdésem az lenne, hogy a Sencor STM 6350WH és az Electrolux EKM5570 gépeken felül melyek lehetnek még fém áttételűek esetleg más márkáknál? Illetve általánosságban honnan lehetne megtudni miben van fém, miben műanyag? -
Gömbike
senior tag
válasz
#40553216 #61178 üzenetére
A kezdő fizetésem 1983-ban 1650 Ft volt+ 900 Ft jutalék.
Az első szakmám pincér, akkor napi átlag 3-400 Ft borravalót kaptunk, persze esti műszakban.
A babettámat a Centrum áruházban 6500 ft—ért vettem 1984-ben.
A 67-es Ford Taunus 17M kocsimat 40 ezerért vettem 1984-ben. Arra nem kellett éveket várni, mint a Trabantra és a vonalas telefonra.
-
buca84
őstag
válasz
stickermajom #61182 üzenetére
Ez a hátulján adja le. LG GBB61SWHZN
Full no frost. Nekünk ilyen van. Én szeretem, de nem aludnék vele egy légtérben.Itt még elvileg van.
-
harry
veterán
Hello, a gozallomasomban tonkrement a panel, viszont a cseredarabhoz jar pumpa + cso is, ahogy a kepen lathato: kep kep2 kep3 (elso link lassan tolt be)
Gyarilag ezen egy roppantott csobilincs van, ilyen nem tudnek ratenni (ha igy, egyben cserelnem).
Jo lehet egy ilyen 'hagyomanyos', amit meg kell huzni egy csavarral? A tartalyban elvileg 5-6bar nyomas lehet, foleg emiatt kerdem.(megoldas meg persze csak a panel csereje, csak meglehetosen maceras, nyilvan sokkal gyorsabb az egesz, azert is adjak igy, es eloszor igy probalnam en is)
-
qkriszq
újonc
Sziasztok! Használt mosógépet szeretnék vásárolni Budapesten, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Először is van esetleg olyan típus vagy márka, aminek a használt változatai is nagy valószínűséggel megbízhatók? Úgy hallottam a felültöltős gépek ritkábban romlanak el pl.
Illetve ezt az oldalt néztem most: https://www.biztosgep.hu/
Vásárolt már innen valaki, van valami tapasztalat vele?
A válaszokat előre is köszönöm! -
EQMontoya
veterán
válasz
Csabroncka #61171 üzenetére
Nem lesz beepitve, tehat mogotte maradhat par centi, onnan felfele tud szellozni, illetve az egyik oldalan csak munkalap/magassagig lesz butor.
Szoval az egyik oldal az, amelyik erosebben be lesz epitve, igy inkabb olyat vennek, amelyik hatul adja le a hot. -
BBéci
legenda
válasz
Donki Hóte #61169 üzenetére
Sharp hűtőszekrényem hátulján nincs távtartó, ám a leírásában 6-8 cm faltól való távolságot ajánlanak. Vicc, de azért nem többet, mert akkor valaki benyúlhatna mögé és a meleg kompresszor égési sérülést okozhatna a kezén.
Leolvasztáskor meleg az oldala, 120-140 wattos fűtőegység van benne, de a mágnesesen rátapasztott hőmérő sosem mutatott 26 foknál magasabb értéket. -
lazac_
tag
Budget Dreame T20?
Xiaomi Mi G9
240$ (-10% PXIAOMIG9 kuponnal), csak ebayen elérhető, német raktárból, 2 év lengyel garival.
Cserélhető akku és kombinált padló és szőnyegfej, mint a Dreame T20-nál, viszont nincs kijelző, nincs automata szívóerő szabályzás - ami engem mondjuk inkább idegesít általában -, és ravaszreteszelés, na meg flexicső sem, illetve "csak" 120AW szívóerőt tud (erős a gyanúm, hogy szoftverből visszavett fordulatszám miatt...). -
Csabroncka
Topikgazda
válasz
EQMontoya #61170 üzenetére
Amelyik hűtő az oldalán adja le hőt azt oldalról nem lehet szorosan lezárni. Alapvetőn egyik hőcserélő felületet sem szabad takarni, mert idő lőtt megmurdel tőle a kompresszor. A másik, hogy hosszútávon a rosszul szellőző hely komoly pénzbe kerül, mert ront az energiahatékonyságon. No-frost-ban egészen halkat nem fogsz találni, a működési elvükből fakadóan, de simán alszol éjszaka mellettük...
-
EQMontoya
veterán
válasz
Donki Hóte #61169 üzenetére
Köszi!
Okok, ezek alapján akkor marad az LG. Az egyik oldalan plafonig beépített szekrény lesz.
-
válasz
EQMontoya #61167 üzenetére
Nekünk ilyen van.
Ez tényleg halk, meg no-frost is, de ez, mint a Samsung hűtők (általában) az oldalukon adják le a hőt. Szóval ilyet csak akkor vegyél, ha nem zavar, hogy a hűtőhöz oldalról hozzáérve eléggé meleg. Ha a konyhában szorosan mellette lenne kétoldalon legalább a feléig felérő konyhaszekrény, akkor se javaslom, mert nincs elég felület ahol le tudja adni a hőt (persze ettől még hűt, csak még melegebb lesz az oldala). Viszont ennek a hűtőnek az az előnye, hogy koppanásig rá lehet tolni a falra, nincs a hátulján távtartó (ha felteszel a tetejére valamit, az nem tud beesni a hűtő mögé).
A korábban ajánlott LG hűtők (általában) a hátuljukon lévő csőkígyóval adják le a hőt, tehát az oldaluk nem meleg, szorosan be lehet rakni a bútorok közé. Viszont a falra nem tolhatók rá teljesen, a hátuljukon lévő távtartó tart egy bizonyos távolságot.
-
EQMontoya
veterán
Normál (60cm) hűtőt keresek.
Magasat (nem lesz fölötte semmi), alul fagyasztósat és csendeset (amerikai konyhás nappali). Nofrost szempont. Nyilván nem örülnék, ha két év múlva cserélhetném.Keret: van rá, lehetőleg azért Mielen innen.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
stickermajom #61165 üzenetére
Én csak olyat olvastam, hogy x év alatti gyerkőc ne okozzon benne kárt, ilyet hogy csak csapágyra vagy csak erre-arra nem vonatkozik. Motorgarancia hülyeség meg erre is volt, de szerencsére ingyenes regisztrációval. Inkább regisztráltam, hátha "mázlink" van és kilenc és háromnegyed év múlva kimúlik a motor (és nem az inverter)
-
stickermajom
addikt
válasz
E.Kaufmann #61164 üzenetére
98%-ban ezek a biztosítós garik arra nem érvényesek, ami leginkább tönkremegy egy mosógépben: csapágycsere.
Plusz tavaly nyáron, amikor elszakadt az ékszíj a miénkben, a kirendelt szervizes nem volt hajlandó bejönni a házba, az volt az elvárása, hogy a terhes feleségemmel vigyük ki a kertkapuhoz a mosógépet, a biztosító meg csak hebegett habogott, hogy hát nem tudnak mit csinálni. -
E.Kaufmann
veterán
Mondjuk extra garit én is vettem, mosó-szárító-hoz, MM-ből, kb ennyi felárért és még azzal együtt is olcsóbb volt mint a konkurenciánál, mert tényleg akcióztak. Volt itt a fórumon, aki szintén vett ilyen garit és a hibás tévéjét a már kiterjesztett gariidőben cserélték zokszó nélkül.
Valamint az MM rendelés után azt írta, COVID miatt csak telekhatárig szállítanak (ez volt egyetlen negatívum), de ennek ellenére két fickó felhozta az elsőre. -
vzozo
senior tag
válasz
Laca1212 #61162 üzenetére
Franc se gondolta, hogy így félremegy, azért alapvetően tud önállóan értelmesen cselekedni, én általában csak véleményezem / short listet készítek a kinézett dolgokról. Intézett komplett gázkazáncserét, vett már TV-t, autót, sőt most lakást is. Hogy az előbbiekhez képest egy ilyen relatíve alacsony értékű készülékkel fog ráfaragni, az meglepő.
Na mindegy, innentől már csak azt remélem, hogy akkor működni is fog, és hát lesson learned a jövőre nézve, lehet akkor mostantól nekem kell a nagyobb értékű cuccokat online intéznem.
-
vzozo
senior tag
-
Mauzes
addikt
válasz
E.Kaufmann #61159 üzenetére
Nem vagy köteles beengedni. Vagy nagyon rossz a társasház szabályzata, de ilyet jogot nem nagyon tudok elképzelni.
-
Met
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #61156 üzenetére
A gondnoknak nem kötelessége a lakáson belül ügyködni a lakó dolgain.
Jófejségből megcsinálhatja.
Az viszont nagyon gáz hogy egy homlokzati elem sérülésére nem néz rá. -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
8. évébe lépett az Indesit hűtőnk, el is kezdett nagyon zörögni illetve látszólag hűtési problémák is vannak már. Első körben 150k-ig milyen alulfagyasztós nofrostos hűtőszekrényt érdemes nézni? 68 cm széles, maximum 230 cm a hely. Minél nagyobb űrtartalmú, csendes(ebb) hűtőt szeretnénk.
-
E.Kaufmann
veterán
Nálunk is elvileg lenne gondnok, de egy-két szomszéd igényeit teljesíti csak. Szóltunk itt hogy egy külső homlokzati díszítő elem meg van repedve, nézze meg, de arra b****** jönni, bezzeg amikor alsó nagy hangerejű luvnyának kellett valamit arra azonnal ugrott, velünk szemben.
-
pjen
félisten
válasz
Csabroncka #61153 üzenetére
?
-
Csabroncka
Topikgazda
Szerintem itt a vége
! (köszönöm)
-
vzozo
senior tag
válasz
mouzrr #60964 üzenetére
MM-ben Pest megyében 9ezer a mosógép beüzemelés.
https://www.mediamarkt.hu/hu/shop/beuzemeles.htmlNa ez "megoldódott" magától, mivel a szombathely MM álláspontja szerint egy mosógép olyan szög egyszerű berendezés, amihez nem vállalnak helyszini beüzemelést.
Én azért örülök, hogy anyám cserébe feszegetheti a műszaki határait, majd videóchaten asszisztálhatok, LOL.
-
farkas-j
őstag
Csak érdekességként, az új Whirlpool indukciós főzőlapunknál van olyan opció, hogy több lépésben szoftveresen lehet korlátozni a lap maximális teljesítményfelvételét. (2,5 kW – 4,0 kW – 6,0 kW – 7,2 kW)
-
válasz
tonermagus #61125 üzenetére
Nekünk egy indukciós Gorenje főzőlapunk van, azt gyárilag lehet 1, vagy 2 fázisra kötni, tehát nem gond, ha csak 1 fázisú tápellátást tudsz neki adni. Viszont párhuzamosan engedi használni a főzőlapokat, akár mind a 4 is mehet egyszerre.
Ha mind a 4 főzőlap maximális teljesítményre van kapcsolva, akkor veszi fel a főzőlap a 6500 W teljesítményt, ami nagyon ritka eset. Szóval hacsak nem megy egyszerre 3-4 főzőlap, együtt az elektromos sütővel, a mosógéppel, meg az asszony hajsütővasával, akkor nagy valószínűséggel elég lesz a 32 amper.
Nézd meg, hogy a villanyóránál milyen kismegszakítót telepített neked az áramszolgáltató. Ha nem A32 jelű, hanem B32 (esetleg C32) jelű van, akkor az azt jelenti, hogy a B jelű kismegszakítók a névleges áramnál (32 amper) 13 %-al többet engednek át egy óra időtartamig, tehát 1 óránál nem hosszabb időtartamig akár 36 ampert is ki tudsz venni a bejövő hálózatból.
Viszont gond lehet a főzőlaphoz menő vezeték keresztmetszetével. A 25 amper körülire felmenő várható terhelés legalább 4 négyzetmm keresztmetszetű rézvezetéket igényel, ennek a kiépítése majdhogynem fontosabb, mint a kismegszakító, mert egy régi, 2 mm-es alu vezeték annyira felmelegedhet ilyen terhelés hatására, hogy megéghetnek a csatlakozások
-
EQMontoya
veterán
válasz
tonermagus #61128 üzenetére
Ilyenkor magyarazza el nekem valaki legyszi, hogy miert kerulnek a panelek jelenleg az uj lakasok aranak 80%-aba?
Behuzod a 3x16A-t (ami uj lakasnal alap), felujitod a furdot, meg ilyenek, es majdnem ugyanott vagy.
-
st6969
őstag
válasz
Kösd/köttesd egy 16A-os kismegszakítóra (csak ez az eszköz legyen rajta). Ez nem engedi, hogy 3680W-nál többet használj egyszerre. Ez arra is "megoldás" ha nem 4mm2-es vezetéket vittél oda (csak 2,5mm2-eset). Kérd ki erről a villanyszerelőd véleményét.
Gond nélkül fogod tudni így is használni (ha csak nem akarsz folyamatosan mind a 4 főzőzónán magas fokozaton főzni). -
tonermagus
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #61127 üzenetére
Hát elszomorodtam...
Nyilván a 3*16A lenne a legjobb, de azt kiépíteni horror áron van gondolom, az idővel nem is számolva -
E.Kaufmann
veterán
válasz
A régi Zanussinknál, ha megtekerünk két zónát a négyből akkor azok egyszerre is szoktak izzani. De mintha hármat is láttam volna már egyszerre... Bár ez egy 10 éves főzőlap.
-
tibbike01
őstag
válasz
Ha az összes zónát egyszerre kapcsolod be maximális fokozaton akkor fogyaszt elvileg a legtöbbet, ami lehet 6500W. Fűthet egyszerre az összes zóna. A kapcsolgatás akkor törénik, ha eléri a kívánt hőmérsékletet és azon akarja tartani.
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Vettünk egy Gorenje elektromos főzőlapot. Sajnos a házunkban csak egy fázis van, 32A-el. Ahogy néztem a főzőlap adatlapját az 6500W-os, ami majdnem 28A fogyasztást jelent, tehát már egyedül majdnem kimeríti a rendelkezésre álló áramerősséget.
De nyugtassatok meg, hogy ezeknél a főzőlapoknál a teljesítményt nem így kell nézni, ez csak a max, de egyszerre nem engedi az összes fűtőszálat fűteni. Most is van elektromos főzőlapunk a lakásunkban, ott pl. felváltva kapcsolgatja a fűtőszálakat, egyszerre mindig csak 1 fűt. Jól gondolom hogy ebben az esetben ezt a 6500W-ot osztani kell 4-el? -
BBéci
legenda
válasz
Donki Hóte #61115 üzenetére
Ismétlem, a Seat a Skoda alatt van. Annyira egyértelmű, hogy indokolni, bizonyítani sem kell.
Teljes mértékben meg vagyok elégedve a dízellel, ha lehetséges, a következő autóm is ilyen lesz. -
Tudom, hogy neked is Octaviád van, annak idején amikor a dízelt vetted, az Index topikban én voltam az első, aki írta neked, hogy ne vegyél dízelt, mert hangos belülről, nem fog jól szólni benne a hifi
A VW konszern legalsó polcán van a Skoda, ezt kár tagadni. Aztán, hogy a VW konszern alsó polca lejjebb, vagy följebb van, mint más autógyárak középső polca, azon jókat el lehetne vitatkozni
-
EQMontoya
veterán
Amire figyelj: legyen benne szöszgyűjtő.
Szárító esetén jobban jársz, ha hőszivattyús, és nem kondenzacios: hatékonyabb, nem fűti a helyiséget, jobban kíméli a ruhát.
Cserebe a fenti szempontoknak megfelelő kombinált gép 300 korul kezdődik.2012 óta van Lexusom (mar a második), meg soha nem hagytak út szélén. Szoval ha a Miele is ilyen, tényleg raszanom a pénzt.
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
15 éves whirlpool mosógép kezdi megadni magát, és az asszony rágja a fülem, hogy kéne egy új, amiben van száritó is.
Mi most az ajánlott márka, technológia, (mintha a hőszivattyús lenne a jobb a kondenzációs pedig az elavultabb, de sorry ha rosszul értelmeztem.)
Eddig mindenből csak whirlpool volt, de nyitott vagyok bármi másra.
Köszönöm előre is a javaslatokat. -
Nagya21
addikt
válasz
tibbike01 #61097 üzenetére
Hali!
Thaliám 1.5dci volt-van (mostmár a lyány hajtja), Renault konszern, a Dacia is az, ismerem őket, bírják a gyűrődést, egyszerű technika (bár ez már nemannyira, de a többi új között ez még egyszerű). , meghát addig nyújtózunk, ameddig a takarónk ér.......
Üdv Nagya -
peppe79
senior tag
Piros autó, vagy kék autó...épp, mint a dedóban.
-
BBéci
legenda
válasz
Donki Hóte #61098 üzenetére
Octavia tulajdonosként kikérem magamnak, hogy "alsó minőségi polcára besoroltnak" nevezz egy 8-10 milliós autót.
-
ribarszki
őstag
válasz
Donki Hóte #61098 üzenetére
Leírtam, de meggondoltam magam. Nem autós topic, törölhető a hozzászólásom.
-
Laca1212
őstag
Kb. 10 éves whirlpool felültöltős gép az alsó szűrő felől balról, oldalt elől folyik indítás után. Mi lehet a baja?
-
tibbike01
őstag
válasz
Laca1212 #61099 üzenetére
Ez igaz, nem hiába az összes pizzaszállító autó swift
ilyen igénytelen, gyötrelmes városi használatot egy Merci nem bírna. Viszont a swiftel indulj el egy görögországi nyaralásra megpakolva, szerpentinezve.
A lexus is ugyanolyan hamar elromlik ha nincs gazdája és nem megfelelően van használva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest