- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laslow
senior tag
válasz
#48613632 #77692 üzenetére
Mivel a Samsung lábai túl kint vannak a sarkokban, és lelógnának az alatta lévő mosógépről, a kisebbik LG lett, közvetlenül a gyártótól rendelve, mert úgy olcsóbb (5% kedvezmény + ingyenes szállítás). (Egymásra rakott gépek közé ajánlott egymáshoz rögzítő céleszközt sosem használtam, 6 év alatt ebből sosem volt gond, a felül lévő szárítógép soha egy mm-t sem csúszott el - persze figyelni fogok, hogy az LG elmozdul-e majd.)
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #77638 üzenetére
Nem csak a Prohardveren látják másképp, hanem a legnagyob, legismertebb gyárók tervezőmérnökei is.
A Media Markt 125 darabos kínálatában egyetlen fizikai gombos található, de érintővel kombinálva. [link]"fizikai gombosok nagyrészt tartalmaznak érintőfelületet is"
Remek, ezzel visszakanyarodtunk oda, hogy krémes/vizes kézzel nem működik. Gratulálok!Csak esztétikai és ízlésbeli téma, de a kiálló tekerőgombok sokak szerint rondák. Az érintősök fejlettebbik részének virtuális gombjai kikapcsolt állapotban nem láthatóak, ami szerintem remek megoldás. Ezzel alighanem a véletlen hozzáérés miatti sípolás is kilőve, csak a bekapcsoló esetében nem. Hamarosan megtapasztalom.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
#48613632 #77617 üzenetére
nem tudom mi változott az elmúlt 5 évben, maradt-e azon a szinten a gyártó és termékei.
illetve a felsorolt 3 LG mosó és 2 LG szárítógép közül hátha van valakinek konkrét tapasztalata, mert ezek nem a legújabb modellek, de van még készleten belőlük.ez a majd fél milla kiadást azért átgondolnám, begyűjtenék minden releváns infót
pl Whirpool-bór konyhai gépekre van nagyon jó referencia a családban, gondoltam nézem mosó és szárítógépet tőlük, tök jó árban is vannak, de szinte egyöntetűen le lett szavazva a márka, pl.: pár éven belül elindul a rozsda...
-
balojazz
aktív tag
válasz
#48613632 #77581 üzenetére
A dolgok, amiket mondasz, nem jelentenek semmit. Nekem eddig csak egyetlen háztartási gépem romlott el a valaha volt kb 30-ból, és ez sem jelent semmit. Az elromlott cucc egy Teka sütő volt. Sokáig tartott, mire kiderítettem, hogy tervezési hibás: a fázisvezető, ami a cekászt táplálja, alulméretezett volt. Átvezetékeztem egy óra alatt, és azóta is jó az új tulajnál. Azt jelenti ez, hogy a sütő szar? Nem hiszem. Akkor azt, hogy a sütő jó, mert javítható? Franc se tudja. A Teka cuccok jók? Nem tudni. Vennék Teka cuccot? Persze. Jelenleg több márkám van: LG-k, Whirlpoolok, Boschok és egy Samsung. Mindegyik kiváló. Jók ezek a márkák? Nem tudni. Van egyáltalán olyan, hogy jó vagy rossz márka? Nem hinném, de más se tudja, illetve aligha. Nem eldönthető kérdés. Mondjuk a Gorenjéket kerülöm, mert szerintem rondák, és a konyhámban legyenek szép gépek, de ennyi, és ez is szubjektív. (És biztos összeállítható egy szép Gorenje konyha is, de én nem akartam optikailag keresgélni: nagyon jó gépeket akartam, azok meg alapból szépek általában, így félóra alatt megvoltak a nyertesek.) Na de amiket te írogatsz itt a márkákról, azok tényleg nem jelentenek semmit, mert relevánsat úgysem lehet mondani, te meg mégis megpróbálod, ami sületlenség.
-
válasz
#48613632 #77578 üzenetére
"Akkor keress vissza, mennyi Bosch hibásodott meg az elmúlt időszakban. Szignifikáns a többség a többi branddal szemben. " - nincs igazad, tételesen semmivel sincs több panasz mint a többi márkára. Neked személyes averzióid vannak a márkával kapcsolatban, ezt próbálod alátámasztani valamivel.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
#48613632 #77559 üzenetére
Bosch gáztűzhelyünk volt- azt váltja most az Elux. A Bosch 20 éves, és a gombokról lekopott festéken kívül semmi baja nincs. Még izzót sem kellett benne cserélni a sütőtérben. Most is csak azért cseréljük, mert ez nem beépíthető, hanem szabadonáló és stílusában nem megy az új megoldásokhoz.
Wh mosógépünk volt- egymás után 3 halt meg (kb 3 évesen megjelenik a rozsada). Felültöltős- a tipikus elrohadok felül mert a mosószeradagoló elcseszett helyen van gondolattal a fejében. (LG DD lett helyette, ami sokkal halkabb, és mindenben jobb) Wh hűtő szintén 20 évig volt. Ott energiatakarékossági okok miatt lett csere. Az sem romlott el sosem, de nem volt benne semmi "szerethető". Olyan mint a régi villamos. Megy, használod, de ha lecseréled egy másikra rájössz hogy rég meg kellett volna lépni.
Boschból pl szerszámgépeket nem veszek, de a DeWalt cuccokhoz pl fúrószárakat Boschtól igen. Meg pont ma vettem bimetal szúrófűrész lapot tőlük- mert az is jó. -
atirag
őstag
válasz
#48613632 #76865 üzenetére
Nem fogyaszt többet mint 1kW/alkalom. De mivel sok alkalom van így a számlából egy tetemes rész. A mosogép ás szárítógép szinte nem fogyaszt annyit összesen.
Aqara cuccaim vannak és azzal mérek mindent.
Nekem egy kb 4 éves whirlpool-om van ami akkori mérce szerint A++ volt.balojazz : Nem én használom csak most kezdetm mérni. Bár nem foglalkozom azzal melyiket mikor használtam. Bár nem is bírom ha koszos a pohár,de még a tudatot sem.
14 terítékes van elég tányér és stb sztem
Egyszerűen ennyit használunk . Pedig alap hangon 3-an vagyunk. -
BB9000
senior tag
válasz
#48613632 #76674 üzenetére
Már gyanakszom a hiba okára!
A hátsó csatlakozásnál lesz valami gond. Ezt abból szűrtem le, hogy áttettem a felső kosarat a másik állásába és ott már forog a kar! A felső kosár két állásához két csonk tartozik hátul. Az alsó állásba téve a kosarat , a felső csonkba belülről begurul egy pici fehér golyó. A gondot az okozza, hogy ha a kosarat a felső állásába teszem, ami nekem a bepakolás szempontjából a megszokott, akkor a másik csonkba nem gurul át a kis golyó belülről és nem tömíti el azt. Ennek következtében a víz nagy része elfolyik a csonkon és csak elenyésző része kerül bele a karba, és ez a kis nyomású víz már nem tudja megforgatni a kart. Azért volt nehéz erre rájönni, mert működés közben nem látom, hogy mi történik odabent. Amikor kinyitom, akkor azonnal leáll.
Megpróbálom ledugózni azt a hibás tömítésű csonkot és áttenni a felső kosarat a megszokott helyére. Remélem megjavul. -
Hauptmann
veterán
válasz
#48613632 #76659 üzenetére
Nem, nem bánik kíméletesebben a hőszivattyús egy modernebb kondenzációsnál a ruhákkal, ahol akár több kímélő választási lehetőség van. Egyedül a fogyasztás az előnye, de csak akkor, ha sokat mosol és használod. Aztán ezt el is bukod, ha nincs szerencséd, és az eldugult hőcserélő miatt szét kell szedetni a gépet, míg a kondenzációsnál szépen magad kiveszed, és kimosod.
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #76440 üzenetére
Az imént kérdeztem feleségemet, aki meglehetősen sűrűn használja a főzőlapot, hogy szokott-e bármilyen gondja lenni az érintőgombokkal. Szimpla nem volt a válasza. Aztán visszakérdezett: miért lenne? Pár hónapja alap Miele van használatban, előtte 18 évig Gorenje volt, én sem tudok egyetlen negatívumot mondani a kezelhetőségére.
Tej nem tud kifutni, mert ha forralom, arra a célra szolgáló, duplafalú, vízzel töltött edényben teszem.
Függőleges részen még valamennyire elfogadható a fizikai gombok sora, az nem teszi durván nehézzé a lap tisztítását.
Te írtad:" idegesítő, hogy úgy kell kikapirgálni a maradványokat a perem alól". -
balojazz
aktív tag
válasz
#48613632 #76455 üzenetére
De miért állítanám nedves kézzel???? Amúgy sokszor van, hogy nem minden ujjam nedves a 10-ből, és kisujjal is megy a tapi. Másrészt én azt mondtam, hogy a tapirészre nem fröccsent még semmi, onnan csak ujjlenyomatot szoktam letörölni. De hát "édes f.szom", a srácom - úgy látszik - ügyesebb nálad, és nem picsog, hogy miért nincs tekerőgomb, mint tavalyig, hanem szereti használni, mondván: "bébi könnyű", és sokkal jobban bejön neki is az előzőnél (gáz főzőlap volt).
-
balojazz
aktív tag
válasz
#48613632 #76448 üzenetére
Én nem tudom, ti Doriannal hogyan főztök: szanaszét fröcsög az olaj és a víz, a húspácos kezetekkel meg a gombokon matattok? A telefonotokat is vajas meg falfestékes kézzel birizgáljátok? Ez a tapipadra kifröccsenéses dolog se volt még, de ha lesz, föltalálom magam egy pézsével vagy papírtörlővel, mint a telefonoknál. Nálunk a tízéves fiú is rendszeresen süt-főz, és mivel a telefont is ismeri, rutinos főzőlapkezelő, soha nem volt ilyen problémája, amit emlegettek, pedig kis mocskos disznók ebben a korban. Gondolom, megtörli a kezét, sose néztem, ezek reflexből mennek nála is. Nem is kellett neki megmutatni, hogyan használja, csak a billentyűzárat a macska miatt. Ha neki megy a dolog zökkenőmentesen IQ-ból, akkor nektek vajon menne gyakorlattal? Ha a válasz nem, akkor az gáz.
-
balojazz
aktív tag
válasz
#48613632 #76440 üzenetére
Rossz példát hoztál, de nekem jót. 9-esről "lepögyögtetni" 1-esre egyetlen érintés. Nem több. Nem kell megfogni és megtekerni valamit, hanem csak az ujjbegyedet odaérinteni egy pillanatra. Mire be kellene avatkozni a kifutó tej miatt, már 5 perce tiszta volt a kezem, mert zavar, hogy trutyis, és nem tudom a telót nyomkodni, megsimizni a gyerek haját, megfogni egy kés nyelét vagy BÁRMI mást csinálni.
-
Vismajor01
addikt
válasz
#48613632 #76396 üzenetére
Elképzelni se tudom, hogy lehet egyszerűbb egy gáztűzhelyet könnyebben takaritani mint egy indukciós főzőlapot. A főzőlapot fogom és letörlöm. Ha nagyon dzsuvás akkor tisztítószeressel letörlöm, aztán szárazzal. Tadamm!
A gázost meg tele van kis mélyedésekkel, kanyarokkal, leszedhető ráccsal amit külön el kell mosni, az élek és hajlatok miatt mindenhova odaég a dzsuva, súrolni kell, közbe lelököd a gázégőről a fémlapot és azzan egyensúlyozni, etc etc...
-
törölt tag
válasz
#48613632 #76403 üzenetére
Most egyébként nem az a lényeg, hogy Tefal, vagy nem Tefal. Nekem volt Tefal serpenyőm, ami kukában landolt.- Alu ötvözet volt, fogta a delej, de nem volt az igazi. Nyilván, nem volt benne elegendő acél, vagy hasonló.
A lényeg, ami igaz, hogy a rozsdamentes acél biztosan jó. De néhány, olcsóbb ilyen anyagból készült edényt kikezd a mosogatógép. Az nem igazi rozsdamentes acél, hanem vmi gagyi ötvözet.Nekünk van egy ilyen szűrőfazekunk, egy időben tésztát főztünk benne, mára nem használjuk, és csak azért nem dobtam még ki, mert relatíve drága volt, és gariztatni szeretném, de fogalmam sincs, hol vettem. Egyelőre a felületes keresés nem hozott eredményt, majd valamikor nekiugrok, és szentelek neki több időt.
Na, ez a fazék kivülről szép, de belülről gusztustalanul ronda lett. A tapintása is száraz, karcos, fogalmam sincs, mitől, de biztos, hogy az anyag minősége.
Na, ilyen pl a Tefal Ingenioval nincs, az belülről is úgy csillog, mintha króm lenne. Szóval itt pl bejött a brand, de ez nem azt jelenti, hogy egy bizonyos brandon belül minden termék kiváló. -
pjen
félisten
válasz
#48613632 #76398 üzenetére
Most kb leírtad az összes előnyét és hátrányát is. Nekem egy Sencor két zónás lap van, de lányomék egy éve vették, valami márkás darab. Kipróbáltam reggel kétliteres tefal lábas a hozzá tartozó fedővel, 30mc kolbász annyi víz, hogy épp ellepje. Mikor forrni kezdett levettem hármasra, forrt nem fort. Felkapcsoltam négyesre, úgy forrt mint állat, a fedő alól a víz a főző lapra habzott. Átraktam a gáztűzhelyre, takarékra tettem, gond nélkül megfőtt. A kettő pont jól kiegészíti egymást.
-
atirag
őstag
válasz
#48613632 #76398 üzenetére
Most lényegében leírtad a szélsőségeket. Nálunk átlagos vásárláskor nem figyelt edények vannak és sok örökölt is van. Nem nagyon volt olyan ami ne működne. Legalábbis nem hallottam panaszkodni a párom
Az a jó ,hogy amit megkövetel a technilogiai fejlődés azt adja a kiszolgáló gyártás is. Ha nem is egyből ,de úgy változnak a termékek a kereskedelemben amit az új termékek elvárnak. -
törölt tag
válasz
#48613632 #76396 üzenetére
... na és akkor ehhez még írtam 3x ennyit, csak nem engedte beszerkeszteni az időkorlát miatt, szoval here we go:
...
Na a másik, srácok, ez a technológia tényleg igényli a minőséget. Itt sajnos nem lehet spórolni sem az edényeken, sem magán a tűzhelyen.
Most átnyálaztam pár Quora és Reddit threadet, ami következtetést le lehetett vonni, az egyrészt az, hogy igen, alacsony teljesítményt csak szakaszosan tud leadni, ez technológiai sajátosság, ezért nem árt, ha odafigyelünk néhány részletre.
Ez minden készülékre igaz, csak az újabbak ezt szinte észrevétlenül teszik az által, hogy nem kattognak hangosan, szinte nem is hallani ezt a szakaszos működést.
(Most pl rákérdeztem asszonynál, a kattogást nem, a tekercsek zúgását viszont szokta hallani, de az kb annyira idegesítő, mint ahogyan azt is halljuk, ahogyan a gáz kifúj. Ez ilyen, az meg olyan.)Másfelől ezeket a ciklusokat is gyorsabban teszik, mint az olcsóbb, vagy elavultabb társaik. Mármint a szakaszos működés intervalluma is rövidebb, tehát ettől is egyenletesebb az alacsony teljesítményű működés.
update: Jah, és amit elfelejtettem, hogy a jobb készülékek érzékelik az edény típusát, hogy mennyire indukálható, és ahhoz képest alakítják a szakaszos működésük intervallumát. Ez gondolom a mérhető teljesítményleadás, és egy valamilyen hőérzékelő kombinációjával arányleg egyszerűen szabályozható, de gondolom ez sem a belépő kategóriára jellemző feature.
Harmadrészt az sem mindegy, hogy maga az "induction burner" ami az üveglap alatt van, az mekkora.
Mivel az olcsóbb készülékeknél előfordulhat, hogy annak ellenére, hogy a legnagyobb területet használjuk, az alatt egy lényegesen kisebb egység van, megtévesztve ezzel a vásárlót, így aztán mind a teljesítménnyel, mind pedig az egyenletes hőleadással lehetnek problémák.Negyedszer, és talán ez a legfontosabb, hogy az olcsóbb készülékek képtelenek a kellően alacsony energiájú működésre. Konkrétan és nevesítve, nem tudnak 100W alá menni teljesítményben, legalábbis ennyit írtak Quorán, ezért aztán előfordulhat, hogy ezek a vackok alkalmatlanok pl lassúfőzésre, és ahogyan fentebb a kolléga említette, kifutnak, kihabzanak az ételek főzés közben, mivel a legkisebb fokozat nem eléggé kicsi.
Ha erre még veszünk, illetve teszünk egy valamilyen gagyi, aluötvözetből készült edényt, ami éppen csak mágnesezhető, akkor könnyen oda lyukadunk ki, hogy az egész technológia vacak, és semmi előnye nincs a gázkészülékekkel szemben. Pedig ez korántsem igaz, csak sajnos maga a technológia megkövetel egy bizonyos minőségi szintet a működéshez.
Nálunk, a konyhában, igyekeztem jó minőségű cuccokkal körbevenni magam, illetve az asszonyt. Egyrészt hagy örüljön, másrészt napi szinten többször fogdossuk ezeket a tárgyakat, dolgozunk vele, nekem itt igényem van a minőségre, és ez sokszor sajnos zsebbenyúlós.
Jó hír viszont, hogy ki lehet gazdálkodni az árát, ha nem veszünk máshová feleslegesen drága holmikat.
Én a belépő kategóriás mosógép, szárítógép, és mosogatógép kombón (nekem ide nincsenek minőségi igényeim, 5 évre veszem őket belépő szintről) spóroltam annyit, hogy ebből minimum a "tűzhely" (elavult kifejezés, de a mai napig használjuk) kigazdálkodható, de jó eséllyel az edények egy jelentős része is.Ezek persze egyéni preferenciák, ki mire, vagy hogyan, nem tartozik másra, ahogyan rám sem. Csak azért mondtam el, hogy pl nálunk az itt fentebb megnevezett problémák egyike sem jelentkezik.
Szép, egyenletes főzési teljesítményt tudok produkálni, akár lassú főzésre is használhatom, mint pl kocsonya, vagy húsleves, nem kattog a készülék sem, nekem igazából fel sem tűnt, ha nem teszik szóvá, ráadásul vadállat módon gyors a felfűtése is, ha erre van igény. (pl tészta főzésnél)Maximálisan elégedett vagyok vele, soha nem cserélném vissza gázra, a kerámialapos "rezsót" meg hagyjuk is.
-
Vismajor01
addikt
válasz
#48613632 #76376 üzenetére
Amíg épült a házunk addig albérletben laktunk ahol gáztűzhely volt. Előtte lakásban villany mikor bekoltoztem feleségemhez, azt lecsereltem indukciósra.
Feleségem megszerette mellettem az indukciosat, és konkrét büntetésnek vettük a gáz tuzhelyet. Ontotta magából a meleget és lassú volt mint a dog. Felmelegitette a labos oldalát/nyelet is. Pl a kotyogosnak megolvasztotta a kis fulecskejet. Undorító volt az egész, takarítani remalom. Esküszöm feleségem negyed annyit se főzött ott mint most házban az indukciossal. Fényévekkel jobb, egyszer csak ingattuk a fejünket teljesen tanácstalanul h mi az istenért venne bárki is gáztűzhelyet akit nem kenyszeritenek rá a körülmények?!
-
pjen
félisten
válasz
#48613632 #76372 üzenetére
Hát, én például szoktam kolbászt főzni. 30cm kolbász, egy méretes edényben. Forr nem forr, ha nagyobbra veszem kifut, kolozsvári szalonna szintén. Tehát ha egy normál Tefal edényben akarok valamit 2 liter vízben szép lassan főzni akkor vegyek egy másik tűzhelyet?
Megoldható, de ott kell állni mellette. De neked is azt ajánlom olvass vissza.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
#48613632 #73641 üzenetére
Igen, természetesen nem zárható ki, hogy a leeresztő szivattyú cumiztat minket,
csak nehezen tudom elfogadni, mert én vizuálisan hibátlannak látom .
Természetesen nem csak vizuálisan észrevehető hibája lehetséges .
Ha a hiba továbbra is fennáll akkor a leeresztő szivattyú cseréje lesz a következő lépés .
Szerencsére elég egyszerűen cserélhető .
Köszönöm szépen a segítséget, és a tippeket !Üdv.
Astra
-
grizlisandor
veterán
válasz
#48613632 #70267 üzenetére
El persze.
Reflux teát készítek benne 0,5-1 literjével, 80°fokos vízben (bár az új adag teára forrásban lévő vízet kérnek) kell áztatni, PID-es a vízforraló és pár perc alatt megvagyok vele.
Beledobom az úszó teaszűrőt, állítok egy 10 perces visszaszámlálót és kész a tea. -
7Heads Drago
veterán
-
Fr3eWar
őstag
válasz
#48613632 #70236 üzenetére
Én ma kaptam szét az előző AEG mosó-szárítót ami helyett jött a miele. Ez novemberben lenne 6 éves gép. És mint a legtöbb gép ez is a szimmering hibája miatt lett csapágyas (nem a gólyaláb, attól max rázkódik a gép, de a gép csapágya és a motor tengelye egymáshoz képest "statikus" rendszerben van)
Nálam is áteresztett egy kis vizet és berohadt a csapágy szépen.
Jó kis műanyag dobot szétvágtam, most vadászom hozzá a csapágyakat meg tömítést. Plusz vehetek FBS-t vagy Sika szélvédőragasztót, még nem döntöttem el.
Egyébként meglepődtem, minőségi NSK csapágyakkal volt gyárilag szerelve.
#70237Csabroncka
Aláírom a 250K-s AEG-ünk is lyuggatott, sajnos olyan ruhát is amiért szívem szerint egyből felgyújtottam volna, lehet ez ilyen elux-aeg-zanussi konszern privilégium. -
7Heads Drago
veterán
válasz
#48613632 #70236 üzenetére
Nekünk kb 10 éve van meg a Mieles mosogató gépünk. Azt is felújítva vettük akkor ha jól emlékszem 60-ért. Szóval legalább 15 éves. Típus: [link] Én nem veszem észre hogy elavult lenne. A feleségem munkatársai meg 5-6 évesen sorban cserélgetik a gépeiket.
De ezen felesleges is vitatkozni, hiszen ha 10 év alatt valami nem avul el, akkor az egyben azt is jelenti, hogy nem is fejlődik.
Hasonlíts össze egy 10 évvel ezelőtti géppel bármely márka. Hol látod a fejlődést? Az hogy egybe építik a mosógépet a száritóval az nem az. Sőt nálunk nincs is szárítógép és nem is lesz. A Mielénél amiben az ujjak többek, hogy a wifire csatlakoznak és szólnak ha készen vannak az appon keresztül illetve sok adag mosószer és öblítő betölthető egyszerre. Ezek egyike se életbe vágó és attól még semmivel se jobb a mosás minősége.
A hibafelsorolásod meg nagyon jó csak nálunk 3 mosógép volt eddig és egyik se ezért került cserére amit írtál. A Samunál panelhiba van, legalább 50k lenne a csere. Javítani nem lehet mert gyantával van bevonva a panel. És random dolgozik ezzel a panellal a gép. Egy másik gépnél meg dob leszakadás volt. Azt is hasonló áron javították volna meg.
Mellesleg én se új Miele mosógépet vettem, hanem egy felújítottat 115.000-ért. Miele W377 -
Csabroncka
Topikgazda
-
7Heads Drago
veterán
válasz
#48613632 #70229 üzenetére
Szted hogy avul el a technológia egy mostani Mielés gépben? Víz nélkül mos? Az inverteres motor amúgy is alig fogyaszt és eddig is a fogyi nagy részét a víz melegítés vitte el.
Nem mos tisztábbra?
Mert csak az számít hogy most hogy mos vagy 5 év múlva? Nekünk nem 1 mosógépünk ment tönkre 5-6 évesen. Hol van itt még a 10 év? A most tönkrement Samsung ecobbuble is ennyit bírt kb. De volt ami foltokat, csíkokat csinált a ruhákra. A szerelő megnézte de nem talált semmit se. A takarító mosás se ért semmit se.
A másik hogy az se mindegy hogy a ruha szálait, varrását hogy kezeli a gép.
A hétköznapi normál áras termékek élettartalma vicc szinte mindenben. Pont ezért veszek újszerű állapotú használt prémium kategóriás termékeket jóárasítva. -
farkas-j
őstag
válasz
#48613632 #68522 üzenetére
Persze, a kapcsolgatós is jó, de az inverteresnél egyenletesebb a hőmérséklet a hűtőtérben az idő függvényében, kevesebbet fogyaszt és jóval halkabb. Az LG féle linear-inverteres kompresszornak gyakorlatilag nincs hangja. Amikor üzembe helyeztük, rám hozta a szívbajt, mert azt hittem hibás mert nem hallottam, hogy elindult a kompresszor. Macerás lett volna egy 2m-es hűtőt újracsomagolni és visszaküldeni.
-
farkas-j
őstag
válasz
#48613632 #68500 üzenetére
Nem mindegyik hűtő "kapcsolgat"! Az inverteres kompresszorral szerelt hűtők képesek fokozatmentesen növelni vagy csökkenteni a teljesítményüket. Az AEG hűtőnk még "kapcsolgat", az LG linear-kompresszoros hűtőnk már normálisan szabályzott. Egyébként a most kereskedelmi forgalomban kerülő klímaberendezések is már mind szabályzottak, nem "ki-be kapcsolgatós" megoldásúak.
-
salapp
addikt
válasz
#48613632 #68452 üzenetére
Szerintem a kulcs, hogy nem ruhakupac, csak egy két részes női öltöny vagy egy blúz és egy szoknya, vízzel bespriccelve, amik gyűrődésmentesen lettek beakasztva, csak - tekintettel arra, hogy nem harminc négyzetméteres bejárható gardrób szobánk van - a többi beakasztott nyomása révén kapott pár nem kívánt élt, gyűrődést. Ezek "rúgják ki" magukat, lesznek "kivasalva" a sima kondenzációs magas hőfokával. És szerintem a hőszivattyús alacsony hőfoka miatt nem képes erre.
De már látom, hogy még annál is inkább rétegigény, mint elsőre sejtettem.
Mégis meg kell építenem a gardróbszobát vagy kitalálnom, hogyan fér el a kondenzációs mondjuk az előszobában, ha ezt a megoldást is szeretnénk. -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #68302 üzenetére
A legtöbb gyapjú ruhadarab címkéjén 30 fokos, kímélő mosást és fektetve szárítást javasolnak. Aki ezek után 50 fokon, gépben szárítja, az kockáztatja az épségét. Nekem tök mindegy, hogy mások milyen módon amortizálják a ruháikat, én mindent megteszek azért, hogy a lehető leghosszabb ideig újszerűek legyenek.
-
st6969
őstag
válasz
#48613632 #67969 üzenetére
Bizonyos esetekben azért ez probléma. Ugyanis pont azt nem tudja, amit írsz:
"a forráspont közelében kell tartani, de nem szabad buborékosra, úgymond logobó lángon főzni, hanem e helyett hagyni kell hosszú órákon át gyöngyözni"
9 fokozatom van (Ikeás, nem a legolcsóbb lap, bár 11 éves már). 1-5 fokozatig pulzál, mint az állat, hangos (nem zavaróan) relé kattogásokkal kísérve. Minél kisebb a fokozat, annál több idő telik el 2 kattanás között. Maga a hang effekt is érdekes, de azt látni, hogy forr, nem forr, forr...az tényleg gagyi. 6-os fokozattól már egyenletes. Néha az viszont sok, venném lentebb, de ott meg pulzál
Írtam ezt itt már le, de jött a magyarázat, hogy nyugodjak bele, mind ilyen. Ez a technológia ilyen, kész. Akkor sem értettem (és most sem), hogy miért ilyen, ha 6-os felett meg ugyanaz a lap tud folyamatosan is menni.
Hozzáteszem, mindezek ellenére sem váltanék vissza sem gázra, de főleg nem kerámialaposra. Még így is elvagyunk vele, bár palacsintát nehezített körülmények között kell így sütni, és a tojásfőzés is kihívás (a pulzálás miatt dobálja úgy, hogy sokszor odaveri az edény széléhez, amitől elreped).
Azt is hozzáteszem, hogy a sűrűbb és/vagy nagyobb mennyiségű ételeknél keletkezik egy akkora hőtehetetlenség, ami miatt két bekapcsolás között nem tud úgy lehűlni, hogy abbamaradnának a forrást jelző buborékok.Írjatok már 1-2 olyan konkrét modellt, ami tuti, hogy nem pulzál. Ha megadja magát ez, akkor arra váltanék...
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #67833 üzenetére
Évi egyszeri belefér, de az már nem, ahogy az utolsó hónapokban kinéz a cipőd. Homeless-eken látni olyat. Utálom az idegen szavakat amikor van rá magyar, de mivel Angliában élsz, kivételesen megengedtem magamnak egyet.
Nyaralóhelyen, tengerparton is ügyelek az öltözködésemre, a póló rendben van, de mackónadrág viselése fel sem merülhet. Akikkel együtt szoktam nyaralni, nagyon hasonlóan gondolkoznak, mint én.
Sokszor elmélkedek azon, hogy máshol, esetleg más dimenzióban szeretnék élni, ahol az emberek nem széttaposott strandpapucsban, kinyúlt, gyűrött pólóban járkálnak az utcán és mennek be üzletekbe. Ismerőseim panaszkodnak, hogy nyáron a tömegközlekedési járműveken már reggel hatkor olyan szag van, mint állatkertben a majomházban.
Ez már durván off, ne folytassuk! -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #67829 üzenetére
" De a mackónadrágról, illetve a sportruházatról nem mondanék le, ha nem muszáj."
Ajánlom figyelmedbe Ernyey Béla Zoknihossz című könyvét. Nagyrészt egyetértek az abban leírtakkal.
Sportruházat sportoláshoz való, mackónadrág otthoni heverészéshez, henyéléshez, utcára, emberek közé nem mennék olyanban.
10 évig divat és fotómodell, manöken voltam, részben azért, mert az elegancia és az iránta való igény örökölt, szerzett tulajdonságom.
Tehát nem tudok tanácsot adni. -
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #67819 üzenetére
Arra még nem gondoltál, hogy normális bőrcipőt kellene hordanod? A Nike Air sportolásra és nem mindennapos használatra való, Valamint a mosás ötödére-tizedére csökkenti az élettartamát. Volt Adidasom, amit 15 évig használtam (arra, amire tervezték) és csak azért selejteztem ki, mert a gumi/műanyag részek elvesztették az eredeti rugalmasságukat.
Van 20 éves Apolló, 17 éves Sioux, 17 éves (igazi, eredeti, nem a Deichmann-féle) Gallus cipőm, egyikről sem lehet megmondani, hogy 3-5 évnél régebbiek.
Az is fontos, hogy nagyon nem ajánlott minden nap ugyanazt a cipőt hordani, mert nincs ideje kiszáradni, kiszellőzni. Hacsak nem 2-3 órákat viseled és nem többet. -
törölt tag
válasz
#48613632 #67818 üzenetére
Na leesett, de tévedsz. Armanit, Bosst azért említettem, hogy az árat be lehessen határolni. VT ezekre a brandekre rá sem nézne, amiket ajánlottam.
Supply, Mammut amit ajánlottam, meg elégedett vagyok még a The North Face névre hallgató branddal is, de ezek nem vészesen drágák, csak egy picivel kerülnek többe az Adidas, Nike, Reebok ... stb brandeknél.
A helyzet az, hogy a kommersz sportszermárkák olyan szinten elkurvultak az utóbbi években, hogy pl a Nike sportcipőimet évente kell cserélnem, mert kikopik a talpa, beázik, a dekoráció lejön róla, stb.
Nem a levegőbe beszélek, cipőt holnap megyek venni. Most beteszek ide pár fotót az 1 éves Nike Air Maxomról. Igaz, napi használatban volt, de autóval járok szinte mindenhová.
Az is igaz, hogy az UK-ban a csapadékos idő a default, így sűrűbben volt mosva, de azt gondolom, akkor is nonszensz, hogy egy év alatt használhatatlanná rongyoltam. És ez a cipő kb 100-120 font volt, ami forintban kb 40-50 ezerre tehető.Ez itt konkrétan egy luk, ahogy lépek, gondolom ott törik meg.
Itt lehet látni, hogy a díszítő csíkok már csak lifegnek a levegőben.
Ezek pedig a talpak. Gyakorlatilag tócsába már nem lehet lpkedni vele, mert akkor benedvesedik a zoknim.
Előtte is egy Air Max volt, talán Air Max 95, ami szintén kb 1 évet bírta, utána oldalt elvált a talpától. Ráadásul a vastag talpa miatt nyűg volt a vezetés, és csúszott is, mint a rossebb, pl nedves járólapon. Jobban, mint pl egy sima tornacipő.
Úgyhogy a Nike márkát én minden tekintetben véglegesen letudtam.Emlékszem, a 80-as 90-es évek lengyel magasszárú Pumáit évekig hordtam, és még sokáig elvolt munkáscipőként is. Szóval nem flancolás, nagyzolás, hanem sprórolás, illetve a használhatóság, ami miatt említettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009 ÁRCSÖKKENÉS, amíg a kiszemelt megvan
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest