- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klara_
őstag
válasz
CsGorgo #61330 üzenetére
A linkelt 62-DB kb. ket hete meg 30 volt ugyanitt, akkor vettunk egyet. Elotte pedig egy 64-es (+ turbokefe es fekete szin, de ugyanez). A jobb oldali kerek mind a ketton szorul. A feketet nem lehet hatrafele tolni. Bontsd ki mileott atveszed, hogy ne erjen meglepeteskent, gegecso mind a ketton deformalt volt, ugyesen volt csomagolva. Kulonben szeretjuk oket, a fentiektol eltekintve.
-
Klara_
őstag
Talan talusagos lesz masoknak is, Electrolux porszivo, Ultrasilencer 2021-ben:
EUSC64-EB hatso kerek szorul, hatra tolni nem lehet. Bekapcsolo gombot utni kell, hogy mukodjon.
EUSC62-DB hatso kerek szinten szorul, de hajlando hatra fele is haladni, porzsak felett sorjas, letort muanyag darabok benne. Szonygefejen a szovet csik ragasztasa 1cm-t elcsuszot.
Gegecso mind a ketton osszenyomorgatva. Szeduletesen gagyi osszhatasuk van, nyeklik-nyaklik miden rajtuk ami mozgathato. Siralmas, hogy ezt igy gyartasba engedtek es aruljak. Bele sem merek gondolni az olcsobbak milyenek lehetnek. En ezek utan befejeztem a toluk valo porszivo vasarlast. Aki ilyet akar nezze meg szemelyesen, mielott kifizeti. -
Klara_
őstag
A #60941-ben emlitett porszivovobol tudott is valaki venni, vagy csak marketing fogas volt? Latom az arat mar megtoldottak +10000-el.
-
Klara_
őstag
válasz
ribarszki #60137 üzenetére
Vegulis atbeszeltem a szervizzel, mert elegem lett. Kicserelik a fel gepet, gyakorlatilag. Szerinte a premium vonalra nem jellemzo a meghibasodas, az olcsobbakra annal inkabb. Igy kap meg egy eselyt, egyenlore nem veszek ujat. Mint kiderult lektronikai hiba is van, amibol mechanikus gondok keletkeznek. Ha a geppel nem is vagyok feltelten elegedett (kiveve amikor jol mukodik), a szerviz nagy piros pont. Itt tenyleg van support, nem ugy mint amit konkurecianal tapasztaltam. Megkerdeztem a dob meretet is, a premuim vonal mas mint a tobbi: nagyobbak, mas kialakitas, dob vilagitas, stb...
-
Klara_
őstag
válasz
Fistman #60221 üzenetére
CU 3331-20 5 ev gyari gar. 212/84l 55 cm szeles.
Liebherr van a haztartasban, csak ajanlani tudom. -
Klara_
őstag
válasz
ribarszki #60135 üzenetére
Nem ugyanakkora a dob, a nagyobb Gorenjeknel joval nagyobb. Mivel a jelenlegit mar javitottak parszor volt alkalmam szervizesekkel beszelgetni. Szerintuk mindenbol a nagy kg/nagy fordulatot kell venni - erosebb es nagyobb csapagyak, masszivabb felepites ezeknel van. Pl. a kis kg-s Electroulxban palcika muanyag lengescsillapiok vannak. Mutatta, lattam. En kis kg-ost nem veszek. Lehet a Miele mas azt nem tudom.
-
Klara_
őstag
válasz
ribarszki #60131 üzenetére
Mert a 9kg-ot kozel ki tudom tolteni, de meg nem erem el. 7kg-os gepek hatarait viszot tullepem. Nem veszek kisebbet, hogy kinlodjon a tomeg miatt.
@60132 Gömbike
Koszi, de olyat mondj amit meg is tudok venni, nekem is volt Electrolux 20 evig problema nelkul, de pl. a friss porszivos elmenyeim elegge elbizonytalanitottak a konszert illetoen. -
Klara_
őstag
Milyen eloltoltos mosogepet erdemes venni, ami legalabb a fenti adatokat 9kg / 1400 tudja es megall arban nt. 250 alatt? 20 evig az akkori top Electrolux volt, 3 eve az akkori top Gorenje van, de ennel eves porgram a szervizeles. Nem akarok szervizelessel bajlodni, mukodjon. Tudom ma mar nem kapok ennyi penzert annyit mint 20 eve, de heti 1-2 mosast birjom mar ki par evig...
(A heten vettem egy Electrolux Ultra Silencer porszivot az egyik kereke folyamatosan akad, hatra fele nem lehet tolni sem. Vicc amit ma minoseg cimen produkalni birnak a gyartok.) -
Klara_
őstag
válasz
#40553216 #59838 üzenetére
Gorenjen van steril tutbe program: 95 fokon oblogeti magat, 1dl borecet, 3 kanal mososzoda tarsasagaban. Itt kemeny a viz, en kb. masfel havonta raengedem.
-
Klara_
őstag
válasz
Nagya21 #59705 üzenetére
Megneztem eloben az ESC61LR-t. Rettenetesen gagyi, a tartaly sokkal vekanyabb anyagbol van mint a mostanin, lifeg rajta az oldala kiuriteskor... A ZCX6440-et szet lehet szedni darabjaira. Ez igy abszolute nem gyozott meg. Az eladoval sokra nem mentem, biodiszletnek volt csak jo, semmire nem tudott valaszoni.
Igy ujra fogalmaznam: 30-50ezer forint kozott, kutyas haztartasba (a kutyat is porszivozom, (szalkas szoru, es trimmelt igy a szore nem hullik, ellenben) szeret hemperegni, igy kefeles elott a por nagyjat ki szoktam szivni belole). Ezen felul naponta 15m2 szonyeg a feladata es a kutya fekhelyei. Mit nezzek meg? Lehet porzsakos is, ha nagy uratartalmu a porzsak es megfizetheto. Electrolux Ease C4 EC41-ANIM-et lattam meg, a tartayban van egy szuro talan? ez nem tudom vallahato-e. -
Klara_
őstag
Az Electrolux ZCX6440 porszivom mara nagyon elfaradt: filtereket cserelni kellene, gegecso kilyukadt. Mivel ismet 10ezer+ amit ra kellene koltenem egy tizeneves gepre, lehet jobb lenne cserelni. Anno padlofejet mar vennem kellett..
Manapsag mit erdemes venni hasonlo kategoriaban (porzsak nelkuli, moshato szurokkel, lehetoleg valos alkatresz utanpotlassal)? Arat nem tudok, ez anno 30.000,- korul volt. -
Klara_
őstag
válasz
Gömbike #53134 üzenetére
Nalam 8m2 ipari szonyegpadlo van a haloban (minimalis szalmagassag) es kb 2m2 szonyeg. Ezek vannak 2 naponta porszivozva. A tobbi burkolat ipari padlo - sepressel, felmosassal vagy gozzel van tisztitva ide nem kell porszivo. Kutya van, ot is szoktam porszivozni 2 naponta valamint a sepruket es a kutya kefejet. Minden takaritas utan uritem a portartalyt, amibol kb. markenyi por es ket marek szor jon ki. Leginkabb azert nem vettem anno porzsakost, mert feltem tole, hogy mi lesz ha nem kapok mar zsakot hozza. Ugy gondolod ez alaptalan, es a fenti felhasznalassal en is kihuznek egy szett zsakkal kb 1 evet?
-
-
Klara_
őstag
válasz
Klara_ #34168 üzenetére
Nemi tapasztalat a Gorenjevel, igy 2 ev utan. Tul vagyunk 2db javitason. Kb fel evesen, sztrajkba fogott az elektronika. Fel fenyerovel vilagitott a kijelzo, semmit nem lehetett allitani rajta, egy program mukodott amirol fogalmam sincs melyik volt. Igy is mosott a becsuletere legyen mondva. Szerviz resetelte, azota megy. Ez ev elejen elvandorlot a helyerol kb 40cm-t, kovetkezo mosasnal mar figyeltem ra, jelentos hanghatasok mellett, tancolva razkododott a gep. Lengescsillapitok csereje, kb 2 evesen, egy honap alkatreszere varakozas utan. Egyebkent szeretem, mar amikor jo. Remelem igy mar kinotte a gyerekbetegsegeit. Lehet az Electroluxal jobban jartam volna.
-
Klara_
őstag
válasz
BB9360 #34157 üzenetére
Latom kinlodsz, LG nalam a folyekony mososzer adagolas miatt esett ki (mert nincs hozza kialakitva a talca), es a mosasi tomegek sem tul fenesek a muszalas programoknal, vegul tobb honap vajudas utan egy Gorenje W98F65I/I lett hazahozva. Nem az a massziv tank mint az elozo 18 eves maig mukodo, Electroluxun. De mar nem akartam rizikozni a regivel, a kora miatt. A halkabb motor, nagyobb mosasi kapacitas, dob vilagitas pedig jol jott. Ennek meg ki lehet torolgetni az ajto tomiteset, nem ugy mint az uj Electroluxoknak. Szomszedomban nyar ota megy egy napi mosassal es meg vannak vele elegedve, ez is a tipus fele lokott, pedig nagyon Electrolux EWF1408WDL2-t szerettem volna de mar nem tudtam beszerezni. Lehet jobb is. Majd par ev mulva megmondom.
AEG/Electrolux alkatreszek elegge horror aron vannak, porszivoba nyaron csereltunk szuroket, kb 15.000,- volt a 3 szuro a 30ezres porszivoba. A padlofejet is eltortem, beakad a fotel lababa, az is 10en ezer forint volt. Azert ez elegge meredek. -
Klara_
őstag
Van ami meg az elozo generecios keramiam (szurke bevonatos) kb 2 eves semmi gondja, heti 1xer biztosan elo veszem es hasznalom. En minden teflonost kiszortam mar, sokkal kevesbe birtak. Ez az en felhasznalasi szokasaim mellett a sajat tapasztalatom. Az teny, hogy utesre erzekeny, erre figyelni kell.
-
Klara_
őstag
válasz
attiati #26774 üzenetére
Normalis edenyekre ra van irva, hogy mire jo. En pl. Tefal Ceramic Control serpenyoket hasznalok a legtobbet, az jo mindegyik tipushoz. Sokkal jobb mint a teflonos, nem karcolodik, konnyebb tisztitani.
-
Klara_
őstag
válasz
blattida #26571 üzenetére
8as Bosh fel millio, ezert nem lattam sehol...
Lengyel, ukran meg jo, onnan keletre illetve delre mar nem kerem. Japanban gyartott japan termeket kedvelem a legjobban ha igy nezzuk. 150-250ezer arban, no forst lehetoleg, feher, 200/70l a mostani elferunk benne igy ennel sokkal nagyobb nem kell. Hutson legalabb 10 evig, minel tobb garanciaval. A mostani Gorenjevel is ellenek ha nem vonyitana....@(#26572) pjen
Pedig de, egy olasz soha nem fog ugy minosegellenorizni, mint egy japan. Mas a mentalitasuk. -
Klara_
őstag
válasz
Csabroncka #22418 üzenetére
Az LG mosogepeiben, a dallamokat ki lehet kapcsolni? A gep maga tetszene, de ezek a zenelesek nagyon nem.
Inverter drive AEG hol van ezekhez kepest - ez nem zenel...
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest