- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca0
addikt
Ne haragudj, de nálam megy. Lehet, hogy csak ezen az 1 típuson (LW5590), de megy
. A hangfalak is megfelelően szólnak és az erősítőn is megjelenik a piros DD felirat.
Tegnap érkezett egy firmware frissítés a tv-re, elképzelhető, hogy abban volt ez a funkció (csak egy tipp). -
Ed Parker
nagyúr
-
Laca0
addikt
Meglett a zúgás oka: be volt kapcsolva az equaliser.
Amint kikapcsoltam, síri csend lett. Normális ez, hogy az equaliser így bezavar? A magas hangokon vettem feljebb egy kicsit.
.
A DVB-T HDMI kábelét visszadugtam közvetlenül a tv-be és lekötöttem a koax-ot is róla.
Jó hír az LG TV tulajdonosoknak: átmegy optikán a 6 csatorna az erősítőbe külső HDMI forrásból is!
A 4 csodálatos magyar királyi televízió DD adásai DD-ban szólnak
.
Most már teljesen egyértelmű, hogy az Onkyo az SR506 erősítőbe csak parasztvakítás okán tett HDMI portokat. Nem akartam elhinni, hogy egy ilyen neves gyártó ilyen kisstílű trükköt vet be. Sajnos ez van.
Tulajdonképpen egy HDMI HUB-nak lehetne nevezni a funkcióját, szinte teljesen független az erősítőtől. Csak továbbítja a jeleket. Az összes beállítási lehetőség, hogy engedje-e át a hangot is a HDMI kimenet felé.
Egyetlen esetben van ennek létjogosultsága, ha valakinek olyan tv-je van, amiben 1db HDMI található. -
blakey
titán
Nem kötözködöm, de ha valaki ilyet ír, akkor csak reménykedek, hogy hallotta is őket, nem csak írja. Én sem írok olyat amit nem tudok.
(#19586) Dorian
Semmi értelme párosítani őket, évről- évre változnak a kategóri számozások, megszűnik vagy bekerül még egy. A 2312-es Denon jó vas, a marantz 6005-ös is és ha a kettő közül kell választani akkor semmi sem jobb egy személyes meghallgatásnál. -
MJordan
tag
Igazából most szeretnék valamikor erősítőt venni, és ezért nem igazán tudok várni 1-2 évet az áresésre.
A használtak közül mit ajánlanál? Már néztem egy HK 360-ast 100e-ért, de sajnos már elvitték! Még van egy Marantz SR6005-ös is 170e-ért, gondolom ez simán pariban van az általam említett 3 erősítővel.
"DALI (mozaikszó)" Ezt meg írd már meg a Netdepo áruháznak is, mert onnan másoltam be a hangfal nevét! -
spiky03
veterán
Majd akkor kaptok olyat is.
Csak érdekelt volna a nagy szakik véleménye azokról a fura szobákról.
De kb olyasmi válaszra számítottam amit adtatok.Nah meg valakinek az tetszik, mert gondolom nem csinálta/tta volna meg.
Senki sem tökéletes.Én sem vagyok az, belőlem is hiányoznak a hibák.
-
cekkk
veterán
Nem csak neked szólt, de nem tudhatjuk valaki igényét, lehet neki a környezet fontosabb mint a képi és a hangi megjelenítés. Ennyi a dolog.
Vannak olyan ismerősöseim aki milliókat keresnek havonta még sem vesznek csoda kocsikat, vannak akik töredékét nem keresik de ott van az X6 stb a ház előtt , viszont a részletet alig tudják kifizetni, de igény meg van a jó kocsira. Remélem érted mire gondolok?
Akkor most ki is a jobb? Az igénytelen aki beéri az olcsóbbal, és a neki megfelelővel, és nem akar többet mutatni, vagy aki megveszi a drágát, de este korog a gyomra? -
cekkk
veterán
-
Laca0
addikt
Nem húzogattam még le a kábeleket, annak neki kell feküdni, mert szűk a hely.
HDMI-n megy át a kép és hang a tv-hez (csak továbbít ez az erősítő). A coax -nyilván- a hang erősítőn keresztüli megszólaltatáshoz kell. Érdekes, hogy a hdmi hang a tv-n késik az erősítő hangjához képest. Persze nem hallgatjuk egyszerre mindkettőt, csak az érdekesség kedvéért mondom. Majd kipróbálom, hogy ha a hdmi kábelt közvetlenül a tv-be dugom, akkor is megvan-e az eltolódás. -
Laca0
addikt
Bocsánat, hogy vagyok.
2 hete már éjjel-nappal a fórumot és teszteket olvasgatok. Valaki akkor nem mond igazat. A tesztek dicsérték. Persze nem a legjobb hifi, de én nem is vagyok vájtfülű.
Ti csak 6 számjegyű hangfalakat ajánlottatok kimondottan, ami az én költségvetésembe nem fért bele. Igazából nagyon nem is ajánlottatok semmit, csak a kérdéseimre: ezt ne, azt sem, amazt sem.
Ha úgy gondoljátok, hogy megsértettelek benneteket a vásárlásommal és ezért nem válaszoltok a kérdéseimre normálisan, akkor nem kérdezek többet.
De az ilyen "építő" jellegű válaszokkal, hogy "az nem arra való" vagy "ilyet itt senki sem ajánlott" légyszi hagyjatok, mert nem visz előrébb. Akkor inkább ne válaszoljatok. -
b0077
tag
Tehát
- ha analóg módon van összekötve az erősítő és a számítógép akkor a hangkártya dekódolja azt a nyers digitális adatfolyamot és analóg jelekként küldi tovább az erősítőnek?!
- ha pedig optikai kábellel van összekötve és be van kapcsolva az S/PDIF passthrough akkor pedig a hangkártya helyett az erősítő teszi ugyan ezt?
- mi van a 3. esetben amikor optikai kábellel van már összekötve, de nincs bekapcsolva a S/PDIF passthrough, akkor tudtam hangerőt is állítani a lejátszón, de csak sztereo jelet továbbít az optikai kábel akkor mi dekódol? -
kimi02
őstag
A H/K 760 sztereó minősége sem rossz, egy kicsit dúsabb mélyekkel de a CA részletezőbb és teresebb megszólalást biztosít.
Mozin a CA szerintem még jobb, óriási dinamika lakozik benne.
Mondjuk itt nincs semmiféle EQ , Dolby Volume és hangzás javittó cucc csak a nyers erő , de az brutális.
Szolgáltatásokban elmarad a 760-as erősitőhőz képest az biztos , a menü is egy ősrégi cucchoz hasonlít de engem ez hidegen hagy.A 4308-as Denon nem produkál ilyen sztereo hangzást mint ez. Az is jelen volt mikor hoztam a CA-t.
-
Gabor970
addikt
köszönöm a választ!
Igen, ezzel tisztában vagyok, hogy egy 20 éves masina, pláne ha mechanika is bonyi benn, akkor lehet kockázatos. Még egy Philips 930-as van képben, az keveset használtnak tűnik, a szokásos tálcanyitófogaskerék cserét kell megoldanom, de egy családtagéban is kicseréltük, jó lett. Valamiért ez a Pioneer jobbnak érződik, de nem ismerem.
-
spidersoft
senior tag
Nem mértem, de az erőlködőnek 8-10W körül lehet a hallgatható tartomány teteje, 10% THD mellett 15W-ot ígér csatornánként.
Nyilván nem hajtjuk ott, ahol randán szól... azért írtam, hogy (wattban) a felén-kétharmadán még elmegy. Elvileg egy 100W-os erősítő fél hangerőn 10W-ot tud, negyed hangerőn meg egyet. Csak viszonyításképpenAztán majd tegyél mellé egy imént említett Arcamot, de erősen kösd fel az álladat!
Max. olyat teszek mellé, ami kijön 15k-ból, az Arcam/Denon/B&W/Moon Audio/stb. meg nem olyanSoktíz/néhányszázezrekért elhiszem, hogy van jobb. De nekem nem arra kell, hogy csudarealisztikusan szóljon, sőt, még mutogatni se akarom, csak arra kell, hogy számomra kielégítő legyen... az meg szerintem meglesz
-
spidersoft
senior tag
Nem a teljesítmény a legfontosabb, de cseppet sem lényegtelen.
Ez tény. RMS meg nem mond semmit, az is tényLáttam már monó kisrádión 800W RMS-t, amit nyilván csak akkor írhatnak rá és dobhatják forgalomba, ha valahogy igazolni is tudják. Gondolom napkitöréssel gyorsították a hangot, vagy ilyesmi...
2x1000W viszont már hősugárzó (hiába van szó hangról, a teljesítmény hővé válik, vagy anyagot alakít át és tárolódik, amiből később lesz hő...), amellé egyéb fűtés már nem is nagyon kell, illetve nyáron komoly szellőztetés... plusz az épület se mindegy, hogy miből van, ha nem akarsz záros határidőn belül renoválni
2 kW RMS meg lehet nincs több össz. 100W-nál, de az is lehet, hogy 1000W. Ki hogy méri. Lényeg, hogy szépen és elég nagyot szóljon, illetve ha érdekel, akkor kiméred, hogy mit tud szinuszban.
Szó, mi szó, nekem elég lesz ez a teljesítmény. Nem mértem, de az erőlködőnek 8-10W körül lehet a hallgatható tartomány teteje, 10% THD mellett 15W-ot ígér csatornánként. Hangszórók most készülnek: szatelitek nyilván kicsik, 20 liter körüli ládában egy aranyos kis 16cm-es mélyközép és apró 6cm-es magas. Szub még nincs, de lehet nem is kell... majd meglátjuk. No de nem akarom tovább szítani a vitát, kinek füle, szobája mit kér olyan rendszert használ
-
Dorian
félisten
Azt gondolom, amit a 19292-ben írtam: annyiféleképpen mérik és tüntetik fel a teljesítményt, hogy erre nincs helyes válasz. Valós 6x10W elég lenne, de sajnos nem ezt szokás feltüntetni. Tehát a helyzethez alkalmazkodva ha valaki megkérdezi, senkinek sem ajánlanám, hogy megelégedjen, ha ennyit lát a dobozokon.
bajnokpityu:
Csak tippeltem, mire gondolhatott Parci, a "nem elég feszes, pörgős" gondolatával. -
bajnokpityu
félisten
Nem tudom,hogy a rákba lehet kevés 2x100W valós leadott teljesitmény Parci szobájában, azonos dobozzal. kb 3Won hallgattuk a múltkor,amikor rezgett a szobában a vitrin.
Az,hogy az erősítőbe nincs elég hajtás, az nem feltétlen a wattokkal van összefüggésben.
XTnek kb 2x akkora szobában kell hajtani, számomra fájdalomküszöb körüli hangerővel, egy valszeg alacsonyabb érzékenységű dobozt. Egyébként szerintem neki is inkább a hajtási képességgel van baja, nem a valós hangerővel.
Szerintem én nemigen hallgatom a mozimat összesen sinusos 60Wal. moziba rövid nagy energiájú dolgoka kellenek, ilyenkor tisztességes pufferekkel megáldott 10w sinus erősítő kiadhat sztem akár 20-25wot is. Ami meg 6 csatin, külön subbal megspékelve akár elég is lehet.
Azért majd rámérek normál mozihangerőn (ami sztem kb pillanatnyi 20W csatornánként nálam) mennyit eszik a denon, hátha okosabb leszek
-
spidersoft
senior tag
4x4m-es a szobám, hasonlóan a legtöbb normál méretű szobához. Oda biztosan elég lenne a 6x10W (nyilván ha tudja szinuszban, torzításmentesen -- ha nem tudja, akkor azt nem hívom 10W-nak
).
Mégegy. A játékos menüjét megnéztem: az optikai kimenetre két beállítás van: LPCM DUAL CH (ez most csak sztereot jelent, vagy azt, hogy két független streamet, pl. angolt és magyart egyszerre tud kiadni?), illetve Passthrough. Mivel csak egy optikai portja van így ez utóbbit se értem...
(bocs, hogy ennyire körbejárom a témát, de csak akkor vennék DAC-t, ha tényleg működne arra, amire szeretném...)
-
spidersoft
senior tag
Hm. A Disco Lady rádióm, amit sokáig sztereo erősítőként használtam elvileg 2x10W-ot tud (torzítás nélkül szerintem a 2x5-6W megállítja), és simán elhallani a szomszédba (50m). Szerintem akinek 2x100W egy szobába nem elég, már bocsánat, de az süket
Hallottam szólni erősítőt, ami nem négyszögesíti le a szinuszt 100W-nál, de az már nem egy finom hangnyomás... ha valahol RMS-t látok, azt meg egyszerűen kiröhögöm, mert semmi értelme
Mint pl. a Genius SP-HF 1255A: 40W RMS. Tény, hogy nem szól csúnyán, de kábé a TBA810-zel szerelt lemezjátszóm hangnyomását tudja...
Sanci38: ugyanezt linkeltem
Ami még nem tiszta: ha vennék egy ilyet, akkor az lejátszana mindent, amivel megbirkózik a lejátszó is? Úgyértem a film audio streamje 1:1-ben átkerül a fiberen rá, és vagy ismeri vagy nem, vagy a játékos realtime konvertál belőle valami olyan formátumot, amit a DAC megeszik?
-
bajnokpityu
félisten
BBéci, szavamat nem hallanád nálam a 2x14Wos erősítőm mellett. fél hangerőn már kiabálunk a kanapén, és szájról olvasunk.
igen,ez valódi A osztályú 7-8W.Ennél nagyobb valós leadott teljesitmény csak kevéssé érzékeny dobozokkal, jóval nagyobb térben kellene. (kb 2.8belmagasságszor 40-50nm a nappali-étkező légtere)
-
bajnokpityu
félisten
-
Laca0
addikt
Jól van na! Azért volt ott a szmájli!
Gondoltam amúgy, hogy ez lesz a válasz, de azért mutattam meg, hátha valaki rávág, hogy "aszta! ez egy szuper széria volt annakidején"... vagy valami ilyesmi...
Akkor egy kicsit fentebb tornázva:
Jamo S426 HCS3 hangfalak+Wharfedale WH 210 SUB Aktív (használtan)
vagy
Harman Kardon HKTS9 (új)
melyik éri meg jobban? (kb 1 árban vannak) Még nem mondtam: 20m2-es a szoba. -
Joshi
titán
Igen időközben tisztáztuk a félreértéseket Ed Parkerrel.
A trigger számomra azért volt félrevezető mert egybe van öntve az RCA kábellal és én anno rákerestem a google-ban ahol gyorsban azt olvastam hogy a ki/be kapcsolásért felel és mivel volt a subon is ilyen aljzat ezért összekötöttem. Jó minőségű kábelekre mindenképpen beruházok ezt elhatároztam, végül is egyszer kell megvenni.
-
HornedReaper
senior tag
A jelenlegi kábelénél jobb
Nekem is csak addig maradnak a hangkártyán, amíg kitalálom, coaxon hogy viszem át a jelet.. Van Kácsa RCA kábelem, de csak toldva ér az erősítőigA kis Yamaha mélyládámhoz meg bőven jó a Hama is
A koaxiális SPDIF hangátvitel mennyire érzékeny a 75Ohm-os kábel minőségére?
-
Patice
nagyúr
Az amerikai konyha számomra inkább hátrány egy bérlakás hirdetésben. (Épp nézelődünk felseégemmel, kinőttük a mostanit.) Herótom van tőle, hogy bármit akarok a konyhában csinálni, azt az egész lakásban hallani, érezni.
Külön zárt helyiség nekem az ideális. Elég nagy legyen a konyha, hogy egy étkező asztal is elférjen.
A nappali pedig tényleg legyen egy külön helyiség szerintem is. Az a szórakozás helyszíne. A hálószoba meg az alvásé.
"Igény esetén a fenti helyiségekben azért mást is lehet csinálni."
-
Patice
nagyúr
Nem ekkora a nappalim, de ahogy írtam is, a szub/szat rendszereket szerintem nem is ekkora szobákba tervezték, szánják, hanem kisebbekbe, vagy nagyobb nappaliban ezekből egy "házimozi sziget" alakítható ki, csak ezt sokan nem is veszik figyelembe, vagy nem is tudnak semmit az elhelyezésről.
Ha az én példámat nézzük, akkor kb. 2 méterre ülök a tévémtől fotelben (HD Ready a TV, de nekem jelenleg megfelelő képet ad FullHD tartalommal is) és a TV két oldalán van egy-egy monitor hangsugárzóm, mindez egy nagy komódra téve.
Edet megkérdezném én is, hogy milyennek találja a Pascal szettjét?
(Csak őszintén!)
(#18898) Tamoo:
Igen, Muse M20 van folyamatban. DIY CAT7 kábelem marad + tuning Genius 1250x. Sajna ez van.
(#18896) Peak:
Egyet értek. A kultúrált vita elgondolkodtat, előrébb visz.
-
Patice
nagyúr
Akkor csak egy kérdést tennék fel:
Focal XS méretű és minőségű szatellitekből + egy hozzájuk illesztett mélynyomóból is lehetetlen lenne az egységes hangkép kialakulása szerinted?
Vagy esetleg ha "házimozisabb" példát említsek: a JBL SCS 178-as szett? Szerintem vannak páran, akik azt is megelégedéssel használják. Persze azokat sem 20-25 négyzetméteres helyiségbe tervezték, de megállják a helyüket.
Értem amit írtál, nem kötekedni akarok. Szerintem is a minél nagyobb panel a nyerő, vennék én is 65-ös vagy akár 70-es, 80-as tévét, de még nagyon drágák. Várok kicsit, vagy elkezdek gyűjtögetni egy vetítő + vászon kombóra.
Addig meg marad a sztereó felállás.(Már csak egy másik erősítőt kéne szereznem.
)
-
Patice
nagyúr
Hát nem tudom, lehet fogalomzavarban élek, de nekem az egérmozi a 30 centis CRT "kistévé" vagy a telefon kijelzője, nem pedig egy 42 colos TV.
Lehet én vagyok kisstílű, de a szemem még nem szokott hozzá a 2-3 méteres vászonhoz. Az emberek nagy része meg (köztük én is) lehet nem is fog soha életében, mert egyszerűen nem teheti meg, vagy nem akar annyit rááldozni/nem használná annyit, hogy áldozzon rá.
A házi mozi mint fogalom is mindenkinek mást jelent.
Neked vászon + vetítő + emberes méretű hangdobozok + házimozi erősítő.
Másnak egy nagyobb TV (40-50 colos) + hangsugárzók + erősítő kielégíti az igényeit és megvan ugyan úgy az élmény (ha jól be van állítva).
Azzal nem értek egyet, hogy nem lehet a "kisméretű" (40-50 colos) TV-khez igazítani méretben és tudásban illeszkedő hangsugárzókat.
Léteznek kicsi, de ehhez képest korrekt tudású, minőségű és hangzású hangsugárzó szettek, amiket kisebb helyiségekben is könnyen el lehet helyezni, akár egy "egérmozi" köré is.
Ezek nem összetévesztendők a sokat emlegetett bögreszettekkel, azoknál jóval drágábbak, csak méretbeli hasonlósag van köztük.
Hogy példát is mondjak: Focal XS. Mekkorák is voltak?
-
Toobee
veterán
Mikor a Sony-m volt, en is hasznaltam. Akkor kezdtem, fogalmam se volt, hogy milyen, mikor termeszetesen szol valami, csak tetszett, hogy erzem a gyomromban a melyeket. Azota sok viz lefolyt a Dunan. Mar eszembe se jutna bekapcsolni, de szerintem ezen mindenki atesik, van aki fel se tud kelni utana, de a tobbseg hallgatozik mindenfele es kialakul benne, hogy mikent is kene beallitani az erolkodojet.
-
törölt tag
Akkor lemondhatok a bass redirection-ről?
Gépről nézek filmeket, AC3Filtert használok. SPDIF passthrough módban nincsen bass redirection. Ezért hiába szól DTS, a basszus erőtlen, halk, akkor is, ha feltekerem a mélynyomón a Level-t. Sajnos ez az egy gomb van rajta, mást nem tudok állítani.
Ha van bass redirection, akkor minden basszus szép telt és dinamikus, nagyon jól szól, de mivel belepiszkál a szoftver, így a térhangzás sem tökéletes, mert valamiért elállítja a dB értékeket a hangfalakon...
Mindenféle piszkálás nélkül nagyon szépen és jól szól a rendszer, csak nincsen basszusSzóval ezért kellene megtudnom, mit is tud ez a bass boost.
A Cinema EQ néha nagyon jól jön, de pl. egyes filmeknél vagy zenés részeknél határozottan rontja a térhangzást és ezáltal a minőséget.Az erősítő már nem mai darab, a távirányítója sem jó, így nem tudom kipróbálni. (Az eredeti távirányító nagyon drága, úton van felém egy univerzális távirányító, de az még pár nap, míg megérkezik)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged