-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
senior tag
Csak szakmai kíváncsiságból érdekel, nem akarom lekoppintani vagy ellopni.....
Dolgoztam egy project-ben ahol hasonló volt a koncepció, csak ott gyors label nyomtatót kellett kiszolgálni.
Én csináltam az oprendszer részt meg az egyik CIS kamera periféria illesztés programozását.
Szívesen beszélgetek erről hozzáértőkkel vagy fogadok tanácsokat ilyen témában, ezekből lehet a legtöbbet tanulni....
Gyakorlásként csináltam Full HD videó lejátszást is, csal hogy mit bír a beágyazott PC..... tetszett, jó lehet ilyen fejlesztő teamben dolgozni..... tanulságos project volt.....
-
Sennalacy
aktív tag
Van még jobb is a termékleírásban.. 25-40KHz, csak hogy tetőzzem az örömöt!
"the amazing detail delivered by titanium supertweeters in each two-way satellite speaker"
Szóval azért nem a kisujjamból..
-
-
KisApám
addikt
Van 1 db KÁCSA silver KCS-HH1 kábelem a DVD lejátszó és az erősítő között.
Azzal nincs probléma. Bár ez az egyetlen egy HDMI kábelem van, nincs mihez hasonlítgatnom.
Viszont nem merek belevágni ismeretlen kábel vételébe, mert ha már megvettem azt a MARANTZ SR5007 erősítőt, és majdan talán azt a PANASONIC 50ST50 plazmatévét, nem akarom egy gagyi kábellal elrontani a lényeget... a hangot és látványt.Azt tudom, hogy az Inakustik Referenz HDMI (1 m) is ezüstözött,
és kb. 6x annyiba kerül, mint a KÁCSA hasonló hosszúságú ezüstözött kábelja...
(más "prémium" kábelekről nem is beszélve...)MAX a KÁCSÁra van pénzem, de arra is nehezen... ezért érdeklődtem, hogy egy "natúr" ezüstözés nélküli OFC kábel is megfelel-e.
HA már a SONY rá mertte rakni a jelzését arra a kábelra, csak nem lehet túl rossz... NEM??? UGYE?
-
Integra
titán
így értem, köszönöm
na, itt az a helyzet -ki nem találtad volna-, hogy ez sem egy akusztikailag ideális szoba, tehát nem téglalap vagy négyzet alapterületű. ferde falak és a két hangdoboz sem tud ugyanazon a falsíkon lenni. tehát az ideális háromszöget nem tudom összehozni a francia ágyhoz. viszont ilyen helyekre talán a bose jobb pont azért mert nem a klasszikus direktsugárzó fajta.
ismerem a volt bose bolt tulaját a blaha mellől, majd megkérdezem, hogy ő mit gondol ezekről oda. -
Integra
titán
vagyis sima hangdoboz, ok
mit jelent nálad az érdkes? fura? nem is rossz, de nem is jó? "más" mint a klasszikus hangdobozok?alapvetően egy mikro hi-fi az, amit hálóba gondolok, mert a központi egysége tudja az fm rádiót, legyen benne egy optikai meghajtó, ami mindent olvas és egy usb, amiről szintén megeszik minden zenei formátumot. de kellően minőségi is legyen, erős. ha tudja a webrádió szolgáltatást, internetre lehet csatlakoztatni, még jobb. és ehhez kell 2 hangdoboz.
mivel a mikro hifinek nem nagyon van jó minőségű doboza, így inkább külön nézek dobozt és külön egy megfelelő központi egységet ami a fenti paramétereket tudja - előre félek, hogy ilyen komponens nem létezik -
Tamoo
nagyúr
Amikor én panelban laktam, egy lazább házibuli miatt feljelentettek + egy délután tüsszentés miatt vagy a laptophangszóró "üvöltése" miatt is ránk hívta a szomszéd a rendőröket.
Ráadásul nem csak az egyik, közösségbe verődtek. Egy egész nap otthon lévő beteg nyugdíjas, meg egy nyugdíjhoz közeli morcos jogász.
Na oda nem lehetett volna házimozit építeni. Tiszta vicc volt.
(#23183) torma1981: Olyan indokkal, hogy túl hangosak vagyunk. Én pl. délutáni csendes pihenőmet töltöttem, haverom meg olyan szinten hallgatott zenét, hogy én kb. alig hallottam a másik szobában. De nem offolok tovább, csak "érdekességképpen" írtam, hogy azért ilyenek is vannak...
-
törölt tag
Tudod mi a fura, nézd meg mit ír róla az AVForums, amit tévék szempontjából többé-kevésbé mértékadó review oldalnak tartunk. Különösen vicces, amit az audio résznél írnak
Így higgyek ezentúl ennek az oldal bármiféle tesztjeének? Ráadásul még ha valamit jónak is tartanék ebben a kategóriában, akkor sem írok róla csupa excellent és best buy award jelzőket, mert kerülhet a laborba értékesebb cucc, aminek nem marad ennél magasabb értékelési pont, csak a reference, azt meg nem mindenkinek oszthatjuk ki, azt igazán kiérdemelni szükségeltetik.
-
pr0bi
senior tag
Lehet hülyeséget kérdezek de zenénél szoktatok állítani minimális magas/mély hang kiemelést vagy teljesen természetesen szólnak? Valóban nem a legjobb sztereóhoz subot párosítani vagy csak drágán lehet jót találni de így talán kicsit kompenzálható lenne a mélytartomány nyilván a közép rovására. Esetleg stílusfüggő a dolog?
-
Erneszto
tag
Nem csak a végletek léteznek.
Tehát rá tudsz segíteni olyan mértékben, hogy neked megfeleljen.
Ha valakinek az "agyonloudnessezett" zene tetszik, az aktiválja az erősítő hangszínkiemelő áramkörét.
Amit én írtam azzal lineárisan is tudod szabályozni a hangzást.
Valamint fontos még amit kihangsúlyoztam, a zene szubjektív fogalma.
Nemcsak a 30 feletti korosztály található itt a fórumon, és mások hallgathatnak mai modern "zenét" is, aminek akár jól is állhat egy kis mélykiemelés.
Saját mottóm: "Szeretem ha a zenét nem csak hallani, de érezni is lehet" és ez igaz mozira is.
Ettől függetlenül ezt nem hangszínkiemeléssel érem el. -
-
Tamoo
nagyúr
-
vMk^
csendes tag
-
vMk^
csendes tag
Nekem pedig az a véleményem, hogy: a Fiat Seicento közúti közlekedésre alkalmatlan, csak az ellenségeimnek ajánlanám. De tényleg. Ettől ez az állítás még nem igaz! Az izlés nem lehet vita tárgya.
A lényeg, hogy igazad van részben. De attól, hogy se Te, se én és még itt rengetegen nem vennénk LCD-t, attól még nem alkalmatlan TV-nek.
Na ezért mondtam, hogy erős volt a kijelentés.Jim-X: Természetesen ezek a dolgok nem megkérdőjelezhetőek. Nem is ez a cél. A lényeg: a TV tulajdonosa észreveszi ezeket a hiányosságokat?
-
Jim-X
őstag
Kivételesen egyetértek BBéci kemény stílusával ebben az esetben... Családlátogatáskor voltunk a keresztapáméknál, akinek 400k-s samu LED TV-je van, de amikor megláttuk az enyém után (Pana G30) röhögőgörcsöt kaptunk a párommal... és ez nem vicc... Mondom mi ez? Aztán kérdeztem, hogy ugye ez "szmárt tévé" ? Erre mondta, hogy az hát, de nem használja, mert sokkal jobb a PC erre...
Újabb röhögő roham jött rám
De komolyan olyan kockás sz@r sd adást már régen láttam... Nekiestem kicsit a menünek, hátha lehet valamit kezdeni vele, de feladtam...
Úgyhogy Forza Plazma
-
Ed Parker
nagyúr
ja tényleg
durván belassult a szar válaszidő miatt az lcd,de jó az emléked
ami nekem volt akkor az egy erős ghost,mert pár nap alatt felszívódott.
bár én a ghostot inkább arra tudtam vagy értettem,mikor van egy utánhúzás,ami nem mindig látszik.
de van hogy ott marad valami,ha hirtelen olyan jelenetváltás van. -
törölt tag
-
Eliot
tag
Hát ezen filóztam én is de ami régi az nem tudja ezt ami nekem kell 1.4Hdmi hálózat minden formátumot kezel ha jól olvasom.stb még így is hiányolom 4k-ra a felkonvertálást.Ami tudja ezeket valószínű 2010-nél nem régebbi azt meg még nem nagyon adjákel
De legyen ez csak referencia és mondjatok használtat
aki nem ismeri[link] -
Toobee
veterán
3808. Vagy, ami az én fantáziám megmozgatja, az a Mclaren processzor, valami végfokkal. 4600-as Yamaha. De lehetne még linkelni ezer jobb vételt, mint az új 3312-es.
-
Eliot
tag
ja így már értem Kösz, az erősítő mondjuk direkt ilyen, szerintem egy darabig jó lesz, ha csak nem mondtok tudásba ár érték arányba jobbat. Sajna akkor a hangfalon lesz spórolva semmi kép nem szeretném a rendszerrel túltépni a 350 ezret.Vagy marad a használt hangfal de akkor is kéne konkrét típus ehhez az erősítőhöz mit keresek használtba 150-180ezerig bezárólag
Köszönöm
-
stevewonder
aktív tag
Az rendben. Mélyben nem lesz kevés a két front?
És melyik erő?szerk. én sem érzem azt a húú de nagy vágyat a 3d hangra. Nincs olyan film amit ne látnék addigra mire kiadják bd-n. Utána meg nincs értelme megnézni. Még sztem kell 2-3év. Ettől függetlenül lehet, hogy megéri beruházni rá, de csak annak aki többször is meg tud nézni egy filmet. Én nem hinném, hogy az vagyok.
-
gyurczy
őstag
Ez van, ezt kell szeretni. A tulaj elégedett vele. A helységgel és annak akusztikájával már kevésbé, de mentségére legyen mondva, hogy nemrég ért a költözés/felújítás végére, nincs még belakva rendesen.
Nekem ez a cucc is meglehetősen nagy élményt adott, fényévekkel előzte meg bármit amit az utóbbi 15 évben hallottam.
Szerk: Ha az Emotivák felét sem hallottam, akkor a CA hozzá képest Sokol rádió.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
BBéci!
Megtaláltam a leírását az erősítőnek, mindjárt oda ülök és át lehet állítani, hogy mi legyen a koax bemenet..alapból a cd- van beállítva, ezt kell átállítani dvd-re....Azt még mindig nem értem, hogy miért írod azt, hogy ne az alsó sorba kössem be az összes hangfalat...
de még a leírást is megnézem majd, most megyek és átállítom a forrást...
üdv
Botond -
törölt tag
Igen, épp ez az, RCA-val dvd inputnál szólt...csak halkan...vettem koax kábelt...csak cd-n mukkan meg és csak durmog...
Ezért szeretnék tiszta vizet a pohárba, hogy TI hogyan kötnétek össze....megpróbálom bemásolni az erősítő hátlapját ide..
Az alsó sorban látható 5 hangfal kimenethez vannak bekötve a hangfalak.
-
stevewonder
aktív tag
-
stevewonder
aktív tag
-
cekkk
veterán
Jó neked
Legalább te mind a kettőnkkel egy hullámhosszon vagy
De ettől függetlenül az isot, nem a videók tárolására és az abból való lejátszásra találták ki közvetlenül, viszont elsegíti az illegális tartalmak terjesztését.
Az kiadók meg úgy vannak vele, hogy ha már csináltál egy iso-t a lemezedről, akkor biztos van mivel lejátszani is így egyrészt ezért is vehették ki a támogatásból. -
Ed Parker
nagyúr
Ez érdekes, mert én Kingston class 2-es sd-re simán rögzítek közv. felv. minőségben,pedig class 10-est kér a tv
Vagyis full HD felbontás 5.1-es hanggal, dvb-c-n jön az adás.
De ugyanúgy lassú pendrive-ra is, csak ott használom őket, mivel iszonyat lassú mindkettő, de erre tökéletesek. -
Laca0
addikt
Megnéztem a privátban küldött leveled hivatkozásait.
Az első linken pont azt írja, amit én is mondtam: a vásárlónak a vásárlás helyén kell az áfát megfizetnie, az adott tagállam lakosaival azonos feltételek szerint
A második link "távolsági értékesítés" nem ide vonatkozik, az az úgynevezett háromszög-ügyletekhez van.
Az, hogy az Amazon miképp számítja az adót érdekes... elképzelhetőnek tartom, hogy bár UK az oldal, magát a szállítást Magyarországról indítja. Ezért annyi az ÁFA. Hidd el, nem ez az általános.
Én többször rendeltem már külföldről, magánszemélyként ÁFA-san és cégesen nettó áron. Sehol sem akarták a magyar ÁFA-t felszámolni. Nem is tehetik! Gondolj csak bele: honnan tudná Günter a műszaki boltban ülve, hogy Mo-on mennyi az ÁFA az elektronikai termékekre? Hová fizeti be? Hogy vallja be?
Ugyanígy nem várható el pl. tőlem sem, hogy ha pl. egy francia úriember nálam vásárol, tudjam, hogy náluk mennyi az áfája pl. a szoftvereknek.
Úgyhogy -bár nem akarok senkit sem rábeszélni,- nyugodtan vásároljatok az EU-ban neten. Persze kétszeresen oda kell figyelni a vásárláskor és nagyon meg kell nézni a szállítási feltételeket!
EU-n kívülről már nem biztos, hogy megéri, ha megszigorítják a vámszabályokat. -
Laca0
addikt
Nem teszik és nem is tehetik rá az ÁFA különbözetet.
Mivel az ÁFA-t kint fizeted meg, az ottani szabályok az érvényesek.
EU adószám birtokában kérheted, hogy nettó áron vásárold meg. Ennek az jogi háttere, hogy hazai továbbértékesítés címén szerzed be az árút, az ÁFA itthon lesz megfizetve a továbbértékesítés napján.
Ezekről az árukról külön nyilvántartást kell vezetni.
Már van némi tapasztalatom erről a témáról.
.
Az EU-n kívüli internetes 22 EUR-t meghaladó vásárlásokra vámot és importáfát (20%) kell fizetni. Elméletileg.
Gyakorlatilag én még nem találkoztam vele. Valószínűleg ezt is meg fogják szigorítani.
Nagyobb méretű, látszatra is nagyobb értékű csomagokat lehet, hogy eddig is megvámoltak. -
Turbo73
tag
"Ha találkoznék az említett illetővel, annak rendőrségi ügy lenne a vége, mert elégtételt követelnék a sértésért, ezért inkább hagyjuk!"
Ez micsoda? Nyílt fenyegetés? Azt hiszem ezzel már túlmentél a tolerálhatóság szintjén, és ha tovább folytatod, akkor valóban rendőrségi ügy lesz belőle, csak nem úgy, ahogy gondolod.
-
p00h
tag
Nem akartam semmire sem célozni a megfogalmazással, ne értse senki félre.
Akkor is a decode jel világít, viszont jobb oldalon a hangfalak ledjeinél nem világít mind az 5 csak a 2 front és a mély. Így néz ki a vezérlő. -
cekkk
veterán
Kár, nem tudom mi lehet benne olyan nagy titok egy popsiban
Xtreme
Én egy szóval nem mondom, hogy amit én raktam össze az jobb lenne mint az, de nem is vagyok benne biztos, hogy annyival jobb lenne a tietek mint amennyit ér. De ez már megint egyéni dolog, hogy kinek mi mennyit ér.
-
cekkk
veterán
Csak kíváncsiságból a hátuljáról nincs véletlen egy fényképed?
A doboz nem tudom mennyi lehet, mert gondolom lelehet az Kínában gyártatni, csak ott kell állni felettük és amint kész a széria minden elhozni, nehogy véletlen másoljanak
Na de miből gondolod, hogy nem jön ki 300ból? Mert a proci memória vinyó venti mindenhol ugyan annyi, max alaplapon tudnak alkotni valamitDAC van bennük?
-
Integra
titán
mibe váj egy cinemaster?
ez media lejátszó vagy egyben merev lemezes NAS is?na a pana egy érdekes történet...
a dlp szerintem olyan mint a tv-nél a plazma.. érdekes, hogy a plazmát tolja a pana, pedig az lcd a nagy marketing gépezet sikere, erre a dlp-re magasan tesznek.. amit én is sajnálok, mert egy pana dlp talán jó árban is lehetne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest