- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
az az en fetisem
igyis kordaba tartom magam sokxor bar amire hasznalom meg lehet rajta kicsit csiszolni, hogy ne alljon enniybe... Ertem, bar mivel eddig annyira nemfoglakoztatott ilyen szinten a hangzas illetve a topikot se kerestem eddig, igy nem is gondolkoztam 50k nal nagyobb koltsegbe hangcucc teren, igyis kb 80k nal tartok mar...
Viszont meghozta a kedvem egy viszonylag jobb minoseg osszeallitasa igy elkepzelheto, hogy meg kb 100, max 150k ig veszek hozza szettet. A kabelezesre biztos nem fogok 10000-ket kolteni, ennyire nem hiszem, hogy megszalott leszek illetve azt a penzt inkabb masra fogom kolteni. Igyis felek attol ha 1-2 ev mulva jon a gyerek, hogy fogom tudni majd ezeket hasznalni, hogy ne menjen nagyon a kapcsolat rovasara
Kabelrol jut eszembe: ezeknek a dragabb szetteknek mintha dugos csatijuk lenne, sima csipetetos kabelt nem is lehet ezekbe rakni?
(#31555) Sefter ertem, szoval 150k-t gondolom ezek a hangfalak nem 1-2 evre szolnanak es az eddig ismert hangzasvilagomat egy eletre megvaltoztatna
-
Dali Concept 5.0 szett (C6+C1+CC) ez 150, de ahogy lattam igy kompletten a szettet meglehet venni 230-t is. szoval a 100k/db picit erosnek hangzik
, de igen 150k-t is jo arnak tunik ennek fenyeben csak meg felkell fognom, hogy nem csak a szamitogepre es tv-re lehet sokat kolteni
-
ujonnan a szet argep szerint 230, a front pedig 100k szovak a 150 sok lenne azert szerintem
En csak kezd eluralkodni bennem, hogy minnel jobbat epitsek ossze a lehetosegeim szerint. Ez mar boven a maximumot surolja
Kb 1 hettel ezelottig meg nem is gondoltam volna, hogy belevagok olyanba hogy erosito hanfalszett... Abba meg foleg nem hogy a vegen 200k-t epitek ki valamit hasznaltan
concept 6 ha jol emlexem
nyaron! Akkor meg nem kell felnem hogy elviszed
Az amugy miert extra v mire jo hogy valami marvany talpon van?
(#31542) BBéci messze? Gondolom ahoz azert hangfal is kell hogy kijojjon az a hangminoseg nem?
-
Ribi
nagyúr
Egy másik példát felhozva ezt van aki látja?
Habár itt pont fordított az arány, hogy kevés aki nem látja, de pont olyasmi mint hifinél.
Én nem tudom milyen ha valaki látja. Hifinél sem tudom milyen ha hallani a különbséget 2 kábel között.
De kezdjek el vitatkozni, hogy márpedig hazudsz, nincs a képen semmi (nincs a kábelek közt különbség)? -
-
buci30
addikt
Igen a boltba is ahol néztem azt mondták ,hogy viszik mint a cukrot...
Mindegy de ha veszek egy erősítős hangfalszett ahogy írod akkor ráfogok tudni kötni majd másik 3D plazma TV-t is nem? Nem akarok úgy járni ,hogy most megveszem a hangfal szettet aztán meg nem tudom össze hozni őket -
Joshi
titán
Én úgy voltam vele hogy ha már veszek hangrendszert akkor tudjon mindent beleértve a 3D-t is igaz hogy nincs 3D TV-ém. Nálam elég sok tényező volt ami meghatározta hogy pontosan mit és hol vegyem, ilyen pl a kamatmentes hitel ami azonnal megkötötte a kezemet. Talán ha egyszer sok pénzem lesz akkor belenyúlok a prémium kategóriába de addig sajnos az van ami.
-
tjojo
tag
Hirtelen felindulásból (mert nem volt az üzletben Profile) megleptem magam ezzel a kábellel.
Itthon még azon őrlődtem megvegyem-e az AVR-TV közé is, vagy csak az AVR-Dune közé. Addig-addig agyaltam, hogy csak raktam még egy tizest a bukszába. Amikor az eladó közölte hogy nincs Profile, csak ez az Inakustik...
...és így lett a csokapik.majd fizetéskor jön a másik is.
-
Kobe
veterán
Ez ok csak az embernek a topikot olvasva az a benyomasa tamad hogy egy korrekt 5.1-et osszerakni voltakepp burzsuj mulatsag, es kb csak az arab sejkek engedhetik meg maguknak...holott ugye nagyon nem ez a helyzet, manapsag aki lapostvt vesz az altalaban hozza tud rakni egy hasznalhato szettet elfogadhato aron. Csak hat akarki teved ilyen szakmai topikba, annak altalaban kivul az alabbi sarkallstos tanacsok kerulnek kiosztasra : "mennyi a keret , mennyi volt a tv? Szorozd meg 5tel! Na akkor megkaptad az altalunk beleposzint legaljanak nevezett kategoriahoz kozelito darabot"
Ez kicsit lyan mintha valaki hetvegi bevasarlasra keresne egy olcso kombit 4-500ert en meg foggal korommel ajanlanam neki a 20 milkos 200 pacis 2 ajtos camarot.
-
Kobe
veterán
3dt nagyon ritkan nezek, kulso lejatszot meg nem veszek, mivel egy eleg komoly multimedias noti van 24/7ben a tvre kotve, mindent azon keresztul tolok a tvre
A kerdesem epp arra iranyult volna h van e kismeretu de minosegi hangfalszett ami ekkora mretre megfelel. Tornyokat 2-300e ert tuti nem fogok venni, egyreszt mert el sem fer masreszt akkora helyen a hangero 10edet sem tudnam kihajtani
-
hat, olvasom a forumot es itt kb a hasznaltan 150-200k bol osszerakottaktol indul az elet
de nekem a logitech z5500 utan is egy uj dimenzio nyilt meg viszont erzek meg valami hianyt ugy is hogy eddig meg nem halgattam mas v komolyabb hangcuccot, viazont egyenlore nem tervezek 100k plusz kiadast, inkabb keresem a hirdeteseket hatha talalok valami nagyon jo vetelt
tudnal erositobol peldakent par tipuat irni, illetve hangfalakbol amikbol kiindulhatok miket keressek ami megint egy szinttel feljebb visz?
nyilvan idei es tavalyi modelleket elfelejthetem mert azok 100k folottiek lesznek hasznaltan is. erositobol erdemes valtani v az az en elkepzelesem hogy amit vennek kb hasznalt 70k hangcuccot is megszolaltatja rendesen?
-
cekkk
veterán
Ez már a te problémád
Lehet sok embernél ez meg van, de olyan, hogy tökéletes soha nem lesz semmiből, aztán az embernek vannak határai anyagi/külső stb és ezeket nem biztos, hogy áttudja lépni, vagy lehet áttudja csak a kérdés az, hogy az érte fizetett "ár" a későbbiekben megéri-e majd ezt. -
cekkk
veterán
Szubjektivitás.
Tudod aki drága dolgokhoz van szokva elhiszem, hogy nem fűlik hozzá a foga. De akinek még nem volt annak ezek a vetítők jelentenek akkora élményt mint valakinek a 15 milliós, és ezt nem tudod elvenni tőle.
Szóval lehet neked nem lenne jó, nekem az lenne és élvezném itthon minden hibájával együtt és moziznék mindig (és bocsi ezért ami most jön) de olyan magastól leszarnám, hogy néhány ember szerint ez nem az igazi, hogy csak na
-
Pool_
tag
Azért ez nem teljesen így van, mert erősen függ a felhasználás módjától. Én pl szeretek fényes nappal sötétítés nélkül is filmet nézni, ami akármit mondasz a plazmánál nem túl kedvező.
Szeretek feliratos filmeket is nézni, ami plazmánál megint csak halál.
Illetve HTPC-ről sokszor megy a TV-re passzív tartalom, ami ismét csak a plazma ellensége.
Most erre a felhasználásra szerintem inkább az a hülye aki plazmát vesz. -
-
klepto
addikt
A BDP-450 nekem már drága, és tudásban is elmarad a Sony-tól, az Asusról már nem is beszélve
Fontos lenne a WiFi megléte is, hogy ne kelljen a routerből kábelt húzni a lejátszóig, bár tudom, hogy ez csak kényelmi szempont.
Ami tényleg korlátozó tényező az az ára.
Én olyan 60.000.-Ft környéki összeget szánnék rá, többet nem nagyon áll módomban
Egyébként a Sonynál a 4K az valós 4K, vagyis fogja tudni kezelni a 4K-s BD-ket, vagy csak a sima BD-t skálázza fel 4K-ra? -
Mankó
veterán
Remek, a vegen mar olyan tv-k jonnek lassan ki, hogy barmelyik br nelkuli media lejatszot kenterbe verik. De hol vannak meg azok a modellek, amelyek a dts hd hangokat is lejatszak. Szerintem maradni kell a kulso media lejatszoknal, ha minosegi hangot, kepet akarunk kapni. Egy ideig meg biztosan,
-
Mankó
veterán
-
M_AND_Ms
veterán
A center jelén nem kell gondolkodni, hogy balra, vagy jobbra keverje-e. Egyszerűen monó, egycsatornás jelként mindkettőre és akkor fog pont középről szólni (feltéve, hogy pont középről hallgatjuk)
De amúgy ne nekem magyarázd a center létjogosultságát és szükségességét, nem én állítottam, hogy nincs rá szükség!
-
Na megnéztem azokat a lejátszókat, Cambridge Audio és Oppo és azok 250e+ amibe kerülnek én meg 110e-ért hozzájutnék egy Denon DBP-2012-ért. Mivel csak bluray film lejátszásra kellene és semmilyen mkv meg egyéb formáturma, mivel van nekem egy 100%-os HTPC XBMCvel fűszerezve és az meg egy ász (mindentvivő). Csak a PS3 helyett szeretnék egy jó vételt és most nagyon úgy néz ki, hogy ezt a denyon player a nyerő.
-
Tamoo
nagyúr
Nekem is kellene egy 5m-es HDMI a htpc és 3808 közé (+a tv-hez egy 1m-es)
KCS-HH 5m-es +1m 22.500FtKCE-HH-val viszont kijönnék összesen 4.000Ft-ból.
Nem kicsi az árkülönbözet, fogalmam sincs van-e értelme a drágábbnak. A KCS is jó ár/érték arányú kábel, vagy abban az árkategóriában akad esetleg jobb? 5m+1m-re kellene valamit választanom.
Ezzel váltanám ki a most zenehallgatáshoz használt koaxot is.
-
Nonner
tag
Bocs, csak Neked sokkal nagyobb összehasonlítási alapod van és az évek tapasztalatai is sokat számítanak.
Nekem nem igazán van lehetőségem hallgatózni, Pesttől messze vagyok, a MM pedig ilyen kategóriában már felejtős, ezért szívesen veszek minden tanácsot.Kíváncsi vagyok, hogy milyen minőségi javulás állna be a fent említett és általad ajánlott hangfalcsaláddokkal, ha a cserével egyensúlyba kerül a rendszerem (ezután az erősítő marad a "gyenge' láncszem).
Várom a 103 bemutatót, köszi előre is!
-
Nonner
tag
Az OPPO-t én is csak ajánlani tudom!
A 103-as mennyivel jobb hangban, képben, összességében, mint a 93-as?
Magyar tesztet még nem találtam róla és sajnos a Hi-fi Piac Magazin nyomtatott formája is megszűnt decembertől, így onnan sem várható.Ez a Focal-Dali hangzás engem is érdekelne. Ha egyszer úgy állok majd anyagilag, ezekből a márkákból szeretném a következő hangfalrendszeremet, viszont még egyiket sem hallottam, hogyan is szólnak.
Tudom, hogy nagyon nem egy kategória a most meglévő Wharfedale Diamond 8-as rendszerrel (8.4, 8.3, CC, PC 10), de ehhez képest stílusra, részletezőképességre, zeneiségre, stb milyen a Focal Chorus 716, 806, 816 és a Dali Ikon 2, 5, 6, Vokal?
A Wharfikat nagyon szeretem, szerintem kellemes a hangzásuk és egyik frekvenciatartomány sem lóg ki a többi közül, a részletezőképessége is sokat javult az új Denonnal (és az foQ-val).
-
Mankó
veterán
Elírtam a sorrendet, de ahogy átgondoltam változott a felállás. Erősítő, média lejátszó, hangfalak. De az is lehet, hogy egyben kell megvenni az egészet, viszont a keret kitolódott 150 k környékére. Ennyi keretből már ki lehet hozni valami értelmeset? Főleg film, kevesebb zene.
Pontos típusokkal majd jövök véleményért, illetve jó néven venném a ti ajánlásaitokat is. Ja és igen jöhet használtan is. -
Csabroncka
addikt
Ebben nem vagyok tapasztalt, a Concept és a Zensor gyakoraltilag egy kategória (más a hangjuk nyilván..), a F. Chorus is ebbe a kategóriába tartozik?
Nagyon sok embernél, és nálam is az a baj, hogy kevés az összehasonlítási alapom. Én Pio-val hallgatom a Zensorokat, és tetszik a hangjuk, de ez szubjektív dolog.
Nem tudom, hogy a Focal C. mennyire árulják, de a Zensor még nagyon az elején tart (túl is van árazva). Ebből összerakni normális áron, hosszú ideig tart!
-
Kirbypolo
csendes tag
-
Mankó
veterán
Házimozi erősítővel nem is, olyat keresek, amiben az erősítő rész és a blue ray lejátszó egyben van és erre mennek rá a passzív 5.1 hangfalak. Max 100 k-ig már vannak vállalható modellek, de biztosra szeretnék menni, ezért is kérdeztem itt. Persze a profi hangzáshoz erősítős rendszerre lenne szükség, de az anyagi keret és a panel lakás (nagyon döngetni nem lehet, de már egy dinamikus, szép telt hangzással is elégedett lennék) ezt nem teszi lehetővé.
Annyi kimaradt a kezdő hozzászólásból, hogy néha audio is menne rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged