- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz
Toobee #62036 üzenetére
Nem innen valóak a vasak.
Mindegyik makulátlan. Élhetnék a hangzatos kifejezéssel, olyan, mintha most lett volna kivéve a dobozból... kis túlzással..
Egyébként igen, arra gondoltam, hogy az rmb 1066 hidalva megkapná a frontokat és a centert, az rb 993 a hátsókat.
Vagy megveszem az rmb 1066-ot, hajtaná a frontokat és a centert, a hátsókat pedig meghagynám a denonnak.
Tamoo:
Igen, még mindig a Concepthez... valahol el kell kezdeni... jelenleg ez a lépés "fér bele"
Bízom benne, hogy sztereón javulni fog a helyzet.És lehet, hogy felesleges... de tudod, milyen, ha elindul a bogár...
annak idején te is irreálisan sokat öltél kábelekbe... az is felesleges volt szerintem, de megtetted, mert úgy tartottad jónak, és hajtott a kíváncsiság.
Én most proci-végfokra vagyok rákattanva. Ha nem tetszik, még akkor is túl lehet adni rajta...ennyi a történet
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #61910 üzenetére
Igen, alaplapi.
De, gondolkoztam rajta, de úgy vagyok vele, hogy akkor már normálisabbat kéne. Belőttem, hogy kb 80 körül kéne kihozni vagy az AVR-t vagy a DAC-ot. Pl nézegettem bkercso DAC-jait 20 körül vannak, használtan még olcsóbb. Lenne értelme? Mármint, biztos jobb lenne a mostani felállásnál, ennél minden jobb lenne, csak akkor AVR-t még később tudnék venni. Mondjuk ez a 20k nem nagy kiesés, de azért mégis...
Persze nem sietek sehova. Ahhoz képest, hogy egy éve mi volt, most azért néhány szinttel már feljebb léptem. De jó lenne már valamit kihozni ebből, mert így normálisan se mozizás, se zenehallgatás nincs.
Hallgatózni kéne, meg tesztelgetni, csak hát nincs rá lehetőség sajna.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #61898 üzenetére
Igen. Komolyabb zenélés nem is megy, csak amolyan háttérzenélgetés.
Megváltást nem várok, de csak jobb lesz valamivel. AVR-t akarok először, mert a center meg a két surround itt porosodik már kb fél éve. Ha meg eladnám őket, és sztereóra gyúrnék, akkor meg idegesítene, hogy nem is tudtam meg, mit lehetett volna kihozni így az 5.1-ből.
Azon is sokat töprengtem, hogy egy jobb DAC-ot veszek, a center meg a surr-ok árából meg jobb kábeleket tudnék venni, de aztán mindig oda lyukadok ki, hogy ki kell először próbáljam, hogy mit alakít ez a szett mozin. Aztán lehet hamar megválok majd tőle, nem tudom.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #61882 üzenetére
Jaaa. Oké. 10 percig gondolkodtam, mire leesett, hogy érted.
Értem. Akkor tényleg érdemes megtartanom. Persze ha eladnám, nyilván akkor kétszer akkora összegért tudnék HM erősítőt venni, de még azt sem tudom, mit produkálna zenén az Audiolabhoz képest. Tamoo esetéből kiindulva, hogy a Jungsonja (asszem az volt) jobb volt zenén, mint a 3808-as Denon, akkor meg végképp.
A HK rég rossz amúgy. Szerintem majd ráállok a PC-s zenehallgatásra (bár most is azt teszem, de alaplapi hangkártyáról, szóval remélem az Arcam DAC-ja azért dob majd rajta elég sokat). Aztán majd jöhet valami jobb DAC idővel.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #61877 üzenetére
Akkor csak nem annyira rossz ötlet. Gondolom a mozi részének is jót tenne, ha a jövőbeli avr-ről (ami vagy Arcam, vagy Denon 2xxx lesz, legalábbis 100 alatt úgy vettem le, ezeket érdemes néznem Focalhoz) leveszi a frontok hajtásának "terhét".
liszi70: Igen, én is azért szeretnék Arcamot. Mozin is nagyon meggyőző állítólag. Ahelyett hogy minél nagyobbat akarna szólni, rámegy a részletekre, nekem az ilyesfajta stílus jobban be is jön. Meg a DAC is elég jó benne gondolom. Kíváncsi vagyok zenén mit produkálna a PC -> Arcam -> Audiolab -> Chorus lánc.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #61106 üzenetére
de minek 115ért venni egy olyan procit, ami semmit nem profitál abból,hogy szeparált? nekem a kis umc is inkább necces volt, majd 500ért még gyengébb hang, aztán 700ért meg ugyanazt szimmetrikusan, azért több, mint rossz ár/érték.
Híve vagyok a szeparált cuccoknak, de ez nem az a kategória,aminél van értelme. ez vakitás. csinált az emo egy olyan kategóriát, amiben egyedüli versenyző, teljesen értelmetlenül. azaz nem, epenis nő tőlegorbep: a 2309et már nem adtam volna a legkisebb emo proci,emo végfokért. ezt nem irtam le a közösbe, mert akkor éppen nagy divat volt az emo, és néha sok a megmondó szerepből
a 8/9es denon széria jobb cucc volt,mint az 5/6os. és az a baj,h mivel gyakorlatilag nincs az emora garancia, innentől a használt cuccokkal kell versenyeznie. -
gorbep
senior tag
válasz
Toobee #61098 üzenetére
Az Ebay-en most több is volt.... Meg XPR-1-ek is.... de elsüllyed a lányok konténere, amilyen nehezek ezek....
Viccet félretéve.... majdnem új árakon mennek... ennyire jó lenne, senki sem akar megválni tőle....Emo meg ezeket valamiért nem igen akciózza le..... Ha találsz egyet hallgatásra, érdekel az eredmény.....
-
válasz
Toobee #60098 üzenetére
Az aranyokat kovetve, hogy amennyibe kerul az erosito ahoz kepest hasznaltan nem sokkal lehet tobb 100k nal a hangfal hasznaltan. Vagy ezesetben az aranyokat nem erdemes nezni? Thc rendszer ahogy latom zenere nem igazan megfelelo, jol latom?
Lehet maradni kene az 5.1 nel, Azoknak a frontjaibol jobb stereot lehet osszerakni zenere.
-
Mankó
veterán
-
törölt tag
válasz
Toobee #59727 üzenetére
MSI-nek is vannak érdekes ITX lapjai. Real USB Power-nek nevezik, lényege, hogy USB portoknál növeli a jel minőségét, elkülöníti az USB portok feszültségét az alaplap többi részétől.
-
robim
tag
válasz
Toobee #59727 üzenetére
Na ez megint nagyon jó kérdés, mert amikor megvettem azt a lapot, akkor kipróbáltam vele az Openelec-et, de azzal nagy különbséget nem észleltem, aztán jött a Windows 8 Embedded JRiver-el, azzal már sokkal jobb volt (de ugye ez a szoftveres résznek is köszönhetően), végül pedig Windows Server 2012, minimal server módban, amivel egy picivel még jobb lett.
Amint lesz egy napnyi időm, nekiesek, visszarakom a régi lapot és kipróbálom, hogy valóban megérte-e a csere. -
robim
tag
válasz
Toobee #59722 üzenetére
Nekem most Asus Maximus Gene V van, ez is hasonló, leszámítva az USB portra vonatkozó részt és a gyári SPDIF kimenetet.
-
spiky03
veterán
válasz
Toobee #59675 üzenetére
Jaja, látom, hogy tőled indult.
Remélem hozzám is eljut egyszer egy hasonló.@(#59677) Gergőke88
Értem. Az elmondottak alapján elvileg jobb, de majd megmondod, ha meglesz és leteszteled.
Én is kíváncsi vagyok, hogy milyen, mert a Heco-t volt szerencsém tegnap otthon tesztelni, köszönhetően Dorian-nek.Más
Épp most boltoltam le a Focal-okat.
Már 3.0 megvan. -
mandju
senior tag
válasz
Toobee #59622 üzenetére
Végre nekem is sikerült mindent az elképzeléseim szerint beállítani, nem volt egyszerű... regedit turkálás, fórum... de megérte.
van auto log on
letiltott auto log out
működik az mce táv
megy a vnc
megy a torrent (weben menedzselhető)
működnek a megosztásoka hangja pedig kárpótol az eltöltött órákért és az idegeskedésért.
-
zolaas
senior tag
válasz
Toobee #59622 üzenetére
Én vótam
Thx.. Pedig 2x is bemutatkoztam, csak lehet hadarok
Peak: Én bagózom, kávézom, nőm is van gyerekem is, mozim sztereom, házat is felújítok...gyűjtök is ilyen régi szarokat
Persze mindezek mellett dolgozom is nem keveset. Ez lehet, hogy unszimpatikus dolog a mai világban?
Félig vicc csak.
-
válasz
Toobee #59616 üzenetére
"Le van ragasztva a vol + gombod?"
Igen, az asszony műve!
Írtam is, a "halkabbság" nem jelent szerintem feltétlenül rosszabb minőséget, de se jobbnak nem hallottam, se nem bízok igazán a CD-játszóm digitálisról analógra konvertálási képességeiben. (Philips CD 753)
(Jó lenne, ha lenne bármi fogalmam a témáról, és meg tudnám ítélni, hogy valójában az én akusztikai nonszenszekkel terhelt lakberendezésemmel és eszközeimmel, van-e értelme egy új erősítőnek, nyernék-e valamit, ha lecserélném a Philips FR 976-ot. Mert a kérdés most ez számomra.) -
spiky03
veterán
válasz
Toobee #59599 üzenetére
Jó volt, az fix, hogy más volt, mint a kis Yamahám volt. Kér, hogy azzal már nem tudtuk összehasonlítani, kíváncsi lettem volna Dorian véleményére.
Úgyhogy jó volt, mert új volt, de ilyen nagy nem kell ide nekem. Bőven jó lesz egy kisebb méretű láda is.Hátha jó áron eladja a PSW110-et a fenti fórumtárs, és arra lecsaphatok ha úgy össze jönnek a dolgok.
Igaz azt nem tudom, hogy az mekkora, mert mondjuk a Heco mérete is nagy ide.
-
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee #59460 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy én most öszvér megoldásról beszélek, azaz film + zene. Dedikált eszközökből nyilván kell rögtön kettő is és, mint tegnap írtam, szerintem egy átlag médialejátszónál jobb a képminősége is, de örülnék, ha ezt más is kipróbálná, egyelőre lábjegyzetbe írom.
-
-
Toobee
veterán
válasz
Toobee #59372 üzenetére
Viszont video reszen nem mindig patent a lejatszas. Most olyan fura volt a film...24,22 es 25 kozott ugralt a freki, xbmc ujrainditas utan megjavult. Igy nehezkes lesz a core mod, ha filmenkent restartolni kell a programot. Erdekes modon az eroforrasigenye is nagyobb, mint a win7 xbmc parosnak. 30-33 % korul hasznalja a procit.
-
mandju
senior tag
válasz
Toobee #59348 üzenetére
Tűzfal kikapcsolva... megosztásokat látom, de csak intézőből... pont ez a baj. tc-ben nem látszik a server... szerintem valamit elállítottam a házirendekben, mikor próbáltam az automata kijelentkezést letiltani... mert 110 perc után mindig kijelentkezett és elhallgatott a zene...
-
mandju
senior tag
válasz
Toobee #59027 üzenetére
Szia!
Mit gondolsz, Brazosra is érdemes lenne kipróbálni a server 2012-t? Hozhat az én rendszeremben is hangban?
Most Openelec-kel használom..."meg sem csináltam mindent, ami elviekben a hangminőség maximalizálására szolgálna, de nekem már így is óriási előrelépés a win7 64bithez képest."
Hol lehet olvasni erről bővebben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest