- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
MasterMark #117239 üzenetére
Igen, dipólnál fáziseltolás van, bipólnál nincs.
monopólt nem tudom [link]
Az mindenesetre szomorú ha nem szólnak....
Akkor monopole állásban nem sokat érne a GS10-hez képest a falraszerelhetőségen kívül.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117216 üzenetére
Ok.
A tv alól kivettem az emelvényt, így jobban néz ki és sokkal jobb nézni így, mintha az égbe kellene bámulni, mert olyan magasan van.
De így akkor kell majd egy földre helyezhető center hangfal állvány. Csak az pont takarja majd az erősítőt, ha elé lesz téve.
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #117206 üzenetére
Ilyennel kérek képet
Na persze...
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117212 üzenetére
Csak ha veszek egy ilyet. Akkor csavarhatom a hangfalhoz, már így is van rajta két lyuk az akasztó miatt. Gondolkozom, h még milyen felfogatást lehetne.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117209 üzenetére
Elől akkor kb. egyezni fog. Hátul a surroundokat magam felé kell irányítani. Azt csak konzollal tudom megtenni gondolom, akkor veszek. Vagy a felső és külső sarkában feltámasztom valamivel a hangfalat és úgy jobban felém néz. Ha kihúzom a kanapét, akkor van hely a hallgatói pozíció mögött.
Szerk: Ha haladunk, akkor azt mondod, megvehetem a banánt? :
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #117203 üzenetére
Mivel,a sz@ros mobillal,ez van..
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #117195 üzenetére
Én nyilván megtehetem, hogy az egész szobát úgymond alárendelem a HM-nek
Én is.THX szabvány szerint van a 7 hangfal elhelyezve.
és inkább banándugókat nézeget, ahelyett, hogy fűrészelné az asztalát
Én egy 80 centis PC asztalt vettem,mert az fért el.Minden csak akarat kérdése.
(#117197) Gazsi00 Nem lesz nyoma,Márk írta,de azt csak bohóckodásból írtam,nem jött le?
Nálad súlyosabb problémák vannak,mintsem hogy ezzel foglalkozz.
-
válasz
MasterMark #117195 üzenetére
"Gazsinál a törekvés sincs meg ahogy látom, csak a "majd odateszi valahova, aztán jó lesz", és inkább banándugókat nézeget, ahelyett, hogy fűrészelné az asztalát."
Tökéletesen egyetértek. De ez a fórum felelőssége is. Sajnos a lényeggel nagyon kevesen, nagyon keveset foglalkozunk. Természetesen szerintem.
-
válasz
MasterMark #117186 üzenetére
-
-
válasz
MasterMark #117186 üzenetére
"Ezt tőletek tanulta akkor akiknél fontosabb az, hogy a nappali nappali maradjon, és csak utána van a HM."
Te miről is beszélsz?
Szerk.: Ja, értem, még nem tudtad, hogy amit írok, az idézet, és NEM tőlem származik.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117180 üzenetére
Ja, nekem is ez jutott eszembe, hogy műanyag szar. Megkéri az árát az Inakustik.
Bútorok elhelyezésével nem tudok mit csinálni, így a legpraktikusabb, ahogy van, rájöttem. Így van a legnagyobb hely. Max igen, szőnyeget tudok venni. Nem áldozhatom be a helyet a jó házimozi elhelyezés érdekében. Azért annyira nem vagyok fanatikus.
Főbérlőm függönyét sem fogom lecserélni valami vastagra. Falra nem teszek semmit, nem az én lakásom.
Ez két ropi kábelestől. Ez szebb.
Nem tudom a zsugorcső alatt, hogy van a kábel rögzítve, forrasztással vagy csavarral.
Tudom, hogy értelme nincs, azt felfogtam. De mégis valahogy izgatja a fantáziám. Lehet mert az AVX-en oly sok banándugós kábelt láttam már.
Szerk: A két frontot holnap teszem egymástól távol, azért jön a kábel.
-
válasz
MasterMark #117180 üzenetére
"De még egyszer kérdem, miért nem az akusztikával, elhelyezéssel foglalkozol előbb?"
Azért, mert azt tanulta itt a fórumban, hogy a rossz akusztikai környezet közel 90%-át meg lehet oldani kábelből!
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117176 üzenetére
Ez a banándugó 20 Euro/pár boltban, én egy párt egy ezresért tudok venni. Tehát csak 4000 Ft a 8 darab. Annyit megér. Később így könnyebb szerelni, jobban néz ki, esetleg könnyebb eladni a kábelt stb.
Csak az erősítőből, az aljzatból kiszedni a kör alakú dugót, nem biztos, hogy egyszerű lesz. Hangfalból könnyen kijött, azt már próbáltam.Kicsit sokallom amúgy a 20 Euros eredeti árat ezért a dugóért, annyi pénzért jobbak vannak itthon. De egy ezrest megér.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117168 üzenetére
Köszi, értettem én eddig is.
-----------------------------------------
Azt viszont nem értem, hogy egy ilyen hosszú banándugó, hogy fog belemenni az erősítőmbe? Vagyus úgy értem, hogy nem fog az érintkező része kilógni?
A Kácsáshoz képest hosszabbnak tűnik kép alapján sokkal. A hangszóró kábel csatlakozó aljzat kb. fele ilyen hosszú mind az erősítőn, mind a hangfalon. De gondolom ezek a banánok szabványok, nem?
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
MasterMark #117131 üzenetére
Valami nagyon nem kerek. Ha egy háromszögnek van 60 fokos szöge és két egyenlő oldala akkor annak a harmadik oldala is azonos lesz és a háromszög minden szöge 60 fok lesz. Vagyis egyenlő oldalú háromszöget kapunk.
-
rayoliviero
veterán
válasz
De akkor is van egy minimális és maximális távolság, úgy tudtam, de ezek szerint nem. Nálam vagy 70 cm-re van a két front egymástól vagy 2,5 m. A jekenlegi 70 cm túl kevés, ezért találtam ki a 2,5 m-t, de a bal oldali front így kétszer akkora távolságra lesz, mint a jobb oldali a tv-től, centertől.
Én pedig ülök kb. 2 méterre a tv-től.
Mikrofonos bemérés az lesz.Mezga Aladár: Kipróbálok mindent, de kíváncsi vagyok, hogy mi a "szabály".
Konfigos: Az én kábelem vagy 1300 Ft métere. Banánt vagy teszek vagy nem, holnapig eldöntöm. Ha teszek, az csak azért lesz, mert szívesen kipróbálnám és mert jól néz ki.
És ha el akarnám később adni a Van Damme-ot banánnal szerelve lehet kelendőbb, mint anélkül. -
xtremetuning
addikt
válasz
"A frontok távolságtól viszont te ne legyél messzebb." ???
-
pellesmartin
tag
válasz
MasterMark #117121 üzenetére
És ilyenkor mi a teendő,hogy 5,1-be menjen?
-
pellesmartin
tag
válasz
MasterMark #117093 üzenetére
És ezt hogy lehetne kiküszöbölni?
-
pellesmartin
tag
válasz
MasterMark #117091 üzenetére
A házimozi nincs leföldelve
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117047 üzenetére
Fizikailag nem tudnám nagyon máshova tenni a 185 cm széles íróasztalomat és a tv-t sem mellőle, nincs akkora hely, csak így fér el.
Szőnyeg az ok, azt tudomásul vettem. De a surround hangfalak azt hittem jó helyen vannak. Azzal amúgy mi a baj?
Kábellel azért foglalkozok, mert hosszabb kell ahhoz, hogy jobban szét tudjam rakni a frontokat és legalább annyit javuljon. És ha már veszek, akkor nem fogok ugyaolyan Kácsát, hanem akkor már az alig drágább Van Damme-ot választom, vagyis már meg is rendeltem.
RCA kábelt pedig lecseréltem subra, amit arra találtak ki és az hozott is javulást. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #117047 üzenetére
Mert az a legegyszerűbb. Sztem mindenkinek volt ilyen időszaka, sokan bent is ragadtak
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117044 üzenetére
Közben vettem egy ilyen subkábelt: Kácsa KCO-Sub Csak ebből 1,5 méter hosszút, 4 000 Ft volt használtan.
Először úgy hallottam, nincs különbség a Tech + Link interconnet 5 méteres RCA-hoz képest, de több zenével is kipróbálva, hallom a különbséget a Kácsa kábellel.
Nagyon vastagn és nagy amúgy a Kácsa csatlakozója, súlyánál fogva nem is áll tök egyenesen a sub bemenetében, kicsit lefelé. Erősítőt sem tudtam annyira betolni a helyére, a nagy merev Kácsa miatt, mert még megsérül a végén az rca aljat az erősítőn.
Na, remélem a Van Damme black gyerek is ad egy kis pluszt a régi hangszórókébelhez képest.
Dorian: Igen, az a legegyszerűbb.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117044 üzenetére
Alaprajzzal nem tudok szolgálni. A másik oldalon konyha van, mert egyben van sajnos a nappali és konyha (amerikai konyha). Oda semmit nem lehet rakni.
Marad szerintem így, csak a bal frontot messzebb teszem a tv állványtól, így jobban szét leszenek rakva a frontok, az segít rajta, azt még próbáltama múltkor. Ehhez most meg is rendeltem a Van Damme 2 x 5 méteres kábeleket.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #117028 üzenetére
Ok, várom.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116823 üzenetére
Tudom, hogy placebónak hívják, volt is pszichóból ilyen témakörünk, még vizsgáztam is pont ebből. De nálam sajnos nem működik.
Igen, ha ennyire nem hiszek a hálózati kábelben és kipróbálnám és tényleg lenne hatása, azon lepődnék meg csak igazán.
Jó lenne kipróbálni...
BBéci: Én sajnos csak abban hiszek, amit tudományosan meg tudnak magyarázni, hogy miért működik.
Az autógumi más, ott van magyarázat, hogy miért tapad az aszfalthoz. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #116812 üzenetére
Igen, ez tömören a lényeg.
Valamint az ember hangulatát is meghatározza a környezet. Nem véletlenül született a mondás: keleti kényelem. Arrafelé minden tele van szőnyegekkel, puha textíliákkal, sehol egy szabad rideg felület.(#116808) Gazsi00
Azok a képek legfeljebb elrettentő példának jók. Rengeteg embernek van sok pénze, de hallása egy szál se. Sőt, ismerete sincs. Megrendelik a sok drága cuccot, mert trendi és a szakemberek hiába mondják, hogy az úgy nem jó. Nyilván nem fogják elzavarni a halál f@szára az olyan vevőt, élni is kell valamiből, pedig azt érdemelnék.
De ez egy házimozis szakmai topik, ahol a hangminőség a legfontosabb, nem a dizájn. -
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116809 üzenetére
Ja, sok több milliós rendszert használnak szőnyeg nélkül, akkor nálam is megfelel szőnyeg nélkül ez a belépű szintű rendszer. Ez kb. olyan nekem, mint a drága hálózati kábel, kábel bejáratás stb. Nem ezektől várom a csodát, ha segít, max minimálisat segítenek ilyen dolgok, úgy gondolom. Több milliós rendsznél lehet kijön az előnyük jobban.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116805 üzenetére
Közben rájöttem a netes képekből, de sokan nem foglalkoznak vele, úgy tűnik.
-
eumano
tag
válasz
MasterMark #116702 üzenetére
(#116702) MasterMark, (#116705) Ragadozó:
Köszönöm!
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116695 üzenetére
Ok. Hát nekem úgy tűnt, hogy van erre szabály, hogy LFE esetén nem Y-nal kötünk. A neten böngészve és itt a fórumon sem találok sehol egy esetet sem, ahol LFE esetén Y-nal kötötték volna be.
5. oldal. For LFE use L or R.De ha nem okoz gondot, akkor jó, az a lényeg.
Kipróbáltam a Dolby Pro Logic II-t music móddal, tényleg nem rossz, kösz a tanácsot.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116693 üzenetére
Manual sajnos angol nyelvu, a nyelvvizsgat pedig nem tegnap elott csinaltam.
Ok, marad akkor 80-on, koszi.
Probaltam az erositovel is felkevertetni, de a surround hangfalak olyankor alig szolnak, furcsan is szol az egesz. Sokkal jobb a DTS PC-vel verzio.
Azt viszont meg mindig nem tudom, hogy a JBL E150P ladat Y kabellel be lehet-e kotni LFE eseten. Tamoo korabbi hozzaszolasait olvasva olyankor vagy az R-ba vagy a L- be kell dugni. Manual is ugy irja, ha jol ertettem a nagyon f@sza angol tudasommal. Y-t csak nem
LFE eseten ajanl manual. De Y-nal dinamikusabban szol LFE eseten is. Nem szivesen adnam fel... -
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116684 üzenetére
Igen, zenét, mégpedig az alaplapmmal csináltatok DTS-t a sima sztereóból, írtad már, hogy ez hülyeség, nincs értelme, de nekem jobban tetszik. Barátnőm szerint is sokkal "jobban szól" így.
-------------
Bocs, a ph kepfeltolto elforditotta a kepet.Ezen az egy helyen tudok frekvenciat allitani. Hogy akkor ez mit allit, nem tudom.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #116675 üzenetére
5.1-ben használom, ahogy régen is írtam, ha nincs is értelme, nekem úgy tetszik.
--------------------------------------------------
A mélyládákon line in-ből szokott lenni L és R is, de LFE bemenet csak egy van, ez miért van? Az olyan ládákon Y-nal nem lehet úgy bekötni az LFE-t.
-
QbHead
aktív tag
válasz
MasterMark #116198 üzenetére
A legolcsóbb amit el tudsz képzelni
fahrenheit 28020 itthoni bohóckodásra tökéletesen megfelel nekem
Ja meg amúgy jó ez is
Egyébként hegedű készítő ismerősömtől kaptam a fár és ő azt mondja hogy ennek jobb az akusztikája
-
QbHead
aktív tag
válasz
MasterMark #116195 üzenetére
Csináltathattam volna ébenfából is ha nagyon akarom csak az nem lett volna ingyen
(#116196) devil-k: pontosan a legkisebb LG 21:9-es semmi pénzért nem adnám (persze ha adnak helyette nagyobb 21:9-et akkor változna a véleményem
)
-
QbHead
aktív tag
válasz
MasterMark #116192 üzenetére
Egyszerű fenyő
(#116193) Tamoo: igen a magas így van a fülem magasságában monitort nem akarom emelni mert ha megemelem akkor fáj a nyakam
-
mp54
senior tag
válasz
MasterMark #116142 üzenetére
Valóban...
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
MasterMark #115935 üzenetére
De keveri, o az IKEAs laminalt butorlapot a MDF el. Az IKEAsnal ket vekony butorlap kozott fuggoleges papir merevitok vannak hatszog alagzatban. Az MDF pedig fapor epoxyval osszeragasztva tomoritve. Az MDF hang szempontjabol jo anyag mert nehez, tomor es aranylag azonos eloszlasa van az anyagnak. Az IKEAs megoldas az totalis szakutca
-
Csabroncka
addikt
válasz
MasterMark #115935 üzenetére
MDF - préselt farost bútorlemez (szerintem nem)
A vastag bútorlemezeknek pedig újabban üreges a belseje, az Ikejában is ezzel olcsósítanak
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
MasterMark #115892 üzenetére
Bongeszem a manualjat mar egy feloraja (denon 2312). Direct mode nalam azt jelenti hogy kikeruli az input a digitalis reszeket es megy directbe a vegfokra. (zenenel ezt hasznalom).
Na szerintem megvan ADFM nek hivjak nalam.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
MasterMark #115890 üzenetére
A Dolby Pro Logic is sorround (Dolby Sorrundnak hivtak regen) csak a csatornak az analog jelre vannak rakeverve amiket le kell szurni, mig a Dolby Digital total digitalisan jon es az atalakitas az AVR ben van. Sima sorround alatt az analogot ertettem ofc.
HDMI-s AVR, a kerdes az lett volna hogy hol latom hogy az adott forras analog vagy digitalis uton jon e, es azok kozul is milyen formatum?
Ja es bocs hogy kerdezni mertem.
-
Power17
tag
válasz
MasterMark #115841 üzenetére
Sajna másik kábelem nincs, akkor szerzek. Tv-n nem hallom csak ha házimozin van. Stereo filmeknél nincs gond csak 5.1 SPDIF decodolás.
MOst olvastam hogy Yamaha kiadott egy másik firemware-t, mert hogy pattogott a hang filmeknél. Most néztem meg nekem nem ez a verzio van rajta M063 a jó nekem meg I864. Le van írva hogy kell csinálni a frissítést.
Próbát megér, elrontani nem hiszem lehet. -
Power17
tag
válasz
MasterMark #115837 üzenetére
Nem hinném. Azt megnéztem. De mondom valamelyik film jó, de most pl. a Törésvonal filmnél is akadozik. Nem tudja átkonvertálni a házimozi a hangot?
-
gg72
veterán
válasz
MasterMark #115608 üzenetére
OK.
Tapasztalatból tereltek az AQ felé?
Az az igazság, hogy 5 méternél a VDC fele annyibol kijönne és a hangszórókabeleivel jo tapasztalataim vannak. Ezért választanék sub-kábelt is tőlük. -
Cseneles
őstag
válasz
MasterMark #115604 üzenetére
Forrasztás mentesen rápréseli, ebbe most nem megyek bele de több neves magyar forgalmazó is egy túlárazott ámbár minőségi terméknek tartja a kábeleit. Viszont kicsit körbenézel Ebayen, mondjuk ez az RCA simán hozza az elvárt szintet, minőséget
és annyiba kerül mint 1db Aq
-
kigyi_23
addikt
válasz
MasterMark #115510 üzenetére
Tény, hogy arra lett kitalálva 10/100-as csatlakozást is létesíthet ezzel a két eszköz egymás között, de nem fog menni a notin. Egyenlőre ez is csak egy jól hangzó rész a specifikációjában a kábelnek
Sajnos elég kevés eszköz támogatja a valóságban.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #115489 üzenetére
+1.
Nem nagy eresztés de használhatatlan, ennyit egy genius szett is tud épp a feléért. -
mettek
addikt
válasz
MasterMark #115448 üzenetére
Köszönöm. Most azoktól kérdeznék akiknek Onkyojuk van... Van ugye 3 fő hang beállítás ami nagyban befolyásolja a produkciót. Van az Audyssey, a Dynamic EQ és a Dynamic Volume. Az első kettőt használom, ezek on-on illetve movie-n vannak filmnél. Viszont elég meggyőző a Dynamic Volume bekapcsolása már lighton is...ilyenkor minden dinamikusabb, élénkebb lesz. Ezt más is használja illetve érdemes vagy eltolja esetleg a hangképet? Nekem mindenesetre tetszik de érdekel mi az álláspont. Koszonom.
-
Dagidög
senior tag
válasz
MasterMark #115448 üzenetére
Ok, hogy beállítja a 75 dB-es pontra, de az (a referencia hangerő?) utána pontosan hol lesz? Ha feltekerem az erősítőt 0 dB-re?
-
mhmpista
aktív tag
válasz
MasterMark #115442 üzenetére
Igen?
Akkor inkább kussolok. -
törölt tag
válasz
MasterMark #115418 üzenetére
Jól tudod: a frontok 12.5cm. és 2.5cm-el előre, 8cm-el felfelé sugároznak.
Béci: jobb hangdobozokban egyetértek..20 nm.-en felül tuti vérszegény. -
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #115418 üzenetére
Abban az esetben visszavonom az előző hozzászólás erre vonatkozó részét.
-
Milanos
csendes tag
válasz
MasterMark #115396 üzenetére
Mi a gond a centerrel ?
-
sony309
őstag
válasz
MasterMark #115396 üzenetére
Használatkor csak ki van téve középre, nem? Gondolom én!
-
IceRocko88
csendes tag
válasz
MasterMark #115158 üzenetére
Próbáltam Small-on is, de semmi.
Én is gondoltam rá, hogy stereóba nem biztos, hogy menne. De más üzemmódban se ad ki hangot, sőtt, másikba nem is szól, csak "Direct"ben, viszont akkor sem szól a mélynyomó.
Ami fura még, hogy "Auto Test Tones" módba, mikor egyesével megy végig a hangfalakon és hangot adna ki, csak bugást hallok, meg egy kis "dübögés". Pedig a TV-n látni, ahogy megy végig a hangfalakon.
-
IceRocko88
csendes tag
válasz
MasterMark #115155 üzenetére
De akkor mi lehet a gond? A mélynyomó vagy be van kapcsolva, vagy ki. A VDP (másikon is próbáltam) stereo bemenetre van kötve,egy pár RCA, a másik vége Jack. Kimenet Stereora van állítva. A "Speaker Configuration" menüpontban beállítottam, hogy két nagy front van és egy mélynyomó, a többit none-ra állítottam. Más beállítás mellett sem szól.
Kezdem nagyon bénának érezni magam.Ennyire nem lehet bonyolult egy erősítőn bekapcsolni a mélynyomót.
Vagy igen?
-
BBéci
legenda
válasz
MasterMark #115083 üzenetére
Pedig van neki olyan, igaz, csak a 3801-et teszteltem, de ebben nem hinném, hogy van különbség. [link]
-
törölt tag
válasz
MasterMark #114760 üzenetére
Jóval halkab lesz, nem is fog érvényesülni.
-
MasterMark
titán
válasz
MasterMark #114752 üzenetére
Ha már így felhoztam a témát, már régebb óta gondolkodom azon, hogy ügye 6.1-es erősítőm van, és annak a surround back részére két egymás melletti 4 ohm-os hangsugárzót bekötni sorosan, mekkora eretnekség lenne?
Ez így ugye 8 Ohm lenne.
Mennyiben van ez hatással a hangra? -
mettek
addikt
válasz
MasterMark #114741 üzenetére
Van rajta állítási lehetőség, dipol, bipol, normál. És nem, nem dynavoicet vettem hanem a Quadral ilyen fajta hátterét.
Én csak ránézésre hittem hogy a dyna is ilyen bipol...
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #114542 üzenetére
Nem, mert nincs mivel és nem értek hozzá.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #113974 üzenetére
Értem, azt hittem van értelme.
Asus P8Z77-V
Pioneer VSX-924-K
Ha az integrált videókártyára kötöm, akkor a felső fogja a hangot adni, nem az alsó, ami arra lett kitalálva. Amúgy az erősítőn keresztül a tv-be átvezethetem a videójelet a számítógépemből? A gépemen ki-be szoktam kapcsolgatni a videókártya hdmi kimenetet, csak ha filmet nézek, akkor kapcsolom be. Nem tzdom ez az erősítenek nem lenne-e baj.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #113971 üzenetére
Nem láttam, hogy más bemenethez hozzá lehetne rendelni, az fixen a tv, ahogy nézem.
HDMI-n akár 7.1 LPCM is mehet: Ezt nem igazán értem. Én azt akartam elírni, hogy az alaplapom egy mp3 szám hangjából csinál DTS hangot, de ezt csak úgy tudja megtenni, ha optikaira dugom az erősítőt. Ennek miért nincs értelme, ha hallgatok egy mp3-at, akkor az dts-ként szóljon?
-
Krisztian101
tag
válasz
MasterMark #113670 üzenetére
Inkább semleges. Szeretem a telt méllyeket, de egy minöségi biztos szebben szólna. A Magnat hangfalak méllyei így kevesek, de lehet a Denon erölködő sem tudja meghajtani rendesen. Szerintem ezt már nem tudom meg, max ha majd idővel veszek jobb hangfalakat és hozzá tudom hasonlítani.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
MasterMark #113640 üzenetére
Mint ahogy egy v8 motor összerakása sem.
Nem kéne túl hájpolni. Van egy réteg aki nem vásárolná meg 6 millió forintért mert túl olcsó. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
MasterMark #113628 üzenetére
Ez egy agybeteg ár.
-
Krisztian101
tag
válasz
MasterMark #113628 üzenetére
Elnézést, de ez a föld nevű bolygó? Aöu, izé. Ezt bakker nem gondoltam!!! Meghallgatnám
-
Krisztian101
tag
válasz
MasterMark #113620 üzenetére
Aha! Na majd később lesz időm, Resetelek és beszámolok mi történt, de lehet az van amit mondasz, hogy a Genius Subjához vagyok szokva! Tényleg olyan sok van benne. :-)
-
Mankó
veterán
válasz
MasterMark #113556 üzenetére
PC-t is akar rákötni. Innen indult az egész, hogy a jelenlegi 5.1 pc hangfala megdöglött és cserélni akar másikra. Ő logitech 5.1 szettet nézett, én erősítő + hangfal rendszert.
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #113291 üzenetére
A masik, hogy menet van a hatter sugarzoban, egy csavart lehet belecsavarni.
Hogy tegyem fel a falra? A Jamot csak fel kellett akasztani egy falbol kiallo csavarra. Ezt nem lehet.
-
Simivok
senior tag
válasz
MasterMark #113251 üzenetére
Kész lettem vele:
Vélemény?
-
Simivok
senior tag
válasz
MasterMark #113251 üzenetére
Rendben.
Hogyha csak 1 bridge hiányzik, akkor vegyem ki az eredeti bridget, és ott is kábeles módszer legyen, vagy maradjon a bridge és ahol hiányzik, ott kábeles?
Van egy hangfal ahol viszont mindkettő bridge megmaradt... azt hagyjam úgy?
-
rayoliviero
veterán
válasz
MasterMark #113248 üzenetére
Az erősítőn azt be lehet állítani, gondolom arra gondolsz.
-
brummmogo
tag
válasz
MasterMark #113121 üzenetére
Pedig rendesen benne van. Néha már úgy rászorítom, hogy szinte elvágja kábelt.
JBL loft hangfalszetthez kellene
-
brummmogo
tag
válasz
MasterMark #113103 üzenetére
Köszi.
A forrasztható nincs versenyben, így mindenképpen a szorítós verzió érdekelne.
Azért kellene első sorban mert sokszor észreveszem, hogy kicsúszik a szorító gyűrű alól a kábel (Pedig rendesen meghúzom). Feleségem portalanítás közben véletlenül vagy az ördögi tech manók segítségével kivarázsolja a helyéről. Ezért gondoltam, hogy jobb és biztosabb lenne egy dugós megoldás.
-
Simivok
senior tag
válasz
MasterMark #113025 üzenetére
Köszi. Másik kérdésemre tudsz mondani valamit?
-
Simivok
senior tag
válasz
MasterMark #113022 üzenetére
Oké:
ABC ------>A nyíl honnan hova mutasson?
Egy másik jó kis kérdés: a 2 frontom úgy van fordítva egy kicsit befele, hogy a néző felé nézzen. Néztem egy filmet és úgy tűnt mintha a centerből szólna, de visszatekertem és nem onnan szólt, hanem a 2 frontból...ez így gondolom normális, nem? -
Simivok
senior tag
válasz
MasterMark #113007 üzenetére
Az oké hogy szövegirány, de honnan kiindulva?
erősítő---ABC---hangfal
vagy
hangfal---ABC---erősítő
Vagy máshogy: az erősítőtől a hangfal felé olvassuk, vagy fordítva?
-
NOKA32
aktív tag
válasz
MasterMark #112898 üzenetére
Hogy érted ?Nem igazán értek hozzá. Hangkarira gondolsz csak alaplapi van ha arra gondolnál.De ha ez annyit rontana veszek egyet 10 alatt.
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #112877 üzenetére
Oké...
És az melegszik?
-
Csabroncka
addikt
válasz
MasterMark #112544 üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor érdemesebb 90 foknál nagyobb nyílás szög, és irányítva lefelé és a hallgatói pozícióba befelé forgatni!?
-
vilmaboy
őstag
válasz
MasterMark #112494 üzenetére
Ha kiviszem a hangot optikain a tévéből a denon-ba az jó nekem?
-
Simivok
senior tag
válasz
MasterMark #112425 üzenetére
Szia!
Nekem azt javasolták, hogy hagyjam 100 Hz-en.
Panasonic SA-HE200 erősítő, az összes hangfal SMALL.Filter:
Change the cut-off for bass output from the front speakers. If you set front speakers to SMALL, the filter is set to 100 Hz. Raise the cut-off if the bass from the front speakers is unsatisfactory so that this bass is output through the subwoofer. You can raise the cut-off from 100 Hz to 150 or 200 Hz.Az erősítőn csak az LFE csatorna vágását tudom szabályozni. Szóval akkor én is rakjam 150-re?
-
Johnny198612
tag
válasz
MasterMark #112430 üzenetére
Ujnak jobban orulnek nyilvan, de hasznalt is belefer, ha kapnek tippeket, hogy mire erdemes ilyenkor figyelni.
Nehany konkret peldat tudnal javasolni?
-
Johnny198612
tag
válasz
MasterMark #112428 üzenetére
Hat ugy erzem tenyleg lenne ertelme annak, hogy nem dobom ki 5-8 ev mulva a 80k-s Logitech-et megint. Hanem a meglevot epitgetem tovabb.. Es egyszer buszken mutagatom // elvezem majd amim van.
No de milyen erosito//hangfal fele induljak?
Teljesen csirke vagyok a temaban, mint ahogy ez valszeg kiderult mar..Az osszefoglalo alapjan a 20nm nem tul nagy ter, talan tenyleg lehet valami ebbol a penzbol is. De szeretnem, ha a sztereo is mar jol szolna, es boviteni is erdemes legyen..
-
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #112421 üzenetére
Hát nem tudom, a 80 mire való, akkor tévesen kevertem ide. Én a 120Hz-cel az LFE csatorna vágására gondoltam.
-
lacima
tag
válasz
MasterMark #112397 üzenetére
Egy MED600-as a lejátszó gyakorlatilag hdmi-n küldi ki a hangot az erősítőre mindenféle hókuszpókusz nélkül.
-
válasz
MasterMark #112382 üzenetére
Igen, elvben. De aztán rájöttem, hogy inkább bennem van a hiba. Eddig zenét egy AKG551-es fejhallgatón hallgattam, és ahhoz viszonyítottam, ami nyilván teljesen máshogy szól, mint egy hangfal pár. Egyre jobban megszokom/megszeretem a hangját. Nem lesz itt gond.
Más: Nagyon szeretem ezeket a stream zene szolgáltatásokat. Használtam már deezert, most Apple Music van terítéken. A kérdésem az, hogy használ-e valaki Tidal HiFi-t, azaz high-res audiót? Ha igen leírná a véleményét? Lehet hallani a különbséget?
liszi70: köszi neked is.
Köszi
-
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #112373 üzenetére
Mi 3,5kW inverteres Daikint vettünk (alapvetően a lakás fűtése céljából, de nyáron is nagyon örülünk neki
). Ez kb 50W-tal indul, és egy 5perc alatt éri el az 5-600W üzemit. 15-20p alatt fűtötte fel 18C-ról 20-ra az egész lakást, illetve kb ennyi idő alatt a hűti le a 17-18nm nappalit 26-ról 23-ra. (a hideg valahogy nem annyira jól járja át a lakást, mint a meleg).
Az egész lakás full villany, semmi gázt nem használunk. Általában 100kWh minden hónapban ellg is. Most július a kánikula klímával történő kompenzálása és a végre beüzemelt projektor miatt felment 130-140-re.
Tehát szerintem, olyan nagyon azért nem kell tartani tőle. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #112373 üzenetére
Persze, invertereset érdemes venni.
Mostanában meglepően olcsóak amúgy a legjobban ajánlott Daikin-ok.Én olyan jelentős fogyasztásnövekedést nem szoktam észrevenni, sztem max 1000-1500 Ft/hó lehet a többletköltség havonta, annyit meg mondanom sem kell, hogy megér.
-
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #112338 üzenetére
Ja igen, ilyesmin gondolkoztam én is. Sőt, több kombóját (gumiszőnyeg + gránit lap + tüskék).
-
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #112336 üzenetére
Köszi szépen, akkor valszeg az előre sugárzó verzió lesz.
(ha mégsem, akkor mit érdemes alá rakni? Vagy a padlózatra gondolsz? - mert az laminált padló, 1cm hanggátló szivacs, mozaik parketta, vékony beton, nagyot halló szomszéd néni nappalija) -
sting2
addikt
válasz
MasterMark #112334 üzenetére
Center alá tüskék!!
Mivel két Sub van és a hely sem egy "Fradipálya", azonnal megválnék az álló frontoktól. -
Cseneles
őstag
válasz
MasterMark #112332 üzenetére
A frontokat egyenlőre hagyom ott ahol vannak, amúgy 18cm-re vannak a faltól a szekrény és az ajó miatt nem tehetem előrébb őket, center mivel zárt annyira nem érzékeny a fal közelségére
bár optimális vagy fullon rátolva vagy elhúzva lenne tőle kb 50cm-re
ezelőtti képet földön fekve csináltam amúgy ez a magassága, fül felett kb 15cm-rel -
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #112329 üzenetére
Ennyiért kapnám: Supreme 27eFt, Beta 34eFt
Ilyen árban már javul azért az ár-érték arányuk? Vagy még így is érdemesebb lenne inkább valami mást keresni? (ezek vadiújak)
Néztem használtan 40-ért Heco Victa 251A-t (világvégén), meg 28k Jamo Sub 210. Csak ezek meg elég méretesek és azért túl sok játékterem nincs az elhelyezésre.(#112328) Tamoo
Jelenleg a Genius is ilyen, és azt leszámítva, hogy terhelésnél recseg/zörög, nem mondhatnám, hogy bármi panaszom lehetne rá. Ráadásul ez 100W (ha minden igaz), míg a magnat 70 meg 75W. Vajon nem szívom-e meg vele (tudom, hogy nem egy kategória). -
davidsone
addikt
válasz
MasterMark #112323 üzenetére
köszi
. Szerintem ez még bőven jó a szinkronos filmeknek sőt a loseless zenére is ezért cseréltem le ezt a jelenlegi ONKYO-ra enyhén szólva: szarrá veri HDMi ide v oda
-
davidsone
addikt
válasz
MasterMark #112321 üzenetére
akkor ha jól értelmezem max 1500at tud? digitalkoaxon is gondolom ez a helyzet
-
Rx
aktív tag
válasz
MasterMark #112061 üzenetére
Sajnos tudom, hogy nem sok látszódik, de nekem is csak ezt küldte....rca-val van össze kötve az átalakító az 5.1el, majd onnan optikával tovább a tv-be, elméletileg ennyi lenne csak?
Jobban örülnék ha maga kérdezné meg, mert nem igazán vagyok oda a tolmácsolásért...
-
mivamma
senior tag
válasz
MasterMark #111919 üzenetére
Volt benne mély? Észre sem vettem
Viccen kívül, a kép nekem nagyon bejött, a hang is jó volt, de a mély már nekem is sok volt egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged