- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pgabor79
aktív tag
Köszi!
Írtam nekik mailt, hivatkozva a jótállási jegyen szereplő jogszabályra:151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
6. § (1) A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket - a járművek kivételével - az üzemeltetés helyén kell megjavítani.
(2) Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről,
valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik.Kíváncsi leszek...
-
Pool_
tag
A fogyasztásban lehet hogy tévedek, ezt belátom.
Nincs is ezzel gond hogy így gondolod, én internetezek rajta. Ahogy sokan mások is.
Ettől én nem érzem magam hülyének.CRT Tv-n senki nem nézett passzív tartalmakat. Bár én nem láttam még CRT TV-t beégve, viszont láttam már LCD-t beégve hogy kicsit magam ellen beszéljek. Persze azért az egy nagyon alsó kategóriás lcd monitor volt, és évek kellettek hozzá.
-
-
Pool_
tag
Plazma topicban ezer hozzászólás van erről, hogy ott marad a felirat nyoma, és csak 10-20 másodperc múlva tűnik el teljesen. Ez engem a halálba kergetne az biztos...
De ugye nem vagyunk egyformák, éppen ezért jön be valakinek a plazma, valakinek az LCD.
Mert hogy mindkettőnek vannak durván hibái.Szerk: akkor te szerencsés vagy gondolom, vagy csak nem tűnik fel.
A htpc-ben meg passzív tartalom a böngésző kerete is, ami ha használod is akkor ott marad, akármit mondasz.
Lehet hogy nem igazak, de akkor a plazmás topicban félrevezetik az embereket. Miért tennék? -
BBéci
legenda
Már megint félreértettél.
Azt írtam, a 100000 forintnál drágább vászon felesleges, mert nem tud többet kihozni a 300000 forintos vetítőből.
Ez valóban nem teljesen igaz, mert egy Stewart Greyhawk (ami szintén szürke) vásznon a szóban forgó vetítő képe is jobb lesz, de nem annyival, hogy megérje kiadni rá bő 1 M forintot. -
Patice
nagyúr
Ez nem rossz ajánlat!
Köszi!
Mondjuk én most nem keresek ilyesmit, de másnak lehet tök jól jött most.
Az élvezzük a zenét, filmeket dologgal én is egyet értek. De hajlandó vagyok áldozni a minőségért, ha megtehetem. Mostanában épp gyűjtögetek jobb sztereó cuccra. Csak kicsit hosszabb lesz ez a gyűjtögetés, mint gondoltam. Addig elleszek valahogy azzal, ami van.
Peace!
Ui.: Anyósom mondta (és nagyon igaz): Mindenki a saját szintjén nyomorog.
-
gyurczy
őstag
Most itt nem a hibakeresésre gondoltam. Ha belekóstoltál már a jóba, akkor nyilván a nem annyira jóról elmondod, hogy nem annyira jó. Akinek a nem annyira jó is feljebb van, mint amit addig megtapasztalt, hülyének fog nézni, hogy "fikázod". (Ezt aztán jól megaszontam.
)
Én is elvagyok a 42-es alap Pana plazmámmal, ami vagy 4 éves (de simán lecserélném 1-2 számmal nagyobbra is, csak új bútor kéne hozzá, vagy átszabni a meglévőt.
)
-
Patice
nagyúr
OK. Nem 1:1 arány, de akkor is. Egy vetítővel nem mész semmire vászon nélkül. OK, hogy 300 körül már egy jobb vetítőt is ki lehet fogni, de ahhoz számold hozzá, hogy kb. 100 körül venned kell egy vásznat is, legalább.
És ha összeadod, akkor nem ott leszel, mint ha csak a TV-t vetted volna.
Igaz, hogy nagyobb kép, nagyobb élmény, néha én is elgondolkoztam rajta, hogy nagyobb/jobb TV helyett inkább azt lenne érdemes venni, de azért még mindig drága mulatság egy TV-hez képest.
Sokunknak a TV ára is elég húzós, nem hogy a dupláját költse egy vetítő + vászon kombóra.
De ha már itt tartunk akkor akár írhatsz árakat is, ha publikus.
-
xtremetuning
addikt
Ebben is tévedsz. Járt nálam mindegyik, teszteltem-élveztem őket napokig. Egyik sem tetszik jobban.
Mindegyik tetszik VALAMIÉRT !!! Hatalmas különbség. És a cirka 20 éves autós-sportautós múltam miatt szintén sokan adnak a 'szubjektív' szavamra. Pedig 'nem mérhető', hogy melyik túlkormányzottabb szélsőséges helyzetben és az egyáltalán jó avagy rossz. -
xtremetuning
addikt
Hogyan akarod elmesélni, milyen jó egy versenyautóval menni, ha sosem jutottál a közelébe ????
Tapasztalatról beszélek ember. Amiből neked nem sok van. Ha annyira érdekelne a sztori, nem itt vernéd a nyálad a net előtt ülve, hanem vennéd a fáradtságot és elslattyognál Pásztor bácsihoz Debrecenben és bekönyörögnéd magad egy kis fülelésre. Aztán a többiekhez.
Ne akard, hogy szidjalak, annak a közelében sem járok, nem is fogok. Max. azok közé fogok tartozni, akik ignorálnak. -
bajnokpityu
félisten
Sztem most irtam, saját ellenpéldámat. fejesláncban nem érte meg megartani a kimber herot, és lett helyette gac3 ennél pontosabban hogy irjam le?
. Terelés: no offense. válaszoltam, majd felvetettem egy új nézőpontot. hogy ne alakuljon már ki állófront
és kire gondolsz,h nyalják XT seggét? rám? sztem nem teszem,inkább elismerem,ha valami jobb,mint saját. NEmtom emlékszel-e arra, hogy 2-3 éve leszóltam. (legfinomabb verzióban ez jött ki a számon: nem vagyok berillium kompatibilis) Pedig összértékben alig volt olcsóbb, ha már pénz függvénye a hifi.
-
xtremetuning
addikt
A francba, pedig azért járok ide...
Azért tisztázzunk valamit : én valamit le is tettem az asztalra, Te eddig nem sokat.(azon kívűl, hogy akadékoskodsz és játszod azt, amit.)
Akikre célzol, hogy nyalják a popóm, csak véleményt nyilvánítanak, miután meghallgatták azt, amit én már letettem-összehoztam. Arról nem tehetek, hogy ezáltal szavahihetőbb lettem a számukra.
De nyilván ezt majd ők kikérik maguknak.Az ok keresésedtől nem fogsz zenét hallgatni. Pedig a végcél az lenne. Én hallgatok mindennap.
-
bajnokpityu
félisten
akkor ne hidd el. Te bajod. csak arra kértelek, hogy fogalmazz pontosan, hogy Te nem hiszel ebben az egészben, de ne hirdesd, hogy ez csak placebo. mert tényleg nem az...
gyakrabban látok olyan placebot, hogy nem telik a jobbra/ spórolni akar, és akkor meggyőzi a tudatalatti, hogy az olcsó is tudja azt,amit a drága. 1:1. most irjam ki én is, személyeskedés határát súrolva, hogy savanyú a szőlő?
próbáltam mindig lehető legjobban beosztani én is a pénzt. Általában ami kábel kikerült a nagy láncból, ment a gép mellé. Mignem egyszer, helyiek tanácsára kipróbáltam a mikrofonkábeleket. lecseréltem egy újonnan 65rugós ICt egy 2500Ftosra. miért nem vaciláltam? mert fülemnek jobban hiszek,mint az arany szinének (drága=jobb)
én megalább elismerem, ha valami jó,de nem telik rá... ki csap be kit akkor?
-
Patice
nagyúr
Én csak azt tudom tanácsolni neked, hogy ne vakteszteket és leírásokat várj, hanem próbáld, ki, valahogy hozd össze és hallgasd meg!
kb. másfél éve kezdtem el foglalkozni ezzel az egésszel. Volt két pár Genius 1250x-es aktív hangfalpárom, meg 5.1-em (5.1-et el is adtam gyorsan, 1250x-esek tuningolva még szolgálnak egy jó darabig). Azóta a fórumozás és az ide-oda látogatásom során már belekóstolhattam szerencsére a komolyabb részébe is ennek a világnak. Most komolyabb cuccra, kábelekre gyűjtök, mert elkapott a gépszíj és beköltözött a hifi bogár. A mostani már nem elég.
Lehet, hogy kivételes helyzetben vagyok, de szerintem az alap ebben az egész "iparban", hogy hallgatózni kell. Összeverődni barátoknál, haveroknál, ismerősöknél. Vásárlási szándékkal is meg tudsz hallgatni lyan készülékeket, amiket még soha nem hallottál, olyan körítéssel, amilyet még nem láttál hallottál. Max. azt mondod, hogy köszönöm a lehetőséget és nem ezt választod, mert erre nincs pénzed (még) de legalább hallottál jobbat.
Keresni kell az alkalmat a hallgatózásra. Tapasztalni kell saját érzékszervekkel és nem a tesztekre hagyatkozni.
-
bajnokpityu
félisten
De miért kéne kábelteszt?
Legtöbb jó drótot felesleges ABzni, akkora a difit( megfelelő láncon)
plusz tápkábel ABzés szinte minden készülékre veszélyes, plusz nekem a múltkor még az XLR aljzatot is sikerült kifingatni 4 kábelcserével. Aki anno hallotta a difit, őket azóta sem kell győzködni tápkábelekről,akármiről, de hogy hittérítsek, az már teljesen kizárt. Inkább maradjon mindenki buta2en küldték már el priviben a 100rugós USBkábel micsoda átverés cimű logout bejegyzést. Ha kopasz akarsz hirtelen lenni XT, olvasd el, én 2 mondat után skippeltem. Egy házigazda irta. Megint csakamérés. Mintha olyan rohadt könnyű lenne mérni 480Mhzet, időben, közben pont ugyanazt a bitsorozatot elküldeni a gépről. Ellenben megfelelő lánc azonnal énekel a megfelelő fülnek.
cekk: sztem ne mondj olyat,amit később megbánsz. szintén nem kéne irigykedni a seggnyalásért
-
xtremetuning
addikt
"te lennél a keleti bölcsek legbölcsebbje, hogy minden időpillanatban az érzékelésed és a tudatosságod legnagyobb fokán legyél és mindent kizárva tudj úgy érzékelni és látni a hullámokat amik körülvesznek mint más nem " - Hát csak leesett végre...
- gyere komám és megtisztítalak a gonosztól....
-
xtremetuning
addikt
Nincs mit
Van még mit tanulnod...., de csak így tovább...
A saját rendszerem alapján, mind sztereó, mind mozi vonatkozásában. És azokéinak is, ahova ezek
után mertem ajánlani és meghallgattam náluk is. A legszörnyebb az egészben, hogy ezt a fajta nyugodtságot, letisztultságot, dinamika produkciót NEM ! tudod kiváltani kábelezéssel, készülékcserével, voodoo áldozattal. -
xtremetuning
addikt
...és Cekkk már megint hülyeséget beszél....
A cikkben elég sokszor olvashatod, sok minden még módosításra szorul, burkolt célzásokkal
tarkítva, a befejezetlenségre utalva. Az, hogy a tulaj eddig eljutott, nem jelenti, hogy non-plus-ultra.By the way : sokan az állványra nem szánnak pénzt, többek közt sokáig én sem gondoltam annyira fontosnak. Ma el sem kezdenék építeni nélküle. A (egy bizonyos szint után!) készülékek minimum 30% tudását sosem fogod hallani jó állvány nélkül. Az pedig nagyon sok.
-
access_denied
senior tag
Most majd lehet röhögni, de a pótolhatatlan cuccaimat egy USB-s RAID1-es WD-n tárolom, amin NTFS partíció van. Mivel sokat fotózok, ezért gyakran változik a tartalom, nem felhősítek
, helyette hetente backup PC local diskre. NAS-on csak film, zene. NAS linuxos, ott a diszkhiba ellen a RAID, eszköz hiba esetén pedig a cimborám ugyanilyen eszköze véd
. Igen, szoftveres a RAID ezekben.
-
BBéci
legenda
Múltkor véletlenül kitöröltem 90 GB filmet, 2 éve egy merevlemez meghibásodásakor elveszett 30 GB. Nem tudtam mindent újra letölteni, vagy az arányom romlott volna durván.
A visszaállításnál elkövettem egy durva és idióta hibát, ugyanarra a merevlemezre akartam, persze kevés sikerrel. Pedig tudtam, hogy azt nem szabad, de siettem, kapkodtam. -
Toobee
veterán
Szerintem jó ötlet. Elsősorban én is azért építettem ezt a gépet, mert már untam, hogy 3 külső ház van rákötve a laptopomra, ezáltal teljesen elveszíti a mobilitását. Egyébként kevesebb idegesítő smileyból is értjük ám. Nem tudom, hogy a többiek hogyan érzik, de nekem egy kicsit degradálóan hat.
-
BBéci
legenda
Mivel kábelezésről szó sem lehet, igen, külső merevlemezről menne a lejátszás. Számomra megszokott, egyszerű és kényelmes. Amikor végzek a munkával, felállok az íróasztal elől, kezembe veszem a merevlemezt, átmegyek a nappaliba, csatlakoztatom a lejátszóhoz és bekapcsolom. Közben kitöltök valami itókát és leülök házimozizni.
Leírom negyedszer: a NAS a d a t t á r o l á s r a és t o r r e n t e z é s r e kell. -
Toobee
veterán
Szerintem én erről már írtam, gondolom figyelmen kívül hagytad.
"Engem az érdekelne, hogy egy ilyen PC-s megoldásnál mennyire számít a táp? Érdemes-e moduláris, drága tápot venni, hátha abban jobb minőségűek az alkatrészek, illetve, ha ezt megejtettük, akkor nyilván tudunk minőségi kábelból naftát vinni az alaplapnak. Na, de mi a helyzet a csatlakozóval? Abból kapni aranyozott/ezüstözött/akármilyenezettet? Arról van itt mindig szó, hogy amit nem töltesz be a tölcsérbe, az már nem tud kijönni. Engem is mozgatott a táp kérdése, mikor összeraktam a gépet. Végül egy Be Quiet SFX 300-at vettem, talán ebben már nem a hulladék kategóriás cuccok vannak."
(#29186) regger: Kétszer is kiemeltem, hogy valószínűleg user error van a dologban. Pusztán arra akartam rávilágítani, hogy ilyen anomáliák a Dune esetében, soha nem fordultak elő. Mellesleg végül a Dune formázta le nekem NTFS, tehát nem linuxos fájlrendszerre a lemezemet, amit a számítógép nem akart felismerni. Jó az öreg a háznál
-
BBéci
legenda
Add hozzá annak az embernek a kiszállási és munkadíját, aki 1-2 óra alatt összerakja és személyreszabja nekem a HTPC-t. Mert a Dunét kicsomagolom, elhelyezem a polcon, 3-4 percig nyomkodom a távirányítóját és máris indulhat a filmnézés, a házimozizás. Többé hozzá sem kell nyúlni, amíg másikra nem cserélem.
(#29166) Ed Parker
Hozzáteszem: ennél lehet több, de kevesebb nem!(#29167) Toobee
A Dune analóg hangminőségét nagyságrenddel, a képét jelentősen javította a VLS táp. Szóval ebből érdemes kiindulni. -
Toobee
veterán
Engem az érdekelne, hogy egy ilyen PC-s megoldásnál mennyire számít a táp? Érdemes-e moduláris, drága tápot venni, hátha abban jobb minőségűek az alkatrészek, illetve, ha ezt megejtettük, akkor nyilván tudunk minőségi kábelból naftát vinni az alaplapnak. Na, de mi a helyzet a csatlakozóval? Abból kapni aranyozott/ezüstözött/akármilyenezettet? Arról van itt mindig szó, hogy amit nem töltesz be a tölcsérbe, az már nem tud kijönni. Engem is mozgatott a táp kérdése, mikor összeraktam a gépet. Végül egy Be Quiet SFX 300-at vettem, talán ebben már nem a hulladék kategóriás cuccok vannak.
-
xtremetuning
addikt
De hogy játszod ki, ha az eredeti nincs mellette ??? Akkor csak simán falba rúgsz
Egyelőre kicsi a piaci szelet, amit kihasítanak, ezért nem foglalkoznak velük (talán).
De erre a nagy cégek nem alapozhatnak.Pedig hidd el azok meg tudnák oldani sec-perc alatt. Persze az ár is csini lenne a cédulán.
Fejtsd ki, miért ?
-
xtremetuning
addikt
Dehát világ szinten nincsenek tisztázva a jogok. Elvileg max. egy blu-rayt vehetsz magadnak jogtisztán, már azt sem másolhatod le. Egy ilyen, jogilag napról-napra változó világban te sem invesztálnál bele pénzt.
Megcsinálnak egy rippelést a hivatalosan promotált gépükkel és a jogvédők másnap elvágják a torkukat.
Ha nem rippelsz, honnan szerzel jogtisztán rá filmet ? Nincs ez még megoldva rendesen. -
xtremetuning
addikt
Nem csak a Dune bicskája töredezik bele. Nézd a nagy gyártókat : Lexicon, Levinson, Krell, és a többiek sem tesznek bele egy high-end médialejátszóba pénzt. Iszonyatosan nagy fejlesztési összegeket kellene belefektetniük, és ahogy elnézem nem teszik, pedig ez a jövő. Bár a cinevia adott egy kis nyűgöt azért.
Az Oppo is visszafelé fejleszt a jogok miatt, amik egyes országokban eltérőek lehetnek.Az az igazság, hogy azoknak, akik kinőtték a Dunét és társait, nem sok alternatívájuk maradt.
(a mienkben ssd van, több mint egy éve megy hibátlanul)
-
Toobee
veterán
Nekem azt javasolták a HTPC fórumban, hogy ne vegyek SSD-t, mivel 24/7-ben megy a gép. Úgyhogy nem is foglalkoztam vele. Esetleg egy 80 gigás 2,5"-est kellene beszereznem valamikor, hogy teljesen elkülönítve futtathassam a rendszert. Most is a lemezes baszakodás miatt kellett újrahúzni. Na de megabrutál off, én megpróbálom befejezni, de nem ígérek semmit
-
Toobee
veterán
Köszönöm a felajánlást, sajnos nem járok feléd. Nincs gondom vele, beállítottam én mindent, működött is, megnéztem már vele pár filmet. Tetszik is, nem rossz kis gép. De belerakok egy merevlemezt, hogy majd jól megformázom és ebből az sül ki, hogy a teljes rendszert újra kell húzni, az kicsit túlzás.
-
Toobee
veterán
Életemben nem használtam még linuxot, a saját gépemen. Egyébként miután beraktam a Dune-be és 3-4 filmbe belenéztem a PC számára nem létező partícióból, utána megjelent a gépen is. Persze ettől függetlenül telepíthetem újra az egészet, mert már összeszarta magát minden, a másik lemezre egyenesen nem is engedte felrakni a Win7-et, csak kicsomagolta rá a dolgokat. Megjegyzem a héten ez már a 2. újrahúzás, az első azért történt, mert az XBMC akadozva játszott le mindent, amit eddig vitt szépen és hangot se küldött az erősítő felé. Csak analóg hangkimenettel volt hajlandó normális lejátszásra. Olyan 2 hete van összerakva a gép, de már elegem van belőle. Semmi mást nem csinálok vele csak XBMC+torrent. Úgy néz ki, ezt se tudja maradéktalanul ellátni. Persze, értem én, hülye vagyok hozzá...na de akkor is. Két darab általam telepített, nem drivert kellene futtatnia megfelelően, eddig ezt se tudtam összehozni...Off befejezve.
Mivel ezt már megformáztam a géppel, ezért biztosan nem linux partíció van rajta. A másik lemezt, amit meg eredetileg külső házban használtam, azon meg azért nincs, mert az csak akkor volt a Dune-re kötve, ha filmet néztem róla, egyébként azt meg a laptopommal formáztam, mert az volt a letöltős lemezem. Biztosan user error a dolog, én ezt nem vitatom, de már most kételkedem benne, hogy jó döntés volt-e megépíteni ezt a gépet. Dettó, mint a másik topikban a Synologi nas-os elméleted. Ha én nem értek hozzá, akkor a fejed tetejére állhatsz, akkor is inkább kifizetem a 2x-es árat egy olyan rendszerért, amit csak használni kell.
-
Toobee
veterán
Partícionálnám, de 35 GB-osnak érzi a lemezt, tehát nem tudok az "Új" feliratra kattintani, ha törlöm, vagy formázom, akkor is csak ez a rész marad meg.
Szerk.: A Dune tökéletesen látja azt a partíciót, ami a számítógépem szerint nem is létezik! Illetve meg tudta formázni azt a részt, amit a win7 asztal, telepítő, partition magic nem tudott megcsinálni. Köszi Dune
-
zolaas
senior tag
Na akkor rakjunk nekem össze htpc-t.
Elvárások:
- vigyen mindent.
- távirányítás, logitech harmony
- kurva jó kép, később kivetítőn
- kurva jó hang
- nézzen ki pofásan, és illeszkedjen a Hi-Fi tornyomba. ilyen kocka alakú izéket nem óhajtok lesni a polcon.
Az egész maradjon emberi árszinten.
Ja és a htpc kijelzőjén jobb lesz navigálni, mint a dune-n?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen házat vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Konteó topic
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Gmail
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest