- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabar
senior tag
válasz
Joshi #120207 üzenetére
Nem tudtam, hogy van TX-SR-es verzió, meg nem is tűnik logikus lépésnek az Onkyo részéről, mivel már a kisebb modellek is hálózatképesek. Innen lenne szerintem az NR jelzés. Nem látom egyelőre a hivatalos Onkyo modellek között sem, de lehet én bénázok, meg annyira nem is érdekel. Egyetlen hely ahol látom, a streamaudionál, de a képen a készülék hátlapján már TX-NR van, meg RJ45-ös csati. A kettővel kisebb modell az SR-es.Szerintem.
(#120208) BBéci
Nem kell minden szóban hibát keresni. Az én forrásom nem a Wikipédia , hanem a "gustus huszadika, kotmányunk ünnepe, újkenyér.... miazmás" volt. Imádom azt a filmet, bár belátom hiba alkalmazni egyedi szóhasználatát ilyen közegben. -
kabar
senior tag
válasz
Joshi #120203 üzenetére
A betűjelölése nekem mindkettőnél ugyanaz (TX-NR), így a számozásra gondoltam. Mivel erősen úgy tűnik fel, hogy nem a minőség oldaláról közelíted a dolgot, és a kisebb is több mint elegendőnek tűnik, meg még meg is takarítasz 50 ropit, amiből vehetsz egy csomó mozijegyet, miazmást, így rád bízom a döntést. Mivel nekem mások az igényeim, így én egyiket sem. Különösen nem újan, nekem öreg roncsaim vannak. De ezért szép az élet, mert ti mind különbözőek vagytok. Csak én nem....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #120196 üzenetére
Ha hosszabb távra gondolkodsz, akkor az Onkyo 636, ha elég, hogy "valami szól+tudja az új dolgokat", akkor Denon X520, Onkyo 535 vagy egy Yamaha 479 is elég neked.
Ha a hangminőség is fontos (itt mozihang minőségre gondolj), akkor minimum Yamaha A550/A740, Onkyo 636, Denon X2100/2200 esetleg Marantz 5009/6009, ezek alatt inkább csak "funkciókat" kapsz.
-
kabar
senior tag
válasz
Joshi #120196 üzenetére
Akkor, ahogyan az előbbiben említettem is, neked bőven elegendő az NR535 45-el olcsóbban. Bár ha a TV-be közvetlenül mész, az erősítőbe meg koax vagy optikai kábellal, akkor meg egy régebbi használt AVR is elegendő egy régebbi TX-DS575X 30-40 ért vagy Pl 70-ért egy str-da2400, oszt még jól is szól.
-
kabar
senior tag
válasz
Joshi #120188 üzenetére
Nem egy kategória a kettő. Én szeretem a Yamit, de autószimulátorhoz felesleges. Egy NR535-ös is elég ahhoz, és még megtakarítasz 45-50 ropit. A kihasználnám a képességeit egy kicsit zsákutca lehet. Vannak sokkal jobb minőségű buta erősítők, meg okosak, de gyengébb kivitelűek. Meg vannak okos nagyok. Azok már nagyon drágák tudnak lenni. Errefelé az buta de jobbakat jobban szeretik, aztán az, hogy te a minőségét, vagy a tudását használod, az már rajtad múlik. Nekem innen úgy tűnik, ez utóbbi lesz az igaz. De te döntesz.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #120188 üzenetére
Igen, a különbség megmutatkozik hangzásban is, az a legfontosabb.
(#120187) Nemir Ombe
Valóban felesleges Canton Vento hangdobozokhoz Arcam AVR500-at venni, de ha olcsón adják, vétek kihagyni. Tapasztalatom szerint más a hangkaraktere, mint az AVR450-nek, ami szintén volt nálam pár hétig. -
BBéci
legenda
válasz
Joshi #113387 üzenetére
Nem kockaság, ha valaki ésszerűen, szakmai szempontok figyelembe vételével állítja össze a rendszerét. Botorság lenne 400000 forintos erősítőhöz 200000 forintos hangdobozszettet kötni és a fordítottjára ugyanez vonatkozik. 200000 forintos hangdobozszetthez botorság 400000 forintos erősítőt venni. Egy olyan erősítő már elég tisztességes színvonalú, míg 200-ból csak belépő kategóriás 5.1 jön ki.
-
Norbi 72
veterán
-
törölt tag
válasz
Joshi #113377 üzenetére
Onkyo TX_NR828, 838 RZ800
Denon AVR4100,200 (bár a 3200 is megteszi, élmény lesz a kis H/K után)
Camridge audio Azur 551R V2lemmy9 kérdése ontopik: igenis köze van mert Házimozi erősitő és minden ami hozzá csatlakoztatható a tpoik címe és ebben a tévé is benne van.
Természetesen ha beszerzés alatt van, megértjük. -
Dassler
őstag
-
Dassler
őstag
Ma ez nekem is eszembe jutott, így benyomtam egy zenei CD-t (Bob Marley), alacsony hangerő mellett úgy, hogy csak a BD lejátszó volt rákötve, kb 6-8 perc után ugyanúgy lenyomta magát. Egyébként a rácsatlakoztatott külső készülékek összes komboját (BD+TV, csak BD, STB-TV, csak STB) kipróbáltam, de semmi eltérő eredmény.
-
Norbi 72
veterán
-
robi-k
őstag
Vegyél egy ilyet: Digital Optical SPDIF Koaxial zu Analog Stereo L / R RCA Audio Konverter Adapter
Toobee (#68974)
A következő diploma egy hangmérnöki kell hogy legyen, ideje, hogy legyen egy profi is közöttünk -
BBéci
legenda
Az OPPO BDP-103EU nem említhető egy napon az 50-60000 forintos lejátszókkal. Ahhoz, hogy lásd és halld a különbséget, nem kell hiperszuper képmegjelenítő és házimozi rendszer. De ahhoz, hogy valóban érdemes legyen megvenni egy csúcskategóriás lejátszót, a rendszer többi komponensének is ugyanazon a szinten kell lennie.
Hol vennéd meg 130000 forintért? Abban benne van a szállítás, vám, Áfa? És mi a helyzet a garanciával? -
BBéci
legenda
Ismétlem, a különbséget úgy kell elképzelni, mint UT50 és ST50 plazmák között. Nincsenek hibák, de az egyiknek jobb a képminősége, mint a másiknak.
Az eset, amit a tévét bámuló emberről írtam, az másról szólt, ott valóban voltak hibák, méghozzá úgynevezett artifaktok, a digitális képalkotás hibái. Leginkább azért, mert be volt kapcsolva az összes képjavítónak nevezett funkció. Azért hoztam fel, mert sokan, a többség nem tudja, mire kell figyelni, a rosszat természetesnek veszi, nem ért hozzá, nem látott szebbet, jobbat, hibátlant.
Előfordult, hogy nem láttam két HDMI kábel képminősége között különbséget, pedig az egyik kétszeresébe került, mint a másik. Olyankor egyértelmű, hogy az olcsóbbikat kell választani és az kaphat kiváló ár/érték arány minősítést. De abból ostobaság lenne általánosítani és kijelenteni, hogy a drágább kábel nem jobb.
9 éve, amikor az első plazmatévét teszteltem, Scart kábeleket is hasonlítgattam egymáshoz. A sajátom MM-ban 2000 forintba került, amit kaptam a tévéhez, az 13000-be. Még mindig ugyanazt az olcsó vackot használom, mert rendesen elverte a vastag, aranyozott csatlakozójú, márkásat. Egyik sem volt hibás, de egyértelműen és tisztán látszott a különbség.(#25086) Deadzone41
Talán a színhelyesség nem a legjobb szó, de a Te hozzáállásod, hogy valamit kizártnak tartasz, ki sem próbálod, az szintén nem a legjobb.
Olyan is lehet a különbség, mintha egy vékony függöny elhúznának a tévé, vagy a vetítő lencséje elől. A kép megtelik élettel, sokkal inkább valóságosnak tűnik a látvány, mint előtte. Ha napsütötte tengerpartot látunk, jó kábellel szinte érezzük a bőrünkön forróságot, míg a rosszabbikkal csak nyugtázzuk, igen süt a nap. -
BBéci
legenda
Hibákról egy szót sem ejtettem, tévé esetén a kábel képminőségét vizsgáljuk. Elindul a film és váltogatom a bemeneteket. Úgy képzeld el a különbséget, mintha UT50 és ST50 plazmákat hasonlítanál egymáshoz. Nem hibás az UT, egyszerűen szebb a képe az ST-nek. Az a baj, hogy hibát keresel.
Vagy amikor a tévé tápkábelét spéci elosztóba vagy teszkógazdaságosba dugod. Más lesz, változik a kép, de talán csak nüánszokban, viszont láthatóan. Sok éve a munkám része, hogy 2-3-5-10-20 valami között minőségi sorrendet kell felállítanom, összehasonlító teszteket végzek. Ráállt a szemem és a fülem a tesztelő üzemmódra. Előfordult, hogy valaki állt egy tévé előtt és gyönyörködött a képében. Kérdeztem, látod a hibákat? Csodálkozva nézett rám. Aztán elkezdtem mutogatni, mire kell figyelni és leesett az álla. Nem látta a fától az erdőt.
Ostobaság lenne egy rendszer vagy az összekötendő komponensek értékéhez képest kiugróan drága HDMI kábelt használni. Ezért ajánlottam a KáCsás madzagot, valamint azért, mert árát felülmúló a minősége. Duplájáért is nehezen találni jobbat.(#25077) pr0bi
Elborzaszt a hozzáállásod, ami sokakra jellemző.
Kijelented, hogy "nem gondolom", ahelyett, hogy kipróbálnád ingyen, kölcsönkért madzagokkal. Visszabújsz a csigaházadba, nem törődsz a külvilággal, nem akarsz új élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodni.
Legalábbis ezen a téren. -
BBéci
legenda
Ebben a kérdésben szó sincs hitről. Ahhoz ragaszkodom, hogy csak az mondjon vélemény HDMI kábelekről, aki végzett összehasonlítást, méghozzá a megfelelő körülmények között.
Ideális lenne a következő felszerelés:
Dupla HDMI kimenetes lejátszó (OPPO, Cambridge Audio, vagy CineMaster), két HDMI bemenetes (SIM2, Avielo vagy Runco) DLP vetítő, Stewart Studiotek vászon, referencia képminőségű film, mondjuk a Baraka Blu-ray lemez. Esetleg 55 colos Panasonic VT50 plazmatévé is megfelel, természetesen műszerrel kalibrálva mindegyik bemenet, amit használunk.
A kábelekhez nem kell nyúlni, csak a képmegjelenítőn váltogatjuk távirányítóval a bemeneteket.(#25049) Deadzone41
Rosszul gondolod. Magától értetődik, hogy csakis a vaktesztnek van értelme. Egy ember váltogatja a bemeneteket, a többi nézi, aztán csere.
Nálam itthon volt már efféle teszt. -
BBéci
legenda
Az a cikk féligazságokat és ferdítéseket tartalmaz.
Valójában a HDMI kábelek kép- és hangminősége között jelentős különbségek lehetnek, ami nem feltétlenül arányos az árakkal. Az általad említett 1,5 méteres, 5000 forintos kábel valóban ellátja a feladatát, eljuttatja az egyik készülékből a másikba a jeleket.
Azt kijelenteni, hogy az egyesek és nullák miatt nincs jelentősége a kábel minőségének, anyagának, a forrasztásoknak a csatlakozóknak és a szigetelésnek, az tudatlanság és ostobaság, vagy szándékos félrevezetés.
A mítoszvadászat rendkívül népszerű, leginkább sunyi módon hatásvadász tevékenység. Azzal a legkönnyebb belopni magunkat az átlagemberek szívébe, hogy a drága termékekről, használati tárgyakról állítjuk, nem is jobbak az olcsóknál. Ettől boldogabbak lesznek azok a nézők, olvasók, akiknek savanyú a szőlő, akik nem lennének képesek megvenni például a 20-60-100000 Ft/méterért kapható kábeleket.
A palackonként 10000 forintos bor sem jobb az 500 forintosnál, ugyanúgy szőlőből készült.
A 25000 forintos gumiabroncs semmivel nem jobb a 8000 forintosnál, ugyanúgy gurul rajra az autó.
A milliós erősítő semmivel nem jobb a 100000 forintosnál, ugyanolyan szarul szól rajta az empéhárom.Amit holodp-nek ajánlottam, a KCS-HH1 nem nevezhető drágának, 5920 forint, annyit érdemes rááldozni. Igaz, másfél méteresben nem kapható, akkorát külön rendelésre készítenek, de nem fog sokkal többe kerülni.
-
Patice
nagyúr
-
BBéci
legenda
Mindegyik erősítőn (szubládánként) csak egy RCA kimenet van. Viszont egyes szubládák igénylik az Y bekötést.
(#24825) Joshi
A Hz mint mértékegység szlovákul is nagy H-val írandó! Ez csak egy példa. Ami sokkal rosszabb, az a mondanivalójában keresendő. Eleve eszement ötlet, amit kitalált és nem hajlandó belátni. Szembe megy az egész topikkal. -
Csabroncka
addikt
Nem szándékozom belefolyni a vitába, de a téma lényege az volt, hogy a lejtovábbítás nem megy több csatornán. Nyilván egy digitális tuneren keresztüli, vagy egy belső médialejátszóval lejátszott forrás kijön, ezen nincs vita. Én a TV-n keresztül nem továbbítok hangot, nem is tartom értelmét, nyilván vannak kivételek (régebbi típusú erősítő...stb)!
-
Laca0
addikt
Nem is úgy kell kipróbálni. Belső médialejátszó képességét nem vitatják.
Azt kellene kipróbálnod, hogy hdmi-vel rákötsz valamilyen lejátszót, BD vagy usb-s mindigtv lejátszót ilyesmit és elindítasz azon egy filmet, amiben 5.1-es DD hang van. Bizonyos LG tévék továbbítják a 6 csatornát az optikai kimenetükön az erősítő felé, mások pedig csak sztereót.
Esélyes, hogy a te tévéd is továbbítja. -
kevepapa
aktív tag
Tavasszal.
Abban bízok hogy csak a 7.1 csatornás HD keveréseknél csinálja ezt.
Igaz a Drive BD-t sem tudtam rendesen megszólaltatni (csak sztereóban), az meg ha jól láttam csak 6 csatornás. Bár ahhoz oda van írva hogy master audio.
Szóval az utolsó reménysugár hogy a "sima" HD keverést még lejátsza. Vagy a master audionak ehhez semmi köze, ne reménykedjek, hanem gyűjtsek hangrendszerre? Esetleg nősüljek újra?
-
-
Ed Parker
nagyúr
Ki lehet lógni?
Lassan már szinte mindenmásodik embernek ájfonja van,mitől különleges ez?Vagy ennek a zafíros változata.
Ezek szépek es jók voltak, a maguk korában,,mert ilyet nem látsz minden suhanc kezébe.
Pitepeti: hallgass meg új dolgokat,rendszereket,megéri
-
BBéci
legenda
Láttam néhány tucat házimozi rendszert, de egyikben sem kapcsolták a szubládát triggerrel. Azon mélynyomók aránya, amelyiken van trigger bemenet, elenyésző, mert LFE jelre is bekapcsolnak.
Azért kérdeztem meg, hogy miért használod, mert számomra újdonságként hatott.
Semelyik gyártó nem mellékel drága kábelt a készülékekhez, még a többmilliósokhoz sem. Az okát most nem fejtem ki. -
Ed Parker
nagyúr
Béci is azt mondta,hogy felesleges a triggert használni,hagyd bekapcsolva,én sem kapcsolom ki sosem.
Erre Te, miért kellene bekapcsolva hagynom?
Akkor kapcsold ki.
A másik meg,hogy egy valamire való sub,elmegy egy idő után standby üzemmódba és amikor jön jel akkor ujra bekapcsol.
Ezért sem értelek hogy mit akarsz kérdezni?
Tudod hogy mit akarsz kérdezni?Jim: ilyen a szett.
-
-
Tamoo
nagyúr
Nem nem akar szerintem senki, hanem csak nem tud/nincs képben a problémáddal. Már kicsit zavaros a téma. Én pl. azt se tudtam mi az a trigger. De ha anélkül jó a hang, akkor valami földhurok lehet nem?
Normális szubkábel se lenne rossz ötlet, mert ez kép alapján nem túl szimpatikus. (na de nem az a tesco-s)
-
HornedReaper
senior tag
A Tesco-ban 330 Ft/db volt stereo 3,5mm jack -> 2db RCA kábel, most már 900Ft/db körül van. Szürke a kábel, duplán árnyékolt, rá is van írva a dobozára.
Nekem 3 ilyen van a hangkártyán (analóg 5.1), és egy dupla RCA->RCA ugyanilyen kábel megy az erősítőből a sub-ba.
Ilyenek: -
HornedReaper
senior tag
Árnyékolt kábellel próbálkozz, ahogy már írtam..
A sima nevenincs RCA-RCA nálam gerjesztette a mélyládát, kb. antennaként viselkedhetett, még úgy is ha a másik vége nem volt bedugva. Most nagyon minimálisan "búg", ha maximumra feltekerem, előtte már 1/4 hangerőn is "búgott".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged