- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"A jelek szerint nem vagyok egyedül a véleményemmel."
Nem vagy egyedül, mint ahogy én sem vagyok.
Szerintem drámaian eltúlzod ezt a hangminőség-különbséget, ami egyébként tényleg létezik, de korántsem olyan mértékű, mint amit sugallsz, rengetegen használjuk. Ha "csapnivaló" lenne, én sem hallgatnám. Mindemellett nyilván nagyobb bitrátájú és jobb az eredeti., csak a különbség mértékében vannak eltérő vélemények. Az meg vitán felül áll, hogy a színészek eredeti hangját a legjobb hallgatni.
"De azokhoz is bőven jó egy Denon X2000, ami kihozza belőlük a maximumot."
Akkor biztos csak véletlenül éreztem határozott és egyértelmű javulást magyar hangsáv esetén is, amikor (javaslatodra
) megvettem a Denon AVC-t.
-
"Némi túlzással azt mondom, magyar szinkronhoz felesleges belépő kategóriásnál komolyabb házimozi erősítőt venni. Sőt, sztereó is bőven megteszi, vagy hangprojektor."
Ez nem "némi túlzás", hanem hatalmas túlzás.
A filmezéseink több mint felét a gyerekfilmek, animációs filmek teszik, a gyerekeimre való tekintettel természetesen magyar hangsávval. Tapasztalatból mondom, nagyon sokat számít a rendszer minősége magyar DTS vagy DD esetén is! Természetesen vannak jobban és rosszabbul sikerült keverések, de általában megfelelően képes szólni a magyar sáv is.
-
zozy84
senior tag
Azt gondoltam hogy a vödörfedél alapból jobb a Heconál és komolyabb márka. Azt hittem, hogy nem véletlenül relatív olcsó 5.1ben is a Heco.
Pl egy Polk tsx330 is 190eft 5.0ban. Inkább gyűjtögessek még? Valahol kell húzni egy határt mert a "csak 10eft-tal több, csak 15efttal több" gondolkodással a csillagos ég a határ.
(a Jamo-k alapból kukák? Nem nagyon hallok róluk.) -
Norbi 72
veterán
Szvsz az XPA-5 1,2 KVA teljesítménye már elegendő,az új XPR-5 3,3 KVA-s trafója meg már mindenre elég,és monoblokkos felépítésük is szimpatikus.Persze jóval többe is kerülnek.
(#91171) Squirrel A honlap szerint hdmi 1.4,ami csak felskálázza a jelet,a streamaudio meg 2.0-t ír a videó jellemzőknél.
400-500 környékén a neked kedvező hangszínű vasat kell megtalálnod.Elképzelhető,hogy egy komolyabb Denon,Yamaha,Pioneer jobban fog tetszeni a CA-nál,Arcam,NADnál,de lehet fordítva is.Sokat kell hallgatózni,hogy a megfelelő döntést hozd.
-
lemmy9
őstag
-
Kroland25
tag
Köszönöm a gyors választ
Akkor megnézem a hétvégén 2012 es vétel!Off Mert már sok ehez hasonló kérdést tettem fel, de ha okés is a gép csak próbára lesz meg míg nem találok egy jó vételt az arcam 600 ra!!1900 euróért van de azt sokallom még picit,de már így is jó vétel lenne!
-
mivamma
senior tag
Megkövetlek, tökéletesen igazad lehet. Mint írtam már az 551R-t hallottam és az nagyon tetszett! Nem gondoltam, hogy a nagyobb testvérét ennyire
elrontjákmás lett.Akkor most nekem maradt a pap?
Akkor tényleg kell az a pálinka!
(#90895) gg72: Látod, csak sör kellett és megértettünk. Csupasz vs banándugó, baj nem lesz egyik esetben sem, de, hogy melyik fog jobban szólni azt ki kellene próbálni. (szvsz jó csupaszon is, de csak halkan jegyeztem meg)
Lassan akár össze is ülhetnénk inni valamit
-
Dorian
félisten
Még lehet az is a vége. Amikor elkezdtem ezt a filmezősdit, gondoltam ~4TB mindenre elég lesz. Most már nem vagyok benne biztos, hogy igazából mennyi lenne elég, mert 6 is tele van. Csak amikor átgondolom, a NAS árát mindig sokkal szívesebben költöm bármi másra.
Ilyesmi adatvesztéstől nem tartok, mert a filmek (amik nagy helyet foglalnak) simán, egyszerűen pótolható dolgok. -
devil-k
nagyúr
Ma le is fogom csekkolni az összes WD HDD-m jótállását és ami közelít a lejárati időhöz, azt kicseréltetem.
A NAS-om nekem is kétlemezes, egyetértek ezzel. Illetve a másik, hogy csak olyan adatot tárolok rajta, amit nem bánok, hogy kint lóg a világhálón. Személyes dolgok, fényképek, dokumentumok kizárva.
-
kissdani
senior tag
Lehet igazad van, sőt biztos mert jobban értesz hozzá én még csak kezdő vagyok, de csak 180k-volt ujonan az eboltban. Meg előtte is H/K volt csak ezen a vonalon akartam maradni mindent tud már amit kell és nem vagyok nagy vájtfülü.
Akkor szerinted az es80-nál kellene maradni vagy esetleg egy es90-et elbirna? -
Shokkolo
addikt
tudom sajnos, viszont szerencsére az enyém nem arra épült össze h. felébresszem az egész utcát ha elmegyek, vagy a környezetem a rezgést hallgassa... nem mondom h. el mernék vele hangminőség versenyen indulni, de hangnyomáson még annyira sem
relatíve számomra kellemes hangú összeállításra törekedtem. kimondottan nem érdekelt soha a dB érték, évek óta összeállt a cucc, de sosem mérettem. zenét akarok hallgatni és nem csak zörgéstOldfighter:
köszönöm, szétnézek ott is.
bár szerintem a használt piac lesz az én pályám.
szeretem a jobb minőséget, főleg ha picit olcsóbban is hozzájuthatok.
bár egyelőre a rávalót kell előteremteni.
ha aktuális lesz azt hiszem visszatérek tanácsokat kérni. ti már "picivel" tapasztaltabbak vagyok tőlem.
az autohifis tudásom a házimozinál nem sokat ér -
-
"Tudod mit, akkor én, itt és most beszámolok hasonló tapasztalatról, ugyanolyan különbségről."
Tőled sem fogadom el, ha nem vaktesztelés eredménye, pedig tisztelem és elismerem a tapasztalatodat. De a pszichéd befolyásoló képességét (szerintem) még a tapasztalatod sem tudja felülírni.
Egyébként a mondandóm lényege nem (csak) kábelekről szól. -
cidrus
csendes tag
következő kísérletem alanya a popcorn lesz.
Bár írtátok hogy nincs nagy különbség egy Popcorn meg mondjuk egy Oppo között azért én kíváncsi lennék hogy nagyméretű kép esetén mi az igazság.És most nem is a színhűség vagy a kontrasztra gondolok leginkább hanem a mozgásmegjelenítésre a gyors jelenetek lekövetésére.Mert hogy az a popcornnál nem tökéletes 3méter széles kép esetén abban biztos vagyok. -
bajnokpityu
félisten
nem véletlen ajánlom ezt a konkrét tipust. hangjához képest szvsz a használt ára ajándék. persze kicsit tökölni kell a köritéssel, túl bolondbiztosra vették az autómata kalibrációt, kicsit kábelezni kell, stb, de nem megy egyelőre a lecserélése.
meg azt nem birom benne, hogy idő kell neki,mire megszólal, bemelegszik, és nem szereti, ha napokig nem használják. ha minden másnap megnézünk vele egy filmet, akkor semmi gond, de most, hogy 3 hete nem volt bekapcsolva, este szörnyülködtem. valamit valamiért.
-
Warter
addikt
Harman oldalán ez van: "The 660 and 760 were originally not designed for 3D support. With the latest software update, we expanded the AVR functionality to also support most "normal" 3D setups. Although the 660 and 760 work with the most common 3D setups, there may be certain setups and combinations of products where 3D functionality is not supported. Please note that the sequence in which the chain of components is switched on can make the difference between functioning and non-functioning 3D reproduction. This is due to the handshaking procedure that takes place in the HDMI connections. It often pays off to do a little experimenting with the sequence."
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
Hát, igy,h eddig is 3 csatornát kellett a denonnak erősítenie, és annak annyira nem kell a melegedés, egyelőre messze nem 100%,hogy megtartom.
Egy előnye van, és ez nekem most elég fontos volt, hogy szélesebb a tere. Sajnos nem tudok kiépíteni 7.1et, és itt jól jönne még két hangszóró oldalra. Ezen segít, valamint az a különbség, hogy 170W helyett 200Wot tud, kb, nekem éppen elég lett.
-
bajnokpityu
félisten
volt egy aránylag jó vétel, és az emo végfokait alapban szerettem,vettem egy új xpa5-öt.
nagyon kevés óra van benne, nem is mindig szeretem még. egyik mellékhatása, hogy hajlamos ideges lenni, és a hibákat felnagyítani.Tammo: én mondjuk koncerteknél hallom inkább, és pont a jobb mastereknél.
-
"Egyszerűen nem tud annyit a Dune, mint az erősítőd."
Ja, ja, tudom! Az OPPO-t vagy egy HTPC-t gondolom feljebb lépésnek. Az oppóhoz pénzem, egy újabb hátépécéhez meg kedvem nincs.
(#89503) robi-k "A te Dune HD Max coax áramkör kialakítása nagyon-nagyon gáz"
Lehet, de akkor pont olyan jó vagy pont olyan szar, mint a CD-játszómé, ugyanis tökéletesen egyformán szól, "teszteltem".
(Már látom is magam előtt a válaszokat, EGYFORMÁN SZAR!
)
-
"kihagyhatatlan vétel, mint Liszi AVC-AX11XVA-ja. Sajnos az számomra a HDMI hiánya miatt érdektelen."
HDMI-s! A HD hangokat viszont nem tudja dekódolni, de a Dune-nel akár rá is tudom küldeni analógon, és akkor már azt is tudja!
"újonnan 4000 eurós, HD dekóderes gépet már vennék használtan 160000 forintért."
Én is!!! De ez meglehetősen ritka, olyannyira, hogy ilyen csoda nincs is!
-
hétalvó
addikt
bbéci-vel értek egyet. de mivel az egész hang átmegy egy összeköttetésen és kábel. legyen inkább 100% , mert minden átmegy rajta.
persze a 50%-ék a helyes.csak most éppen elkezdtem csökkenteni az átmeneteket azért, hogy fel tudjak rakni egy csatlakót. azaz a rendszerem hangoltam a csatlakozóhoz, hogy még beférjen .
Köszönet: Bpityunak!!!!!
xt.nek: pedig az akkusztikai tanácsaért, mind működtek
az övé volt a legmegvalosíthatóbb verzió.
közben megértettem miről beszéltek akkusztika kérdésben. ezt csak a fórumosoknak köszönhetem
-
bajnokpityu
félisten
kit érdekel hány százalék, ha tetszik, és elég?
most sincs kiszolgálva, de nem érdekel, mert igy is nagyon szeretem, és nem váltanék kisebb dobozra, h több pénz maradjon a kiszolgálásra, mert szeretem, és jól esik ránézni, megsimogatni. és nekem nem lenne már szerelem egy kisebb doboz.
-
"Olyanok állítják, hogy eltúlzott, akik még nem próbálták valóban kiszolgálni Focal hangdobozaikat."
Mondjuk az egyik pont XT volt.
De fogalmazzunk pontosan. Ő azt mondta, nem csak a focalokat kell ennyire kiszolgálni, hanem minden magas szintet elérő hangdoboz is igényli, tehát ha neki más dobozai lennének, azok is megkapnák ugyanúgy a magukét.
Ezzel ő is azt állítja, hogy ez nem Focal-specifikus.
"Ugyanígy nem foglalkozom még Electrával sem, pláne Utopiával, mert képtelen lennék normálisan kiszolgálni."
Oké, lehet, hogy téged extrém módon zavar, hogy "marad" a dobozban, de ahogy Dorian oly szellemesen megjegyezte, elfér benne, nem?
A kérdés, vajon mennyit kellene rákölteni egy 800-900k-s hangfal kiszolgálására, hogy kihozzuk a maximumot. Ez tápellátás-, forráskészülék-, kábel-, erősítő-, állvány-, tüskefüggő is, és gyanítom, hogy többe lenne a maximumra járatás ára, mint maga a hangsugárzó. Ezért nem érzem igazán jó példának XT esetét és rendszerét, mert az azért extrém, és a mi viszonyainkon jócskán túlmutató rendszer, nem alkalmas a legtöbbünk számára elfogadható ár-érték arányú fejlesztések demonstrálására.
-
Tőlem sokkal tapasztaltabbak is állították már, hogy eltúlzott itt a fórumban ez a kiszolgálás-para a focalok kapcsán. (Nekem is ez a tapasztalatom, persze tudom, hogy az nem számít.
)
Nekem nem szükséges a maximumot kihozni irreálisan sokért, anélkül is veri az eddig általam hallgatott hangdobozokat. Persze, ha találnék elfogadható áron revelation-t és kipróbálnám, lehet, hogy reveláció lenne. Egy próbát el tudnék képzelni! -
MarDani
csendes tag
-
djg
aktív tag
Na de az állvány ugyanúgy helyet foglal a földön és a kanapé mellett rögtön kezdődik egy átjáró a nappali és a közlekedő közt, tehát folyton felrúgnánk. Ez így nem működőképes, majd a következő lakóhelyembe külön berendezek egy házimozi szobát
Ide az 5.1-et kilőném, már csak azért is, mert nem szeretnék hátra vezetékelni a szobán keresztül.
Akkor az 1. hsz-t ne vegyem szó szerint, ahol írjátok, hogy 20nm alatt nem jó az álló?
Tudnál esetleg linkelni, hogy Te mit tennél be frontnak (2.1) + milyen erősködővel 200k-ból? Az se baj, ha használt, de örülnék, ha bt-t tudná.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EA Sports WRC '23
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Drón topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged