- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Szemrevaló trió frissíti a Motorola portfólióját
- Fotók, videók mobillal
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jooker82
nagyúr
Régebben volt úgy,hogy a még régebbi házimozimhoz csatlakoztattam a hifim hangszóróját is,hónapokig úgy volt és nem lett semmi baja,ma is működik,mindkettő,de most az új házimozimnál már nem merem...drága mulatság lenne szétcseszni,de már megoldottam másként az ügyet...
Egyébként hifibe,lehet valahogy digitális hangot varázsolni,laptopról?? a szokásos rca kimenetje van...
-
spiky03
veterán
Szerintem simán.
Nekem is Eltaxom van jelenleg a Silverstone 200-as frontok meg Millenium Pack, de jobban szól, mint ami volt a kis bögre Yamaha, amit az erősítőhöz kaptam szettben. Ebből csak a sub-ot tartottam meg, a kicsiket eladtam.De ez az én véleményem.
-
Dorian
félisten
Néhány napig baromi jól szólt, aztán bekapcs után szikra, pukkanás, égett szag.
De sehol egy égésnyom, vagy bármi defekt rajta. Vissza kell küldenem a gyártónak átvizsgálásra, aztán újra összerakni, stb.Tonyo:
Jó volt hozzá. Sima mbcu kábelhez képest adott neki dinamikát, teret. -
gorbep
senior tag
Mennyezet fa gerendák+gipszkarton, szemben teljes felület 45°-os fal (tetőtér) gipszkarton, alatta 25 cm üveggyapot, a szobában sok növény (sok 3m-es!
, a 4.5m gerincmagasság előnye) ülőgarnitúra, babzsákfotelek szanaszét
szóval az akusztika sokkal jobb, mint első pillanatra tűnik, de biztosan lehet rajta javítani.... majd az is sorra kerül.Egyébként a kőburkolat tavaly került fel,az Ytong válaszfalra, nagyon durva felületű pattintott, sokat javított az akusztikán, pedig tartottam tőle, hogy rontani fog.....
-
Dorian
félisten
A kinézete a gyenge pontja
Csináltattam hozzá a dobozt egy ismerőssel, így ingyen volt, de kandelábereket meg ilyesmit gyártanak, így a precíziós finommunkában nincsenek otthon.Egyelőre előlap és potitekerő gomb nélkül áll 3 db parafadugó-szeleten, mint lábak
A csövet még járatnom kell vagy 200 órát, remélem addigra lesz kicsit több mély amellett, hogy megmarad részletesnek. Pityu bejáratott csövével nagyon a helyén volt minden.
Az biztos, most már látom, hogy nem is a Conceptek voltak nálam annyira mélybe húzóak, hanem a Hivox erősítő. Ez kiegyenlített (Pityu bejáratott csövével) egyben magasabbra is megy.
-
tjojo
tag
Jobbnak nem mondanám, csak másabb. Két hónapig volt az Excalibur használva, meg voltam vele elégedve, de rájöttem, hogy a két méter nagyon rövid. Megfordult a fejemben, hogy visszaküldöm Arnoldnak és ráfizetnék egy hosszabbra, de pont akkor jelent meg fapaci is a kábeleivel. Kinézetre is jobban tetszettek, árban is verte, így próba képpen rendeltem tőle.
A cserénél valamiért egyből jobbnak tűnt fapacié (hogy miben már nem emlékszem, valószínű csak "ízlés" kérdése, semmi több). Két hétig járattam, aztán visszaraktam az Excaliburt, hallok-e valami különbséget...
És eleinte mondtam magamban, hogy "igen, fapacié jobb", de minél többet hallgattam a zenét, annál inkább elbizonytalanodtam, hogy hallok-e egyáltalán valami diffenenciát?!Szóval végülis csak a hossz miatt cseréltem, de nem bántam meg.
Ráadásul bot fülem is van, a Focal-ok sincsenek normálisan elhelyezve (úgy veszem észre érzékenyek rá) és akusztikailag a szoba nagyon tré... Nem is mondok semmit a kábelekről, mert a leggyengébb láncszem vagy a fülem és/vagy a szoba.Jah, igen a lánc:
foobar --> 3808 --> Focal 806V, minden egy ~13 m2-es szobában.Mostanában a tápkábelek mozgatják a fantáziám.
-
bajnokpityu
félisten
En eladtam a cbrt. 12ev motorozas utan a statisztika mar ellenem volt. Itt meg max megvag az aram.
Nezd kinevettem usb atalakitokat. Pc maradjon irodaban. Aztan hiface halide es tarsai utan kiprobaltam ezt, es nem volt apellata. Ezt innen el nem viszed. Mondtam a forgalmazonak.
Ja. Mielott hazahuzassal vadolnak: sajnos az Embla jobb. Kisebb jitter, alacsonyabb zaj, stb.
-
Tonyo
őstag
Igen, ez egy usb/spdif átalakító. Két féle van belőle. Kisebb, ami jelenleg nekem van(nem tudom meddig
) és a nagyobb, ami Pityunak.
Nálam most ott van a Humanos muto dac, még nem döntöttem, hogy ezzel használom, vagy "megelégszem-e a tda 1543-as diy daccal. Azért nem egy liga, de árban sem!
Hogy mennyi pénz kell?
Kis tabla cirka 300 eur, nagy pedig 600. Sajnos főleg Human muto daccal éri is az árát a nagyobb átalakító.Ez az ár soknak tűnhet, de ha komolyan pc-ről tervezel zenélni úgy is itt fogsz kikötni. Ahogy én is, kezdve egy kiskínaival usbről..hiface, halide..ami pl. nem sokkal olcsóbb(használtan), de legalább annyival jitteresebb is
-
krenkoka
tag
Köszönöm a megerősítést, akkor szerintem az lesz. Bár van közte 500 Ft méterenként, megnézem mennyi kellene, mert szerintem csak 5-6 méter kb, akkor meg lehet megveszem a drágábbat. Alszom rá egyet-kettőt, hátha okosabb leszek. Meg szétkapom a rendszert, hogy mekkora fér egyáltalán bele, mert lehet a 4mm bele sem fér.
-
spiritex
veterán
Köszi mindenkinek a választ, de így a rajz alapján akkor nem lesz probléma. A mikrohifi hangfalkimeneteit akkor rákötöm a Subwoofer hangfal bemenetére, aminek akkor a kimeneteire mennek a hifi hangfalai. Minden Subwoofer így épül fel? Ha nem akkor tudnátok ajánlani konkrét típust 25-30e Ft-ig?
-
Dorian
félisten
Nálam az Alces hatása azonnal és egyértelműen látszott, nem kellett sokat tesztelni.
Főleg a zajtalanabb képben és abban, hogy a háttérelmosás szebb, tehát a fókuszált terület jobban kiemelkedik.
Viszont másik fórumban megkaptam, hogy persze, mert Samsung és hogy Panánál nincs ilyen hatás, mert nem kell. Elképzelhető, nem tudom. Még annyi, hogy tápkábel csere tévénél semmit nem jelentett. -
hoffman_
nagyúr
De-de, alaplapon van, ami kell. Elsiklottam felette, hogy ha már digitális jelet kell vételezzek, akkor nem is kell nekem jóféle hangkártya - ha jól tévedek - elég az alaplapi cucc.
Vélhetően lehetne jobb szettet kihozni használtan, de még azt is megkockáztatom, hogy újonnan is, egy barátom közel anyagárban építene nekem hangdobozt mindenképp, de talán erősítőt is.
Viszont említettem a helyhiányt, nem véletlenül nézegettem az aktív dolgokat, nekem ide az lenne célszerű(meg nem utolsó sorban tetszik is, hogy csak két dobozra kell most figyelnem). Majd eljutok oda is, hogy nem 2.0 fog kelleni, és nem is aktív, és nem is 40k lesz a keret rá, de az még messze van
Lényeg a lényeg, a Behringerhez nem kell semmi, csak egy 10 méteres optikai kábel, rögtön jöhet az alaplapról, ugye?
A mostani kábelkérdést meg akkor kitalálom, bár hogy 900 vagy 2700, már majdnem mindegy, ha veszek jack-rca-t, akkor lehet, hogy a drágábbikat veszem.
-
Zolee11
senior tag
-
Zolee11
senior tag
Átgondoltam a dolgot, osztottam szoroztam és úgy döntöttem, hogy akkor külön veszek hangszórót. Egy JBL SCS-178-at. Már úgy néz ki meg is van.
Viszont erősítőből nem találok Pio VSX-521-et. Olyan mintha eltűnt volna a piacról, és csak annyit válaszoltak, hogy nem lehet rendelni sem.
Érdekes mód 520-as van és rendelhető, az utód meg nincs? Kivonták mert szériahibás vagy mi történt? Még a Denon-okat nézegettem, csak tudás/ár alapján rosszabbak, persze minőségben meg jobbak lehetnek. Még nézelődök, érdeklődök, aztán döntök. -
Tonyo
őstag
Én amikor megvettem nem is nagyon hallottam különbséget, csak akkor amikor kivettem! Az biztos, hogy belenyúl a hangba, de most már úgy vagyok vele, hogy rossz irányba. Hozzá kell tennem, hogy amikor még használtam nem olyan szintű rendszerem volt, mint most.
Nyugodt? Én pont azt tapasztaltam, hogy vékonyítja a hangot, idegesebb lesz tőle, valamint mélyből vesz el..én hivoxtalanítottam a láncom
-
Zolee11
senior tag
Főként filmnézés és jóval ritkábban zene szólna rajta. Gondoltam, hogy ha már van ilyen lehetőség legyen 5.1-es. Először a számítógéphez akartam valami "komolyabb" 5.1-et venni, de hamar lebeszéltek róla. Így feljebb léptem árban és akkor legyen erősítő, és itt lényegében 20 ezerért adnák az amúgy külön 50 ezerért kapható szettet, gondoltam elsőnek nem olyan rossz talán. 100-120 lenne a max. amit rászántam.
Számomra ez lenne az első ilyen berendezés, tehát nekem ez is új lenne és hú de jól szól. 20m2 a szoba szóval nem nagy, de alkalom szerűen nagyobb térbe is kerülne ha olyan házibuli kerekedne. -
krenkoka
tag
Hát azt hiszem, valami használtat vennék megbízható fórumtárstól, mert sokszor volt már téma, hogy új vagy használt dolgokat érdemes venni. Eddig mindig mindenből újat vettem, de ha megbízható embertől tudnék venni subot, aki vigyázott rá és nincs "szét ütve" akkor inkább használtat vennék. Mondanám, hogy a pénz nem akadály, de ennél realistább vagyok.
Viszont jó érvekkel, és jó vétellel meggyőzhető vagyok, hogy egy kicsit drágábbat, de nem szeretnék most 70-80 ezreket költeni rá. Olyan 40-50 körül gondolkodtam.
-
Joshi
titán
Csak emlékeztetlek néhány hsz-edről (#18883), (#18885) és ahhoz képest hogy fogalmad sincs hogy mi az a trigger szépen kibeszéltetek BBéci-vel ráadásul ő tudja hogy a trigger mire való. Kár hogy nagyon sokszor félválaszokat ad vagy még azt sem, pont neki kellene igazán segíteni mert állítólag ő toppon van a témában.
Eddig még mindig azt mondom hogy igen, harveszter-től még mindig jobb tanácsot kaptam mint tőletek.(#18933) Ed Parker: az minden volt csak válasz nem, meg aztán miért kellene bekapcsolva hagynom a subot ha van ilyen opció? Már így is van annyi fogyasztó a lakásban hogy lassan készenlétben fogyasztanak annyit mint egy vagy inkább több takarékos izzó.
-
Joshi
titán
A képeken láthatod hogy milyen csatiról van szó és hogy hova kell bedugni őket, mindkét vége egyforma(LFE+Trigger). A csatit nem tudom hogy az erősítőhöz(h/k avr-156) vagy a hangfalszetthez adták-e de azt hiszem a hangfalakhoz(h/k hkts 9 szett) járt.
Természetesen az erősítő hátulján is ugyanezen aljzatokba van bedugva értelem szerűen.
-
Laca0
addikt
Köszi, megtaláltam amúgy.
A hangfalak tetszenek, érdekelnének is, de az erősítő nem túl korszerű, ezeket tudja a mostani Thomson-om is. HDMI portost szeretnék az ARC-hez, hogy a legjobb minőségben menjen át a hang az erősítőbe. Bár az optikai átvitellel sincs igazán bajom...
Az erősítődön hány optikai bemenet van? A képen nem látszódik túl jól. -
Jim-X
őstag
Néhaitól hozhatsz kábelt tesztelésre! én bátran ajánlom
Most már mindent értek...
(#18825) Ed Parker: Eyg vetítőt majd én is szeretnék, de csak úgy, hogy külön szobát csinálok neki (itt van a fejemben minden terv
) Aztán a nappalimba meg egy sztereó valami kis gagyi 50-55-ös plazmával
Hakan Sükür-t még nem láttam, csak Peykan Demirt
-
HornedReaper
senior tag
Grundig Finearts V12 stereo erősítővel tudnám még a B&W-ket kipróbálni, esetleg a régi Yamaha RX-V363-mal, Kenwood KRF-V5090D-vel, vagy lett most egy Onkyo TX-SV646-osom, azzal
Amúgy ezek közül mind eladóSok kedvem nincs kábelezgetni erősítőcserekor, valszeg nem lesz hangminőség teszt, a H/K a legdrágább és legszebb közülük, úgyis az marad
-
HornedReaper
senior tag
H/K AVR 330-assal mennek jelenleg, úgy 100/110W-ot bírhat csatornánként (gyári adat 5x50W vagy 2x65W, de ezt valószínűleg ténylegesen le is adja, nem csak ráírták mint az újabb erősítőkre)
2x3m kábel kell, tényleg nem 2Ft lenne.. A Jamo-t azért kérdeztem, mert nekem laikusként jónak tűnik, és a magasaknak amúgy sem kell vastag kábel -
spiky03
veterán
Akkor legalább itt is feltudjuk vele venni a kapcsolatot, ha aktuális lesz a vásárlás.
Dorian
Köszi az infót.
De a legtisztább ugye az, ha elmegyünk és meghallgatjuk.
De akkor nem veszi észre működés közben ezt a kis hibát, az a lényeg, ugye?
Mert ugye a fórumtárs is írta, hogy bevizsgáltatta, és jó. -
Ed Parker
nagyúr
Nekem az eggyel nagyobb 400-as van, mégis úgy tesztelték, hogy egy alap 50000-es tuningolt sztereo lezenélte.
Nem én teszteltem, itt mesélték a srácok.Dorian: ez könnyen meglehet,viszont mint lehetőség nincs kizárva hogy valaki tovább akar lépni erről a szintről, ahogy itt sokan meg is tettük.
Sztem kevesebb mint 99% ez. -
montyx
aktív tag
Akkor a kompromisszum...marad az AV.
Abból mit lehet kihozni ennyiből? Lehet maradnék az új mellett, mert éppen most szívtam meg a PS3-mal, hogy nem lehet benne a HDMIt javítani...Ezt elkerülendő érdekelne új áron az erősítő.
A hangsugárzók már másik téma, abból teljesen jó a használt is. -
montyx
aktív tag
Cca. 300K HUF a keret.
Álló dobozos hangsugárzókra gondoltam, olyan régimódira. Alul egy jó nagy, középen egy közepes, és felül egy-két kicsi tányér, szépen behálózva.
A szoba cca 4x5m-es (+- fél méter). Az 5 méteres falon lenne a tv a hangsugárzókkal. Körbe sok polc rengeteg könyvvel. A tv-s falon pedig még egy íróasztal. Egy kettes kanapé a szembe falon 2 fotellal és egy alacsony asztallal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mesterséges intelligencia topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az adatközpontok szolgálatába állítja a nap- és szélenergiát a Meta
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged