- Poco X6 Pro - ötös alá
- Két Redmi Note 14 Pro és egy Pro+ futott be
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Norbi 72
veterán
válasz adodaniel #52425 üzenetére
Nálam elég "vegyesfelvágott" van,egyszer írtam ide:
Front:Magnat Vintage 450(Oda@asz rendesen)
Center:Jamo center 200
Oldalt:Quadral Quintas 202(régebben a frontok voltak)
Hátul:Jamo studio 140(nagyon régen frontok voltak)
Sub:.PSW 110
Kábelek:20 éves Hama 2.5 elöl+center,1.5 hátra.Na,most vegyetek levegőt!
Sajna nekem sem volt pénzem,pláne szivem kidobni a hangfalakat és egységesíteni,de elég jól szól a cucc még így is.Az egész rendszer fokozatosan ki lesz cserélve MA RX szettre.
[ Szerkesztve ]
-
zeix
senior tag
válasz adodaniel #52236 üzenetére
7.1-es a hangfalkiépítés, a két srb., az kettő Panasonic 60W-os 2 utas reflex polchangfal.
Nekem nem tetszik, ha sztereóban szól.
Szerintem próbáld inkább ki, hogy hogyan is konvertálja fel az ac3filter a sztereó jelet mielőtt véleményt írsz.
A kimeneti csatornákat be kell ízlés szerint lőni benne. -
BBéci
legenda
válasz adodaniel #51901 üzenetére
Nem én hoztam fel a THX-et.
Ha jól emlékszem Dolbyék is körívet javasolnak és a házimozizás kezdetén is a legtöbb helyen azt ajánlgatták. De lásd az előző hozzászólásomat!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz adodaniel #51843 üzenetére
Igazad van, de nem csak a magasabb bitráta miatt jobb az eredeti hangsáv minősége, a keverés és más is számít.
Aki szinkronnal nézi a filmeket, a tulajdonképpen csonkított, butított változatot hall.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zeix
senior tag
válasz adodaniel #51596 üzenetére
Akkor itt valami akusztikai prob. lesz.
Pedig fejmagasságban van a center és ott is mértem.
A bemérés asszem +1dB volt.
Én átállítottam +5-re, de tegnap még kellett emelnem rajta 3-mal és bekapcsolni a Late n.-ot.Szerk.
azt a sistergő zajt emeljem 75dB-re és úgy állítsam be?[ Szerkesztve ]
-
zeix
senior tag
-
zeix
senior tag
válasz adodaniel #51578 üzenetére
Az csak azt jelenti, hogy a sub-ra küldi át az adott freki alatt lévő hangokat nem?
80Hz-alatt mindenképpen bekapcsolódik a sub.
Szerk:
Volt már úgy is beálítva, hogy 80Hz-nél vágott mindegyik és úgy is nagy hangerőre kellett tekernem.
Ugyan ez volt a szitu.[ Szerkesztve ]
-
dunkel
őstag
válasz adodaniel #50700 üzenetére
Én azért néztem sokszor melyik funkció mit akar jelenteni, mert az nincs kifejtve, hogy mit csinál. Szerintem Denonosoknak kötelező az alábbi Denon-to-English szótár.
-
zeix
senior tag
válasz adodaniel #50684 üzenetére
Akkor 80hz-nél azokat is vágjam?
Vagy 60hz-nél?
5.1-es filmeket is neo6 filterrel hallgatok, úgy legalább szólnak az oldalsó hangfalak is nem csak a surr. back.
Ja igen, és a late night opció low-ra van állítva (nappal is) túl hangosak az effektek.
Pedig a centeren már emeltem +8db-t.
front 0db 3m
center +8db 2,7m
surr +7db 1,8m
surr back +11db 3,4m
sub +11db 3m[ Szerkesztve ]
-
Peak
addikt
válasz adodaniel #50678 üzenetére
Az a digitális adás kódolásának a zaja. Túl kis bitrátájú hang esetén az algoritmus kipótolja a hangot olyan adatokkal, amit épp a program szint jónak gondol. Ezt hallod. Tragédia milyen rossz hallgatni.
Ugyan ezt a zajt hallod, csak jelentősen kisebb mértékben ( néha érzékelési határon kivül is ) az MP3 zenéknél.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Peak
addikt
válasz adodaniel #50251 üzenetére
attól, hogy az erősítő egyszerűen csak illeszti SUB kimenetre a "pure direct" inputot, attól még az nem szól bele a hangjába. ilyet simán csinálhat egy erősítő. ha viszont nem tud, akkor logikusan csak a 2 front stereo szólalhat meg.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
válasz adodaniel #50234 üzenetére
Defoníció szerint nem, a Large az full range, a Small az bass managed, vagyis alul vágott, pontosabban átirányított. Eleve erre való ez a Small, Large kapcsoló, nem csak egy kolonc, amit meg kell kerülni.
Az mindegy, hogy az Auto Setup hová teszi, Large-ról bármikor átteheted Small-ra, csak fordítva nem szabad. Legalább is csak úgy, ha letiltod az EQ-t is, de úgy sem javasolt. Ugyan így az automata crossover frekit is tolhatod fentebb, csak lentebb nem.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
Peak
addikt
válasz adodaniel #49894 üzenetére
Ezeket nem kell használni.
Alapvetően a videojelhez nem kell hogy hozzányúljon a HM erősítő, hiszen a forráskészülék megfelelően ellátja ezt a feladatot, igény szerint küldi a videojelet.Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
Oldfighter
senior tag
válasz adodaniel #49794 üzenetére
"Más: Szoktam olvasni, hogy milyen típusú hangsugárzókat milyen erősítőkhöz ajánlotok. Egy márkát viszont sosem látok, és ez a Mordaunt-Short. Mi ennek az oka?"
Ennek ellent kell, hogy mondjak, már csak azért is, mert magam is ilyen márkával rendelkezem, illetve ajánlom is. Az viszont tény, hogy méltatlanul hanyagolt márka a fórumokban (más oldalakon), de ahol szóba kerül, ott dicsérik, főleg középkategóriától fölfelé. Denon, Marantz erősítők mellé kiváló választás.
Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
törölt tag
válasz adodaniel #49794 üzenetére
Az a beállitástól is függhet mert ha lfe a beállitás akkor sub is és a frontok is üzemelnek mivel 0 frontok akkor nem kapnak 80Hz alatti hangokat..
Régi Mordaunt-Shortok tetszettek,az ujakat nem ismerem, nem kerültek képbe hallgatáskor. De a régiek tetszettek Onkyóval sokat hallgattam és azokat Onkyo, Yamaha, Pioneer mellé simán társitanám. Ha 4-5 éves vagy régebbi MS hangfalcsaládot találnék magamnak elérhető áron, még akár meg is lépném, újat nem merem meghallgatás nélkül megvenni mert a régiekhez képest elé vékonykák, törékenynek tünnek. -
törölt tag
-
Gabor970
addikt
válasz adodaniel #48175 üzenetére
tőlem 40e-ért vitték el, érte jöttek. Vaterán hirdettem, de szerencsére volt annyi gógyija a vevőnek, hogy rákeresett a Gabor970 nickre, és megtalált kerülővel. Ezért is adtam oda 40-ért. Nem volt garis, de összesen nem volt 15 órát használatban, gyári doboz, még a nylonja is a gyári volt.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Gabor970
addikt
válasz adodaniel #48037 üzenetére
annyira nem vagyok idegen a témában, csak jól jönne pár infó, esetleg vannak adok-veszek oldalak amikre még nem találtam rá, vagy valakinek lesz jó tippje mit érdemes 40e Ft-ig bezárólag. Megesik, hogy az ember talál valamit neten eladóként, és egy pörgősebb fórumban akad aki konkrétan ismeri az adott darabot.... ilyesmik.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Patice
nagyúr
válasz adodaniel #47926 üzenetére
"A hangfalkábelt (ami az erősítőből jön) melyikre érdemes dugni? A magasra, vagy a mély-középre. Valahol azt olvastam, hogy a magasba ajánlott, de erre kérnék megerősítést."
Próbáld ki, hogy melyik bekötés tetszik hangban. Innen nem tudom megmondani, hogy milyen az ízlésed.
Nekem is olyan dobozaim vannak, ami kettős bekötésre is alkalmas (4 csatlakozó) én végigpróbáltam mind a 4 lehetséges bekötést és végül csak a magasakhoz kötöttem be mindkét kábelt.
A jumper kifejezetten jó lesz majd a hang szempontjából a gyári lemezek helyett.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
Patice
nagyúr
válasz adodaniel #47920 üzenetére
Kösd be először ahogy jónak látod és esetleg jelöld meg valahogyan (pl. amelyik a magashoz csatlakozik) és így később mindig ugyan úgy tudod majd visszarakni.
Vagy ha van a jumperen is nyíl akkor aszerint kösd be mindig.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
törölt tag
-
sting2
addikt
válasz adodaniel #46977 üzenetére
Ezzel minden egyszerűbb.
[link]A lecsupaszított drót végét, szépen, akkurátusan elsodrod, bedugod ütközésig és rácsavarod szorosra a dugóban található csatlakozókat.
Érdemes 1- 2 évente újra neki futni a " bebarnult végeket " visszavágva - sokat számít szerintem ez a frissítés.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Peak
addikt
válasz adodaniel #46649 üzenetére
Nálam majdnem tökéletesen az itt látható 7.1 ajánlás szerint vannak elhelyezve a hangsugárzók, pár fok eltérés lehet, a Rear L/R egy picit szűkebbre van véve.
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
BBéci
legenda
válasz adodaniel #46654 üzenetére
Pont olyan Onkyót hasonlítottunk a legkisebb NAD (315) sztereó erősítőhöz, akkor jött elő igazán, mennyire szerény annak a házimozi gépnek a hangminősége. Akciófilmekhez elfogadható, de ahhoz szeretni kell az erőszakos, nyomulós, döngetős stílust és nem szabad ügyelni a finom részletekre, mert azok alig vannak.
Ízlés és igény kérdése.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
blakey
titán
válasz adodaniel #45510 üzenetére
"Lefelé" szerintem nincs sok értelme. Mennyit szánsz a projektre? Lehet, hogy megválnék a 1911-től.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Dorian
félisten
válasz adodaniel #44138 üzenetére
Elméletileg még vastagabb is kéne, mivel ugyanolyan minőségű vezetékből a vastagabb a kisebb ellenállású, amit a hossz növel.
Gyakorlatban pedig vékonyabb szokott lenni: egyrészt anyagi megfontolásból, másrészt pedig mert a surround hangminőség a frontokénál kevésbé lényeges.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Akvarisztika
- Asus P5QL-E alaplap és Kingston DDR2 KHX8500D2K2/4G probléma
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...