-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
demars
addikt
válasz
BBéci #105638 üzenetére
Húúú ez érdekelne... mert úgy van, ahogy irod. Kikapcsolt HM-nél nincs hang ugye..
Merre keresgéljek akkor?
Csak simán összekötve optikai kábellel a TV-t és a HM erősitőt kellene hangnak lennie???
Kipróbálom mindjárt!
( amiatt is érdekes, mert néha őseim néznek nálam TV-t és nekik fél óra mire belövik a rendszert...) -
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #105534 üzenetére
onnan indult, h nem elég pontos a tere. ARVhez képest sztem kifejezetten jó volt a tere, hangulata a 4308nak. ebből indulok ki.
onnastól, hogy 1 pontban mértem. egy negativ dolgot vettem észre ilyenkor, hogy ha a nappaliból kimentem, és úgy ment film, döbbenetesen zagyva lett a tér.
-
Patice
nagyúr
válasz
BBéci #105289 üzenetére
Ezzel kapcsolatban valamikor olvastam itt a PH!-n (valaki linkelte) egy papír(szemét) alapú, hengerrel felvihető, szemcsés "tapétáról", ami elég jól fed, hangszigetelő tulajdonsága is van és matt felületet ad.
Csak nem találom, nem emlékszem mi volt a neve. Talán egy szerb cég csinálja, ha jól rémlik.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
BBéci #105218 üzenetére
Nálam is fehér a plafon és világosak a falak. Ha ez 20-25% lenne amit látok, akkor el lennék képedve. Többen látták már.
A mérésben megjelenő 75% különbséget mondjuk, hogy elfogadom és valóban egzakt módon kimutathatja a különbséget. Viszont szerintem a mérésbeli különbség nem arányos a vizuálisan érzékelt különbség mértékével.
Neked nem kell mondanom, hogy a vetítéshez, házimozihoz, sztereó zenehallgatáshoz szükséges ideális, vagy ahhoz közeli körülmények előnyével egyetértek. Kicsit is tapasztaltabbak nem ellenkeznek azzal sem, hogy amit tudnak megtesznek a cél érdekében. Amivel kevésbé, az, hogy szinte kötelező érvényűként említed a szükségességét, mert anélkül inkább ne is legyen, vagy be sem érdemes kapcsolni.
Én azt gondolom, hogy az ideálistól lentebb is bőven van élet és jól összeválogatott komponensekkel élmény is.
Ahogy látom mindannyian kötünk kompromisszumot, még az említett topiktársunk is, mégis mindenki mosolyogva jön el tőle (vagy kettesével szívja a cigarettát).
Sokan mosolyognak itt a fórumon, van aki az ideálishoz közelebb, van aki messzebb, és jól teszik.
Akinek esetleg savanyú a szőlő, annak kár volt belekezdenie, mert nem leli benne örömét. -
Norbi 72
veterán
válasz
BBéci #105218 üzenetére
Jó kis projik.Sejtettem,hogy nem a belépő kategóriában nézelődsz...
(#105219) Pityke78 Hát legalább a front/center legyen egységes,de inkább mindegyik.
Azt a Phonar hangfalat nem ismerem,átnéztem egy-két képet a neten,hát nem Onkyo-val hajtják,lehet nem véletlenül...szóval nem biztos,hogy illenek egymáshoz.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
BBéci #105211 üzenetére
Ezt kérlek ne. Mások is láttak már SIM2-t. Nagyon erősnek érzem a 80%-ot.
Benned bízom, hogy nem a szenzitív lélek, lelkiállapot fogja motiválni a beszélgetést.
"Nálam nincs állandó jelleggel vetítés, csak amikor tesztelésre, használatra kapok projektort. És pontosan a világos plafon és falak miatt nem erőltetem."
Ezek a körülmények tesztre mennyire alkalmasak? Érdemes egyáltalán tesztelni? Kiderült, hogy a Nero 3 tudásának mennyi a 20%-a?Több dolog van amiben egyet tudok érteni Veled, most azonban olyanokat írsz amivel nem.
-
Norbi 72
veterán
válasz
BBéci #105205 üzenetére
Én nem erőltetem itthon a vetítést, amíg nem sötétek a falak és a plafon, pedig megtehetném.
Legyen kicsi, de szuper képminőségű!
Itt nem értem az összefüggést.
Ha megtaláltad a színeket,oszd meg légyszíves,kíváncsi vagyok.Hátha...
(#105210) lemmy9 Jaa,sejtettem.De most vászonról van szó.
-
Norbi 72
veterán
válasz
BBéci #105201 üzenetére
Nem vagyok kiakadva,de ez az álltalános.És azt nem szabad(na) mondani,hogy ilyen környezetben nem vetítünk,mert sokan így vetítenek.
Szerencsére, kedves feleségem támogatja az ötletet, sőt, már korábban javasolta, vetítéstől függetlenül, a sötétebb, melegebb árnyalatokat.
Ez nem mindenkinél van így..
-
Gabesz26
senior tag
válasz
BBéci #105145 üzenetére
A VD-t újonnan vettem, és kb. 5 napig volt bekötve (de akkor sem egész nap ment, mert csak esténként volt mozi, vagy zene, így még nem is igazán volt bejáratva), de a kettő összehallgatása után arra a megállapításra jutottam, mint liszi. Nem mondom azt, hogy jobb kábel, de nem rosszabb, kiegyenlített hangú kábel, az ár/érték aránya pedig kiemelkedő. Kb. 1,5-2 órát szántam rá és oda-vissza cserével hasonlítottam össze a két kábelt, ami közben nem igazán tudtam különbséget tenni köztük (Sinus Live - CS122, és CS122 - 8TC esetén teljesen egyértelmű volt melyik marad)
(#105152) Tamoo:
-
spiky03
veterán
válasz
BBéci #105049 üzenetére
Nekünk tetszett.
Nekem a zenék is bejöttek, ki is kölcsönöztem és azokat is hallgatom.Akkor nézd meg azt a két filmet is, szerintem jók.
Igaz a Birdman az igazán megosztó film, pl két havernak sem tetszett.
Nekem bejött, az operatőri munka rögtön magával ragadott. És hip hop elszállt az a 2 órás játékidő. -
Rbert
aktív tag
válasz
BBéci #104959 üzenetére
Ront a minőségen?100 ezer ért ilyet adnak:? Azért választottam Denont mert itt azt javasolták és a boltban is ahol vettem(Yamaha és Harmann Kardon helyett)
Milyen beállításokra gondolsz?Már átnéztem minden beállítást(nagyon sok lehetőség nincsen ). Küldjem vissza? Kérjek egy másikat?Vagy felesleges ha másik jön azzal is ugyanez lesz?Próbáltam a többi bemenetet is,ott is látszik a minőség romlás(műholdvevőnél igen,xbox-nál nem) Még csak 3 napos,csak tegnap raktam össze. -
slick-adam
aktív tag
válasz
BBéci #104977 üzenetére
mi a megoldas hat? tenyleg egy sokkal magasabb szintu AVR?
most ha vennek egy sztereo erösitöt (tenyleg "elenyeszö" a hazimozi minoseg, vagyis zene tobbet megy na...), azzal mit kezdenek? nem hasznalhatok 1 pár dobozt ket erösitövel (egyszerüen, olcson, ...). vegtelen penzzel nyilvan minden megoldhato. minden celra külön rendszer, de az sajnos nem jarhato.
tipp?Denon PMA 720 AE-re gondoltal peldaul? annak egesz jo az ara.
-
spiky03
veterán
válasz
BBéci #104814 üzenetére
Ez pontosan így van.
Nem tesz ő keresztbe, csak neki így tetszikNah meg azért nem is nagyon sok variálási lehetőség van, hogy elférjenek ebben a szobában azok a bútorok, amik jelenleg is vannak.
De ugye szép is ez a szerelem.
Majd talán egyszer, ha elköltözünk egy nagyobb lakásban, akkor majd úgy csinálom, hogy jó legyen a rendszernek is. -
agabe
addikt
válasz
BBéci #104783 üzenetére
No emiatt kicsit irigyellek
Persze sok minden tesztelése lehet jó, főleg a magasabb kategóriák minőségi élménye, de ez teljesen új terület ami külön érdekes még ha a hangfal gyártója nem a prémium márkák közé tartozik is, és azért ez csak szükségmegoldás a ténylegesen felülre helyezett hangszórók helyett (plafonon nem lehet csillapító anyag ezt használva, meg szóródik az a hang kicsit jobban mintha ténylegesen fentről jönne) szerintem, de azért biztos valamilyen szinten lesz magassági "atmos" hatás és te már tapasztalni fogod mennyire kompromisszumos vagy mennyire nem.
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #104783 üzenetére
Szomorúan hallom. Pedig az RSFX-ek úgy tűnik, jóval olcsóbban beszerezhetőek használtan az RS/RX-eknél.
Ill. még egy dolog:
Lassan rászánom magam (csak ez ugye némi rombolással és utólagos gletteléssel-festéssel jár), hogy a surroundokat a jelenlegi helyüknél szélesebben helyezzem el. A mostani átlós távolság a fejemtől 1,3 m, ezt kb. fél m-rel tudnám növelni, biztos jót tenne a surround hangtérnek.A jelenlegi Ikea Lack konzolos polc a maga üreges, alig fa - majdnem papír kivitelével a mélyközepeket jól kiemeli, úgyhogy lecserélném valami tömör fa polcra stabilan falra rögzíthető konzollal. Van valakinek valami készre szerelt, megvehető javaslata, vagy maradjon a csináltatás?
-
kabar
senior tag
válasz
BBéci #104668 üzenetére
És ahhoz még csak Panasonicnak sem kell lenni. Azt a Samsungok évek óta, és most már az LG-k jó része is tudja. Csak amiről eredetileg ment a polemizálás, az az, hogy a HDMI-fogadott jelet kitolja-e optikain. Arra viszont nagyon kevés képes. Ahogy azt helyesen meg is jegyezted ott.
-
válasz
BBéci #104519 üzenetére
jól értelmezed
Meg lehet így is oldani, ugyanúgy, mintha a frontokat végfokolnánk...
Ha belegondolunk így működik az autókban is mélyláda, megvágják vagy az erősítővel vagy a fejegységgel a frekvenciát.
Aktív mélyládát két okból találtál ki szerintem (anno, mikor az első házimozi kialakítást kitalálták), drágábban eladható, mint egy passzív láda és nem kell a házimozi erősítőnek a nagyon mélyhangokkal küszködnie... -
devil-k
nagyúr
válasz
BBéci #104454 üzenetére
De, de, csak a szemem zavarja.
(#104469) BBéci
Furcsán néznének bárkire a suliban, ha azt mondaná a háromszög helyett, hogy háromszeg. Biztos vagyok benne, hogy egy életen át nem tudná lemosni magáról ezt a balga kifejezést, még 3 db szöget is kapna kabalaként, az biztos. -
gabo01
őstag
válasz
BBéci #104456 üzenetére
Értem!
Tételezzük fel, hogy elkerül onnan az a 60cm széles szekrény és az egész sor csúszik balra mondjuk 30-40cm-t!
Akkor már nem lesz ilyen közel a jobbos front a radiátorhoz viszont nem fog számottevően nőni a frontok közötti távolság!
Melyik a fontosabb a radiátortól távolodni vagy nagyobb távolságra tenni a frontokat? -
dunkel
őstag
válasz
BBéci #104438 üzenetére
Hadd jegyezzem meg, legtöbbünknél többet van szem előtt kikapcsolt állapotban a szub mint besötétítve és bekapcsolva, lévén általában a nappaliba kerül. Bár nem elsődleges szempont legtöbbünknél, de két feltételezett azonos hangot produkáló kocka esetén miért ne dönthetne a kinézet?
Én spec. nem szeretem a zongoralakk kivitelt, se a zizegő porvédőt, de elnézem a T12-nek ezeket. A hangja bőségesen kárpótol. Egy újabb hívő. -
válasz
BBéci #104363 üzenetére
"Ha a meglévő szimpla madzag métere 5000 Ft, kettőzve 10000 lenne, de akkor még minőségben nem történt ugrás. Viszont méterenként 10000 forintos kábeltől, nagyobb hangminőség javulás várható. Általában és szerintem."
A saját példám a Van Damme kábel biamp bekötésével kapcsolatban merőben más, persze ez semmit nem jelent.
Szerintem hagyjuk ezt a X összegű kábel, meg a 10X összegű kábelt. Jelen pillanatban úgy érzem, nincs egyértelmű és egyenes arányú kapcsolat a kábelek ára, és valós teljesítménye között. -
robi222
senior tag
válasz
BBéci #104324 üzenetére
Az erősítőn az LFE alatt csak annyit lehet állítani ,hogy -50 -100 -150 -200DB.Tehát Hz Állítás nincs csak minusz decibel,gondolom ahoz meg ne nyúljak.
Ha a legkisebb hangfal is le tud menni 50Hz ig akkor is 80Hz kellene állítani az erősítőt?Mert ha 80-ra rakom akkor túlzottan sokat szol a sub , ha lejebb veszem a ládát ,akkormeg túl kevés a mély.Gondolom ez a gyengébb mínőségű mélyláda hiánya (mordon short A 9 12" + Whar zeldak10").Ezért próbálok kevesebbet adni a suboknak. -
válasz
BBéci #104252 üzenetére
"Amire szerintem gondoltál az a barter"
Így van, arra gondoltam, csak elb@sztam a leírását, de nem a kartellel kevertem.
Akkor a "találgatásom" nem járt messze az igazságtól, és csak amiatt írtam ezt, mert példának hoztad fel magadat, hogy te is szakemberhez fordulsz. Nyilván én is szakemberhez fordulnék, ha lenne egy szakmailag megfelelő akusztikai szakember jó ismerősöm.
-
válasz
BBéci #104232 üzenetére
Találgathatok? Az, hogy nyár óta nem jelentkezik, az azt valószínűsíti, hogy nem pénzért, hanem haveri, munkatársi vagy bartell-alapon csinálja neked az akusztikai mérést és tanácsadást. Így érthető hogy kivárod, én is várnék.
Ha nem drága, és jól érti a dolgát, jöhetne hozzám is! Először a nappalihoz, aztán ha az végképp reménytelen, akkor gyorsan összedobom lent a zeneszobát, amíg megissza a kávéját. -
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #103973 üzenetére
oké, erre tudom mondani, hogy MDFből készült massziv "állványomat" cseréltem a tömör tölgyre, amiről napokban szó volt, hogy milyen rossz minőségű, mégis sokkolóan jobb volt a hangja, mint az MDFnek.
és a hangot nem mechanikus dolgok alatt értem,mint hangdoboz, hanem elektronikai cuccok alatt, amik nyilván kevéssé érzékenyek,mint egy center. félre ne érts, nem fikázni akarok, csak szvsz az mdf bútorok közelebb vannak a lackhoz,mint a szintenként elcsatolt, 5cm vtg tölgy állványhoz.
Lack hangját amúgy pl a Heedék kihasználják,
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #103902 üzenetére
Semmi meglepő nincs abban, ha valaki nem hall meg ilyen változást. Több oka lehet (nem elég jó a hallása, a készüléke, az elhelyezés, a forrás anyag) de legfőképp az, hogy ezek bizony igen kicsi változások, és az illető az ilyeneket egyszerűen nem értékeli.
A nagyságrendnyi változást én még a régi és a mostani centersugárzóm cseréjekor sem merném leírni (nemhogy tüskék esetében) pedig aztán nem kicsi a különbség.
Én kifejezetten becsülendőnek tartom a hifis világban, ha valaki le meri írni, ha nem hall valamitől változást, mert ebben a közegben van egyfajta presszió, hogy akkor is halljon, ha nincs...(#103925) Digital:
Még meghallgatás nélkül is. -
Tamoo
nagyúr
válasz
BBéci #103902 üzenetére
Szerintem semmi megdöbbentő nincs ebben, hogy nem hallott változást. Nem könnyű ezeket objektíven megítélni... Egy "villámtesztre" hozzám is elhozta Gabesz a center alá, de hirtelenjében nem éreztem nagyságrendi változást. Ettől függetlenül nem mondom azt, hogy nem okozhatott némi javulást, csak ennyiből nem tudtam megítélni.
(#103911) Janaboy: Én tavaly januárban érdeklődtem a cégnél és ezt a választ kaptam:
"Tájékoztatjuk, hogy a KZH8-III. elosztó gyártása 2013-ban megszűnt, a raktárkészlet elfogyott. Az ára bruttó 55.000Ft volt."
Azóta lehet, hogy van új változat, de szinte biztos hogy 60 fölött. -
-
spiky03
veterán
válasz
BBéci #103902 üzenetére
Hát igen. Én is nagy reményeket fűztem hozzá, de semmi.
Áthívtam havert is, hogy ő is hallgassa meg hall-e változást, meg még Gabesz26-ot is, de egyikünk sem hallott. Mondjuk zenén nem próbáltuk ha jól tudom, de azt nem is nagyon nézek, csak filmek, sorozatok.
Gabesz azt mondta, hogy lehet, hogy nagyobb hangerőn jönne ki a változás, de én meg ugye nem nagyon bömböltetem a rádiósmagnót a panelban. -
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #103828 üzenetére
Elnézést, nem voltam egyértelmű: forrásanyagok példáira gondoltam, amelyek kiemelkedően jól hangzanak PL vagy Neo kódolással.
Egyébként az erősítők típustól függetlenül az adott verziójú (pl.: Dolby Pro Logic IIz) kódolást nem ugyan úgy végzik?Szerk.:
(#103858) Norbi 72: Miért, 2 óra nálad kivételesen sok vagy kivételesen kevés? -
válasz
BBéci #103833 üzenetére
Nagyon szép, biztos jó és drága is, de ez hogy kapcsolódik a valódi fa tulajdonságait taglaló írásomhoz?
Nekem sajnos nincs lehetőségem ilyen állvány használatára, így kipróbálására sem. Nem az ára miatt, mert nagyon sokat költenék és költök valós hangminőség különbségekre, hanem én nem tudom elhelyezni sem a kissé speciális viszonyaim között. Nekem nem állványon, hanem még akusztikán kellene agyalnom, az javíthatna, és sokaknál is ez a helyzet szerintem. Másrészről pedig a rendszer utolsó elemeként vennék spéci állványt, addig az arra költött pénzeket inkább készülék-fejlesztésre fordítanám, az egy bizonyos szintig biztosan többet hoz. Aztán a "bizonyos szint" felett, már az állványnak is lehet jelentősége, nem vitatom.Ja, basszus, azt hittem, az állványról beszélsz!
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #103807 üzenetére
Na ez az, hogy annyira forrásanyag-függő, hogy némely filmnél (vagy játéknál) egyszerűen gyenge lesz a felkeverés. Ezt meg az adott anyag nézése közben észrevenni elég kellemetlen, a Flow-élmény repül a kukába.
Látom, hogy javul ezen technológiák fejlődése, de a fentiek miatt számomra korántsem tökéletesek még.
Tudsz mondani konkrét példákat, amelyeket kiemelkedőnek találsz ezekben a hallgatási módokban?(#103821) Sefter: Akkor lesz csak igazán szép hangja, amikor majd pattog a tűzön, mi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest