- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #180626 üzenetére
Ja meg ami még tetszik benne hogy előre néző reflex nyílása van ami lehetővé tetszi hogy falra toljam, nem kell behúzni 20-30 cm-rel, meg így a mélyet sem gerjeszti túl a szoba úgy mint a hátsó bass reflex-nél. Ettől függetlenül volt egy kis hiányérzetem az előző hangfal után mert az az élénksége miatt sokkal inkább kidomborította az énekhangot, hangszereket. De valamit valamiért, ez egységesebben szól. Tolhatom neki a hangerőt nem lesz bántó.
-
BBéci
legenda
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #180611 üzenetére
Igen és eddig tetszik. Void jól mondja, kicsit háttérbe húzódóbb a magasa de nálam pont ez szól jól. Eddig minden hangfal harsányan szólt. Kicsi 100-500 hz közötti beszakadással és bántóan sok magassal amivel a Dirac is csak szenvedett. Most ez az Aria 926 pont jó. Persze nem olyan hatásvadász a hangja mint más márkának de nagyon kellemes hosszan hallgatható. Még a csöves végfok sem kell neki, avr önmagában szépen hajtja.
Csak a centerrel vagyok gondban mert a sajátja ócska, a magasabb kategória meg 1.3 Misi. Ezért gondoltam a Revelre. Az valamivel olcsóbb és jó is. -
Unlimited1
csendes újonc
válasz
I'am Dony #180471 üzenetére
Ok! Köszönöm a választ.
Abban kereném még segítséged, hogy akkor a jobb sztereó erősítő irányába mennék. Ez jobban is tetszene, meg talán olcsóbb is. Ott, hogy kötöm be az AV front kimenetét, illetve a sztereó erősítő hangfal kimenetet egyszerre egy és ugyan azon hangdobozra? Erre mi a megoldás? -
m3ss
veterán
válasz
I'am Dony #180435 üzenetére
mi lesz a c350 helyett ha kifutott? mindenesetre ha kifutott, akkor hiaba varok majd black fridayre meg ilyen nagyobb akciokra...hol lehet monitor audiokat demozni? a kisebb center milyen amugy?
bar "csak" 100e a diffi kozottuk. lehet nem azon sporolnek ha raszannam magam. viszont surroundnak a silver 50 ennyi penzerthaaat nem tudom koltenek-e ennyit arra. biztos meghallgatnam eloszor a mostani surroundokkal a rendszert. ezek a dm 602-ok sztem 50ezret nem ernek...
plane hogy sajnos nem idealis az egyik surround pozicioja. az egyik szinte mogottem van, es a fotel magas hattamlaja miatt nem az igazi, csak ha par fokot forditom a szeket..
vagy kiprobalni vmi korabbi olcsobb monitor audio hangfallal ha nagyon elutnek a bowerek.#180439ctrlaltdel13 en jobban szeretem eq-val a 602 s3-at zenere is. anelkul durva kiemelesem van 60-80 hz korul, de a magas tartomany (fuvos hangszerek jazzben) is tul sok. eq-val, xxls400-zal viszont nekem bejon.
hatul reflexes dobozoknal mit eredmenyez az, ha a fal es a doboz kozott csak 10-15 cm hely marad. eq segit ezen?
-
Hajzi82
csendes tag
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #180414 üzenetére
A Monitor Audio nagyon mély tónusú volt, ami szépen el is nyomta az amúgy sem sok magasát. Egyetlen pozitívuma van annak a hangfalnak, ami az hogy szól.
A B&W jobb volt, kiegyenlítettebben szólt. Ezt hallgattam másodjára és magamban el is könyveltem hogy ezt viszem haza (mondjuk hallgatás közben kiderült hogy az amit néztem az darab ár és párban 1.2 misi) így megvenni sem tudtam volna de szerencsére nem is kellett.
Ezután jött a Solutions. Ugynazon zeneszám be és csak pislogtam illetve mosolyogtam. Ami azonál nem volt, itt pedig igen: TÉR, RÉSZLETEK mindenhol, az ének és a hangszerek elkülönülnek, tapinthatóvá vált a zene és nem masszaként szólt egy pontból illetve a mély sem nyomta el a többi hangot pedig azért vannak mélyei ennek polcsugárzónak is.
Zárójelben megjegyzem hogy anno amikor ezeket megvettem akkor a Monitor Audio Gold 200 hangfalaimat is elvittem a Stream Audiohoz és ott is össze lettek hallgatva, azzal szemben is az Overture nyert. Mondjuk ott eléggé rendben van az akusztika.
Ami miatt most cserélni akartam az az hogy nálam Dirac nélkül magas tónusú a hang de rájöttem idő közben hogy ez akusztikai probléma. Dirac-kal nagyon szépen sikerült belőni most a hangot. Egyszerűen nem tudom és már nem is akarom lecserélni mert nekem nincs annyi pénzem amennyiért jobbat tudnék venni.
-
denesdr
addikt
válasz
I'am Dony #180172 üzenetére
Ennek a keresztbe bekötésnek semmi semmi értelme, mármint nem okoz semmi változást, mivel a póluspárok össze vannak kötve egy gyakorlatilag 0 ellenállású jumperrel, így elektromosan egynek számítanak. Csak ezoterikusan számítanak másnak, de ez a mérésre nincs hatással.
-
-
Dorian
félisten
válasz
I'am Dony #179847 üzenetére
6m2-en olyan brutális hullámhegyek-völgyek, meg fésűszűrés, visszaverődések meg utózengés vannak, hogy ott aztán tényleg az fogja adni a különbségeket, hogy az adott eszközbe beépített EQ rendszer milyen színvonalú, nem az egyes márkák közti különbséget hallja a zember.
Még a 25m2-es, mozira szinte teljesen alárendelt, lehetőségek szerint csillapított helyiségemben, a Dirac-kal egyenértékű-szintű Cavernes PC-s EQ-val is van olyan probléma, amiket csak csökkenteni, jó szintre-hozni lehetett, nem megszüntetni. -
mimic1979
aktív tag
válasz
I'am Dony #179771 üzenetére
A Sub egy Klipsch R-115SW
Most kezdtem a mérést, illetve a MiniDSP-vel való ismerkedést. A plugint amit megvettem hozzá az a "miniDSP 2x4 Advanced plug-in". Van esetleg olyan amit még ajánlotok és esetleg egy jobb eredményt ki lehet belőle hozni.Mire írtad azt hogy szub szintet később fogom hozzá igazítani? Mérjek hangnyomást az EQ-betöltése után és igazítsam pl-: -1db. , vagy azonos legyen a többivel adott hangerőn? Szépen szól most, hallani hogy dolgozik, viszont alacsony hangerőn különösen érzékelem hogy tolakodóvá válik.
-
basznév
csendes tag
válasz
I'am Dony #179724 üzenetére
Áttudom helyezni a subot. De azt nem értettem, hogy fordítani?
Tehát a tengelye körül? Most oldalt van a sub hallgatópozícióhoz képest és a hangszóró felém néz. Lehet olyan is hogy nem felém nézzen a hangszóró hanem mondjuk a hátammögötti fal felé?Jól gondolom, hogy ez a beszakadás amiatt van mert ezen a frekvencián a hang kioltódik?
-
skippper
senior tag
válasz
I'am Dony #178566 üzenetére
A limitációival tisztában vagyok, mégis kaptam azért jó tanácsokat az elmúlt hozzászólások között, tudok is vele játszani majd
Nem gondolnám, hogy ne lenne érdemes egy Oberon szettből kihozni a legtöbbet amit lehet, a többi részén is mérhető, hallható sikereket lehetett elérni egy kis játszadozással. Szemellenzős gondolkodásmódnak tartom, hogy csak a high-end eszközökkel érdemes foglalkozni, a többit csak cserélni lehet vagy kukába dobni. Hogy a végeredmény megüti-e az audofil küszöböt az kérdéses, de nem is ez volt a kérdés, hanem hogy lehet-e rajta segíteni. Összességében pedig azt vettem le, hogy keretleszedés, leválasztó tüskék, a közép régiót meghúzni kézzel a célgörbén, frontokra húzni a centerből, worst case fantom centert használni helyette mind kipróbálandó opció, amik kb csak az időmet fogják igényelni, de segíthetnek valamelyest.
Ha ez egyik sem segít, akkor persze még mindig járható út lecserélni egy 3 utas centerre, ami megint csak korlátos pénzből sikerülhet, ha ezt el tudom adni, de még így sem a milliós átalakításról beszélünk.
Az akusztikai kezelés meg a normális TV asztal meg ígyis úgyis jön majd, csak idővel - centertől függetlenül. Ott viszont nem én vagyok a szűk keresztmetszet, hanem a szépészeti felelős.
Köszi a segítő hozzászólásokat, sok ötletet kaptam azért végül. (és maradhat a plüssmackó is)
UI.: rendeltem CSM-es UMIK1-et, ha megjön és sikerül javítanom rajta, majd dobok fel méréseket.
-
Dagidög
senior tag
-
denesdr
addikt
válasz
I'am Dony #176771 üzenetére
1% THD bőven hallgatható szvsz, nem valószínű, hogy bárki kiszúrná a torzítást.
Amúgymeg sokan nincsenek tisztában vele, hogy mennyi Wattot is küldenek pontosan a hangsugárzóikra otthon, főleg, ha nem subról van szó. 150W/8Ohm-mal bőven maradaandó halláskárosodást lehet elérni normál szobai környezetben, ha nem vigyázunk. Mondjuk nyilván nem 80dB érzékenységű doboz kellene hozzá. -
BIGi75
senior tag
válasz
I'am Dony #176739 üzenetére
Akkor ebbe beleszól a hangfal is rendesen, nem? Már nem az erősítő damping értékébe, hanem a membrán visszaállási idejébe. Gondolok itt arra, hogy zárt/nyitott doboz, pille milyensége/kora/"kihajtottsága", mágnes, gumi-/papírperem...
Az AVR-emre a spec. 100 DF-et ad meg 8 ohmon, de nem tudom ezt az adatot hova tenni... -
mr. bryan
tag
válasz
I'am Dony #176398 üzenetére
(#176396) Tamoo-nak is:
Nevetni fogtok, de 2 dali concept sub.
Volt egy darab, amit meg regebben vettem, es most szembe jott egy masik eleg jo aron, gondoltam kiprobalom milyen a 2 subos felallas
.
Tudom, egy r115sw jobb lenne mint az a ketto egyutt, de egyszer elunk, es amugy is minimum nullszaldosra, de inkabb pozitivra kijonnek, ha eladnam a 2 dalit, szoval a jovoben meg valthatok. Az umik es a minidsp pedig jo lesz a kovi subokhoz is.
Sajnos a neten semmilyen leirast vagy forrast (angolul se) nem talaltam arra vonatkozoan, hogy milyen bemeneti feszultseg tartomanyt fogadnak ezek a subok, de tudjatok, olcso husnak hig a leve
Egyebkent aludtam egyet a minidsp-re, meg nem vettem meg. Ha esetleg valaki kolcsonadna, meg mindig koszonettel vennem!
-
Dorian
félisten
válasz
I'am Dony #175910 üzenetére
Ez csak attól függ, hogy milyen érzékeny a doboz, nem a hitványságától.
Valójában a "megjön a hangzás" attól függ, h meg tudja-e jól hajtani az adott dobozokat. Ezt jó dampingú erősítővel kis teljesítménnyel is el lehet érni, alacsony dampingúval meg kell hozzá a sok watt. A D osztály meg eleve magas dampinggal bír. -
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
válasz
I'am Dony #175871 üzenetére
Az Arcam AVR550 névleges kimenőfesze 1V, szóval ehhez nem biztos, hogy érdemes párosítani a 250W-os NC-t, annak 1.66V a bemeneti érzékenysége. A 125W-osé pedig 1.17V, ez már jó lehet hozzá. Persze attól is függ, hogy van-e esetleg aannyi tartaléka az Arcamnak a névleges 1V-on felül, hogy kiszolgálja az 1.66V-os végfokot.
-
Quetz
őstag
válasz
I'am Dony #175864 üzenetére
Meg kell nézned, hogy milyen feszültségszintet tud az AVR-ed preout-on minőségromlás nélkül, majd ehhez olyan végfokot választani, aminek az input sensitivity értéke ennél alacsonyabb. Ha viszont több végfok is képben marad, akkor a magasabb IS-el rendelkező lehet a jobb.
És akkor konkrét példa: bármelyik hypex ncore alapu végfok. Audiophonics a legolcsóbb, Apollon Audio a legjobb minőségű a félprofi rendszerek között. Nad és ATI a professzionális végfok gyártók közül.
-
powerup2
addikt
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #175814 üzenetére
Sztem az a baj hogy ez az arc az új gépekhez még beta buildben van és nincs kiforrva. A referencia hangerő beállításokkal van gond. Alapból úgy csinálja hogy amikor elkezd mérni akkor -37dB hangerő állást vesz fel a gép, ami kb 64 dB a hangfalaimon aminek az lesz az eredménye hogy a végén a 4ohmos hangfalakat +10dB-el tolja meg, a Klipscheket meg 2-3-al és az egész rendszert túlerősíti, ami sztem zajosodáshoz is vezet.
A diy megoldás hogy mérés előtt végigmérem a hangfalak hangnyomását, megkeresem a leggyengébb láncszemet, ez a center volt 64dB-el és a telefonos vezérlőn keresztül addig tolom fel az avr fő hangerő szintjét amíg a center el nem éri a 74dB-t mint referencia szintet. Így az avr -30dB hangerő értéken áll. Ekkor a szubot is belövöm 74dB-re a saját erősítőjén keresztül. Ezután mehet a mérés. Azonban ahogy elindítom a mérést az avr ismét beállítja magát az alap -37dB-re ugyhogy megint fel kell húzni a hangerőt -30-ra és ekkor mehet véglegesen a mérés.
Na így a frontok és a center +3at kaptak, a klipschekből leszedett 2-őt, szub -1 lett amit végül nullára állítottam.
Így most ha odatekerem neki akkor nagyon patentül szól. Grammra kimért feszes méllyel, egyenletes frekivel. Most végre jobb mérve mint nélküle.
Remélem érthető volt a levezetés.
-
skippper
senior tag
válasz
I'am Dony #175792 üzenetére
Továbbra is tökéletesen egyetértek azzal, amit akkor mondtam:
"az igazság annyi, hogy teljesen szubjektív, hogy Te mit érzel jónak, Neked mi tetszik"
most pedig ezt írom:
"Nekem többet az ad, hogy körbeölel a hang, mint az a tudat, hogy talán pontosabban hallom vissza azt, ahogyan ezt tervezték"
pontosan ezt értem az alatt, hogy szubjektív...
"nem állíthatod általánosságban, hogy az mindenkinek jól jön"
most pedig azt írom, hogy
"Szerintem nem feltétlen gond, ha valaki szereti bekapcsolni valamelyik kompressziót."
Mégis hol látsz ezekben ellentmondást? Az egész üzenetem akkor is és most is arról szól, hogy a zene élvezete egy szubjektív dolog, amit te így én úgy szeretek. Emellett meg tény, hogy valaki ezt valamikor megtervezte és egy referenciára masterelte, az az eredeti élmény.
-
-KP-
addikt
válasz
I'am Dony #175357 üzenetére
"17 nm-re sokkal jobb választás egy állványos (polc) sugárzó a hatalmas álló dobozok helyett"
Ezt így eléggé félrevezető info. Hangsugárzó függő, mit mennyire kell elhúzni a faltól. A monitor sugárzót gyakran ugyanannyira el kell húzni a faltól. Illetve normális AVR-en lehet eq-val is kompenzálni a mély feldúsulását. Meg egyébként is, ha van vagy vannak szubok, akkor érdemes 80hz-en vágni.
-
válasz
I'am Dony #175357 üzenetére
"17 nm-re sokkal jobb választás egy állványos (polc) sugárzó"
Úgy látom ezeket a polcsugárzókat párban értékesítik, akkor veszek mondjuk 2x2 -t ugyanabból. A centersugárzókat is párban árulják vagy abból van 1db-os is? Illetve ez így akkor 5.0, ehhez ha szeretnék mélyet is, akkor kell külön választanom egy mélysugárzót is?!"5.5" alatti készleteket én biztosan nem választanék."
Azért ezzel feladtad a leckét, mert a (számomra) drágábbak is még csak 5.25" méretűek általában.Ezt az összes hangdobozra érted vagy csak a centersugárzóra?
-
-
Dorian
félisten
válasz
I'am Dony #175229 üzenetére
50 Hz-nél nem pusztán maga a center esik, hanem nálam szoba módus miatti kioltás van, gondolom az EQ ennyit még vissza tud belőle hozni. Automatán végig eq-zta az egész frekimenetet, de nyilván nem használom ezt a tartományt, le van vágva és a szub viszi.
Valószínüleg a belmagasság miatti módus lehet a bűnös, mert ez a leszívás megjelenik a frontokon, centeren, szubon is, és ezek ugyanolyan magasan vannak (a frontoknál a mély szekciója)
-
ada19
senior tag
válasz
I'am Dony #175164 üzenetére
Hiába lapítja, sokan egyedi görbét alkalmaznak, pl house (room), Harman, vagy bármi egyéb. Tehát maga a lapítás szerintem önmagában nem elég, ha saját ízlésedre akarod szabni főleg ha nem referencia hangerőn mozizol. Ahhoz hogy ezt meg tudd tenni vagy kell egy jobb AVR, vagy egy miniDSP vagy egy PC EQ, de biztos vannak más megoldások is. És ha ezek már adottak, azoknál szinte garantáltan meg lesz oldva az EQ, ergó a PEQ és delay is felesleges.
De természetesen látom hogy lehetnek olyan esetek ahol hasznos, viszont a realitás hogy aki ilyen subot vesz jó eséllyel nem Denon X540BT-vel fog mozizni.
-
ada19
senior tag
válasz
I'am Dony #175161 üzenetére
A privát véleményem hogy sokszor jól jöhetnek ezek az extrák, de alapvetően túl vannak hypeolva. A PEQ hasznos lehet, de az egyedi görbe hiánya szerintem showstopper tehát amúgyis erősen javasolt vagy miniDSP vagy egy olyan AVR ami tudja, esetleg ugye PC EQ. Ha meg van, akkor a PEQ és a delay is felesleges.
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #175158 üzenetére
Köszönöm szépen a lehetőséget. Hol laksz?
Amugy az Anthem 740 tud 2 külön szubot kezelni, nem is akárhogy. De ettől függetlenül nyilván jó a peq hogy utólag bele lehet nyúlni.Amugy én attól félnék hogy a portos verzióból kettő sok lenne 19 négyzetméterre. Lehet a zárt elég lenne. Ez ugyben tanácstalan vagyok.
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #175140 üzenetére
A k2 centere viszont elég gyengének tűnik nekem. 2 utas és kinézetre, tömegre is elég vérszegény.
Ha fontos a mozi akkor tartsd szem előtt a centert amikor márkát és típust választasz. A Silver c350 centeréről elmondtam hogy nagyon jó. 3 utas centerben gondolkodj. Ha a sztereó a prioritás akkor nem szóltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Yettel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nintendo Switch
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest