- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolaas
senior tag
válasz
#09634560 #9311 üzenetére
Hát öregem, ha ezt tudom...Éppen 1 ilyesmire vágytam volna, míg bele nem akadtam a NAD-ba...sajnálatos dolog egyébként, de teljesen érthető. remélem mihamarabb rendeződnek a dolgaid.
És végre meg jött a NAD-om
Gyors összerakás, csakhogy nem e vertek át. Eddig minden ok. Egy gyors [link]
Csakhát a fene egye meg ezt a kisördögöt a fejemben
Kéne 1 jó NAD CD pörgettyű is.
BBéci, talán te tudol nekem mondani pár típust, amibe ha belekadnék érdemes lehetne megvenni. Előre is thx.Látom megy az eszmecsere a használt dolgokról...ezt a gépet is használtan vettem. Ráadásul látatlanba, csak fotóról a vatykóról.
Pedig nem vót óccsó
-
-
Erneszto
tag
válasz
#09634560 #9226 üzenetére
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem akkor a különbség, illetve saját tapasztalataimból merítve, már találkoztam olyannal, ami nagyobb anyagi befektetés mellett sem hozott csak nüansznyi eredményt (ha nem csak placebo volt).
De itt a lényeg hogy sokszor hallani olyan állításokat, hogy
"kábelt cseréltem és leesett az álla mindenkinek"
Na ezek azok a hozzászólások amik félrevezetik-hetik az újdonsült fórumozókat.
Természetesen én már ezen csak nevetek. -
válasz
#09634560 #9226 üzenetére
te is tudod, hiszen kimondtad, hogy az a lényeg, hogy mivel a digitális jeleknél nem egy tetszőleges értéket felvehető folytonos függvényed van, hanem egy diszkrét, 0-kból és 1-esekből álló sorozatod, ezért javítható. analóg esetben ez lehetetlen real-time, sőt, bárhogy. ha lehetne, akkor lennének zajmentes szenzorok a digicamekben stb.
-
Peak
addikt
válasz
#09634560 #9217 üzenetére
Pont ez a lényeg az egészben.
Érteni a poénkodást és humort. A vérnyomással kapcsolatban is.
"Civakodunk", megy az adok-kapok, érvek és ellenérvek. Van amiben az ember meggyőzhető, van amiben nem. Mindkét oldalon úgyszintén.
Egy mérési jegyzőkönyv az érv. Egy szabvány kidolgozása és White Paper-je érv.
De az 1+1 az 3 mert én azt mondtam, az nem.
Kiváncsian várom a Bladelius support válaszát. -
spiky03
veterán
válasz
#09634560 #9133 üzenetére
Jelenleg ugye Eltax Silvertone 200-as frontok vannak a Yamahámra kötve, így maradnék majd az álló frontoknál.
Olyan jó lenne meghallgatni ezeket mind mozin is, nem csak sztereó zenén.@TCr
A jövőre is gondolok.Ha esetleg nagyobb lakásba költözök, akkor is jó legyen. Meg mint írtam én ott meg is állnék, mert ezekben az erősítőkben minden benne van ami kell.
Nah meg nem tekerném fel fullra, mert csak panelben lakok.@ginola
Jelenleg ismét csak infókat gyűjtök. a vásárlás jövő évben lenne csak, mert most az első projekt a tv vásárlás lesz.
De szerintem olyan 100k lesz majd a limit. Persze egy jó használt is beleférhet majd a képbe.
Nah meg ugye azért még addig sok víz lefolyik a Dunán. -
válasz
#09634560 #8998 üzenetére
no, itt már elhangzik jópár állítás, elviszem a nálam sokkal okosabb villamosmérnök nagybátyámnak (épített erősítőt és hangfalat is többet, amitől nyilván nem válik tévedhetetlenné, de nálam végtelenszer jobban képben van), és referálok, engem is érdekel.
xtremetuning: utánajárok a témának, és ha végleg biztos vagyok mindenben, megcsináljuk. kontrollált vakteszt lesz, én hozom a cuccokat, én csinálok mindent, ti csak mondjátok, hogy A vagy B. és nem 5-10 hallgatásból fogunk átlagot számolni, hanem 100-ból.
-
válasz
#09634560 #8987 üzenetére
van különbség pontosan miben?
amíg a jel digitális, és hiba nélkül tud továbbítódni, addig nincs különbség, semmilyen szinten, és mindegy, hogy a kábel milliós vagy 3 forintos (mégegyszer: ha hiba nélkül tud továbbítódni rajta). amint jönnek az analóg részek, lesz, lehet különbség, és nem mindegy már a kábel sem.
persze a gyártóknak elemi érdeke, hogy "legyen" különbség mindenben, a vásárlónak is az, miután kifizette a pénzt (lásd a pszichológiai részt, amit toobee írt), szóval ez az egész dolog sok irányból torzul. le sem merem írni, hogy például a hangfalkábelek bejáratása (mekkora feszültség is esik rájuk?) nagyjából értelmezhetetlen mérnökileg, és hasonlóan remek témája lehetne egy tényleg releváns vaktesztnek (bejáratott vs. bejáratatlan kábel), amire szintén nagyobb összegben mernék fogadni.
-
medek3
aktív tag
-
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
#09634560 #7942 üzenetére
H/K 360 + jungson ja66 mellé. Dali Concept-el valószínűleg már én is kiegyeznék, csak a jelenlegi új árát kicsit sokallom, úh várok/nézelődök hátha feltűnik a használt piacon. De másra is nyitott vagyok. Lenne még jó pár amit szívesen meghallgatnék, csak még nem volt lehetőségem, de nem is sürgetem a dolgot.
-
-
gonger
senior tag
válasz
#09634560 #7884 üzenetére
Én elolvastam az 1. hozzászólást és most pont a leendő sorround falak elhelyezését tervezem. Nem túl ideális a nappali elrendezése a házimozizáshoz, de ebből kell főzni.
Az 1. hsz azt írja, hogy a sorround falak a fejed fölé 60-90 cm-el kerüljenek.
Egy másik leírás viszont azt írja, hogy a frontokhoz képest a hátterek 15%-al magasabban legyenek maximum.Na most akkor hova fúrjam a sorroundokat tartó polcokat?
(A frontok 100 cm magasak, a kanapén ülő helyzetben ez így kb fejmagasságnak megfelelő) -
jozsi252
veterán
válasz
#09634560 #7884 üzenetére
Elfelejtettem említeni a szobám elrendezését. Ami igazából a nagyobb gond. Szóval középtájtől kicsit balra a szgépem van. Teljesen bal oldalt szinte a fal mellett meg a tv-m van.
És így nézve hátra eltudnám helyezni, na de előlre hogy helyezzem el a frontokat meg a centert. Tudom azlenne a legjobb hogyha középen lenne a tv, de sajnos ez nem megoldható.
-
MaTTeS
senior tag
-
Andie
őstag
válasz
#09634560 #7645 üzenetére
Megpróbálom leirni:
Hang menü:
- Hang üzemmód (Normál, Zene, Film, Tiszta hang, Hangosított)
- Hangeffektus (csak Normálnál enabled):
-- SRS TruSurroundHD (be/ki)
-- SRS TruDialog (be/ki)
-- SRS CS Headphone (disabled)
-- Hangszinszabályzó (eq)
- 3D audio (alacsony, de disabled)
- Műsorszórás audioopciói (disabled)
- További beállítások:
-- DTV audio szintje (disabled)
-- SPDIF-kimenet:
--- Audioformátum (PCM / Dolby Digital)
--- Hang késleltetés (mp)
-- Dolby digital töm. (RF - de disabled)Jelen pillanatban még nincs semmi rákötve a TV-re, saját hangszóróin szól.
-
slick-adam
aktív tag
válasz
#09634560 #7635 üzenetére
Nem csucs (az egesz rendszer nem az
), de melynyomohoz valo, kb. 6000 ft-os, eleg vastag Oehlbach kabelem van hozza.
De kiprobaltam egyebkent, akkor is ott a zaj, ha nincs semmi radugva a sub-ra. Lenyeg, hogy be legyen kapcsolva es a Crossover fel legyen valamennyire tekerve. -
slick-adam
aktív tag
válasz
#09634560 #7610 üzenetére
kicsit teszteltem a keszuleket.
szoval van egy alap suvito hang (mintha egyenletesen fujna a szel, de tenyleg csak par centirol hallom nagyon halkan). ez az alap zaj abban az esetben (lenyegeben mindig) hallhato, ha a crossover a legkisebb allithato ertekre van letekerve. ha elkezdem feljebb venni (ugye en maxra teszem es az erosito szabalyozza), akkor ehhez a hanghoz becsatlakozik egy masik is, amit ugy tudnek leirni, mint ha egy darab szovet (mondjuk zaszlo) lobogna a szelben, de nem lesz hangosabb a zaj.
mostmar tenyleg kivancsi lennek mi okozza ezt a jelenseget. probaltam neten rakeresni, de altalaban tenylegesen, messzirol hallhato zugasrol van csak info. -
Toobee
veterán
-
gonger
senior tag
válasz
#09634560 #7353 üzenetére
Sziasztok!
Dali szettemet építem, most következnének a háttérhangfalak. Szeretném szépen eldugdosni a kábeleket, így viszont ~20-22 M kábelre lesz szükségem. A frontokhoz 2,5 mm-es, a centerhez 1,5 mm-es Mediamarkt-os kábelt használom(Inakustik premium 699 ft/m). Érdemes ugyanilyen kábelt használni a hátterekhez, vagy kereshetek olcsóbb 1,5 - 2,5-es kábelt pl Kácsánál?
Egyébként hol érdemes kábelt néznem?
-
Erneszto
tag
válasz
#09634560 #7337 üzenetére
Tehát akkor van értelme kicserélni a hálózati betáplálás 1 bizonyos szakaszát (tápkábel) attól függetlenül hogy a falba teszem fel ugyanaz a szar minőségű legyen pl 1.5mm2 sima réz kábel jön el? Vagy pedig mégiscsak nagyban számít a keresztmetszeti tényező, és ezért kell a minőségi betápláláshoz 2,5mm2 feletti keresztmetszet, és amikor a minőségi kábelhez ér az áram megváltozik a hálózati jel tökéletes lesz, és el van felejtve hogy előtte min is érkezett el idáig ?
-
Lipton
őstag
válasz
#09634560 #7209 üzenetére
Utoljára a témához:
Árnyékolás nélkül, tutod mi az ugye? A normál elektromos kábelek (nyilván szigeteltek) mennek elég közel egymáshoz és ha mondjuk akár nagyobb áram folyik valamelyiken akkor lehetnek egymásra hatással. Ki beszélt hiányos szigetelésről?
RF vagy AV kábelneknek LEHET hibás árnyékolása. Láttam már sok érdekes behúzást, stb. Nyilván nem nálam van így, de amikor valaki egy lakást vásárol nem hiszem, hogy a vezetékek cseréje/ellenőrzése az első feladata.
Nálam majd 40 automata van, minden szépen külön kismegszakítón és külön csőben ahogy illik + ÉV relé, stb. Remélem azért azt senki sem feltételezi, hogy ez mindenhol így van!? Pláne mondjuk egy eladásra épített lakás/ház esetében.Elnézést, hogy ennyire nem témába vágó gondolattal jöttem.
Kötekedj tovább, látom tetszik neked.
-
slick-adam
aktív tag
válasz
#09634560 #7268 üzenetére
hogy tutira menjek persze fel lehetne venni a crossovert 120-ra, de egyreszt nem akarom mindig allitgatni, masreszt annak mar iranya van, nem idealis. az erositom pedig nem tudja a crossover beallitast csatornankent, csak egy erteket adhatok meg mindenre (ami 80 lenne, mert ugy tudom az az idealis).
-
slick-adam
aktív tag
válasz
#09634560 #7266 üzenetére
tehat lehet hinni a gyarto ajanlasanak es megiscsak elfogadhato lenne a linkelt hangfal?
nubert forum amugy tele van ezzel a problemaval, megse vallalkozott eddig senki, hogy betegye ezt a modellt, inkabb egy harmadik nuBox 311-est szoktak, de az a megoldas valahogy nagyon nem tetszik.
masik:
ha jol vettem ki szavaidbol, te a 2 front es center egysegesseget emlited. 2 surroundnak mehet esetleg mas gyarto is? -
slick-adam
aktív tag
válasz
#09634560 #7264 üzenetére
igazabol a Nubert fele hajlanek, csak van egy aprocska problema a jovore nezve:
kaphato hozza center, viszont baromi mely (valami 35 cm), amit sehova nem tudnek elhelyezni. na most van egy falra akaszthato elegge lapos hangal ebbol a szeriabol, amit a gyarto "centernek is kivalo" jelzovel illet ([link]), csak az a gond, hogy 120 hz-tol megy felfele. mivel az erositon a crossover 80 hz-re lenne allitva, a koztes tartomany elveszne (hiaba csak beszedre van a center ELVILEG). nehez ugy...
teljesen elkepzelhetetlen, hogy mas gyarto hangfalaival bovitsem kesobb a rendszert? hallhato lenne a kulonbseg atmeneteknel? :S
"csak" emiatt nem szeretnem a Klipsch-et venni. elegge sokat nezegettem es meg kellett allapitanom, hogy iszonyat csunya, ami szinten szempont, ha ilyen targyak toltik meg a szobat. -
Lipton
őstag
válasz
#09634560 #7207 üzenetére
Akkor nem 1 év hanem több, rendben. Amiben azért gondolom egyet tudunk érteni, hogy ez szükséges bizonyos időközönként.
Ki mondta, hogy ezt otthon kell magadnak megcsinálni? Senki.
Kesze-kusza alatt azt értem, hogy 10-20-30 automatától megy a sok vezeték a csövekbe általában elég szorosan egymás mellett.
Védelem és földelés hiányáról ki beszélt? Nyilván nem csupasz vezetékek mennek a szekrényben, de nincs közöttük sok esetben "nagyobb távolság".Amit próbáltam megjegyezni, hogy erről a területről nem nagyon esik szó. Neked nem ment át. Ennyi.
-
Lipton
őstag
válasz
#09634560 #7202 üzenetére
Ikerkonnektor? Az azt jelenti neked, hogy 2db szimpla egymás mellett vagy 1db dupla? A kérdés igazából annyi, hogy amennyiben a 2 konnektor párhuzamosan van kötve akkor akár elosztó is lehetne ennyi erővel.
A kábel a falban megy téma:
- A falban is összeszedhet bármit, mert általában a csövek párhuzamosan egymás mellett mennek. Oké, nem érintkeznek a vezetékek közvetlenül, de mellette futhat egy több KW teljesítményű elektromos főzőlap kébelezése is vagy akár bármilyen egyéb akár sérült szigetelésű kábel (anetnna, AV, stb.)
- A megszakítóknál egy szekrényben van az épület/lakás teljes kábelezése. Általában elmondható, hogy ott eléggé keszekusza minden, a sok vezeték minden fajta árnyékolás és egyéb extra védelem nélkül megy keresztül-kasul egymáson
- A konnektrorok belső kialakítása között is óriási minőségi különbség lehet
- Évente 1x illik minden csavart áthúzni elektromos területen mert az esetleges melegedések miatt is komoly lelazulások lehetnek ami akár nagyobb bajt is okozhat a nem megfelelő vezetésen kívül
- stb.Nyilán mint "utolsó" elem ott van a tápkábel maga, de azt megelőzve is van nagyon sok tényező ami - ha nem "megfelelő" - komoly hatással lehet a végső eredményre.
Ami furcsa, hogy általában csak maga a tápkábel a téma akár döbbetenetes összegekért, de nem sokat hallani arról, hogy egy komoly rendszernél valaki a tápkábel előtti szakaszt is komolyabban előkészíti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen autót vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NBA és kosárlabda topic
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest