- Mobil flották
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
A SUB kábel megérte, hallhatóan jobb lett... A hdmi-n nem veszek észre szignifikáns különbséget, pláne, hogy az előző kábel sem volt rossz...
Az ezüstözött kábelek általában azért emelik ki a magasat, mert ahogy a frekvencia növekszik, úgy egyre inkább a vezető felszíne felé törekszenek az elektronok... Ellentétben a mély inkább a vezető keresztmetszete közepét választja inkább útjának... Ez lehet a magyarázata annak is, hogy a vékony szálú kábelek magas frekvenciában, illetve a tömörebb keresztmetszetű vastagabb erek, pedig mélyben erősek... Az ezüstözés persze a felszínt érinti és mivel az ezüst az egyik legjobb vezető (jobb mint a réz...) ezért a magas frekvenciák kevésbé vesztik el az erejüket a kábelhosszak során...
Sok kábelben ezen koncepció miatt csinálnak több fajta vastagságú erek kombinációit...
Ezek persze csak a erek keresztmetszetével kapcsolatos megfigyelések, külön befolyásoló még egy csomó tulajdonság is... Réz tisztasága, árnyékolás, sodrás kialakítása... -
mandju
senior tag
Igen, kinőttem a Concepteket, ezt én is tudom... Viszont hogy ténylegesen szintet lépjek dobozokban, ahhoz jól zsebbe kellene nyúlni... ha mondjuk a dalik használt árára rátennék 100-150.000 forintot, akkor sem lennék előbbre...beleférne mondjuk avxről a monitor audio rs szett... arra azt írtáto, nem feltétlenül jobb, mint a concept, hanem inkább más...
félmilliós dobozok között kellene nézelődni, de amikor egy 250m2 családi ház projektben vagy, akkor nem ez az elsődleges...
a seggemen elülni meg nem tudok...
-
cekkk
veterán
De ne mondjátok már azt nekem, hogy a 4310 nem szolgálja ki teljesen a C6-t
Több mint félmilliós erősítő, a C6 szett meg volt amikor 140be került(#62041) Tamoo
De tudom, hogy te ezt mondod, de én még akkor is seggre ülök ettől.
Mondjuk olcsóbb erősítőt venni mint jó hangfalakat ez tény, de már szerintem ez a 4310 is erős túlzás a dalihoz. De hát ez van. -
KisTücsök
addikt
Igen, én is ettől tartok.
Toobee: Nem tudom, majd még átgondolom. Egyelőre még a pénzt sem jött össze, szóval még van időm vacillálni. Egyébként USB-s DAC nem jó? Koax-on vagy USB-n "jön ki jobb hang"?
t-bali3: Még a Tiéddel, esetleg a 2309-es Denonokkal szemezgettem. De inkább Arcam lesz, ha lesz. Az árak meg hátha mennek majd még lejjebb.
-
Mankó
veterán
Nem is számítok csodára. DTS, AC3 szóljon normálisan, kis hangerőn is legyen mély, élvezhető legyen a hang, nekem ennyi bőven elég.
A hd hangos dolog meg csak érdekelt volna, szerintem még nem is hallottam olyat.
Viszont ha már itt tartunk, egy ilyen szett mellé kár nézegetnem sok ezres erősítőket, elég lenne olcsón megfogni egy hdmi-set. -
"Olyan dobozt kell találni ami minden szempontból megfelelő nálad"
Szerintem találunk........de annyi pénzem nincs!
(#61455) BBéci : "mozizáshoz nem árt a szubláda, ha már házimozi erősítőd van."
Igaz, van dedikált gomb a távirányítón, amivel ki-be lehet kapcsolni a szubládát, de lehet esetleg az Arcam-on bemenetenként állítani, hogy be legyen kapcsolva a sub vagy ne? Tehát például CD esetén ne legyen aktív a szub, AV esetén meg igen?
(#61463) Oldfighter : "mi a helyzet azzal, ha bruttó kilencven fokkal elforgatnád az egészet?"
Köszönöm, de sajnos lehetetlen, hacsak nem egy cserépkályháról kívánjuk nézni a tévét. És ha már semmi szükségem nem lesz a számítógép-szobámra, mert annak is a jobb oldalon van a bejárata. A hevenyészett alaprajzon ezek nem látszanak.
(#61465) Norbi 72 : "Hát,csak annyit tudok mondani,mint a többiek,azt az Arcamot ki kell szolgálni. De nem menekülsz,örvényben vagy!"
Sok dolgot tanultam az itt töltött hetek alatt, többek között azt is, hogy az Isten pénze sem elég! Eredetileg csak egy másik front hangfalpárt akartam, hogy valamivel szebben szóljon a Philips erősítőm. Lett jobb hangfalam, viszont akkor kéne már egy jobb erősítő is, lett is, de az túl jóra sikeredett, tehát ha veszek egy Arcam-hoz méltó hangfalat, ahhoz kell majd méltó kábel is, a méltó kábel semmit nem ér méltó hálózati szűrő nélkül, aztán kellene egy nagyon méltó tápkábel is, aztán ha már az is klappol, akkor az akusztika igényeinek megfelelően, samukalapáccsal szétverem a bútorzatot! Az a baj, képes is vagyok rá, úgyhogy le kell állni, még időben!
-
"De Te is írtad, hogy itt-ott el van választva. Azért így nehezen áll össze a kép. Csinálj képet vagy rajzot."
Itt van egy hozzávetőleges alaprajz a szóban forgó légtérről. Mielőtt megnyitod a képet, végy nagy levegőt.... kifúj... beszív.... kifúj.....mert ilyet ritkán látsz akusztikai szempontból, nehogy hipertóniás- vagy röhögő rohamot kapj!
És igen, igen, a nappaliban az egy franciaágy, igen!Közösségi tér, tévénézős, viháncoló terület a gyerekeknek és nekünk. (Amikor kihúzható ülőgarnitúra volt ott, azon kaptuk magunkat, hogy valójában soha nem volt visszatolva, csak ágyként használtuk azt is.) Nem egy dedikált médiaszoba, inkább akusztikai nonszensz, de ez van. A nagy négyzet 1 méter, kis négyzet 0,2 méter. A jobb oldali hangfal mögött fonott paraván van, az takarja az étkező felől a műszaki eszközök csúnya hátát.
-
"Ráadásul ezek a dobozok kívánják a nagy teret."
22 m2, + hátul étkező-konyha, elől közlekedő rész, egy légtérben. Ez mekkorának számít ebből a szempontból?
(#61326) cecil
Igazad lesz, azt írta vissza az eladó, hogy a vaku miatt más színű az a hangszóróperem, és nem volt cserélve.
-
Hello!
Köszi,árban belefér nem azzal van a gond,hanem meg is éri kiadnom ennyit érte?Mondom csak egy Yamaha RX-430-am van,aminek nem tudom mik a korlátai.Ehhez nézem a hangfalakat.
Nem muszáj 5.1 mert cserébe gyengébb,ahogy olvastam és többször szól rajta zene,mint film.Olvastam vélemény a Canton-ról,CAnton Fonum,de nem tudom mire mennék vele egy 3*4m nappaliban,aminek az egyik oldala nyitott egy nagy előszoba+konyha felé.
De ha lehet ajánlani azt a JBL-t,akkor belefér.Erősítőt érdemes lenne eladnom és venni helyette mást(vagy amit kínál)?5k még belefér erősítő cserébe.
-
-
cafat
aktív tag
És a JBL BALBOA SUB-ról mi a véleményetek?
-
BBéci
legenda
A szobaakusztika pontosabb feltérképezéséhez kell a több pozícióban történő mérés.
Régebben beültem a kanapé közepére, de az újnak csak a két szélső része relaxos, inkább a kényelmet választom.
Majd megkapom XT-től, hogy öregszem és egy szavam sem lehet, mert jogos.
Viszont a NAD-ot auto EQ nélkül használom. -
Dorian
félisten
Ha jól tudom, akkor távolságot, késleltetést az 1. pontból mér.
Egyébként igazad lehet, nem tudom. Nálam a középső helyhez képest a 2. 3. pont 90-90cm-re van jobbra-balra, a többit ezek előtt ötletszerűen szoktam felvenni, mondjuk az előbbiek előtt egy méterrel, ahol soha nem ül senki, de lehet, hogy ez így nem a legjobb megoldás. -
"Már ne kapkodd el a dolgokat, nálam meghallgathatod milyen egy vállalható 5.1 sz@r elrendezéssel."
Na jó, azért nem kell azt gondolni, hogy én nem hallottam az enyémtől jobb rendszereken is már 5.1-et!
Az én rendszerem is volt olyan, mint amit a nagy átlag 5.1 házimozija képvisel, talán jobb is, de nekem valójában az nem tetszett, hogy máshonnan hallom a hangokat, mint ahol a képet látom. (Konkrétan hátulról.) Tudnék szeretni egy nagyon jó centert és egy subot (a szubládát használtam 2.1-ben is sokáig), de nem érdekelnek a hátsó hangok. Úgy vagyok vele, mint a 3D-vel. Egy technológiai érdekesség, de nem tesz hozzá számomra semmit a filmélményhez.
(Neked nem kéne már Jézuskára változtatni az avatárodat?
)
-
ricsik
őstag
A képek összehasonlítása után már csak a hangjukat hasonlítsd össze nekünk
Más: már egy ideje agyalok, hogy a C6 mért annyira vérszegény, főleg mélyszegény. Igaz a szekrénysor előtt van, próbaképp jól előrehúztam, megvolt az 50 centi kb, de nem javult. Elképzelhető hogy a Inakustik star ekkora fos? Szerintem simán, másra nem tudok gondolni. Szégyenszemre be kell kapcsoljam a subot zenére is, mert nélküle gyatra.
-
"a lényeg csak az volt, hogy elbizonytalanítsam Liszit a Canton 24Hz-ét illetően."
Ha nem lettem volna eleve bizonytalan a specifikáció adataiban, meg sem fogalmazódott volna bennem a kérdés. Nem kételkedek a Canton-cég méréseinek, a Karat 40 specifikációjának hitelességében, de az egyértelmű lett számomra, hogy nem csak a száraz Hz-adatok számítanak.
Egyébként lenne egy ilyen 60-ért. (Ja és ez 22Hz-től indul!
) Határozott fiatalítás lenne a Karat 40-hez képest, mert az 25 éves, ez az Ergo meg csak 23.
Vajon ennek még jobb hangja van, mint a Karat 40-nek? Ismeri valaki?
-
-
Ed Parker
nagyúr
Igy van, de azokat a 806V-hez.
Azóta cseréltem dobozokat es ahhoz már a ply kevés volt.
A ply egy jó belépő drót, teszi a dolgát, nekem tetszett a régi focalokkal.
De a VdH inspiration azért más osztály, a ply-nak 6€/m a VdH-nak 120€/m.
A különbség nyilván nem 20x, de azért sokkal másabb. -
Kereszteb forditom az agyat, igy gyakorlatileg a hangnak nem sok lehetosege van elszoknie v tevedek? A front max 3 meterre lenne tolem. Mozi sarok vegulis, a masik meg pc sarok
Igy nem erhet az a vad, hogy kulon eletet elunk, vegulis egy legterben lennenk
Meg nemtudom milesz a jo megoldas egyenlore kiprobalom a lehetosegeket.
-
"többe kerülne a hozzá illő minőségi ic kábel mint az Arcam"
Ja, ja, ezért is gondolom, hogy hanyagolom egyelőre a HD hangokat az otthonomban! Vagy összekötöm őket ilyennel, ez 300 forintból megvan!
"Nincs tapasztalatom Dune-el, nem tudom milyen minőségben végzi a dekódolást egy Arcam szintű erősítőhöz képest."
Én sem tudom, ezért a biztonság kedvéért a Dune-t bitstream/továbbküldés-re állítottam, így az Arcam végzi a sztereóra alakítást.
-
Sefter
veterán
Az akciós cuccaikra nem érvényes az ingyen kiszállítás, a szállítási menüpontban írják apró betűvel...
"Díjtalan* házhoz szállítás 24 órán belül
*Bruttó 50 000,-Ft rendelési érték felett és kivételt képeznek az extra akciós termékek!
"elég kicsinyes dolog, 440k után lehúzni még ezért is...már értem Béci miért hívja úgy, ahogy...
-
BBéci
legenda
AVR250 nem volt nálam, csak 280, 300, 350, 400, 500. Meglehetősen összetett a menüjük, OSD nélkül csak a legegyszerűbb lépések végezhetők el, optimálisra állítani szerintem esélytelen. De abban is biztos vagyok, hogy ki lehet csalogatni az AVR250-ből az OSD-t csak Liszi nincs a helyzet magaslatán. Emlékszem, én is kínlódtam valamelyik Arcammal, de összejött.
-
"De ha liszi70 megveszi és rárakja egy polcra, tuti elsírom magam."
Dehogy!!! Arról szó sincs, alacsony fiókos-szekrényen lesz!
De tényleg, ez mennyire jelentene nálam hallható előrelépést a Canton Karat 40-hez képest? Zenére főleg, mert az a fő profil nálam, de filmet is hallgatunk rajta.
(#60372) Sanci38 "Dali Lektor-Ikon közé,ikonhoz közelebb, vagy focal 7xx -el vedd egy kalap alá"
Köszi, így nagyjából sikerült belőnöm, hogy milyen kategóriába tartozik!
-
Valkűr
addikt
Szerintem a hifiben semmi sem jobb annyival mint amivel drágább...Sokat számít ki mit vár a hangtól és milyen az ízlése... Én hiába mondom X dobozra, h jobb mint az Y, ha a másik kettőnek meg Y jön be jobban. De mint tudjuk van mikor az a pici difi jelenti a legtöbbet, attól fog nekünk jobban tetszeni, attól lesz hallgathatóbb. Azért mint C6 tulaj elmondhatom, h a C6 is sok sebből vérzik, lehet ezt más megközelítéssel is nézni. A mélye el van rontva a hangolással, a csővel és a merevítés is gyér, a magas hangszórója is egy elég alap selyem dóm, lehetne sokkal jobb is benne nem sokkal drágábban. Hibát lehet mindig találni
A keresztváltó meg egy vicc benne... Mondom ezt úgy, h én is ezt használom, noha valóban tuningolva ..
-
Valkűr
addikt
Pontosan...Nem volt a C6 rossz doboz, sőt... Szerintem ott lett elrontva a neve, hogy irdatlan áremelést csináltak és nagyon magas lett az ára. Akkori árában amiben én is vettem 93 ezer párban meg a 40 ezer tuning, azt lehet mondani, h ár érték bajnok a C6. a mai napig nincs 150 -200 körül olyan doboz, ami képes lenne a C6 szintjén produkálni. Noha ez is csak személyes vélemény, lehet más másként gondolja, de nekem ez a véleményem. Az áremelések nagyon sok márkánál elrontották a sikert.. A másik jó kis doboz annó a Rubicon RP 36F dobozka volt. De még ide sorolhatnám a Celestion f 28 dobozkákat is...
-
spiky03
veterán
Thx
Jelenleg no money.
De ha januárban is meglesz még akkor lehet, hogy lecsapok rá.Mondjuk sok minden függ a ma délutáni teszttől.
Végre lesz időm bekalibrálni, meg kísérletezni, hogy beforgatva, hogy szól, meg polc nélkül, hogy szól.Mert jelenleg is hallottam a hátsó részt, csak olyan volt, mintha tompább lenne, de ezt betudom annak, hogy még nincs bekalibrálva a mikronnal és még a kis Eltax "adatai" vannak benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged