- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
Dorian #75361 üzenetére
Egy 97db érzékenységű hangfalat nem igazan kell feltekerni nalam
A beszedhangok es ének hangok nalam nagyon jók - amugy valsz. kicsi a szoba az uj párnak...
A dinamika tartományt nem tudom - amikor a basszus tul sok mar, akkor kicsit lejjebb veszem.
De ezen egy-ket bass trap szerintem javítana. De nem tudom miből legyen -
válasz
Dorian #75284 üzenetére
Én hozzácsapnék egyet:
Flint Juventino Beppe - Remote Galaxy (2L Records) - Pure Audio Blu-Ray
DTS HD MA 192kHz/24 bit 5.1
DTS HD MA 96kHz/24 bit 7.1
Auro-3D 96kHz/24 bit 9.1
LPCM 192kHz/24 bit STEREOKortárs komolyzene, kicsit filmzenés. Szívesen meghallgatnám egy komoly többcsatornás rendszeren is, nem csak fülesben.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Dorian #75271 üzenetére
Legyen koncert akkor!
Eddig ezeket próbáltam ki, amikkel iszonyatosan meg voltam elégedve! -szvsz-
- Adele: Live at the Royal Albert Hall
- Bryan Adams: Live at Sydney Opera House
- Roy Orbison: A black and white night
- Nirvana: Live at the ParamountEgyébként sokkal többet néztem meg eddig, de ezek voltak a legjobbak szerintem. Hihetetlen egyébként, hogy ha már kiadnak egy koncert BD-t a zenekarok, akkor miért nem tudják tisztességesen lekeverni a hangokat, eléggé elvesz az élményből ha sz*rul van megcsinálva.
dgyuri0123
Ezek mind DTS-HD MA hangsávot tartalmaznak, s pl a Roy Orbison koncertnél nekem nagyon bejön, hogy valóban olyan, mintha ott ülnék. -
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #75185 üzenetére
Ebben lehet valami amit mondasz.
Igen sokkal jobb lett a hangkép.
Igaz nem érzem azt, hogy nem a hangszóróból szólnának a filmek. Nem tudom ez a hangfalkábelnek tudható-e be, vagy esetleg az akusztikának.
Nah de majd ha átjössz te megmondod a frankót.
Meg áthozod a kábeledet és megnézzük, hogy mit mutat nála. -
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #75006 üzenetére
nem lesz semmi
pityunak nem tetszett a pio nekem nem tetszett a denon, mind a kettőnknek a sajátja tetszett és nem cserélnénk a másikra.
pio-t nem szeretem hallgatni saját végfokról ezért van mellé egy rotel. nekem a denon szokásosan fedett, tompa volt, effektekben a fele hiányzott, viszont zenén énekhangon kellemes volt. kinek a pap kinek a papné. ezt a torzítás dolgot nem értem, mert szerintem nem torzított, inkább pityu füle nem bírta, azaz nem szereti olyan hangosan hallgatni. A terét eddig is tudtam, hogy szörnyű a pionak, de mozin pedig előny, mert pontszerűbb.
Ami érdekes, hogy az enyém magasba húz neki, nekem meg az övé lapos, na ez az ízlés kérdése teljesen. nekem sokkal jobban bejön az agresszív hang, neki inkább a nyugis, megint ízlésilyen ez.
de a lényeg egyik nagyvas se tökéletes, ezzel jobb, ha mindenki tisztába teszi a vágyait.Aminek örültem, hogy a subomat nem találta szörnyűnek, kácsa kábellel szólt.
a media lejátszó része a denonak le volt maradva amellé kell egy normális media box plusszba.
azt hiszem a hdmi kábeles zenehallgatást kihúzhatjuk a lehetőségekből és a dlna-nál jobb a belső usb, persze az lx-en.remek délután volt, bp-vel öröm tesztelni, mert remek a füle.
neki természetellenes volt a rendszerem hangja ezt nem tudom megcáfolni, ha ő ezt mondja, engem nem zavart eddig, lassan tényleg el kell menni egy koncertre rendberakni a fülemet. egyébként ez szerintem az összekötőm hibája amit észre vettem már régen, de hogy mire cseréljek nagy kérdés (sanszos, hogy furutech lesz az is). lassan itt az ideje még 1 processzor kipróbálásának is. -
Ursache
senior tag
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Dorian #74612 üzenetére
Azért ha megemlítenéd egy ilyen összejövetelen Tom Dissevelt és Kid Baltan nevét csak pislognának rád, pedig ugye ők a szülőatyjai az elektronikus zenének.
És micsoda hangkeltőik voltak!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #74613 üzenetére
Részben ezért is alapvető, hogy ne legyen rossz a kombájn zenén.
Ha megfigyeljük a szövegérthetőségnek, mélységgel rendelkező térábrázolásnek, és valami aláfestő zenének gyakorlatilag minden filmben jónak kéne lennie.
Itt buknak ki a loudnesses, vagy torz hangú AVRek, miért nem lesznek soha igényes felhasználásra jók, hiába az eltúlzott dinamika(simán erősítő kapcsolásból megcsinálhatják, nem kell hozzá menüben bekapcsolható loudness, dyn eq), és a sokmélysok magas.
Meglepő módon csomó filmnek jobb a zenéje, mint a rosszul rippelt flacoknak. valamint több olyan koncertet is kiadtak, ahol a film melletti hangsáv jobb minőségű,mint a megvásárolt CD. (metallica SM, adele)
Ezért nem lesz nekem hulladék AVRem,inkább a csönd, vagy a sztereo.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Dorian #74564 üzenetére
Ahhoz semmiképpen sem, a Dali Lektor egy finom "jószág".
Szöges ellentéte vagyok a kérdezőnek, mivel ez az a két műfaj amivel meg lehetne ölni engem.
Mozira viszont igen, 60%-os arányt ír. Kíváncsi vagyok akkor, hogy mi az a szett, ami techno és minimal zenéhez passzolni fog úgy, hogy mozizni is jó legyen!
-
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #74526 üzenetére
Úgy belőni a subot, hogy mindkét műfaj alatt jó legyen szerintem nem igazán lehet. Film alatt olyat kell produkálnia, hogy ha valami robban, akkor tényleg új érezd, ne csak kis pukkanások legyenek. Remegjen a csillár is. Nyilván egy koncertnél ez sok. Pont ezért referenciának venni a koncertet nem jó megoldás, de fordítva sem. Persze ez is, mint minden ebben a darálóban, egyéni preferencia.
-
bajnokpityu
félisten
-
kimi02
őstag
-
Játékos
addikt
válasz
Dorian #74434 üzenetére
Én a kínálatukban fellelhető legolcsóbb subkábelt használom a subot, és tetszik a hangja. Még rendes talpak sincsenek alatta, illetve el se merem mondani, min keresztül kap áramot.
Utóbbi kettő megoldódik, már kifizettem, csak gyártás alatt vannak a termékek, talpat meg mindjárt rendelek, aztán ha ezek megvannak, akkor kíváncsi leszek egy boxerre!
Egyébként én sem akarom mindenáron az összes gyerekem tanulmányaira, és étkeztetésére szánt pénzt hifire költeni. Kb. ott állnék meg, ahol most Tamoo van! Az nekem igen jó lenne. Mondjuk nem RS 5, hanem 6, de az már "mindegy"Szerk.: köszi a beszámolót!
-
-
attka
aktív tag
válasz
Dorian #74220 üzenetére
Sziasztok!
Inkább 15nm mint 18nm.
R12-t mindenképpen túlzásnak tartom Én is.
Azért is gondolkodtam R8 vagy PSW110 között, hiszen itt is 20 áll szemben a 25-el, csak kérdés, hogy melyiknek jobb a hangja.
R10-et már nem engedhetek meg magamnak.
A kettő közül kellene választanom.Üdv.
-
Yany
addikt
válasz
Dorian #74025 üzenetére
Hajlok rá, totál laikusként kénytelen is vagyok hinni nektek.
Valahol a Denon AVR X500-asát láttam egy külföldi fórumon még ajánlani. Ti mit mondtok? Úgy látom, hogy hasonló áron megy, mint a TX 8020-as.
Szerk.: Kicsit félek, hogy HDMI bemenet nincs rajta és előfordulhat, hogy egy notit, vagy valami eszközt rádugnék egyszer. Persze ha a HDMI bemenetek megléte valami másban túl nagy áldozatot jelent, akkor nem lényeg.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #74001 üzenetére
Teljesen egyetértek, a hb célja, legalábbis a fiatalok körében nem arról szól, hogy leül 6-8 jóbarát és borozgatva jazz-t hallgatnak és beszélgetnek. Arról szól, hogy összegyün a nép, reggelig dübörög a szene, reggelig megy a táncolás és reggelig megy a piálás. Részegen amúgy is halál mindegy mi szól.
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #73823 üzenetére
Múltkor voltam Pistinél X Ft-ba kerülő hangfalkábellel. Azt beszéltük, hogy az Ő, papíron 3X-be kerülő kábelét nem érné meg helyette megvenni, bár jobb volt, de nem annyival. Persze, ha valakinek pont az a pici hiányzik a boldogsághoz, akkor keményen ki kell pengetni a különbözetet. Próbálgatni kell ezerrel! 4X-be kerülő kábel helyett simán, mindenféle fintorgás nélkül tettem be az 1/16X-be kerülő kábelt, egy percig nem hiányzott a drága. Volt/van most nálam 3 elég jó hangfalkábel, ami már a 920 idején is itthon volt. Tök mást mutatnak, mióta lecseréltem a dobozt. Az akkor felállított listám visszafelé olvasva érvényes most...ki érti ezt
-
hétalvó
addikt
válasz
Dorian #73823 üzenetére
mondhattok amit akartok. A mostani hangfalkábelemet visszasírtam egy hét után, próbáltam még 2 olcsóbbat, de nem bírtam és a drágább kellett. megjött és minden a helyére került. ugyanez a tápmadzagok, nélkülük a rendszerem összehullik és itt nem kell hinni semmiben csak meghallgatni.
a tápkábel igenis 1 kategóriát emel a rendszeremen.
voltak itt az emanation kábelek is, a nagyokkal pl szó szerint belassult a világ itthon, ezek után nekem ne mondja senki, hogy nem lehet hallani. 4-5 barátommal teszteltem a kábeleket egyszerre és külön-külön és mindig mindenki hallotta mi van. persze az árak nem mindig tükrözik a különbséget, viszont bizonyos szint után már a nüanszoknak is hatalmas ára van. de a végeredménybe minden beleszól! -
Rederik
tag
válasz
Dorian #73824 üzenetére
Kösz srácok a tippeket. Az összes hangfalat célszerű small-ra állítani? Frontokat is? Jelenleg azok large-ok, a többi small.
Mélyláda sarokban van (bal front mellett), megpróbálom kihozni csak teszt erejéig máshova. Velodyne impact 12-es alatta hajópadló. Tegyek alá szönyeget esetleg? vagy mögé egy jó nagy kupac ruhadarabot hangelnyeléshez?
-
Ursache
senior tag
válasz
Dorian #73568 üzenetére
Értem. Akkor mindent összevetve szerintem Onkyo lesz. Merrefelé keresgéljek? AVX-en nem sok Onkyot találok ebben az árkategóriában (ezen a szinten). Melyik típusok jöhetnek szóba, illetve mit ajánlasz/ajánlotok? Viszont itt már a garancia nagyon is fontos. Most egy HK 171-em van gari nélkül, nincs vele semmi gond.
-
-
Gaben360
senior tag
válasz
Dorian #73333 üzenetére
Nálam minden pluszban van.........akkor lehet én vagyok botfülű,vagy nem tudom.......vagy az akusztika és elhelyezés is sz@r.
Majd arra leszek kiváncsi,ha egyszer elkészülök az állványommal,meg a kamu kőburkolatommal,miben változik a helyzet.Bár a burkolat mögöttem lesz,nem a frontoldalon. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #73333 üzenetére
Az SVS SB13-Ultra hangerő szabályzója 0 és -100 dB között állítható, Patice szerint -4 és -6 között volt ütős, én inkább -10-re tettem.
Nagy ívben letojom, mit állít az erősítő önbemérő EQ-ja, ha egyszer úgy halk a szubláda. Ezt hangnyomásmérő műszerrel szoktam ellenőrizni és éppen csak 1-2 decibellel szoktam hangosabbra venni a frontoknál. Alighanem azok a gagyi mikrofonok nem pontosak szubbasszus tartományban.
Tartom a véleményemet, mely szerint butaság nem kihasználni a szubláda erősítőjének teljesítményének felét. Akkor tényleg minek a 600 meg 1000 watt? -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #73327 üzenetére
Minek a használatija írja ezt? Erősítőé?
Gondolj bele, van egy 600 wattos erősítő a szubládában, aminek a felét sem használod ki? Az miért jó? Patice logout cikkében is 60-65 % olvasható: [link]. Ugyanez a saját tapasztalatom.(#73330) Gaben360
A leghangosabb jelenetekben felmegy 120 dB-ig, ezt műszerrel mértem, nem telefonnal. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #73304 üzenetére
Ja, értem. A luktávolságra gondoltam, ami a ferde elhelyezéssel messzebb kerülhet a faltól.
Ennél egyszerűbb és célravezetőbb, ha messziről kerüljük azokat a szubládákat, amiken nem a hangszóróval azonos oldalon helyezkedik el a reflexnyílás.
Vagy zártat kell választani. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #73299 üzenetére
akkor ott és úgy jó ahol van, ugye kb?
ahová a tiédet is tettük amikor athoztad.
sajnos csak oda tudom tenni.
de majd ha megjon a tv alá a polc akkor úgyis le lesz szedve minden mert a szekrény lábát is kicserelem kisebbreakkor kiprobalom a másik oldalt is.
csak az a baj hiába lesz esetleg ott jobb nem tudom ott hagyni mert ugye az már a hálószoba ajtó előtt lenne
nah de majd meglatjuk ha pakolászom, hogy mi változik.
mert mint itt korábban is írtátok a centernek nem a legjobb hely két polc között, igy az felmegy a tv-s szekrény tetejére kap egy "fél dobozt" amin a tv lesz majd "benne" meg a center így szabadon lesz az eleje. -
spiky03
veterán
válasz
Dorian #73285 üzenetére
Jelenleg kb 40 centi van, de gondoltam rá, hogy egy picit hátrébb tolom, hogy ne álljon annyira ki a szekrény mellett.
Egy nagyon picit el van forgatva felém, a hallgatói pozícióba, de lehet, hogy még jobban beforgatom majd, mert most kb 1 centi csak.De persze majd próbálgatom, hogy hogy muzsikál a különféle pozíciókban.
Mert pl havernak az R8-a az majdnem rávan tolva a falra, meg az be sincs forgatva és jól adj a mélyeket. Igaz nála kb 13 nm-en van ugyebár, meg ő felhúzta -3 dB-re az erősítőben.
Jó tudom, hogy annak nem hátul van a reflex csöve, hanem lefelé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 13" 2020 M1 16GB 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest