- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolaas
senior tag
-
z123456789
addikt
(#67612) Tamoo
Kimi eladta mandju-nak a CA-t. Mandju meghirdette, elvitték. Nem? AKkor már nincs mandju-nál a CA. Ezt a pio-t szerezte most a CA helyett. Amit szintén árul. Akkor Most hol marad az a CA? Az új gazdájánál akinek eladta mandju nem?Ne haragudjatok, de le nem fekszem aludni még ki nem derül.
Denon-t tényleg többen ajánlották, de azt most nem nagyon találok. Vagyis volt, de most kevesebb mint modnjuk 1 hónapja. Egyébként a linkelt hangfalak közül valamelyik említésre méltó modnjuk ezzel a pio-val?
(#67614) bajnokpityu
Ja igaz, szubjektív... -
Az a baj, hogy ahogy látom ennél a hobbinál, de akár a többinél is így van, hogy van egy bizonyos szint, ami alá nem érdemes adni, ezt már többen sugallták it errefelé ez nem egy újdonság, hanem tény, amit elfogadsz és ölöd bele a százezreket vagy sem. Hangsúlyozom nem kötelező ezt tenni. Én nem bírtam ellenállni és nem bántam meg, na erre akartam kilyukadni igazából, szal peace és over & out!
Üdv,
Vik -
spiky03
veterán
Nekem is ott van, de márciusban csináltatok egy kis polcot, ami megemeli majd a tv-t és az alá megy majd a center. Persze nem lesz teljesen betolva a "polcba", hanem azért a fel kint lesz.
Mert a múltkor kipróbáltuk, hogy kivettem a centert és feltettem a tv elé, és jobb lett a hangja, szellősebb vagy, hogy is fogalmazzak.
Így levágatom a polcnak valót és össze szerelem itthon, nah meg a tv-s szekrény lábát is levágom, hogy ne legyen annyira magasan a tv. -
Squirrel
őstag
Gondoltam, hogy a Clarus valamit itt elkövetett, mert nem sokat láttam emlegetni :-) Egyelőre próbálok legalább kicsit "megvilágosodni" a témában, ezért próbálok sok tesztet elolvasni. Csak furcsa, hogy mondjuk a magyar fórumokon az emotiva végfok/proci párosokról teljesen jókat írnak, a soundvision meg hasonló külföldi honlapokon meg azért annyira nem lelkesednek értük. Leendő házunkba (kb. jövőre) tervezem moziszoba építését is, oda próbálnék majd valami jó kis cuccot összehozni - azért ésszerű (mondjuk ez relativ, mennyire is ésszerű) anyagi keretek között. Használt cuccoktól sem riadnék el. 7.2-es rendszerben gondolkozom. Ahogy agyaltam-számolgattam, erősítő vagy proci/végfok(ok) párosra olyan 6-700 ezret szánnék, a hangfalakra, vezetékekre meg ahogy ajánlani szokták.
Nyilván el fogok menni majd erre szakosodott boltokba is, de félek, hogy ott arra beszélnek rá, ami az ő érdekük - beleértve, hogy moziszobát is csak szakember tud összehozni, bízzam rájuk.
-
mandju
senior tag
Minden csak átmeneti megoldás lenne, ami nem rx1... addig, amíg nem találok használtan dió színben. Hátterek nélkül nem jó mozizni... még egy BX is jobb lenne szerintem a semminél..
Egyébként most értem haza az rx-ekkel... már nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz hazai környezetben...
-
"Keményfa?"
Ja, ja, persze, ez lenne nekem is a legkézenfekvőbb, de gondoltam, hátha van valami tuti célhardver erre. Meg az is kérdés volt számomra, hogy az akusztikai protokoll engedi-e simán fából. (Nem mintha ez lenne az egyetlen, amiben kénytelen leszek semmibe venni az akusztikai szabályokat.
)
-
bajnokpityu
félisten
Kácsa alatt lehet, azt gondolom. Mélyre se megy, tere nincs,viszont filléres. kácsa ennél jóval tökösebb,dögösebb. De első kábelnek ez is elég lehet. AMúgy,mire utánaautókázik az ember,megforrasztatja,csatit rak rá, a használt kácsa kábel árában van, és attól értéktelenebb.Volt viszont inakustik starom (első ICm),attól biztosan jobb.
-
BBéci
legenda
Ismerem a Phonarokat, annyiért drága, mert a frontok párját adták újonnan 110000 forintért. Haveromat rá akartam beszélni, elment meghallgatni a Satsystembe, vitte magával régi Heybrook HB1 hangdobozait, amik lezenélték a Volume-ot.
Tehát a szett szerintem 110-ért egészen jó vétel lenne.(#66617) spiky03
Gyárival a 941 is gyakran, 1-2 óránként eldobta a kapcsolatot, de amióta másik firmware van rajta, (fél éve) összesen kétszer fordult elő és más oka is lehetett. -
mojito75
csendes tag
A hangfalszettem jelenleg egy Jamo HCS belépő kategória (70-80eFt), de a jövőben szeretnék megfelelő hangfalakat választani hozzá. Azt próbálom megtudni, hogy így a többcsatornás hang átjön-e, illetve ha fejlesztek és PC-ről szeretnék filmezni, akkor ki tudom-e ott használni a 7.1-es rendszert és a jobb hangminőséget...
Ui.: erősítőm, mint írtam onkyo tx-nr626 -
Norbi 72
veterán
-
MasterMark
titán
Linux Mint. Ez nem low latency-s gondolom. De ezt használnám általánosan is Windows helyett, és XBMC-hez is.
-
MasterMark
titán
Köszi.
Ubuntu Studio valamiért instabil volt, egér belassult meg ilyenek.
A jack-et amúgy sem tudtam beállítani.
Most Linux Mint-et tettem fel. De egyelőre nem tudom normálisan beállítani a megjelenítőket. XBMC-t is ezen használnék.
bajnokpityu: JACK-hez van valami leírás?
-
BBéci
legenda
Magától értetődő, hogy vakon (süketen), tehát kipróbálás nélkül semmilyen kábelt nem szabad megvenni. Legalábbis a mi szintünkön, mert teljesen alap, belépő szetthez szinte tök mindegy, nem lehet mellényúlni.
(#65831) bajnokpityu
Egyértelmű a hang javulása. Nem hatalmas mértékű, de hallható. SVS Ultra már megérdemel egy Huskyt is, a Wolf erős túlzás az ára (800 euró) miatt.(#65842) xtremetuning
Csak 1-1 db van mindegyikből, de a hatását úgy is hallanád. -
Teng
aktív tag
Az volt a másik illető akit néztem, épp számoltam 4m fölött már az éri meg amit te is küldtél
A sinus live nem ónozott azért is kérdeztem.
Nakából' nekem a másik féle van a sima banándugó' de gondolom amennyivel drágább nem éri meg lecserélni arra amit te linkeltél, vagy tévedek?
-
ithomas
őstag
Egyetértek...azzal a kiegészítéssel, hogy R10, vagy RW12 szint alatt szerintem nincs értelme belevágni az egész sub mizériába.
Ha meg van rá picit több pénz, akkor T12 vagy PB1000.Az a Polk 35-40-et mondjuk megér, de az új ára nevetséges, főleg hogy alig többért ott van a Proson R10, és hát az picit más világ...
-
mandju
senior tag
Én nem akarok most cserélni. Nem ez volt a téma, hanem a maghallgatás nélküli véleményezés és a felkapott nem felkapott cuccok...
Kimivel tudnék példálózni, mikor nála volt a Velo CHT-12R... ami sokak szerint a non plus ultra... pár nap után adta tovább és egy jóval olcsóbb és kevésbé felkapott Klipsch került a helyére...
-
Teng
aktív tag
Tudom, hogy nem átmérő alapján választanak, de gondolom azért nem 1mm-es javallott azért is kérdeztem rá (igaz a JBL nél a gyárijával ment, de ott figyel az egyik ládikámba 2-2,5mm-es réz is
)...
A bejáratás hány napig tart? És mit értesz normál hangerő max -20-25dB ?
Köszönöm a segítséget
-
hétalvó
addikt
azert a kinai 2,5-es rezet nem kell varni, hogy bejarodjon
kezdokabelnek ajanlanam a zajban kaphato condufilokat, megse kinai, de semmi extra, utana jon a kacsas 4-es, a kovetkezo pedig mar csak probalgatva. diy-ban best buy a sima rez habia. hattereknek 4-es condufilt hasznalok eppen 700/m-ert vettem kb.
bar mostanaban nezegetem az ortofonokat 2x3mm2 occc es 10000 na az egesz jo boltnak tunik.
osszekoto csere utan hangfalhuzgalas, de jo
sok lett a mely
-
szaki1986
tag
Nem tudom, hogy a 360-ason miket lehet állítani, de az enyémen kézzel csak a hangfalak hangerejét, távolságát, és a crossover-t lehet állítani. Szal "megEQ-zni" nem tudom az egész hangzást (kivéve ugye a Bass+Treble állítgatást). Gondolom ez lenne a célja a bemérésnek, hogy a szoba akusztikájához igazítja a hangzást.
-
bajnokpityu
félisten
mostanában vettem le ennyire, fokozatosan. első pár órában csak néztem,hogy hoy lesz ebből 650W, meg mi ez a vicc, e igaza volt a boltnak, rettenetesen sokat változik bejáratás alatt. Hozzátenném, újra front+sub beállítással mozizok, és elvileg focal besegít. Buktam kicsit térérzeten, de valahogy összességében mégis jobb zenén.
6 picike ragtapasz-darabkát.
-
bigbuda
aktív tag
Elsősorban az érdekelne milyen összeget kellene rászánnom, hogy lényegi különbség legyen? A hang minősége fontosabb... a hdmi csak mellékes, de nem lenne rossz... de akkor erősítőt lehet nem kell cserélnem? elegendő lehet másik hangalrendszer? és pontosan milyen ami jo ár értékben?
Ja és másik kérdésem, hogy kb mennyit ér cakkpakk a pár hozzászólással ezelőtt említett rendszerem? Csak hogy tudjam mennyi pénz jöhet be belőle, ha cserélném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Tesla topik
- Milyen videókártyát?
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Drón topik
- Trollok komolyan
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest