- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #18565 üzenetére
Biztos is hogy jó,én a kisebb utópiákat hallottam,az is meggyőző volt.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #18561 üzenetére
Pedig ha jól emlékszem a Berylium magas neked nem tetszik.
A 8xx a 10x annyiba kerülő scala utópiával nem kelhet versenybe.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #18559 üzenetére
Höhö,akkor mégsem olyan szar a focal?
Bár nem vagyok tisztába XT cuccainak értékével,viszont ha jól tudom csak a kábelei bőven drágábbak mint 3M
Nem is értem a hasonlatot. -
montyx
aktív tag
válasz
bajnokpityu #18471 üzenetére
Én az íreknek szurkolok. A füst a kolbászba való
Általában Jameson szokott lecsordogálni a torkomon, de évente egy-kétszer az írországban élő barátom meglep valami háztáji párszázéves kondérból származó jósággal! Na azok fincsik.Ezek ellenére rum párti vagyok, ha bulizni megyek, mert attól nem vagyok másnapos. A whiskey magányos ital, csakúgy, mint egy jófajta XO. Főleg egy markáns Cohiba-val...
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #18475 üzenetére
Ja, én se akarok sznobnak tűnni, inkább a mennyiségre szoktam rámenni. Ilyen piákat csak ritkán iszok. Ami meglepően jó, olcsó és mégse kommersz, az a Lidl-ben kapható Gilroy (remélem jól írtam) vodka. Azt megtámogatod egy 2 liter, szintén Lidl-ben kapható gyümölcslével, aztán lehet menni bulizni
Ha ilyet iszik az ember, akkor utána így fog kinézni. Remélem MaTTeS nem haragszik meg
-
montyx
aktív tag
válasz
bajnokpityu #18430 üzenetére
Esetleg tudsz ajánlani valamit a tapasztalataik alapján?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #18430 üzenetére
Le azért nem fosoztam, de tény, ebben a topikban nem nagyon merek kínai ebayes cuccokat ajángatni
Arra meg végképp nem számoltam, hogy még meg is véded -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #18383 üzenetére
Ha egy szóval kéne válaszolnom, nem is kérdés, hogy Sigma. De nem ilyen egyszerű a helyzet. 3 nagyon fontos tényezőt illik figyelme venni. Megjelenítő milyensége/nagysága/minősége, ár/érték, felhasználói igények.
Megjelenítő:
Saját tapasztalat alapján képminőségben a Realtek legújabb 1186-os procija átlagos megjelenőn, mondjuk 40-42"-os plazma ill LCD tévéig bezárólag alig marad el a Sigma 8642(3), 8670(1)-től. Az említett középkategóriás, középméretes tévéken, ha nem egymás mellett nézed a kettőt, akkor a 1186-os megállja a helyét. Összehasonlításkor fontos 2 különböző HDMI bemenetet használni, 2 különböző tárhelyről egyforma anyagot játszva, szinte azonosra beállítható a képi világ. Az apróbb különbségekre most nem térnék ki, ekkora méretben elhanyagolhatóak, nem annyira látványosak
Ahogy lépünk feljebb, egészen egy vetítő-vászon párosig, úgy nő, lesz egyre nagyobb előnye a Sigma-nak.
Ár/érték:
Itt a Realtek van előnyben. Vegyünk egy konkrét példát az Egreat R160s személyében. 107 dollárért Android, wifi, BD (iso), BD3D (iso), teljes HD hang támogatás gond és probléma nélkül, USB3, SATA, belső HDD, torrent, NAS, optikai és koax hangkimenet, mindez szállítással együtt 30k huf alatt.
Sigma-s ellenfelet csak 60k felett találunk, hiszen beépíthető HDD és HD hang támogatással csak ebben az árkategóriában találunk lejátszót. Ráadásul Sigma vonalon 3D támogatás egyelőre nincs, bár ez hamarosan változik.
Felhasználói igények:
Figyelembe véve az eddig leírtakat, egy átlag felhasználó, átlagos vagy kissé magasabb igényeit valószínűleg kielégíti bármelyik új típusú Realtek lejátszó. Különösen ár/érték viszonylatban, hiszen a feléért beszerezheti, különösebb képminőségbeli hátránya nem lesz.
Picit más kérdés a 42"-47" feletti finnyás felhasználók tábora. Akik túl vannak a saját megjelenítjük által okozott sokkhatáson ill csodálaton. Ott tartanak, hogy maga a film mellett a házimozizás szerves részét képzi a nézett film kép és hangminősége, mindenre tűhegyesen odafigyelnek, finnyásak a legapróbb részletekre is. Ebbe a táborba tartozom én is, nekik csak kiegészítő lejátszónak ajánlanám az új Realtek-et, mondjuk a BD3D miatt.
Hangminőség:
Ezt nem bonyolítanám túl, nekem sokkal jobban tetszik a Sigma lejátszók hangja. Szvsz a felhasználók 98%-a semmilyen különbséget nem hallana.
Több topikban is tárgyaltuk a Realtek lejátszók 24p kezelését, lassan unalomig ismert, hogy a 23,976-os anyagokat 24fps-sel játsszák, tehát 41,7 másodpercenként, azaz 1000 képkockánként korrigálniuk kell a lejátszás sebességét, amit egy plusz képkocka beszúrásával teljesítenek. Egy jobb tévét figyelvén, érzékenyebb szemű felhasználót ez a jelenség zavarja, eleve kizárja bármelyik Realtek lejátszót megvételét.
És most kezdhetném sorolni a fw és egyéb támogatás meglétét itt és ott a végtelenségig.
Összefoglalván, nekünk megéri kifizetni felárat a magasabb árkategóriába tartozó Dune-Popi stb lejátszókra, mi áldozunk a kissé jobb ( mint említettem megjelenítőtől függ, hogy végül mekkora lesz) kép és hangminőségért, azonban a felhasználók jelentős többségének valószínűleg nem.
szerk:
Ha megjelennek az új Dune lejátszók ( új SMP8672) az olcsó kategóriában, pl Dune 103D/203D, akkor nem tudom lesz-e egyáltalán kérdés, hogy ki milyen lejátszót vegyen.
Az egész okfejtésem értelmét veszti. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #18379 üzenetére
Lehet, hogy félreértelek, de azért írtam, hogy minek, mert nem képesek hozzá kielégítő fw-t írni. Eleinte egy az egyben
loptákátvették a 2 nagy gyártótól a szoftvert. Majd ezen jogosan felháborodva, Dune-ék védelemmel látták el azokat. Amióta az Egreat kénytelen "egyedül" szoftvert írni Sigma-s lejátszóikra, azóta egyértelmű hátrányban van az ugyanolyan hardver használó Popi ill Dune ellenében....Kozhiedelem szerint jobb a sigma kepe hangja....
Ez egy bonyolult kérdés, párszor kitárgyaltuk a médialejátszós topikban.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #18327 üzenetére
Ennek egyetlen magyarázata lehet: nagyon apróra rágta így nem értek egymáshoz a szálak. Nyelve lehet bizsergett mint JarJar Wings-nek.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #18320 üzenetére
nálam a köszörűgépét a kis németjuhász,a mai napig értetlenül állok elötte,hogy hogyan sikerült neki úgy hogy nem vágta agyon a 240V?
-
ch003067
addikt
válasz
bajnokpityu #18303 üzenetére
Azaz ?
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #18293 üzenetére
Ez viszont igaz!
Illet volna hozzáfűznöm, hogy a vödörfedélnek is vannak olyan modelljei, amik valóban kiváló minőségűek. Persze, ezek nem abban az ársávban beszerezhetőek, amelyben mi (az itt fórumozók 99%-a ) potenciális vevőkké válhatunk. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #18293 üzenetére
Amit linkelt "régi millás széria"? Ezesetben visszaszívom az előzőt.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #18127 üzenetére
Én inkább arra gyanakszom, hogy a "hamis" valami úton-módon kikerül a gyárból, értsd, leesik a kamionról, vagy ilyesmi. Ebben az esetben ugye a minőség nem lehet gond, Kínában meg ugye minden megtörténhet
alex devil
Teljesen tanácstalan vagyok az ügy kapcsán, nekem is sok fejtörést okozott, de aztán megbékéltem vele. -
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #18080 üzenetére
Áááá, hazajöttem a buli miatt, aztán abból se lett semmi, mert lemondta mindenki. Fáj a torkom, fáj a kezem, hányok a májgombóctól, tegnap berúgtam...csupa csupa kamu dolog. Ha ezt tudom biztos, hogy maradok estére...főleg, hogy egy köpésre volt tőlem, utána meg át lehetett volna ugrani a Parkba inni pár kéccá tequila sört. Nem is bosszantom fel magam
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17984 üzenetére
"Zen úgy tudom nem volt gyári. Eleve otthoni építésre tervezték."
Csak afelől érdeklődtem, hogy saját magad pákásztad-e, vagy valahonnan hozzád került? De gondolom, az előbbi...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17984 üzenetére
szia, bocsi, hogy megszólítalak, de nem dunaújvárosi vagy véletlenül??
Bajnok Hifi Szervíz - csak mert ha igen, faludbeli vagyok
Ok, vettem, sorry
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17974 üzenetére
Nem egy túlbonyolított cucc, szimpi. DIY?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17957 üzenetére
Szerintem olyasmi kerül Béci kezei közé, bár az árát tekintve nem sok igazán minőségi alkatrész lehet benne, tulajdonképpen a kínai vackokat leszámítva kvázi belépő cucc lehet, még nem hallottam, ennyi pénzért még jó is lehet. Számomra már az is megnyugvást jelentene, ha a tesztje konklúziója ez lenne: Nem is olyan rossz! Kérdés, milyen dobozt köt rá, mert 24W azért még nem fogja túlságosan rezegtetni az ablakait.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #17764 üzenetére
Elég jó kis analógos, lágy hangja van. De ne kötözködj Joker, mert rádküldöm Batmant
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17687 üzenetére
Pedig transparent drótokat jó próbálgatni, mindegyik picit más, de érdemes az elejéről kezdeni, hogy lásd meddig lehet jutni.
Még messze van a reference -
tdd587
őstag
válasz
bajnokpityu #17700 üzenetére
Társaságban minden hifi rosszabbul szól. A bort viszont egyedül kár inni, azt meg kell osztani mással.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #17687 üzenetére
B+ ugyanezt akartam írni neki.........
Nem egy mázlista ?
Egyébként, ahogy a fényképeken látja a dinamikát, stb, úgy erre is rá fog érezni idővel.
-
válasz
bajnokpityu #17627 üzenetére
akkor ha majd egyszer úgy érzem, hogy variálnom kell, veszek suprát a kornernél. addig meg jó lesz a habia.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #17627 üzenetére
Így születnek az urban legendek
-
válasz
bajnokpityu #17605 üzenetére
ha egyáltalán variálni akarnék a kábellel, akkor megvenném a kornertől a suprát vagy mit, amit mondtál. ugyanakkor kérdés, hogy mennyire van értelme, te magad mondtad itt állva, hogy jobban szól a cucc, mint a kornernél a 247BE, vagy akár a sima 247. nekem az már bőven elég.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #17605 üzenetére
Többnyire Furutech SpeakerFlux kábelekkel használtam az ELAC-okat, meghálálták.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #17608 üzenetére
Én marhára csípem az esküvőket, ha gondolod leszek a beugrósod! Növök gyorsan 30 centit, mert annyi van köztünk, aztán mondd, hogy hova menjek
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17515 üzenetére
Az komoly.
Kérdezd meg legközelebb tőle, hogy vérátömlesztés után hogy ketyeg utána az ember szíve?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #17477 üzenetére
Az ér, amit Te a saját (megjegyzem köztudott, hogy milyen
) füleiddel hallottál.
Persze kérdés marad a mikrofonozás-rögzítés-keverés triumvirátus ugye....... -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #17477 üzenetére
Megmondtam : vedd fel és meghallgatjuk milyen itthon. Addig csak felesleges szájtépés.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #17473 üzenetére
Küldjünk zsepit ?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #17473 üzenetére
Arról már akkor, abban a pillanatban letettem, hogy nagyzenekar egyáltalán hasonlóan szóljon itthon, maradok a kamarazenéknél meg a néhány fős zenekaroknál
-
Csabroncka
addikt
válasz
bajnokpityu #17464 üzenetére
Alapvetően jó látni ezeket a dolgokat is!
Lehet sokan megköveznek az alant lévő sorokért előre is elnézést érte!Szerintem a józan ész határain belül szerény véleményem alapján a highend egyfajta trend és státuszszimbólum "talán".
Ár/ nyújtott érték és minőség közel sem olyan egyértelmű. Mondom ezt úgy, hogy valódi highend terméket nem halhattam még sajnos!Földi halandók többsége révén itt szeretném viszont felhívni a figyelmet a magas színvonalú élőzene fontosságára.
Kicsit morbid lenne arról beszélni, hogy "felállt a cerkám" itt vagy ott, de a MÜPA Bartók koncert terme, vagy a Aug 20.-án a SZI bazilika (rádiófelvétel miatt kórus+orgona) Orgonája mély hatással volt rám zenei élmény szempontjából... -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #17459 üzenetére
"Hisz tudjuk szar a fülem."
Végre egy igazi comin'out
Hisz tudjuk.....
-
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #17464 üzenetére
Egyetértek!
Hifi topikról már én is leszoktam,visszahúzzák az embert.
Még jó,hogy itt vannak azért tapasztaltabb emberek ill nyitottabbak a "technika" felé.Tehát,színvonalas és színes itt a társasági élet.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #17462 üzenetére
Akkor oda értünk, hogy valaminek muszáj drágának lennie, hogy hasraesős legyen
-
Patice
nagyúr
válasz
Rá se ránts. Az enyém is.
Tavaly a házimozi és hifishown is a L'Auditeur szobájában bakelit volt a forrás. aztán nemes egyszerűséggel egy előfok és utána egyből az aktív Zerobox-ok Manger hangszórókkal. Naggyon durva volt az is.
-
Toobee
veterán
válasz
Nekem már az a lemezlejátszó is tetszett, amit nálad hallottam. Épp ma nézegettem Rotel lejátszókat ebay-en
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17457 üzenetére
áll a cerka...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17423 üzenetére
Ugyanezt kérdem én is.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #17423 üzenetére
Volt alkalmam hallgatni 807 és 3311-est. 3312-re nem volt alkalmam. Úgy lágyabb, hogy nem olyan loudnesses,inkább lineárisabb, nem mossa el a részleteket,viszont nem is olyan erős, megjegyzem nem egy hangszórókészlettel hallottam...
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #17358 üzenetére
Nevess csak, de rakj oda egy smileyt legalább baszki....
-
sting2
addikt
válasz
bajnokpityu #17318 üzenetére
Neked is van a képen látható 2 db "T - elosztó" hozzá, mert azokkal nyerőbb a számomra..
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #17345 üzenetére
Részemről ebből már nem jössz ki jól....
Attól, hogy kifogtál két drága luxusprostit, akik csak drágák voltak, de a dolgukat nem tették jól, még nem jelenti azt, hogy az összes többi nem tud jól............zenélni.Parci : Hehe
-
Tonyo
őstag
válasz
vagy kettő
-
Toobee
veterán
válasz
Mi lesz helyette?
-
mhmpista
aktív tag
válasz
bajnokpityu #17211 üzenetére
Igen azt nézegetem.
Nagyon sexi.
Bár még csak nézegetem
De köszi így könnyebb lesz értelmeznem a Denon típus számait.
Vélemény? Ha már a Tied volt, filmre kellene első sorban. -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #17211 üzenetére
Tényleg,most hogy olvasgattam.
Szerintem is jó vétel lenne.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #17199 üzenetére
de ha jól értettem ő hm láncot szeretne.
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #17179 üzenetére
Akkor lehet későn érő típus vagyok és én most kezdem?
Dave negyedszerre megy, asszony: mi az a szar amit hallgatsz?
-
válasz
bajnokpityu #17169 üzenetére
a marketing a "bitperfekt"-ig nem jut el, nyugi
egyébként annyira ezek már nem mozgatnak: a korábbi csucs h/k mozierősítőt leépítettem egy kisebbre (avr360), optikáról hdmire váltottam, zenét nagyon keveset (semmit) hallgatok, az is elektronikus "könnyűzene"... a "tudat" a két kattintást még megéri, de különösebben már nem motorozok rajta, nem tesztelgetek (nincs is min, mit, miért)
-
válasz
bajnokpityu #17164 üzenetére
mindegy, csak bitperfekt módon adja ki a "zenét"
foobar és xbmc, amiket én használok, mást nem ismerek.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Songbird?
-
python1
veterán
válasz
Nálam is ezek viszik a prímet.
xtremetuning:Mindazonáltal,nagy köszönet nektek,BBéci és aki segített fényt gyújtani a sötétben!
Sikerült újradefiniálnom a zene/mozi fogalmát.
Nagyon ritka az ilyen fórum,ahol annyira családias ill segítőkész a csapat mint itt,nem utolsósorban a tudás is arányos ezzel. -
válasz
bajnokpityu #17119 üzenetére
igen, de igazából a lényeg a zene, amit hallgatsz, nem a textúrák. fotózásnál is mindenki pixelkukkol, pedig ott sem az a lényeg. egy qrva sokol rádióhoz hajolva is lehetett hatalmas zenéket hallgatni, az agy nem egy műszer, az élmény a lényeg.
nyilván nem arról szó, hogy bármi szuper, de igazából a technofília fölösleges f@szharcolás a hifiben is. hallgatni kell, ami van, és élvezni, mert lehet, igazából döntés kérdése.
-
orbano
félisten
válasz
bajnokpityu #17119 üzenetére
a Parci által említett eszközök is a luxus kategóriába tartoznak az átlag embernél, akinek egy gagyi logitech is luxus és genius 5.1-et vesz tizenötért. a felvételeket meg sajnos ezekre keverik, mert ezekből van sok.
egyébként halkan megjegyzem, hogy egy jó ár/érték arányú _HIFI_ összeállítás is százezres feletti kategória, csak ha átlag 50k/eszközzel számolsz, plusz kábelek, stb.
az "elhivést" meg akkor másképp fogalmazom. egy ilyen rendszeren már kezd jelenlétérzeted lenni. egy genius + youtube 480p-n meg még közel sem. -
tdd587
őstag
válasz
bajnokpityu #17105 üzenetére
Olvass vissza, az egész onnan indult, hogy hol kezdődik A vetítő.
De ahogy a mérvadó hozzászólásokból kiderült, itt inkább az az irány preferált, hogy ami drága, arról ne is beszéljünk, mert csak rossz érzéseket kelt másokban / nem érdekli.
Tehát a bögreszettet ne az OK, denon/yamaha/onkyo tapsikoló smiley, fölötte meg minden hi-end, azt itt már ne.
Szerk: Ez irónia volt, aki nem értené.
-
orbano
félisten
válasz
bajnokpityu #17105 üzenetére
itt most pont a mainstream/entry levelről volt szó, amit a gyártók húznak meg minden terméknél. és nem minőség, hanem gyártási költség/haszon alapján. és pont azt mondom, hogy ez jellemzően mindig messze alulmarad az átlag ember érzékszervi képességein.
-
dzvk
csendes tag
válasz
bajnokpityu #17049 üzenetére
igen, azzal is próbáltuk...a tv adás nem megy át a házimozihoz, csak fordítva...
-
dzvk
csendes tag
válasz
bajnokpityu #17046 üzenetére
csak bemenő scart van a tv-n
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16959 üzenetére
Még holnap meghallgatok egy canton reference 9.2-t meg egy Canton Karat 790.2DC-t.
Nem kell nagy álló hangfal,beérném kisebbel.Olcsóbb mint az elac.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #16952 üzenetére
ebay.de
audiomarkt.deelsőn 2006ért ment el egy 249be
audiomarkt meg magánszemélyek hirdetése, ott van/volt két 249es 2000ért,és ebből jó magyar szokás szerint még talán lehetne alkudni -
ricsik
őstag
válasz
Tudnál küldeni pár linket hol vannak ilyen vételek?
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #16949 üzenetére
Dehogy hiányzik
Váltógatyeszt hozzál ma!
-
BBéci
legenda
válasz
Az itthoni árak hasonlóak a Denonokéhoz, erősen túlzottak. A 249 német listaára 4000 euró körüli. [link]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Az akkor marhajo ár, én is olcsóbban veszem a cuccokat, de nem ennyire.
Van dolgom nekem is a németeknél nemsokára.
Ha ott ilyen akciók vannakÉn túl nagyot nem akarok, a 816 mérete nekem bőven elég, nincs nagy szobám.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16946 üzenetére
Akkor most Te újat vagy Használtat vettél?
Mert ha járatod gondolom új, de akkor hogy kaptad meg 1000€ alatt?Na majd utazom én is picit hallgatózni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #16948 üzenetére
azért egy olodg hiányzik abból a láncból: egy jó ribbon
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #16939 üzenetére
Ha bejáródtak, akkor meghívatnám magam...persze csak, ha lehetséges
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #16939 üzenetére
tarts klasszikus, rock, metal napokat..
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #16935 üzenetére
A karikagyűrűkkel már bejvős volt...
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #16928 üzenetére
Tudtuk, de gleden olyan amit most vinnének veszteség nélkül..erre írtam, h ritka.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #16924 üzenetére
Diy-ek közt ritka az ilyen..
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16885 üzenetére
van nekem egy sztereo-m,az azért picit jobb
nekem jó a hangja zenei BD lemezekhez.
(#16886) tjojo:a 806-on kivül mind új.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16881 üzenetére
nekem jobban tetszik mint a 3312-es denonnál,ami volt elötte, a primare spa21-el kb egy szinten van.
sztereoban sem annyira rossz,de ezt Te is tudod -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16877 üzenetére
igen
három dééés
hisz' Te hallodad már
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #16868 üzenetére
Emlékeim szerint a processzor csinálja, ha nincs bekapcsolva, csak a végfok, akkor teljesen csendes. De néha, ha megállítok valamit a Dune-n, vagy kilépek, vagy mit tudom én már, akkor is elhallgat. Szerintem a be és/vagy a kimenetével van valami a processzornak, de igazából egy fikarcnyit se értek hozzá, csak szeretnék beleokoskodni.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #16864 üzenetére
Nem igazán, egy ideje már nem is foglalkozok vele, mert ha használom, akkor nem hallom. Csak, ha üresen jár és direkt odahajolok. Ha majd elkészül a hálózat, és még utána is csinálja, akkor nem tudom, hogy mi van
Lehet el kéne vinni máshoz is, hogy átnézze, de nincs kedvem megint kiadni egy rakat pénzt, aztán lehet, hogy meg se találják, mert nincs is mit. Totelnél 6e körül van a bevizsgálás, elő végfok az rögtön 12 és még hozzá se nyúltak.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #16861 üzenetére
Tőle vettem a Rotel procit, akartam mellé ezt a végfokot is, csak azt mondta, hogy kell az Emotiva mellé. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz helyette...már, ha nem leépítés.
-
cintula187
addikt
válasz
bajnokpityu #16861 üzenetére
Az tényleg ingyen volt még a hülyéknek is
(hát még nekem)
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #16840 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy használnám
Csak beszámítom. -
KisApám
addikt
válasz
bajnokpityu #16802 üzenetére
Érdemes lenne németbe kimenni csak vásárolni
Az ember szétnéz, és még így is egálba jön ki!!!
-
válasz
bajnokpityu #16820 üzenetére
tudod, meséltem, hogy én is erre gyúrok idővel. most jó a denon, elég nekem. aztán öt év múlva kukázok egy oppót, és örülök a sabre-nek, ami biztos, hogy jelentős előrelépés lesz a pcm-ekhez képest. viszont azért marad bemenet a ps3-nak és egyebeknek is.
no mindegy, nyilván mindenkinek más a preferenciája, nem állítom, hogy ez az egyedüli üdvözítő út. én most úgy érzem, hazaértem, ráadásul marha jól szól az elac-okkal ez a denon. mozi alatt sincs semmi hiányérzetem, pedig a 7.1-hez képest hiányzik 5.1 hangfal.
-
válasz
bajnokpityu #16814 üzenetére
nem vitatom, hogy jobb a fejlettebb jelátvitel. viszont akkora lett a rés a használt régi és az új vasak között, hogy - szerintem - egyértelműen a használt javára billen a mérleg. tudom, unalmas a denon avc-a1sr, meg azért nyomatom, mert örülök neki meg minden, de ez tényleg még kint is 4600 dollárért ment. az egész felépítése, alkatrészei, belseje, mindene azt sugallja, hogy nem kötöttek igazán kompromisszumokat. mégis, most konkrétan töredék áron megvehető, miközben ugyanezen erősítő aktuális verziója 2,3M ft (!!!), és néztük, hogy kb. tök ugyanaz a felépítés. sőt, egyébként azóta jobban megnéztem, és az aktuális verzió gyengébb, picit egyszerűbb.
lényeg a lényeg, szerintem annyira el vannak tolódva az arányok, hogy piszok drága, nem is olyan régi dolgokat lehet megvenni, megdöbbentően olcsón az eredeti árához képest.
a dac-ok fejlődnek mindenképp. a szabványok is. az erősítők analóg része már sokkal, sokkal kevésbé. ezért mondtam, hogy szerintem elég az, ha a hdmi az aktuális szuper lejátszó és a tv között van, a lejátszót meg akár már analógon kötöd össze az erősítővel. 150e ft környékén ezek a "régi" (az enyém 2006-ban volt vásárolva, egyetlen tulaja volt, kb. karcmentes) vasak csak és kizárólag végfokként használva is "olcsók".
-
válasz
bajnokpityu #16804 üzenetére
egyre inkább úgy látom, hogy eleve nem éri meg a "tudásra" célozni. avx-en is ment a hiszti, hogy a HD hang nélküli cuccok szar őskövületek stb. hülye s-video portok is állnak hegyekben mindenhol. az emberek elfelejtik, hogy ezek a szarok amellett, hogy lassan már "számítógépek", egy nyomorult sokcsatornás analóg erősítők is egyben. e-r-ő-s-í-t-ő.
okoskodik a hülyéje, hogy az onkyo 806-osa mekkora istenség, és fikáz egy denon a1se-t, miközben hát szegény onkyo inkább gyengítő, nem erősítő a denonhoz képest.
van rajta 7.1 analóg bemenet? szuper, akkor elékötsz egy aktuális, mindentudó lejátszót a maga remek dac-jával (ma: oppo bdp-95, holnap: valami más), és probléma megoldva.
lényeg a lényeg: 150e ft-ért egy új hm erősítő egy dolgot nem tud: rendesen erősíteni. ezzel szemben milliós használt vasat lehet venni ugyanennyiből, mert "nem tudja a HD-t".
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16804 üzenetére
Anno még én is
-
Jim-X
őstag
válasz
bajnokpityu #16802 üzenetére
2309 100alatt? hol merre?
Jajj, így kora reggel felizgattál... 2809-re gondoltam
-
Jim-X
őstag
válasz
bajnokpityu #16774 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy még nálam vannak Toobee azok a hangfaltüskék... majd azt is viszem, némi "folyadékkal" kiegészítve
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #16633 üzenetére
Sztem csak 6.1-nél nem jön ki... többinél mindenhol párban van, kivéve ha subkábelt használna az illető.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16633 üzenetére
Nem?
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #16609 üzenetére
"Nem azért, mert XT szintű"
Úgy látom, fejlesztenem kell -
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #16593 üzenetére
Köszi
Arról beszéljünk, hogy Nálad mi közeleg?Nem lesz pite..
Parker: Alces one helyett néznék én is valami mást.
Más: Mi a vélemény az erősítők földeléséről?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16593 üzenetére
Ebben én nem is kételkedem, csak sokan fogadkoznak így, még ezt megveszem azt leállok
Köztük én is -
Jim-X
őstag
válasz
bajnokpityu #16562 üzenetére
THX matricát meg mégolcsóbban (vagy rászitázni
)
-
HornedReaper
senior tag
válasz
bajnokpityu #16562 üzenetére
nekem is volt, Creative Audigy 2 ZS
-
válasz
bajnokpityu #16547 üzenetére
no, ezt szomorúan hallom. mondjuk fogalmam sincs, hogy mennyi a jitter, és nem találtam semmit a neten róla. fura, h nem mérte ki senki.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #16551 üzenetére
Van is ilyen drótom,proson 2,5mm2 hangfalkábel.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #16520 üzenetére
Igen, a "csöves hangú" kifejezés inkább a páros torzításokat termelő SE-re értendő. Úgy vettem észre, az már nem is fűszer, inkább drog! Hozzám közelebb állnak a PP-k, tranzisztorosabb a hangjuk, jó értelembe véve. Említetted múltkor a Puttó-t. Utánanéztem, állítólag 250 Hz alatt nem sok mindent csinál, mégis sláger... Ennyit a fizikáról...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Magisk
- Anime filmek és sorozatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- MÁV topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest